Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 00:26   #3991
sleepy
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość

Naprawdę nic na zapas nie kupujesz? Nawet jak jest promocja, a wiesz, że w najbliższym czasie to wykończysz?
Tak sobie myślę i wychodzi, że naprawdę nie.
Jak jest promocja to oczywiście często kupuję, np dziś kupiłam kolejne masło, mimo że mam w użyciu 6 smarowideł do ciała to te nowe też otworzę i będzie 'w obiegu'. Wszystko jest używane zamiennie bo nie potrafię kupić i odstawić do szafki na 3 miesiące.
A jeśli coś mam wykończyć w najbliższym czasie to wtedy zakup nowej sztuki nie jest zapasem, skoro i tak zaraz pójdzie w ruch

Tu mi się znów przypomniał tekst jednaj z Was: 'Czy trzy żele pod prysznic to zapas? Nie, to wybór!' I jak tak mam, nawet 5 żeli jednocześnie w użyciu, ale żadnego czekającego w kolejce na używanie.

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, znowu wpadam na chwilkę, bo niestety pracy mi tutaj nie brakuje i jeśli znajduję czas chociażby na podczytywanie was w wolnych chwilach to już jest dobrze.

sleepy, Iza, fajnie że wam się spotkanie udało. Mam nadzieję, że jak przyjadę w kwietniu to też będę mogła was zobaczyć
Hej Ela
Fajnie, że do nas zaglądasz.

Nawet dziś Izie mówiłam, że też w kwietniu chętnie się z Wami zobaczę
Stary 2010-02-05, 00:36   #3992
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Hosenko, wprawdzie nie z mocznikiem, ale tłustą warstewkę zostawia Nivea Mleczko wygładzające. Super nawilża, ale ma taką warstewkę, że aż mnie wkurza...Ja wolę jak się balsamy wchłaniają, a nawilżają
Tak samo masło waniliowe Ziai, które dziś zużyłam zostawiało taką warstwę, aż się kleiłam i pod prysznicem na drugi dzień dopiero też zmywałam je

Lizzie, witaj! Cieszę się, ze jesteś i ze o nas nie zapominasz!

Co do moich zapasów to wolę nie myśleć, wychodzi jakieś 250szt!

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-02-05 o 00:41
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 01:22   #3993
dominikaha
Zadomowienie

Ten wątek podnosi mnie na duchu, bo nie czuję się już jak głupek ze swoimi zapasami kosmetycznymi wiedząc, że nie jestem jedyna
Minął właściwie dopiero miesiąc nowego roku, a ja już zakupowo wyrobiłam normę za jakieś 6 miesięcy, jak nie więcej
Zapasy to moja wstydliwa tajemnica. Mam łącznie 16 smarowideł do ciała, 14 żeli pod prysznic, 12 odżywek do włosów, 10 szamponów, 8 kremów do rąk... To takie największe grzechy Oczywiście nie wszystko jest pełne, niektóre to końcówki, inne miniaturowe opakowania, a niektórych nie mam zamiaru w ogóle używać, tylko sprezentować komuś przy okazji.
Ale mimo takich licznych zbiorów nic się u mnie nie marnuje ani nie przeterminowywuje.
Chętnie jednak odchudziłabym swoje zbiory, byłoby o wiele luźniej w łazience

Oj też wam zazdroszczę tych podróży! Ja tylko raz byłam za granicą, we Włoszech ponad 5 lat temu, ale chętnie pojechałabym jeszcze raz Mam sporo do nadrobienia w kwestii podróżowania, nie byłam nawet w Krakowie ani w polskich górach
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 08:14   #3994
isa666
Zakorzenienie

