|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
kochana jestem
![]() ooo i tez chce namiary na ta galerie!!!! dzis odwiedzilismy okuliste i (malinko przestraszylas mnie ) prowdopodobnie mala w prawym oczku zapchane kanaliki juz dosc dlugo ropialo jej to oko ale pedi kazala przemywac solla fiz, i masowac kacik, ostatnio przepisala masc z antybiotykiem i ja mam takie krzeselko co spelnia dwie role lezaczka-hustawki i krzeselka http://www.90n.pl/sklep/product/p/13...,tatamia.html#
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- i oczywiście niespi w łóżeczku tylko z nami w nocy bo boję się ją zostawiać w łóżeczku |
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi a materacyk masz podniesiony? Może zaczęła się bardziej ślinić i nie potrafi tego połknąć, tak często dzieci mają. Często się krztusi ? Ulewa też czy jak?
Wiemy że jesteś kochana ![]() Masz szczęście, że się odezwałaś, bo po nk się szwędasz, a do nas nie zajrzysz ![]() Mam nadzieję, że Miriam pomogą kropelki i nie będzie musiała mieć żadnego przetykania. A myślałam o Tobie wczoraj, jak w tv mówili o froncie zimowym przechodzącym prze Europę "Miriam" ![]() Cytat:
Kropciu, a co Ty z tą południcą ? ![]() Przyjdzie stanie przed chatą Powie czas już na Ciebie lalalalalala ![]() Kumpela mi ostatnio mówi "dobrze, że nie dałaś małemu gracjan na imię, bo by się kojarzyło z tym roztockim" Ja nie wiedziałam o co chodzi, a tu takie kwiatki http://www.youtube.com/watch?v=DWczq...eature=channel
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja z mamuś majowych 09 ![]() Słuchajcie mam prośbę, skontaktowałam się z kasiuch i kombinujemy powrót na wizaż, tzn jej powrót ![]() Napiszecie z prośbą do moda AgaZ o odblokowanie jej ![]() Ja już napisałam ale może jak więcej osób się wstawi to coś zdziałamy Kasiuch może mnie zabije ale wklejam wam jej Olusia ![]() on też prosi
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oluś śliczny kasiuch wracaj... |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domi już pisała w tej sprawie do Szefowej, ale nie wiem jaką odpowiedź dostała
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi leze i kwicze!!!!!!!!!
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, pamiętacie jak Wam pisałam o tym maluszku, który ma chore serduszko?
Jakbyście chciały pomóc, to mam link w podpisie ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Zebra się nie odzywa, może ich do szpitala posłali ![]() Sam masz jakieś wieści od niej może?
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
dziołchy podobno mod musi z innymi modami się skontaktować
![]() napiszcie do niej, może jej zmięknie serducho ![]()
|
#1331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Gracka znam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brombi nie wykasowuj linka przez jakis czas to dam rodzinie namiary jak bedziemy rozliczac pity to poprzekazujemy %
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-03 o 21:20 |
|||
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko ślicznie dzis zasneło teraz sobie cos tam pomrukuje tylko wiec mama bierze sie za czytanie knigi
![]() Brombi a moze mozna by było zalozyc specjalny watek tak jak kiedys Nabuko załozyła z prosba o 1% podatku,nie wiem czy tak mozna wiec musiala bys zapytac moderatorek ale zawsze cos
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i nadrobiłam
ale też się zdenerwowałam. Miałam wielocytowanie, to mi się internet całkiem rozjechał i nie pamiętam wszystkiego co chciałam odpowiedzieć ![]() Przede wszystkim Brombi, Agusia, Zebra, Aniulka, Malina, Kachula i jak kogoś jeszcze pominęłam, wasze dzieciaczki są przecudowne. Brombi, co do wiszenia na cycku, to ostatnio Sandra ma tak, że je blisko 40 minut, a przy okazji się bawi, łapie mnie za koszulkę albo stanik, albo za skórę na piersi jakby bała się, że jej ucieknie ![]() Lucky, ja nie mam podgrzewacza. Butelkę ogrzewam w garnku z wodą i potem sprawdzam na wewnętrznej stronie przedramienia, czy nie jest za goroące. Olalucius, ty się nie martw, że córcia podobna do taty. Sandra jest póki co najbardziej podobna do siostry tzta, do tego stopnia, że teść patrząc na jakieś zdjęcie swojej żony z tą właśnie śiostrą na rękach zapytał: "a co Lili robi z Sandrą na rękach?" Zdziwienie tym większe, że Lili mieszka w Chile ![]() Sexy, z tego co wiem, to jeśli dziecko nie przybiera na wadze i jest "zagłodzone" (nie dlatego, że nie karmisz, tylko, że jest niejadkiem), to może być bardzo spokojne i senne, i wcale nie zgłaszać głodu. Wtedy trzeba mocno pilnować i karmić dziecko częściej. Ale jeśli Niki przybiera ładnie na wadze, to raczej nie ma się czym martwić. Ela, niech ja cię uściskam Jak będę się budziła wcześniej niż Sandra, to spróbuję też z rana karmić ją na śpiocha ![]() Gratuluję również pierwszego śmiechu Olki A tak w ogóle, jeśli chodzi o jedzenie, to mnie Sandra dziś bardzo zaskoczyła, bo jadła prawie co 4 godziny, o 6.45, 10.20, 14.20, 18.30 i dzisiaj dam jej chyba ok 180 ml o 23. Jak próbowałam ją karmić wcześniej, to nie chciała, krztusiła się i płakała. Ale ogólnie była aktywna i radosna jak zwykle, więc mam nadzieję, że nie mam się czym martwić ![]() Co zaś się tyczy leżenia na brzuszku, to ona to uwielbia. Nawet czasami jest to metoda na uspokojenie, kiedy smoczek nie pomaga. I ostatnio jak ją położyłam na brzuszku po kąpieli i smarowałam plecki oliwką, to tak śmiesznie podwinęła nóżki i uniosła pupę do góry A jak leży na pleckach na przewijaku, to wymachuje tak mocno rączkami i nóżkami, że mam obawy, czy ten to długo jeszcze wytrzyma ![]() Brombi, prześlij mi proszę linka i hasło do naszej galerii ![]() Jeszcze mi się coś przypomniało... Samantha, na pewno wrócimy do naszych rozmiarów sprzed ciąży ![]() Nie pamiętam teraz która z was pytała jakie ćwiczenia robię na ten rozdział mięśni brzucha. Kiedyś Karenina wkleiła link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398552 A jeszcze co do dzisiejszego dnia, to oglądaliśmy jeden dom z tztem. Bardzo nam się podobał i jest w okolicy, w której teraz mieszkamy. Jedyne co nie bardzo mi podchodzi, to to, że obecna właścicielka ma koty i obawiam się, czy w razie kupna tego domu będziemy w stanie pozbyć się wszelkich śladów jego obecności, tzn zapachu, śerści itp, tym bardziej, że mam alergię na sierść kotów. ufff.... no to chyba wystarczy jak na ten post ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-03 o 22:17 |
|
|
|
#1334 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zamierzam z tego skorzystać przed wychowawczym ![]() Cytat:
http://www.empik.com/album-mojego-dz...ksiazka,5865,p Cytat:
ja nawet od nich dostałam 200 zł za urodzenie dziecka
|
|||
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu poczytam o tym opiekunczym
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-03 o 22:14 |
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I śmieje się przy tym, wtedy cycek mu wypada ![]() ![]() Ja jeszcze nie dotarłam po pieniążki, ale koleżanka mówiła mi że 250 zł ? Chyba, że cos pokręciłam
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
DOMI ja się zastanawiam nad tymi dwoma leżaczkami ale wybiorę chyba ten tańszy. podobne są do tych co ty wybrałaś ale w innych cenach i niewiem czym sie to różni bo na jednej aukcji są np za 152chyba a na innych nawet po 195zł
http://www.allegro.pl/item899257128_...kg_gratis.html http://www.allegro.pl/item899279111_...kg_gratis.html Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-02-03 o 22:31 |
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BROMBUSIA dzięki za opamiętanie mnie bo bym se tej przesyłki niezerkła i bym to zamówiła no ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- no to wybieram ten za 165zł tam przesyłka to 5zł
|
|
|
|
|
#1340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak to jest jak sie szkrobie jednym pazurem z dzieckiem na cycu i gadjacym tz przy uchu.... mialo byc: kochane - jestem! brombi rozwalilas mnie i ze smiechu upuscilam sobie w majty lalalalalala, ale wstydzior nic tylko isc spac i tez tak zrobie dobranoc
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za linka I jeszcze pytanko: Jak ustawić to, żeby wybrane zdjęcie było jako zdjęcie główne, a nie to co zostało załadowane jako pierwsze?
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w koncu zamowilam ten:
http://www.allegro.pl/item898867344_..._lusterko.html Podlozylam pod materac ksiązki dobranoc |
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja żem pierwsza jest
![]() od razu moge się pochwalic? ![]() Moje dziecko wczoraj zasnelo po 22 a wstalo dopiero o 6 rano a teraz znów spi.Dzis idziemy na pierwsze szczepienie. Wczoraj na USG bioderek wszystko okej (za 3 miesiace kontrola). Aniulka ja o malo włos tez bym sie nabrala na ta darmowa przesyłke, ale zaraz to zobaczyłam. Poza tym mnie sie najbardziej spodobal ten lezaczek, który w koncu zamowilam no i dywanik do pokoju Malutkiej tez zamowilam- o taki:http://www.allegro.pl/item899582020_...ube_akryl.html Mnie ten Roztocki Gracjan nie smieszy za bardzo- nie moj humor on jest naprawde taki tepy czy tylko udaje?![]() Gucia a w tym domu z kotami robilibyscie jakies remonty?bo wtedy sierści byscie sie pozbyli. Zreszta sa teraz takie detergenty (chyba nawet pralke z programem usuwania siersci reklamuja), ze napewno sie pozbedziesz ![]() Zahario jak zdrówko? ![]() Carolajna24 ja mysle, ze jak pare osob sie wstawi za kasiuch to ja odblokuja (znalam gorsze przypadki, jedna dziewczyna kilka razy sie klonowala, a nabroila troche). Ale teraz jest na wizazu, postanowila poprawe i jest git. A Kasiuch nic szczegolnego nei zrobila a córeczka Kasiuch miodzio![]() A wczoraj jak bylismy na tym usg bioderek to lekarz sie strasznie zachwycal nasza Niuńką. I tak gadal:"moja kochana, moja sliczna, moja, moja moja...moja kochana, ale perełka, ale krasnalek, nie moge sie napatrzec...moja, moja, moja" Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-04 o 08:17 |
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Brombri ja tez ie pogubiłam w tych wypłatach ale widze ty zaczynasz juz sie orientować- ja nierozumiem dlaczego teraz dostałam zdecydowanie mniejsza wypłate
czy to ma jakies zwiazek z tym ze w tamtym roku byłam na L4??Zahario mam nadzieje ze kropelki pomogą... |
|
|
|
#1345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Haj
Zaharia, to rzeczywiście wstydzior i jeszcze się przyznajesz na forum ![]() Cytat:
Cytat:
dla Polusi. Ty to masz aniołka, nic nie musisz majstrować przy jakimś Łatwym Planie ![]() Powodzenia na szczepieniach ![]() Cytat:
![]() A Ty dostałaś od kiedy mniejszą wypłatę? Odkąd jesteś na macierzyńskim? To nie wiem, może do macierzyńskiego nie liczą nadgodzin? ![]() Bo ja właściwie nie miałam nadgodzin, tylko dwie, a to różnica w sumie niewielka ![]() Dziewczyny, dzisiaj tak pięknie świeci u mnie słoneczko, że aż żyć się chce ![]() Jeszcze miesiąc i wiosna zacznie dobijać się do bram
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-04 o 09:01 |
|||
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w tym pieknym dniu!
To co dotleniamy dzis dzieciaczki? Oczywiście znowu cos pokazałyscie - tez chce taki album! ![]() Cytat:
Cytat:
Tu macie fajny kalkulator urlopu macierzynskiego: http://www.ciazowy.pl/kalkulator,url...ierzynski.html
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Niestety nie mam żadnych wiadomośći od Zeberki Gucia ja już wzięłam sie za powrót do wagi sprzed ciąży - chce go przyśpieszyć i od wczoraj jestem na diecie tej proteinowej ![]() Bromi Dziewczyny a Wasze maleństwa śpią z Wami w pokojach? Bo my przenieśliśmy łóżeczko do nas do sypialni ![]() A tak w ogóle mój Iwo po karmieniu o 22.40 spał do 3.00 a potem do 5.30 Robi postępy chłopak - skok rozwojowy mu służy ![]() Wiem że to nic w porównaniu z Polą Domi która śpi do 6.00 (nie jestem zazdrosna ani troche ![]() A wiecie jak się zmotywowałam do diety? Zrobiłam sobie tapete ze swoimi zdjeciami z czasów wagi 49 kg dopisałam hasła motywujące i wrzuciałam na pulpit I będę szprycha mamusia |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
mialam odpisywac na posty, ale otworzylam strone, ktora wkleila Brombi o malutkim Tadeuszku i sie rozkleilam zupelnie jak zobaczylam jego zdjecia.. ![]() Taki biedny dzielny maluszek...i ma taka sma zyrafke jak André...ide si wyplakac i wroce pozniej...
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słoneczko było wczoraj i to tylko przed południem. Teraz jest szaro, buro Samantha, gratuluję rozpoczęcia diety. Ja póki co nie jem słodyczy i też odrobinę mniej jem. A zmotywowałam się podpisem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-04 o 10:30 |
||
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że spokojnie wystraczy gruntowne sprzątanie. No chyba że poprzedni właściciele nie dbali o porządek i niźle zapuścili ten dom.To sprzęt tez mielibyscie po nich? W pralce nie powinno być sierści no chyba że to dlugowlose koty ![]() Z cyklu wyczyny naszych dzieci: Mój synek dzisiaj strzelił taką kupą rano, że oberwalo sie nawet biednej, niewinnej owcy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

juz dosc dlugo ropialo jej to oko ale pedi kazala przemywac solla fiz, i masowac kacik, ostatnio przepisala masc z antybiotykiem i 

Jak będę się budziła wcześniej niż Sandra, to spróbuję też z rana karmić ją na śpiocha 

dla Polusi. Ty to masz aniołka, nic nie musisz majstrować przy jakimś Łatwym Planie