|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
A ja wlasnie musze sie zapytac chirurga czy tabletki anty przeszkadzaja jakos w operacji. Bo nie wiem czy wytrzymam 2 lata na gumkach
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
I poki co jest OK.Ja kiedys nie mialam obrzydzenia do owadow i taki kleszcz wbity we mnie nie wnosil zadnych emocji Szlo sie na dol do babci i wyciagala a teraz chyba jest bardzo malo kleszczy bo dawno na sobie nie znalazlam.Dziewczyny, a czy ryba moze miec raka?? Bo wlasnie u mnie 1 rybie wyszlo oko Zrobil sie taki guz. Wszystkie ryby sie wyilozowaly od niej
|
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
A na ulotce od tabletek nie jest napisane przypadkiem, że należy odstawic, jeśli ma się w planach jakiś zabieg chirurgiczny? Coś mi tak świta, ale pewna nie jestem...
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tata już drugą serie antybiotyków po kleszczu bierze. W wakacje mu się dziad przyczepił, usunięty został tego samego dnia. Po ok 2 tygodniach pojawiło się zaczerwienienie i opuchlizna. I niestety okazało się, że złapał Boreliozę.
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede musiala wytrzymac![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() Trzymam ulotki od wszystkich tabletek, z jakimi miałam do czynienia, bo sie uzupełniaja. Np. w jednej nie ma wymienionych połowy rzeczy, które wchodzą w interakcje z hormonami (w drugiej ulotce sa inne rzeczy wymienione, a to tabletki o identycznym składzie, tylko tańsze). Masakra. Niby skad ja jako pacjent i totalny laik mam wiedziec o takich rzeczach, jesli producent tego w ulotce nie umieszcza A potem ludzie sie dziwia, że dziewczyny biorac tabletki w ciaze zachodza
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kleszcze jakoś mnie nie ruszają. Nie raz się kotu czy psu usuwało. Czy samej sobie ![]() Co do ich ilości, to całkowicie się nie zgodzę. Przynajmniej w moich okolicach. Jeszcze z 8 lat temu nie było ich prawie wcale. Moje zwierzaki nie musiały używać Frontline, bo kleszcz zdażał się raz na kilka lat. A teraz wystarczy wyjść za dom i przynajmniej kilka lazi po spodniach. Rolnictwo całkowicie zanikło i kleszcze mają raj na ziemi. Nie kosi się łąk, więc mają nie zakłócone środowisko do rozmnażania. Bo kleszcze są właśnie w krzakach i trawach a nie w lasach.
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie kolezanka po wizycie u gin i wykupieniu tabletek spytala sie mnie kiedy powinna wziac 1wsza tabletke ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
W lasach tez sa, na lisciach drzew, krzakach w lesie. Zeskakuja sobie na czlowieka, czy zwierze. Kiedys byl taki wysyp, ze widzialam na wiekszosci drzew;/ Jak chodza te male poczwary!! A teraz pewnie nie spotykam bo chodze po chodnikach A z psem to wiadomo, ze zaraz chce wejsc na trawke czy pojsc na jakas lake. Brrr... im jestem starsza, tym bardziej brzydza mnie owady |
||
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ilości: ja mieszkam na obrzeżach miasta, zaraz obok jakies pola, krzaki, wysokie trawy, dalej (ale dosc blisko) mamy las, wiec tego cholerstwa PEŁNO. Pies jakoś się broni przed kleszczami - chyba raz czy dwa tylko miał kleszcza w futrze. Jeden z kotów tez rzadko przynosi. Za to ten drugi, mniejszy, potrafi z jednego spaceru przyniesc trzy stwory. Nie wiem, czemu, bo wszystkie zwierzaki są mniej więcej traktowane tak samo, jesli chodzi o ochrone przed kleszczami. Tylko starszy kot ma dodatkowo obroze antykleszczowa, ale watpie zeby to miało jakis duzy wpływ...
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętajcie: jak zwierzak jest osowiały, nie chce jeść, to od razu do weterynarza! Nasza miała 2 dni zainfekowanego kleszcza i już była ciężko chora. |
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.photoblog.pl/honeyyyy/57205537 Śliczne włosy ma ta dziewczyna i jakie gęste
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
W ogóle całkiem ładna dziewczyna
|
|
|
#4392 | |
|
Konto usunięte
|
Przez Was będą mi się kleszcze śniły
Cytat:
![]() podam ci moje sposoby na hodowlę włosową https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=353Spij spokojnie
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
miki juz dawno widzialam ten photoblog. To prawda, wlosy ma cudo!! na dodatek robi kariere muzyczna
|
|
|
|
#4394 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i tez mnie dlugofalowe skutki przyjmowania hormonow niepokoja, wiec po pol roku odstawilam mimo, iz mam je teraz bezplatnie. Cytat:
Cytat:
Najwiecej kleszczy czai sie w olchach, co z reszta podwierdzily moje wieloletnie doswiadczenia
|
||||||
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
szmryku, jedyne leki jaki biorę to czasem nurofen na ból brzucha przy miesiączce i ostatnio magnez. Unikam leków jak ognia, lekarzy też... a po zwolnienia to mamę wysyłam
![]() Ostatni raz u lekarza rodzinnego byłam ze 3 lata temu jak potrzebowałam papierek na wyjazd że jestem zdrowa i mogę być opiekunką grupy Nawet mnie nie badał "zdrowa pani?" "zdrowa".
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak to sie lecze ziolami i innymi domowymi sposobami (najbardziej na swiecie kocham czosnek). Do lekarki mojej rodzinne czasem zajrze, ale dlatego, ze fajna z niej babka, zawsze mi, jesli potrzebuje odpowiednie badania zleci i w ogole, ale musze sie stawiac osobiscie W obecnej sytuacji to juz w ogoel nie mam co wydziwiac, bo mieszkam bardzo daleko od rodziny, wiec chodze po te nieszczesne zwolnienia, jak musze. Biore zwolnienie, biore recepty i lecze sie po swojemu
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
mim pomaga wiesiołek. Ale wiesiołek, gdy piję pokrzywę, rady nie daje
![]() środa, środek tygodnia , drogi zawalone ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- czyżby wycofywali Palomę? ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=730
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
ale się wkurzyłam
![]() Szmyrku, sama widzisz, że WSZYSTKIM kojarzysz się z jakimś niemiecko języcznym narodem Edytowane przez Bejjka Czas edycji: 2010-02-03 o 08:01 |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry miłym Paniom
co ta, słychać ciekawego.. widzę, że dążycie do 12-tej części wątku ja niestety przeżywam same kryzysy jeden po drugim i nawet nie mam weny do pisania i czytania może po sesji się otrząsnę i wrócę do normalności
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz... w zasadzie nic takiego strasznego
![]() jestem trochę zmęczona wszystkim... mam jakieś zaliczenia z kosmosu.. najpierw nic nikt nie mówi, a później czytam maile grupowe, że mamy nie wiadomo ile prac napisać na zaliczenie itd - i tak czas ucieka... wszystko mnie wkurza moje włosy żyją własnym życiem po raz pierwszy od dawna.... poza tym jeszcze Tż ma jakieś swoje loty i zachowuje się jak rozpieszczona paniusia...
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Blonduś
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Co ten Twój TŻ wymyśla? Mamy zrobic mu rozróbę?
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2010-02-03 o 08:44 |
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Bedzie dobrze, na mnie też źle działa ten mróz. Jutro mam wycieczkę do warszawy- nie wiem konkretnie gdzie ale w radzie "w" zapytam gdzie znajduje się ten indyjski sklep "little india"? Kiedyś o nim m.in. Weegirl wspominała
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
e kurde - zachowuje się tak , jakby on jeden był na świecie...
wczoraj się przyczepił do mojego stażu nie wiedzieć czemu faktoza- narzekam, że dużo mam pracy ostatnio, a płacą tak jak to na stażu... wiadomo ale się cieszę, że póki co mniej więcej mam na swoje wydatki i nie muszę płakać mamie, że potrzebuję nowe gacie.... a on że jak mi tam tak źle to żebym szukała innej pracy.. no spoko, ale ja nie chcę być przedstawicielem handlowym... przynajmniej póki jeszcze nie muszę, to nie chcę. a on się zachowuje jakby był co najmniej prezesem prężnie rozwijającej się firmy... a sam chodzi i w kółko narzeka na pracę , obowiązki i zarobki.... ![]() no to tyle. już się więcej nie żalę na ten temat
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Zima się skończy to od razu będzie weselej i energii więcej. Tylko trzeba zebrac siły i poczekać jeszcze trochę
![]() Moja cera i włosy szaleją. Mam łupiez, przetłuszczaj.ą się masakrycznie, a buzia ciągle się świeci zima
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz linka:http://www.littleindia.pl/products.php?c=35 Ania, jakbyś była w tym sklepie to daj znać czy warto go szukać ![]() Blondyna, na pewno zmęczenie i stresy dają znać o sobie. w tv zaczeli reklamować srodki antydepresyjne, więc pewnie pora przesilenia wiosennego się pomału zaczyna Kochana, glowa do gorya tżetem się nie przejmuj, oni już mają takie jazdy |
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie podobnie z włosami. Cera nawet się uspokoiła (odpukać). Kotka mojej cioci się dziś okociła i chciałabym je przygarnąć i uchronić bo wujek twierdzi że mają za dużo już kotów i te trzeba w dołek
co za myślenie. Jakby nie mogli wcześniej kotki wysteleryzować.
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402089
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Moja sasidka tez tak mówi. Jakby nie mogła nawet tych tabletek kotkom do jedzenia dać.
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Bejko dziękuję za linka! Właśnie go szukałam. Dam znać w piątek jak wycieczka i w ogóle zakupy
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
czas zwiac sie do szkoły
ale to wygoda mieszkać 15 minut od szkoły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Stosowanie tego typu leków zbyt komfortowe nie jest, ale działa, przynajmniej u mnie. A wczesniejszy gin cudował z roznymi lekami, masciami, tabletkami, globulkami itp. i nic mi nie pomagało. A wystarczyło pH i flore bakteryjna dobrze 'ustawic', żeby organizmowi pomoc troche, ale zeby jednak sam sie obronił
I poki co jest OK.
Szlo sie na dol do babci i wyciagala
a teraz chyba jest bardzo malo kleszczy bo dawno na sobie nie znalazlam.
Zrobil sie taki guz. Wszystkie ryby sie wyilozowaly od niej

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

często zanim wyrosną już są popsute
a ja nie dość, że swoje wycierpiałam to na resekcje czterech ósemek wydałam ponad 1500zł
Później poszłam z koleżankami do baru, miałam straszną ochotę na pizzę i Reddsa
Dobrze że dużo nie pisałyście
może po sesji się otrząsnę i wrócę do normalności
faktoza- narzekam, że dużo mam pracy ostatnio, a płacą tak jak to na stażu... wiadomo
co za myślenie. Jakby nie mogli wcześniej kotki wysteleryzować.