Fatalnie się dziś czuję, po co ja szłam do tej pracy? No, ale oczywiście musiałam, bo dziś będzie dużo roboty i by mnie sumienie gryzło, że koleżanka wszystko sama robi a ja leżę w łóżku.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
na pewno będzie jeszcze niejedna okazja może najbliższe wakacje?
Hmmm...trudno powiedzieć, czy będę mieć jakieś wolne w ogóle w okresie wakacyjnym. Rok temu niby miałyśmy w firmie miesiąc wolnego a przecież prawie co 2 dzień byłam w pracy i jeszcze zaliczyłam 2 podróże służbowe w tym czasie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Pojęcie zapasów jest mi całkowicie obce
Mi też, na szczęście Jeśli już mam jakiś zapas to jest to 1-2 sztuki.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ano mają, niestety, i są też już nowe szampony i odżywki Tołpy Planet Of Nature i nowy kremik do rąk czerwony, ale ja się dzielni etrzymam
A dobre są te włosowe kosmetyki Tołpy? Nie miałam nigdy nic z tej firmy.
No, ale dziś raczej się nie wybiorę tam, bo marzę tylko o łóżku i lepszym samopoczuciu.
Stary 2010-02-05, 08:54   #3995
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Peeling Daxa, masło TBS i lakier do paznokci.
A Iza niech się sama spowiada Za bardzo nie szalała, ale czuję że przez weekend jeszcze się złamie
przyjemne zakupy

czyli nadal jest w TBS wyprzedaż limitowanek, tak?
Cytat:
co prawda kilka drobiazgów wpadło do kosmetyczki, ale to rzeczy albo z wyprzedaży (TBS) albo takie, na które polowałam od dawna. Może jak znajdę kiedyś wolną chwilę to cyknę fotkę nowościom.
Widzę, że piszecie o zapasach, ja nawet wolę nie myśleć ile tego zostawiłam w domu, co prawda w kwietniu wpadnę na tydzień do Polski to zabiorę kilka rzeczy ale reszta pewnie będzie musiała poczekać do października, jak wrócę.
Ela! mogliby Ci dać trochę odetchnąć, żebyś miała więcej czasu..

no i oczywiście czekam na fotkę Twoich nowości
Cytat:
Jak jest promocja to oczywiście często kupuję, np dziś kupiłam kolejne masło, mimo że mam w użyciu 6 smarowideł do ciała to te nowe też otworzę i będzie 'w obiegu'. Wszystko jest używane zamiennie bo nie potrafię kupić i odstawić do szafki na 3 miesiące.
ja na szczęście umiem ale czasem się łamię
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Co do moich zapasów to wolę nie myśleć, wychodzi jakieś 250szt!

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Fatalnie się dziś czuję, po co ja szłam do tej pracy? No, ale oczywiście musiałam, bo dziś będzie dużo roboty i by mnie sumienie gryzło, że koleżanka wszystko sama robi a ja leżę w łóżku.
no ale chory człowiek w pracy za dużo nie pomoże, a tylko możesz nabawić się jakichś powikłań, bo nie wyleżysz choróbska.. czasem trzeba coś rzucić dla własnego dobra

a co do wakacji, skoro masz urlop, to masz też prawo go zaplanować jak chcesz.. przecież by Cię nie ściągali z innego kraju do pracy dziwny system przyjęła Twoja firma
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 09:05   #3996
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Hmmm...trudno powiedzieć, czy będę mieć jakieś wolne w ogóle w okresie wakacyjnym. Rok temu niby miałyśmy w firmie miesiąc wolnego a przecież prawie co 2 dzień byłam w pracy i jeszcze zaliczyłam 2 podróże służbowe w tym czasie
W tamtym roku byłaś zatrudniona na umowę o dzieło a to inna bajka. Teraz za każdy miesiąc przepracowany na umowę o pracę należy Ci się ok 2 dni urlopu, więc najwyższy czas zacząć planować wakacje.
Stary 2010-02-05, 09:22   #3997
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A może Isana Rossmannowa z mocznikiem? Właśnie się na nią natknęłam na KWC. Cenia niziutka, żal nie spróbować.
Cytat:
Hosenko, balsam z mocznikiem polecam ci Eucerin. Miałam butlę z 3% Urea oraz próbkę 10% Urea i oba były świetne, zostawiały na skórze powłoczkę ( a o to ci chodzi?), rewelacyjnie nawilżały i np. w moim przypadku delikatnie złuszczały naskórek, dzięki czemu nie miałam problemu z wrastaniem włosków po depilacji. Do kupna kolejnej butelki zniechęciła mnie jednak cena, gdybyś go jednak dorwała gdzieś w promocji to szczerze polecam
Dziękuję za propozycje
Napewno skorzystam Najpierw wypróbuję Isanę

Luskap:
Miałam próbkę tego mleczka wygładzającego i za słabe było dla mnie
Masełko waniliowe miałam i bardzo lubiłam Zastanawiam się teraz nad kozim mlekiem, ale kurcze ... Jesli bedzie takie slabe jak Sopot Spa to nie chcę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 10:10   #3998
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

cześć

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dziękuję za propozycje
A ja polece jeszcze balsam dla diabetyków AA therapy Aga (0306) też go lubi z tego co pamiętam
A i jeszcze polece emulsje regenerującą z neutrogeny jest świetna właśnie wczoraj kupiłam 3 na zapas bo u mnie w rossie jest w cenie na do widzeniamam nadzieje że tylko opakowanie w tej serii zmieniają
xxxDAGMARAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 10:16   #3999
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość
A ja polece jeszcze balsam dla diabetyków AA therapy Aga (0306) też go lubi z tego co pamiętam
A i jeszcze polece emulsje regenerującą z neutrogeny jest świetna właśnie wczoraj kupiłam 3 na zapas bo u mnie w rossie jest w cenie na do widzeniamam nadzieje że tylko opakowanie w tej serii zmieniają
Oooo a ile kosztuje?
To jest ta z czerwonym akcentem na etykiecie?

Instagram

Stary 2010-02-05, 10:23   #4000
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Cytat:
Oooo a ile kosztuje?
To jest ta z czerwonym akcentem na etykiecie?
13 95 z 22 bodajże Tak to ten z czerwoną jest jeszcze balsam z niebieską
Stary 2010-02-05, 10:23   #4001
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
uwiebiam tę emulsję! a Rossmann ma dziwną politykę, w różnych sklepach są różne CND, emulsja wyszła zaledwie rok temu i nie wydaje mi się żeby się słabo sprzedawała.. to opakowanie z pompką? (w tubie nie widziałam w żadnym R. ) dla mnie lepsza była ta w tubie
Double with me?
Stary 2010-02-05, 10:25   #4002
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Cytat:
uwiebiam tę emulsję! a Rossmann ma dziwną politykę, w różnych sklepach są różne CND, emulsja wyszła zaledwie rok temu i nie wydaje mi się żeby się słabo sprzedawała.. to opakowanie z pompką? (w tubie nie widziałam w żadnym R. ) dla mnie lepsza była ta w tubie
To ta z pompką w tubie nie widziałam nawet no właśnie zdziwiło mnie że jest w CND bo przecież ta seria krótko u nas jest ale zapas zrobiłam tak na wszelki wypadek
Stary 2010-02-05, 10:37   #4003
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Wpadłam się pożegnać, bo jutro rano wyjeżdżam na tydzień do Belgii Dzisiaj mam jeszcze mnóstwo rzeczy do załatwienia i ogarnięcia, więc wieczorem pewnie nie dałabym nawet rady Wam tego powiedzieć.

Buziaki dla wszystkich i do zobaczenia!
Baw się dobrze.
Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
kończy mi się powoli masełko kakaowe Ziaji - i nic w zapasach!! pora się chyba wybrać na zakupy
Ja niedługo też będę musiała coś dokupić, bo skończy mi się balsam wygładzający Nivea i zostanie mi jedynie oliwka Rebuild Ziai.
Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Chociaż teraz to chciałabym wyzdrowieć... 3 dzień na L4 z grypą żołądkową. do tej pory nie miałam nawet siły do kompa podejść. Ale coś za coś - jestem lżejsza o jakieś 200 kg
Oj, współczuję.. Sama niedawno miałam grypę żołądkową, więc chyba faktycznie jakiś wirus.
Cytat:
Ano mają, niestety, i są też już nowe szampony i odżywki Tołpy Planet Of Nature i nowy kremik do rąk czerwony, ale ja się dzielni etrzymam
Kusi mnie Planet of Nature, ale nigdzie u mnie nie ma tych kosmetyków. Chyba będę musiała zamówić coś z neta.
Cytat:
Hosenko, wprawdzie nie z mocznikiem, ale tłustą warstewkę zostawia Nivea Mleczko wygładzające. Super nawilża, ale ma taką warstewkę, że aż mnie wkurza...Ja wolę jak się balsamy wchłaniają, a nawilżają
Tak samo masło waniliowe Ziai, które dziś zużyłam zostawiało taką warstwę, aż się kleiłam i pod prysznicem na drugi dzień dopiero też zmywałam je
Ja nie mam na sobie tłustej warstewki po smarowaniu tym balsamem.. A szkoda, bo to lubię. Tymbardziej teraz jak jest tak zimno i skóra się przesusza o wiele mocniej.

Jejkuuu ale mam zakwasy dzisiaj.
Wczoraj rano zrobiłam sobie trening (trochę zbyt intensywny), a wieczorem jeszcze byliśmy z TŻem na basenie, jacuzzi i saunie - byłam mega zrelaksowana i wreszcie nie boli mnie kręgosłup.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Wpadłam się pożegnać, bo jutro rano wyjeżdżam na tydzień do Belgii Dzisiaj mam jeszcze mnóstwo rzeczy do załatwienia i ogarnięcia, więc wieczorem pewnie nie dałabym nawet rady Wam tego powiedzieć.

Buziaki dla wszystkich i do zobaczenia!
Baw się dobrze.
Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
kończy mi się powoli masełko kakaowe Ziaji - i nic w zapasach!! pora się chyba wybrać na zakupy
Ja niedługo też będę musiała coś dokupić, bo skończy mi się balsam wygładzający Nivea i zostanie mi jedynie oliwka Rebuild Ziai.
Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Chociaż teraz to chciałabym wyzdrowieć... 3 dzień na L4 z grypą żołądkową. do tej pory nie miałam nawet siły do kompa podejść. Ale coś za coś - jestem lżejsza o jakieś 200 kg
Oj, współczuję.. Sama niedawno miałam grypę żołądkową, więc chyba faktycznie jakiś wirus.
Cytat:
Kusi mnie Planet of Nature, ale nigdzie u mnie nie ma tych kosmetyków. Chyba będę musiała zamówić coś z neta.
Cytat:
Ja nie mam na sobie tłustej warstewki po smarowaniu tym balsamem.. A szkoda, bo to lubię. Tymbardziej teraz jak jest tak zimno i skóra się przesusza o wiele mocniej.

Jejkuuu ale mam zakwasy dzisiaj.
Wczoraj rano zrobiłam sobie trening (trochę zbyt intensywny), a wieczorem jeszcze byliśmy z TŻem na basenie, jacuzzi i saunie - byłam mega zrelaksowana i wreszcie nie boli mnie kręgosłup.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 10:40   #4004
Hosenka*
Zakorzenienie

Za chwilkę będę szła na pocztę więc zbłądzę do Rossmanna Może będzie ta emulsja?

Fuksja: zazdroszczę takiego relaksu Ja byłam wczoraj z TŻ na ponad godzinnym spacerze nad rzeką. Spałam poźniej jak dziecko. Szkoda tylko, że ostatnio mamy tak mało czasu dla siebie Z jutrzejszych nart tez nici, bo TŻ ma szkołę (zachciało mu się kursu pedagogicznego, kurcze no …) a poźniej jazdę.

Instagram

Stary 2010-02-05, 10:50   #4005
fuksjaa

Cytat:
Fuksja: zazdroszczę takiego relaksu Ja byłam wczoraj z TŻ na ponad godzinnym spacerze nad rzeką. Spałam poźniej jak dziecko. Szkoda tylko, że ostatnio mamy tak mało czasu dla siebie Z jutrzejszych nart tez nici, bo TŻ ma szkołę (zachciało mu się kursu pedagogicznego, kurcze no …) a poźniej jazdę.
Jeżeli to Cię pocieszy, to my też mamy malutko czasu dla siebie. Teraz trochę nadrabiamy, bo mam wolne i TŻ tylko pracę, ale jak znowu nam dojdą zajęcia na uczelni (ja studiuję dziennie, TŻ zaocznie), mi jeszcze ten kurs (mam nadzieję, bo póki co nie ma pełnej grupy) to będzie ciężkoo.
Dodatkowo chcę zapisać się jeszcze na step 2x w tygodniu, bo mam możliwość darmowego karnetu, ale nie wiem czy pogodzę to wszystko.
Stary 2010-02-05, 11:01   #4006
loverynka
Zakorzenienie

Ale mnie dzisiaj dzień czeka...Mam lekcje z dziewczyną sympatyczną a potem księgowa i koncert

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:03   #4007
kochanie
Wtajemniczenie

Pozdrowienia z Białego
Cytat:
Miałam tu nakablować na kochanie że przez nią zrobiłam dziś nadprogramowe małe zakupy kosmetyczne(trochę niepotrzebne ale jakże cieszące). Ale tak naprawdę złego słowa nie mogę o niej powiedzieć. Wogóle mnie na zakupy nie namawiała(to raczej ja jej szeptałam do ucha 'kup kup'), a przede wszystkim wkupiła mi się w łaski ciasteczkami domowej roboty, które mi przywiozła

Iza, cieszę się bardzo, że się spotkałyśmy
No! Też się cieszę, że się spotkałyśmy No i trzymam za słowo, że przyjedziesz do nas na wiosnę!
Dzisiaj zaraz jadę w objazd po tych samych centrach handlowych co wczoraj
Melduję, że kupiłam tylko żel passiflorowy tbs (a właśnie, Basiu, aż sprawdziłam: http://www.biology.pl/owoce_egzotycz.../marakuja1.htm ) i lakier brokatowy Eveline. Oba już używane, brokat mam na paznokciach, uratował paskudnie wyglądający China Glaze. A żel Oczywiście zaczęłam żałować, że nie kupiłam masła, ale chyba się oprę

Elu, fajnie, że znalazłaś czas na napisanie o nas, nie mogę się doczekać zdjęć nowości No i koniecznie musimy się spotkać na wiosnę

Nie mam czasu cytować (właściwie nie mam czasu tu pisać)
Nosku, udanej podróży, mam nadzieję, że znajdziesz czas na drogerie
Estello, zazdroszczę Oczywiście nie przystojniaka (gratuluję!) ale Egiptu baaardzo

No to idę w obchód po białostockich sklepach, słońce wychodzi, aż się chce wyjść na dwór

Miłego dnia
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:14   #4008
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
przyjemne zakupy

czyli nadal jest w TBS wyprzedaż limitowanek, tak?
Na przecenie są te same rzeczy co ostatnio ale już bardzo przebrane

Cytat:
Za chwilkę będę szła na pocztę więc zbłądzę do Rossmanna
Ja też zaraz idę zbłądzić do Rossmana w zakupowych planach tylko dwa żele Fa i pianka do włosów.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Melduję, że kupiłam tylko żel passiflorowy tbs (a właśnie, Basiu, aż sprawdziłam: http://www.biology.pl/owoce_egzotycz.../marakuja1.htm )
Masło passiflorowe brzmi znacznie lepiej niż męczennicowe
Stary 2010-02-05, 11:27   #4009
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Estella, zazdroszczę potwornie wyjazdu do Egiptu, środek zimy a ty będziesz brązowa chodzić, hehe. Ale rozumiem, że przyjazd do mnie nadal masz w planach? Bo już myślę, gdzie by tu cię zabrać
Oczywiście, że aktualne tylko nie wiem jeszcze kiedy, może jakoś w kwietniu mi się uda. Chcę jeszcze do Paryża polecieć na kilka dni
Zabierz mnie do outletu MACa i będę przeszczęśliwa
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
W tamtym roku byłaś zatrudniona na umowę o dzieło a to inna bajka. Teraz za każdy miesiąc przepracowany na umowę o pracę należy Ci się ok 2 dni urlopu, więc najwyższy czas zacząć planować wakacje.
Dokładnie, skoro teraz pracujesz na umowie to normalnie bierzesz urlop i nie ma zmiłuj; dawno już nie słyszałam, żeby kogokolwiek odwołali z urlopu.
Cytat:
Estello, zazdroszczę Oczywiście nie przystojniaka (gratuluję!) ale Egiptu baaardzo
Nie mogę się doczekać, a to jeszcze miesiąc został a teraz idę do łóżka, bo zostałam dziś w domu, kiepsko się czuję. Mam nadzieję, że do poniedziałku mi przejdzie.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:30   #4010
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę i wychodzi, że naprawdę nie.
A jeśli coś mam wykończyć w najbliższym czasie to wtedy zakup nowej sztuki nie jest zapasem, skoro i tak zaraz pójdzie w ruch

Tu mi się znów przypomniał tekst jednaj z Was: 'Czy trzy żele pod prysznic to zapas? Nie, to wybór!' I jak tak mam, nawet 5 żeli jednocześnie w użyciu, ale żadnego czekającego w kolejce na używanie.
No to wszystko jasne, bo z kolei ja nie potrafię używać 6 balsamów na raz. Zwykle 2, góra 3 mam w użyciu, podobnie z żelami pod prysznic I też uważam to za wybór, a te co stoją nietknięte na półce z zapasami, to właśnie zapasy. I nawet jak coś ma postać tydzień-dwa zanim zastąpi poprzednika to też zapas

Cytat:
Napisane przez dominikaha Pokaż wiadomość
Ten wątek podnosi mnie na duchu, bo nie czuję się już jak głupek ze swoimi zapasami kosmetycznymi wiedząc, że nie jestem jedyna
Minął właściwie dopiero miesiąc nowego roku, a ja już zakupowo wyrobiłam normę za jakieś 6 miesięcy, jak nie więcej
Zapasy to moja wstydliwa tajemnica. Mam łącznie 16 smarowideł do ciała, 14 żeli pod prysznic, 12 odżywek do włosów, 10 szamponów, 8 kremów do rąk... To takie największe grzechy Oczywiście nie wszystko jest pełne, niektóre to końcówki, inne miniaturowe opakowania, a niektórych nie mam zamiaru w ogóle używać, tylko sprezentować komuś przy okazji.
Ale mimo takich licznych zbiorów nic się u mnie nie marnuje ani nie przeterminowywuje.
Chętnie jednak odchudziłabym swoje zbiory, byłoby o wiele luźniej w łazience
No to ze mną jeszcze tak źle nie jest Ciekawa jestem ile w takim razie masz całego dobytku

Cytat:
Dziękuję za propozycje
To zdaj relację, bo i mnie korci, zwłaszcza, że krem do rąk z mocznikiem mają naprawdę dobry

Cytat:
I po co ja tu wchodziłam, po co to czytałam Teraz jestem pewna, że jak mnie nogi poprowadzą do Rossmanna i będzie ta Neutrogena to ją kupię. W końcu NutriTherapy powinien się zmyć w tydzień. To krem, przez co jest gęsty i mało wydajny i b. szybko go ubywa.

Cytat:
No to idę w obchód po białostockich sklepach, słońce wychodzi, aż się chce wyjść na dwór
Słońce słońcem, ale i tak właśnie podawali, że jak zwykle w Białym najzimniej -4 stopnie.

Zmykam z Wizażu, trzeba by coś pożytecznego zrobić.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 13:16   #4011
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Będąc w R. sparwdziłam cenę i u mnie jest po 13,19.

Cytat:

Słońce słońcem, ale i tak właśnie podawali, że jak zwykle w Białym najzimniej -4 stopnie.
Ale tego małego mrozu wogóle nie czuć I rzeczywiście słońce cudowne!

Donoszę, że te nowe Fa są z serii jogurtowej, nazywają się Body Smoothie. Wziełam oba: malina+granat i marakuja+rodzynka brazylijska

Wpadło mi do koszyka też kilka innych drobiazgów. Skusiłam się na serum nawilżające Blue Lagoon Farmony bo jest akurat CND i grzechem byłoby nie wziąć i nie spóbować gdy kosztuje tylko 6,89zl
Stary 2010-02-05, 13:27   #4012
Organzza
Zakorzenienie

