![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ile brzuszków dziennie i jak długo
Kama zakładam, że jezdzisz na niskich obrotach przez półtorej godziny tak? To tak jakby pomieszanie pierwszej opcji z drugą
![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Przez godzinke
![]() W takim razie czy dobrym pomyśłem byłoby zjeść jogurt owocowy (taki miks ![]() Suzano dziękuje za cierpliwośc, jesteś kochana ![]()
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aeroby ćwicze, przywodzenie kolan do klatki też, ale jakos wtedy bardziej czuje te miesnie nad pepkiem i wyzej (albo mi sie tak wydaje), wbijanie wyprostowanych nóg w sufit to mordęga, musze to poćwiczyc. Nie wiem czy to kwestia rozciągnięcia czy kręgosłupa (chyba bardziej tego pierwszego) ale nigdy w zyciu (nawet jak intensywnie cwiczyłam umiałam stanąc na rekach i opasc do mosta, salta itp) nie umiałam dotknąc do stóp przy prostych nogach. Po kilku miesiącach cwiczen było lepiej ale tylko troszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Kamilko
![]() ![]() Takasobieaniu ![]() ![]() teraz uciekam ćwiczyć, bo się zasiedziałam, a czas leci nieubłagalnie ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2006-03-07 o 11:24 Powód: masło maślane ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
miłego ćwiczenia
![]() No to chyba moje mięsnie pleców i kręgosłup wolą wyginac się w tył (w mostek) niz w przód... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
![]() nie dałyście mi spokojnie przejść przez trening ![]() ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2007-03-23 o 20:07 Powód: stary orcik :] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
SiemQa
![]() Mam prolem waze 40 kg i mam 12 lat no prawie 13 Robie codziennie po 100 brzuszkow czy to wystarczy zeby przez tydzien spalic 2 kg ?? ![]() Odpowiedzcie szybko ... prosze .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Brzuszki nie służą do spalania tłuszczu, a robienie 100 dziennie jest kompletnie bez sensu.
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
A co moge zrobic aby schudnac .. pomozcie ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Na dobry początek może rozejrzeć się po forum - tu są tysiące rad na ten temat
![]() Jeśli chcesz schudnąć, to przede wszystkim musisz zmienić sposób odżywiania.
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Midi to ile powinno się robić brzusków? Ja zawsze robiłam 4x20
![]() a brzuszki z uniesionymi nogami są na górną partię brzucha czy na dolną? chodzi mi o te, kiedy nogi są uniesione tak, żeby tworzyć kąt prosty z podłogą.
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
ja mam ponad 80 cm, i od wczoraj wzielam się za siebie ![]() ![]() ![]() ![]() bo 100 brzuszków to jednak za duuZo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Konto usunięte
|
czyli jak to jest?
przeczytałam 2 stronki, i rozumiem tylko tyle: robic brzuszki w seriach, ale najlepiej nie robic brzuszków, tylko półbrzuszki, aby nie tracic talii, a talii się nie traci od brzuszków ![]() ![]() jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5778498]czyli jak to jest?
przeczytałam 2 stronki, i rozumiem tylko tyle: robic brzuszki w seriach, ale najlepiej nie robic brzuszków, tylko półbrzuszki, aby nie tracic talii, a talii się nie traci od brzuszków ![]() ![]() jak to jest?[/quote] można się pogubić ![]() chyba chodzi o to że należy robić cale / pelne brzuszki żeby nie tracić talii ![]() mi w sumie nie zależy żeby mieć talię, ważne żeby bylkaloryferek ![]() a na talię są też inne ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
brzuszki robię od 3 dni i chyba się od tego uzależnie
![]() ![]() 24/7 myślę o tych ćwiczeniach i zaczynam się zastanawiać czy dodać inne.. np oddzielne na talię, pośladki.. ehh.. albo liposukcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Konto usunięte
|
a brzuszki są dobre na zarysowanie ładnej talii? ja tam wymarzonej nie będę miała, ale chcem trochę schudnąc i wyrobic mięsni
![]() tylko na dietę ciężko mi się przerzucic ![]() najpierw spróbuje bez, później może po miesiącu dorzucę dietkę jak nic nie pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
ja robie po 40 brzuszkow dziennie + 15 minut hula hop. od 2 tygodni. i sa fantastyczne rezultaty. nie idzcie na ilosc. systematycznosc najwazniejsza
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę tu nic aż skomplikowanego, żeby pisać po raz 100-setny, ale dla osób, którym z powodu [opcjonalnie]
a) jesiennej depresji; b) wrodzonego lenistwa; c) lekceważącego stosunku do regulaminu forum nie chce się poszukać odpowiedzi w innych wątkach napiszę jeszcze raz. Brzuszki czyli spięcia nie służą do spalania tłuszczu. Do spalania tłuszczu służy ujemny bilans kaloryczny w jadłospisie i poprawne komponowanie posiłków. Ćwiczenia wspomagające odchudzanie w sposób najbardziej efektywyny to 1) regularny trening siłowy całego ciała; 2) regularny trening aerobowy i/lub interwałowy. Jak ktoś chce rozbudować mięśnie brzucha, to brzuszki jako ostatnie ćwiczenie w całym treningu (treningu wszystkich grup mięśniowych) wykonujemy w 3 seriach po 15-20 powtórzeń. Zwykle treningów jest ok. 3 tygodniowo, więc robienie brzuszków codziennie nie wchodzi w grę. Najważniejsza jest tu technika. Żadnego ciągnięcia karku rękami i nadwyrężania kręgosłupa! Poprawnych brzuszków nie dacie rady wykonać 100 czy 200 ![]() Dla osób, których celem nie jest rozbudowanie mięśni brzucha, wystarczy udział mięśni brzucha w innych ćwiczeniach siłowych i nie ma potrzeby wykonywania brzuszków oddzielnie. Taka jest opinia specjalistów. Jeżeli chcecie wykonywać 100 czy 200 brzuszków codziennie i macie na to czas, to oczywiście nikt Wam tego nie zabroni, ale nie dziwcie się, że po jakimś czasie efekty będą odbiegały od Waszych oczekiwań. Jeżeli natomiast jest tak, że robicie kilkaset brzuszków codziennie i osiągacie dzięki nim właśnie to, co chcecie, to możecie spokojnie zlekceważyć to, co powyżej i w kilku innych miejscach napisałam - w sporcie najważniejsza jest Wasza satysfakcja! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
![]()
czytam wszyskie watki na temat cwiczen miesni brzucha, i sama zaczynam sie zaatanawiac czy wykonywanie cwiczen na miesnie skosne brzucha- np . skrety spowoduja zanikm talii, czego raczej bym nie chciala, czy wrecz porzeciwnie ladnmie mi ja wymodeluja? bylabym wedzieczna za rozwianie moich watplwosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie - dobrze, że jest ten ostatni akapit. Ja robię obecnie ok. 150 brzuszków dziennie (kiedyś nawet trzysta) i tak od kilku lat. Mam płaski i lekko umięśniony brzuch, więc chyba u mnie to działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Obecnie dawno nie ćwiczyłam regularnie,ale zamierzam odnowić swój trening. Napiszę czy znowu przyniesie zamierzone efekty ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Konto usunięte
|
a ja uważam, że brzuszki nie mogą szkodzić (w umiarze). jeśli się robi sporo brzuszków, powinno się później zrobić trochę "grzbietów", porozciągać... ja tam nigdy nie miałam żadnych problemów związanych z brzuszkami albo innymi ćwiczeniami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Robienie takiej ilości brzuszków nie daje zbyt wiele, poza tym, że prowadzi niszczenia mięśni (nie ma czasu na regenerację). Podstawą są ćwiczenia kardio, one najlepiej spalają tłuszcz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
ja staram się robić rano 30 i wieczorem też 30 , robię normalne brzuszki tzn nogi wkładam pod kanapę , kolana ugięte , ręce na karku , no i do kolan;p tak zawsze w szkole robilśmy tylko , że druga osoba trzymała nogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
no to jak się "to" robi prawidłowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Prawidlowo - spiecia, a nie targanie calego cielska do gory.
No i, po grzyba Ci te brzuszki?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
faktycznie to dość bolesne... Jak to po co ;p Chcę się pozbyć tzw. "fałd" na brzuchu. W takim razie może lepsze będą skośne brzuszki lub pół brzuszki? Tylko nie wiem jak owe się robi, wystarczy karimata?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.