|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Bo to tak jest.. Jak ja jestem zła to i komputer obrywa, jak nie ma nikogo.. Niestety..
Ja rozstępy mam, ale z daawna. Miałam rozmiar D i spadły mi do A, a pozniej momentalnie urosły do C. Były strasznie widocznie, zwłaszcza w lato, takie jasniejsze kreski. Ale teraz już rozjaśniły się.. |
|
|
|
#872 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smaruje sie od trzeciego tygodnia ciazy ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Same. Nigdy niczym nie smarowałam cycochów..
No nie wierze, co to sie dzieje.. ![]() Znów kopara z ciężarówą i wywożą zwały śniegu
|
|
|
|
#874 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety na reakcje skóry w ciąży pracujemy już wcześniej. Potem to nawet taka Mustella droga jak byk nie działa jak trzeba. Ja smaruję cycory od 19 roku życia, spadałam z wagi i tyłam parę razy naprawdę mocno. A cyc nic. Tam gdzie nic nie robiłam, np. u góry ud mam paski, tam gdzie smarowałam zero. Teraz mam już doje po prostu a nie biust i nadal nic. |
|
|
|
|
#876 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() super ciuszki Cytat:
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1695818 4]opel omega ![]() chyba nie ma się czym chwalić, ale prezentuje się całkiem zgrabnie i mimo że kombi to nie wygląda jak karawan... zmieści się wózek, torby z betami i co zechcemy [/QUOTE] za wybór autka, my tęz teraz to przeżywamy, juz nie mogę...tacy niezdecydowani jesteśmy...Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się ja tez wtyle za murzynami z zakupkami ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item885227348_...drowy_sen.html [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16972614] A powiedzcie mi, czy któraś prócz mnie jeszcze nie ma mokrych cyców? Nic mi nie leci, no... Tzn nie to, bym się martwiła specjalnie brakiem niedogodności [/QUOTE]ja dwa razy miałam takie kropki, raz na biustonoszu, raz na koszuli nocnej... Cytat:
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mi trochę przeszło Ale było okropne kaszlnąć i od razu mokre majtki ![]() No moja podusia tez jest z jednej strony bardziej plaska i tak 'rośnie' Tyle ze mam zwykłą bawełnianą
|
|
|
|
|
#878 |
|
Organizatorka
|
Melduję jakby ktoś miał potrzebę że w realu jest promocja na proszek Lovela 3,6 kg za 33,95 i pampersy new baby 2 : 2 paki x 94 szt za 84,95
|
|
|
|
#879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może juz znacie ten temat ale podsyałam linka o niebiezpiecznych substancjach w kosmetykach:
Edit: w poście poniżej dobre linki
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44243.png Edytowane przez pearl4 Czas edycji: 2010-02-05 o 12:07 |
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam już B, C, D, E, F i nawet G. To bardziej kwestia skóry niż rozmiaru.
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Linki są walnięte, u mnie też nie działają, na żadnej przeglądarce...
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Za dużo by było cytować więc odniosę sie ogólnie...rozstępów na razie niet, nigdzie- mimo, że już 10 kg na plusie, jedynie brzucho mam takie lekko perłowe- całe ale rozstępów nie ma. Cycoszki jak miałam małe tak mam, urosły troszeczkę, o jeden rozmiar i się nie zanosi żeby miały być większe i nic z nich nie cieknie na razie. przy kichaniu też mi się zdarza siknąć ale wkładki nawet bez kichania mam wilgotne, przez upławy ciążowe. Nad majtami i podpaskami poporodowymi nie myślałam w ogóle- ale jakichś tam specjalistycznych "sprzętów" nie mam zamiaru kupować, przeżyję na alwaysach i zwykłych gaciach. Laktator jak będzie potrzebny to kupię, na razie nie szukam.Co jeszcze...pościelkę mam na razie jedną,do łożeczka, drugi komplecik na zmianę sama uszyję. Lato w 3mieście szybko dość przychodzi więc do wózka będzie cienki kocyk i tetrówki kolorowe, jakby co- będzie śpiworek. Chyba o niczym nie zapomniałam.Jakby co to powiedzcie.....