Iza, gdybym nie miała to też bym się skusiła na ten marakujowy żel obłędny
Cytat:
Na przecenie są te same rzeczy co ostatnio ale już bardzo przebrane
trafiłam dziś do Arkadii w TBS rzeczywiście to samo i wszystkiego nadal dużo i znowu będą miniaturki pani właśnie rozkładała, ale nie chciało mi się czekać aż wyłoży wszystkie
najbardziej promują oczywiście cytrynowe, miałam wziąć mały żelik, ale zrezygnowałam
i kusił duży żel (400ml) za 20zł, też się dzielnie oparłam był grapefruit, mandarynka, mango i coś jeszcze, ale nie pamiętam..

za to kupiłam w SP 2 micele i pomarańczowy zestaw Elmex za 21.99 (grzech nie wziąć, zwłaszcza, że sam płyn do płukania jamy ustnej kosztuje koło 19-20zł )

no i chodzą za mną małe masełka
Double with me?
Stary 2010-02-05, 15:41   #4013
Hosenka*
Zakorzenienie

Szef wypuścił mnie 1,5 godziny wcześniej do domu

Cudowny nastrój niestety musiał prysnąć, bo się okazało, że od jutra znowu mam szkołe A mialy być narty .... i łyżwy ...

Instagram

Stary 2010-02-05, 16:31   #4014
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Będąc w R. sparwdziłam cenę i u mnie jest po 13,19.
U mnie tak samo. I były wszystkie 3 rodzaje: emulsja regenerująca czerwona, dżywcza niebieska i balsam nawilżający niebieski, oczywiście te z pompką. A mi się udało upolować niebieski balsam w zestawie z chusteczkami do twarzy za 13,19zł właśnie Nie mogłam nie wziąć, zwłaszcza, że ten balsam to mój ulubieniec. Próbowałam emulsji i u mnie się nie sprawdziła, a regeneracji nie potrzebuję, więc tym bardziej wersję czerwoną odpuszczam. Aż tak wymagającej skóry całe szczęście nie mam.
A tak w ogóle możecie mnie już bić, bo ledwie 5-ty a ja już złamałam odwyk No ale tłumaczę się tym, że aktualne smarowidło się kończy, a ta Neutrogena będzie idealnym nawilżaczem nawet jak już się cieplej zrobi. W zasadzie to mój poranny must-have na wiosnę-lato, bo inne się zaraz kleją albo są za tłuste, a ten balsam nie.

Cytat:
Donoszę, że te nowe Fa są z serii jogurtowej, nazywają się Body Smoothie. Wziełam oba: malina+granat i marakuja+rodzynka brazylijska
Wąchałam oba, zapachy ciekawe, ale na szczęście nie lubię żeli Fa, więc i tak nie kupię.

Cytat:
Wpadło mi do koszyka też kilka innych drobiazgów. Skusiłam się na serum nawilżające Blue Lagoon Farmony bo jest akurat CND i grzechem byłoby nie wziąć i nie spóbować gdy kosztuje tylko 6,89zl
O jaaa, jaka taniocha! Przepłaciłam kurka no No ale w sumie u mnie już tych serum nie widziałam, przynajmniej w tym Ross, w którym wcześniej je kupowałam za te 12zł w promocji.

Cytat:
Cudowny nastrój niestety musiał prysnąć, bo się okazało, że od jutra znowu mam szkołe A mialy być narty .... i łyżwy ...
To tak z dnia na dzień Wam powiedzieli?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:48   #4015
fuksjaa

Cytat:
U mnie tak samo. I były wszystkie 3 rodzaje: emulsja regenerująca czerwona, dżywcza niebieska i balsam nawilżający niebieski, oczywiście te z pompką. A mi się udało upolować niebieski balsam w zestawie z chusteczkami do twarzy za 13,19zł właśnie Nie mogłam nie wziąć, zwłaszcza, że ten balsam to mój ulubieniec. Próbowałam emulsji i u mnie się nie sprawdziła, a regeneracji nie potrzebuję, więc tym bardziej wersję czerwoną odpuszczam. Aż tak wymagającej skóry całe szczęście nie mam.
A tak w ogóle możecie mnie już bić, bo ledwie 5-ty a ja już złamałam odwyk No ale tłumaczę się tym, że aktualne smarowidło się kończy, a ta Neutrogena będzie idealnym nawilżaczem nawet jak już się cieplej zrobi. W zasadzie to mój poranny must-have na wiosnę-lato, bo inne się zaraz kleją albo są za tłuste, a ten balsam nie.
W takim razie skoro to taki niezbędnik to jesteś usprawiedliwiona, bo pewnie będziesz regularnie używać i szybko Ci zejdzie.

