|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() a no to tak rozumiem. To i tak ma nieźle )Bo u Nas to ja jestem tą zołzą co dokładnie wylicza
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
ok ide troche poczytac socjologii :P
heh nauka w pracy. Biedny człowiek, ciągle się musi uczyć.. ale przynajmniej po południu sobie odbije,bo spędze popołudnie śpiąc albo oglądając seriale ![]() buziaki dziewczynki
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Lady zgadzam sie co do tego że ta praca nie jest dla wszystkich
![]() co do samochodu to można korzystać po godzinach pracy ![]() zobaczymy na razie szukam opini o pracy u nich
|
|
|
|
#695 |
|
BAN stały
|
Wy tak na sluzbowe tematy hm ... Pamietacie Piotra?
Rok pracuje w firmie ubezpieczeniowej. Na dzien dobry sluzbowe auto- sam sobie wybieral i wybral audi a4 sportowa wersja, dodatkowo karte na paliwo na jedna stacje i nic za paliwo nie musial placic... sluzbowy laptop i iphone .... Wszystko bez ograniczen niby.... Jezdzil sobie do Polski przez ten czas prawie co tydzien, tankowal kolegom a d nich bral np polowe kwoty za to, placil oczywiscie sluzbowa... Rachunki za telefon ponad 200 euro kazdego miesiaca- placila ofkors firma. Jego praca miala byc raczej w rozjazdach, jakies projekty innym firmom mial robic i tym zarabiac. Byl chyba na jednym projekcie ktory z reszta nie wypalil i zpstal przerwany... W grudniu zostal wezwany do najwyzszego szefa, bez zadnych dyskucji i wyjasnien zabrano mu i auto i telefon ... Kompa mu zostawili bo przeciez na czyms musi pracowac... Probowal ich szantazowac ze on wszedzie prace znajdzie i ze zlozy wymowienie (nie raz i nie dwa to dzialalo) ale stwierdzili zeby nawet nie probowal bo sami sie postaraja by pracy w branzy nie dostal .... Wiec za firmowe dobrze, ale do czasu
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie moge znaleśc żadnych opini o nich na necie
![]() Pa mela a zapytaj sie swojego tż czy zna kogoś z tej firmy albo może słyszłą coś jak sie u nich pracuje itd wiem ze przedstawiciele sie znają wiec może coś słyszał![]() ![]() a ja pomecze kumpla on moze też coś bedzie wiedział ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- no i w sumie zazwyczaj w takich firmach mówią na ile mozna sobie pozwolić, mój kolega ma iles tam kilometrów w miesiącu na jeżdżenie prywatnie i dopiero jak limit przekroczy to musi bulić, ale limit ma na tyle wysoki ze nawet tego nie przejeżdża |
|
|
|
|
#697 |
|
BAN stały
|
Nooo, ja sie tylko dziwie ze tak dlugo na to pozwalali ... Dodam ze mandaty tez firma placila za niego
Ciesze sie ze moj Martini jest taki poukladany! I jeszcze nade mna potrafi miec kontrole
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam go może coś bedzie wiedział, właśnie dzwonił że wraca wiec go bede mogla troszke pomolestowac
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie szkoda że sobie przegioł bo taką prace to nic tylko sobie szanować![]() a co do kontroli to no w końcu ktoś musi być ten bardziej ogarniety co nie ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
o i to jeszcze jeden plusik takiej pracy-jak zrobisz swoje możewz sie zerwac wczesniej do domku(oczywiście nie w każdej firmnie bo jeszcze są gps-y )
|
||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Pamela86 Czas edycji: 2010-02-03 o 14:46 |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
a o tym pisałam wczesniej , o monitorowaniu oddechu niemowlaka -chodziło mi właśnie o coś takiego:
http://www.allegro.pl/item894996671_...ysense_ii.html jak bede w ciązy to sie nad tym naprawde zastanowie, jak byłam w ciąży to właśnie sie stresowałam takimi rzeczami jak bezdech itd wiec dla swojego spokoju pewnie sobie sprawie ![]() a i przypomniało mi sie ze ktoś pisał o spirytusie na pępek, ja byłam z moją psiapsiółą na szkole rodzenia i tam babka mówiła że jakieś 3-4 miesiące temu zmieniła sie zasada pielęgnowania pępuszka i że teraz sie niczym nie smaruje takie jest zarządzenie i że jest tylko jeden preprat na wysuszanie czy coś takiego wiem ze to co sie robiło dawniej z pępkim ponoć jest złe bo sie często slimaczył i takie tam , ja sie jescze dokładnie zapytam tej mojej kupeli co to było do tego pepka bo ona zapisywała
