|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
ojjjjjjjjjjjjj szkoda takego cyklu..... wkurzam sie bo mój tz nie da sie juz zgwałcic...wczoraj przyszedł z pracy i poprostu padł...ten tydzien ma na popołudniu wiec masakra... przychodzi do domu i poprostu pada ze zmeczenia....i
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
pokazuje dupkę jak nic
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, to miejsce za kierowcą. Naj bardziej niebezpiecznym miejscem w samochodzie jest miejsce obok kierowcy. W momencie wypadku/zagrożenia kierowca robi unik skręcając kierownicę w lewo, narażając tym samym na dotkliwe obrażenia swojego pasażera. Ciężarne kobiety powinny zapinać pasy BEZWZGLĘDNIE, trzeba je tylko właściwie ułożyć pod brzychem i nad nim tak, by przytrzymywały obojczyk i biodra. Większość nowych samochodów ma pasy przystosowane i bez najmniejszego problemu można je zapiąć, te, które jeszcze nie mają takich pasów można dostosować -są dostępne takie trójniki, które ułatwiają ich zapięcie. no sie pomądruje hihihihihh spisałam to oczywiscie ale wiedziałam ze nie wolno bo sama wbijam to mojemu tż jak jezdzi ze swoim bratankiem mały ma przeszło 2 miesice i dalej jezdza w gondoli bo jak mówia im takie pierunstwo nie potrzebne i na nic moje gadki ze to niebezpieczne i ze sa wysokie mandaty oni twierdza ze do lekarza jezdza raz na jakis czas i im to niepotrzebne juz powiedziałam ze mojego fotleika nie dam !!!!!!!!!!!!!!!!!! niech sie ugryza
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Ojej biedaczka
. Ona byla mniej wiecej w tym samym terminie co ja
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
jesioo no pamietam ale mi przykro a ty skąd kochana wiesz ?? ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- hehehe moja ja wypina tatusiowi
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
ja tez chyba bardziej sklaniam sie ku nosidelku..
Carol a do czego sa te waleczki do lozeczka??? biedna Olbka powiedzcie czemu z donoszeniem ciazy sa az takie problemy??? nie dosc ze klopot aby zajsc w ciaze to jeszcze roznego rodzaju poronienia,wady wrodzone itp itd
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jeszcze dorzucę adapter do pasów ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Przyszla-mama...ypage.tpl.html I zgadzam sie w 100000% z tym co napisała Edzia moja Ola nigdy bez fotelika nie jeździła. Maluch też nie będzie. A jeszcze jedno, maluch w kołysce-tym 1 foteliku może jeździc z przodu pod warunkiem, że wyłączymy poduszkę powietrzną pasażera, albo jesli auto jej nie posiada![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Kochanie, na pewno słyszałas o nagłej śmierci łóżeczkowej, w razie czego wklejam link: http://viggo.pl/zdrowie-dziecka/art/nagla-smierc-lozeczkowa/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Nag%C5%...3%C5%BCeczkowa malutkie dziecko nie potrafi przekręcać głowki samodzielnie, a jak mu sie uda jakims cudem, ma wielki problem z odwróceniem z powrotem, dlatego dziecka ktore nie umie jeszcze swobodnie pzrekręcac głowki nie wolno kłaść na brzuszku lub pleckach i pozostawiac bez opieki, poniewaz czeste ulewanie może spowodowac uduszenie, a jeśli nie to , leżąc na brzuszku i zatykając nosek, spowoduje bezdech a w konsekwencji brak dopływu tlenu i śmierć. Moja Ola do 6 miesiąca leżała tylko na boczkach, jak już umiała się sama przekrecac byłam spokojna, ze nic się juz nie stanie. Wałeczki chronią dziecko pzred nieświadomym i niekontrolowanym przewracaniem bobasa i tym samym chronia przed zachłysnięcie, udławieniem i udiszeniem maluszka. To świetny wynalazek chroni własnie pzred naglą śmiercia łózeczkowa, dlatego ja je bardzo polecam !!!! ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Jeszce jedno, w wikipedii pisze, ze można klaść na pleckach, a nie bardzo na boczku to bzdura wierutna , wtedy właśnei dziecko się krztyśi ulanym pokarmem, a na boczku pokarm wypłynie na poduszke lub pzreścieradło i dziecku nic się nie stanie!!!!!!!!!!!!!
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-03 o 11:56 |
||
|
|
|
#668 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
tak Carol slyszalam o smierci lozeczkowej
![]() a gdzie takie waleczki mozna dostac oprocz allegro?
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
czytalam mamusie wrzesnio-pazdziernikowe
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana powinny byc w Smyku (tam jest wszystko) tylko tam będziesz miała drożej, na pewno w sklepach Chicco, ale tam tez jest drogo i możesz spróbowac popytac w dziecięcych sklepikach.
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
jezu jak przykro sie czyta jak ktos traci fasolke... to takie smuuuuuuutne
mi sie dzisiaj sniło ze jestem w ciazy a mój tz jest wniebowziety ale piiiiiiiiiiiekny sen...ale rano szara zeczywistosc oczywiscvie nie wytrzymałam i napisałm to mojemu tz.....i co?????????? i nic ...napisał tylko ze mnie kocha....on chyba tego nie podziela tak jak ja![]()
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki, jejku czytam i czytam i radosne nowiny mieszają się z tymi smutnymi
niestety... ja ostatnio nie mam co pisać
|
|
#674 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
kurcze wiesz a ja nasusiałam od razu, i to za każdym razem, chyba zrobie tak jak piszesz, może wyjdzie inaczej tym razem. Wykazało mi jeszcze glukoze, może naprawdę muszę zrobić inaczej. |
|
|
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
DZIEN DOBRY w ogóle. Przykro mi z powodu wiadomości o Olbce. ![]() W ogóle dzisiaj jestem senna, zaspalam do pracy... budzik dzwonil 40min, i dopiero za ostatnim przypomnieniem sie obudzilam ![]() Jestem nei do życia dziś...
|
|
#676 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kurcze dzis wielki dzien zaprosilam, sluchajcie moja tesciowa na obiad..... Do 17.30 pracuje, wiec powiedzialam zeby tak na 18 byla. Jej facet, ktory ja zdradzal od roku sie niedawno wyprowadzil, babcia- w sensie jej mama jest umierajaca, a ona sama ... my mieszkamy niedaleko w widujemy sie niezwykle rzadko- po tamtej sytuacji .... Postanowilam ze zrobie nalesniki- ona bardzo lubi, ja z reszta tez Oczywiscie jak rozmawialysmy przez telefon to dostalam wiele wskazowek jak zrobic je lepiej a najlepiej to na nia poczekac ona pokaze .... ech Nie bede TZ glodnego trzymac Jak nie beda jej smakowac to niech spada nie? ![]() Postanowilam na ta czesc nawet lazienke wyszorowac
|
|
|
|
|
#677 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek, nie było mnie od rana wchodze a tu tyle naskrobane hurrrra to znowu nasze ożywione forum
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jak będe mieć już w brzuszku dzidzie sprawie sobie taką mate do wykrywania bezdechu - to działa mniej wiecej tak że jakby coś nie tak i jak nie wyczuje oddechu to momentalnie zaczyna wyć taki alarm -kolezanka ma i mówi ze świetne tylko czasem jak małaą wyciągała z łóżeczka i zapomniała to wyłączyć to od razu jej to wyłotak ja pamietam, miała miec zabieg, ale długo sie juz nie odzywa i zastanawiam sie co tam u niej i czy wszystko ok ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#678 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj byłam na rozmowie o pracę jako przedstawiciel zobzcymy co z tego wyniknie
oprócz tego sypie u mnie snieg którego już mam po dziurki w nosie mogłaby ta zima sie już skończyć, a dodam jeszcze że złapali nas na fotoradar i mamy 100 mandatu
|
|
|
|
#681 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
On budzika nigdy nie potrzebowal ![]() A nalesniki bede dzis robic pierwszy raz ![]() A robie z tego przepisu : http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/...na-slodko.html Cytat:
Jeszcze TZ mnie oklamal ze jest na 80 nastawiony a nie na 50 i ze on jezdzi tu 80 i go nie zlapalo jeszcze yhym No ale mandatu bylo 15 euro i zero pkt wiec spoko ![]() Ach i mam nadzieje ze z praca sie uda ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A u mnie sloneczko swieci pieknie i roztapia sniezola Mimo ze tylko +3 jest to jak spojrze przez okno to istna wiosna Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2010-02-03 o 13:39 |
||
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2010-02-03 o 17:44 |
|
|
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Asieńko trzymam kciuki żebyś dostała ta pracę!!!!!!! Cosma to masz wizytację powodzenia kochana!!
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja nie wiem czy chce żeby mi złozyli oferte, no cóż zobaczymy, plus na pewno jest taki że z premi pewnie można fajnie wyciągnąć no i ma sie samochód słóżbowy do dyspozycji nawet poza godzinami pracy więc jak sobie odliczyc jazde prywatnym autem to może wyjśc całkiem ok, no cóż zobacze czy sie odezwą z propozycją poźniej jeszce raz wypytam o szczegóły i przeanalizuje czy da sie zarobic i dopiero podejmę decyzje ale jestem wybredna ale chce prace która bede lubieć no i gdzie mogę zarobić
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pracuje w firmie budowlano-remontowej i w ciągu mojej kadencji (czyli 4mce) mamy juz drugiego przedstawiciela i... niestety jeszcze nic nie sprzedal, nie zdobyl klienta. To trzeba lubic i trzeba miec dar od Boga, żeby to robić. Bo jednak pracodawcy nie chcą trzymać kogoś kto im zysków nie przynosi. Więc pytanie: czy przedstawicielstwo jest dobre jako na stałą prace?
|
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez ma niska podstawe ale jak wyrobi premie to nawet jest nieźle ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie raczej jest to niemozliwe, bo rozliczam przedstawiciela z każdego km'a ![]() a jaką ma podstawę Twój TŻ? bo jestem ciekawa jak w innych firmach to jest.
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy moge tutaj napisac... wysle ci prywatna wiadomosc zeby nie bylo...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

ojjjjjjjjjjjjj szkoda takego cyklu..... wkurzam sie bo mój tz nie da sie juz zgwałcic...wczoraj przyszedł z pracy i poprostu padł...ten tydzien ma na popołudniu wiec masakra... przychodzi do domu i poprostu pada ze zmeczenia....i
CEL 70 KG.

pokazuje dupkę jak nic
. Ona byla mniej wiecej w tym samym terminie co ja