|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XVI
chcę Ci coś opowiedzieć, ale brakuje mi słów żeby wyrazić to, co czuję.
mogłabym to namalować lecz nie wymyślił nikt kolorów, których mogłabym użyć. - walcz. - podpowiadała wiara. - nie rób jej nadziei - odpowiedziało życie. -Mogę mówić do Ciebie dziewczynko? -Dziewczynko? -Tak, dam Ci jeszcze zapałki. Będziesz moją dziewczynką z zapałkami. -Ale… przecież ona umiera. -To nic, nie martw się. Ja zmienię tę bajkę. Usiadł koło niej i zapytał: - Co to za łomot? Ona spojrzała na niego nieśmiało i rzekła: - ...to moje serce... - Co Daje Ci brak miłości? - To, że jestem bezpieczna.. . - Bezpieczna?. . Przed czym się chronisz? - Przed tym, że ktoś odejdzie... dlaczego płaczesz? -nie płacze! -a te łzy, które Ci z oczu płyną? -to nie są moje łzy. -a czyje? -przyłóż dłoń do mojej piersi. czujesz? -dlaczego Ci tak serce kołacze? -to właśnie ono płacze. - Cześć. Jestem Piotruś. - Cześć, a ja Natalka. - Będziesz moją dziewczyną? - Pewnie. Wzięli się za rączkę i pobiegli razem na huśtawkę. -Już zapomniałam jak to jest. -Co takiego? -Jak to jest być tak beztrosko i cholernie szczęśliwą... Na razie minęliśmy się ze sobą, ale i tak pamiętam każde słowo. Bądź dziś dobrą myślą, obok mnie, bardzo blisko. Mówiłeś, że jestem Ci obojętna, a gdy miałeś mnie zobaczyć ostatni raz, zaszkliły Ci się oczy, i powiedziałeś "nie odchodź"... - i z czego się tak cieszysz gówniaro? - yyy, z niczego. - haha, pewnie jej wymarzony książę puścił jej oczko. - nie, nie oczko. on mi wysłał uśmiech. - od uśmiechu do miłości jeszcze długa droga. - nie prawda. uśmiech to połowa pocałunku... -Jednak nie zapomniałaś? -Nie. -Czemu? To takie proste. -Wiem, że proste. Ale boję się o nim zapomnieć. -Nie rozumiem… -Boję się, że jeśli zapomnę, to będzie znaczyło, że go jednak nie kochałam. -Stało się... -Co !? -Jestem uzależniona. -Od czego ? -Od najgorszej rzeczy.. -Czyli ? -Od Niego ... - dlaczego ciągle się na mnie patrzysz ? - bo boję się, że jak spuszczę wzrok, to Cię zgubię . < 3 Ty zawsze byłeś. Po prostu przyszedłeś z ulicy i tak już zostało. Odkąd Cię kocham, zawsze byłeś. I przedtem też. Bo tak naprawdę to nie było "przedtem" przed Tobą. |
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
Kaaate90 Dziękuje kwiatuszku ; DD nawet nie wiesz jakie to motywujące .. ; ** i w zupełności zgadzam się z Tobą ! ; dd - Wskoczyłabyś za mną w ogień? - kiedyś... dzisiaj stałabym jak idotka ze łzami w oczach, patrząc jak się palisz. skrzywdziłam siebie krzywdząc Ciebie .. miej tą świadomość, że moja czarna lista zaczyna się od twojego nazwiska.! Leżałam na łóżku jak Królewna Śnieżka czekająca na swojego królewicza, kiedy tym bałwanom krasnoludkom wydaje się, że nie żyje.. odwróciłam się do Niego. A On zaczął się zastanawiać, czy wezmę Go za królewicza czy za jednego z krasnoludków. ^^ kiedyś opisałabym cię tak: wysoki, przystojny brunet o czekoladowych oczach, który potrafi najczulej na świecie dotknąć mojego ramienia, a dziś? dziś możesz otrzymać jedynie miano pustego dupka z kłamstwem w oczach! -A co ty byś chciała? -Żebyśmy byli razem.. To przecież tylko internet. Otworzyła Gadu-Gadu, i "Archiwum" w którym przechowywała wszystkie wiadomości od Niego. Zaznaczyła wszystkie do usunięcia. Program pytał : Czy jesteś pewny, że chcesz usunąć te wiadomości ? (tak/nie). Siedziała chwilę nieruchomo, wpatrując się w ekran . Idiotyczne pytanie ! - pomyślała z wściekłością. Nagle poczuła się tak , jakby od jej odpowiedzi zależało czyjeś życie. Kliknęła na ' tak ' . Nic się nie wydarzyło . Świat istniał dalej . Widownia odetchęła z ulgą.. nie wymyśliła sobie. Ona naprawdę jest cholernie szczęśliwa. Ostatnio cierpię na Twój niedobór. Chcesz? opowiem Ci bajkę o samej sobie.. Wciągnę Cię w mój świat, w którym nie znajdziesz drzwi.. Stąd nie ma powrotu. Zaryzykujesz ? Jak małe dziecko wpatrzone w tęcze... ..urwane zdanie z niedosłyszanym 'kocham.' -Chodź, musimy pielęgnować te durne marzenia ! - One rosną ? - Nie, mała. One się spełniają.. -....ale On ma dziewczynę.. - Spoko, spoko, każdy wagon da się odczepić. mam nadzieję , że Cię nie zraniłem .. - nie , no co Ty - odeszła , płacząc. Jak pan myśli, po jakiej ilości będzie mi jeszcze lepiej? -Po dwudziestu pięciu mililitrach whisky w kawie i stu szampana w kieliszku z truskawką. Szampan na mój rachunek. mój osobisty lukrowany guziczek. ;* Pogotowie ratunkowe. - Potrzebuję karetkę. - Co się wydarzyło? - Doszło do samobójstwa. - Kto jest ofiarą? - Ja
|
|
#1894 |
|
Przyczajenie
|
* Nawet Ty nie zachwiejesz mojej równowagi!
* Bitwa na śnieżki.... Kto wygra? Najlepszy! ![]() * Ty księciem? Dla mnie raczej pedofilem ![]() * Jestem aniołem i uczę się latać.... * Olałeś... Zawiodłeś..... Teraz ja będę się bawić Twoimi uczuciami! * To co nieznane jest o wiele lepsze ![]() * Jesteś zimny jak głaz.... A ja tak potrzebuję ciepła.... ![]() |
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
powinnam - powinnam Cię pochwalić dużo wcześniej. ;*
Czasami jest się przednią szybą, a czasami robaczkiem.. Andersena nocą czytam roniąc łzy. Nie okradaj mnie ze wspomnień, które mam. Gdzieś w kąciku Twoich ust. Przysiądę.
|
|
#1896 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie pochwały jakie mi tam mignęły .. albo już czas najwyższy zainwestowac w okulary .
![]() ![]() _________________________ __________ . ciągle czuję Twój zapach unoszący się w powietrzu .. ` ‘ to co dajesz mi płynie w mojej krwi ! ` Nielegalne jest kochac tak ja kocham Ciebie .. ! - pamiętasz jak się poznaliśmy . ? - tak .. nigdy nie pomyślałabym, że coś z tego będzie . - aa jednak .. < 33 ‘ . cały czas ubrana na czarno .. tak , ma żałobę .. ale w sumie nikt jej nie umarł .. to żałoba po nim .. bo on dla niej już nie istnieje . ‘ .. zobaczysz - jeszcze do siebie wróciimy .. ` ' kolejny kolor dnia przysuł szary mrok tęsknoty za Tobą .. ' ` nie zatrzyma nas tysiąc fal .. ' ' z Tobą źlee, bo ranisz .. bez Ciebie jeszcze gorzej, bo wywołujesz tęsknotę .. ' - jestem szczęśliwa ! ![]() - nie martw się .. przejdzie Ci . Książe .. koń mu uciekł, zamek się zawalił, a księżniczka juz dawno ma go w du.pie ! _________________________ ______ agatka944 - ![]() ![]() ![]() ![]() Czuuj się okradziiona ! < 33 ślicznee .
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
niezostawiajmnie - tyś jest cudowna, nie ja, Aniołku
Kaaate90 - strasznie mi miło Na zdrowie, Aniołku Magari91, minimum4znaki, Nensie, JednaNaMilion, _Panna_Migotka_, agatka944 - okradłam Was Cukiierkowaa 7 - strasznie źle mi się czyta Twoje opisy Za ostre kolory ![]() Kiedyś zdobywanie gwiazd było proste. Wystarczyło być dzieckiem. Dziś tak trudno nam ruszyć wyobraźnią. Wiek odbiera dziecięcą beztroskę.
I słowa mogą zabić. Gdy jest mi źle. Gdy czuję, że otaczający świat za bardzo zbliżył się do mojej granicy indywidualności. Zamykam oczy. Widzę wtedy piękną, ognistą polanę maków. Słyszę szum pobliskiego wodospadu. Widzę mały domek, a wokół dwoje smyków skaczących wesoło. Słyszę śmiech mężczyzny. Widzę promienie słońca opadające na jego twarz. Widzę swoje marzenie. Marzenie, które pozwala mi wrócić z uśmiechem na twarzy do rzeczywistości. Chciałam stąd odejść. Wszystko było lepsze, niż życie tu i teraz. Czułam się ograniczona przez własny świat, myśli. Wtedy pojawiłeś się Ty. Znikąd. Nie dawałeś rad. Nie mówiłeś co robić. Słuchałeś. Słuchałeś mnie. Poczułam się wtedy ważna. Ważna, bo ktoś po prostu chciał mnie wysłuchać. Z Tobą trudniej mi żyć, bez Ciebie nie wiem jak żyć.
Czasami trzeba zrobić to, co trzeba. Edytowane przez marikab Czas edycji: 2010-02-04 o 16:08 |
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
dresowa - dziękuję maluszku, odwzajemniam uczucie ;* <33.
niezostawiajmnie - dzięękuję kochana ;* niezmiernie mi miło ![]() xDJakJaCieLubiexD - <33. jesteś jedną z najlepszych starych krów tego forum, ja to zaledwie młoda mućka jestem ;P. One for all - podkradłam genialnej mojej stokrotce <3 ;** Włosy sterczą na wszystkie boki, nawet one zbuntowały się przeciwko twojej nieobecności. Kojarzę Cię jedynie z bólem i smutkiem. Zero miłych doświadczeń. I pomyśleć że chciałam Cię mieć. Na zawsze. Niedorzeczność. Pielęgnuj nasze uczucie. Podlewaj słodkimi słowami i namiętnymi pocałunkami. Krążę po twojej głowie. Wydeptałam głęboką ścieżkę w kształcie serca, a w okół ani jednej myśli o mnie.
|
#1900 |
|
Przyczajenie
|
* Wybrałam Ciebie spośród miliona..... a teraz miliony dni będę tego żałować....
* Poświata radości w mym sercu.... * W oczach szaleńca iskra nadziei... * Każda dziewczyna ma takiego chłopaka, jakiego sobie wywróży ![]() * "Zwycięsca ma wielu przyjaciół, zwyciężony ma dobrych przyjaciół" * Czy mogę wyreżyserować Twoje życie?? * Podziwiam Twoją grę.... świetnie udajesz... * Odmawiam Ci biletu wstępu na mój prywatny pokład! * Wyjeżdżam.... Cel mojej podróży? Odnalezienie mojej drugiej połówki * "A kto wie czy za rogiem nie stoją Anioł z Bogiem.... " |
|
|
|
#1901 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Świetne! <33 kradnęę. ;] |
|
|
|
|
#1902 |
|
Rozeznanie
|
_zakazana- mogłabyś dodać chociaż jeden opis. ?
_______________ Brutalnie odrywają sie pojedyncze platy serca. Otulona samotnością, chce poczuć ze żyję.
|
|
#1903 |
|
Przyczajenie
|
Siedzę samotnie i patrzę w dal ,
a moje serce rozrywa żal . Powiedz kochanie , dlaczego tak musi być , że ktoś bez kogoś nie może żyć . Lepiej żebyś ty cierpiał niż ja płakała ;D |
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
Niech ktoś zgasi słońce, na kolanach błagam...
jesteście wspaniałe <3 |
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
marikab,Morphine_, sanderson93, minimum4znaki, __Fallen Angel__, blondii69 - Okradam Kochane
_________ Twoje zachowanie jest uzasadnione tylko i wyłącznie , twoim debilizmem . - Mam debila na Twoim punkcie - Dobrze, że nie downa. ;dd Błękit nieba w Twych oczach ![]() Smak niewypowiedzianych słów. Leżeli wtuleni wciąż patrząc w gwiazdy... - Czego najbardziej pragniesz? - spytała dziewczyna. - Nie wiem.- odparł - chyba Ciebie <33 ' Nadzieja ma się wykrusza, że będziemy mogli znów razem być. Dlaczego to losu nie wzrusza..?? Tęsknota znów powoduje łzy!!!Nie chce mieć Ciebie tylko w moich snach, w mych marzeniach pustych tak, gdy Cie nie ma, zimno jest, w moim sercu pada deszcz!! Głośno krzyczę kocham Cie, chociaż wiem, nie słyszysz mnie po co liczyć puste dni kiedy ciebie nie ma w nich..?? ' '- Jesteś po prostu dupkiem, najnormalniejszym w świecie dupkiem. - Dlaczego najnormalniejszym? - Widzisz, ty nawet nie zainteresowałeś się, dlaczego nazywam cię dupkiem, tylko oburzyłeś się na słowo 'najnormalniejszy'..' 'Scenariusz mojego życia musiał być bardzo wyczerpujący dla tego, kto go pisał. Ostatnią rubrykę o nazwie "miłość" zapisał tak niewyraźnie, że do dzisiaj nie wiem, czy po dwukropku jest napisane "kocham", czy "to cham".' z lekcji matematyki: - co jest potrzebne do tego aby narysować wykres? - ołówek, linijka... ![]() Pani jednak nie o to chodziło... :P
Edytowane przez myszka23101 Czas edycji: 2010-02-04 o 17:09 |
|
|
|
#1906 |
|
Przyczajenie
|
`.Siedziała na dachu i bawiła się marzeniami...