Poczułam dziś wiosnę, taką prawdziwą, cieplutką (to nic, że wszędzie pełno śniegu i może jeszcze będą mrozy ), słońce tak pięknie świeciło.
W związku z tym coś mnie natchnęło i wzięłam się za konkretne porządki - wieczorem będzie wszystko błyszczeć. W sumie najgorsze już za mną [uporałam się z szafami], powinno pójść gładko. O, i jeszcze ciuchy wyprasuję, bo trochę się ostatnio namnożyło.
Stary 2010-02-05, 16:51   #4016
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Oczywiście, że aktualne tylko nie wiem jeszcze kiedy, może jakoś w kwietniu mi się uda. Chcę jeszcze do Paryża polecieć na kilka dni
Zabierz mnie do outletu MACa i będę przeszczęśliwa
Ooo to super, w kwietniu będzie tu już lato więc idealna pogoda na spacery nad morzem
A outlet będzie naszym pierwszym celem, hehe Pójdę tam jutro, zobaczę czy dorzucili coś nowego czy towar bez zmian.

BTW, wczoraj o mało nie kupiłam Sweet Siennki na Ebayu, ale cena 30 funtów razem z przesyłką, wysyłka ze Stanów. Ehhh, nie będę ponad dwukrotnie przepłacać ale zwątpiłam, czy uda mi się ją jeszcze gdziekolwiek dorwać
Stary 2010-02-05, 17:04   #4017
Estella
Zakorzenienie

Może uda Ci sie zmieszać jakieś pigmenty, żeby oiągnąć podobny efekt?
Spacery nad morzem, super

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:30   #4018
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
No to ze mną jeszcze tak źle nie jest Ciekawa jestem ile w takim razie masz całego dobytku
Właśnie policzyłam, że w użyciu mam równo 50 kosmetyków + 65 sztuk zapasów Na swoje usprawiedliwienie dodam jeszcze, że jestem podzielona między dwoma miastami, więc żeby nie wozić, mam w sumie podwójne kosmetyki, co zwiększa od razu ich ilość. Jednak chciałabym się zamknąć w ładnej okrągłej licznie 50 sztuk łącznie z zapasami
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:34   #4019
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
a co do wakacji, skoro masz urlop, to masz też prawo go zaplanować jak chcesz.. przecież by Cię nie ściągali z innego kraju do pracy dziwny system przyjęła Twoja firma
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Jeśli wcześniej zaplanuję to myślę, że nie będzie problemu, ale jest jeszcze kilka innych czynników, które przekreślają plany wyjazdowe. Nie mam z kim jechać na przykład.

Cytat:
Co to jest rodzynka brazylijska?

Miałam dziś pracowity dzień, ale dzięki temu nie odczuwałam tak bardzo tego, że moje zdrowie szwankuje. Przez weekend postaram się wykurować.

BTW. Jestem podłamana trochę tym szukaniem stażystki do firmy: dzwoniłam do 2 PUPów, z których moglibyśmy kogoś przyjąć i w jednym może (z dużym znakiem zapytania) pieniądze będą mieli od marca a w drugim dopiero w czerwcu (mają w urzędzie 160 wniosków złożonych od różnych firm i niektóre złożone zostały jeszcze we wrześniu, ale PUP nie ma kasy na staże! ).
Nie ciekawie to wygląda
Stary 2010-02-05, 18:09   #4020
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja też mam ten balsam Neutrogeny czerwony z pompką. Oczywiscie na razie w zapasach, choć po wypróbowaniu podobał mi się. Tylko ja wolę ślicznie pachnące balsamy
Wrzuciłam dziś na wątki całe swoje zbiory
Dla zainteresowanych podaję linki:
Perfumy
Kolorówka
Pielęgnacja 1
Pielęgnacja 2
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości