PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 15:21   #1411
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

obca dobry plan akurat nawet pasuje czasowo dla mnie i aicili skopnę se i wstawię do mojego pliczku

a ja już idę do domu!! jahahahaha
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:23   #1412
kaska87
Zakorzenienie

ale mam fajny plan tzn taki sobie ustaliłam
co drugi poniedziałek wolny i zajęcia od 7:30-11:00
i co drugi wtorek od 11:00-15:00 także mam dużo czasu wolnego i liczę, że potencjalnym pracodawcom nie będzie to przeszkadzać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:25   #1413
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
zazdroszcze. ja też bym tak chciała . nie ma to jak ludziom na ostatnim semestrze studiów rozbić 6 zajęć na 5 dni
Mi tak zrobili w tym semestrze, który się skończył... Tzn. łaskawie czwartek dali wolny
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:37   #1414
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Hmm...tylko ja nie wiem czy to do końca terminarz jest raczej lista rzeczy do załatwienia, co ile kosztowało, kiedy zaliczka wpłacona i ile do zapłaty zostało + listy gości, spis sal w których byliśmy (po co mi to nie wiem) .... ale dat co kiedy załatwiać nie mam rozpisanych... kurde, chyba będę musiała to dodać.
a no chyba że tak. myślałam że masz coś w ten deseń jak obca

i ja też powoli uciekam do domku. do potem, papa

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-02-04 o 15:38
mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:47   #1415
gospella
Wtajemniczenie

ja też mam w excelu tabelki, wyliczenia i inne statystyki
wreszcie zaczęłam odjemować i odhaczac załatwione sprawy.

mi tydzień leci za tygodniem, nie mam wolnych dni niestety, i sobota pracująca
i mam straszne problemy z paznokciami, co poradzic?
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:53   #1416
Ahsa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Cześć.
A ja mam zamiar kupić papier i zacząć robić zaproszenia Ale muszę znaleźć najpierw link do allegro który mi Chili wyslała.
ja mogę ci polecić sprzedawcę z allegro. również robiłam sama zaproszenia. są prawie skończone.
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:53   #1417
asiulek1705
Wtajemniczenie

Hello PMki Zaraz postaram się choć częściowo Was nadrobić... Dopada mnie dołek Kończę w przyszłym tygodniu staż i mi strasznie szkoda. Bardzo fajnie mi tam było, przyzwyczaiłam się do ludzi, zaprzyjaźniłam z niektórymi, żałuję że choć o 3 miesiące UP mi nie przedłużył stażu. Zawsze można było się od nich dowiedzieć, że wszyscy dostają staże na pół roku i nikomu nie przedłużają. Tymczasem we wtorek spotkałam w owym UP koleżankę, która od lipca się tam stażuje, do.... lipca. Czyli dostała na ROK. I jak tu się nie wkurzyć??To czym w końcu oni się kierują? Bo raczej nie przepisami...Ach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 16:04   #1418
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Hello PMki Zaraz postaram się choć częściowo Was nadrobić... Dopada mnie dołek Kończę w przyszłym tygodniu staż i mi strasznie szkoda. Bardzo fajnie mi tam było, przyzwyczaiłam się do ludzi, zaprzyjaźniłam z niektórymi, żałuję że choć o 3 miesiące UP mi nie przedłużył stażu. Zawsze można było się od nich dowiedzieć, że wszyscy dostają staże na pół roku i nikomu nie przedłużają. Tymczasem we wtorek spotkałam w owym UP koleżankę, która od lipca się tam stażuje, do.... lipca. Czyli dostała na ROK. I jak tu się nie wkurzyć??To czym w końcu oni się kierują? Bo raczej nie przepisami...Ach
tak to bywa ze stażami albo ze stażystami, miałam 2 stażystki i powiem, że jedna ok a druga maskara porzuciła mnie po 3 m-cach
ale w sumie mogliby przedłużać te staże.
Stary 2010-02-04, 16:11   #1419
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
tak to bywa ze stażami albo ze stażystami, miałam 2 stażystki i powiem, że jedna ok a druga maskara porzuciła mnie po 3 m-cach
ale w sumie mogliby przedłużać te staże.
Oczywiście, zależy na kogo się trafi Moją skromną osobę w UC wszyscy polubili i będzie im mnie brakować Miło jest być docenionym
Udało mi się doczytać o Waszych harmonogramach/listach spraw do załatwienia. Ja również takową posiadam i jestem spokojniejsza, że o niczym nie zapomnimy
Lain ja również bardzo lubię frezje I chciałabym bukiet z eustomy i frezji- czy się da, okaże się gdzieś w lipcu
Stary 2010-02-04, 16:11   #1420
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

eeej chyba sie wypisze z n-k.. co za leserstwo.. dostalam wlasnie wiadomosc od jakiejs dziewczyny ze jest nagranie jakeigos tam programu dla mlodych narzeczonych z dylematem.. czy chce czy nie chce wychodzic za maz.. kurna ze mam spam w poczcie to juz sie przyzwyczailam ale zeby na takim portalu zasmiecali mi skrzynke o ffuuuuu
co do frezji to ja chyba je bede miec w bukiecie.. bo tak ja kmowilam dostaje je od TZ.. to takie "nasze" kwiaty
Stary 2010-02-04, 16:56   #1421
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 17:08   #1422
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
hellow

będe się mniej udzielać, co by nie było że spamuje

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 17:11   #1423
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Szukałam tortu i lekko mnie zamurowało : http://www.blisstree.com/ouroneheart...-cakes-anyone/

a tu bardziej pozytywne zatkało http://www.perfect-wedding-day.com/a...ing-cakes.html

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-02-04 o 17:16
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 17:26   #1424
certina4
Wtajemniczenie

cześć

trochę nadrobiłam
Obca czas najwyższy pójść na salony czekamy na relację jak się już nastawisz i w końcu wybierzesz

U nas jeśli chodzi o załatwienia to zaklepaliśmy cukiernię i tort będzie angielski z polewą marcepanową, a o reszcie będziemy decydować później,

W końcu mamy zdjęcia od foto którego poleca mojego Tata- może się zdecydujemy w końcu na coś

połowa nauk przedmałżeńskich za nami

teraz z najważniejszych rzeczy to: suknia ślubna, fryzjer, makijażystka, alkohol, dekoracje sali, a zaraz potem: zaproszenia, robienie albumów dla rodziców

Gospella polecam nail tek i belissę

hej Lusmarija

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 17:49   #1425
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Za nami też
I jeszcze poradnia... Pierwszy termin zaklepany na 17 lutego, potem niewiadomo, bo ostatnio koleś miał już tylko terminy na kwiecień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 18:09   #1426
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
cześć

trochę nadrobiłam
Obca czas najwyższy pójść na salony czekamy na relację jak się już nastawisz i w końcu wybierzesz

U nas jeśli chodzi o załatwienia to zaklepaliśmy cukiernię i tort będzie angielski z polewą marcepanową, a o reszcie będziemy decydować później,

W końcu mamy zdjęcia od foto którego poleca mojego Tata- może się zdecydujemy w końcu na coś

teraz z najważniejszych rzeczy to: suknia ślubna, fryzjer, makijażystka, alkohol, dekoracje sali, a zaraz potem: zaproszenia, robienie albumów dla rodziców

Gospella polecam nail tek i belissę

hej Lusmarija
dzięki
Stary 2010-02-04, 18:13   #1427
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Dziewczyny, przepraszam, zdołałam tylko nadrobić ostatnie strony, tyle piszecie
Wreszcie się coś u mnie ruszyło Zapraszamy do mnie na obiad TZta z rodzicami i bratem. Moi się strasznie stresują i zwlekali z tym jak mogli, szczegolnie tata jest niechętny, a w końcu sie znają, moze to też jest taka stresująca sytuacja dlatego.
no i teraz z TZtem mamy rozkminkę, jak to ma wyglądać, bo wszystko już pozałatwiane, 6 m-cy i 4 dni do ślubu, a tu dopiero spotkanie rodziców Nie wiemy czy robić taką szopkę, ale chyba kwiaty powinien kupić mamie i ojcu jakiś alko... No bo przecież nie bedzie pytał nikogo o pozwolenie, pierścionek przecież noszę od prawie 2 lat! Jak myślicie dziewczyny? Doradźcie

Dlaczego szopka, w koncu i tak sie muszę poznać. W sumie może coś kupić, tak jak piszesz moze to być alko... i kwiaty, pewnie byłoby twoim rodzicom milo
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 18:14   #1428
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
No właśnie od czego jest zależna dlugość stażu?
Koleżanka mówiła że jej znajoma ma załatwiony staż w UC na 13 miesięcy
Ale czemu 13, na jakich zasadach to działa

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja pilam przedwczoraj z okazji konca sesji a w niedziele na rocznice pinacolade
Ojj też lubię A z czym pijesz pinacoladę?

Nie dam rady Was nadrobić-wybaczta

Co do wódki to bierzcie 0,5

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 18:49   #1429
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Tak chyba będzie dobrze
dzięki

co do wódki to my też będziemy kupować 0,5 ale jeszcze nie wiem jaką, najlepiej z dozownikiem, żeby się nie rozlewała po stołach.
No i mama zamówiła bimberek u koleżanki męża który robi pyszny ze sliwek. Nie czuc żadnym smrodem tylko śliweczkami no i musi być dość mocny, bo słaby jest obrzydliwy. to taki trunek, który nie może być słaby. ale oczywiście takie rzeczy to można wypic 1-2 kieliszki, bo to do schlania sie nie jest
Ja wczoraj wypiłam z przyjaciółką po 2 kieliszki likieru karmelowego (30 %) i miałam szumy.... Wstałam i mówię, że idę do domu i poszłam. Jednak wolę Red'sy

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
ja mogę ci polecić sprzedawcę z allegro. również robiłam sama zaproszenia. są prawie skończone.

Poproszę
I jak możesz to mi wyslij zdjecia zaproszeń, bo ja chcę sama robić, ale nie mam pomysłu:/. chyba tylko z przodu nasze imiona , ewentualnie data i tylko wstążeczka, żeby to tandetnie nie wyglądało, b0o jakbym zaczęla wymyślac.... to nie wiem co by z tego wyszło. Nie mam doświadczenia w robieniu zaproszeń...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Kurcze... wszystko na moim monitorze jest zielone:/... co mu się stało????
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 19:50   #1430
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Szukałam tortu i lekko mnie zamurowało : http://www.blisstree.com/ouroneheart...-cakes-anyone/

a tu bardziej pozytywne zatkało http://www.perfect-wedding-day.com/a...ing-cakes.html
Te torty to prawdziwe dzieła sztuki Aż szkoda coś takiego pokroić
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 19:51   #1431
metkaa
Zakorzenienie

czesc

chilanes przepraszam ze dopiero teraz, to gdzie mialas komunie to nikogo nie interesuje, chodzi o chrzest i bierzmowanie, ja byłam chrzczona w innym miescie niz teraz mieszkam, pojechalam tam wziełam zawiadczenie o chrzcie i normalnie to powinni miec w tej parafii wpis w swoich aktach kiedy i gdzie byłam u bierzmowania, i wtedy by ksiadz dopisał na zaswiaczeniu o chrzcie, niestety ta parafia nie miala wiec wczoraj poszlam do siebie czyli tam gdzie bylam u bierzmowania i musialam wyciagnac zaswiadczenie ze bylam u bierzmowania, nie wiem czy to logicznie wyjasniłam

dzis bylam w komisie bo myslalam ze tam tansze buty slubne kupie ale jak sie okazalo to ceny identyczne jak w sklepach wiec wole nowe, mysle tez nad tymi z allegro ale boje sie ze beda na mnie za plytkie,
bylismy tez ogladac obraczki, mamy swoj typ, w sobote jedziemy ze swoim złotem i chyba juz zamowimy

metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 20:21   #1432
can't be perfect
Wtajemniczenie

nic mi się nie chce ale TŻ wjechał mi na psychę i idę się uczyć

metka zostało Tobie 72 dni szok że ten czas tak szybko leci

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-02-04 o 20:22
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 20:38   #1433
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

chilanes przepraszam ze dopiero teraz, to gdzie mialas komunie to nikogo nie interesuje, chodzi o chrzest i bierzmowanie, ja byłam chrzczona w innym miescie niz teraz mieszkam, pojechalam tam wziełam zawiadczenie o chrzcie i normalnie to powinni miec w tej parafii wpis w swoich aktach kiedy i gdzie byłam u bierzmowania, i wtedy by ksiadz dopisał na zaswiaczeniu o chrzcie, niestety ta parafia nie miala wiec wczoraj poszlam do siebie czyli tam gdzie bylam u bierzmowania i musialam wyciagnac zaswiadczenie ze bylam u bierzmowania, nie wiem czy to logicznie wyjasniłam

dzis bylam w komisie bo myslalam ze tam tansze buty slubne kupie ale jak sie okazalo to ceny identyczne jak w sklepach wiec wole nowe, mysle tez nad tymi z allegro ale boje sie ze beda na mnie za plytkie,
bylismy tez ogladac obraczki, mamy swoj typ, w sobote jedziemy ze swoim złotem i chyba juz zamowimy

ja przypuszczam, że chilanes bardzo dobrze wie, że nikogo nie interesuje to gdzie miała komunię. bo jak rozmawiałyśmy o tych papierkach wszystkich, to tak po prostu leciałyśmy ciągiem: chrzest - komunia - bierzmowanie, bo jak się idzie do komunii w innej parafii niż był chrzest to rodzice musieli donieść świadectwo chrztu, więc denerwujące jest to, że znowu te same papiery trzeba im dostarczyć :/

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 20:43   #1434
201701300931
Konto usunięte

A mnie znowu głowa boli tak, że pewnie będę miała kłopoty ze snem A specjalnie wzięłam tabletkę, jak się tylko ból zaczął, żeby nie przeżywać tego, co dwa tygodnie temu...
Stary 2010-02-04, 21:02   #1435
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
nic mi się nie chce ale TŻ wjechał mi na psychę i idę się uczyć
O tej porze, to już nie warto się uczyć

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A mnie znowu głowa boli tak, że pewnie będę miała kłopoty ze snem A specjalnie wzięłam tabletkę, jak się tylko ból zaczął, żeby nie przeżywać tego, co dwa tygodnie temu...
Ojej Bidulko
Ja też pewnie nie będę mogła zasnąć, bo TŻ jest na nocce w pracy
Stary 2010-02-04, 21:05   #1436
Samoa
Zakorzenienie

Cześc dziewczynkiWpadłam na chwilkę, aby przestraszyć się mojego suwaczka
Miłego wieczoru i dzień dobry jutro
Zmykam zrobić manicure i do spania
Stary 2010-02-04, 21:13   #1437
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynkiWpadłam na chwilkę, aby przestraszyć się mojego suwaczka
Miłego wieczoru i dzień dobry jutro
Zmykam zrobić manicure i do spania
Aleś Ty ostatnio zapracowana A suwaczek straszy ostro Mój też zaczyna straszyć, bo za 3 dni będzie równe pół roku
Stary 2010-02-04, 21:34   #1438
agator74
Rozeznanie

czesc wam, jutro jade do domku
jak fajnie chociaz praktycznie na pol dnia bo potem wracamy bo mam w sobote ostatni egzamin wiec prosze trzymac kciuki tak kolo 11
i musze troche podszlifowac swoj angielski bo moze uda mi sie zalatwic prace wiec tez trzymajcie kciuki
a teraz sie zmywam bo tzcik mi przysypia to troche go pomecze i moze sie troche poucze
dobranoc papap
o matko 205 dni

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 22:18   #1439
BlackAngel
Adwokat diabła

jak obiecałam tak czyniłam, zamilkłam na kilka h

dobranoc!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 23:13   #1440
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Co trzeba załatwic też mam rozpisane plus jescze na miesiące i te miesiące się nie psrawdziły:P
ja mam wlasnie rozpisane na miesiace i to sie u nas super sprawdza

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ojj też lubię A z czym pijesz pinacoladę?
z tym z czym robia w knajpach/restauracjach (bo samej mi sie w domu nie zdarza )
czyli glownie malibu, rum, sok ananasowy, spienione mleko

uzgodnilismy z TZem tort
bedzie taki jak na pierwszym zdjeciu tyle, ze z rozowymi storczykami jak na drugim zdjeciu (tylko ze z galazkami )
teraz trzeba tylko wybadac czy nam taki zrobia ale co by mieli nie zrobic

a teram ide spac, bo padam z nog

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-02-04 o 23:14
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości