Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 14:13   #691
LadyMK
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Może korzystac z samochodu po za praca tylko jesli przekroczy 600km prywatnie to wtedy placi ale my raczej nie przekraczamy
Nie wiem czy moge tutaj napisac... wysle ci prywatna wiadomosc zeby nie bylo...
dobrze
a no to tak rozumiem. To i tak ma nieźle)
Bo u Nas to ja jestem tą zołzą co dokładnie wylicza

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:17   #692
Pamela86
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
dobrze
a no to tak rozumiem. To i tak ma nieźle)
Bo u Nas to ja jestem tą zołzą co dokładnie wylicza
No i dobrze, nie kazda firme stac na to zeby pracownik mogl robic prywatne kilometry

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:20   #693
LadyMK
Zakorzenienie

ok ide troche poczytac socjologii :P
heh nauka w pracy. Biedny człowiek, ciągle się musi uczyć..
ale przynajmniej po południu sobie odbije,bo spędze popołudnie śpiąc albo oglądając seriale
buziaki dziewczynki

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:24   #694
aa2
Zakorzenienie

Lady zgadzam sie co do tego że ta praca nie jest dla wszystkich
co do samochodu to można korzystać po godzinach pracy
zobaczymy na razie szukam opini o pracy u nich
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:28   #695
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Wy tak na sluzbowe tematy hm ... Pamietacie Piotra?
Rok pracuje w firmie ubezpieczeniowej. Na dzien dobry sluzbowe auto- sam sobie wybieral i wybral audi a4 sportowa wersja, dodatkowo karte na paliwo na jedna stacje i nic za paliwo nie musial placic... sluzbowy laptop i iphone .... Wszystko bez ograniczen niby.... Jezdzil sobie do Polski przez ten czas prawie co tydzien, tankowal kolegom a d nich bral np polowe kwoty za to, placil oczywiscie sluzbowa... Rachunki za telefon ponad 200 euro kazdego miesiaca- placila ofkors firma. Jego praca miala byc raczej w rozjazdach, jakies projekty innym firmom mial robic i tym zarabiac. Byl chyba na jednym projekcie ktory z reszta nie wypalil i zpstal przerwany...
W grudniu zostal wezwany do najwyzszego szefa, bez zadnych dyskucji i wyjasnien zabrano mu i auto i telefon ... Kompa mu zostawili bo przeciez na czyms musi pracowac... Probowal ich szantazowac ze on wszedzie prace znajdzie i ze zlozy wymowienie (nie raz i nie dwa to dzialalo) ale stwierdzili zeby nawet nie probowal bo sami sie postaraja by pracy w branzy nie dostal ....
Wiec za firmowe dobrze, ale do czasu
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:33   #696
aa2
Zakorzenienie

kurcze nie moge znaleśc żadnych opini o nich na neciePa mela a zapytaj sie swojego tż czy zna kogoś z tej firmy albo może słyszłą coś jak sie u nich pracuje itd wiem ze przedstawiciele sie znają wiec może coś słyszał
a ja pomecze kumpla on moze też coś bedzie wiedział

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Rok pracuje w firmie ubezpieczeniowej. Na dzien dobry sluzbowe auto- sam sobie wybieral i wybral audi a4 sportowa wersja, dodatkowo karte na paliwo na jedna stacje i nic za paliwo nie musial placic... sluzbowy laptop i iphone .... Wszystko bez ograniczen niby.... Jezdzil sobie do Polski przez ten czas prawie co tydzien, tankowal kolegom a d nich bral np polowe kwoty za to, placil oczywiscie sluzbowa... Rachunki za telefon ponad 200 euro kazdego miesiaca- placila ofkors firma. Jego praca miala byc raczej w rozjazdach, jakies projekty innym firmom mial robic i tym zarabiac. Byl chyba na jednym projekcie ktory z reszta nie wypalil i zpstal przerwany...
W grudniu zostal wezwany do najwyzszego szefa, bez zadnych dyskucji i wyjasnien zabrano mu i auto i telefon ... Kompa mu zostawili bo przeciez na czyms musi pracowac... Probowal ich szantazowac ze on wszedzie prace znajdzie i ze zlozy wymowienie (nie raz i nie dwa to dzialalo) ale stwierdzili zeby nawet nie probowal bo sami sie postaraja by pracy w branzy nie dostal ....
wiesz tylko to już niezłe przegiencie, wszystko w granicach rozsądku dozwolone, a jak on tak szastał to w sumie nie dziwne ze w końcu do szefostwa doszło

