30+ ... zapraszam :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 13:01   #1171
olunek
Zadomowienie

GG do olunek
Dot.: 30+ ... zapraszam :)

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
melkas

a w ogóle to dla wszystkich , że tak ładnie chudniecie, a u mnie waga stoi moze ona jest zepsuta
o kochana nie wszystkie nie wszystkie u mnie tez stoi. nie wiem juz moze to przez te mrozy organizm sie broni . ma kaprycho niech postoi sobie troche byle w koncu ruszyła.

melkas no kurcze kusicie tymi kijkami...moze uda mi sie tzta namowic na wspolne wypady on uwielbia sport. w ogole to namawia mnie zebym znowu trenowała z nim boks tak w domu ( przepieknie rzezbi sylwetke i wiele potu wylewa)ale kiedy pytam sie kiedy? chyba o 2 w nocy bo nie daje rady juz z czasem.

agikatez bym takowe chcała ale pewnie by skonczyło tak jak to obecne czyli czesciej pod sciana niz na biodrachnaprawde warto sie porozciagac i rozgrzac szczegolnie te partie ktore najbardziej pracuja podczas cwiczen

ok wstał moj panicz to spadam robic obiadek dzis rosołek i nalesniki z konfitura jagodowa a ja tylko troszke zjem

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:07   #1172
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Cześć Laski
Ja też już po śniadaniu - owsianka była i jak zawsze wody dużo wypiłam.
ilona a zjadłaś tak mało tych ciastek bo takie syte?
Ciastka są rzeczywiście dość syte ale zjadłam tylko 2 bo tyle sobie wyliczyłam i resztę schowałam,a ze poszłam od razu do pracy to mnie naet nie kusiły
Gigosia chrom naprawdę działa a przepisy I fazy ci prześlę na priw.Ja również uważam,że trochę zbyt dużo tych jajek, ja robiłam sobie omlety na dużej ilości pieczarek i z 2 jaj, smażone na teflonie wiec bez tłuszczu.A i wkleiłam przepis na chili con carne jest dozwolone i pyszne, zwłaszcza na mielonej wołowinie.A i podam wam przepis na pyszna zupe pomidorowa, myślę, że na I fazie tez jest dozwolona,

ZUPA POMIDOROWA

Podsmażyć boczek w plastrach na rumiano, zdjąć go z tłuszczu i połamać na małe kawałeczki.

Na tłuszczu pozostałym ze smażenia boczku podsmażyć pokrojonego selera naciowego( 3-4 łodygi), następnie dużą cebulę i smażyć pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać 1-2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę. Wrzucić do garnka, dodać pomidory w puszce, najlepiej całe bez skórki, posolić, popieprzyć, dodać szczyptę estragonu. Zagotować wszystko i dokładnie zmiksować. Można dosłodzić jak jest zupa zbyt kwaśna.

Podawać w miseczce, dodać kleksa z jogurtu naturalnego, posypać kawałkami boczku i łyżeczką posiekanej natki pietruszki.

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 15:42   #1173
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

melkas a powiedz mi czy do nordick mozna uzyc takich zwykłych kijkow ( narciarskich?) czy raczej konieczne sa inne? zupełnie sie nie znam na tym

chociaz nie jestem na diecie SB to czesto korzystam z tych przepisów polecam :https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 16:18   #1174
lenka07661
Zadomowienie

Normalnie coraz ciężej nadgonić z czytaniem wątku, super, że się tyle dzieje!

Ja tak szybko, bo zaraz lecę na aerobik.

Ilion ta zupka pomidorowa brzmi przepysznie. Ja akurat dzisiaj też miałam na obiad pomidorówkę, ale taką zwykłą z makaronem i jak przeczytałam Twój przepis, to tak jakos ta moja straciła cały smak

Melkas odnośnie zakupów niestety nic się nie szykuje Po prostu miałam przypływ gotówki i wyprzedaże jeszcze są
Agika polecam teraz bieliznowe zakupy, bo naprawdę można tanio kupić dobre jakościowo rzeczy, np w triumphie. Mąż się ucieszy

Laudik musisz całkiem nieźle wyglądać jak jestes taka wytrenowana, przynajmniej masz jędrne ciałko i nic ci nie zwisa jak mi, mimo że ważę mniej od Ciebie - brzuchol masakryczny. Chociaż z drugiej strony, to musisz rzeczywiście wiele wysiłku włożyć, żeby stracić na wadze.