Gratuluję wszystkim babeczkom co im się ostatnio Maluchy ujawniły.A wszystkie Was całuję
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
A to przepraszam, wklejam jeszcze raz bo u mnie działają:
http://www.pro-test.pl/article_artic...aln%C4%85.html Lista produktów: http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
biuściasty temat się zaczął ![]() Ja też się trochę boje, że porobią mi się rozstępy na piersiach ale puki co praktycznie wcale mi nie urosły.... zawsze miałam małe B a teraz jest powiedzmy... średnie B A co do majtek poporodowych, to ja też nie będe kupowac raczej tych "specjalistycznych gaci" Kupie hurtem jakieś tanie bawełniane majtki + duuuże alwaysy i będzie mi bardziej komfortowo niż z takim sztucznym czymś na tyłku. A majtki sie po całej akcji wyrzuci Mam mega parcie na kwaśne Zjadłam wczoraj całe opakowanie nim 2 żujki czy jak to tam aż mnie brzuch rozbolał Co ta ciąża robi z człowiekiem
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-02-05 o 12:13 |
|
|
|
#889 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja jest spoko. w nic się nie wtrynia, nie chce mi dawać nic starego. dzidkowi na razie nic nie kupuje, ale za to ja dostałam od niej dwa sweterki. i jeszcze dzwoniła zapytać jaki kolor bym chciała... aż mi głupio... za to z teściem przeboje, ale to inna bajka i nie tylko nam się daje we znaki. wszyscy machnęli ręką na jego dziwactwa. tt. oto co robi przywiązanie do marki, większość rzeczy będziemy chyba mieli z tej firmy - jakoś tak nam się podobają... a laktatory (tt i babyono) pokazałm na allegro tż'towi i mowię, że nie wiem czy jest sens kupować droższy, czy się przyda, a jeżeli tak to pewnie dam radę z tym tańszym... ten się popatrzył, pomyślał, porównał "technicznym" okiem i kazał zamówić tt... to się z mężem kłócić nie będę ![]() Cytat:
no grunt że duży, wygodny i niebrzydki.Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16972614]... A powiedzcie mi, czy któraś prócz mnie jeszcze nie ma mokrych cyców? Nic mi nie leci, no... Tzn nie to, bym się martwiła specjalnie brakiem niedogodności [/QUOTE]ja nie mam... nie tylko nic nie cieknie, ale dodatkowo są wręcz mega wysuszone... ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
, ale macać nie cierpię...
Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-02-05 o 12:12 |
|||||
|
|
|
#890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale ta lista chyba troszkę przesadzona, skoro znalazły się na niej także produkty dla dzieci, Bambino, Emolium, Hipp, Linomag, Mustella, itd...jedynie Penaten nie widzę. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1697566 2]mojego mężusia zauroczyły te tiny love... farma albo wyspa marzeń... i o innych słyszeć nie chce, zwłaszcza, że już się cieszy na tego pilota. on sobie myśli, że jak dzidziek zacznie kwękać w środku nocy, to on bez wstawania pstryk mozarta i wszyscy lulamy dalej ![]() testowałaś rozumiem na sobie, ale generalnie to do kąpieli małego? bo nie kumam jakie są mydełka dla niemowląt - czy właśnie zamiast mydełka emulsja? ja nie znoszę wszelkich mydeł - mam wrażenie że WSZYSTKIE wysuszają. przynajmniej mnie. [/QUOTE] a do kąpieli u nas od początku, aż do niedawno było mydełko Bambino. |
|
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co chodzi o majtki poporodowe, to ja sobie kupilam z siateczki bawelnianej w aptece, przepuszczajace powietrze , sa jednorazowe i ulatwiaja gojenie. (polecila mi je moja kolezanka, która juz 3 dzieci urodzila) A teraz mam troche zmartwienia, dzwonili do mnie od mojego lekarza, ze mam ponownie zrobic badania krzywej cukrowej , 4- godzinne poniewaz wg badan wczorajszych mam powiekszony poziom cukru.... i nalezy zrobic dluzsza krzywa cukrowa.... jade w poniedzialek do laboratorium. Mam nadzieje, ze wszystko wróci do normy i dalej bede sobie spojkojnie oczekiwala na rozwiazanie. A treraz juz spadam do lózka, bo strasznie mnie plecy bola z prawej strony , a na dodatek nie moge sie uporac z zatwardzeniem od ubieglego piatku, non stop dieta odpowiednia, plyny ooraz lekarstwa i az mnie skreca.... Milego dnia dla wszystkich
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-05 o 12:53 |
|
|
|
|
#892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj obczailam w sklepie posciele, dodatki itp Mammas&Pappas. Tez cuda ![]() Ja Was podziwiam wszystkie, ktore korzystacie z allegro. Ja wogole nie kumam tego serwisu, chociaz pare dni temu sie zarejestrowalam i czekam na list jakowys ![]() Cytat:
![]() Ja podklady poporodowe dostane w paczce z innymi rzeczami ale jesli cos mi sie w nich nie spodoba to kupie inne napewno. Podobnie z wkladkami laktacyjnymi. Dzisiaj mozj maz zobaczyl w sklepie pasy podtrzymujace brzuch ale moj mimo, ze duzy jeszcze mi nie ciazy za bardzo ![]() Bylam dzisiaj u poloznej. Krew i mocz ok ale moge brac dodatkowe Fe. I pierwszy raz mialam wizyte u lekarza. Mloda siksa wypytala jak sie czuje, zmierzyla brzuch, posluchala serca i wymacala, ze wszystko w srodku pozamykane czyli jest dobrze. Pozniej pojechalismy obejrzec wozki na zywca i padla decyzja na Emmaljunga edge duo combi, podwozie sport (zgadnijcie kto wybieral )Kolor brazowy. Padlo tez na ogladanie lozeczek, przewijakow, lezaczkow-bujaczkow i leb boli od tych atrakcji i cen... ![]() Cale szczesie mam wolny dzien i chyba sie kimne na chwilke.
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-02-05 o 12:47 |
||
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do Kropki
![]() W tej chwili jestem na chorobowym, z tego co się dowiedziałam to około marca mają zamknąć mi zakład pracy. Z tego co się orientuję to chorobowe do czasu urodzenia będzie mi przysługiwać, ale jak to jest z macierzyńskim. Dostanę czy nie skoro zakładu pracy już nie będzie
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kees26;16951689]Ja też dostałam skierowanie na to badanie, ale nie sądziłam, że będę kłuta aż 3 razy tego samego dnia...Przed wypiciem glukozy 75 gr, potem za godzinę i potem jeszcze za dwie - Wy też tak miałyście?
Ja miałam narazie tylko 50 ale kłuto mnie 2 razy przed i potem po godz drugi raz ciuszki boskie
|
#895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za następne badanie. Oby wyniki były dobre Cytat:
Wózek mi się podoba
|
||
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
mnie kluje raczej od srodka tak jakby mała mi po szyjce skakała czasem to az musze sie połozyc bo normalnie czuje parcie :| i kłucie
|
#897 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wózek bardzo fajny, bardzo w moim guście, i kolorystyka też ok.- (podobny do naszego Bebecar ).---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- chyba nie masz wyjścia. |
||
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy o widze ze dzidek uparty lub wstydliwy ze nie chce pokazać co tam ma
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1697566 2]
testowałaś rozumiem na sobie, ale generalnie to do kąpieli małego? bo nie kumam jakie są mydełka dla niemowląt - czy właśnie zamiast mydełka emulsja? ja nie znoszę wszelkich mydeł - mam wrażenie że WSZYSTKIE wysuszają. przynajmniej mnie.[/QUOTE] Na sobie, na sobie. Dwa tygodnie używałam Oillan, bo miałam 3 takie małe buteleczki z apteki na próbę, potem poprosiłam i próbkę Oilatum, a małemu kupiłam Emolium, bo poza parafiną ma inne składniki fajne... i ten Emolium sobie też użyłam. Do emulsji do mycia/kąpieli nie trzeba już mydła. A faktycznie... większość wysusza. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16976046]hhi, sporo z tego używam. ![]() ale ta lista chyba troszkę przesadzona, skoro znalazły się na niej także produkty dla dzieci, Bambino, Emolium, Hipp, Linomag, Mustella, itd...jedynie Penaten nie widzę. [/QUOTE] Masa kosmetyków aptecznych tam: La Roche Posay, SVR, Avene, Emolium... Dziwne się czyta takie rewelacje.
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heheheh albo zólte sie zrobiły :| masakra mnie by było wtyd proponować przeciez kiedys były rajstopki elastyczne heheh pamietam jak mi je mama do przedszkola zakładała ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

ale rozstepy mi sie na piersiach zrobily

Tylko na szczęście nie krwawię... czy to możliwe że macica mi się rozszerza i ja to tak odczuwam?
za wybór autka, my tęz teraz to przeżywamy, juz nie mogę...tacy niezdecydowani jesteśmy...

. Cena wyjściowa była dobra - 50 zł, doszło do 89 zł. Mamy jeszcze czas, będą inne....
za następne badanie. Oby wyniki były dobre