|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Sweet Jelly, Kwiatkalafiora
i gratulacje ![]() a Sweet faktycznie zaszalała Strippi coś cisza u niej więc pewnie rodzi lub maluch juz na swiecie ![]() ciekawe kto jutro się rozdwoi ![]() no własnie MadzikUk miała miec wywołanie no i Bardotka ale coś cisza z wiesciami
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-03 o 14:23 |
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
kwiat kalafiora,sweet, gratulacjie i czekamy na fotki ![]() stripi no to trzymam kciuki oby to bylo juz ![]() a u mnie dzisiaj juz wybil moj drugi termin 3 lutego poki co zero objawow zblizajacego sie porodu
|
|
|
|
#3663 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
ale mamy wysyp mamusiek
![]() ![]() wczorajsza kąpiel wyszła dobrze ( jak na moje oczekiwanie ) akurat jak mieliśmy kąpać Zuzie przyjechał transport z samochodami i zostałam sama na lodzie porozkładałam sobie wszystkko co konieczne i do akcji... ![]() Mała śpi już pół godzinki , mam nadzieję że zdąrzę włoski umyć , wysuszyć i wyprostować :brz ydal:Cytat:
Cytat:
Cytat:
to trzymam kciukolki![]() Cytat:
Cytat:
ale poszę o zrozumienie ,świeża mamusia dostosowuje się do mniejszej ilości godzin snu Cytat:
![]() Cytat:
chociaż ja też mogę się pochwalić że pierwsza faza porodu 2h a druga 28min ( tylko pod kroplówką )Cytat:
a teraz lecę zrozbić sie na bóstwo
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||||||
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie między 10 a 19 lutym jest największa przerwa i będa puchy na wątku
wtedy termin ma tylko kamyil ![]() elcia na bank cos sie ruszyc musi ![]() ula juz jasniej nie umiem
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-03 o 14:35 |
|
|
|
#3665 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do Huggis to faktycznie się drą.Ale są dobre po mimo to. Dzięki Cytat:
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem wam ze od dwoch dni pilnuje czy maly sie rusza jak nie to pije zimna wode i czekam jakos boje sie ze cos sie moze stac chyba zaczyna mi juz odbijac
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie od kilku dni cos brzuch pobolewa - chyba te twardnienia brzucha robia sie bolesne... Jakos tak dziwnie - w pierwszej ciazy to nawet twardnien nie mialam/nie czulam.
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki super opis porodu Ja też taki chce ![]() **************** Strippi trzymam kciuki |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
elcia i dobrze, ze pilnujesz, zresztą jak tylko nie będzie reagował na pobudzenie to trzeba do szpitala
zawsze lepiej sprawdzić. Adrian jak mi się przestał ruszać i nie dało się go pobudzic niczym to sie okazało, ze ma zakażenie. Oczywiscie nie musi tak byc ale jak widac może. Ty jestes przy terminie to tym bardziej trzeba kontrolowac pełzaka ![]() ja teraz tak miałam przedwczoraj, ze cisza w dzien była i tez juz mnie stres brał ale kilka razy cos tam się ruszyło i raz była czkawka więc się uspokoiłam. Od dziś rana czuje cały dzien i to dośc boleśnie ![]() no dziś zaczęliśmy 38 tc oficjalnie celka ja tez poprzednio nic nie czułam a teraz mam twardnienia czasem bolesne i czasem bez twardnien jak na @ ale to dla mnie nowośc i się ciesze jak czuje Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-03 o 14:43 |
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bartek dzis spał maximum 4,5 godziny - to sukces!Poza tym mamy tak: - 19.00 kąpiel karmienie 20.00 spanie budzenie się w nocy co 2-3 godziny (niestety) do jedzenia na śpiocha - do zmiany - próbujemy 7.00-8.00 czas wstawać 13.00 spacerek 15.00 - spanie około 3 godzin a reszta dnia różnie
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
kwiat kalafiora i Sweet - GRATULACJE POCIECH!!!!
strippi - ![]() ja chyba też zakupię te kropelki sab simplex, tylko muszę znaleźć jakieś pewne źródło, bo nie mam nikogo kto by z niemiec przywiózł albo przysłał, a małego dalej męczą wzdęcia, co prawda kolka to nie jest ale widzę jak się męczy i brzuszek go boli, a espumisan nie za bardzo pomaga... mam nadzieję że przez przyszły tydzień stopnieją te śniegi bo chciałabym już na spacerki wychodzić, a tak to samemu ciężko się przedrzeć przez te zaspy a co dopiero z wózkiem... |
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
słońce ja opis rozumiem , tylko jakoś z rysunku nie potrafię si połapać ( ale zwrokowcem nidgy nie byłam )
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
hey ale sobie pospalammmmmmmmm
![]() Strasznie mi sie chciałooooooo ![]() Zaraz pewnie Kuba wstanie jak tu Was nadrobić
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
laski ja już kilka razy pisałam, ze polskim odpowiednikiem sab simplexu jest BOBOTIC
. Nie trzeba więc sprowadzac z Niemiec ![]() skład Boboticu Skład: 1 ml kropli (o smaku malinowym) zawiera 66,66 mg simetikonu. skład Sab Simplexu Simethiconum 69,19 mg v 1 ml to jest to samo !!! działanie takie samo ![]() ja jutro małża wysyłam do apteki po Bobotic, Tantum rosa i liście malin ed: dodam jeszcze, ze Sab Simplex można stosować od 21 dnia zycia a Bobotic od 28 dnia. Takie sa info z ulotki. Swoją drogą nie wiem czemu skoro składy są takie same Jednak widać, ze lekarze pozwalają wcześniej niż przed tymi 21 dniami
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-03 o 15:00 |
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia oficjalne
za 38 tydzien Ja jeszcze od brata bedemiec tez kropleki saab smplex wiec laajcik
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
własnie kuknęłam ze Infacol ma w
1 ml 40 mg simetikonu. Także to jest niższa dawka, byc może dlatego Sab simplex jest taki chwalony bo z większą dawką Z wszystkich podanych leków Esputicon, Infacol, Sab i Bobotic to Sab ma najwieksze dozwolone stęzenie simeticonu. Jednak minimalnie wieksze niż Bobotic ![]() to się nabazgrałam ciekawe czy komus sie zechce przeczytac Asiulka dzięki
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-03 o 15:07 |
|
|
|
#3678 | ||
|
Zadomowienie
|
kamyil
za sesjęCytat:
Uśmiałam się z twojego tż jak nie wiedział co to śpiochy ![]() lila jak na razie to chyba mamy same nieksiążkowe dzieci ![]() elcia trzymam kciuki, żeby już wkrótce coś zaczęło się dziać ![]() Kancia jak tak dalej się będą maluchu spóźniały, to może wcale nie być przerwy między 10 a 19 No i za 38 tccelka ja w pierwszej ciąży też nie miała żadnych objawów, dopiero w dniu porodu zaczęły sie skurcze Cytat:
![]() No i za pierwszą kąpielA ja korzystam z okazji, że teściowa zajmuje sie starszym, to przynajmniej miałam czas być z wami na bieżąco. Ale teraz póki mały śpi to jeszcze coś poprasuję ed. No i jak inne mamuśki jestem ciekawa jak tam Bardotka i Madzik. Myślałam, że jak zajrzę to będą już jakieś wieści, a tu nic Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-02-03 o 15:07 |
||
|
|
|
#3679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że jesteście już w domku ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
za wizytę i szczepienie.A Ty wcale nie jesteś - jak to określiłaś dupowata |
||
|
|
|
#3680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz możesz rodzić ![]() Cytat:
![]() no właśnie też się zastanawiam co u Madzik i Bardotki ![]() Bardotka pewnie już po... Pysia masz jakieś nowe wieści? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I twardnienia też mam mimo leków. Ale już teraz się tym nie martwię - ciąża donoszona Dzisiaj o 18 biorę ostatnie tabletki. A jutro mam wizytę u gina i będę go
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
za wizytę i walcz o zwolnienie, przecież to jego obowiązek dać Ci L4![]() __________ Dla mamusiek z Warszawy przesyłam link do fajnego informatora ![]() http://www.um.warszawa.pl/miejski_in...les/maluch.pdf
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
też jestem ciekawa co u Bardotki i StrippiAldii, dzięki za info Cytat:
Podobno tych właściwych nie można przegapić... więc czekam....Wróciłam z klinik i jestem wykończona. Głównie psychicznie... KTG ok. USG mnie wykończy - w zeszłym tygodniu wyszło, że ma 2770g, 2 tygodnie temu 2520g, a dziś.... 2350g - robił ten sam lekarz, na tym samym sprzęcie.... Jak powtórzył pomiary to mu wyszło 2600g.... Na szczęście przepływy przez łożysko są idealne, bo inaczej musiałabym zostać w tym cholernym szpitalu... A ja tam akurat nie chcę rodzić W piątek powtórka i mam nadzieję, że mnie tam nie zostawią.... Mój gin stwierdził, że nie wie o co w tym chodzi i sam zrobi mi usg. Ale to dopiero w poniedziałek...
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-02-03 o 16:40 |
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Paulinka śpi
:d ziekuje:![]() I to już 2 godziny 50 minut... Wprawdzie uśpiłam ją na kolanach i tak przespała 2 godziny, ale ostatnie 50 minut miałam dla siebie tzn. obiad w końcu zrobiłam i zjadłam... I sobie teraz siedzę z wami... Musze jeszcze poprasować... W dzień ją tak trudno uśpić... Jakbym ją odłożyła np. po 30 minutach, to od razu po dotknięciu materacyka w kołysce by się obudziła... Jak po nocy jest wyspana to istny aniołek, nawet się sama sobą potrafi zająć, np. patrzy sobie w okno... Ale im dalej w dzień tym gorzej, bo jest coraz bardziej zmęczona i marudna, więc nie potrafi sama zasnąć i ciągle chce jeść, po czym jest objedzona za bardzo i jeszcze bardziej marudna... ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Jak to jest z brokułami i kalafiorem w diecie mamy karmiącej? Raz czytam, że można, innym razem, że nie bo są wzdymające...
|
#3687 | |
|
Raczkowanie
|
kasiorekzeta, addicted, youyou - dziękuję
![]() sesja nie była może jakaś strasznie trudna ale bardzo mnie obciążała psychicznie (dotarło to do mnie dopiero teraz kiedy poczułam ulgę że już za mną!) teraz czas na relaks i ostatnie przygotowania (czyli sprzątanie Cytat:
![]() planuję na 17-18 male wiadomo że gadać to ja sobie mogę a dzidzia i tak zrobi co będzie chciała
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla nowych mamuś
![]() ![]() ja dzis wyszłam pierwszy raz na dwór po wyjściu ze szpitala pewnie bym nie wyszła tylko musieliśmy na wizyte z Adą do pediatry.mała jest zdrowiutka,przybrała prawie 500g w 2tyg i 2dni,wg dr bardzo dobrze ale powiedziała ze ona grubaskiem raczej nie bedzie bo jest bardzo ruchliwa skubana przekreciła sie z brzuszka na bok u doktor jak ją badała.mała była zdziwiona jak jechała autem,nie wiedziała co sie dzieje![]() dziewczyny jaki plan dnia ![]() mo ja córcia to robi co chce i kiedy chce |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzis lenia i przyznaje że od kiedy wstala mczytam po łepkach
Nadal nie mam wiesci od Bardotki
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

i gratulacje 
coś cisza u niej więc pewnie rodzi lub maluch juz na swiecie
no i Bardotka

:brz ydal:

)

i tez juz mnie stres brał ale kilka razy cos tam się ruszyło i raz była czkawka więc się uspokoiłam. Od dziś rana czuje cały dzien i to dośc boleśnie 

:d ziekuje: