|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6541 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.4
Cytat:
nie boli bardziej niz jakakolwiek inna rana/blizna. Nie ma tez dyskomfortu zwiazengo z noszeniem biustonosza. Pacjentki Bromy moga nosic fiszbiny i zyc normalnie 4 tygodnie po operacji. Po 4 tygodniech zaczyna sie masowanie blizenek (bez wzgledu na to czy pod piersia czy na otoczce) i to przyjemne nie jest. Ale nie jest tez w przypadku ciecia pod piersia.---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#6542 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------ale przeciez ja nigdzie nie napisalam, ze jak jest mala otoczka i duzy implant to sie da [/QUOTE]W takim przypadku to troche od odwagi doktorka zalezy. Jeden sie podejmie a drugi nie. Estetyczniej to mysle, ze przez otoczke ale mi tez dokt. mowil,ze wtedy czesto dochodzi do przeciecia kanalikow i niemoznosci karmienia.Wiem,ze inni mowia inaczej. Ja juz wszystkie dzieci mam ale kto nie ma ,a chce karmic to lepiej na zimne dmuchac. Doktorek to chyba tak zawsze Z tymi anat. to tez jak babajaga straszy i pewnie tak samo z tym otoczkowym cieciem.
|
|
|
|
#6543 |
|
Wtajemniczenie
|
sorki,ze się wtrące .....a jak to sie ma do miesnia? przeciez Dr. musi sie nameczyc czy to jest ciecie otoczkowe czy pod fałdem?
musi palucha włozyc i ladnie ugniatac, umiescic implant nie są takie wyjątki ,ze pacjenkta ma tak bit mięsnie,ze po op. dlugo puszczaja...
|
#6544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pink -Ja też tylko na chwilkę wpadłam, ależ ten wizaż uzależnia .Czekam zatem na skórki Buźka Olgawro - bierz te 450cc P.S. Odpisałam na twoje pytanko pod tym moim zdjęciem ![]() Alela- czy to ty pytałaś o fiszbiny? Przy cięciu w fałdzie fiszbiny wskazane po pół roku; można nosić oczywiście wcześniej, ale wtedy należy robić opatrunek na blizny (żeby fiszbiny ich nie podrażniały) Cięcie wokół otoczki to tak jak napisała Ania A z tego co poczytałam najgorsze (wg. pacjentek; w kontekście bólu, dyskomfortu itp.) jest cięcie pod pachą
|
|
|
|
|
#6545 | |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co?Ja zwariuje!!
Naczytalam sie wczoraj o EUROSILICONE IMPLANTS ktore zaproponowal mi doktorek....ponoc nie sa najlepszej jakosci (w porownaniu z mcghan) ALE.......ZA DZWONILAM DO JEDNEJ Z NAJLEPSZYCH I NAJDROZSZYCH KLINIK...I ONI TEZ TAKIE TYLKO MAJA!!!![]() i co ja teraz mam poczac???wszywac euro czy szukac lepszych???????---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#6546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6547 | ||||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak zdjęcie blizn, kiedy wstawisz bom ciekawa? ![]() Cytat:
Cytat:
Jeden sie podejmie a drugi nie. Estetyczniej to mysle, ze przez otoczke ale mi tez dokt. mowil,ze wtedy czesto dochodzi do przeciecia kanalikow i niemoznosci karmienia.Wiem,ze inni mowia inaczej. Ja juz wszystkie dzieci mam ale kto nie ma ,a chce karmic to lepiej na zimne dmuchac. Doktorek to chyba tak zawsze Z tymi anat. to tez jak babajaga straszy i pewnie tak samo z tym otoczkowym cieciem.[/QUOTE]generalnie to jest tak ze cięcie na otoczce jest faktycznie trudniejsze i mało chirurgów to potrafi, więc głoszą frazesy że w fałdzie lepsze. Każde jest dobre byleby było spójne z oczekiwaniami pacjentki - ja chciałam najmniej widoczny ślad montażu i mam..na szczeście Broma jest w tym cięciu mistrzem ![]() ![]() klask i:
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2010-02-02 o 15:04 |
||||
|
|
|
#6548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tu mówiąc wieksze myślałam raczej 500 w góre choc to chyba tez indywidualne
|
||
|
|
|
#6549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A może dałoby radę sprowadzić dla Ciebie jakieś inne implanty? Rozmawiałaś o tym z dr?
