Dot.: Powiększanie piersi cz.4 - Strona 219 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 14:21   #6541
anna_ivy
Zadomowienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.4

Cytat:
Napisane przez alela12 Pokaż wiadomość
Coraz bardziej mysle o cieciu wokol otoczki, zwlaszcza, ze mam duze. Moj M. twierdzi, ze to musi strasznie bolec itp. itd. Pod piersia przeciez tez boli jak sie goi? Dziewczyny doradzcie robic wokol czy pod?

nie boli bardziej niz jakakolwiek inna rana/blizna. Nie ma tez dyskomfortu zwiazengo z noszeniem biustonosza. Pacjentki Bromy moga nosic fiszbiny i zyc normalnie 4 tygodnie po operacji. Po 4 tygodniech zaczyna sie masowanie blizenek (bez wzgledu na to czy pod piersia czy na otoczce) i to przyjemne nie jest. Ale nie jest tez w przypadku ciecia pod piersia.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------
To doktorek mi mowil ze jak duzy implant a mala otoczka to ciezko wcisnac a jeszcze ciezej porzadnie ulozyc. A moze to tylko dla zabezpieczenia bo w koncu pod piersia to dluzsze ciecie i lepsze dojscie.
ale przeciez ja nigdzie nie napisalam, ze jak jest mala otoczka i duzy implant to sie da
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:34   #6542
Happy_hour
Rozeznanie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------
ale przeciez ja nigdzie nie napisalam, ze jak jest mala otoczka i duzy implant to sie da [/QUOTE]

W takim przypadku to troche od odwagi doktorka zalezy.
Jeden sie podejmie a drugi nie. Estetyczniej to mysle, ze przez otoczke ale mi tez dokt. mowil,ze wtedy czesto dochodzi do przeciecia kanalikow i niemoznosci karmienia.Wiem,ze inni mowia inaczej.
Ja juz wszystkie dzieci mam ale kto nie ma ,a chce karmic to lepiej na
zimne dmuchac.
Doktorek to chyba tak zawsze Z tymi anat. to tez jak babajaga straszy i pewnie tak samo z tym otoczkowym cieciem.
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:37   #6543
agnes281
Wtajemniczenie

sorki,ze się wtrące .....a jak to sie ma do miesnia? przeciez Dr. musi sie nameczyc czy to jest ciecie otoczkowe czy pod fałdem?
musi palucha włozyc i ladnie ugniatac, umiescic implant nie
są takie wyjątki ,ze pacjenkta ma tak bit mięsnie,ze po op. dlugo puszczaja...

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:37   #6544
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pink star Pokaż wiadomość
ja na chwilke listopadowa buzka specjalnie dla ciebie dzis wstawie moje skorki do albumu wieczorkiem...buzka

Pink -Ja też tylko na chwilkę wpadłam, ależ ten wizaż uzależnia.

Czekam zatem na skórki
Buźka

Olgawro - bierz te 450cc, mniejszych nie rozważaj
P.S. Odpisałam na twoje pytanko pod tym moim zdjęciem

Alela- czy to ty pytałaś o fiszbiny? Przy cięciu w fałdzie fiszbiny wskazane po pół roku; można nosić oczywiście wcześniej, ale wtedy należy robić opatrunek na blizny (żeby fiszbiny ich nie podrażniały)
Cięcie wokół otoczki to tak jak napisała Ania
A z tego co poczytałam najgorsze (wg. pacjentek; w kontekście bólu, dyskomfortu itp.) jest cięcie pod pachą
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:41   #6545
vichy
Raczkowanie

Wiecie co?Ja zwariuje!!
Naczytalam sie wczoraj o EUROSILICONE IMPLANTS ktore zaproponowal mi doktorek....ponoc nie sa najlepszej jakosci (w porownaniu z mcghan)ALE.......ZA DZWONILAM DO JEDNEJ Z NAJLEPSZYCH I NAJDROZSZYCH KLINIK...I ONI TEZ TAKIE TYLKO MAJA!!! i co ja teraz mam poczac???wszywac euro czy szukac lepszych???????pomoc y!!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Pink -Ja też tylko na chwilkę wpadłam, ależ ten wizaż uzależnia.

Czekam zatem na skórki
Buźka

Olgawro - bierz te 450cc, mniejszych nie rozważaj
P.S. Odpisałam na twoje pytanko pod tym moim zdjęciem

Alela- czy to ty pytałaś o fiszbiny? Przy cięciu w fałdzie fiszbiny wskazane po pół roku; można nosić oczywiście wcześniej, ale wtedy należy robić opatrunek na blizny (żeby fiszbiny ich nie podrażniały)
Cięcie wokół otoczki to tak jak napisała Ania
A z tego co poczytałam najgorsze (wg. pacjentek; w kontekście bólu, dyskomfortu itp.) jest cięcie pod pachą
podpisuje sie pod tym cieciem pod pacha-BOL NIESAMOWITY!!!!wolalabym trzecie dziecko urodzic......
vichy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:42   #6546
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Jeden sie podejmie a drugi nie. Estetyczniej to mysle, ze przez otoczke ale mi tez dokt. mowil,ze wtedy czesto dochodzi do przeciecia kanalikow i niemoznosci karmienia.Wiem,ze inni mowia inaczej.
zimne dmuchac.
Doktorek to chyba tak zawsze Z tymi anat. to tez jak babajaga straszy i pewnie tak samo z tym otoczkowym cieciem.
Jeśli chodzi o cięcie wokół brodawki to niestety niesie za sobą ryzyko niemożności karmienia piersią
Stary 2010-02-02, 14:42   #6547
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez polili Pokaż wiadomość
Miskaa i Horo dziekuje wam dziewczyna za zaproszenie,ale macie pikne cycuchy,tylko pozazdroscickl aski:Ja juz sie nie moge doczekac co mi zrobi doktorek w srode,Miskaa a ty tak na powaznie myslisz nad wiekszymimi sie wlasnie taka wilkosc marzy
to nie bierz aby mniejszych
Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
pinkstar i miskaa czy mowa jest o tej lasce z teledysku co ma czarne wloski z grzywka? jesli tak, to ona jest po prostu za***ista
taki wlasnie chce miec cyc
ona jest najlepsza z tego teledysku, w sumie w drugim tez niezle wyglada
w sumie fryzure mam podobna do niej, ale nie piersi
Agnes ale ta dziewczyna ma długie włosy i własnie to mi sie w tej fryzurce podoba..a cycuchy masz ładne nie przesadzaj kobieto
a jak zdjęcie blizn, kiedy wstawisz bom ciekawa?
Cytat:
Napisane przez laura _ Pokaż wiadomość
Czesc dziwczyny ma do was pytanie jako ze jestesci ekspertami w sprawach cyckow .mieszkam kolo krakowa , ale to wsumie nie wazne , chcial sie dowiedziec jak jest najlepsze chiurg w calej polsce . juz sama nie wiem gdzie mam te moje hemoroidy sobie zrobic. w sumie mialabym duzo pytan ..... dziweczyny czekam na wasza odpowiedz
pa laura
hej laura, fajnie ze tu do nas zajrzałaś oprócz Krakowa sa tez inne miasta i mają bardzo dobrych chirurgów plastycznych, nie zawsze to co blisko jest dobre Listopadowa podała Ci co lepsze nazwiska - szukaj gdzie co jak i kiedy i pozbądź sie kompleksów

Cytat:

ale przeciez ja nigdzie nie napisalam, ze jak jest mala otoczka i duzy implant to sie da
zimne dmuchac.
Doktorek to chyba tak zawsze Z tymi anat. to tez jak babajaga straszy i pewnie tak samo z tym otoczkowym cieciem.[/QUOTE]
generalnie to jest tak ze cięcie na otoczce jest faktycznie trudniejsze i mało chirurgów to potrafi, więc głoszą frazesy że w fałdzie lepsze. Każde jest dobre byleby było spójne z oczekiwaniami pacjentki - ja chciałam najmniej widoczny ślad montażu i mam..na szczeście Broma jest w tym cięciu mistrzem klask i:

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2010-02-02 o 15:04
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:43   #6548
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
Napisane przez kora1 Pokaż wiadomość
Mimi wyslalam ci zaproszenie
Ja tez chetnie poogladam
A jaki rozmiar staniczka nosisz? i jaka mialas wyjsciowke
Wyjściówka jest w albumie,bylo tego 70-71 pod i chyba 87w obwodzie,z tego co pamietam(gdzieś podawalam moje wymiarki kiedy prosilam o doradzenie implantu).Teraz staniczek w zależności od firmy i model 65I/J,70 ff/G naprawde róznie,w obwodzie jest teraz ok.95-96cm

Cytat:
Dziewczyny, troche tutaj mitow naopowiadalyscie w sprawie ciecia na otoczce a wielkosci implantu. Piszac, ze przez otoczke nie da sie wlozyc duzego implantu, to co konkretnie macie na mysli? Misia ma okragle 420cc, a ja anatomy 360cc. Oba implany mega wielkie nie sa, ale tez nie 160 - 240cc Jesli ktos oczekuje wlasnie takiej wielkosci implanu, a wielkosc otoczki na to pozwala i umiejetnosci doktora sa sprawdzone, to jest to swietny sposob na umieszczenie zelka

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------
To doktorek mi mowil ze jak duzy implant a mala otoczka to ciezko wcisnac a jeszcze ciezej porzadnie ulozyc. A moze to tylko dla zabezpieczenia bo w koncu pod piersia to dluzsze ciecie i lepsze dojscie.
niom,mi podobnie tlumaczyl,ale przy moich 400cc tez byla opcja przez otoczke,ciut wieksze mówił ze tez sie da ale widzialam ze juz nie chetnie by sie za to zabrał,ale dylematu nie mialam bo i tak chcuialam w fałdzieTu mówiąc wieksze myślałam raczej 500 w góre choc to chyba tez indywidualne
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:44   #6549
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vichy Pokaż wiadomość
Wiecie co?Ja zwariuje!!
Naczytalam sie wczoraj o EUROSILICONE IMPLANTS ktore zaproponowal mi doktorek....ponoc nie sa najlepszej jakosci (w porownaniu z mcghan)ALE.......ZA DZWONILAM DO JEDNEJ Z NAJLEPSZYCH I NAJDROZSZYCH KLINIK...I ONI TEZ TAKIE TYLKO MAJA!!! i co ja teraz mam poczac???wszywac euro czy szukac lepszych???????pomoc y!!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

podpisuje sie pod tym cieciem pod pacha-BOL NIESAMOWITY!!!!wolalabym trzecie dziecko urodzic......
Vichy - ja chyba jednak szukałabym innej kliniki... O ES-ach czytałam raczej niepochlebne opinie (w zasadzie jedynym plusem jest ich miękkość). A może dałoby radę sprowadzić dla Ciebie jakieś inne implanty? Rozmawiałaś o tym z dr?
Stary 2010-02-02, 14:45   #6550
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co?Ja zwariuje!!

a zmiania lekarza,który montuje Mentorki? większosc z nas ma i ponoc sa najlepsze bo amerykanskie:haha ha:no i Allergan oczywiscie!

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"

Edytowane przez agnes281
Czas edycji: 2010-02-02 o 14:46
Stary 2010-02-02, 14:45   #6551
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi44 Pokaż wiadomość
Ogólnie nie chciałabym schudnąć,moze minimalnie mieśnie uwydatnic,ale głównie chodzi mi o ujędrnienie i takie ze tak powiem "zebranie do kupy" tego co troche poobwisło(czytac tyłek).Myśle nad Pilatesem,co sadzicie?
hej
..Pilates ma wiele zalet,a może nawet nie ma wad..
..niczego sobie nie przeciążysz,a powolutku wzmacnia się krok po kroczku cała konstrukcja ciała
mi brakuje systematyczności, ale te ćw.są baaardzo efektywne
już po niedługim czasie, po prostu pewnego dnia się budzisz i widzisz,że nie wiadomo kiedy,a robisz się taka twarda..
ale nie typu kaloryfery na brzuszkach itp..
..po prostu sprężysta całość, bo on wzmacnia właśnie te wszystkie najdrobniejsze mięśnie,jeden po drugim,i tworzy się z tego zgrany,sprawny zespół..
..i to się czuje,zupełnie inaczej czujesz potem Twoje ciało
..nawet gdy spacerujesz, spacerujesz inaczej, i czujesz mięśnie,jak pracują..
..bo on uaktywnia przy okazji różne zapomniane mięśnie nieużywane w codz.sytuacjach
..buduje naturalną siłę..
..wzmacnia korpus, wszystkie mięśnie szkieletowe,które dają siłę, ochraniają kręgosłup i narządy wewn..
..to jest super sprawa..
..działanie kompleksowe, a wcale nie wymaga ogromnej ilości czasu..
..ale odrobiny systematyczności-i owszem..
..no i bardzo ważne by starać się wykonywać ćw.dokładnie,tak jak należy,czyli niewiele powtórzeń,ale b.dokł.,powoli,zgodnie z oddechem etc..
absurdalnie takie powolne ćw.często wymagają większej sprawności niż szybkie machanie kończynami..bo wcale nie łatwo utrzymać kontrolę ciała i równowagę..przynajmniej na początku

..to nie mnie pytałaś, ale się wtrąciłam..

..odkryłam go przypadkiem, i jestem pełna podziwu..
..dla skuteczności tej niepozornej aktywności ruchowej..
.ja jestem niesystematyczna, bo generalnie mam inne zainteresowania, czasem(często) jestem niedospana, albo brak czasu, i wtedy się nie zmuszam,albo robię takie minimum..to, co mi przyjdzie do głowy..
..ale właśnie dla takich osób, które nie żyją sportem,ale chcą być sprawne i by cieło miało ładny kształt i nie bolało przy przęciążeniach tu i tam..to jest fajna sprawa

..na pewno warto spróbować

Cytat:
Napisane przez olgawro Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja powaznie mysle nad wzieciem dla siebie mniejszego implantu. Jeszcze bede konsultowac z doktorem w dniu operacji..
Najpierw chcialam duzo duzo, ale teraz to sama nie wiem, jeszcze to dziecko jakby co :/..ciezka decyzja..zdam sie co mi doktor doradzi, dla niego ten 450 implant to juz jest mega wielki, ale tylko ciekawi mnie czy taki implant rzeczywiscie bedzie na mnie bardzo duzy..bo za wielkich tych cycow to ja nie chce,ale tez zeby nie za male...no i jak tu takiej dogodzic????
Cytat:
Napisane przez olgawro Pokaż wiadomość
Happy ja tam mysle, ze juz prawie 29 lat, dziecko moze kiedys w planach...wiec tylko i wylacznie dlatego mysle zeby wziac cos mniejszego.
Ja mam 173 cm ale mam szeroka klatke piersiowa (87) no i generalnie jestem grubokoscista i nie mala..
Inaczej duze piersi wygladaja na drobnych dziewczynach a inaczej na takich duzych wiec dlatego moje dylematy, no ale po rozmowie z doktorem mam nadzieje, ze bede mogla sie zdecydowac ...
Olga
ja jestem średniego wzrostu, średniej budowy(166cm/54kg)
moja dr,która lubi normalne,ładne piersi proporcjonalnych rozmiarów,
dobrała mi 350cc,bo mniejsze żle by wyglądały, a jednocześnie zostawiając margines bezpieczeństwa,by po ew.ciąży/ach dorzucić jakieś 100cc (co najmniej, bo dla 50cc to pewnie szkoda by było ciąć)
..też byłam zdziwiona/przerażona,ale pewnie niesłusznie..
..Ty jesteś ode mnie sporo większa/wyższa etc..
..nie sądzę, by 100cc(objętość literatki ) mogła Ci zaszkodzić..
..to nieprawdopodobne..
..to absolutne minimum..
Stary 2010-02-02, 14:46   #6552
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Wiecie co?Ja zwariuje!!

czyli decyzja podjęta ES nie ciesza sie zbyt dobra opinią ale chyba nie są jakies trefne ( o pipach czytałam ze pacjentki miały wymieniane bo coś a na ES narzekają ich włascicielki) a nie możesz np sama kupic wkładek - co to za klinika co nie daje wyboruVichy, Kochana działaj
ile montujesz i kiedy?

Stary 2010-02-02, 14:48   #6553
vichy
Raczkowanie

Cytat:
Vichy - ja chyba jednak szukałabym innej kliniki... O ES-ach czytałam raczej niepochlebne opinie (w zasadzie jedynym plusem jest ich miękkość). A może dałoby radę sprowadzić dla Ciebie jakieś inne implanty? Rozmawiałaś o tym z dr?
Dzwonilam do kilku (wlasnie aby zapytac jakie maja firmy)i wiekszosc to euro...nawet ta kur...droga...
A o sprowadzaniu innej marki nie pytalam...mysle,ze maja po prostu spizarnie pelna euro i tyle...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
a zmiania lekarza,który montuje Mentorki? większosc z nas ma i ponoc sa najlepsze bo amerykanskie:haha ha:no i Allergan oczywiscie!
No narazie to spotkalam sie tylko z EU ,endaplast i mcghan ...tu w NL...
A tak wogole to mnie dziwi,ze jedni za 3000euro montuja EU a inni za 5000euro

Edytowane przez vichy
Czas edycji: 2010-02-02 o 14:52
Stary 2010-02-02, 14:52   #6554
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

mcghan i allergan to to samo
a nasze nagory są z UK więc kichaale Tini w Szwecji wmontowali Nagorki

Stary 2010-02-02, 14:53   #6555
ilma79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
ilma, teraz mi sie przypomnialo, ze na róziu czytalam o dziewczynie, która miała bardzo dużo luźnej skóry na biuscie po odchudzaniu. Nigdy nie rodziła, ale jej piersi wygladaly kiepsko. U Stanczyka robila dwie operacje. Pierwsza to wlasnie podwieszanie, a druga znaczne powiekszenie biustu. I jakos sie dalo ...
Na naszym forum jest tez Kubuś która miała podwieszenie i za jednym razem powiększenie zrobione, ale ja sie tego bardzo boje, jest dużo więcej blizn no i mogą wystąpić komplikacje w ciąży i podczas karmienia. A ja chce w przyszłości mieć jeszcze jedno dziecko, i też boje się by nie robić podwieszenia jakby miło mi sie zaś ponaciągać, zwisnąć itp.
Stary 2010-02-02, 14:54   #6556
vichy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mcghan i allergan to to samo
a nasze nagory są z UK więc kichaale Tini w Szwecji wmontowali Nagorki
Nagory to mi wszyli 6 lat temu w PL....a tu w NL nikt nie ma pojecia co to za marka...
Stary 2010-02-02, 14:58   #6557
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Nagory to mi wszyli 6 lat temu w PL....a tu w NL nikt nie ma pojecia co to za marka...
w koncu ktos kto ma dlugiee lata implanty
ostatnio Yagna poruszyla dosc ciekawy temat.. mianowicie kiedy wymienic implanty, wlasciwie kiedy jest ten odpowiedni moment wymiany ich? czy ty czujesz ,ze cos jest z nimi nie tak czy po prostu chcesz miec wiekszy rozmiar?

Edytowane przez agnes281
Czas edycji: 2010-02-02 o 15:01
Stary 2010-02-02, 14:59   #6558
zaga25
Raczkowanie

Dziewczyny, jestem załamana. Cycuchy już prawie nie bolą, jak wstaję, to ciągną i napinają się, ale do przeżycia. Natomiast żołądek nie daje mi chwili wytchnienia, nie wiem już co robić, nie to że zlał mi się z piersiami (jest taki wielki), przeszkadza, gdy siedzę, to jeszcze boli i nic nie pomaga. Dzisiaj jestem na lekkiej diecie, jest ciut lepiej ale nadal masakra. Czy któraś miała coś takiego? Jak sobie ulżyć?
zaga25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:01   #6559
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

ja Cie nie namawiam na Nagory, tylko przestrzegam przed ES chociaz pinie jakie znam to tylko z forów/for cholerka wie jak to sie odmienia

Stary 2010-02-02, 15:01   #6560
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
sorki,ze się wtrące .....a jak to sie ma do miesnia? przeciez Dr. musi sie nameczyc czy to jest ciecie otoczkowe czy pod fałdem?
musi palucha włozyc i ladnie ugniatac, umiescic implant nie
są takie wyjątki ,ze pacjenkta ma tak bit mięsnie,ze po op. dlugo puszczaja...
agnes, slusznie zauwazylas! Umieszczenie implanu przez otoczke to nie takie proste siku Gdzies w necie znalazlam film jak to sie robi i operator mowil, ze operacja jest przez ta technike dluzsza, bardzie skomplikowana i wymaga wiekszych umiejetnosci lekarza.
Dr Stanczyk ma w ofercie ciecie na otoczce, ale drozsze o 1.000 PLN i nie byl zachwycony jak wyrazilam taka potrzebe
Stary 2010-02-02, 15:02   #6561
vichy
Raczkowanie

Cytat:
w koncu ktos kto ma dlugiee lata implanty
ostatnio Yagnna poruszyla dosc ciekawy temat.. mianowicie kiedy wymienic implanty, wlasciwie kiedy jest ten odpowiedni moment wymiany ich? czy ty czujesz ,ze cos jest z nimi nie tak czy po prostu chcesz miec wieksy rozmiar?
ja po prostu chce wieksze....uparlam sie jak male dziecko....popatrz w mojej galerii jak wygladaja teraz (200/220 cc nagor po 6 latach) uwazam,ze nie sa brzydkie ale takie malusie.....

Edytowane przez vichy
Czas edycji: 2010-02-02 o 15:04
Stary 2010-02-02, 15:05   #6562
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez ilma79 Pokaż wiadomość
Na naszym forum jest tez Kubuś która miała podwieszenie i za jednym razem powiększenie zrobione, ale ja sie tego bardzo boje, jest dużo więcej blizn no i mogą wystąpić komplikacje w ciąży i podczas karmienia. A ja chce w przyszłości mieć jeszcze jedno dziecko, i też boje się by nie robić podwieszenia jakby miło mi sie zaś ponaciągać, zwisnąć itp.
widziałam te piersi... blizny praktycznie niewidiczne, a piersi pięknie ułożone
i Kubuś też ma tylko 1 dziecko, więc... wszystko przed nią

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

ja Cie nie namawiam na Nagory, tylko przestrzegam przed ES chociaz pinie jakie znam to tylko z forów/for cholerka wie jak to sie odmienia
dołączam się do odradzania ES-ów

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:05   #6563
vichy
Raczkowanie

Cytat:

a wiecie co jeszcze pzred chwila wyczytalam?ze EU i Mcghan to ta sama firma z tym ze te pierwsze produkuja we francji a drugie w USA i badz tu madry

Chyba z forow...

Edytowane przez vichy
Czas edycji: 2010-02-02 o 15:08
Stary 2010-02-02, 15:07   #6564
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
agnes, slusznie zauwazylas! Umieszczenie implanu przez otoczke to nie takie proste siku Gdzies w necie znalazlam film jak to sie robi i operator mowil, ze operacja jest przez ta technike dluzsza, bardzie skomplikowana i wymaga wiekszych umiejetnosci lekarza.
Dr Stanczyk ma w ofercie ciecie na otoczce, ale drozsze o 1.000 PLN i nie byl zachwycony jak wyrazilam taka potrzebe
" to nie takie proste siku" przypominasz mi textami moja przyjaciólke z Pl
no włacha zobacz ile Dr. musi sie nameczyc paluchami, poukladac ten implant w srodku.
Dziwie sie jednoczesnie ciesze, bo moje cialo jest jakies dziwne? goi sie wszystko jak na psie

Vichy ide do albumu , z/w

Stary 2010-02-02, 15:09   #6565
vichy
Raczkowanie

Cytat:
" to nie takie proste siku" przypominasz mi textami moja przyjaciólke z Pl
no włacha zobacz ile Dr. musi sie nameczyc paluchami, poukladac ten implant w srodku.
Dziwie sie jednoczesnie ciesze, bo moje cialo jest jakies dziwne? goi sie wszystko jak na psie

Vichy ide do albumu , z/w
ja tez ide na 15 min.musze cos zalatwic a po powrocie prosze panie o wiecej opinii na temat EU....
Stary 2010-02-02, 15:10   #6566
ilma79
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli chodzi o cięcie wokół brodawki to niestety niesie za sobą ryzyko niemożności karmienia piersią
Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
widziałam te piersi... blizny praktycznie niewidiczne, a piersi pięknie ułożone
i Kubuś też ma tylko 1 dziecko, więc... wszystko przed nią

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

dołączam się do odradzania ES-ów

Wiem wiem że Kubuś ma piękne, ale ja sobie już wmówiłam że ja będę tą właśnie u której będą przecięte kanaliki zrobią sie zastoje i tysiące innych powikłań. A tylko dlatego że jak wyrywłam zęby "ósemki" to po znieczuleniu miałam zdrętwienie brody przez rok (wkurzające strasznie, bo obolełe aż), przez uszkodzony nerw a ponoć takie przypadki zdażają się jako jeden na milion.
Stary 2010-02-02, 15:20   #6567
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez ilma79 Pokaż wiadomość
A tylko dlatego że jak wyrywłam zęby "ósemki" to po znieczuleniu miałam zdrętwienie brody przez rok (wkurzające strasznie, bo obolełe aż), przez uszkodzony nerw a ponoć takie przypadki zdażają się jako jeden na milion.
nie uszkodzony a porażony nerw i też tak miałam po ósemce i wcale nie byłam jedna na milioni robiam w jednej z lepszych w kraju chirurgii szczękowych..poprostu do dolnych 8 takie jest znieczulenie jednym wraca czucie od razu innym po kilku miesiącach natomiast górne rwie sie przy zwykłym krótkim i nie ma powikłań tego typu..

nie ma co zakładac ze na pewno będzie źle..

Stary 2010-02-02, 15:20   #6568
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
hej
..Pilates ma wiele zalet,a może nawet nie ma wad..
..niczego sobie nie przeciążysz,a powolutku wzmacnia się krok po kroczku cała konstrukcja ciała
mi brakuje systematyczności, ale te ćw.są baaardzo efektywne
już po niedługim czasie, po prostu pewnego dnia się budzisz i widzisz,że nie wiadomo kiedy,a robisz się taka twarda..
ale nie typu kaloryfery na brzuszkach itp..
..po prostu sprężysta całość, bo on wzmacnia właśnie te wszystkie najdrobniejsze mięśnie,jeden po drugim,i tworzy się z tego zgrany,sprawny zespół..
..i to się czuje,zupełnie inaczej czujesz potem Twoje ciało
..nawet gdy spacerujesz, spacerujesz inaczej, i czujesz mięśnie,jak pracują..
..bo on uaktywnia przy okazji różne zapomniane mięśnie nieużywane w codz.sytuacjach
..buduje naturalną siłę..
..wzmacnia korpus, wszystkie mięśnie szkieletowe,które dają siłę, ochraniają kręgosłup i narządy wewn..
..to jest super sprawa..
..działanie kompleksowe, a wcale nie wymaga ogromnej ilości czasu..
..ale odrobiny systematyczności-i owszem..
..no i bardzo ważne by starać się wykonywać ćw.dokładnie,tak jak należy,czyli niewiele powtórzeń,ale b.dokł.,powoli,zgodnie z oddechem etc..
absurdalnie takie powolne ćw.często wymagają większej sprawności niż szybkie machanie kończynami..bo wcale nie łatwo utrzymać kontrolę ciała i równowagę..przynajmniej na początku

..to nie mnie pytałaś, ale się wtrąciłam..

..odkryłam go przypadkiem, i jestem pełna podziwu..
..dla skuteczności tej niepozornej aktywności ruchowej..
.ja jestem niesystematyczna, bo generalnie mam inne zainteresowania, czasem(często) jestem niedospana, albo brak czasu, i wtedy się nie zmuszam,albo robię takie minimum..to, co mi przyjdzie do głowy..
..ale właśnie dla takich osób, które nie żyją sportem,ale chcą być sprawne i by cieło miało ładny kształt i nie bolało przy przęciążeniach tu i tam..to jest fajna sprawa

..na pewno warto spróbować
kiedyś robilam proby w domu,ale ze właśnie te cwiczenia opierają sie na dokładnym wykonaniu i oddychaniu to musze pójśc gdzieś by mi pokazali co i jak bo ja zielona jestem Pozatym wiem ze potrzebuje rygoru jako tako,wiec jak wykupie karnecik to bede chodzic a w domu to zawsze coś do zrobienia jest i wieczorem padam na ryj A pytałam nie tylko Anie i Pysie ,wiec kazda opinia mile widziana

Aniu tu mam ich stronke:
http://www.xena-fitness.pl/
innych nie szukam bo to mam pod nosem,jak rozwioze córe i męża do przedszkola i do pracy to tu mam jeszcze ze 2 h wolnego przed pracą lub tez po.A dalej to wiem ze nie bedzie mi sie chcialo jezdzić :0 o w morde ale leń

Cytat:
Dzwonilam do kilku (wlasnie aby zapytac jakie maja firmy)i wiekszosc to euro...nawet ta kur...droga...
A o sprowadzaniu innej marki nie pytalam...mysle,ze maja po prostu spizarnie pelna euro i tyle...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

A tak wogole to mnie dziwi,ze jedni za 3000euro montuja EU a inni za 5000euro
Róznica cenowa to raczej za sam "montaz",kazdyj lekarz inaczej sobie liczy.Wkladki kosztuja w kazdej klinice mniejwiecej tyle samo.
Jak nie mają mentorów i allerganów,nagorów to musisz robic w PL
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:36   #6569
macerata
Zakorzenienie

..ja dzisiaj znów poszłam do lekarza, zwykłego, publicznego..
..i przyniosłam moje wyniki, i te wczorajsze, i te sprzed 10 dni..
..i mówię,że wczoraj to nawet byłam u ginekologa, bo się dowiedzieć,czy coś jest od tej strony,ale nic, no i że już drugi tydzień, i co najpierw brałam,co potem, co teraz, bo lekarz zalecił..skoro tamto nie pomaga..
..a ona mi na to,że a o co chodzi..
..a ja,że no miałam osłabione zdrowie,więc porobiłam badania, a tam ten mocz..etc..a że mam skłonność, to spanikowałam..
..no i wogóle czuję się tak sobie, a jak na mrozie pochodzę to w ogóle kiepsko..
..no i dlaczego te nowe wyniki nie są nic lepsze, i kiedy przy tych lekach powinny być lepsze,a jak nadal nie będą, to co wtedy?co to może oznaczać
..a ona na to,że wyniki nie będą wiele lepsze, bo wyniki są dobre,że nic tam nie ma alarmującego,ani w tych pierwszych,też nie było,wszystko to co jest,ma prawo być..
..a jak się boją o nereczki to mogę sobie Urosept brać(ziółka,zaleciła połowę normalnej dawki)i witaminkęC, i dogrzewać, bo na nereczki to najwaniejsze jest wygrzewać..
..a badania i były,i nadal są,o.k.
..a to co biorę, to jak mi żołądek wytrzymuje, to mogę sobie do końca nadal brać, ale raczej nie było takiej konieczności..

..no i niech mnie ktoś przytrzyma, bo zemdleję

..jak by ktoś nie wiedział, jak z człowieka zrobić wariata..to to jest przepis
Stary 2010-02-02, 15:38   #6570
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi44 Pokaż wiadomość
Aniu tu mam ich stronke:
http://www.xena-fitness.pl/
innych nie szukam bo to mam pod nosem,jak rozwioze córe i męża do przedszkola i do pracy to tu mam jeszcze ze 2 h wolnego przed pracą lub tez po.A dalej to wiem ze nie bedzie mi sie chcialo jezdzić :0 o w morde ale leń
mimi, i bardzo dobrze!!! Silownia musi byc blisko, aby dodatkowo nie demotywowac trudnym czy dlugim dojazdem i marnotrawieniem czasu Ciekawie wygladaj tez zajecia Body Shaping. Jesli sa dobrze zaplanowane i uzywa sie w nich sztang, hantli czy stepow to rzeczywiscie pieknie moga ksztaltowac i ujedrniac cialo.
Ze swojej strony dodam tylko gromkie POWODZENIA !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości