Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 11:33   #661
kasiula1208
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
no ja tez mysle o nosidelku wlasnie

kasiula odnosnie owulacji to latwiej by bylo cos powiedziec widzac twoj wykres,ale mysle ze mozesz zaczac sie przytulac z tz

ale powiem ci ze zdarzaja sie takie sytuacje ze kobieta ma 2 owulacje tzn uwalnia 2 jajeczka i wtedy 2 plemniki zapladniaja te jajeczka,czyli mowa tu o blizniakach.
wejdz sobie kochanie na mój wykres na skarbmamy... ojjjjjjjjjjjjj szkoda takego cyklu..... wkurzam sie bo mój tz nie da sie juz zgwałcic...wczoraj przyszedł z pracy i poprostu padł...ten tydzien ma na popołudniu wiec masakra... przychodzi do domu i poprostu pada ze zmeczenia....ibo moje owulacje zawsze przypadaja tak ze akurat jemu sie nie chce....nigdy tego dzidziusia nie zrobimy jak tak dalej bedzie
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:34   #662
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no ja niestety też ale chyba to bardziej te dziewczyny które co wizyte usg nie maja albo dzidek jest zle odwrócony i lekarz strzela z płcią tak se to tłumacze
Mój dzidziuś chyba jest ekshibicjonistą pokazuje dupkę jak nic

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:38   #663
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a powiedzcie w czym wy bedziecie odbierac dzidzie ze szpitala po porodzie? lepsze nosidelko czy gondola??
Noworodka samochodem możemy przewozić wyłącznie w specjalnym foteliku samochodowym Nigdy nie przewozimy dziecka w gondoli od wózka, czy też na ręku. W razie wypadku dziecko może wypaść przez szybę. Policja karze za nieprawidłowe przewożenie dziecka surowymi mandatami.
Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, to miejsce za kierowcą.
Naj bardziej niebezpiecznym miejscem w samochodzie jest miejsce obok kierowcy.
W momencie wypadku/zagrożenia kierowca robi unik skręcając kierownicę w lewo, narażając tym samym na dotkliwe obrażenia swojego pasażera.

Ciężarne kobiety powinny zapinać pasy BEZWZGLĘDNIE, trzeba je tylko właściwie ułożyć pod brzychem i nad nim tak, by przytrzymywały obojczyk i biodra. Większość nowych samochodów ma pasy przystosowane i bez najmniejszego problemu można je zapiąć, te, które jeszcze nie mają takich pasów można dostosować -są dostępne takie trójniki, które ułatwiają ich zapięcie.

no sie pomądruje hihihihihh spisałam to oczywiscie ale wiedziałam ze nie wolno bo sama wbijam to mojemu tż jak jezdzi ze swoim bratankiem mały ma przeszło 2 miesice i dalej jezdza w gondoli bo jak mówia im takie pierunstwo nie potrzebne i na nic moje gadki ze to niebezpieczne i ze sa wysokie mandaty oni twierdza ze do lekarza jezdza raz na jakis czas i im to niepotrzebne

juz powiedziałam ze mojego fotleika nie dam !!!!!!!!!!!!!!!!!! niech sie ugryza

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:39   #664
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Pamietacie Olbka???? miala zabieg, bo dzidzius sie nie rozwijal
Ojej biedaczka . Ona byla mniej wiecej w tym samym terminie co ja

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:42   #665
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

jesioo no pamietam ale mi przykro a ty skąd kochana wiesz ??

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Mój dzidziuś chyba jest ekshibicjonistą pokazuje dupkę jak nic

hehehe moja ja wypina tatusiowi

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:42   #666
aneczka555
Zadomowienie

ja tez chyba bardziej sklaniam sie ku nosidelku..
Carol a do czego sa te waleczki do lozeczka???

biedna Olbka powiedzcie czemu z donoszeniem ciazy sa az takie problemy??? nie dosc ze klopot aby zajsc w ciaze to jeszcze roznego rodzaju poronienia,wady wrodzone itp itd

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:52   #667
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Noworodka samochodem możemy przewozić wyłącznie w specjalnym foteliku samochodowym Nigdy nie przewozimy dziecka w gondoli od wózka, czy też na ręku. W razie wypadku dziecko może wypaść przez szybę. Policja karze za nieprawidłowe przewożenie dziecka surowymi mandatami.
Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, to miejsce za kierowcą.
Naj bardziej niebezpiecznym miejscem w samochodzie jest miejsce obok kierowcy.
W momencie wypadku/zagrożenia kierowca robi unik skręcając kierownicę w lewo, narażając tym samym na dotkliwe obrażenia swojego pasażera.

Ciężarne kobiety powinny zapinać pasy BEZWZGLĘDNIE, trzeba je tylko właściwie ułożyć pod brzychem i nad nim tak, by przytrzymywały obojczyk i biodra. Większość nowych samochodów ma pasy przystosowane i bez najmniejszego problemu można je zapiąć, te, które jeszcze nie mają takich pasów można dostosować -są dostępne takie trójniki, które ułatwiają ich zapięcie.

no sie pomądruje hihihihihh spisałam to oczywiscie ale wiedziałam ze nie wolno bo sama wbijam to mojemu tż jak jezdzi ze swoim bratankiem mały ma przeszło 2 miesice i dalej jezdza w gondoli bo jak mówia im takie pierunstwo nie potrzebne i na nic moje gadki ze to niebezpieczne i ze sa wysokie mandaty oni twierdza ze do lekarza jezdza raz na jakis czas i im to niepotrzebne

juz powiedziałam ze mojego fotleika nie dam !!!!!!!!!!!!!!!!!! niech sie ugryza

A ja jeszcze dorzucę adapter do pasów
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Przyszla-mama...ypage.tpl.html

I zgadzam sie w 100000% z tym co napisała Edzia moja Ola nigdy bez fotelika nie jeździła. Maluch też nie będzie. A jeszcze jedno, maluch w kołysce-tym 1 foteliku może jeździc z przodu pod warunkiem, że wyłączymy poduszkę powietrzną pasażera, albo jesli auto jej nie posiada

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
ja tez chyba bardziej sklaniam sie ku nosidelku..
Carol a do czego sa te waleczki do lozeczka???

biedna Olbka powiedzcie czemu z donoszeniem ciazy sa az takie problemy??? nie dosc ze klopot aby zajsc w ciaze to jeszcze roznego rodzaju poronienia,wady wrodzone itp itd

Kochanie, na pewno słyszałas o nagłej śmierci łóżeczkowej, w razie czego wklejam link:

http://viggo.pl/zdrowie-dziecka/art/nagla-smierc-lozeczkowa/

http://pl.wikipedia.org/wiki/Nag%C5%...3%C5%BCeczkowa

malutkie dziecko nie potrafi przekręcać głowki samodzielnie, a jak mu sie uda jakims cudem, ma wielki problem z odwróceniem z powrotem, dlatego dziecka ktore nie umie jeszcze swobodnie pzrekręcac głowki nie wolno kłaść na brzuszku lub pleckach i pozostawiac bez opieki, poniewaz czeste ulewanie może spowodowac uduszenie, a jeśli nie to , leżąc na brzuszku i zatykając nosek, spowoduje bezdech a w konsekwencji brak dopływu tlenu i śmierć. Moja Ola do 6 miesiąca leżała tylko na boczkach, jak już umiała się sama przekrecac byłam spokojna, ze nic się juz nie stanie. Wałeczki chronią dziecko pzred nieświadomym i niekontrolowanym przewracaniem bobasa i tym samym chronia przed zachłysnięcie, udławieniem i udiszeniem maluszka. To świetny wynalazek chroni własnie pzred naglą śmiercia łózeczkowa, dlatego ja je bardzo polecam !!!!

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Jeszce jedno, w wikipedii pisze, ze można klaść na pleckach, a nie bardzo na boczku to bzdura wierutna , wtedy właśnei dziecko się krztyśi ulanym pokarmem, a na boczku pokarm wypłynie na poduszke lub pzreścieradło i dziecku nic się nie stanie!!!!!!!!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-02-03 o 11:56
Stary 2010-02-03, 11:55   #668
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:57   #669
aneczka555
Zadomowienie

tak Carol slyszalam o smierci lozeczkowej
a gdzie takie waleczki mozna dostac oprocz allegro?

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:01   #670
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
jesioo no pamietam ale mi przykro a ty skąd kochana wiesz ??
czytalam mamusie wrzesnio-pazdziernikowe
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:10   #671
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana powinny byc w Smyku (tam jest wszystko) tylko tam będziesz miała drożej, na pewno w sklepach Chicco, ale tam tez jest drogo i możesz spróbowac popytac w dziecięcych sklepikach.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-03, 12:16   #672
kasiula1208
Zadomowienie

jezu jak przykro sie czyta jak ktos traci fasolke... to takie smuuuuuuutne mi sie dzisiaj sniło ze jestem w ciazy a mój tz jest wniebowziety ale piiiiiiiiiiiekny sen...ale rano szara zeczywistosc oczywiscvie nie wytrzymałam i napisałm to mojemu tz.....i co?????????? i nic ...napisał tylko ze mnie kocha....on chyba tego nie podziela tak jak ja
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:34   #673
motylek85
Zakorzenienie

cześć dziewczynki, jejku czytam i czytam i radosne nowiny mieszają się z tymi smutnymi niestety...

ja ostatnio nie mam co pisać

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:42   #674
viki_wb
Przyczajenie

Cytat:
no to masz w normie ja mam 7 i mocz czysty a moze zle nasiusiałas ja oddajac mocz podmywam sie chusteczkami do higieny imtymnej lub czysta letnią wodą i nie daje tego poczatkowego siusiania tylko tak w połowie moze u ciebie tez tak jest

kurcze wiesz a ja nasusiałam od razu, i to za każdym razem, chyba zrobie tak jak piszesz, może wyjdzie inaczej tym razem. Wykazało mi jeszcze glukoze, może naprawdę muszę zrobić inaczej.
viki_wb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:15   #675
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
pogubiłam się w tych moich obserwacjach bo też miałam dziś dużo śluzu ale takiego mlecznego czyli jeszcze nie płodny ale zawsze po @ mam sucho jakiś czas... sprawdzałam szyjkę macicy i jest wysoko, miękka i otwarta (chyba) czy to normalne w tym etapie cyklu? a jeszcze wczoraj po porannych przytulankach miałam lekkie plamienia a dziś już sluz... dziwne czy normalne??

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Lady widzę cię może ty mi odpiszesz?
Wczoraj wpadlam tylko na chwilke, więc nawet nie widzialam ze piszesz do mnie motylku

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
może będzie niespodzianka i owulka wcześniej. Ja jak miałam taki śluz i takie odczucia to już działałam. A nie przypominam sobie żeby rozciągał mi się śluz do 10 cm. Więc na to chyba nie ma zasady i mocno trzymam kciuki za efekty

a to będziecie mieli okazję się "pogodzić"
hie hie mam taka nadzieje:P

DZIEN DOBRY w ogóle.
Przykro mi z powodu wiadomości o Olbce.

W ogóle dzisiaj jestem senna, zaspalam do pracy... budzik dzwonil 40min, i dopiero za ostatnim przypomnieniem sie obudzilam
Jestem nei do życia dziś...

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:23   #676
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Kochana powinny byc w Smyku (tam jest wszystko) tylko tam będziesz miała drożej, na pewno w sklepach Chicco, ale tam tez jest drogo i możesz spróbowac popytac w dziecięcych sklepikach.
Ja czesto kupowalam w smyku dla Juleczka rzeczy i nie sadze zeby bylo az tak drogo .... ale ja non stop porownuje z Niemcami wiec moze nie mam rozeznaia

Kurcze dzis wielki dzien zaprosilam, sluchajcie moja tesciowa na obiad.....
Do 17.30 pracuje, wiec powiedzialam zeby tak na 18 byla.
Jej facet, ktory ja zdradzal od roku sie niedawno wyprowadzil, babcia- w sensie jej mama jest umierajaca, a ona sama ... my mieszkamy niedaleko w widujemy sie niezwykle rzadko- po tamtej sytuacji ....
Postanowilam ze zrobie nalesniki- ona bardzo lubi, ja z reszta tez
Oczywiscie jak rozmawialysmy przez telefon to dostalam wiele wskazowek jak zrobic je lepiej a najlepiej to na nia poczekac ona pokaze .... ech Nie bede TZ glodnego trzymac
Jak nie beda jej smakowac to niech spada nie?

Postanowilam na ta czesc nawet lazienke wyszorowac
Stary 2010-02-03, 13:27   #677
aa2
Zakorzenienie

dzień doberek, nie było mnie od rana wchodze a tu tyle naskrobane hurrrra to znowu nasze ożywione forum

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Pierwsza
TZus wyprawiona do pracki a ja mam dzisiaj wolne
Jutro tylko do firmy i kolezanka nowy na paznokcie przychodzi wieczorem, wiec bede wymeczona pewnie ...

Zaraz pokaze Wam mojego Maciusia

Oto brzusio bez wciagania, jak wciagne to niewiele mniejszy
kochana twój brzuszek w porównaniu z mojim to maleństwo ja mam megaśny

Cytat:
Carol a czy te waleczki chronia przed tzw smiercia lozeczkowa??
chodzi o to by dzidzi spalo na boku tak??
tak te wałeczki od tego
ja jak będe mieć już w brzuszku dzidzie sprawie sobie taką mate do wykrywania bezdechu - to działa mniej wiecej tak że jakby coś nie tak i jak nie wyczuje oddechu to momentalnie zaczyna wyć taki alarm -kolezanka ma i mówi ze świetne tylko czasem jak małaą wyciągała z łóżeczka i zapomniała to wyłączyć to od razu jej to wyło

Cytat:
tak ja pamietam, miała miec zabieg, ale długo sie juz nie odzywa i zastanawiam sie co tam u niej i czy wszystko ok

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Ja czesto kupowalam w smyku dla Juleczka rzeczy i nie sadze zeby bylo az tak drogo .... ale ja non stop porownuje z Niemcami wiec moze nie mam rozeznaia

Jej facet, ktory ja zdradzal od roku sie niedawno wyprowadzil, babcia- w sensie jej mama jest umierajaca, a ona sama ... my mieszkamy niedaleko w widujemy sie niezwykle rzadko- po tamtej sytuacji ....
Oczywiscie jak rozmawialysmy przez telefon to dostalam wiele wskazowek jak zrobic je lepiej a najlepiej to na nia poczekac ona pokaze .... ech Nie bede TZ glodnego trzymac

dokładnie tak jak nie będą jej smakować to wiecej nie dostanie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:32   #678
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
Ja tez .... Od 7 rano do 12.30 siedzialam jak idiotka w salonie, w szlafroku i ogladalam byle co
Potem zgarnelam sie w koncu, pomylam naczynia, ogarnelam pranie i lazienke ... Jeszcze mi zostaly podlogi i prasowanie ....
Stary 2010-02-03, 13:34   #679
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wpadlam tylko na chwilke, więc nawet nie widzialam ze piszesz do mnie motylku

hie hie mam taka nadzieje:P

DZIEN DOBRY w ogóle.
Przykro mi z powodu wiadomości o Olbce.

W ogóle dzisiaj jestem senna, zaspalam do pracy... budzik dzwonil 40min, i dopiero za ostatnim przypomnieniem sie obudzilam
A ja wczoraj nie wlaczylam budzika, ale moj zegar biologiczny mnie obudzil tak jak budzik
Cytat:

a ja nie umiem robic nalesnikow
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:35   #680
aa2
Zakorzenienie

a ja dzisiaj byłam na rozmowie o pracę jako przedstawiciel zobzcymy co z tego wyniknie oprócz tego sypie u mnie snieg którego już mam po dziurki w nosie mogłaby ta zima sie już skończyć, a dodam jeszcze że złapali nas na fotoradar i mamy 100 mandatu pierwszy mandat w życiu mojego tz to tyle co dziś u mnie mam nadzieje ze za chwile wróci mi humor
Stary 2010-02-03, 13:40   #681
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
A ja wczoraj nie wlaczylam budzika, ale moj zegar biologiczny mnie obudzil tak jak budzik

a ja nie umiem robic nalesnikow
Ja programuje TZ na dana godzine i mnie budzi On budzika nigdy nie potrzebowal
A nalesniki bede dzis robic pierwszy raz
A robie z tego przepisu : http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/...na-slodko.html
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj byłam na rozmowie o pracę jako przedstawiciel zobzcymy co z tego wyniknie oprócz tego sypie u mnie snieg którego już mam po dziurki w nosie mogłaby ta zima sie już skończyć, a dodam jeszcze że złapali nas na fotoradar i mamy 100 mandatu pierwszy mandat w życiu mojego tz to tyle co dziś u mnie mam nadzieje ze za chwile wróci mi humor
Ech to nieciekawie ... Pociesze Cie ze jak ja odebralam prawko to w tym samym dniu mnie cyknal fotoradar Jeszcze TZ mnie oklamal ze jest na 80 nastawiony a nie na 50 i ze on jezdzi tu 80 i go nie zlapalo jeszcze yhym No ale mandatu bylo 15 euro i zero pkt wiec spoko

Ach i mam nadzieje ze z praca sie uda

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

A u mnie sloneczko swieci pieknie i roztapia sniezola
Mimo ze tylko +3 jest to jak spojrze przez okno to istna wiosna

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:39
Stary 2010-02-03, 13:42   #682
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki zeby cie przyjeli, fajna praca, moj TZ tez jest przedstawicielem, a w jakiej firmie bylas???????

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:44   #683
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki zeby cie przyjeli, fajna praca, moj TZ tez jest przedstawicielem, a w jakiej firmie bylas???????
dzięki za kciuki, zobaczymy czy sie odezwą, na razie zaczełam że tak powiem jeździć na rozmowy i zobacze co oferują

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2010-02-03 o 17:44
Stary 2010-02-03, 13:50   #684
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez viki_wb Pokaż wiadomość
kurcze wiesz a ja nasusiałam od razu, i to za każdym razem, chyba zrobie tak jak piszesz, może wyjdzie inaczej tym razem. Wykazało mi jeszcze glukoze, może naprawdę muszę zrobić inaczej.
Kochana ja tez 1 wyniki moczu miałam nienajlepsze, bo wlaśnie nasiusiałam od razu, a musi być ten środkowy mocz, siusiasz chwilkę, potem podmywasz się, albo tak jak Edzia mówi mokrymi chusteczkami , i reszta do kibelka. A mocz powinien być oddawany po miniumum 4h spoczynku

Asieńko trzymam kciuki żebyś dostała ta pracę!!!!!!!

Cosma to masz wizytację powodzenia kochana!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-03, 13:52   #685
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za kciuki, zobaczymy czy sie odezwą, na razie zaczełam że tak powiem jeździć na rozmowy i zobacze co oferują
a byłam w Mclane
A ciężka byłą ta rozmowa bo jak moj tz mowi jak u niego w firmie to robia to masakra

Stary 2010-02-03, 13:57   #686
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A ciężka byłą ta rozmowa bo jak moj tz mowi jak u niego w firmie to robia to masakra
nie rozmowa była spoko , na luzie, tylko problem tkwi w tym że oni dają niską podstawe i ja nie wiem czy chce żeby mi złozyli oferte, no cóż zobaczymy, plus na pewno jest taki że z premi pewnie można fajnie wyciągnąć no i ma sie samochód słóżbowy do dyspozycji nawet poza godzinami pracy więc jak sobie odliczyc jazde prywatnym autem to może wyjśc całkiem ok, no cóż zobacze czy sie odezwą z propozycją poźniej jeszce raz wypytam o szczegóły i przeanalizuje czy da sie zarobic i dopiero podejmę decyzje ale jestem wybredna ale chce prace która bede lubieć no i gdzie mogę zarobić
Stary 2010-02-03, 14:03   #687
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a ja mam odmienne zdanie... w sumie zdania nie mam
Ja pracuje w firmie budowlano-remontowej i w ciągu mojej kadencji (czyli 4mce) mamy juz drugiego przedstawiciela i... niestety jeszcze nic nie sprzedal, nie zdobyl klienta.
To trzeba lubic i trzeba miec dar od Boga, żeby to robić. Bo jednak pracodawcy nie chcą trzymać kogoś kto im zysków nie przynosi. Więc pytanie: czy przedstawicielstwo jest dobre jako na stałą prace?

Szczęściara
Stary 2010-02-03, 14:05   #688
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozmowa była spoko , na luzie, tylko problem tkwi w tym że oni dają niską podstawe i ja nie wiem czy chce żeby mi złozyli oferte, no cóż zobaczymy, plus na pewno jest taki że z premi pewnie można fajnie wyciągnąć no i ma sie samochód słóżbowy do dyspozycji nawet poza godzinami pracy więc jak sobie odliczyc jazde prywatnym autem to może wyjśc całkiem ok, no cóż zobacze czy sie odezwą z propozycją poźniej jeszce raz wypytam o szczegóły i przeanalizuje czy da sie zarobic i dopiero podejmę decyzje ale jestem wybredna ale chce prace która bede lubieć no i gdzie mogę zarobić
No wlasnie tu jest ten plus ze ma sie samochód służbowy i mozna z niego korzystać po godzinach pracy
Moj tez ma niska podstawe ale jak wyrobi premie to nawet jest nieźle

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
hmm a ja mam odmienne zdanie... w sumie zdania nie mam
Ja pracuje w firmie budowlano-remontowej i w ciągu mojej kadencji (czyli 4mce) mamy juz drugiego przedstawiciela i... niestety jeszcze nic nie sprzedal, nie zdobyl klienta.
To trzeba lubic i trzeba miec dar od Boga, żeby to robić. Bo jednak pracodawcy nie chcą trzymać kogoś kto im zysków nie przynosi. Więc pytanie: czy przedstawicielstwo jest dobre jako na stałą prace?
Pewnie sa plusy i minusy takiej pracy, mój TZ pracuje w tej firmie juz prawie 3 lata i na razie nie zamierza z niej rezygnowac chociaż cyrki maja tam niezłe...

Stary 2010-02-03, 14:07   #689
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie tu jest ten plus ze ma sie samochód służbowy i mozna z niego korzystać po godzinach pracy
Moj tez ma niska podstawe ale jak wyrobi premie to nawet jest nieźle

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Pewnie sa plusy i minusy takiej pracy, mój TZ pracuje w tej firmie juz prawie 3 lata i na razie nie zamierza z niej rezygnowac chociaż cyrki maja tam niezłe...
może korzystać z samochodu poza pracą?
u mnie raczej jest to niemozliwe, bo rozliczam przedstawiciela z każdego km'a

a jaką ma podstawę Twój TŻ? bo jestem ciekawa jak w innych firmach to jest.

Szczęściara
Stary 2010-02-03, 14:11   #690
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
może korzystać z samochodu poza pracą?
u mnie raczej jest to niemozliwe, bo rozliczam przedstawiciela z każdego km'a

a jaką ma podstawę Twój TŻ? bo jestem ciekawa jak w innych firmach to jest.
Może korzystac z samochodu po za praca tylko jesli przekroczy 600km prywatnie to wtedy placi ale my raczej nie przekraczamy
Nie wiem czy moge tutaj napisac... wysle ci prywatna wiadomosc zeby nie bylo...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości