![]() |
#1171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 30+ ... zapraszam :)
Cytat:
![]() ![]() melkas no kurcze kusicie tymi kijkami...moze uda mi sie tzta namowic na wspolne wypady ![]() ![]() agikatez bym takowe chcała ale pewnie by skonczyło tak jak to obecne czyli czesciej pod sciana niz na biodrach ![]() ![]() ![]() ok wstał moj panicz to spadam robic obiadek dzis rosołek i nalesniki z konfitura jagodowa ![]()
![]() |
![]() |
#1172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gigosia chrom naprawdę działa ![]() ZUPA POMIDOROWA
Podsmażyć boczek w plastrach na rumiano, zdjąć go z tłuszczu i połamać na małe kawałeczki. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia boczku podsmażyć pokrojonego selera naciowego( 3-4 łodygi), następnie dużą cebulę i smażyć pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać 1-2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę. Wrzucić do garnka, dodać pomidory w puszce, najlepiej całe bez skórki, posolić, popieprzyć, dodać szczyptę estragonu. Zagotować wszystko i dokładnie zmiksować. Można dosłodzić jak jest zupa zbyt kwaśna. Podawać w miseczce, dodać kleksa z jogurtu naturalnego, posypać kawałkami boczku i łyżeczką posiekanej natki pietruszki.
![]() |
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
melkas a powiedz mi czy do nordick mozna uzyc takich zwykłych kijkow ( narciarskich?) czy raczej konieczne sa inne? zupełnie sie nie znam na tym
![]() chociaz nie jestem na diecie SB to czesto korzystam z tych przepisów polecam :https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551
![]() |
#1174 |
Zadomowienie
|
Normalnie coraz ciężej nadgonić z czytaniem wątku, super, że się tyle dzieje!
Ja tak szybko, bo zaraz lecę na aerobik. Ilion ta zupka pomidorowa brzmi przepysznie. Ja akurat dzisiaj też miałam na obiad pomidorówkę, ale taką zwykłą z makaronem i jak przeczytałam Twój przepis, to tak jakos ta moja straciła cały smak ![]() Melkas odnośnie zakupów niestety nic się nie szykuje ![]() ![]() Agika polecam teraz bieliznowe zakupy, bo naprawdę można tanio kupić dobre jakościowo rzeczy, np w triumphie. Mąż się ucieszy ![]() Laudik musisz całkiem nieźle wyglądać jak jestes taka wytrenowana, przynajmniej masz jędrne ciałko i nic ci nie zwisa jak mi, mimo że ważę mniej od Ciebie - brzuchol masakryczny. Chociaż z drugiej strony, to musisz rzeczywiście wiele wysiłku włożyć, żeby stracić na wadze.
![]() |
#1175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ilion, co Ty tu za przepisy podajesz, ![]() ![]() ![]() boczek- no masz ci kobieto, sam tłuszcz... ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
dzieki za pochwaly
![]() lenka na cale szczescie codziennie tak rano nie musze wstawac..ufff serduszkowta znalazlas cos w tej aptece? mnie to ostatnio blonnik pomagal...i szkoda ze ta fryzjerka tak wyszlo..wiem jak trudno znalezc kogos dobrego szatankanic mi nie mow o krowkach ![]() agikaten odkurzacz moglby sie faktycznie i do czegos innego przydac ![]() melkasz tymi parowkami to niejestem pewna, ale jakbym doslownie jadla tylko co tam pisze to bym zgupiala...owszem jak cos kupuje to patrze czy jest cukier...w samej ksiazce autor dopuszcza sie w przepisach do dodawania niektorych skladnikow z II fazy...zreszta co ma byc to bedzie... nie kusil cie torcik? ![]() agikaw sumie to za duzo 4 jajka ..tez tak uwazam..tylko ze jak ide do roboty to ja musze zjesc duze sniadanie bo w pracy nie mam zbytnio czasu na jedzenie... z tymi warzywami hmm ja b.lubie ale ja miesozerna jestem ..a twarozku bez chlebka nie zjem za chiny.... oj ciezka jestem co nie ? ![]() dzis na kolacje zjadlam kawalek makreli z pomidorkiem i jog naturalny bettixchyba bede musiala swoje HH tez przeprosic ![]() niutkami sie zdaje ze teraz trudno zrzucic te kilogrmy ![]() ilion ja jak robie omlet to tez tylko z 2 jajek i duza iloscia warzyw ale jak ide do roboty z rana to nie mam czasu i tak na szybciora te jajka...a z zupa pomidorowa czytasz w moich myslach ![]() ![]() chili con carne ten przepis jest w ksiazce? zaraz zerkne nie wiem czy wszystko doczytalam ide sie wykapac po pracy, potem zielona herbatke wypije i wsiade na rowerek...a co tam nalezy mu sie poczuc mu moje dupsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niektórzy myślą, że schudną od samego pisania na forum, bez wyrzeczeń i pracy nad sobą ![]() Dobrze, że nie zaliczasz się do tej grupy ![]() ![]() Lenko, ale mi smaka zrobiłaś na zakupy, chociaż nie lubię chodzić po sklepach ![]() ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2010-02-02 o 18:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
wlasnie postanowilam ze od jutra mniej jajek , wiecej warzyw o zero parowek
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- bettixzeby mi zalezalo tylko na czytaniu i nic nie robieniu to bym nawet sie nie ujawnila ...ja naprawde chce schudnac i nabrac ladnej lini tylko ze ja z tych leniwcow jestem ![]() wlasnie pije zielona herbate i zaraz bede pedalowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz raz ktos od razu mnie zrozumial ![]() ja chcialabym po porstu mniej wazyc, miec mniejsze obwody, a to niestety jest w moim pzrypadku mozliwe tylko gdy pzrestaje jesc i sie do tego ruszac ![]() faktycznie, cialko jest wrecz ubite, tluszczu za duzo nie mam - a tam gdzie jest jest bardzo trudno zbijalny (tyl ud, uda, posladki). do tego jak zaczynam biegac to "pala" sie w pierwszej kolejnosci cycki, plecy, leci twarz, a zawieszenie wrecz odwortnie-rosnie wraz z iloscia traningow. dlatego w zeszlym roku postanowilam pzrytyc najpierw zeby miec z czego zbijac. w tym roku - po polrocznym jedzeniu doslownie wszytskiego mam nadzieje na lepsze efekty i redukcji i cwiczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gigosia przepis na chili znajdziesz na 28 stronie tego forum, ja do niego najbardziej lubię dodać mielona albo drobno pokrojoną wołowinę. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Właśnie wróciłam z aerobiku,zawsze po ćwiczeniach jestem tak mokra, jakby ktoś mnie wiaderkiem wody chlusnął ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Gigosia, z lini leniwców to ja też jestem
![]() ![]() Ilion, ja to mokruśka jestem po ćwiczeniach, normalnie po policzkach, szyi ciurkiem woda kapie. A ubytek wagi (wody) po ćwiczeniach kształtuje się od -0,70kg do -0,95dkg ![]() Brat wpadł do mnie na popołudniową kawkę i właśnie poszedł, więc zmykam na bieżnię. Powodzenia dziewczynki, meldujcie jak Wam dzisiaj idzie ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Zadomowienie
|
Ilion ja też właśnie wróciłam z aerobiku, ale to chyba ze mną jest cos nie tak, bo ani kropli potu
![]() ![]() Teraz lekka kolacja - sałatka warzywna i kawałek jakiegoś serka ![]() Laudik mam wrażenie, że masz sporą wiedzę odnośnie treningów i diet, dlatego nie będę ci doradzać, co masz robić, bo sama wiesz jak funkcjonuje twój organizm. Mam nadzieję, że z nami będzie ci łatwiej, bo każda z nas tutaj ma jakis tam problem z sylwetką, ty masz akurat taki i już. Każdy musi znaleźć sposób dla siebie, a ty na pewno dasz radę. Bettix ruszaj na zakupy, należy ci się nagroda, bo pięknie się tzrymasz diety i jeszcze nas mobiluzujesz ![]()
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czy wy tutaj wpisujecie swoje gzrechy popelnione? jesli tak to ja dzis zgzreszylam galaretka i 4 ciastkami ![]() wnosze o samoukaranie ![]() (ale cwiczylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
to ze mna cos nie tak 20 min na rowerku a pot plynie
![]() macie racje z tymi parowkami nie mozna ![]() ide hulahop przeprosze ..i mowie juz dobranocki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Zadomowienie
|
Laudik oczywiście, że wypisujemy swoje grzechy, czasem jest ich sporo
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
Cały dzień trzymałam dietę a teraz poległam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1187 |
Zadomowienie
|
przepraszam, tylko raport:
HH 30 min, brzuszki 2x30, 4x40 śniad: 3 kromki razowca z dżemem przekaska: kefir lunch: gulasz drobiowy z kaszą gryczaną przekąska: cappuccino, garść nerkowca, garść rodzynek kolacja: pieczen rzymska, sałatka lodowa+ papryka z sosem jogurt, koperek, czosnek dobranoc, jutro będę od rana, a teraz spanko ![]() ![]()
![]() |
#1188 | ||
Zadomowienie
|
Lenko, muszę kupić bikini, czy są na wyprzedażach?
Ilion, mi po 3 dniowej dietce, gorąca herbata smakowała tak, że hej. Dlatego rozumiem ![]() Laudik, niestety u mnie chudnięcie wygląda tak samo, najpierw piersi i góra, potem brzuch, a na końcu uda. Na szczęście prześwit między udami co raz większy ![]() I wiesz co tak się zastanawiam, jak wyglądało Twoje bieganie? Szybko czy trucht? Bo podobno przy szybkim bieganiu bardziej rozwijają się mięśnie. Ja sobie truchtam i nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie uda mi się umięśniły. I jest jeszcze jedna zaleta z biegania, mniejsze ryzyko cellulitu ![]() A jak tam dziewczynki Wasze kremy się już skończyły? Bo ja mam już pół opakowania tego żelu ![]() Już po biegańku 6,5km z prędkością 7,4km/h + brzuszki 2x50 ![]() A teraz będziemy oglądali jakiś film i pili grzańca... wreszcie się doczekałam ![]() Miłej nocki ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2010-02-02 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa - od 3 roku zycia do 15 jezdzilam na lyzwach - mozna powiedziec zawodowo wiec kolejny powod rozbudowania miesni ud i lydek. trzy - od kilku lat regularnie jezdze na wrotkach - moja praca na pol etatu - nie musze tlumaczyc chyba .... ![]() gdy biegam - truchtam, ale pzry tym co wypisalm chyba wystarczy by rosnac.... ![]() Edytowane przez laudik Czas edycji: 2010-02-02 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow, to ciekawa masz pracę ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wyjątkowo tak rano jestem, więc się melduję. Bettix niestety nie widziałam bikini na wyprzedażach, ale szczerze mówiąc nie rozglądałam się za nimi, może gdzieś są ![]() Od dzisiaj biorę w dwa dni obiady zpracy, bo po prostu do późna pracuję i nie mam kiedy gotować, więc czasami będę zmuszona jeść to, co akurat będzie, dzisiaj np. bigos. Średnio dietetycznie, ale chociaż nie przesadzę z ilością, bo porcje wymierzone. Za to śniadanko zdowe - graham z serkiem wiejskim i ogórkiem. Miłego dnia.
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
hello z ranca
mam pytanko czy jak sie cwiczy to waga nie spada troche wolniej? jak ja bylam na SB i nie cwiczylam to schudlam calosciowo ok 6 kg, za drugim razem tylko 2 a cwiczylam... ![]() ja wczoraj 30 min na rowerku i 10 min na HH..ale te moje HH jakies slabe , za lekkie..musze sobie te z wypustkami kupic... milego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Zadomowienie
|
ja też witam z rana kawą
![]() Gigosia wydaje mi się, że kolejny raz stosowania tej samej diety zawsze przynosi mniejszy spadek niż za pierwszym razem. Też miałam tak, że robiąc SB pierwszy raz jakieś 4 lata temu spadłam z wagi ponad 5 kg na I fazie, w tym roku jakieś 3,5 kg. A w tym roku zaczynałam z wyższej wagi początkowej więc spodziewałam się min 5 kg.. Mój małż już robił 3 razy I fazę i za każdym razem spadek jest mniejszy. No i dodatkowo jeśli prawidłowo ćwiczysz to mięśnie się tworzą, a one więcej ważą niż tłuszcz ![]() ![]() Laudik, to ty musisz być super wysportowana ![]() Bettix moje balsamy nadal jeszcze nie zużyte, ale smaruję namiętnie cycusie i brzuchol. patrząc z perspektywy 2 miesięcy widzę znaczną poprawę, choć myślę, że to również zasługa zlewania się zimną wodą. Mam małe rozstępy na piersiach, czasem są czasem znikają mam nadzieję, ze kiedyś znikną na zawsze. ![]() Ilion ja cię w pełni rozgrzeszam, choć może się nie spodziewasz. Nie możesz życ w ciągłej restrykcji, zresztą sama nie masz wyrzutów i to jest OK. Najważniejsze, by nie zdarzało się to codziennie i już. My tu wszystkie zdrowy rozsądek mamy i go stosujemy ![]() ![]() lecę bo praca wzywa
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
hej, kochane...
ale tu teraz gwarno ![]() ![]() dłużej zagadam troszkę później, ok ![]() ![]() meldunek: 6:30 - 3x 30 brzuch; 3x 30 wew uda+pośladki menu: 8:30 - śn: kawa+kropla mleka, 3x pano żytnie, 2x pl pasztetu, 10g serek topiony, 2x pl krakowska sucha drobiowa 9:30 - herbata czerwona 10:30 - jabłko 12:45 - 5x pl ananas z puszki, owsianka z malinami 15:15 - makrela z warzywami w galaretce, 20g ser brie odtłuszczony, czerwona herbata 16:30 - 5x pl ananas z puszki 19:30 - ok. 15 szt orzecha laskowego, jogurt śliwkowy+ 2x łyżeczka błonnika
pozdrowionka ![]() siłownia - wt, śr, czw, piąt 168cm/ ![]() ![]() ![]() BMI: 25,69... 23,90 ... 22 ![]() Edytowane przez melkas Czas edycji: 2010-02-03 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() to ja tez meldunek poranny - musli i herbata zielona. poki co tyle. moze z wami uda mi sie kontrolowac chociaz slodycze - a to znacznie wplywa na moje utzrymanie wagi na jednym poziomie (bo ja duzo nie jem -zazwyczaj tylko byle jak i byle co) pozdrawiam na caly dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() ale dzisiaj u mnie pada snieg... znowu będe odsnieżać, tylko poczekam, az przestanie padac... tez ruch będzie ![]() ja na razie wypiłam bawarkę, kurcze nie ma nic ciekawego w lodówce... hoduje kiełki, ( tym razem wysiałam soczewice i groch) ale jakies kiepskie nasiona mi sie tym razem trafiły, wolno wschodza i poza tym jakies małe są te nasionka soczewicy... zawsze kupuje nasiona PNOS, takie specjane na kiełki, ale tym razem w sklepie były innej firmy, więcej nie kupie. ide podlac moje kiełeczki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
szatanko mysle ze powinnas wzmocnic miesnie przy kregosłupowe( skoro masz problemy z tym ) gdzies mam fajne cwiczenia z poradni rechabilitacyjnej do ktorej chodziłam własnie na miesnie kregosłupa i brzucha ktore nie obciazaja kregow a fajnie mozna je wzmocnic i pozbyc sie boczkow , oponek i nawet gdzies tam na uda miałam. jak chcesz to postaram sie poszukac. do hh do pełna ryzu lub kaszy zeby ciezar rozkładał sie rownomiernie, ja mam włozone koło( drut) z sukni slubnej -idealne rozwiazanie
![]() Olunek byłabym Ci ogromnie wdzięczna za te cwiczenia bo robiąc brzuszki odwrotnie(czyli unoszenie nóg)też sobie ponaciagałam mięśnie kręgosłupa i łażę jak paralityk ![]() Betti ja wierzę w takie rzeczy więc kupię te bańki tylko te naczynka ![]() ![]() Gigosia ja już chrom długo biorę i przechodze w sklepie koło batonów bez żalu,nawet się zatrzymam na chwile,popatrzę ale nie kupuje bo nie mam ochoty ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki Wam Dziewczyny za "przepis"ryżowy na HH.Idę wsypywać. Miłego dnia ![]()
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
Aga, z tego co słyszałam to rozstępy nie znikają całkowicie, mogą się tylko wybielić
![]() Laudik, ano wystarczy ![]() Melkas, w tamtym roku przez 1 pełny m-c, biegałam na bieżni interwałowo (ma 7 programów) gdzie największa prędkość była = 11km/h. Zaczynała się od 3km/h i rosła w górę, a potem spadała w tej samej kolejności. Wyglądało to tak: 2 minuty biegu, 1 min marszu itd. Program trwał 31 lub 33min (już nie pamiętam), niestety pomimo, że polecają takie treningi ja NIE SCHUDŁAM NAWET 1KG ![]() ![]() Dzisiejsze menu: 7,00 serek wiejski (200g) + tuńczyk wsw + czosnek 8,00 kawa 9,15 woda n/g + koncentrat 11,00 dwie kromki chleba pszennego z serem żółtym, pokrzywa 12,30 jabłko 14,00 woda n/g + koncentrat 15,30 risotto Wieczorkiem bieganie i brzusie też będą. Spodnie lecą mi z pupy... w sobotę jadę kupić, niezależnie od tego czy w piątek zobaczę 60kg czy też nie. Nie mam w czym chodzić ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
jestem...
Olunek... To jak Cię Wąż na boks namawia (mam nadzieję, że Cie nie leje?! A się z Tobą boksuje ![]() ![]() ![]() ![]() Szatanko... Och te chipsy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilion... BOCZEK, BOCZEK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serduszkowata... Też miałam ten problem (przeprowadzka do innego miasta = zmiana: fryzjera, dentysty, ginekologa... ![]() ![]() Gigosia... Kobito, parówki (nawet najchudsze) maja tyle tłuszczu, że hohoho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laudik... Ode mnie za grzechy baty ![]() ![]() ![]() ![]() Bettix... Ja przeprosiłam balsam GARNIERA żółta seria (prezent) antycellu. Latem źle się wchłaniał, a teraz jest ok i naprawdę skóra się wyrównuje - polecam ![]() ![]() ![]() ![]() Niutka... Ja Cię, kochaniutka nie zabiję ![]() ![]() ![]() ![]() ale się napisałam ![]() ![]() ![]() ![]() I przyznaję się - wczoraj byłam w Mc'D... i zjadłam tylko sałatkę z kurczakiem ![]()
pozdrowionka ![]() siłownia - wt, śr, czw, piąt 168cm/ ![]() ![]() ![]() BMI: 25,69... 23,90 ... 22 ![]() Edytowane przez melkas Czas edycji: 2010-02-03 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
a ja wrocilam zla bo nic nie zalatwilam u doka
![]() melkasno chyabmoje HH jest szczesliwe ze zdjelam je z szafy... ale super weekend ci sie zapowiada ![]() wiecie co jestem tak zmeczona alebo przez ta diete albo hormony tarczycy sie daja we wznaki...ze musze sie zdrzemnac... pozniej do was zajrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.