PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 10:06   #1291
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dwa, ze dokladnie w tym samym czasie sa zajecia z modelowania strukturalnego i teorii gier, a ja chcialam chodzic na oba
a 10 lutego znow trzeba bedzie koczowac przy kompie od polnocy czekajac az rzuca miecho i wlacza rejestracje w USOSie
a ja 11.02 od 11:30 muszę czatować bo też zapisy mamy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:07   #1292
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hmmm, a linomag?? próbowałaś?
próbowałam nawet jakichś robionych mazideł idę dziś do innego, bo ta "konowałka" się do niczego nie nadaje obejży pod lupą, wciśnie receptę i ani be ani me co to jest, z czego, itd...
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cze
ibisz we wro też dorabiał
mógł wystąpić z Cichopkową w sukni Dopiero by były Targi z "Gwiazdami"
Stary 2010-02-04, 10:11   #1293
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
nasza szkoła jest jakaś po ..... bo u nas zapisy na przedmioty na IV semestr polegały na zapisywaniu się uwaga : na kartkach ktore se "lezały" pod dziekanatem śmiech na sali normalnie
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:12   #1294
kaska87
Zakorzenienie

głodna jestem,a P. poszedł do sklepu i zaginął
O! idzie widzę przez okno

Stary 2010-02-04, 10:14   #1295
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
ale szybko macie harmonogram Ale to chyba dlatego że studia dzienne
Na zaocznych dopiero sesja zaczyna się (od soboty) a plany rzuca najwcześniej w połowie lutego
UJ akurat w kwestiach wczesniejszego informowania studentow o takich rzeczach sie sprawdza gorzej z Ekonomiczna, bo tam pewnie jeszcze dlugo sie nie dowiem jak mam zajecia, a jak juz sie dowiem to dzien wczesniej

Cytat:
u nas nigdy nie wiadomo kiedy rusza zapisy. wiec najpierw wszyscy czekaja do polnocy, a jak o polnocy sie nie wlaczy to najpewniej bedzie to o 5 rano bo jest migracja danych wtedy, wiec wszyscy wstaja przed 5 i czekaja przed komputerami a potem sie wszyscy na raz z predkoscia swiatla zapisuja i sie wieszaja serwery
ma to swoj urok
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:19   #1296
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
cze
ibisz we wro też dorabiał
On chyba wszędzie dorabia Na wszelakich imprezach związanych z naszą wioskową galerią jasielską też zawsze obecny jest I po całym Jaśle są jego zdjęcia na których pisze Galeria Jasło- moje miejsce hahahah
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:23   #1297
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
On chyba wszędzie dorabia Na wszelakich imprezach związanych z naszą wioskową galerią jasielską też zawsze obecny jest I po całym Jaśle są jego zdjęcia na których pisze Galeria Jasło- moje miejsce hahahah
hehehe jak to mówią "każdy orze jak może"
Stary 2010-02-04, 10:27   #1298
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
UJ akurat w kwestiach wczesniejszego informowania studentow o takich rzeczach sie sprawdza gorzej z Ekonomiczna, bo tam pewnie jeszcze dlugo sie nie dowiem jak mam zajecia, a jak juz sie dowiem to dzien wczesniej

u nas nigdy nie wiadomo kiedy rusza zapisy. wiec najpierw wszyscy czekaja do polnocy, a jak o polnocy sie nie wlaczy to najpewniej bedzie to o 5 rano bo jest migracja danych wtedy, wiec wszyscy wstaja przed 5 i czekaja przed komputerami a potem sie wszyscy na raz z predkoscia swiatla zapisuja i sie wieszaja serwery
ma to swoj urok
dokładnie, kocham organizację na ekonomicznym, po prostu rewelka jak rozdawali karty programowe na tą sesję (pominę już fakt że było za późno) to patrzę a mojej karty nie ma więc idę do dziekanatu, a babka do mnie, że mam zaległość w kwocie 13 zł a ja na to skąd??!! a ona że z odsetek, a ja na to wtf???!!!! i nie dała mi karty, tydzień później zwolniłam się z pracy w pt, wzięłam wszystkie dowody wpłat za szkołe i walę znów do dziekanatu, a babka do mnie, że ją to nie obchodzi, że ja mam dowody wplat, bo ona ma system, w którym jest co innego. no po prostu więc znowu w kolejny tydzień pojechałam do dziekanatu i cud nad wisłą normalnie: PRZEPROSIŁY mnie za nieporozumienie i dały kartę. ale to że teraz muszę kombinować żeby wpisy dostać, to już ich nie obchodzi....

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:29   #1299
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
nasza szkoła jest jakaś po ..... bo u nas zapisy na przedmioty na IV semestr polegały na zapisywaniu się uwaga : na kartkach ktore se "lezały" pod dziekanatem śmiech na sali normalnie
Też to przeżyłam... I jak to się skończyło? Uruchomili tylko te przedmioty, na które było najwięcej chętnych Więc nie wiem, po co nam niby dawali przedmioty do wyboru... Tak samo ze specjalizacją zrobili - uruchomili tylko jedną (na szczęście moją) i teraz sporo osób studiuje to, co im się nie podoba i ich w ogóle nie interesuje... Mogli chociaż dwie otworzyć, skoro dwie grupy zrobili...

No i na ekonomicznej też nie mam planu i nie wiem, kiedy będzie. A dzienni już mają A na administracji nam o dziwo bardzo szybki dali plan. I co? Zajęcia mam w środę przez pół dnia, w czwartek co drugi tydzień jedne ćwiczenia i dwa zajęcia w piątek na rano Jakby nie mogli tego zbić w dwa dni... No i oczywiście mamy przedmiot, który rokrocznie oblewa pełno osób i im się obrona przesuwa. Bo taki przedmiot trzeba dawać w ostatnim semestrze Zresztą teraz, w przedostatnim, też nam dowalili dwa mega ciężki egzaminy (+ jeszcze trzy inne...), więc było wesoło
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:29   #1300
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
On chyba wszędzie dorabia
no operacje plastyczne kosztują

Stary 2010-02-04, 10:35   #1301
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Też to przeżyłam... I jak to się skończyło? Uruchomili tylko te przedmioty, na które było najwięcej chętnych Więc nie wiem, po co nam niby dawali przedmioty do wyboru... Tak samo ze specjalizacją zrobili - uruchomili tylko jedną (na szczęście moją) i teraz sporo osób studiuje to, co im się nie podoba i ich w ogóle nie interesuje... Mogli chociaż dwie otworzyć, skoro dwie grupy zrobili...

No i na ekonomicznej też nie mam planu i nie wiem, kiedy będzie. A dzienni już mają A na administracji nam o dziwo bardzo szybki dali plan. I co? Zajęcia mam w środę przez pół dnia, w czwartek co drugi tydzień jedne ćwiczenia i dwa zajęcia w piątek na rano Jakby nie mogli tego zbić w dwa dni... No i oczywiście mamy przedmiot, który rokrocznie oblewa pełno osób i im się obrona przesuwa. Bo taki przedmiot trzeba dawać w ostatnim semestrze Zresztą teraz, w przedostatnim, też nam dowalili dwa mega ciężki egzaminy (+ jeszcze trzy inne...), więc było wesoło
my tez będziemy mieli w tym semestrze przedmiot z osobą która oblewa dużo ludzi jak miło:P no a reszty nei wiem. W każdym razie (podobno) mają być 3 przedmioty więc moze nie będzie źle widzicie nawet nei wiem dokładnie ile bo przepływ informacji w naszej szkole jest tragiczny.
Stary 2010-02-04, 10:40   #1302
kaska87
Zakorzenienie

a ja nie wiem nawet na tej mapce, który przedmiot to ćwiczenie bo nie napisali w ogóle ja jestem taka sierota, że chyba pójdę do dziekanatu i mnie zapiszą tak jak mi będzie pasiło ściema o dojazdach nie jest zła tylko gorzej jak wyjdzie, że dojazd mi 10 minut zajmuje

Stary 2010-02-04, 10:40   #1303
BlackAngel
Adwokat diabła

a Aaś, gdzie zaginęła namolna nasza poranna gaduła
u Was też tak fajnie słonko świeci

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:43   #1304
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
JA choruję na Inę. Jeszcze nie pytałam Tżta co myśli ale w końcu kto rodzi ten wybiera, nie?
Chyba powiem to mojemu że taka zasada jest Wczoraj jak się okazało że Maja w Warszawie na 1 miejscu to wymyślilismy naprędce dwa zapasowe: Dorotka i Emilka

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Moja mama miała w klasie kolegę, do którego wszyscy mówili Darek, a na koniec szkoły się dopiero okazało, że on ma Bożydar na imię
Ja mam wujka Waldka i jakiś rok temu dowiedziałam się że on wcale nie ma na imię Waldemar tylko Antoni Nawet na drugie nie ma Waldemar

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Cześć Przeczytałam ostatnia strone tylko, więcej nie dam rady...
U nas ślubnie nic sie nie dzieje, ale za to mieszkanko już coraz bliżejNo i opłaciliśmy 1 część podróży poślubnej, reszta miesiąc przed wylotem
Po sesji zabiorę się za wysyłkę zaproszeń, może nawet w weekend wydrukuje sobie liste adresów.
Tyle siedze teraz przed kompem, że musiałam krople do oczu kupić. Samochód-komp-samochód-notatki i moje oczy wysiadająNie chce sobie popsuc wzroku, także chyba kupię okulary z antyrefleksem. Dziewczyny a nie wiecie czy istnieją soczewki kontaktowe z czyms w stylu antyrefleksu? Nie mam wady wzroku, chodzi mi tylko o kompa.
Jak dużo siedzisz przed komputerem to soczewki (nawet najlepsze) są w ogóle niewskazane. Bo człowiek ma tendencje do robienia wytszeszczu wtedy i mu oczy wysychają

A co do Krzysztofa i Bisza to w Warszawie go nie było nie zasłużyliśmy!!!

Dziewczyny pytanie dnia: wzięłybyście wódkę Bols jakby była za 16,50-17zł?

Bo tż kręci nosem że to nie jest najlepsza wódka...chociaż za taką cenę to go korci... no i mnie też... tylko dla mnie wódka to wódka. czuję różnicę pomiędzy absolwentem a finlandią a te średnie to dla mnie jeden grzyb

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
a Aaś, gdzie zaginęła namolna nasza poranna gaduła
u Was też tak fajnie słonko świeci
jestem jestem tylko nadrabiałam te 3 strony
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:49   #1305
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

U nas by nie przeszła mimo , że tania. Ja wprawdzie wódek nie pijam (już) ale mówią,że bols jest okropny. A zaraz po nim absolwent. Ale ja się nie znam.
Stary 2010-02-04, 10:51   #1306
lain
Zakorzenienie

Cytat:

Bo tż kręci nosem że to nie jest najlepsza wódka...chociaż za taką cenę to go korci... no i mnie też... tylko dla mnie wódka to wódka. czuję różnicę pomiędzy absolwentem a finlandią a te średnie to dla mnie jeden grzyb
nie wzielabym czyms sobie ta wodka jednak zasluzyla na ta kiepska renome
u nas juz praktycznie na 100% stanelo na Wyborowej i sie okazuje, ze mamy na miejscu nie tylko przedstawiciela PT ale tez Wyborowej. koszt jednej butelki u niego to podobno cos ponad 18zl, do tego dostaje sie butelke gratis przy jakiejs tam ilosci, a jedna dziewczyna jeszcze dostala miniaturki Wyborowej, jakis tam katalog i dwie koszulki
wiec pewnie u niego zamowimy, bo laski z innego forum twierdza, ze taniej wlasciwie nigdzie sie nie dostanie (no chyba, ze trafilabym sie jakas super promocja w jakims Auchanie itp. )

aha a te zaproszenia ktore kiedys zamowilam na all gdzies zaginely na poczcie TZ sie oczywiscie nie moze zebrac do siebie na poczte zeby zrobic awanture gdzie zaproszenia albo awizo, bo jest otwarta w takich godzinach, ze normalnie pracujacy czlowiek nie ma szans na wizyte tam no ale moze juz dzis jakos dotrze
dobrze, ze juz te zaproszenia wlasciwe dostarcza kurier, bo poczta polska to porazka
Stary 2010-02-04, 10:54   #1307
kaska87
Zakorzenienie

Bols się zepsuł odradzam...nie słyszałam dobrej opinii już dawno

Stary 2010-02-04, 10:58   #1308
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
i mimo że mówisz że gorzej być nie może, to lepiej zrób sobie taki "test" bo jeśli okaże się, że może być gorzej to bedziesz mnie potem ścigać o tak--->

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
zaraz sie rozbujam
poczekaj no! tylko zrobię to co muszę zrobić ->ogarnąć się..
Ty i tak przodujesz w ilości postów w tej części wątku

Cytat:
a 10 lutego znow trzeba bedzie koczowac przy kompie od polnocy czekajac az rzuca miecho i wlacza rejestracje w USOSie
Kocham USOSa U nas dopiero ten system wdrażają i generalnie nikt nic nie wie. Trzeba chodzić za wykładowcami i ich pilnować, żeby wszystko tam wpisali, bo oni sami nie wiedzą Ostatnio poszłam do informatyków powiedzieć, że brakuje ćwiczeń z jednego przedmiotu i nikt na nie nie jest zapisany, to mi powiedzieli, że to nasza wina, że tego przedmiotu nie ma, a zapisy zamknięte i oni nam tego nie dopiszą. Prowadząca zajęcia musi nas wszystkich ręcznie do protokołu dopisać
A zapisy u nas są 15 lutego. Plany się pojawia pewnie 14 znając życie i moją chorą uczelnię

Cytat:
To ja już wolę to niż tego USOSa

Cytat:

Cytat:
hehehe jak to mówią "każdy orze jak może"
Albo jak to mawiałą Wioletka z Brzyduli "każdy orze jak noże"

Cytat:
no operacje plastyczne kosztują
Alimenty też ciągną po kieszeni

Cytat:
Ja mam wujka Waldka i jakiś rok temu dowiedziałam się że on wcale nie ma na imię Waldemar tylko Antoni Nawet na drugie nie ma Waldemar

Z tym wujkiem to
Mam kolegę, na którego wszyscy mówią Łukasz, a on ma na imię Dawid, ale on przynajmniej na drugie imię ma Łukasz

A co do Bolsa, to cena świetna, tyle, że słyszałam wiele opinii, że ta wódka się zepsuła i jest bleee
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:01   #1309
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

aha a te zaproszenia ktore kiedys zamowilam na all gdzies zaginely na poczcie TZ sie oczywiscie nie moze zebrac do siebie na poczte zeby zrobic awanture gdzie zaproszenia albo awizo, bo jest otwarta w takich godzinach, ze normalnie pracujacy czlowiek nie ma szans na wizyte tam no ale moze juz dzis jakos dotrze
dobrze, ze juz te zaproszenia wlasciwe dostarcza kurier, bo poczta polska to porazka
i dlatego aj się cieszę (ale nie tylko dlatego), ze mieszkam na wsi. Tutaj listonosz każda paczke przytarga do domu i jeszcze sie nie zdarzyło żeby jakies awizo w skrzynce leżało. Jak nie ma kogoś w domu to jak jedzie z trasy z powrotem to jeszcze raz wstąpi i przyniesie paczkę no ale u nas tez trochę inna sytuacja bo ok 15 jak jedzie z powroitem to u nas juz prawie każdy jest w domu.
A na PP ogólnie nei narzekam. Ale wkurza mnie np. jak z jednego końca Polski paczka przyjdzie dzień po jej wysłaniu, a z Poznania (ok. 70 km) idzie 3 dni
Stary 2010-02-04, 11:05   #1310
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
jestem jestem tylko nadrabiałam te 3 strony
masz szczęście, bo myślałam że się obraziłaś

idę ogarnąć szafę bo mi zrobili mały chlew

Martoolka, nie gadaj
nie dobra black! nie dobra

update: oh damn it! rzeczywiście, jestem straszna!

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2010-02-04 o 11:07
Stary 2010-02-04, 11:08   #1311
Ellin_ak
Rozeznanie

Czy orientujecie się czy za pas i muszkę do garnituru 89 zł to dużo? Są w kolorze czarnym.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:18   #1312
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Czy orientujecie się czy za pas i muszkę do garnituru 89 zł to dużo? Są w kolorze czarnym.
Niestety nie wiem, bo jeszcze się nie rozglądaliśmy za strojem dla TŻta

Doszłam do wniosku, że muszę coś zrobić ze swoim cielskiem, bo niedługo wezmą ode mnie miarę na kiecę, więc wskakuję na matę do tańca i zrzucam sadło A później może brzuszki z getrowym porobię
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:20   #1313
lain
Zakorzenienie

dziewczyny ktory tort Wam sie najbardziej podoba?
niedlugo idziemy spisywac umowe z cukiernia i wypadloby juz okreslic mniej wiecej co bysmy chcieli smak juz wybralismy - w srodku tort bedzie czekoladowy z chrupkami czekoladowymi teraz zostala kwestia wygladu
Stary 2010-02-04, 11:24   #1314
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny ktory tort Wam sie najbardziej podoba?
niedlugo idziemy spisywac umowe z cukiernia i wypadloby juz okreslic mniej wiecej co bysmy chcieli smak juz wybralismy - w srodku tort bedzie czekoladowy z chrupkami czekoladowymi teraz zostala kwestia wygladu
ten ze storczykami
Stary 2010-02-04, 11:26   #1315
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ten ze storczykami
o Ty storczykowy maniaku
Stary 2010-02-04, 11:26   #1316
BlackAngel
Adwokat diabła

Miałam sie pochwalić -> moje biurko tylko w kolorze olchy miodowej http://brw.com.pl/pl/produkt/1104-tb..._stoly_biurowe

Lain mi sie podobają nr 1 i 4

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2010-02-04 o 11:27
Stary 2010-02-04, 11:28   #1317
Aaś
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi niezłego stresa mi zadałyście my za wódkę i całą resztę "dodatków" sami płacimy więc dla nas ta cena jest baaaaaaaardzo kusząca... no dobra. pomyslimy jeszcze nie chcemy przecież zatruć gości

Black - ja się nigdy nie obrażam

Ellin ja się nie znam na muszkach i pasach ale chyba nie jest to jakaś wygórowana cena... :why:

Lain mi się podoba 1 i 2 - są najbardziej "ślubne" (szczególnie 1 z tą muchą ) ewentualnie 3 ale już mniej.
A ile takie torty mniej więcej kosztują?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:31   #1318
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
o Ty storczykowy maniaku
oj tak czy maniak to nie wiem Na parapecie mam tylko 12 Ale jakieś pechowe bo tylko 1 kwitnie obecnie
Stary 2010-02-04, 11:36   #1319
lain
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za opinie i czekam na wiecej

Ellin za taki zestaw w Cymbeline zycza sobie 130zl, wiec Twoja cena jest chyba spoko

Cytat:
Lain mi się podoba 1 i 2 - są najbardziej "ślubne" (szczególnie 1 z tą muchą ) ewentualnie 3 ale już mniej.
A ile takie torty mniej więcej kosztują?
my nie placimy za sam tort tylko ogolnie 18zl od osoby i w tym sa ciasta na stol, paczki dla gosci i wlasnie tort a ze to pracownia tortow artystycznych to umieja zrobic takie rozne tortowe cudenka dlatego szukam jakiegos interesujacego projektu

Cytat:
oj tak czy maniak to nie wiem Na parapecie mam tylko 12 Ale jakieś pechowe bo tylko 1 kwitnie obecnie
tylko 12
ja juz nie mam na parapecie u siebie zadnego, bo u mnie czesto koty przesiaduja i te storczyki za czesto spadaly

a ktos moze wie jak to jest z cenami kwiatow? takie cantadeski czy kalie sa drozsze niz jakies roze i gerbery czy porownywalnie? bo mi sie zachcialo bialych cantadesek na stolach

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-02-04 o 11:39
Stary 2010-02-04, 11:40   #1320
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Ellin za taki zestaw w Cymbeline zycza sobie 130zl, wiec Twoja cena jest chyba spoko
Nie jestem pewna ale chyba jednak kupimy muszkę i ładny czarny pasek cienki. Jeszcze koszula i buty i Tż będzie gotowy.

Co do tortu to ten 4 super. Nasz będzie piekła koleżanka z pracy- może też jakoś go ubierzemy ładnie. Muszę pooglądać dekoracje jadalne.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-02-04 o 11:41
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości