|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Cytat:
jakieś bardzies sprecyzowane plany? dziekuje dziewczynki zapraszam wszystkich plazowiczek które zostawily za sobą sporo kg mysle ze to niezla motywacja dla swiezych plazowiczek ![]() a teraz napisze cos głupiego rozwazam zakup zestawu herbalife choc nie zalezy mi na zgubieniu szalonej ilosci kg (moze 3-4) ale ciekawi mnie koklajl ktory mozna szybko rano przygotowac i ma duzow witamin i minerałów co wy na to walnąc sie w łep czy kupic?
|
|
#3602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz jak zmotywoac czlowieka wygladasz ślicznie ja o dziwo dalej ciagne a6w dzis dzien 26 wow jestam sama w szoku nie wiedzialam ze juz tak duzo , zlecialo efekty sa jak najbarziej mój weekend siezaczol musze uważac bo najwiecej grzeszkó wpada mi wlasnie w tych dniach czyli wtorek środa i czwartek
|
|
|
#3603 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Ale on ma bardzo specyficzny smak, moze przez wapn, poza tym taki kubek zawiera az 53% calkowitego zapotrzebowania na wapn ![]() Cytat:
Inna sprawa to taka, ze ja nigdy jakos niezdrowo sie nie odzywialam. Zawsze bylam na tzw 2-3 fazie, to czego znowu mam oczekiwac, skoro jakis duzych zmian zywieniowych nie wprowadzalam ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Teliczku, w jakim czasie zgubilas te 15kg?
|
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mowiac, to moje najwieksze zmartwienie - czy na SB jest wystarczajaco duzo zrodel wapnia. Kiedys popijalam wzbogacone mleko sojowe, ale potem doczytalam na etykiecie, ze jest doslodzone syropem ryzowym U mnie i tak produkty mleczne moga byc tylko super minimalnych ilosciach, ze wzgledu na wybuchajace problemy z cera w reakcji na mleko...
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Hej Bikiniary
![]() Pamietają mnie jeszcze coponiektóre? ![]() Telik ty wiesz, że boska jesteś?
1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1 Winners do what losers don't want to do Edytowane przez tiara Czas edycji: 2010-02-03 o 16:19 |
|
|
|
#3606 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
myslalam kiedys nad tym choc staram sie trzyma limitu na ser zolty, to jego jem prawie codziennie, pozatym mam nadzieje ze te dwie szklanki nabialu dzziennie wystarcza niewiem jak y ale codziennie spozywam mniej wiecej tyle 2 kawy mocno zabelane+jakis jogurt jako dodatek do owoca lub w postaci sosu do salatki Cytat:
co tam slychac, plazujesz jeszcze?
|
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Ślicznotki!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Tradycyjnie wpadłam się wyspowiadać już za dzień dzisiejszy Ś: jajecznica plus sałatka z mix-u papryk i pomidorków koktajlowych, kawa z mlekiem 0,5 % P: pochrupałam resztę papryki i kilka lasek selera naciowego O: micha zupki brokułowej plus micha surówki z selera i orzechów włoskich sos odrobinka majo, jogurtu naturalnego i słodzika P: kakao naturalne z mlekiem 0,5% K: salatka z lodowej, 1 jaja i 1/2 puszki tunczyka w sosie własnym z odrobina cebuli, sos kapka majo i jog naturalnego. Teliku wybij sobie te koktajle z głowy, one pomagają ludziom bardzo otyłym, a i to zdania na temat firmy herbalife sa przeróżne-osobiscie słyszałam same negatywne. Jesli chodzi o plany ciążowe to planujemy postarać się o rodzeństwo dla Oli w przyszłym roku ![]() Jak jednak wyjdzie zobaczymy
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() k laski:![]() ile Ty masz wzrostu??Bo mnie sie wydaje,że dosyć wysoka jesteś ![]() co do jogurtów to ja lubię tego z krasnystaw bo jest tani-kubeczek za 89 groszy więc cena mnie kusi najbardziej dziś zero diety-stresy ciut mniejsze więc od jutra znowu zacznę jadać w miarę normalnie...ufff...wreszc ie...
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
![]() 8 marca będzie 3 lata na SB odkąd zakończyłam stricte odchudzanie na SB w sierpniu 2008 utrzymałam wagę, a nawet jeszcze 6 kg schudłam. Przybyło mi troszkę, bo wstyd się przyznać w trudnych sytuacjach jakie mnie spotkały trochę się pocieszałam, ale i tak wciąż jest mniej niż po zakończeniu dietki. Ogólnie ufff jojo mnie nie dopadło Za to zrzuciłabym chętnie jeszcze jakies 4 kg![]() Grzeszę sobie czasami, ale SB odmienila moje zycie i spojrzenie na jedzenie Musze tez wam wkleić jakieś foty motywacyjne kiedyś, nie jestem idealna, ale różnicę widać
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super przemiana![]() ten koktajl to możesz sobie... lepiej poszukaj odżywki białkowej i poćwicz interwałowo a jak tam WiiFit? ja wróciłam na zdrową ścieżkę, jedynki tylko dwa dni bo nie widzę sensu więcej ponadto ćwiczę, zobaczymy
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
plazowiczki znacie moze jakis przepis na pizze z orkiszowej?
w watku przepisowy jest pizza twarogowa cykady, napewno zrobie ja w weekend, bo u nas w domu nadmiar szyneczek itp. i w sumie nie ma co z tego robic
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię przepis Jamiego Olivera KLIK |
|
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze... jestem z wami już 7 dzień... i nie chudnę... spadłam w 2 pierwsze dni, pewnie z wody 1,5 kg i przez dalsze nic... moja motywacja zaczyna przybierać wartość "0"... chodzę w kółko koło barku w którym sa słodycze i strasznie chce mi się "pocieszenia" chwilowego
![]() Jak mam przetrwac... kiedy waga w końcu ruszy...
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
Ja się jeszcze nie ważyłam zresztą waga moja kiepsko waży:/ ale zauważyłam nieco mniej cm w obwodzie brzucha i talii...nie dużo ale toszkę tak
4 dzień I fazy jest okey wkleję mój dzisiejszy jadłospis i prosiłabym ekspertki o opinię na jego temat ![]() ŚNIADANIE( 8.30)- Jajecznica z serem feta II SNIADANIE (10.30)-30 pistacji PRZEKĄSKA I(12.30)- połówka papryki z serkiem topionym fit- jeden trójkącik- i plasterkiem drobiowej sopockiej OBIAD(14.30)- zupka porowo serowa z kawałkami kurczaczka PRZEKĄSKA II(16.30)- ciecierzyca pieczona w przyprawach- nie wiem ile;P około 100g, ale chyba mniej KOLACJA (najpóźniej o 20)- twaróg 0% z jogurtem naturalnym przyprawami i warzywami tj pomidorem, oliwkami i ogórkiem. Może być?? aha i jak to jest z fistaszkami?? pisze wszędzie że 20 sztuk orzeszkó ziemnych, ale ile to fistaszków będzie?? bo tam są dwa w środku- czyli 10 takich czy 20??
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
teliczku ja bym cie nie poznala 15kg temu
Toz to siok!!!Widze, ze nowym plazowiczkom zapal stygnie A to ma byc dieta na cale zycie, do SB trzeba cierpliwosci i kulinarnego zapalu. Inaczej sie nie da.A skoro mowa o rocznicach to mi w lutym stukna 4 lata na SB, sumiennie bez przerw. Mam jedna jedynke za soba, dwie dwojki - jedna pol roczna a druga kilkutygodniowa i do dzis na trojce dzielnie sie trzymam. Szkoda tylko, ze nie moge przedstawic metamorfozy jak u teliczka U mnie byloby odwrotnie i zmarszczek wiecej ![]() ![]() Starosc nie radosc
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Papraczku, nie ,że mi zapał stygnie... Ale raczej zastanawiam się co jest nie tak, że nie chudne...
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Aha, macie pomysły na Tłustoczwartkowe frykasy na dwójkę?
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze za duzo nabialu? Moze za duze porcje? Moze za male porcje? Byc moze bialka za malo? A moze byc i tak, ze nie chudniesz choc zdrowo jesz bo masz siedzacy tryb zycia i procz zdrowej diety jednak potrzebujesz wiecej ruchu?
|
|
|
|
#3621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Warto sie zastanowic, czy nie podzialaly tez zaparcia... Zanim pocieszysz sie czekoladka, moze sproboj przez kilka dni popic tak z dwa kubki zielonej herbaty z cytryna. Dorzucic tez codziennie z pol papryki. I oczywiscie dorzucac gdzie sie da pietruszke. Zielona herbata i papryka to naturalne termogeniki. Piertuszka jest moczopedna, wiec jesli problemem jest ze Twoje cialo nabiera wody, to pomorze. |
|
|
|
|
#3622 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ALE TRASLIWIE SIE BOJE, PRZECIEZ JA TO DZIECKO ZGUBIE, ALBO PRZEKARMIE, ALBO NIE WIEM Cytat:
APOKI CO ZACZEŁAM TRENINGI INERRWALOWE WG KSIAZKI Cytat:
A TAK WOGOLE TO GDZIES TY TERAZ??? W STANACH WCIAZ? Cytat:
WIEM ZE ILONKA TAKIE W TAMTYM ROKU PIEKŁA A MOZE POPROSTU JAKIS DROŻDZOWIEC DO HERBATKI NA TE PROZY??? AHA AJAK ROBICIE KRUSZONKE Sb ?? bO Z TYCH MARGARYN LIGHT MI NIE WYCHODZI CHYBA POPROSTU TRZEBA SOBIE ODPUSCIC KRUSZONKE ALBO ZALICZYC MALY GRZECH(JAK TO DOBRZE BYC NA IIIFAZIE )
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ciązy to i my myślimy, ale ja się boję... miłego wieczoru Wam życzę
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Wy za wiele to nie myślcie, bo nigdy się nie zdecydujecie
![]() kruszonka? niestety smakuje tak jak powinna tylko z masłem i basta
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najprawdopodobniej siedzący tryb życia jednak... Ale z fitnessem poczekam do marca... Dziewczyny, na forach SB jest przepis na szarlotke taki jak poniżej. Mnie się on nie bardzo na 2 fazę widzi ![]() Ale co mozna dać zamiast tej margaryny? szarlotka dietetyczna składniki na ciasto do porcji jak widać na fotce: 2 szklanki mąki razowej żytniej typ 2000, 4 łyżeczki cukru białego (w zasadzie mogłoby być go mniej), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, jedno całe jajko i jedno żółtko, 50gram margaryny do ciasta, łyżeczka smalcu (niekoniecznie) najpierw mieszamy produkty sypkie: mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenie. dodajemy jajko i żółtko, mięką margarynę, smalec i cóż - gnieciemy ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki lubo 15 min do zamrażarki. piekarnik ustawić na 180 stopni. w tym czasie obieramy trzy spore papierówki, ścieramy na tarce jarzynowej. dodajemy cynamon, ja skorzystałam z przyprawy do deserów i kawy Kamis. oprócz tego dosypujemy łyżeczkę cukru (papierówka jest strasznie kwaśna) gdy ciasto przeleży swoje, większą jego połowe rozwałkowujemy, a drugą wkładamy zamrażarki. na formę oczywiście wykładamy pergamin i bez potrzeby smarowania olejem wykładamy rozwałkowanym na cienko ciastem. wykładamy też brzegi ![]() na to oczywiście rozkładamy masę jabłkową. ciasto z zamrażarki ścieramy do formy na tarce jarzynowej, tak by zakryło jabłka. wkładamy do rozgrzanego piekarnika i rozkręcamy go do 200 stopni. pieczemy ok 40 minut. smacznego!
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
abstrahując od masła, smalcu i białego cukru
nie podoba mi się w tym przepisie rodzaj mąki żytnia w 100% i bez zakwaszenia jest po prostu ciężkostrawna i nie oszukujmy się, niesmaczna ![]() ponadto po kiego ten proszek , kruche ciasto piecze się bez jego dodatku a ciasto na takiej mące i tak się nie podniesieto tyle, jeśli chodzi o moja wiedzę na temat pieczenia |
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
A mogłybyście mi pomóc
![]() Jak mam zrobić kruche na 2 fazę na szarlotkę?
|
#3628 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta ale 2 lata temu schudłam tu 10 kg! Potem pomimo, że już nie chciałam to chudłam dalej więc wróciłam do normalnego jedzenia i teraz w sumie wróciło mi tylko 3 kg których chcę się pozbyć bo ślub niedługo
Wracam ale z umiarem tym razem. TŻcik tym razem ze mną
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie chcesz użyć niskotluszczowej margaryny [ja szczerze mówiąc nie uznaję takich zamienników, ani to zdrowe ani smaczne, może w USA maja inne, nasze to chemia] możesz wziąć jogurt grecki, biały cukier lepiej zastąpić trzcinowym |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

k laski:
super przemiana
zębole

od 03.01.12