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mi teraz smaka narobiłas ![]() ![]() :sli na:![]() chociaz miałam dwa dni temu racuchy z dżemem borówkowym ![]() dzis jade do biedrony po mase serowa i robie nalesniki
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
no drogie ale spokój też ważny w sumie jak sie poszuka mozna znaleśc za 300-350 zł![]() ja kupie pod warunkiem że bede mieć kase, jak nie to będe stać przy łóżeczku i patrzeć-no oczywiście zartuje ale na pewno byłabym spokojniejsza mając takie urządzonko
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- dzieczyny znalazłam stronke z wózkami ceny niektórych sa przerażajace ale znalazłam tez taakie 3in1 i napewno posłuzy mi długo nie wiem czy dobrze doczytałam ale dowóz gratis poogladam jeszcze czy nie ma tej firmy u nas lub na alegro ale 1 raz trafiłam w wózek który podoba mi sie jako wersja spacerowa i jako wersja głeboka a do tego jest solidny fotelik z wkładka i pasami 5 lub 3 punktowymi taki : http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E teraz nie wiem który wybrac no i tak dokladam 400 zł bo na wiecej mnie nie stac tzn na drozy wózek a miałam okazje macać te do 700 zł i albo sa chude i długie albo dzieciak poprostu sie w niej gubi i sa bardzo krótkie moja tesciowa ma taki wózek i powiem wam przyzwyczaili sie małego bujać i amorki z przodu maja juz na wykonczeniu a tak naprawde nigdzie jeszcze nie bylizobacze jeszcze czym ten wózek sie je bo naprawde nie mam pomysłu na wózek zaden mi sie nie podoba buuu
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-02-03 o 15:20 |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te które teraz pokazałaś są ładne, a powiedz mi widziałaś je w rzeczywistości? ja na pewno przy wyborze wózka zwróce uwage jaki jest wysoki i jak wysoki jest stelaż bo ja jestem z tż wysoka i musimy mieć wózek też wysoki żeby nam kregosłupy nie posiadał ![]() jak chcesz to zaraz napisze do kumpeli ona ostatnio zamówiła sobie wózek z allegro i dała niecałe 100 zł za 3 w 1 i jest fajny na żywo nawet lepiej wyglada niż na zdjęciu zaraz podeśle ci linka jak chcesz ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- obiecany link :http://www.allegro.pl/item906611574_..._promocja.html jak kiedyś bede w ciąży to powiem ci że być może sie na niego skuszę , no chyba że znajde jakiś inny który jest wysoki i gondola nie jeździ po ziemi ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- a z tych co pokazałaś to najlepsze ten z linku 1 i 3
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
W końcu udało mi się doczytać to co napisałyście.Ja właśnie siedzę w pracy (Jak zwykle ). Chyba zrobię sobie małą przerwę i zjem schabowego z ogórem kiszonym. Choć na te naleśniki mam smaka Widzę,że koleżanki już na poważnie szykują się z tymi wyprawkami Scio ja też miałam wczoraj depresje. Dobrze,że mój tz mnie rozumie i nie stresował się tak bardzo moim zachowaniem. Pojechałam wczoraj do mojej chrześnicy ( zaraz skończy 2 latka) i od razu mi się polepszyło. Jeszcze wieczorne i dzisiaj poranne i dzisiaj nastrój bardzo dobry Nie liczę na nic, bo staranka zawieszone, ale jakby się okazało,że się teraz uda to będę bardzo szczęśliwa.Mam też małe pytanie. Ile chłopaki mogą normalnie wytrzymać w nas??? Tak się zastanawiam. Bo a nóż może teraz coś wyjdzie Pozdrawiam i życzę miłego dnia. U mnie zima znów przyszła. Sypie śnieg tak,że nic nie widać
|
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
muszę się Wam pochwalić... wczoraj po kąpieli wchodzę na wagę i co? i prawie 2kg mniej!!!
nawet nie wiecie jak się cieszę z tego powodu, chciałabym zrzucić jeszcze 4kg no i popracować nad mięśniami i zgubić oponkę bo się źle z nią czuję, ale to i tak dla mnie sukces że jestem już o 2kg lżejsza. Muszę przyznać że od razu czuję się lepiej Do wakacji muszę wrócić do formy.
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak chcę. Co robiłaś?? Ćwiczonka czy jakaś szczególna dieta?? Ja staram się od tego tyg ćwiczyć i powoli to idzie.Mam nadzieję,że coś zgubię. Fajnie by było zgubić z 6 kg. |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja te zmam taki brzuszek...niepasujący do reszty ciała ![]() Dziewczyny, mam do was pytanko... chodzi o to ze w niedziele wieczorem dostałam @ ale to było raczej skąpe krwawnienie. W kolejnych dniach a raczej od poniedziałku rozkeciło sie nieco bardziej ale i tak pozostało skąpe... od kiedy mam policzyc pierwszy dzien cyklu od niedzieli czy od poniedziałku tylko sie ze mnie nie śmiejcie, ze takie glupie pytanie mam, nigdy nie przywiązywałam tak dokładnej wagi do cyklu a teraz musze bo w 14dc musze wziąc leki
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no własnie nie musze pomacać i zobaczyc wysokosc rączki dopiero potem zdecyduje dzieki za linka
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka, Ty Ąsieńko jestes wysoka, to rzeczywiście ważna jest wysokośc wózeczka, ja jestem malutka, mąż ma 176 więc nie martwie się tym, mnie chodzi o wózek z którego mam spacerówke i na którego ramę założe fotelik kołyskę, nie taki co na część spacerową zakłada się taki fotelik, bo to jest do kitu i wyglada badziewnie, dlatego jednym jedynym wózkiem jaki mi odpowiada i spełnia moje oczekiwania jest ten Ferrari i cena nie jest powalająca. Wkąłdam ramę do bagażnika, fotelik do samochodu i jade ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Kurczę Edziu drogie te wózki, mój kosztuje w sumie 800 zł i jest bardziej funkcjonalny, te sa śliczne, ale ja na funkcjonalnośc przede wszystkim patrzę i mnie gondolka nie jest wcale potrzebna
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To działa. Od razu czlowiek jest zdrowszy
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szlag jasny mnie trafia jak człowieka próbuja do czegoś zmusić i narzucić mu takie rzeczy!!! Niech sie zajma swoimi dupkami, to tak samo jak z tym bezstresowym wychowaniem!!!!!!!! Jajestem pedagogiem i za nic w świecie moje dzieci bezstresowego wychowania miec nie będą, nie pozwole żeby dziecko wlazło na głowe, a mam paru takich znajomych....teraz płaczą, ze sobie rady nie umieją dac przy 4-5 latkach a co bedzie dalej??? Ehhh wybaczcie kochane moje, ale musiałam sie wygadać
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli któraś z was umie mi pomóc to
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym tak zrobiła
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
riona gratuluje pozbycie sie zbędnych kilogramków
![]() Carol spokojnie nikt ci nie mówi że masz tak robic, ja tylko napisałam co babka na szkole rodzenia powiedziała o pępkach ![]() a co do wózka to ja na punkcie tej wysokosci mam troszkę hopla ale to dlatego że niektóre wózki to po 1 gondoloą prawie po ziemi szurają no i do niektórych to prawie na kolana musiałam klęknąć żeby dzidzie zobaczyć no i to takie moje małe zboczenie, a i jeszcze jedno moja wysokośc to nic ale Seba ma prawie dwa metry to nie bede go narażać
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2010-02-03 o 16:30 |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rozpoczelo sie w niedziele ok 20-21, tak tez wstepnie policzylam od poniedziałku ale teraz sie zastanawiam![]() ale dziekuje |
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim ograniczyłam wielkość posiłków, jem to samo ale w mniejszych ilościach, nie jem fast foodów, chipsów, napoi gazowanych i słodzonych, kiedy czuję głód zagryzam jabłko albo marchewkę(albo jakikolwiek inny owoc albo warzywo), nie słodze herbaty ani kawy(ale to już od 6lat) dlatego pozwalam sobie raz w tyg zjeść coś słodkiego ale też w małej ilości albo raz na jakiś czas słodzę kawę, poza tym chodzę na basen przynajmniej 2x w tyg
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

bo na wiecej mnie nie stac tzn na drozy wózek a miałam okazje macać te do 700 zł i albo sa chude i długie albo dzieciak poprostu sie w niej gubi i sa bardzo krótkie moja tesciowa ma taki wózek i powiem wam przyzwyczaili sie małego bujać i amorki z przodu maja juz na wykonczeniu a tak naprawde nigdzie jeszcze nie byli

od niedzieli czy od poniedziałku