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
lenka07661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 17:04   #1175
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Podsmażyć boczek w plastrach na rumiano, zdjąć go z tłuszczu i połamać na małe kawałeczki.

Ilion, co Ty tu za przepisy podajesz, my sie tu odchudzamy... sabotaz jakis no...
boczek- no masz ci kobieto, sam tłuszcz...
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 17:39   #1176
gigosia
Raczkowanie

dzieki za pochwaly
lenka na cale szczescie codziennie tak rano nie musze wstawac..ufff
serduszkowta znalazlas cos w tej aptece? mnie to ostatnio blonnik pomagal...i szkoda ze ta fryzjerka tak wyszlo..wiem jak trudno znalezc kogos dobrego
szatankanic mi nie mow o krowkach az mi slina pociekla..ja kiedys bralam chrom ale nie pamietam jak to na mnie dzialalo
agikaten odkurzacz moglby sie faktycznie i do czegos innego przydac
melkasz tymi parowkami to niejestem pewna, ale jakbym doslownie jadla tylko co tam pisze to bym zgupiala...owszem jak cos kupuje to patrze czy jest cukier...w samej ksiazce autor dopuszcza sie w przepisach do dodawania niektorych skladnikow z II fazy...zreszta co ma byc to bedzie...
nie kusil cie torcik?
agikaw sumie to za duzo 4 jajka ..tez tak uwazam..tylko ze jak ide do roboty to ja musze zjesc duze sniadanie bo w pracy nie mam zbytnio czasu na jedzenie...
z tymi warzywami hmm ja b.lubie ale ja miesozerna jestem ..a twarozku bez chlebka nie zjem za chiny....
oj ciezka jestem co nie ?
dzis na kolacje zjadlam kawalek makreli z pomidorkiem i jog naturalny
bettixchyba bede musiala swoje HH tez przeprosic
niutkami sie zdaje ze teraz trudno zrzucic te kilogrmy przez ta wstretna pogode chce sie jesc
ilion ja jak robie omlet to tez tylko z 2 jajek i duza iloscia warzyw ale jak ide do roboty z rana to nie mam czasu i tak na szybciora te jajka...a z zupa pomidorowa czytasz w moich myslachwlasnie pomyslalam ze jutro sobie zrobie a tu patrze dalas przepis
chili con carne ten przepis jest w ksiazce? zaraz zerkne

nie wiem czy wszystko doczytalam ide sie wykapac po pracy, potem zielona herbatke wypije i wsiade na rowerek...a co tam nalezy mu sie poczuc mu moje dupsko
gigosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 18:03   #1177
Bettix75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gigosia;
dzieki za pochwaly
Jakbyś nie zasłużyła, to by ich nie było
Cytat:
Napisane przez gigosia;
nie wiem czy wszystko doczytalam ide sie wykapac po pracy, potem zielona herbatke wypije i wsiade na rowerek...a co tam nalezy mu sie poczuc mu moje dupsko
Oj Gigosiu plusujesz w moich oczach!!! Już bałam się, że tylko dopisanie się do wątku będziesz traktowała jako jedyną formę odchudzania... a tu proszę... oparcie się pokusom, no i w ruch idzie rowerek
Niektórzy myślą, że schudną od samego pisania na forum, bez wyrzeczeń i pracy nad sobą
Dobrze, że nie zaliczasz się do tej grupy A w piątek ważenie

Lenko, ale mi smaka zrobiłaś na zakupy, chociaż nie lubię chodzić po sklepach Triumph to moja ulubiona firma
od 20.11.10 IV faza: stabilizacja
aktualna waga: 58,85kg

06.06.10r. A6W ukończone

Edytowane przez Bettix75
Czas edycji: 2010-02-02 o 18:47
Bettix75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 18:06   #1178
gigosia
Raczkowanie

wlasnie postanowilam ze od jutra mniej jajek , wiecej warzyw o zero parowek ..musze tylko cos znalezc co sie nadaje do zabierania do pracy

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

bettixzeby mi zalezalo tylko na czytaniu i nic nie robieniu to bym nawet sie nie ujawnila ...ja naprawde chce schudnac i nabrac ladnej lini tylko ze ja z tych leniwcow jestem ale jakos zauwazylam ze az glupio nic nie robic przy was..i tak moj rowerek to tylko namiastka...dlugo nie daje rady jezdzic ...
wlasnie pije zielona herbate i zaraz bede pedalowac
Stary 2010-02-02, 18:26   #1179
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka07661 Pokaż wiadomość
Normalnie coraz ciężej nadgonić z czytaniem wątku, super, że się tyle dzieje!

Ja tak szybko, bo zaraz lecę na aerobik.

Ilion ta zupka pomidorowa brzmi przepysznie. Ja akurat dzisiaj też miałam na obiad pomidorówkę, ale taką zwykłą z makaronem i jak przeczytałam Twój przepis, to tak jakos ta moja straciła cały smak

Melkas odnośnie zakupów niestety nic się nie szykuje Po prostu miałam przypływ gotówki i wyprzedaże jeszcze są
Agika polecam teraz bieliznowe zakupy, bo naprawdę można tanio kupić dobre jakościowo rzeczy, np w triumphie. Mąż się ucieszy

Laudik musisz całkiem nieźle wyglądać jak jestes taka wytrenowana, przynajmniej masz jędrne ciałko i nic ci nie zwisa jak mi, mimo że ważę mniej od Ciebie - brzuchol masakryczny. Chociaż z drugiej strony, to musisz rzeczywiście wiele wysiłku włożyć, żeby stracić na wadze.

chociaz raz ktos od razu mnie zrozumial.
ja chcialabym po porstu mniej wazyc, miec mniejsze obwody, a to niestety jest w moim pzrypadku mozliwe tylko gdy pzrestaje jesc i sie do tego ruszac.
faktycznie, cialko jest wrecz ubite, tluszczu za duzo nie mam - a tam gdzie jest jest bardzo trudno zbijalny (tyl ud, uda, posladki).
do tego jak zaczynam biegac to "pala" sie w pierwszej kolejnosci cycki, plecy, leci twarz, a zawieszenie wrecz odwortnie-rosnie wraz z iloscia traningow.
dlatego w zeszlym roku postanowilam pzrytyc najpierw zeby miec z czego zbijac.
w tym roku - po polrocznym jedzeniu doslownie wszytskiego mam nadzieje na lepsze efekty i redukcji i cwiczenia.

laudik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 18:45   #1180
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Ilion, co Ty tu za przepisy podajesz, my sie tu odchudzamy... sabotaz jakis no...
boczek- no masz ci kobieto, sam tłuszcz...
Niutka, ten przepis jest z mojej pracy, ja jak gotuje tą zupę dla siebie to nie daję boczku ale warzywa podsmażam na odrobinie smalczyku z boczku, daje fajny zapaszek.Jeśli chcesz, możesz użyć oliwy.A zupa jest baaardzo syta i pyszna
Gigosia przepis na chili znajdziesz na 28 stronie tego forum, ja do niego najbardziej lubię dodać mielona albo drobno pokrojoną wołowinę.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Właśnie wróciłam z aerobiku,zawsze po ćwiczeniach jestem tak mokra, jakby ktoś mnie wiaderkiem wody chlusnął Coś jest ze mną nie tak? Wy sie mocno pocicie podczas wysiłku fizycznego? Jutro mnie nie bedzie cały dzień, bo pracuję od 6 rano( kto mnie dobudzi?) do 23 w nocy.Wziełam sobie dodatkowe godziny bo mi kasy trzeba

Stary 2010-02-02, 18:57   #1181
Bettix75
Zadomowienie

Gigosia, z lini leniwców to ja też jestem Ale najgorzej zacząć, później będzie łatwiej

Ilion, ja to mokruśka jestem po ćwiczeniach, normalnie po policzkach, szyi ciurkiem woda kapie. A ubytek wagi (wody) po ćwiczeniach kształtuje się od -0,70kg do -0,95dkg

Brat wpadł do mnie na popołudniową kawkę i właśnie poszedł, więc zmykam na bieżnię.
Powodzenia dziewczynki, meldujcie jak Wam dzisiaj idzie

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2010-02-02, 19:03   #1182
lenka07661
Zadomowienie

Ilion ja też właśnie wróciłam z aerobiku, ale to chyba ze mną jest cos nie tak, bo ani kropli potu A zmęczyłam się, nie powiem i super sie czuję, mam satysfakcję, że poćwiczyłam i czuję działanie sportowych endorfin

Teraz lekka kolacja - sałatka warzywna i kawałek jakiegoś serka

Laudik mam wrażenie, że masz sporą wiedzę odnośnie treningów i diet, dlatego nie będę ci doradzać, co masz robić, bo sama wiesz jak funkcjonuje twój organizm. Mam nadzieję, że z nami będzie ci łatwiej, bo każda z nas tutaj ma jakis tam problem z sylwetką, ty masz akurat taki i już. Każdy musi znaleźć sposób dla siebie, a ty na pewno dasz radę.

Bettix ruszaj na zakupy, należy ci się nagroda, bo pięknie się tzrymasz diety i jeszcze nas mobiluzujesz

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
Stary 2010-02-02, 19:07   #1183
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka07661 Pokaż wiadomość
Ilion ja też właśnie wróciłam z aerobiku, ale to chyba ze mną jest cos nie tak, bo ani kropli potu A zmęczyłam się, nie powiem i super sie czuję, mam satysfakcję, że poćwiczyłam i czuję działanie sportowych endorfin

Teraz lekka kolacja - sałatka warzywna i kawałek jakiegoś serka

Laudik mam wrażenie, że masz sporą wiedzę odnośnie treningów i diet, dlatego nie będę ci doradzać, co masz robić, bo sama wiesz jak funkcjonuje twój organizm. Mam nadzieję, że z nami będzie ci łatwiej, bo każda z nas tutaj ma jakis tam problem z sylwetką, ty masz akurat taki i już. Każdy musi znaleźć sposób dla siebie, a ty na pewno dasz radę.

Bettix ruszaj na zakupy, należy ci się nagroda, bo pięknie się tzrymasz diety i jeszcze nas mobiluzujesz
w sumie tak, choc wlasnie swiadomosc, ze nie prowadze tej wojny sama jedna dziala jak dodatkowy kopniak na chwile zwatpienia.
czy wy tutaj wpisujecie swoje gzrechy popelnione?
jesli tak to ja dzis zgzreszylam galaretka i 4 ciastkami .
wnosze o samoukaranie
(ale cwiczylam, cale 30 minut)

Stary 2010-02-02, 19:15   #1184
gigosia
Raczkowanie

to ze mna cos nie tak 20 min na rowerku a pot plynie
macie racje z tymi parowkami nie mozna
ide hulahop przeprosze ..i mowie juz dobranocki
Stary 2010-02-02, 20:33   #1185
lenka07661
Zadomowienie

Laudik oczywiście, że wypisujemy swoje grzechy, czasem jest ich sporo I dostajemy za to lanie, ale ty za bardzo nie zgrzeszyłaś, galaretka jest stosunkowo mało kaloryczna, chyba że z górą bitej śmietany Ćwiczenia cię rozgrzeszają, ale tylko dzisiaj. Od jutra będziesz bardziej surowo traktowana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 20:50   #1186
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Cały dzień trzymałam dietę a teraz poległam Zrobiłam tosty dzieciom, takie z bułki kajzerki, jeden nie hciał jeść, bo sie obraził, a ja pozarłam tego tosta.Nie byłoby tak źle gdybym zrobiła je z grachamki ale to była zwykła bułka, co prawda z szynka drobiowa i bez sera, ale ponad miesiąc nie jadłam białego pieczywa.A jak mi smakowałoooo..Należą mi sie baty jeszcze bym zjadła jednego.

Stary 2010-02-02, 21:00   #1187
agika11
Zadomowienie

przepraszam, tylko raport:
HH 30 min, brzuszki 2x30, 4x40
śniad: 3 kromki razowca z dżemem
przekaska: kefir
lunch: gulasz drobiowy z kaszą gryczaną
przekąska: cappuccino, garść nerkowca, garść rodzynek
kolacja: pieczen rzymska, sałatka lodowa+ papryka z sosem jogurt, koperek, czosnek

dobranoc, jutro będę od rana, a teraz spanko
Stary 2010-02-02, 21:24   #1188
Bettix75
Zadomowienie

Lenko, muszę kupić bikini, czy są na wyprzedażach?

Ilion, mi po 3 dniowej dietce, gorąca herbata smakowała tak, że hej. Dlatego rozumiem

Laudik, niestety u mnie chudnięcie wygląda tak samo, najpierw piersi i góra, potem brzuch, a na końcu uda. Na szczęście prześwit między udami co raz większy
I wiesz co tak się zastanawiam, jak wyglądało Twoje bieganie? Szybko czy trucht? Bo podobno przy szybkim bieganiu bardziej rozwijają się mięśnie. Ja sobie truchtam i nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie uda mi się umięśniły. I jest jeszcze jedna zaleta z biegania, mniejsze ryzyko cellulitu

A jak tam dziewczynki Wasze kremy się już skończyły? Bo ja mam już pół opakowania tego żelu Stosuję codziennie na pupę i uda, może na te bułeczki od wewnątrz pomoże? Do tego ta wypasiona myjka do masażu... he he.

Już po biegańku 6,5km z prędkością 7,4km/h + brzuszki 2x50
A teraz będziemy oglądali jakiś film i pili grzańca... wreszcie się doczekałam

Miłej nocki

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez gigosia;
to ze mna cos nie tak 20 min na rowerku a pot plynie
To znaczy, że działa i efekty będą
Cytat:
Napisane przez gigosia;
ide hula hop przeprosze ..i mowie juz dobranocki
No no no

06.06.10r. A6W ukończone

Edytowane przez Bettix75
Czas edycji: 2010-02-02 o 21:19
Stary 2010-02-02, 21:44   #1189
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bettix75 Pokaż wiadomość
Lenko, muszę kupić bikini, czy są na wyprzedażach?

Ilion, mi po 3 dniowej dietce, gorąca herbata smakowała tak, że hej. Dlatego rozumiem

Laudik, niestety u mnie chudnięcie wygląda tak samo, najpierw piersi i góra, potem brzuch, a na końcu uda. Na szczęście prześwit między udami co raz większy
I wiesz co tak się zastanawiam, jak wyglądało Twoje bieganie? Szybko czy trucht? Bo podobno przy szybkim bieganiu bardziej rozwijają się mięśnie. Ja sobie truchtam i nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie uda mi się umięśniły. I jest jeszcze jedna zaleta z biegania, mniejsze ryzyko cellulitu

A jak tam dziewczynki Wasze kremy się już skończyły? Bo ja mam już pół opakowania tego żelu Stosuję codziennie na pupę i uda, może na te bułeczki od wewnątrz pomoże? Do tego ta wypasiona myjka do masażu... he he.

Już po biegańku 6,5km z prędkością 7,4km/h + brzuszki 2x50
A teraz będziemy oglądali jakiś film i pili grzańca... wreszcie się doczekałam

Miłej nocki

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

To znaczy, że działa i efekty będą

No no no
sek w tym, ze ja po pierwsze jestem po takiej szkole, w ktorej skakalam i biegalam i rozwinelam miesnie ud i lydek - wiec ten potencjal ze mna zostanie do smierci.
dwa - od 3 roku zycia do 15 jezdzilam na lyzwach - mozna powiedziec zawodowo wiec kolejny powod rozbudowania miesni ud i lydek.
trzy - od kilku lat regularnie jezdze na wrotkach - moja praca na pol etatu - nie musze tlumaczyc chyba .....

gdy biegam - truchtam, ale pzry tym co wypisalm chyba wystarczy by rosnac....

Edytowane przez laudik
Czas edycji: 2010-02-02 o 21:45
Stary 2010-02-03, 00:33   #1190
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
trzy - od kilku lat regularnie jezdze na wrotkach - moja praca na pol etatu - nie musze tlumaczyc chyba .....

wow, to ciekawa masz pracę
Stary 2010-02-03, 06:02   #1191
lenka07661
Zadomowienie

Dzień dobry

Wyjątkowo tak rano jestem, więc się melduję.

Bettix niestety nie widziałam bikini na wyprzedażach, ale szczerze mówiąc nie rozglądałam się za nimi, może gdzieś są

Od dzisiaj biorę w dwa dni obiady zpracy, bo po prostu do późna pracuję i nie mam kiedy gotować, więc czasami będę zmuszona jeść to, co akurat będzie, dzisiaj np. bigos. Średnio dietetycznie, ale chociaż nie przesadzę z ilością, bo porcje wymierzone. Za to śniadanko zdowe - graham z serkiem wiejskim i ogórkiem.

Miłego dnia.

Stary 2010-02-03, 06:15   #1192
gigosia
Raczkowanie

hello z ranca

mam pytanko czy jak sie cwiczy to waga nie spada troche wolniej? jak ja bylam na SB i nie cwiczylam to schudlam calosciowo ok 6 kg, za drugim razem tylko 2 a cwiczylam... no i teraz tez cwicze..ciekawe co waga pokaze w pt..az strach ..zreszta brzuchol duzy ale jak przed @ jestem ...
ja wczoraj 30 min na rowerku i 10 min na HH..ale te moje HH jakies slabe , za lekkie..musze sobie te z wypustkami kupic...

milego dzionka
Stary 2010-02-03, 07:06   #1193
agika11
Zadomowienie

ja też witam z rana kawą
Gigosia wydaje mi się, że kolejny raz stosowania tej samej diety zawsze przynosi mniejszy spadek niż za pierwszym razem. Też miałam tak, że robiąc SB pierwszy raz jakieś 4 lata temu spadłam z wagi ponad 5 kg na I fazie, w tym roku jakieś 3,5 kg. A w tym roku zaczynałam z wyższej wagi początkowej więc spodziewałam się min 5 kg.. Mój małż już robił 3 razy I fazę i za każdym razem spadek jest mniejszy. No i dodatkowo jeśli prawidłowo ćwiczysz to mięśnie się tworzą, a one więcej ważą niż tłuszcz I spadek nie większy niż 0,5 -1kg tygodniowo. Mnie się zdaje, że 1 kg jest nawet za dużo, choć czasem wpływu na to nie mamy. Ja np. jeden tydzień chudnę więcej potem mniej lub zastój i tak w kółko. Powodzenia.
Laudik, to ty musisz być super wysportowana zazdraszczam, ja bym wolała być fajnie umięśniona, by na mnie ciuchy dobrze leżały niż chuda i flakowata. Ale nie wiem co doradzić, byś osiągnęła swoje marzenie z figurą. nie znam się za bardzo,
Bettix moje balsamy nadal jeszcze nie zużyte, ale smaruję namiętnie cycusie i brzuchol. patrząc z perspektywy 2 miesięcy widzę znaczną poprawę, choć myślę, że to również zasługa zlewania się zimną wodą. Mam małe rozstępy na piersiach, czasem są czasem znikają mam nadzieję, ze kiedyś znikną na zawsze.Tęsknić nie będę.
Ilion ja cię w pełni rozgrzeszam, choć może się nie spodziewasz. Nie możesz życ w ciągłej restrykcji, zresztą sama nie masz wyrzutów i to jest OK. Najważniejsze, by nie zdarzało się to codziennie i już. My tu wszystkie zdrowy rozsądek mamy i go stosujemy A zupka pomidorowa brzmi smakowicie, robię pomidorową włoską z selerem naciowym, kiedyś przepis podawał Pascal. Ale twoja bez makaronu. Więc z pewnością spróbuję, a boczek proponuję szynką parmeńską zastąpić.
lecę bo praca wzywa
Stary 2010-02-03, 08:29   #1194
melkas
Raczkowanie

GG do melkas

hej, kochane...
ale tu teraz gwarno ! Ja tylko na chwilkę, bo mam młynek w pracy i tylko meldunek z wczorajszej siłowni: bieżnia=4,3km / 40 min / v=7km/h / -396kcal; nogi-wszystkie partie mięśni=2x 30; brzuch proste=2x 30; brzuch skośne= 4x 25. Zmniejszyłam prędkość, ale idę dłużej - myślę, że bardziej efektywnie, co Wy na to?

dłużej zagadam troszkę później, ok?

meldunek: 6:30 - 3x 30 brzuch; 3x 30 wew uda+pośladki

menu:
8:30 - śn: kawa+kropla mleka, 3x pano żytnie, 2x pl pasztetu, 10g serek topiony, 2x pl krakowska sucha drobiowa
9:30 - herbata czerwona
10:30 - jabłko
12:45 - 5x pl ananas z puszki, owsianka z malinami
15:15 - makrela z warzywami w galaretce, 20g ser brie odtłuszczony, czerwona herbata
16:30 - 5x pl ananas z puszki
19:30 - ok. 15 szt orzecha laskowego, jogurt śliwkowy+ 2x łyżeczka błonnika

siłownia - wt, śr, czw, piąt

168cm/73...72,2...71,75... 71,25...71... 70,30... 69,90...68,30...67,50...66...65...64...63...62 ...61...60!
BMI: 25,69... 23,90 ... 22

Edytowane przez melkas
Czas edycji: 2010-02-03 o 19:44
melkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 09:35   #1195
laudik
Zakorzenienie

witam.
to ja tez meldunek poranny - musli i herbata zielona.
poki co tyle.
moze z wami uda mi sie kontrolowac chociaz slodycze - a to znacznie wplywa na moje utzrymanie wagi na jednym poziomie (bo ja duzo nie jem -zazwyczaj tylko byle jak i byle co)
pozdrawiam na caly dzien

Stary 2010-02-03, 09:50   #1196
niutka1
Wtajemniczenie

hejka

zbijcie mnie, bo wczoraj nie chciało mi sie ćwiczonek, wróciłam baaardzo póxno od znajomego i padłam

ale dzisiaj u mnie pada snieg... znowu będe odsnieżać, tylko poczekam, az przestanie padac... tez ruch będzie

ja na razie wypiłam bawarkę, kurcze nie ma nic ciekawego w lodówce...

hoduje kiełki, ( tym razem wysiałam soczewice i groch) ale jakies kiepskie nasiona mi sie tym razem trafiły, wolno wschodza i poza tym jakies małe są te nasionka soczewicy... zawsze kupuje nasiona PNOS, takie specjane na kiełki, ale tym razem w sklepie były innej firmy, więcej nie kupie.

ide podlac moje kiełeczki
Stary 2010-02-03, 11:44   #1197
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

szatanko mysle ze powinnas wzmocnic miesnie przy kregosłupowe( skoro masz problemy z tym ) gdzies mam fajne cwiczenia z poradni rechabilitacyjnej do ktorej chodziłam własnie na miesnie kregosłupa i brzucha ktore nie obciazaja kregow a fajnie mozna je wzmocnic i pozbyc sie boczkow , oponek i nawet gdzies tam na uda miałam. jak chcesz to postaram sie poszukac. do hh do pełna ryzu lub kaszy zeby ciezar rozkładał sie rownomiernie, ja mam włozone koło( drut) z sukni slubnej -idealne rozwiazanie [/QUOTE]

Olunek byłabym Ci ogromnie wdzięczna za te cwiczenia bo robiąc brzuszki odwrotnie(czyli unoszenie nóg)też sobie ponaciagałam mięśnie kręgosłupa i łażę jak paralityk

Betti ja wierzę w takie rzeczy więc kupię te bańki tylko te naczynkaa Ty daj znać jak zaczniesz się nimi masować

Gigosia ja już chrom długo biorę i przechodze w sklepie koło batonów bez żalu,nawet się zatrzymam na chwile,popatrzę ale nie kupuje bo nie mam ochotygorzej z chrupkami,chipsami itpale są takie fajne snacki ryżowe małe z różnymi dodatkami np twarożkiem i szczypiorkiemzawsze to lepiej niż chipsy

Dzięki Wam Dziewczyny za "przepis"ryżowy na HH.Idę wsypywać.
Miłego dnia

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 12:56   #1198
Bettix75
Zadomowienie

Aga, z tego co słyszałam to rozstępy nie znikają całkowicie, mogą się tylko wybielić

Laudik, ano wystarczy

Melkas, w tamtym roku przez 1 pełny m-c, biegałam na bieżni interwałowo (ma 7 programów)
gdzie największa prędkość była = 11km/h. Zaczynała się od 3km/h i rosła w górę, a potem spadała w tej samej kolejności. Wyglądało to tak: 2 minuty biegu, 1 min marszu itd. Program trwał 31 lub 33min (już nie pamiętam), niestety pomimo, że polecają takie treningi ja NIE SCHUDŁAM NAWET 1KG Efekty przynosi mi wolne bieganie i wydłużenie dystansu. Musisz pobróbować na sobie, co przyniesie większe rezultaty

Dzisiejsze menu:
7,00 serek wiejski (200g) + tuńczyk wsw + czosnek
8,00 kawa
9,15 woda n/g + koncentrat
11,00 dwie kromki chleba pszennego z serem żółtym, pokrzywa
12,30 jabłko
14,00 woda n/g + koncentrat
15,30 risotto

Wieczorkiem bieganie i brzusie też będą. Spodnie lecą mi z pupy... w sobotę jadę kupić, niezależnie od tego czy w piątek zobaczę 60kg czy też nie. Nie mam w czym chodzić

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2010-02-03, 13:13   #1199
melkas
Raczkowanie

GG do melkas

jestem...

Olunek... To jak Cię Wąż na boks namawia (mam nadzieję, że Cie nie leje?! A się z Tobą boksuje ), to może się skuś. A to sport kontaktowy, to może jeszcze jakiś kontakt z tego wyjdzie . Co do Nordic Walking - oczywiście mogą być zwykłe kije od nart, ale jeżeli są dobrze do wzrostu dobrane. Ja akurat jestem zwolenniczką typowych kijków do NW, ponieważ są one teleskopowe i mają specjalne uchwyty na dłonie. Sama sobie ustawiasz ich długość tak, jak Tobie wygodnie. Ja kupiłam w Lidlu za 69,- (Dekatlon ok. 120-160,- chyba, że trafisz na SALE), mój kolega kupił ostatnio sobie na allegro za 79.- i całkiem przyzwoite. A NW polecam bardzo.

Szatanko... Och te chipsy, niestety też mam z tym problem. I jak już mi się bardzo chce to kupuję w biedronie takie FIT z zieloną cebulką (mała biała paczuszka). Wiem, wiem za raz mnie obkrzyczycie, ale dla zaspokojenia ochoty mogą być, a faktycznie mają mniej tłuszczu=kcal. A jeżeli chodzi o problem z kręgosłupem, to może warto zainwestować (lub od kogoś pożyczyć) Ab rocket koszt ok. 149,- (chociaż ostatnio w Kuflandzie widziałm za 79,-). No i trzeba koniecznie pamiętać o oddechu (skłon = wydech!), kiedyś miałam straszne z tym problemy czyli ból szyi, pleców, itd. No i powodzenia, działaj i trzymam kciuki!

Ilion... BOCZEK, BOCZEK, Ty kusicielko jedna Ty! Boczek to ja mam (wolałabym nie mieć!) i chętnie się go pozbędę. Mogę się z Wami podzielić, kto chce? A, że się pocisz - to super, to właśnie ten boczek się topi. Wszystko, ok!

Serduszkowata... Też miałam ten problem (przeprowadzka do innego miasta = zmiana: fryzjera, dentysty, ginekologa...), może uda Ci sie zdobyc do niej nr tel. Przecież nie wyjechała na Marsa...

Gigosia... Kobito, parówki (nawet najchudsze) maja tyle tłuszczu, że hohoho Ja również musiałam je odstawić - choć bardzo lubię... I BRAVO za decyzję! Jak tam Twoje HH już się przestało na Ciebie gniewać?

Laudik... Ode mnie za grzechy baty , sama się prosiłaś. I żeby mi to było przedostatni raz! Ale takie małe, bo jednak dałaś w ćwiczonka. Tobie to tak troszkę głupio cokolwiek radzić, bo Ty widzę stara wyjadaczka jesteś. Może jakieś masaże wyszczuplające (osobiście masuję się taką "łapą" ze zmiennymi końcówkami, wcześniej gdzieś o tym na forum "30+..." mówiłam) i ładnie mi poleciało w cm z ciałka...

Bettix... Ja przeprosiłam balsam GARNIERA żółta seria (prezent) antycellu. Latem źle się wchłaniał, a teraz jest ok i naprawdę skóra się wyrównuje - polecam. Zostawia na skórze taki jakby filtr, ale zimą mi to nie przeszkadza. Spodnie Ci lecą?! Ty farciaro, za raz nas zostawisz na pastwę odchudzania ! Leć, leć i kup - należy Ci się. Ja sobie ostatnio też kupiłam (mniejsze!) w SH śliczne jeansy ONLY.

Niutka... Ja Cię, kochaniutka nie zabiję, nie mam zamiaru, nawet paluszkiem nie tknę... Poodśnieżasz sobie, poodśnieżasz , bo jeżeli zawiewa i sypie u Ciebie tak, jak u mnie - to się kochana namachasz. Tylko na nóżkę uważaj

ale się napisałam. W ten weekend wybieramy się rodzinnie na jednodniowe SPA do Drusgiennik (Litwa) - baseny, zjeżdżalnie, sauny, łaźnie, itd. Jupi !
I przyznaję się - wczoraj byłam w Mc'D... i zjadłam tylko sałatkę z kurczakiem.

siłownia - wt, śr, czw, piąt

168cm/73...72,2...71,75... 71,25...71... 70,30... 69,90...68,30...67,50...66...65...64...63...62 ...61...60!
BMI: 25,69... 23,90 ... 22

Edytowane przez melkas
Czas edycji: 2010-02-03 o 14:38
melkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 13:48   #1200
gigosia
Raczkowanie

a ja wrocilam zla bo nic nie zalatwilam u doka..na dodatek chcialam sobie dzis zrobic corn chili ale nigdzie fasoli czrwonej niet, wiec zaszlam do sklepu bio i tam bylo to gotowe danie tylko ze z tofu i nawet smaczne bylo .i w skladzie wogole cukru...

melkasno chyabmoje HH jest szczesliwe ze zdjelam je z szafy...
ale super weekend ci sie zapowiada

wiecie co jestem tak zmeczona alebo przez ta diete albo hormony tarczycy sie daja we wznaki...ze musze sie zdrzemnac...
pozniej do was zajrze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości