|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe mamusie z Torunia
Nie mam pojęcia za ile ale myślę, ze za tyle co bierze normalnie za USG czyli 50-60 zł. Więcej nie wezmę
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Nie byłam, ale nie ze złej woli - nie zdążyłam. Mamy budowę na głowie i nie zawsze wszystko układa się jak sobie człowiek zaplanuje. Za tydzień idę.
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() Mi specjalnie ciężko nie jest, choć 10kg na +, maluch dużo się wierci - ale niech się wierci ma od mamy przykaz ułożyć się do porodu!! Bo jak nie to mamę czeka cc A ja wracam od poniedziałku do pracy
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Mam coś dla czytających e-booki "Język niemowląt" Tracy Hogg. Sama nie czytałam, bo nie lubię e-booków
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja tez jestem z Torunia
mieszkam na II Rubinkowie termin mam na 28 czerwca. Chodze do doktor Modrzewskiej na Swietopelka i raczej nie narzekam chcialabym sie zapisac do szkoly rodzenia ale moj maz pewnie nie bedzie chcial chodzic a mozna samemu?
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
asia, można samemu, z mamą, koleżanką. Ale postaraj się namówić męża bo warto. Mój był baaaardzo zadowolony.
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem z "dwójki" Może kiedyś na kawkę?? ![]() Namów męża... nie będzie żałował...
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Postaram sie namówić męża
ale jak uslyszy ze zajecia trwaja dwie godziny to juz na wstepie mu sie nie bedzie chcialo... dziewczynki mam takie pytanko do WAs... bo ostatnio mam straszne bole w lewym boku az czasami nie moge sie poruszyc czy ktoras z Was miala moze takie cos? tak w lewym boku pod nerka. Bylam u lekarza ale nic nie moze zrobic bo zanych lekow nie moge brac poprostu mam lezec nie lubie lezecASIULEK_23 a jak mi bedzie lepiej to na herbatke mozemy sie umowic
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
asia, 2 godziny to są podzielone: godzina teorii i godzina ćwiczeń (na które warto chodzić, choć wiele osó nie chodziło).
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
To podeślij mi może na PW swoje dane (imię i nazwisko) to będę wiedziała co powiedzieć przez tel...
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja tez jestem z Torunia, i dopiero 5 tydzień ciąży więc zaczynamy
![]() A moim lekarzem prowadzącym jest dr Mizarewicz i ja sobie go bardzo chwalę.Fajnie że taki wątek się utworzył.Pozdrwaiam |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie musisz pisać. Dzwoniłam i mogę przyjść, mimo, że przyszły już dodatkowe 2 albo 3 rodziny
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
To fajnie, że Ci się udało. Ja bardzo chciałam chodzić, może w nast. środę będę na siłach. Jednak trochę praca już pomalutku daje się we znaki
![]() W pn. mam lekcję dla dzieci z położną o tym skąd się biorą dzieci Ciekawe jak wypadnie, maluchy podekscytowane naprzynosiły swoich pamiątek z niemowlęctwa - mam nadzieję, że będzie ok. A i ta pani położna wydaje się b.miła |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Tak, brzuch rośnie i zaczęły się pytania. Może lepiej niech im to wszystko ktoś bardziej obeznany przedstawi
Dziewczyny a w wyprawce dla malucha sól fizjologiczna też potrzebna? Bo zaczynam kupować pomału te wszystkie rzeczy i jakoś tak mi tego... mało
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Umiera nasz wątek??
Bo chyba jeszcze nie rodzicie?!! Mi maluch wlazł gdzieś koło żeberek i troszkę doskwiera, ehh już się nie mogę kwietnia doczekać |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie coś chyba zamiera...każdy jest aktywny gdzie indziej, gdzie indziej zbiera informacje...a tu cisza. Szkoda
Sól fizjologiczna potrzebna jest do przemywania oczek i ewentualnie do noska. Ale ja do noska wolę wodę morską - Disnemar. Ma fajny aplikator. Dziewczyny, która z Was miała mieć USG 4D w Chełmży? Fajnie było? ![]() I jeszcze pytanie do tych ok 30 tyg...Ustawiły się już Wam dzieciaczki głową w dół czy nadal się kręcą? Co do wyprawki to ja już mam wszystko. Ale dużo nie musiałam kupować bo to drugi dzidek... Buziaki, piszcie/my tu chociaż czasem PS. Passion - kupiłam karuzelkę za 130 zł z wysyłką...zaszalałam...
Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2010-02-09 o 19:02 |
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Mi Mizarewicz ostatnio mówił że tak 33-34 już powinien siedzieć główką w dół.
Ja pewnie mam pogląd niepopularny...ale chciałabym żeby Maluszek został odwrotnie... Przy poprzednim porodzie najpierw się wymęczyłam a potem i tak cieli...cesarkę zniosłam bardzo dobrze, bliznę już mam...i teraz marzy mi się bezbólowo, czyli planowe cc. No i coby nie mieć blizn i tu i tam... Więc marzy mi się, ale nie wierzę że będę miała tyle szczęścia...
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Jagaaa, to dobrze Ci się trafiło z karuzelką. Tylko ja taka niemota jestem i za tanio sprzedałam :/
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
No faktycznie, nienajgorzej... Wprawdzie tego dnia poszła jakaś za 20 zł mniej ale ogólnie chodzą ok 150 z wysyłką...
Faktycznie mogłaś wziąć więcej :-D
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie było kilka dni w domku i nie odwiedzałam wizazu...
Dziś byłam pierwszy raz na SR... Poćwiczyłam trochę i się zastanawiam czy jutro nie będę miała zakwasów ![]() Ubranka dla maluszka też mam już... Przywiozłam dziś od siostry, jeszcze bratowa ma dorzucić swoje... Ale trochę do kupienia innych rzeczy jeszcze zostało...
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu dość często zaglądam, praktycznie codziennie ale zawsze pustki więc odpuszczam... weźmy się do roboty ![]() Ja już chyba tez całą wyprawkę mam. Tylko muszę kupić staniki do karmienia do szpitala, ale to tak w marcu bo nie wiem ile mi jeszcze moje baloniki urosną ![]() Zaglądać mi tu częściej baby!!
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki, jak myslicie czy jak teraz na usg dowiem sie jaka plec mojego dziecka to moge juz zaczac kupowac ciuszki
czy to za wczesnie? bo juz tyle fajnych widzialam takie slodziukie...juz nie moge sie doczekac... termin porodu na koniec czerwca
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam termin na połowę maja i ciuszki już mam... W najbliższym czasie będę kompletować zestaw dla siebie, na końcu chyba wózek... Dziewczyny czy któraś z Was chodzi do przyszpitalnej SR? Na tę grupę która ma najpierw ćwiczenia a potem wykład? Bo tak się wczoraj zastanawiałam... Jakby co to ja to ta co pierwszy raz była
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam termin na koniec czerwca i szczerze mówiąć zamierzam się zabrać za zakupy za jakiś miesiąc.Może spotkamy się na porodówce hihihi
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki chętnie bym do Was się przyłączyła, no ale nie jestem jeszcze nawet w ciąży
Będę trzymała za Was kciuki jak będziecie na porodówce, mieszkam obok szpitala na bielanach więc może odczujecie pozytywne fluidy |
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczęta
![]() Dzisiaj tłusty czwartek i już się nie mogę doczekać kiedy dostane pączki Niestety męczy mnie kaszel już od trzech tygodni i ciągle nie przechodzi, więc sama do sklepu w ta pogodę nie wyjdę. A propo kaszlu, myslicie że mój maluch przez to gorzej się rozwija???? Męczy mnie to już i się zaczynam o niego martwić. Lekarz rodzinny nie chciał mi żadnego syropu przepisać, kazał samemu robić z cebuli, ale ja nie mogę tego przełknąć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

Będę trzymała za Was kciuki jak będziecie na porodówce, mieszkam obok szpitala na bielanach więc może odczujecie pozytywne fluidy