Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 22:20   #571
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez duska207 Pokaż wiadomość
Hejka. dziewczyny wiecie może coś na temat leukocytów? dziasiaj odebrałam wyniki nasienia mojego tz i wszystko jest super tylko te leukocyty... nie powinny przekraczać 1 miliona na ml a ma 3,9 miliona... jestem strasznie zaniepokojona. wizyte u gin mam dopiero za dwa tygodnie, czy któraś z Was nie wiem czy to przez to może nam się nie udawać? bo wyleczyć wiem że się wyleczy antybiotykami... przynajmniej tak piszą w internecie. aha i jeszcze nie moge znaleźć jaka jest norma na spermatocyty, mój tż ma 1,45 . proszę o pomoc
Kochana ja niestety nie umiem Ci pomóc, najlepiej skonsultować wynik z lekarzem. Nie zamartwiaj sie , na pewno można z tym dużo zrobić!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:16   #572
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

pogubiłam się w tych moich obserwacjach bo też miałam dziś dużo śluzu ale takiego mlecznego czyli jeszcze nie płodny ale zawsze po @ mam sucho jakiś czas... sprawdzałam szyjkę macicy i jest wysoko, miękka i otwarta (chyba) czy to normalne w tym etapie cyklu? a jeszcze wczoraj po porannych przytulankach miałam lekkie plamienia a dziś już sluz... dziwne czy normalne??

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Lady widzę cię może ty mi odpiszesz?

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 00:53   #573
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
pogubiłam się w tych moich obserwacjach bo też miałam dziś dużo śluzu ale takiego mlecznego czyli jeszcze nie płodny ale zawsze po @ mam sucho jakiś czas... sprawdzałam szyjkę macicy i jest wysoko, miękka i otwarta (chyba) czy to normalne w tym etapie cyklu? a jeszcze wczoraj po porannych przytulankach miałam lekkie plamienia a dziś już sluz... dziwne czy normalne??

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Lady widzę cię może ty mi odpiszesz?
kochana chyba normalna bo ja odkąd skończyła sie@ mam uczucie mokrosci a od wczoraj biały sluz ale to chyba jeszcze nie to
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 07:49   #574
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Pierwsza
TZus wyprawiona do pracki a ja mam dzisiaj wolne
Jutro tylko do firmy i kolezanka nowy na paznokcie przychodzi wieczorem, wiec bede wymeczona pewnie ...

Zaraz pokaze Wam mojego Maciusia

Oto brzusio bez wciagania, jak wciagne to niewiele mniejszy

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2010-02-03 o 07:56
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:02   #575
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Pierwsza
TZus wyprawiona do pracki a ja mam dzisiaj wolne
Jutro tylko do firmy i kolezanka nowy na paznokcie przychodzi wieczorem, wiec bede wymeczona pewnie ...

Zaraz pokaze Wam mojego Maciusia

Oto brzusio bez wciagania, jak wciagne to niewiele mniejszy
Mam chyba większego Maćka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:19   #576
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hehe no sa pewni osoby ktore maja wieksze brzuszki Tylko ja smiesznie wygladam, bo reszta ciala nie pasuje do brzucha Ale zdazylam sie przyzwyczaic, bo odkad pamietam brzuch zawsze byl spory :p raz w zyciu przez kilka miesiecy cieszylam sie prawie plaskim
Stary 2010-02-03, 08:23   #577
metropolitan
Zadomowienie

no ładnie od rana brzuchy sobie pokazują!!!! też bym pokazała, ale nie mam co... na razie płasko. ale jak mnie wygnie to na pewno się pochwalę

ja też wyprawiłam mojego małżowinka do pracy, zjadłam śniadanko i lecę oglądać gotowe na wszystko, bo bejbe ściągnął mi wszystkie serie i hurtowo nadrabiam zaległości.

widzę, że po tym bioparoxie już mam dzisiaj lepsze gardło i nie kaszlę tak. ale do siemienia nie mogłam się przemóc Tż mi wczoraj ugotował, wzięłam łyk i stwierdziłam, że aż takich grzechów nie popełniłam żeby to pić...

Caroliku i Aneczko, cieszę się, że mówicie że tak szybko wam czas mija w ciąży, ja się bałam, że to się będzie ciągnęło w nieskończonośc, ale macie rację, bo jakby nie spojrzeć to też już jestem w 9 tygodniu. także do pierwszego tyg. marca będę miała pierwszy trumestr zaliczony DAMY RADĘ
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:27   #578
aneczka555
Zadomowienie

cosma faktycznie,brzusio jak ciazowy jakby ktos nie iwedzial to by pomyslal ze faktycznie on jest z zawartoscia

metropolitan mi czas szybko zlecial do ok 20 tygodnia a teraz jakos sie wlecze,bo zaczelam odliczac dni do porodu i wyszlo jakies 129 czyli jeszcze sporo.

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:31   #579
metropolitan
Zadomowienie

aaa co do walentynek, to kolejna okazja (ostatnio był sylwester) kiedy muszę pracować.... ale i tak bym nigdzie nie wychodziła pewnie, w walentynki jest zawsze pełno małolatów obścickujących się w knajpach, a ja nie przepadam za publiczną wylewnością, no i nie ma miejsc w knajpach także pewnie romantycznie w domku by było. Ale dla mnie i tak walentynki, to w sumie żadne święto.. a wy co tam specjalnego szykujecie???

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
cosma faktycznie,brzusio jak ciazowy jakby ktos nie iwedzial to by pomyslal ze faktycznie on jest z zawartoscia

metropolitan mi czas szybko zlecial do ok 20 tygodnia a teraz jakos sie wlecze,bo zaczelam odliczac dni do porodu i wyszlo jakies 129 czyli jeszcze sporo.

no wiem..... ale teraz już będzie coraz cieplej, będzie więcej rzeczy do robienia i będziemy bardziej aktywne, więc czas szybciej zleci. Poza tym na spokojnie zrobisz sobie zakupy dla bejbika, całą wyprawkę i w ogóle.... zleci!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:34   #580
aneczka555
Zadomowienie

tylko ze ja juz mam prawie wszystko kupione
zostal wozek,posciel do lozeczka,wanienka i przewijak a tak juz wszystko jest.

Stary 2010-02-03, 08:37   #581
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:

Niom, dlatego zarty zartami, ale zrzucic troche musze Wracamy z TZ na trening dzisiaj

I porzadnie wezme sie za brzusia!

Wczoraj znowu szuralam bankami, kurcze az mnie bolalo... wzielam najwieksza i ona sie dosyc mocno zasysa, ale mniejsza mi spada caly czas wiec musialam wytrwac Juz bym chciala jakies efekty widziec.... O tabsow mi sie cellulit straszny zrobil, w expresowym tempie po prostu ....
Stary 2010-02-03, 08:38   #582
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziewczyny ja tu się stanowczo domagam, wręcz żądam() chwaleni się wszekimi dzidziusiowatymi zakupami, chociaż coraz mniej we mnie wiary, ze się uda, to przynajmniej sobie pooglądam,
a jak nie to...

Ja po wczorajszej awanturze z M. mam w walentynki

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-03, 08:42   #583
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tu się stanowczo domagam, wręcz żądam() chwaleni się wszekimi dzidziusiowatymi zakupami, chociaż coraz mniej we mnie wiary, ze się uda, to przynajmniej sobie pooglądam,
a jak nie to...

jeju co sie stalo?

Stary 2010-02-03, 08:46   #584
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
nadrobie za niedlugo, ale najpierw mam do Was pytanie...
co ze mna jest? i co to jest?
a konkretnie- przedwczoraj chcialam zbadac szyjke, wkladam paluszki i co... na palcach mam cos w rodzaju śluzu i takie rozciągliwe na 4cm... hm. Mówię, może sperma z dnia poprzedniego (choc nie wiem czy to mozliwe)...
Dziś cały czas na bieliznie wilgotno, podcieram sie niedawno i... znowu ten śluz rozciągliwy, czy to jest to bialko jajka kurzego...
TŻcik mi mówi, że wczoraj też byłam taka śliska..
a przecież dziś dopiero jestem w 12dc! :|
może będzie niespodzianka i owulka wcześniej. Ja jak miałam taki śluz i takie odczucia to już działałam. A nie przypominam sobie żeby rozciągał mi się śluz do 10 cm. Więc na to chyba nie ma zasady i mocno trzymam kciuki za efekty

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
a jak nie to...

a to będziecie mieli okazję się "pogodzić"
Stary 2010-02-03, 08:59   #585
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko ze ja juz mam prawie wszystko kupione
zostal wozek,posciel do lozeczka,wanienka i przewijak a tak juz wszystko jest.
Wow!To już prawie wszystko masz gotowe.Ja pewnie tak w 6-7 miesiacu zaczne cos kombinować.Wtedy bedzie wiosna i bedzie mi sie pewnie bardziej chciało bo jak narazie to o tym nie myślę.
Masz moze jakiś spis rzeczy niezbednych, jeżeli chodzi o taka wyprawkę.Chetnie bym sobie zachowała na przyszłość

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:02   #586
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Pogodzić to my się wczoraj już pogodzili hmm... bardzo namiętnie
ale i tak walentynki mam gdzieś. Pisałam Wam wczoraj, ze mam podły humor, więc mówię mu jak przyszedł, ze jestem smutna, ale wystarczył drobiazg żebyśmy się pokłócili, (tzn. ja wywołałam awanturę), w ogóle ostatnio jestem strasznie placzliwa, a wczoraj to już było apogeum, poryczałam się jak mi powiedział, ze zostawianie sobie liścików to głupota (a patrzylam na takie różne gry ero - dla koleżanki na panieński), a przecież na PMS za wcześnie

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-03, 09:03   #587
aneczka555
Zadomowienie

Gosiu ja wpisalam w google-wyprawka dla niemowlaka i wyskoczylo mi pelno stron z niezbednymi rzeczami dla dzidzi,i na tej podstawie zrobilam sobie spis.

Stary 2010-02-03, 09:13   #588
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, wiem co czujesz Pamietam jak zblizal sie ANity porod .... Jak napisala mi eska ze Julek juz jest z nami to sie poplakalam normalnie Czulam sie jakby to ja urodzila A jak zobaczylam 2tygodniowego Julka to balam sie go na lapki wziac, taki byl maciupci i delikatny!
Ale niech ludzie mowia co chca... zapach nowonarodzonego dziecka jest niepowtarzalny....

W ogole lapie sie ostatnio dosyc czesto na macaniu brzucha mojego urosl mi strasznie, az TZ przyznal ze przytylam przez ta wizyte w PL... dzisiaj sie w jeany nie zmiescilam A jak brzucha nie wciagne to mam taki typowo ciazowy, szacuje na ok 6-7 miesiac hehehe pomarzyc mozna nie?

Dzisiaj na trening, od wczoraj walcze z Panem C bankami chinskimi i zobaczymy!

Wlasnie wpadlam na pomysl zeby kupic sobie chomiczka! Chcialabym miec zwierzatko w domu .... No i pisalam z TZ a on ze nie bo niedlugo bedzie dziecko na swiecie i bedzie mu przeszkadzal ....
Wiec i chomika nie bede miala

powiem ci ze ja tez kiedys kochałam wkładac głowe do wozka i wachać zapachy niemowlaków po brzuchu tez bardzo czeto sie głaskałam i mówiłam jakby było tam dzidzi mało tego jak nikt nie wiedział wkładałam sobie poduche i wyobrazałam sobie jak bede w ciazy wyglądać

z bankami chinskimi ja kieys stawaiłam banki mojegmu bratu bo sasiadka mówiła ze dobre jhak ktos choruje na oskrzela wiec zrobiłam mu do dzis ma spokoj wtedy sie nie bałam a teraz stracha bym miała bo dowiedziałam sie ze taka banka moze nawet oparzyc

oo Wisze ze twój przyszły małzonek od ciebie sie zaraził macierzyństwem oj ja bym juz powoli przyzwyczaiła sie do rzucania tabletek Anty :P trzymam mocno kciuki zeby poszło po twojej mysli

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Ja tez sie pochwale swoim pupilem. Niestety tak jak w przypadku cosmy moj pyszczek jest w Polsce z rodzicami

Poznajcie Lotka
hehehe i juz wiem dlaczego mu takie imie nadaliście kotek poprostu : love:

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość

Laseczki zaciążone powiedzcie mi czy Was tez tak swędza brzuchy????????????? Ja oszaleje, siedzę i s ię drapię, skóra mi sie tak rozciąga, że szok, mam nadzieję, ze ta oliwka pomoże,nie chcę wiecej rozstępów!!!!!!!!!!

i to jak ja saruje balsamem mocno nawilżającym z avonu ale i tak swędzi za pare tyg dojdzie ci swedzenie sysków wiec nie martw sie bedziesz sie drapać po przedzie całego ciała a brzuszek swedzi bo skóra sie rozciaga

a jak tam ten wredny polip dał ci wreszcie spokoj

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
witam dziewczynki)
Edzia, co do imion to ja mam Klara z Bierzmowania i mi się podoba. A poza tym podoba mi się Lila, Lena, Laura, Liwia, przed chwilą znalazłam też fajne- Gaja a dla chłopczyka Oliwier, Filip. Jakoś dla dziewczynki więcej imion mi się podoba i nie wiem dlaczego ale większosc, w sumie prawie wszystkie na "L" ;] takie delikatne..

Dzisiaj jakoś miałam dobry humorek )
jeszcze sobie przypomniałam Patrycjusza laura tez mi sie podoba ale moj nie chciał wrrr

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:14   #589
viki_wb
Przyczajenie

Witam Was Serdecznie,
Zaglądam tu od czasu do czasu i Was poczytuje, może któraś z Was mi pomoże w zrozumieniu wyniku moczu (jestem w 16 tyg ciąży)
nabłonki płaskie: dość liczne w preparacie
nabłonki okrągłe: w polu widzenia w ilości 0-1
leukocyty: w polu widzenia w ilośći 5-7
bakterie: liczne w preparacie
inne: komórki drożdży pojedyńcze w preparacie

reszta jest w porządku, tylko to mnie martwi, skąd te bakterie?
viki_wb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:15   #590
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dobry humor to podstawa
ja własnie czekam na męza aż wróci z pracy, dziś na kolacje serwuje ciepłe bułeczki plus kakao

lubie kakao na poczatku mogłam je pić litrami teraz mi rosnie w buzi od czasu ciazy nie moge jesc sera zółtego kurczaka (drobiu ogólnie) i jajek (jajecznicy na twardo klopsów z jajek itp) a kocham je jesc normalnie nie wiem dlaczego moj organizm z nimi walczy mleko musiałam ograniczyc bo mnie po nim strasznie mdliło i zostałam przy rannym piciu bawarki potem serek lub jogurt kefir maslanka

Stary 2010-02-03, 09:15   #591
latko0
Zadomowienie

Witam
Po pierwsze Aneczko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Super wyglądałaś. Powiem Ci że brzusio śliczny, i chyba taki sam jak mój w 17 tyg
Ciesze się że odezwałaś się do nas, wszystkie tu tęskniłyśmy za Tobą.

Co do walentynek to tak jak pisałam, my z mężulkiem w domku spędzimy, no bo kochanie będzie zaraz po tej operacji i z chorą nóżką to on nigdzie się nie wybierze, co najwyżej wyjdzie z łóżka. No więc pomyślałam że zjemy romantyczną kolację w domku, i zastanawiam się czy nie zamówić z jakiejś fajnej restauracji czegoś specjalnego, bo szczerze mówiąc wolała bym coś spacjalnego na kolację a nie chce mi się stać nag garami pół dnia. No ale to jeszcze się zastanowie.

Ja nadal mam nie za ciekawe samopoczucie, martwie się strasznie tą jego operacją, staram się sobie wytłumaczyć że to nie jest takie poważne no ale jednak coś będą rozcinać i kombinować przy jego nodze.
Dziś zrobiłam sobie wolne, mężulka na rehabilitacje wysłałam, zjadłam śniadanko, spacer z psem odbyłam i teraz sobie leże. Zaraz będe sie wybierałą po prezent dla mężulka

No i tak po za tym to już nie mogę się doczekać usg które mam jutro po 17. Ciekawa jestem jak tam nasz maluszek.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:16   #592
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Ja tez wybralam Klara na biezmowanie . Jeszcze pamietam jak sie uczylam biografii swietej Klary o tym jak zalozyla zakon itd.

ja to wogóle swieta jestem oprócz mojego pierwszego imienia Edyta Maria Teresa

Stary 2010-02-03, 09:17   #593
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_wb Pokaż wiadomość
Witam Was Serdecznie,
Zaglądam tu od czasu do czasu i Was poczytuje, może któraś z Was mi pomoże w zrozumieniu wyniku moczu (jestem w 16 tyg ciąży)
nabłonki płaskie: dość liczne w preparacie
nabłonki okrągłe: w polu widzenia w ilości 0-1
leukocyty: w polu widzenia w ilośći 5-7
bakterie: liczne w preparacie
inne: komórki drożdży pojedyńcze w preparacie

reszta jest w porządku, tylko to mnie martwi, skąd te bakterie?
Witaj!
Idz czym prędzej do lekarza, to pewnie zapalenie pecherza moczowego ktore bardzo czesto dokucza ciezarnym, ja tez bedac w ciazy mialam ta dolegliwosc... takze nie masz sie czym martwic, gin przepisze ci jakies leki i bedzie dobrze

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:21   #594
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie

Przelecialam Wasze posty na starym watku, ale te juz 14 stron to chyba musze rozlozyc na raty
Dziekuje za wszystkie modly i tak:

- egzamin zdalam na 5 takze zostal jeszcze tylko jeden 13.02
- a najwazniejsza wiadomosc, ze to prawda ze mam dzidziusia w brzuszku ma cale 9.6 mm i jest narazie najpiekniejsza kropka na swiecie mam lykac folik i na wszelki wypadek dostalam duphaston dwa razy dziennie lekarz super-poki co nie zaluje swojego wyboru jak robil usg to powiedzial, ze no dobra szukamy fasolki i ze jak juz zobacze to mam powiedziec wiec ja patrze slepo w ten monitor, a on do mnie no co Pani, ja juz widzialem szukamy jeszcze raz i znalazlam poki co termin mamy na 5.10.2010 mam przyjsc za 3 tygodnie i mam nadzieje, ze bedzie juz serduszko

klask i:kla ski:

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość

Dziewczynki pamiętacie jak pisałam że mamy zamiar z mężulkiem wyjechać do zakopca jakoś tak jak są walentynki.
No to powiem wam że straszna lipa wyszła, bo okazało się że 12.02 moje kochanie idzie na operacje ma mieć artroskopię kolana, no i po tej operacji przez jakiś czas nie będzie chodził, powiem wam że strasznie ciężko mi z tym, no bo teraz ja w ciąży z brzuszkiem już, tak jak pisałam szybko się męcze no i nie mogę się przemęczać i wogóle a teraz mężuś będzie miał operacje i będe musiała mu pomagać nie wiem jak to zrobię. No bo przecież ja nie mogę go dźwigać. Ehhh co za pech.
Narazie chodzi na rehabilitacje i sama jeżdże do pracy, i też nie jest za wesoło, wstawać samej o 5 rano i mam więcej pracy jak go nie ma. Nic tylko

kurcze jak nie urok to sr...... :mu r: ale z drugiej strony wiesz gdyby ta operacja mogłaby poczekac pewno lekarz by o tym wam powiedział lepiej teraz nizby potem miało sie z tego cos grozniejszego wykluć ty jestes silna twoj tż również dacie rade tylko nic nerwowo dacie rade tylko ze powoli swiat nie ucieknie jesli zmniejszycie tempo na pare miesiecy trzymam kciuki za was

Stary 2010-02-03, 09:21   #595
viki_wb
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Witaj!
Idz czym prędzej do lekarza, to pewnie zapalenie pecherza moczowego ktore bardzo czesto dokucza ciezarnym, ja tez bedac w ciazy mialam ta dolegliwosc... takze nie masz sie czym martwic, gin przepisze ci jakies leki i bedzie dobrze

też tak właśnie myślałam, dzisiaj mam wizytę a że tak zapytam to jest bolesne, bo ja niczego nie odczuwam?
viki_wb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:22   #596
aneczka555
Zadomowienie

Latko ja tez mam jutro usg ale polowkowe 4d jak sie dobrze dzidzia ustawi...trzymajcie kciuki o 12.00

jakis czas temu czytalam o twoich prenatalnych,o tescie pappa,pisalas ze czegos ci tam wyszlo za duzo???

Stary 2010-02-03, 09:23   #597
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziorka_82 Pokaż wiadomość
Witam
Maggie1983 gratuluję i egzaminu i kropeczki
Tak tylko krótko skrobnę bo padnięta jestem po nocce... Naczytałam się w necie że kłucie w jajniku, bóle krzyża i upławy są początkowymi objawami ciąży (nawet o tym nie wiedziałam wcześniej, bo za pierwszym razem jakoś nie zwracałam nawet uwagi na objawy, taka byłam szczęśliwa...) no i takie właśnie objawy dokuczały mi bardzo od owulacji w tym cyklu... Lewy jajnik i krzyż dały mi ostro popalić, niemal każdego dnia. Więc nie wytrzymałam, stwierdziłam że chcę wiedzieć i już. Wczoraj robiłam teściora, No i już wiem...

I wstrętna krecha

Widać i strzykawka się nie sprawdziła a @ nie ma... ale cóż, jeszcze mam czas. To dopiero 25dc
Lecę spać dziewuszki. Życzę miłego dnia

nie smutaj sie uda sie zobaczysz poprostu idzcie na spontan przestancie myslec o dziecku itp zachowujcie sie jak swiezi kochankowie

Stary 2010-02-03, 09:28   #598
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
klask i:kla ski:

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

kurcze jak nie urok to sr...... :mu r: ale z drugiej strony wiesz gdyby ta operacja mogłaby poczekac pewno lekarz by o tym wam powiedział lepiej teraz nizby potem miało sie z tego cos grozniejszego wykluć ty jestes silna twoj tż również dacie rade tylko nic nerwowo dacie rade tylko ze powoli swiat nie ucieknie jesli zmniejszycie tempo na pare miesiecy trzymam kciuki za was
Dziękuje kochana powiem Ci że u nas ciężko jest zwolnić, ja to nie wiem ehh.. szczerze mówiąc w najgorszym momencie się to wszystko nałożyło.
Cytat:
Latko ja tez mam jutro usg ale polowkowe 4d jak sie dobrze dzidzia ustawi...trzymajcie kciuki o 12.00

jakis czas temu czytalam o twoich prenatalnych,o tescie pappa,pisalas ze czegos ci tam wyszlo za duzo???
Tak Aneczko z tych testów pappa wyszło mi za dużo wolnych beta hcg i to 5 krotnie za dużo. Strasznie się martwiłam bo wyszło mi duże ryzyko choroby downa. Byłam później na usg u jakiegoś super hiper specjalisty i powiedział że na usg dzidzi wygląda zdrowo. To mnie uspokoiło, ale jednak w kąciku głowy jest nadal ten strach. Moja gin powiedziała że ten taki strach to pewnie do 20-22 tyg będe miała, do tego usg co sprawdzają wszystkie narządy itd. bo wtedy dzidzia jest na tyle duża że już wszytko widać.
Co do jutrzejszego usg to mam nadzieje że chociaż na chwilkę pokarze mi jak to wygląda w 4d
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:30   #599
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ojej ale super!!!! gratulacje
Będziesz rodzić mniej więcej tydzień po mnie. kurcze tak się cieszę, że kolejna dobra wiadomość od ciebie. słuchaj, który masz tydzień? bo ja jak pierwszy raz poszłam to też była maleńka kropeczka a w 6 tygodniu już serce widziałam jak bije! i widać było jak macica się powiększyła, tak bardzo, że aż byłam w szoku. na tym etapie dziecko się bardzo szybko rozwija. ja idę znów 18 lutego, mam nadzieję ze już będzie olbrzymek

kurde, dziewczyny, nawet nic nie pisałam na forum, bo raz że nie chciałam smędzić, a dwa że nie było jeszcze tak źle. Ale jestem mega chora, myślę, że to jakieś zapalenie oskrzeli, tak mnie rwie w płucach, że masakra. Z nosa mi cieknie też, kaszlę jak stary gruźlik, mam doła przez to. Już mi się tak utrzymuje z tydzień. chyba nie wyleczyłam tego zapalenia krtani sprzed 3 tygodni i tak się tłucze we mnie. no bo i jak wyleczyć jak dostałam tylko jakieś homeopatyczne badziewie, ze względu na ciążę. Nie wiem, ale jak nić się nie poprawi ( a na razie mimo że leżę w domu to się wręcz pogarsza) to pójdę do lekarza. Może da mi jakiś antybiotyk który można brać w ciąży. Na razie kuruję się miodem i czosnkiem (od dziś bleeeee) ale mam już tego dość i boję się, że to będzie miało na dzidzię negatywny wpływ ta cała choroba......

o matko, ale się rozpisałam, ale musiałam to wyrzucić z siebie. uff

duzo cytrusów czosnku codziennie nie bierz bo jak przedobrzysz tez zle zrób sobie syrop z buraka poprostu surowy burak pokrój na cienkie plasterki i wkładaj do kubeczka plasterek buraka 3 plastereczki czosnku i łyzeczka cukru i tak az do gornego uszka kubka tak zeby na samej górze był cukier poczekaj pare godz i wytworzy sie sok pomoze na choroby i jeszcze podczyma krew możesz tez sobie kupic sztyft mietowy i wąchać go lub kupic krople zeby lżej sie oddychało powiesz w aptece to ci daja jesli z kaszlem masz wydzielinee staraj sie ja wypluwac do wc no i niestety trzeba czzekać az wszystko zacznie działać

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Wczoraj spytalam TZ czy podoba mu sie imie Szymon i czy jest jakis niemiecki odpowiednik ... Nie ma.
Po czym dzisiaj rano obudzil mnie i pyta - a Klaudiusz???
-co Klaudiusz??
- no podoba Ci sie?
- nie znam zadnego Klaudiusza!
- no imie ... dla synusia....

Umarlam normalnie

jesioo co ty twojemu tż zrobiłas

Stary 2010-02-03, 09:31   #600
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochana powiem Ci że u nas ciężko jest zwolnić, ja to nie wiem ehh.. szczerze mówiąc w najgorszym momencie się to wszystko nałożyło.

Tak Aneczko z tych testów pappa wyszło mi za dużo wolnych beta hcg i to 5 krotnie za dużo. Strasznie się martwiłam bo wyszło mi duże ryzyko choroby downa. Byłam później na usg u jakiegoś super hiper specjalisty i powiedział że na usg dzidzi wygląda zdrowo. To mnie uspokoiło, ale jednak w kąciku głowy jest nadal ten strach. Moja gin powiedziała że ten taki strach to pewnie do 20-22 tyg będe miała, do tego usg co sprawdzają wszystkie narządy itd. bo wtedy dzidzia jest na tyle duża że już wszytko widać.
Co do jutrzejszego usg to mam nadzieje że chociaż na chwilkę pokarze mi jak to wygląda w 4d

a powiedz jakie sa normy??
bo mi tez wyszlo za duzo,zaraz sprawdze czego to ci napisze....

a ryzyko ZD,ZE,i patau jakie wam wyszlo??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości