|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Właśnie, kupiłaś ?
A Karenina nam się miała pokazać w sukience z VS ![]() Ale się sama wprosiłam ![]() A z tym mlekiem to dziwna sprawa ![]() Też mnie łeb boli, a za oknem śnieżyca ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Mój mi pomaga przy przewijaniu ![]() Jak wyjmuję spod niego pampka, to podnosi pupkę i jak mu dziękuję, to się straszliwie zaśmiewa
|
|
#1262 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
witajcie
![]() Domi ja mam pożyczony ten leżaczek: http://www.allegro.pl/item896259421_...ce_gratis.html i moja Olcia go uwielbia.. chyba chodzi o te wibracje ![]() Cytat:
Dziewczyny napiszcie proszę co robić, żeby mała mi się tak często w nocy nie budziła..?karmię ją tylko piersią.. ona zawsze zje trochę i zasypia przy cycu - ni jestem w stanie jej obudzić, ani przekładaniem do drugieg cycka, ani głaskaniem i zaczepianiem...a nawet jak się obudzi to już nie chce ciągnąć ![]() mnie dziś czeka cały dzień w domku bo pada i wieje... idę po kawę bo głowa pęka.. miłego dnia |
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Raczkowanie
|
Zeberko, trzymam kciuki za Piotrusia, daj znać jak coś będzies wiedziała koniecznie!!!
Cytat:
Cytat:
))A mój mały chyba dalej w tym skoku jest Co prawda noc nienajgorsza. tzn zasnął 22.30., potem o 2 się obudził (ale nie spał do 3.30 ) a potem o 6 - i dopiero właściwie o 11 zasnąl spowrotem i słyszę że już powoli się znowu budzi... trzasnął sobie małą drzemeczkę na mnie a jak go odłożyłam to znowu sie obudził...No i wlasciwie nie wiem co robic - bo po jedzeniu niby przysypia a potem zaczyna tak trochę rzęzić, się wiercić i próbuję mu odbić na różne sposoby - ale nawet jak się uda to on dalej się wierci. I najczęściej to trwa dość długo wlasnie w nocy - a potem np. przystawie go jeszcze na 5 minut do piersi i zasypia! i nie wiem, czy to są gazy czy co? czy mam go odbijać na siłę? bo nie chę go męczyć ale widzę że coś tam mu siedzi, cholercia.
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
yhmm nie kupilam.. boje sie ze nie schudne (bo na raziew wygladam jak slon) i na darmo wydam kase.. (nie bijcie:P)babka jej jeszcze nie sprzedala bo jakos nikt jej nie chce kupic..
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zaraz wprosiłas ![]() z pupa tez to robi, generalnie bardziej stał sie ruchliwy i juz go nie zostawiam np. w lezaczku bez zapiecia. co do podnoszenia to Iza tez była jako w 4 miesiacu jak zaczynala |
|
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski!
Mnie nie to że w ogóle nie było, ale zanim was nadrobię i przelecę to mi sie zawsze mała wybudzi inic odpisać nie mogę. Pamiętam tylko że Pietrusia pytała o podnoszenie główki i z moją Leną jest to samo. Na początku ładnie i wysoko podnosiła, a teraz od kilku dni totalne uwstecznienie i za cholerę nie chce leżeć na brzuszku. Takich spazmów dostaje, że odpuściłam, ale teraz to znowu się zastanawiam czy z tym podnoszeniem będzie ok. Po drugie maiałam powiedzieć, że zdjęcia dzieciaczków śliczne i też chcę te hasło do albumiku i małe wprowadzenie co z tym mam zrobic bo ja jakoś mało kumata w tych sprawach jestem i tyle. A Brombi na jednym zdjęciu twój przystojniak czyta taka fają książke "do góry nogami". co to za kniga, jakiej firmy? Tez taką chcę ![]() No i tak poza tym to trzymam kciuki za Zeberkę i jej skarbka! Ja jak zwykle zakręcona, bo moje dziecię z tych bardziej charakternych jest wg Hogg to jakaś Wiercipięta i daje mi popalić. Na szczęście w nocy coraz ładniej śpi, nie ma juz karmienia o 2 a teraz walczymy o pierwsze karmienie żeby przypadało dopiero ok 5. Są dni że tak jest, są że o 4 ale nad tym pracujemy ![]() Tak poza tym to ostatnie dni kiedy jest u mnie mama więc wykorzystuję ostatnie chwile wolności......codziennie jakieś małe wyjśie kino, zakupy, odwiedziny u znajomych więc dlatego też zaniedbuje troszkę wizaż. Obiecuję, że juz niedługo się poprawię a teraz spadam robić małej papu. Miłego dnia!
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze ja nie z tych bojazliwych.... Sukienka przyjedzie do mnie w przyszlym tygodniu... Wiecie, ze moj synio od tygodnia smieje sie glosno... A jak dzisiaj sam sie nagle dzwignal na raczkach cala klatka piersiowa w gore i tak sobie patrzal na mnie zadowolony, to malo z sofy nie spadlam...
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre i powaznie tak na legalu moge sobie pelnoplatnie urlopowac?? ![]() to mi sie podoba ![]() Cytat:
cos sie robi z tym moim Tomkiem.. dzis spal skubaniec do 13:00 ![]() teraz jest w dobrym nastroju i gada z zabawkami.. a i jeszcze musze wam powiedziec ze tz mnie dzis rozlozyl na lopatki.. rano przez pojsciem do pracy zrobil nam sniadanie, ja lezalam z Tomkiem w lozku (bylo przed 7:00 jeszcze) tz sobie usiadl tak na brzegu lozka i mowi mi tak: wiesz jestem taki podekscytowany.. jeszcze 38dni i zaczyna sie formula 1
|
|
#1269 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie że nasze dzieciaczki coraz większe postępy robią. Po tym co piszecie widać jak bardzo różnia się pod tym względem maluchy 1, 2 i 3-miesięczne.
W ogóle to jest niesamowita radość patzreć na nawet najmniejszy postęp swojego dziecka! Mój Niki jest w połowie 2. miesiaca i główkę ładnie trzyma w górze jak leży na brzuszku. Wczoraj przez chwilę też podniósł się na barkach ale ja się wystraszyłam zamiast cieszyć! Poza tym uśmiecha sie, ale jeszcze rzadko. Mam pytanie do mam karmiących piersią: smarujecie cycki czymś ujędrniającym? a jeśli tak to całe z brodawkami?
|
#1270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ta książeczka. zgapiłam od Kareniny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wyobraz sobie jego ekscytacje dzien przed.... Pamietam jak kiedys uczylysmy sie z dziewczynami do sesji i ktorejs nocy kolo 2, dzwoni jej komorka. Ona odbiera zaspana i w ogole nie do zycia a tam glos jej chlopaka - "Udalo sie!! Wiedzialem, ze go zalatwie! Se myslal rycerzyk, ze jak ma dwa eliksiry zycia wiecej to wygra! Ale udalo sie! Zdobylem swietlny miecz na 6 etapie!". Alicja oczy jak 5 zl -"Jaki miecz..?Gdzie?" A on "No jak jak gdzie? W tej grze komputerowej, co mi siostra dala..." ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Moj maly ma ta ksiazeczke w lozeczku, ale ta czarno-biala strona to juz go nie interesuje...bardziej ta kolorowa A wczoraj kupilam mu taka mniejsza ksiazeczke, ktora szelesci i ma piszczalki....nie chcial jej z rak wypuscic az do zasniecia... ![]() I jeszcze zamowilam taka zawieszke - domek-farme na lozeczko, zobaczymy jak mu sie spodoba... ![]() No i nie moglam sie powstrzymac i kupilam 3 pary ogrodniczek - dwie jeansowe niebieskie i czarne i jedne sztruksowe bezowe....ale byly przecenione z 19 Euro na 6 i 9....
|
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi a co Ty gadasz juz dawno sie z Toba zaprzyjazniłam
My [po spacerze,pogoda na spacer piekna ale tylko dla dziecka bo w wozku lezy,gorzej z matka,buty przemokniete ze skarpetek wode wykrecalam,snieg topnieje i chlapa sie zrobila okropna,nawet najlepsze buty nie wytrzymaly by takiej pogody....brrr ide nalac sobie w kubek cieplego rosołu bo zaraz jakies katarzysko mnie zlapie A synus spi dalej w gondolce ,matka okno otworzyla i maly spi,a niech sobie spi chociaz odkurze w miedzyczasie
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zakupów to Cię rozumiem, bo ja też jak się wybiorę gdzieś na sklepy, to zawsze wracam z czymś dla Filusia ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Kachulko, Ty to wiesz, że ja Ciebie też Tak se siedze na allegro i łoglądam, na co by kasiurę przepuścić ![]() Zastanawiałyście się już nad krzesełkami do karmienia, a może macie? Ja wiem, że jeszcze dużo czasu, ale ja lubię mieć temat wcześniej rozeznany
|
|
#1275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli chodzi o ten urlop wypoczynkowy przed wychowawczym, to z tego co wiem, to jest to calkiem na legalu! Ta kadrowa raczej sztywniaczka raczej, ale życzliwa mi podpowiedziala ![]() A mój mały Bartuś normalnie szaleju dostał, tzn jest kochany bardzo ale strasznie mało spiiiiii od 6 rano może z 2,.5 godzinyyyy
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1278 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Brombi za linka
Jak cos fajnego kupicie to chwalcie sie kochane bo wy zawsze coś fajnego wypatrzycie, a ja potem sobie od was ładnie ściągam ![]() Kareninko jak ja wam zazdroszcze takiego podnoszenia główki silny chłop nie ma co...a ten nygus mój mały....no nie mam słów![]() Kropciu to niedługo znowu formuła 1 będzie tematem nr 1 ? Ach ci mężczyźni.....
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślałam, że Ty już pewnie masz
![]() A masz plastikowe czy drewniane ?
|
#1280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie Kamilka tez jak nigdy duzo śpi przedten nawet 1,5 godz spala co sie jej nigdy nie zdazylo i teraz znow sobie smacznie spi Ale pogoda sypie caly czas zasypalo nam droge i Tz niemogl wyjechac do pracy... niecierpie zimy
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Beladonna chyba jesteśmy na tym samym etapie skoku
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie....moj do niedawna na brzuchz uznawal tylko spanie a teraz sam z siebie zaczal takie akrobcaje robic... kazde dziecko ma swoj czasCytat:
Taaaaa? A to ciekawe.... ![]() Drewniane mam....szczerze mowiac to chcialam inne, ale tz mnie uszczesliwil tym... ![]()
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam to krzeselko: http://www.allegro.pl/item909058771_...y_ono_sta.html kolor niebieski
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to ja mam ostatnio tak samo ze tylko na all siedze i kasiorke bym tylko wydawala Pokaz ![]()
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nie wiem, na co się zdecyduję, chociaż do takiego drewnianego skłania mnie też cena, bo wiosną jeszcze chcemy kupić też przyczepkę rowerową, a przed latem i urlopem pewnie fotelik samochodowy, więc wydatków i tak jest masa ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Rany, znowu mnie zaczyna swędzieć
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi jest bardzo stabilne. pozniej ci cos pokarze. tylko zrobie fotke
|
#1287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie sie to podoba ale moj tz pewnie mi nie pozwoli go kupic bo za drogie niestety.. ;p
|
|
#1288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak to mawia moja Mama : "Za dobry gust trzeba płacić"
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
Girlsy
Mam pytanie Pamiętam, że niektóre macie takie albumy do uzupełniania o maluszkach - z miejscem na zdjęcia, odrysy stópek, pierwsze słowa itd. I ja chcę koniecznie coś takiego kupić, ale nie wiem, jak szukać... możecie mi powiedzieć, jak się nazywa to? I jakie wy macie
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego nie da sie chyba przerobic na stol i krzeselko...Mi sie plastkiowe wizualnie nie podobaja...tylko jedno takie jest plastikowe, ktore mi sie podoba.... ![]() Cytat:
Hmmm...to ktore mi sie podoba kosztuje ponad 500 zl.... ![]() Kachula fotke jutro postaram sie wstawic
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

) a potem o 6 - i dopiero właściwie o 11 zasnąl spowrotem i słyszę że już powoli się znowu budzi... trzasnął sobie małą drzemeczkę na mnie a jak go odłożyłam to znowu sie obudził...

zasypalo nam droge i Tz niemogl wyjechac do pracy... niecierpie zimy