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

no i w sumie zazwyczaj w takich firmach mówią na ile mozna sobie pozwolić, mój kolega ma iles tam kilometrów w miesiącu na jeżdżenie prywatnie i dopiero jak limit przekroczy to musi bulić, ale limit ma na tyle wysoki ze nawet tego nie przejeżdża
Stary 2010-02-03, 14:34   #697
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Nooo, ja sie tylko dziwie ze tak dlugo na to pozwalali ... Dodam ze mandaty tez firma placila za niego

Ciesze sie ze moj Martini jest taki poukladany! I jeszcze nade mna potrafi miec kontrole
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:36   #698
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kurcze nie moge znaleśc żadnych opini o nich na neciePa mela a zapytaj sie swojego tż czy zna kogoś z tej firmy albo może słyszłą coś jak sie u nich pracuje itd wiem ze przedstawiciele sie znają wiec może coś słyszał
a ja pomecze kumpla on moze też coś bedzie wiedział

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

wiesz tylko to już niezłe przegiencie, wszystko w granicach rozsądku dozwolone, a jak on tak szastał to w sumie nie dziwne ze w końcu do szefostwa doszło

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

no i w sumie zazwyczaj w takich firmach mówią na ile mozna sobie pozwolić, mój kolega ma iles tam kilometrów w miesiącu na jeżdżenie prywatnie i dopiero jak limit przekroczy to musi bulić, ale limit ma na tyle wysoki ze nawet tego nie przejeżdża
A no właśnie wszystko w granicach zdrowego rozsądku
Zapytam go może coś bedzie wiedział, właśnie dzwonił że wraca wiec go bede mogla troszke pomolestowac

Stary 2010-02-03, 14:39   #699
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, ja sie tylko dziwie ze tak dlugo na to pozwalali ... Dodam ze mandaty tez firma placila za niego

Ciesze sie ze moj Martini jest taki poukladany! I jeszcze nade mna potrafi miec kontrole
no nie nawet mandaty kurcze super firma w sumie szkoda że sobie przegioł bo taką prace to nic tylko sobie szanować

a co do kontroli to no w końcu ktoś musi być ten bardziej ogarniety co nie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
A no właśnie wszystko w granicach zdrowego rozsądku
Zapytam go może coś bedzie wiedział, właśnie dzwonił że wraca wiec go bede mogla troszke pomolestowac

o i to jeszcze jeden plusik takiej pracy-jak zrobisz swoje możewz sie zerwac wczesniej do domku(oczywiście nie w każdej firmnie bo jeszcze są gps-y)
Stary 2010-02-03, 14:41   #700
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
no nie nawet mandaty kurcze super firma w sumie szkoda że sobie przegioł bo taką prace to nic tylko sobie szanować

a co do kontroli to no w końcu ktoś musi być ten bardziej ogarniety co nie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

o i to jeszcze jeden plusik takiej pracy-jak zrobisz swoje możewz sie zerwac wczesniej do domku(oczywiście nie w każdej firmnie bo jeszcze są gps-y)
Mój gpsa nie ma ale wczesniej sie urwac nie może... bo a nóż szefowa wjedzie mu na rejon i wtedy bylaby kapa...

Edytowane przez Pamela86
Czas edycji: 2010-02-03 o 14:46
Stary 2010-02-03, 14:50   #701
aa2
Zakorzenienie

a o tym pisałam wczesniej , o monitorowaniu oddechu niemowlaka -chodziło mi właśnie o coś takiego:
http://www.allegro.pl/item894996671_...ysense_ii.html

jak bede w ciązy to sie nad tym naprawde zastanowie, jak byłam w ciąży to właśnie sie stresowałam takimi rzeczami jak bezdech itd wiec dla swojego spokoju pewnie sobie sprawie
a i przypomniało mi sie ze ktoś pisał o spirytusie na pępek, ja byłam z moją psiapsiółą na szkole rodzenia i tam babka mówiła że jakieś 3-4 miesiące temu zmieniła sie zasada pielęgnowania pępuszka i że teraz sie niczym nie smaruje takie jest zarządzenie i że jest tylko jeden preprat na wysuszanie czy coś takiego wiem ze to co sie robiło dawniej z pępkim ponoć jest złe bo sie często slimaczył i takie tam , ja sie jescze dokładnie zapytam tej mojej kupeli co to było do tego pepka bo ona zapisywała
Stary 2010-02-03, 14:53   #702
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
a o tym pisałam wczesniej , o monitorowaniu oddechu niemowlaka -chodziło mi właśnie o coś takiego:

jak bede w ciązy to sie nad tym naprawde zastanowie, jak byłam w ciąży to właśnie sie stresowałam takimi rzeczami jak bezdech itd wiec dla swojego spokoju pewnie sobie sprawie
a i przypomniało mi sie ze ktoś pisał o spirytusie na pępek, ja byłam z moją psiapsiółą na szkole rodzenia i tam babka mówiła że jakieś 3-4 miesiące temu zmieniła sie zasada pielęgnowania pępuszka i że teraz sie niczym nie smaruje takie jest zarządzenie i że jest tylko jeden preprat na wysuszanie czy coś takiego wiem ze to co sie robiło dawniej z pępkim ponoć jest złe bo sie często slimaczył i takie tam , ja sie jescze dokładnie zapytam tej mojej kupeli co to było do tego pepka bo ona zapisywała
O Boziu ale to drogie...

Stary 2010-02-03, 15:01   #703
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Ja programuje TZ na dana godzine i mnie budzi On budzika nigdy nie potrzebowal
A nalesniki bede dzis robic pierwszy raz
A robie z tego przepisu : http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/...na-slodko.html

Ech to nieciekawie ... Pociesze Cie ze jak ja odebralam prawko to w tym samym dniu mnie cyknal fotoradar Jeszcze TZ mnie oklamal ze jest na 80 nastawiony a nie na 50 i ze on jezdzi tu 80 i go nie zlapalo jeszcze yhym No ale mandatu bylo 15 euro i zero pkt wiec spoko

Ach i mam nadzieje ze z praca sie uda

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

A u mnie sloneczko swieci pieknie i roztapia sniezola
Mimo ze tylko +3 jest to jak spojrze przez okno to istna wiosna

to mi teraz smaka narobiłas :sli na: chociaz miałam dwa dni temu racuchy z dżemem borówkowym dzis jade do biedrony po mase serowa i robie nalesniki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 15:04   #704
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
O Boziu ale to drogie...

no drogie ale spokój też ważny w sumie jak sie poszuka mozna znaleśc za 300-350 zł
ja kupie pod warunkiem że bede mieć kase, jak nie to będe stać przy łóżeczku i patrzeć-no oczywiście zartuje ale na pewno byłabym spokojniejsza mając takie urządzonko
Stary 2010-02-03, 15:18   #705
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
pewno wycaili ze nie przynosi zysków a rachunki wysokie (tankowanie tel itp)

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

dzieczyny znalazłam stronke z wózkami ceny niektórych sa przerażajace ale znalazłam tez taakie 3in1 i napewno posłuzy mi długo nie wiem czy dobrze doczytałam ale dowóz gratis poogladam jeszcze czy nie ma tej firmy u nas lub na alegro ale 1 raz trafiłam w wózek który podoba mi sie jako wersja spacerowa i jako wersja głeboka a do tego jest solidny fotelik z wkładka i pasami 5 lub 3 punktowymi
taki : http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E

http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E

teraz nie wiem który wybrac no i tak dokladam 400 zł bo na wiecej mnie nie stac tzn na drozy wózek a miałam okazje macać te do 700 zł i albo sa chude i długie albo dzieciak poprostu sie w niej gubi i sa bardzo krótkie moja tesciowa ma taki wózek i powiem wam przyzwyczaili sie małego bujać i amorki z przodu maja juz na wykonczeniu a tak naprawde nigdzie jeszcze nie byli

zobacze jeszcze czym ten wózek sie je bo naprawde nie mam pomysłu na wózek zaden mi sie nie podoba buuu

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-02-03 o 15:20
Stary 2010-02-03, 15:28   #706
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

dzieczyny znalazłam stronke z wózkami ceny niektórych sa przerażajace ale znalazłam tez taakie 3in1 i napewno posłuzy mi długo nie wiem czy dobrze doczytałam ale dowóz gratis poogladam jeszcze czy nie ma tej firmy u nas lub na alegro ale 1 raz trafiłam w wózek który podoba mi sie jako wersja spacerowa i jako wersja głeboka a do tego jest solidny fotelik z wkładka i pasami 5 lub 3 punktowymi

teraz nie wiem który wybrac no i tak dokladam 400 zł bo na wiecej mnie nie stac tzn na drozy wózek a miałam okazje macać te do 700 zł i albo sa chude i długie albo dzieciak poprostu sie w niej gubi i sa bardzo krótkie moja tesciowa ma taki wózek i powiem wam przyzwyczaili sie małego bujać i amorki z przodu maja juz na wykonczeniu a tak naprawde nigdzie jeszcze nie byli

te które teraz pokazałaś są ładne, a powiedz mi widziałaś je w rzeczywistości?
ja na pewno przy wyborze wózka zwróce uwage jaki jest wysoki i jak wysoki jest stelaż bo ja jestem z tż wysoka i musimy mieć wózek też wysoki żeby nam kregosłupy nie posiadał
jak chcesz to zaraz napisze do kumpeli ona ostatnio zamówiła sobie wózek z allegro i dała niecałe 100 zł za 3 w 1 i jest fajny na żywo nawet lepiej wyglada niż na zdjęciu zaraz podeśle ci linka jak chcesz

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

obiecany link:
http://www.allegro.pl/item906611574_..._promocja.html

jak kiedyś bede w ciąży to powiem ci że być może sie na niego skuszę , no chyba że znajde jakiś inny który jest wysoki i gondola nie jeździ po ziemi

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

a z tych co pokazałaś to najlepsze ten z linku 1 i 3
Stary 2010-02-03, 15:31   #707
lisek15
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

W końcu udało mi się doczytać to co napisałyście.Ja właśnie siedzę w pracy (Jak zwykle ). Chyba zrobię sobie małą przerwę i zjem schabowego z ogórem kiszonym. Choć na te naleśniki mam smaka Jeszcze z nadzieniem borówkowym Ślinka mi cieknie.

Widzę,że koleżanki już na poważnie szykują się z tymi wyprawkami Ale to dobrze.

Scio ja też miałam wczoraj depresje. Dobrze,że mój tz mnie rozumie i nie stresował się tak bardzo moim zachowaniem. Pojechałam wczoraj do mojej chrześnicy ( zaraz skończy 2 latka) i od razu mi się polepszyło. Jeszcze wieczorne i dzisiaj poranne i dzisiaj nastrój bardzo dobry Nie liczę na nic, bo staranka zawieszone, ale jakby się okazało,że się teraz uda to będę bardzo szczęśliwa.

Mam też małe pytanie. Ile chłopaki mogą normalnie wytrzymać w nas??? Tak się zastanawiam. Bo a nóż może teraz coś wyjdzie

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
U mnie zima znów przyszła. Sypie śnieg tak,że nic nie widać Już nie chcę zimy Chcę wiosnę
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 15:49   #708
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

muszę się Wam pochwalić... wczoraj po kąpieli wchodzę na wagę i co? i prawie 2kg mniej!!! nawet nie wiecie jak się cieszę z tego powodu, chciałabym zrzucić jeszcze 4kg no i popracować nad mięśniami i zgubić oponkę bo się źle z nią czuję, ale to i tak dla mnie sukces że jestem już o 2kg lżejsza. Muszę przyznać że od razu czuję się lepiej Do wakacji muszę wrócić do formy.
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 15:56   #709
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
muszę się Wam pochwalić... wczoraj po kąpieli wchodzę na wagę i co? i prawie 2kg mniej!!! nawet nie wiecie jak się cieszę z tego powodu, chciałabym zrzucić jeszcze 4kg no i popracować nad mięśniami i zgubić oponkę bo się źle z nią czuję, ale to i tak dla mnie sukces że jestem już o 2kg lżejsza. Muszę przyznać że od razu czuję się lepiej Do wakacji muszę wrócić do formy.
Gratulację.
Też tak chcę. Co robiłaś?? Ćwiczonka czy jakaś szczególna dieta?? Ja staram się od tego tyg ćwiczyć i powoli to idzie.Mam nadzieję,że coś zgubię. Fajnie by było zgubić z 6 kg.
Stary 2010-02-03, 15:59   #710
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no sa pewni osoby ktore maja wieksze brzuszki Tylko ja smiesznie wygladam, bo reszta ciala nie pasuje do brzucha Ale zdazylam sie przyzwyczaic, bo odkad pamietam brzuch zawsze byl spory :p raz w zyciu przez kilka miesiecy cieszylam sie prawie plaskim

ja te zmam taki brzuszek...niepasujący do reszty ciała

Dziewczyny, mam do was pytanko... chodzi o to ze w niedziele wieczorem dostałam @ ale to było raczej skąpe krwawnienie. W kolejnych dniach a raczej od poniedziałku rozkeciło sie nieco bardziej ale i tak pozostało skąpe... od kiedy mam policzyc pierwszy dzien cyklu od niedzieli czy od poniedziałku tylko sie ze mnie nie śmiejcie, ze takie glupie pytanie mam, nigdy nie przywiązywałam tak dokładnej wagi do cyklu a teraz musze bo w 14dc musze wziąc leki

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:00   #711
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
te które teraz pokazałaś są ładne, a powiedz mi widziałaś je w rzeczywistości?
ja na pewno przy wyborze wózka zwróce uwage jaki jest wysoki i jak wysoki jest stelaż bo ja jestem z tż wysoka i musimy mieć wózek też wysoki żeby nam kregosłupy nie posiadał
jak chcesz to zaraz napisze do kumpeli ona ostatnio zamówiła sobie wózek z allegro i dała niecałe 100 zł za 3 w 1 i jest fajny na żywo nawet lepiej wyglada niż na zdjęciu zaraz podeśle ci linka jak chcesz

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

obiecany link:
http://www.allegro.pl/item906611574_..._promocja.html

jak kiedyś bede w ciąży to powiem ci że być może sie na niego skuszę , no chyba że znajde jakiś inny który jest wysoki i gondola nie jeździ po ziemi

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

a z tych co pokazałaś to najlepsze ten z linku 1 i 3
ten który mi pokazałas tez niezły
no własnie nie musze pomacać i zobaczyc wysokosc rączki dopiero potem zdecyduje dzieki za linka

Stary 2010-02-03, 16:10   #712
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

Troszke kosztuje ten alarm, ale na pewno to super sprawa. Co do pielegnacji pępuszka, ja nie mam zamiaru ich słuchac i ich zasmolonych nowych opinii i nakazów, zakazów i innych chorych rzeczy!!! Ja Oli smarowałam i nic sie nie ślimaczyło, odpadł dużo szybciej i ma piekny pępuszek!!!!! szlag mnie trafia powiem Wam, jak jakies dupki nakazują tu karmienie tylko piersia, tu teraz to smarowanie, może niedługo mi powiedza jak mam wychowywac dizecko???!!!!!!!!! O nie!!!!!!!!!!!!! Ja tam będe robić po swojemu, wiem co dziecku zaszkodzi a co nie i nikt mi sie ni ebędzie wpierniczał z durnymi opiniami!! tak samo jak dam butelke bardzo szybko , nie mam zamiaru pzrechodzic tego koszmaru karmienia co z Olą, popekane i krwawiące brodawki i wiecznie głodne dziecko!! Ale się wkurzyłam na tych baranów co to wszystko wymyślają!!!!!!!!!!!!

Co do wózka, Ty Ąsieńko jestes wysoka, to rzeczywiście ważna jest wysokośc wózeczka, ja jestem malutka, mąż ma 176 więc nie martwie się tym, mnie chodzi o wózek z którego mam spacerówke i na którego ramę założe fotelik kołyskę, nie taki co na część spacerową zakłada się taki fotelik, bo to jest do kitu i wyglada badziewnie, dlatego jednym jedynym wózkiem jaki mi odpowiada i spełnia moje oczekiwania jest ten Ferrari i cena nie jest powalająca. Wkąłdam ramę do bagażnika, fotelik do samochodu i jade

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

zobacze jeszcze czym ten wózek sie je bo naprawde nie mam pomysłu na wózek zaden mi sie nie podoba buuu

Kurczę Edziu drogie te wózki, mój kosztuje w sumie 800 zł i jest bardziej funkcjonalny, te sa śliczne, ale ja na funkcjonalnośc przede wszystkim patrzę i mnie gondolka nie jest wcale potrzebna

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:14   #713
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Troszke kosztuje ten alarm, ale na pewno to super sprawa. Co do pielegnacji pępuszka, ja nie mam zamiaru ich słuchac i ich zasmolonych nowych opinii i nakazów, zakazów i innych chorych rzeczy!!! Ja Oli smarowałam i nic sie nie ślimaczyło, odpadł dużo szybciej i ma piekny pępuszek!!!!! szlag mnie trafia powiem Wam, jak jakies dupki nakazują tu karmienie tylko piersia, tu teraz to smarowanie, może niedługo mi powiedza jak mam wychowywac dizecko???!!!!!!!!! O nie!!!!!!!!!!!!! Ja tam będe robić po swojemu, wiem co dziecku zaszkodzi a co nie i nikt mi sie ni ebędzie wpierniczał z durnymi opiniami!! tak samo jak dam butelke bardzo szybko , nie mam zamiaru pzrechodzic tego koszmaru karmienia co z Olą, popekane i krwawiące brodawki i wiecznie głodne dziecko!! Ale się wkurzyłam na tych baranów co to wszystko wymyślają!!!!!!!!!!!!

Co do wózka, Ty Ąsieńko jestes wysoka, to rzeczywiście ważna jest wysokośc wózeczka, ja jestem malutka, mąż ma 176 więc nie martwie się tym, mnie chodzi o wózek z którego mam spacerówke i na którego ramę założe fotelik kołyskę, nie taki co na część spacerową zakłada się taki fotelik, bo to jest do kitu i wyglada badziewnie, dlatego jednym jedynym wózkiem jaki mi odpowiada i spełnia moje oczekiwania jest ten Ferrari i cena nie jest powalająca. Wkąłdam ramę do bagażnika, fotelik do samochodu i jade

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Kurczę Edziu drogie te wózki, mój kosztuje w sumie 800 zł i jest bardziej funkcjonalny, te sa śliczne, ale ja na funkcjonalnośc przede wszystkim patrzę i mnie gondolka nie jest wcale potrzebna
Carol Ty się tak nie stresuj. Spokojnie. Jak coś takiego słyszysz to wpuszczaj jednym uchem, a wypuszczaj drugim To działa. Od razu czlowiek jest zdrowszy
Stary 2010-02-03, 16:21   #714
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Carol Ty się tak nie stresuj. Spokojnie. Jak coś takiego słyszysz to wpuszczaj jednym uchem, a wypuszczaj drugim To działa. Od razu czlowiek jest zdrowszy
Ehhh masz rację kochana ale szlag jasny mnie trafia jak człowieka próbuja do czegoś zmusić i narzucić mu takie rzeczy!!! Niech sie zajma swoimi dupkami, to tak samo jak z tym bezstresowym wychowaniem!!!!!!!! Jajestem pedagogiem i za nic w świecie moje dzieci bezstresowego wychowania miec nie będą, nie pozwole żeby dziecko wlazło na głowe, a mam paru takich znajomych....teraz płaczą, ze sobie rady nie umieją dac przy 4-5 latkach a co bedzie dalej??? Ehhh wybaczcie kochane moje, ale musiałam sie wygadać

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-03, 16:24   #715
myszka_maj
Zakorzenienie

Jesli któraś z was umie mi pomóc to

Nasz Skarb
Stary 2010-02-03, 16:27   #716
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja te zmam taki brzuszek...niepasujący do reszty ciała

Dziewczyny, mam do was pytanko... chodzi o to ze w niedziele wieczorem dostałam @ ale to było raczej skąpe krwawnienie. W kolejnych dniach a raczej od poniedziałku rozkeciło sie nieco bardziej ale i tak pozostało skąpe... od kiedy mam policzyc pierwszy dzien cyklu od niedzieli czy od poniedziałku tylko sie ze mnie nie śmiejcie, ze takie glupie pytanie mam, nigdy nie przywiązywałam tak dokładnej wagi do cyklu a teraz musze bo w 14dc musze wziąc leki
jeżeli to niedzielne było minimalne, to weź poneidziałek jako 1 dzień cyklu ja bym tak zrobiła

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-03, 16:29   #717
aa2
Zakorzenienie

riona gratuluje pozbycie sie zbędnych kilogramków
Carol spokojnie nikt ci nie mówi że masz tak robic, ja tylko napisałam co babka na szkole rodzenia powiedziała o pępkach
a co do wózka to ja na punkcie tej wysokosci mam troszkę hopla ale to dlatego że niektóre wózki to po 1 gondoloą prawie po ziemi szurają no i do niektórych to prawie na kolana musiałam klęknąć żeby dzidzie zobaczyć no i to takie moje małe zboczenie, a i jeszcze jedno moja wysokośc to nic ale Seba ma prawie dwa metry to nie bede go narażać

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2010-02-03 o 16:30
Stary 2010-02-03, 16:35   #718
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli to niedzielne było minimalne, to weź poneidziałek jako 1 dzień cyklu ja bym tak zrobiła
no wlasnie bylo takie bardzo skąpe, ale plamienie to tez nie bylo tylko bardzo delikatne krwawienie i rozpoczelo sie w niedziele ok 20-21, tak tez wstepnie policzylam od poniedziałku ale teraz sie zastanawiam

ale dziekuje

Nasz Skarb
Stary 2010-02-03, 16:46   #719
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Gratulację.
Też tak chcę. Co robiłaś?? Ćwiczonka czy jakaś szczególna dieta?? Ja staram się od tego tyg ćwiczyć i powoli to idzie.Mam nadzieję,że coś zgubię. Fajnie by było zgubić z 6 kg.
przede wszystkim ograniczyłam wielkość posiłków, jem to samo ale w mniejszych ilościach, nie jem fast foodów, chipsów, napoi gazowanych i słodzonych, kiedy czuję głód zagryzam jabłko albo marchewkę(albo jakikolwiek inny owoc albo warzywo), nie słodze herbaty ani kawy(ale to już od 6lat) dlatego pozwalam sobie raz w tyg zjeść coś słodkiego ale też w małej ilości albo raz na jakiś czas słodzę kawę, poza tym chodzę na basen przynajmniej 2x w tyg
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:47   #720
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh masz rację kochana ale szlag jasny mnie trafia jak człowieka próbuja do czegoś zmusić i narzucić mu takie rzeczy!!! Niech sie zajma swoimi dupkami, to tak samo jak z tym bezstresowym wychowaniem!!!!!!!! Jajestem pedagogiem i za nic w świecie moje dzieci bezstresowego wychowania miec nie będą, nie pozwole żeby dziecko wlazło na głowe, a mam paru takich znajomych....teraz płaczą, ze sobie rady nie umieją dac przy 4-5 latkach a co bedzie dalej??? Ehhh wybaczcie kochane moje, ale musiałam sie wygadać
Jestem tego samego zdania co Ty. Nie lubię jak ktoś wciska nos w nie swoje sprawy. Ale i tego nie zmienimy. Zostaje nam to tylko olać. Ja się przyjmowałam głupim gadaniem i tylko źle to na mnie wpływało. Także juz przestałam. Spokojnie i głowa do góry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości