|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Cytat:
Nad orientem sie jeszcze zastanowie. Iwona tez chetnie cykne fotki moich zbiorkow ale to juz po sesji. Tez dam fotki gdzie kosmetyki sobie stoja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cyknę swoją szufladę zapasów w łazience ![]() Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2010-02-02 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jedne z nas odwykują się z powodu dużej ilości zapasów, inne z powodu kompulsywnych zakupów, a jeszcze inne dlatego, że uważają, że kosmetyki zabierają im zbyt dużą ilość życia. Spróbuj przez 2 tygodnie używać to, co masz. Nie zaglądać na KWC, do drogerii, również internetowych. Zauważysz, ile zyskasz na tym czasu. I ile oszczędzisz sobie dylematów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. w liceum strasznie chorowałam na WINK ...był śliczny ![]() Potem spodobał mi się PINK SUEDE..moja mama dała mi go w prezencie i co? i 1 katalog i już go nie ma... Moją mamę zauroczył lyrical..Ale też znikął ![]() A przecież mogli by je na stałe wprowadzić do sprzedaży! ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój maż jest złoty (pod względem kosmetyków). Pozwala mi kupować co chcę..Bylebym go nie ciągała do drogerii bo on ogólnie nie lubi "długo-trwających zakupów"...Jego system to: wpaść w 1 miejsce, wziaść z mety w 5sek to co trzeba ,zapłacić i wyjść ![]()
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
hehe, dziewczyny dobrze,że nikt u mnie w rodzinie o tym nie wie,tzn.wiedzą ale nie do końca
![]() ![]() wiecie powiem szczerze,że przynajmniej ograniczyłam kolorówkę i to do minimum ![]() SWEET- tez uwielbiałam Wink- a na poczatku, pachniał dla mnie potem końskim...sory za skojarzenie...pewnie jakies afrodyzjaki w nim były... ale pózniej się tak uzalezniłam,że używałam tej wody oszczędnie mimo ceny niskiej....i WYCOFALI ![]() najlepszy zapach Avonu, za którym tęsknię i wzdycham to Women of Earth- ZAPACH GENIALNY MIAłAM 3 BUTELECZKI, I WYCOFALI , NA ALL jest czasami,ale drogo jak dla mnie,może jeszcze wprowadzą znowu do katalogu. Nawet wysłałam list do fabryki Avonu w Polsce,aby wznowili edycję,ale nic ![]() Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2010-02-02 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
A co mi tam - cyknęłam prawie całą pielęgnację. Nie ma tego aż tak wiele, by zajmowało dużo czasu, ot cyk i jest
![]() Półka z łazience, szuflada plus podręczny przybornik. |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16917043]Jelly, niepotrzebnie Ci przykro ![]() Zgadzam się w 100%. ![]()
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem przegladam ostatnie recenzje dodane na KWC ale pomaga mi to w odwyku. Rozjasnia plany. Nie zamierzam rezygnowac z kosmetykow bo je uwielbiam ![]() ![]() ![]() Przejrzalam pdf katalogu Avonu...z 13 wypisalam te 2 zele w 14 jest tylko krem do rak w limitowanej edycji..rozany..ale go nie kupie. Wiec nic nie kupie. ![]() Zaczne sobie odkladac drobne do skarbonki ![]() Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-02-02 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16917043]Jelly, niepotrzebnie Ci przykro
![]() Jedne z nas odwykują się z powodu dużej ilości zapasów, inne z powodu kompulsywnych zakupów, a jeszcze inne dlatego, że uważają, że kosmetyki zabierają im zbyt dużą ilość życia. Spróbuj przez 2 tygodnie używać to, co masz. Nie zaglądać na KWC, do drogerii, również internetowych. Zauważysz, ile zyskasz na tym czasu. I ile oszczędzisz sobie dylematów.[/QUOTE] to prawda co piszesz... ![]() ![]() Bez wchodzenia na wizaż , kwc i tak nie wytrzymam 2 tyg. bo ja poprostu lubię czytać o kosmetykach..skoro nie mogę ich wszystkich mieć ...(nie mogę bo to przesada mieć np.10 balsamów albo 15 tuszy) to chociaż tyle mojego co o nich poczytam opinie etc. I tak jak pisałam..dalej uważam że niepotrzebnie może aż tak się wam zwierzam..i macie już mnie dosyć ![]() ![]() ![]() Tak jak mówi łac. przysłowie: mowa jestr srebrem lecz milczenie złotem...
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-02-02 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeżeli Ci to pomaga to wypisuj sobie te listy planów, mnie to nie przeszkadza. ![]()
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Jelly po to tu jestesmy zeby sie wzajemnie wspierac! Kazda z nas na swoj sposob osiaga cel...ty juz potrafisz dokonywac wyborow w sklepie! i to juz cos! Nie przejmuj sie tak!!!!
tak jak kiedys mowila Hosenka..cele trzeba sobie wyznaczac drobnymi kroczkami! Ja tez lubie czytac o kosmetykach. ![]() Wazne nie narobic sobie takich wielkich zakupow zeby potem zalowac bo wtedy byloby to bledne kolo! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Ganimedea- A jednak trochę tego masz
![]() ![]() Sweet- przestań... ja lubię czytać ten wątek i Twoje wypowiedzi, bo myślisz podobnie jak większość kobiet uzależnionych od swojego hobby czyli w naszym przypadku kosmetyków i moim zdaniem ten wątek służy równiez po to aby powiedzieć co komu "leży na wątrobie" w kwestii kosmetykowej, jesteśmy jak AA i ma ten wątek nam pomagać ![]() poza tym śledzę Twoje wizyty u ginekologa i czekam,aż opowiesz jak to jest być mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Sweet ani się waż przestać pisac !
![]()
#4425 |
Zakorzenienie
|
Sweet - dziewczyny dobrze piszą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zadomowienie
|
wiecie, że za chwilę będziemy zaczynać IV część naszego wątku?
![]()
#4427 |
Zakorzenienie
|
Poszło jak z bicza strzelił. Rozgadałyśmy się jak najęte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Doklanie, czy to jakas limitowanka? Zaraz wejda nowe zapachy i tez zaczniecie kupowac na zapas. Spokojnie, nikt wam tego nie zabierze ![]() OMG.... ile Ty tego masz.... chyba po szafach chowasz co?
![]() |
#4429 |
Konto usunięte
|
Jelly, w końcu to jest wątek odwykowy - jesteśmy tu nie tylko po to, żeby plotkować o kosmetykach i głaskać się po główkach. Zwracamy sobie też nawzajem uwagę na pewne problemy. To, że umiesz się pohamować przy zakupach to już duży sukces, po prostu sugerujemy, że może pora pójść krok dalej? I ograniczyć czas poświęcany kosmetykom?
Nie przeczę, że kosmetyki to też fajne hobby, ale, na Boga, to tylko mazidła, rzeczy użytkowe! Przez to, że ciągle nakręcamy się na nowe niejako tracimy przyjemność z używania starych - i tutaj błędne koło się zamyka. Widzę to na swoim przykładzie - żeby zająć czymś sobie czas (żeby się nie uczyć ![]() Przyszłam tu z problemem kompulsywnych zakupów. Prawie się wyleczyłam. Teraz zakupy planuję, sprawdzam opinie, tak żebym na pewno była z danej rzeczy zadowolona. Teraz walczę z kolejnym problemem - za dużym zaangażowaniem w tak trywialną rzecz, jaką przecież są kosmetyki. Chcę być miłośniczką kosmetyków, a nie ich niewolnicą ![]() Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2010-02-02 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
okprzekonalyscie mnie.. zamawiam tylko naturalsa
![]() Do jutra dziewczyny..wskakuje do wanny ![]() Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-02-02 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przedstawiłaś nam swoje plany zakupowe i zapytałaś co o nich sądzimy. Napisałam Ci, ze mam takie zdanie jak Hosenka. Bo dziś chcesz kupować kolorówkę za prawie 200zł, a niedawno mowiłaś że chcesz zbiorek minimalizować. Wybaczcie dziewczyny, ale ja już się gubię. Jak nie odpowiadam na posty to źle, bo piszecie że się czujecie ignorowane. Jak staram się odpowiedzieć, postawić na nogi (w końcu to odwyk!), doradzić- też źle, bo to są "zarzuty". Życzę Wam wszystkiego dobrego ![]() I proszę nie piszcie stosu postów: no co ty, zostań z nami itd. , bo po prostu nie czuję już miejsca dla siebie w tym wątku. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Księzniczko- czy to wynik stresow sesyjnych? Ja nie wiem co sie z wami dzieje dziewczyny, ciagle ktoras chce odejsc z watku. ![]() ![]()
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
ksiezniczko mam dla ciebie avatarka no i zagladaj tak jak zwykle!
Nie psujmy atmosfery! Dobrze ze przemawiasz do rozumu!!! czasem trzeba oberwac bo inaczej nasze zbiory nigdy sie nie zminimalizuja! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
wrzuciłam moją pielęgnację na zbiory
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2962 dziś poległam na zakupach. Pojechałam po farbę do włosów a skończylam z nowym kremem do stóp (mam jeszcze końcówkę), czarną kredką do oczu (nie mam ale chciałam kupić kałamarz) peelingiem do twarzy (nie mam) i żelem do mycia (piankę jeszcze mam). za to dzielnie odłożyłam tonik i płyn micelarny wiem, należą się baty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
favianna bardzo ladny zbiorek! nie widze w nim zadnych nadmiarow.
-kremu do stop ci wybacze skoro masz koncowke (co powiesz o kremie essence do stop?) -kredke tez wybacze bo czarna kredka to takie must have Zel moglas sobie podarowac Z twojego podpisu widze ze zbiorki masz juz okrojone! Trzymaj tak dalej!!!! Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-02-02 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wciąż jeszcze widzę kosmetyki bez których spokojnie mogłabym się obejść. Moim marzeniem jest mieć 25 szt. wszystkiego. Essence do stóp ma piękny zapach, całkiem porządny skład, do rak nie wchłania się, a to znaczy że jest odżywczy, ale nic więcej na razie powiedzieć nie mogę Zel do twarzy faktycznie mogłam sobie podarować, ale promocja była ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16918982]Jelly, w końcu to jest wątek odwykowy - jesteśmy tu nie tylko po to, żeby plotkować o kosmetykach i głaskać się po główkach. Zwracamy sobie też nawzajem uwagę na pewne problemy. To, że umiesz się pohamować przy zakupach to już duży sukces, po prostu sugerujemy, że może pora pójść krok dalej? I ograniczyć czas poświęcany kosmetykom?
Nie przeczę, że kosmetyki to też fajne hobby, ale, na Boga, to tylko mazidła, rzeczy użytkowe! Przez to, że ciągle nakręcamy się na nowe niejako tracimy przyjemność z używania starych - i tutaj błędne koło się zamyka. Widzę to na swoim przykładzie - żeby zająć czymś sobie czas (żeby się nie uczyć ![]() Przyszłam tu z problemem kompulsywnych zakupów. Prawie się wyleczyłam. Teraz zakupy planuję, sprawdzam opinie, tak żebym na pewno była z danej rzeczy zadowolona. Teraz walczę z kolejnym problemem - za dużym zaangażowaniem w tak trywialną rzecz, jaką przecież są kosmetyki. Chcę być miłośniczką kosmetyków, a nie ich niewolnicą ![]() Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś ![]() Ja nie mogę się nadziwić co ze mną zrobiłyście. Zostałam delikatnie mówiąc zjechana, na początku zrobiło mi się gorąco... ale się opamiętałam dzięki Wam i Sweet nie miej za złe dziewczynom tego co piszą, bo piszą to w dobrej wierze. Ja nadal kocham kosmetyki, lubię je oglądac, czytać o nich, ale teraz tak się zawzięłam, że kupuję tylko to co mi jest potrzebne(czyli w zasadzie nic, mam zapasy na 2 lata większości kategorii, albo i dłużej) albo tylko jak się trafi jakaś mega wielka okazja, albo metodą małych kroczków zbieram na coś, o czym od dawna marzę. I spodobało mi się to. Zaczęłam tylko od stycznia, zaznaczam, ze nie pracuję, moim źródłem dochodu jest tylko Avon(a mam średnie zamówienia, w okolicach 300-500zł) i tylko powstrzymywałam się w styczniu, a migiem nazbierałam na soczewki i płyny(już do mnie lecą- wydałam jakieś 170zl na to) kupilam książkę i dziś zapłaciłam za sukienkę na poprawiny, a w portfelu zostało jeszcze 50zł!Jestem po prostu w szoku... ![]() Piszecie, że 10 balsamów to juz przesada, a ja mam 40smarowideł i należał mi się porządny kop w ![]() Kończę masło Ziai waniliowe ![]() Favianna, lecę oglądać Twoje zbiorki
#4438 |
Zakorzenienie
|
luskap- kurde 40 smarowideł
![]() Konik- tak to ujęcie z części szafek ubraniowych ![]() Favianna- pięknie,gratulacje, też tak chcę ![]() Sweet- a może już zaczął się poród,że Ciebie nie ma, to podejrzana sprawa, zresztą nigdy nic nie widomo, ale uważam,że poród najlepszy z zaskoczenia...szybki bezbolesny i małostresujący ![]() ![]() Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2010-02-03 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć.
![]() ![]() A ja mam jeszcze pełną buteleczkę WINK (albo anwet 2), niestety są już przeterminowane (zgapiłam się a miałam je sprzedać) i albo je wykorzystam psikając na ubrania albo jako odświeżacz do pomieszczeń. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Luskap: jestem z Ciebie dumna
![]() Edyta: jaki masz porządeczek w kosmetykach ![]() Księżniczko: nie odchodź od nas ![]() Sweet: nie obrażaj się ![]() Mi nie chodzi o tu o te zakupy, bo tak pisałam, każdą z nas coś w kusi. Jeszcze wcześniej pisałam, że najlepiej zastosować metodę małych kroczków. Ty sobie zarzuciłaś zbyt duży rygor (nie kupowac do marca czy do kwietnia? nie pamietam dokładnie) i jest tak jak przypuszczalam - łamiesz sie, bo te założenia byly rygorystyczne. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że przechodzisz z tym do porzadku dziennego. A gdzie jakies wyrzuty sumienia ( ![]() Po co Ci 2 tusze w tubce skoro nie wiesz nawet czy Ci podejdą? Zachwyty na KWC czy na forum to jedno, a to czy kosmetyk faktycznie się sprawdzi u kogoś to drugie. Kiedyś kupiłam tusz w kamieniu Miraculum - bardzo polecany na Wizazu a dla mnie ... ![]() ![]() Rozdziel sobie to zamówienie. Teraz zamów to, co NAPRAWDE jest Ci niezbędne, a reszte poźniej, z resztą pewnie i tak jeszcze cos wypatrzysz ![]() Nie pisze tego, aby było Ci przykro, tylko jak prawie wyleczona kosmetykoholiczka.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.