|
|
|
|
|
#6550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2010-02-02 o 14:46 |
|
|
|
|
#6551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..Pilates ma wiele zalet,a może nawet nie ma wad.. ![]() ..niczego sobie nie przeciążysz,a powolutku wzmacnia się krok po kroczku cała konstrukcja ciała mi brakuje systematyczności, ale te ćw.są baaardzo efektywne ![]() już po niedługim czasie, po prostu pewnego dnia się budzisz i widzisz,że nie wiadomo kiedy,a robisz się taka twarda.. ale nie typu kaloryfery na brzuszkach itp.. ..po prostu sprężysta całość, bo on wzmacnia właśnie te wszystkie najdrobniejsze mięśnie,jeden po drugim,i tworzy się z tego zgrany,sprawny zespół.. ..i to się czuje,zupełnie inaczej czujesz potem Twoje ciało ![]() ..nawet gdy spacerujesz, spacerujesz inaczej, i czujesz mięśnie,jak pracują.. ..bo on uaktywnia przy okazji różne zapomniane mięśnie nieużywane w codz.sytuacjach ![]() ..buduje naturalną siłę.. ..wzmacnia korpus, wszystkie mięśnie szkieletowe,które dają siłę, ochraniają kręgosłup i narządy wewn.. ..to jest super sprawa.. ..działanie kompleksowe, a wcale nie wymaga ogromnej ilości czasu.. ..ale odrobiny systematyczności-i owszem.. ..no i bardzo ważne by starać się wykonywać ćw.dokładnie,tak jak należy,czyli niewiele powtórzeń,ale b.dokł.,powoli,zgodnie z oddechem etc.. absurdalnie takie powolne ćw.często wymagają większej sprawności niż szybkie machanie kończynami..bo wcale nie łatwo utrzymać kontrolę ciała i równowagę..przynajmniej na początku ..to nie mnie pytałaś, ale się wtrąciłam.. ![]() ..odkryłam go przypadkiem, i jestem pełna podziwu.. ..dla skuteczności tej niepozornej aktywności ruchowej.. .ja jestem niesystematyczna, bo generalnie mam inne zainteresowania, czasem(często) jestem niedospana, albo brak czasu, i wtedy się nie zmuszam,albo robię takie minimum..to, co mi przyjdzie do głowy.. ..ale właśnie dla takich osób, które nie żyją sportem,ale chcą być sprawne i by cieło miało ładny kształt i nie bolało przy przęciążeniach tu i tam..to jest fajna sprawa ![]() ..na pewno warto spróbować Cytat:
Cytat:
ja jestem średniego wzrostu, średniej budowy(166cm/54kg) moja dr,która lubi normalne,ładne piersi proporcjonalnych rozmiarów, dobrała mi 350cc,bo mniejsze żle by wyglądały, a jednocześnie zostawiając margines bezpieczeństwa,by po ew.ciąży/ach dorzucić jakieś 100cc (co najmniej, bo dla 50cc to pewnie szkoda by było ciąć )..też byłam zdziwiona/przerażona,ale pewnie niesłusznie.. ..Ty jesteś ode mnie sporo większa/wyższa etc.. ..nie sądzę, by 100cc(objętość literatki ) mogła Ci zaszkodzić....to nieprawdopodobne.. ..to absolutne minimum..
|
|
#6552 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ES nie ciesza sie zbyt dobra opinią ale chyba nie są jakies trefne ( o pipach czytałam ze pacjentki miały wymieniane bo coś a na ES narzekają ich włascicielki) a nie możesz np sama kupic wkładek - co to za klinika co nie daje wyboru Vichy, Kochana działaj ile montujesz i kiedy? |
|
|
|
|
#6553 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A o sprowadzaniu innej marki nie pytalam...mysle,ze maja po prostu spizarnie pelna euro i tyle... ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
A tak wogole to mnie dziwi,ze jedni za 3000euro montuja EU a inni za 5000euro ![]()
Edytowane przez vichy Czas edycji: 2010-02-02 o 14:52 |
||
|
|
|
#6554 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a nasze nagory są z UK więc kicha
|
|
|
|
|
#6555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6556 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#6557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio Yagna poruszyla dosc ciekawy temat.. mianowicie kiedy wymienic implanty, wlasciwie kiedy jest ten odpowiedni moment wymiany ich? czy ty czujesz ,ze cos jest z nimi nie tak czy po prostu chcesz miec wiekszy rozmiar?
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2010-02-02 o 15:01 |
|
|
|
|
#6558 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem załamana. Cycuchy już prawie nie bolą, jak wstaję, to ciągną i napinają się, ale do przeżycia. Natomiast żołądek nie daje mi chwili wytchnienia, nie wiem już co robić, nie to że zlał mi się z piersiami (jest taki wielki), przeszkadza, gdy siedzę, to jeszcze boli i nic nie pomaga. Dzisiaj jestem na lekkiej diecie, jest ciut lepiej ale nadal masakra. Czy któraś miała coś takiego? Jak sobie ulżyć?
|
|
|
|
#6559 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja Cie nie namawiam na Nagory, tylko przestrzegam przed ES chociaz pinie jakie znam to tylko z forów/for cholerka wie jak to sie odmienia
|
|
|
|
|
#6560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzies w necie znalazlam film jak to sie robi i operator mowil, ze operacja jest przez ta technike dluzsza, bardzie skomplikowana i wymaga wiekszych umiejetnosci lekarza.Dr Stanczyk ma w ofercie ciecie na otoczce, ale drozsze o 1.000 PLN i nie byl zachwycony jak wyrazilam taka potrzebe
|
|
|
|
|
#6561 |
|
Raczkowanie
|
ja po prostu chce wieksze....uparlam sie jak male dziecko....popatrz w mojej galerii jak wygladaja teraz (200/220 cc nagor po 6 latach) uwazam,ze nie sa brzydkie ale takie malusie.....
Edytowane przez vichy Czas edycji: 2010-02-02 o 15:04 |
|
|
|
#6562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Kubuś też ma tylko 1 dziecko, więc... wszystko przed nią ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|
#6563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba z forow... ![]()
Edytowane przez vichy Czas edycji: 2010-02-02 o 15:08 |
|
|
|
|
#6564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no włacha zobacz ile Dr. musi sie nameczyc paluchami, poukladac ten implant w srodku. Dziwie sie jednoczesnie ciesze, bo moje cialo jest jakies dziwne? goi sie wszystko jak na psie ![]() Vichy ide do albumu , z/w
|
|
#6565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a po powrocie prosze panie o wiecej opinii na temat EU....![]()
|
|
|
|
|
#6566 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem wiem że Kubuś ma piękne
|
|
#6567 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nie ma co zakładac ze na pewno będzie źle.. |
|
|
|
|
#6568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozatym wiem ze potrzebuje rygoru jako tako,wiec jak wykupie karnecik to bede chodzic a w domu to zawsze coś do zrobienia jest i wieczorem padam na ryj Aniu tu mam ich stronke: http://www.xena-fitness.pl/ innych nie szukam bo to mam pod nosem,jak rozwioze córe i męża do przedszkola i do pracy to tu mam jeszcze ze 2 h wolnego przed pracą lub tez po.A dalej to wiem ze nie bedzie mi sie chcialo jezdzić :0 o w morde ale leń ![]() ![]() Cytat:
Jak nie mają mentorów i allerganów,nagorów to musisz robic w PL
|
||
|
|
|
#6569 |
|
Zakorzenienie
|
..ja dzisiaj znów poszłam do lekarza, zwykłego, publicznego..
..i przyniosłam moje wyniki, i te wczorajsze, i te sprzed 10 dni.. ..i mówię,że wczoraj to nawet byłam u ginekologa, bo się dowiedzieć,czy coś jest od tej strony,ale nic, no i że już drugi tydzień, i co najpierw brałam,co potem, co teraz, bo lekarz zalecił..skoro tamto nie pomaga.. ![]() ..a ona mi na to,że a o co chodzi.. ![]() ..a ja,że no miałam osłabione zdrowie,więc porobiłam badania, a tam ten mocz..etc..a że mam skłonność, to spanikowałam.. ..no i wogóle czuję się tak sobie, a jak na mrozie pochodzę to w ogóle kiepsko.. ..no i dlaczego te nowe wyniki nie są nic lepsze, i kiedy przy tych lekach powinny być lepsze,a jak nadal nie będą, to co wtedy?co to może oznaczać ![]() ..a ona na to,że wyniki nie będą wiele lepsze, bo wyniki są dobre,że nic tam nie ma alarmującego,ani w tych pierwszych,też nie było,wszystko to co jest,ma prawo być.. ..a jak się boją o nereczki to mogę sobie Urosept brać(ziółka,zaleciła połowę normalnej dawki )i witaminkęC, i dogrzewać, bo na nereczki to najwaniejsze jest wygrzewać....a badania i były,i nadal są,o.k. ![]() ..a to co biorę, to jak mi żołądek wytrzymuje, to mogę sobie do końca nadal brać, ale raczej nie było takiej konieczności.. ![]() ..no i niech mnie ktoś przytrzyma, bo zemdleję ![]() ..jak by ktoś nie wiedział, jak z człowieka zrobić wariata..to to jest przepis
|
#6570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawie wygladaj tez zajecia Body Shaping. Jesli sa dobrze zaplanowane i uzywa sie w nich sztang, hantli czy stepow to rzeczywiscie pieknie moga ksztaltowac i ujedrniac cialo. Ze swojej strony dodam tylko gromkie POWODZENIA !!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

4 tygodnie po operacji. Po 4 tygodniech zaczyna sie masowanie blizenek (bez wzgledu na to czy pod piersia czy na otoczce) i to przyjemne nie jest. Ale nie jest tez w przypadku ciecia pod piersia.
Z tymi anat. to tez jak babajaga straszy i pewnie tak samo z tym otoczkowym cieciem.

.
ALE.......ZA DZWONILAM DO JEDNEJ Z NAJLEPSZYCH I NAJDROZSZYCH KLINIK...I ONI TEZ TAKIE TYLKO MAJA!!!
kl aski:Ja juz sie nie moge doczekac co mi zrobi doktorek w srode,Miskaa a ty tak na powaznie myslisz nad wiekszymi