|
|
|
|
#1907 |
|
Przyczajenie
|
Gdy miłość miała smak różowej oranżady.
...ale ja w dupie mam wszystko co nie jest cacy! -ej, Ty! -tak? -kochasz mnie? -a mogę.. ? |
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Kaskowa Kurcakowa -
___ 'Kładąc rękę na życiu ,poczułam ,że się do niego wcale nie nadaję.
'Zepsuły mi się uczucia ,kupię nowe . 'Płacz mała ! Przecież łzy to żadna strata .
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Bo jedni mają duszę, a drudzy mają serce.
Chciałabym Ci dać ten jasny promyk słońca i przepiękną gwiazdkę z nieba. Niestety nasza miłość nie zmieni nas z ludzi w istoty Boskie. Księżniczka kapryśna, nie porzuci swego tronu i nie zdejmie swej korony po to by z miłością swego życia żyć długo i szczęśliwie w małym domku . Kolejna zmarnowana miłość... Kolejne zmarnowane szczęście...
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
marikab - czuj się okradziona ;*
___ Kocham Cię miłością lekką, prawie prostytucką. My jesteśmy po to żeby dbać o wasze życie duchowe, a wy jesteście po to aby nas utrzymywać. /Słowa katechety/ |
|
|
|
#1911 |
|
Przyczajenie
|
* " W miłości żaden trud nie jest ciężarem"
* Gra w zaufanie, chcesz znać wynik? Przej***łeś. * Me serce bije i nie zatrzymam go........<3 * Autorka własnych błędów i nieszczęść.... * Kocham wszystkich na liście kontaktów - Ciebie usunę jutro ![]() ![]() * Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo ^ ^ * Rozpoczął się wielki krach giełdowy mego serca.... * 7 dni, by stworzyć miłość ,lecz lata by się nauczyć z nią żyć... Lub bez niej... |
|
|
|
#1912 |
|
Przyczajenie
|
Toogether93 jestes najlepsza wsrod najlepszych
Gratuluje talentu. Zycze kolejnych 1000 postow bo zawsze wszystko od ciebie zabieram ***Siatkarka18 i latin brawa ![]() Nic pan nie widzi, proszę pana. Twoje oczy mówią mi dziś ŻEGNAJ. pokój bez widoków na przyszłość... słowo "kocham" nie odzwierciedla nawet cząstki tego co do Ciebie czuję już teraz nie wiem kim jestem.
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
myszka23101, rozsypanegwiazdy (przynajmniej choć jeden katecheta mówi o tym otwarcie) - Marika te ama Aniołki
Każdy ma swój szczyt świata.
Każdy popełnia błędy - czy jesteśmy na tyle dorośli by je wybaczyć? A gdy już wybaczymy - czy jesteśmy na tyle dojrzali by o nich zapomnieć? A gdy popełniamy błędy.. czy mamy w sobie odwagę przyznać się do nich? Bywają chwile, kiedy całe życie traci sens. Sądząc, że osiągamy granicę ludzkiej wytrzymałości, że osiągnięte "dno" jest dnem najgłębszym - mylimy się. Codzienność ma dla nas wiele niespodzianek. Niekoniecznie pozytywnych. Kiedy kilkakrotnie dotkniesz dna dowiesz się, że za każdym razem jest ono coraz gorsze. Ale i za każdym razem uczy nas żyć. Uczy nas być wytrzymałym wobec surowości dnia codziennego. Ze wspomnieniami to trochę jak z wąchaniem zasuszonej róży. Problem tkwi w tym, że i ona posiada kolce.
Czasami trzeba zrobić to, co trzeba. Edytowane przez marikab Czas edycji: 2010-02-04 o 17:08 |
|
|
|
#1914 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
najlepsza! <33 kupuję sobie licencję na bezczelne okradanie Cię ;D
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
dziękujePotrzebowałam go jak powietrza , to nie był wybór- to była konieczność.
Ne avevo bisogno come l'aria, non è stata una scelta, è una necessità. Wpatrywałam się przez chwilę zrezygnowana w ścianę deszczu za szybą i uroniłam kilka łez,ale tylko kilka. Resztę planowałam zachować na wieczór, jako gwałtowny akompaniament do rozmyślania o jutrzejszym dniu. Mi guardò per un attimo, si dimise nel muro di pioggia dietro la finestra e versato qualche lacrima, ma solo alcuni. Previsto di mantenere il resto della serata, un accompagnamento violenta alla meditazione per il giorno di domani. Rozwiązania słuszne to nie zawsze rozwiązania oczywiste. A czasami coś, co jednym wydaje się słuszne, innych rani. Soluzione corretta non è sempre la soluzione ovvia. E a volte ciò che sembra essere proprio uno, ferisce gli altri. Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2010-02-04 o 17:10 |
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Nieważne, że nie jesteśmy już razem. Kiedyś wiedziałeś o mnie wszystko. Znałeś bez słów powody moich łez. Ocierałeś je swoim rękawem. To było ważne. Powiedz jej, że to był koniec. Niech nie czeka. Chciałabym nie marzyć o Tobie. Ale to nieuleczalnie niemożliwe. .. gdy wreszcie udało mi się odnaleźć Twoje serce, ona już tam była. Bezpowrotnie- aaa, najlepsze, co można usłyszeć w ponury, nudny, nic nie warty dzień Dziękuję
Oleńka. www.departs.pl "Zapłacisz tyle, ile ona jest dla Ciebie warta." "kiedyś" to takie małe nigdy. Zrób co masz zrobić. TERAZ! Edytowane przez Toogether93 Czas edycji: 2010-02-04 o 17:16 |
|
|
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=limitowanaa;1693286 8]otojest dziękuję bardzo <3 _____________ zmartwiłeś się. nie dlatego, że powiedziałam coś nie tak, po prostu wiedziałeś co mam na myśli. ona go nie kocha, nie kocha go wcale. płacz. oznaka słabości, sposób drżenia twoich ust zanim łzy pociekną ci po policzkach. czasem na świecie jest tyle piękna, że aż trudno je znieść. (american beauty)
egyptians, the biggest fucking hipsters ever triangle is the future! Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲ Edytowane przez otojest Czas edycji: 2010-02-04 o 17:20 |
|
|
|
#1918 |
|
Przyczajenie
|
W nicości morza trwam
Wzruszenia ciągłym brak Szare nibo pełne ludzkich dusz Chyba chciałbym już tam być Zakołysany dzień opóścił ziemski brzeg Moja głowa pełna myśli jest Jak nabrzmiały z ptaków krzew |
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
Twojej.! ![]() Ty wiesz pończoszko. <3 ______ każde Twoje słowo chłonę wraz z powietrzem.
jesteś ostatnim puzzlem, którego brakowało aby ułożyć mnie. od zawsze marzyłam o tym, aby z Tobą być. niestety marzenia lubią spełniać się na odwrót. jesteś najlepszą, najbardziej doskonałą i pielęgnowaną częścią mnie.
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
Witaam w nowej części .
Żyję w jakiejś mgle, w odrętwieniu taka pogubiona i niewiedząca co dalej. Podejdź, usiądź obok i powiedz, że pomożesz mi się uśmiechnąć. Oczy mi załzawiły, a w środku zafalowało coś mglistego i tęsknego. Bohaterka wyciskacza łez. Rozmemłana, rozżalona, godna politowania. Efekt pustki emocjonalnej . Rozpiera mnie dziwne nostalgiczne uczucie nieopisanego żalu, smutku. Jakbym straciła kogoś, coś . Budzę się w nocy i natychmiast to mnie dopada. Leżę i próbuję odnaleźć źródło tego stanu . Nie pozwolę żeby mnie to niszczyło. Ten skurcz w żołądku, ból w sercu. nie kocham aż tak żeby się pogrążyć. -Masz wolne serce ? -Raczej smutne. Jak się nie kocha to smutno jest. Chciałabym żeby mnie wziął za rękę i poprowadził. Żeby się o mnie starał, żeby mu zależało... Niepoprawna marzycielka . Ze sobą czy obok siebie ? Zawsze się mijamy. Kiedy on wyciągał ręke ja uciekałam. Kiedy ja teraz porozmawiałabym on ma 'odwrót' . Mijanka. Zawsze tak jest. Uciekamy od prawdy . Żuję myśli jak gumę bez smaku.
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

dziękuje
Dziękuję