Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 11:51   #3331
ruda_niunia
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

co do skrobii/maki.. ja mam skrobie i ja zuzyje do konca.. i tak cos czuje ze wystarczy mi na baardzo dlugo....

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:52   #3332
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmmarzena Pokaż wiadomość
kazde forum i co innego...ale sory tak jak pisalam jestem nowa...a ksiazki nie czytalam , juz sie dowiedzialam ze nie nalezy przedluzac 1 fazy wiec jest ok.
Ciekawi mnie czy kazda wiedzial wszystko na temat tej diety, jak trafila pierwszy raz na forum...
mmmmmarzena jestes na diecie 4 dni, jesli nie przeczytalas ksiazki, to ja przeczytaj. Jesli nie masz napisz do Berlinianki, ktora byla taka mila i przygotowala ze swojej kopii najnowszej ksiazki doktora dokument pdf i ma go na swoim chomiku. Bedziesz miala wszystko co potrzebujesz wiedziec. Dodatkowo zarowno ciebie jak i inne osoby goraco zachecam do przeczytania zasad z pierwszego postu tego watku.

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:53   #3333
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_niunia Pokaż wiadomość
J
Normalnie wymiekam...jakies 2 tyg. temu zamowilam z jednej strony cartridze i ladowarke do e-papierosa.. cartridze przyslali ale zamiast ladowarki adapter do gniazdka.. odpisalam ze to nie to chcialam, ok - mam sobie to zatrzymac i oni wysla ladowarke... przyslali... znowu taki adapter... wiec znowu mail a oni odpisali: jesli przyslesz te 2 adaptery to dostaniesz extra cartridze i .....UWAGA: adapter

ja wiem, że ty jestes wkurzona, ale się rozhahałam przed kompem.

Chciałam poćwiczyć, bo mam czas teraz ,a le przez ból @ nie mogę.. dałam rade 5 min na stepperze i mnie zgięło.Chyba dziś nic z tego.
Stary 2010-02-05, 11:55   #3334
Lisa Lilir
Przyczajenie

Witam serdecznie
Jestem nowa w tym gronie i mam nadzieję, że z Wami łatwiej mi będzie wytrwać w diecie. Od jutra rozpoczynam fazę uderzeniową. Z metodą Dukana dopiero niedawno się zetknęłam stosowałam już kiedyś dietę opartą na proteinach i wiem, że skutkuje

Mam pytanie, czy któraś z Was stosowała w trakcie fazy uderzeniowej dodatkową suplementację typu L-Karnityna, Fat Burner, inne spalacze tłuszczu?
Lisa Lilir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:56   #3335
eimlutka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
2 łyżki, ale to produkt tolerowany, więc raczej nie codziennie.
Ja na początku używałam mąki, ale jak znalazłam skrobię, to mąka leży. Ale chyba w taki razie będę używać obu...
1 łyżkę skrobi zaczerpnęłam z pierwszej strony forum, bo w książce nie chciało mi się na szybkiego szukać, ale masz rację - 2 porcje
Nie ma co jednak wariować... Jeśli tak małe ilości są spożywane, to nic się nie stanie...

Plan Dukania:
I faza
02.02. - 70,1kg
II faza
06.02. - 68,6kg, 10.02. - 67,7kg, 14.02. - 67,5kg (@), 15.02. - 66,4kg
eimlutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 11:56   #3336
megilay
Raczkowanie

Dziń dybry, w pokoju przychodzę

Chciałam się przywitać i ujawnić w gronie, mam nadzieję, bratnich dusz.

Przeczytałam jak pan Bóg przykazał książkę Dukana i 3 tygodnie temu zaczęłam dietę Dukana.
Niestety, chyba czytałam bez zrozumienia, bo podczytując ten wątek, widzę już, że udało mi się kilka błędów popełnić... Na przykład fazę II zaczęłam od 5 dniowego okresu protein a nie od 5 dniowego okresu warzywa+proteiny... To co? Z 5 dniową fazą I wyszlo mi w sumie nieprzerwane 10 dni czystych protein ( _kasiulka_ nie krzycz prosze na mnie . ja toyotka jestem )

Zatem biorę się do czytania i uczenia na cudzych błędach bo przecież wszytkich sama nie zdążę popełnić Życie na to za krótkie... Chociaż kto mnie tam wie? Zdolna jestem

lanka - u Ciebie tylko Dzień Paszteta , a u mnie? Całoroczny Festiwal Paszteciarstwa
niemniej mam nadzieję, ze wkrótce się to zmieni

Pozdrawiam cieplutko
m.

Edytowane przez megilay
Czas edycji: 2010-02-05 o 11:59
megilay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:01   #3337
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eimlutka Pokaż wiadomość
chyba sobie problemy stwarzamy niepotrzebnie (ja jeszcze nie, bo nie jestem na tym etapie)... skrobia jest zdrowsza od mąki, więc jeśli mamy dostęp do skrobi, to czemu z niej nie korzystać?
"maize" w słowniku internetowym to kukurydza hehe.
Poza tym ze skrobi nie korzysta się chyba w nieograniczonej ilości w II fazie, bo chyba z 1 łyżki dziennie... więc może nie przytyjemy strasznie, co Wy na to?
Wydaje mi sie, ze jednak chodzi o skrobie kuku, bo w przepisac itd jest jako dodatek do sosow-jako zageszczacz. A dokladnie i tylko do tego uzywa sie w "normalnej" kuchni skrobii kuku. Przynajmniej w UK.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez megilay Pokaż wiadomość

Przeczytałam jak pan Bóg przykazał książkę Dukana i 3 tygodnie temu zaczęłam dietę Dukana.
Niestety, chyba czytałam bez zozumienia, bo podczytując ten wątek, widzę już, że udało mi się kilka błędów popełnić... Na przykład fazę II zaczęłam od 5 dniowego okresu protein a nie od 5 dniowego okresu warzywa+proteiny...:prosi : To co? Z 5 dniowa faza I wyszlo mi w sumie nieprzerwane 10 dni czystych protein (_kasiulka_ nie krzycz prosze na mnie . ja toyotka jestem )

Zatem biorę się do czytania i uczenia na cudzych błędach bo przecież wszytkich sama nie zdążę popełnić Życie na to za krótkie... Chociaż kto mnie tam wie? Zdolna jestem

lanka - u Ciebie tylko Dzień Paszteta , a u mnie? Całoroczny Festiwal Paszteciarstwa
niemniej mam nadzieję, ze wkrót ce się to zmieni

Pozdrawiam cieplutko
m.
Witamy w naszych progach, z nami na zla droge na pewno nie zejdziesz
Tu masz za przedluzanie fazy I

Tu masz za przygotowanie do lekcji

Czytac i brac przyklad.

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:03   #3338
eimlutka
Raczkowanie

megilay... witamy witamy...

Plan Dukania:
I faza
02.02. - 70,1kg
II faza
06.02. - 68,6kg, 10.02. - 67,7kg, 14.02. - 67,5kg (@), 15.02. - 66,4kg
eimlutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:04   #3339
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megilay Pokaż wiadomość

Niestety, chyba czytałam bez zrozumienia, bo podczytując ten wątek, widzę już, że udało mi się kilka błędów popełnić... Na przykład fazę II zaczęłam od 5 dniowego okresu protein a nie od 5 dniowego okresu warzywa+proteiny... To co? Z 5 dniową fazą I wyszlo mi w sumie nieprzerwane 10 dni czystych protein ( _kasiulka_ nie krzycz prosze na mnie . ja toyotka jestem )

niemniej mam nadzieję, ze wkrótce się to zmieni

Pozdrawiam cieplutko
m.
to teraz ja jestem terorist
no coz..ktos musi.
witaj i powodzenia z nami wytrwasz a jak nie wytrwasz to my cie przeciagniemy zebys wytrwala
ładnie tu mow jak na spowiedzi ile kg zaczelas i ile spadlo juz

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:05   #3340
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze jednak chodzi o skrobie kuku, bo w przepisac itd jest jako dodatek do sosow-jako zageszczacz. A dokladnie i tylko do tego uzywa sie w "normalnej" kuchni skrobii kuku. Przynajmniej w UK.
.

A we Francji do sosów używa się mąki kuku. Wg mojej kuzynki.

Kurde w wakacje byłam we Francji to bym obadało co i jak,a le wtedy byłam szczupła (szczuplejsza ) dupa i nie słyszałam o Dukanie

megilay- witamy
Stary 2010-02-05, 12:07   #3341
megusik
Raczkowanie

Witam w ten słonecny dzień!
Nio i jak się spodziewałam bez rewelki po 7dniach P -0,3 Nadal stoi. Od dziś P+W. brakuje sił! chyba coś z węgli dziś zarzucę może drgnie
moze któraś ma jakiś sposób?!
Gratulacje shrek!!!
A co do uderzeniówki też byłam taka mądra i 10 dni stosowałam!
BEDZIE 65 kg(ale niewiem kiedy)
megusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:10   #3342
ruda_niunia
Rozeznanie

Megilay - witam

elianka - smiej sie smiej z czyjegos nieszczescia ..(chociaz jakby mi to ktos powiedzial to tez pewnie bym sie smiala a tak to mam ochote udusic kogos...) no dobra wdech, wydech... ide zapalic i zaraz wypije mietke..

Stary 2010-02-05, 12:15   #3343
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:

a jak tam po alkoholu?ruszylo sie cos?

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:18   #3344
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez Eriika Pokaż wiadomość
DZIEŃDOBEREK

Wisienka za ten avatar mam ochotę cię poddusić grasz nam na nerwach !!!!!!! w dodatku osłabionych dietą.

Co do jedzenia w knajpach , ja wczoraj pierwszy dzień PW zjadłam w restauracji cesar salad, grzecznie spytałam Pani o skład ( na wszelki wypadek)
sałata, ogórek pomidor jajko w koszulce, kurczak smażony (cycek) plus parmezan poprosiłam aby cycka usmażono mi bez tłuszczu i nie dodano parmezanu. I taką też sałatkę dostałam , zapiłam 4 szklankami wody ......

I NIE MA PROBLEMU

Jak to mówią chcieć to ....

Ps. Ja miałam wczoraj mieć @ i chyba to u nas jakaś kumulacja jak w totolotku 9 mln @ hehehehehehehehehe do zgarnięcia

To już jest chyba jakaś klątwa dukan= brak @
Ja pracuje w knajpie i uwierz mi ze istnieja marne szanse zeby ten kurczak byl zrobiony bez tluszczu Kucharze u mnie w pracy (a znam ich i pracuje z nimi od ponad pol roku) maja problem ze zrobieniem dla mnie czegokolwiek bez tluszczu... A jak poprosilam raz dziewczyne od sniadan zeby machnela mi jajecznice bez tluszczu to z 10min myla patelnie zeby ja domyc... Takze uwazajcie w restauracjach.

Cytat:
Napisane przez ananie21 Pokaż wiadomość
Macie moze jakis fajny przepis na zrobienie czego z mieska mielonego z indyka?

Gratulacje dla Shreka
Madzia007 głowa do góry bedzie lepiej!!!Nie ryzygnuj tak szybko!
Mielone miesko z indyka, troche przypraw jakie lubisz mieszasz to razem, pakujesz do papryki podlewasz woda i do piekarnika na godzine poltorej Mniam, wlasnie za chwilke bede robic (danie PW)

A ja dzisiaj w koncu mam 7 z przodu Ale tryb musze zmienic na 4P/3PW (szlam 5P/2PW) bo strasznie jestem oslabiona, sesja niespaniem no i uznalam ze troche witaminek nie zaszkodzi Wogole mam kryzys dietowy... W sensie jem tylko co dozwolone ale z racji @ (spozniona 3 dni... ale juz dostalam) no i sesji caly czas jem dukanowe slodycze i pije cole zero albo light... I boje sie zeby sie nie zlamac...

Dzisiaj warzywka, tralala
Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:24   #3345
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Cześć dziewczyny ja osiągnełam chyba upragniony cel 54,5 tak wyszło z testu Dukana ja chciałam 52 ale widzę że naprawdę jestem szczupła i nie będę przesadzać już
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:31   #3346
ruda_niunia
Rozeznanie

_kasiulka_ - no wlasnie wazylam sie przed porcelana i wynik bez zmian... a pozniej juz bylam po sniadaniu i wazenie sobie darowalam.. zobaczymy jutro..

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

a ja zauwazylam ze u mnie to tak dziwnie.. jak sa same proteinki to czekam na warzywka, a jak juz moge to juz na 3 dzien o nich zapominam i dopiero wieczorem szamam zielenine... i strasznie dluza mi sie te warzywne dni - az dzisiaj zagladalam w rozpiske czy juz przypadkiem nie pora na proteiny a tu jeszcze dzis i jutro warzywa....

Stary 2010-02-05, 12:34   #3347
megilay
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za serdeczne powitanie

A teraz spowiedź: zaczęłam od 72,2 (16 stycznia 2010 r.) dzisiaj rano ważyłam 69,5. Wymarzony ideał to 63,2 kg, ale jak będzie 65,2 to też płakać nie będę

jak się nauczę to też sobie jakiś pasek 'wagowy" w podpisie wkleję Co by być na bieżąco ze stanem pogromu sadła

Teraz idę czytać ZE ZROZUMIENIEM te 111 stron, coście je tu nastukały , żeby pytań po innych nie powtarzać i czterech liter nikomu bez potrzeby nie zawracać.
Jak przebrnę to wpadnę tu jeszcze
megilay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:40   #3348
basik71
Raczkowanie

ja też się witam i gratuluję spadków,do rudej -niuni ,masz rację tu co nie którzy są niedorobieni,ale ty przynajmniej dostałas coś,ja zamówiłam tv 42 cal na ebay i mnie oszukali,nie mam ani kasy ani tv,zgłosilismy na policję ten fakt i dupa nic nie zrobili ,faceta znalezli ,ale stwierdzili ,ze on nie ma wpływów na koncie ,więc kasy nie odzyskam,no trudno mój błąd,ale tego hindusa jak bym dorwała to giry bym mu z dupska wyrwała,a tv kupiłam drugi ,ale tym razem już na amazonie
Stary 2010-02-05, 12:42   #3349
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja osiągnełam chyba upragniony cel 54,5 tak wyszło z testu Dukana ja chciałam 52 ale widzę że naprawdę jestem szczupła i nie będę przesadzać już
Gratuluję
Stary 2010-02-05, 12:47   #3350
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
maize- to wg słownika mąka kukurydziana - i co teraz?
Przekopalam sie przez mnostwo forum francuskich, rozmow z samym doktorem, wszystkie ksiazki. To co on dopuszcza to MAIZENA - a to jest skrobia, biala. Zezwala ja tylko dlatego ze ma najlepsze wlasciwosci wiazace i juz jej odrobina pozwala na zageszczanenie sosow.

Nalezy ja jednak odstawic w przypadku zastojow wagowych

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 12:52   #3351
ruda_niunia
Rozeznanie

leana1 - gratulacje
basik - szczerze mowiac ja bym sie bala zamawiac bardziej wartosciowa rzecz na e-bay.. wlasnie o zbyt wielu takich przypadkach slyszalam... dlatego tv kupowalismy normalnie w sklepie..
wlasie chce odzyskac kase (niby 8f ale niech mi oddadza) i na amazonie ta ladowarke zamowie...szarpac sie juz nie bede i nerwow tracic...

Stary 2010-02-05, 12:57   #3352
basik71
Raczkowanie

Cytat:
leana1 - gratulacje
basik - szczerze mowiac ja bym sie bala zamawiac bardziej wartosciowa rzecz na e-bay.. wlasnie o zbyt wielu takich przypadkach slyszalam... dlatego tv kupowalismy normalnie w sklepie..
wlasie chce odzyskac kase (niby 8f ale niech mi oddadza) i na amazonie ta ladowarke zamowie...szarpac sie juz nie bede i nerwow tracic...
a pewnie niech ci kasę oddają ( 8F to też pieniadze),a amazon polecam ,tv dostałam po 2 dniach i kase pobrali mi z kąta dopiero po wysłaniu tv a nie przed
Stary 2010-02-05, 13:14   #3353
ruda_niunia
Rozeznanie

Ja teraz tak troche z innej beczki.. wczoraj kolezanka zakupila (po przeczytaniu ponoc wielu pozytywnych opinii) tabletki Acai Berry... ponoc nie tylko wspomagaja odchudzanie, ale tez dodaja energii, reguluja cholesterol itd. stosuje sie je razem z Colon Claense ( z tego co wiem wyciag z aloesu) ktory oczyszcza organizm z toksyn...
i tu moje pytanie: czy ktoras z Was stosowala? jak myslicie czy mozna ta polaczyc z dieta Dukana?

Stary 2010-02-05, 13:16   #3354
Berlinianka
Zadomowienie

Byłam u lekarza po jedną receptę, przy okazji zagaiłam o badaniach krwi z racji diety, na co on:

d.: pani stosuje dietę? a mogę spytać po co?
ja: żeby schudnąć...?(przez chwilę sama zwątpiłam po co )
d.: ale przecież pani jest osobą szczupłą.
ja: no teraz może tak, ale jeszcze nie dawno było mnie ponad 6 kg więcej. (Nie wspomniałam, że jeszcze kilka kg przede mną)
d.: proszę już przestać się odchudzać, nie jest to pani potrzebne. a co to za dieta?
ja: dieta dra dukana i polega...
d.: wiem na czym polega, moja żona stosowała, ale ona była 3x większa od pani. i kładła mi do głowy te wszystkie zasady o proteinach. schudła, faktycznie. ale pani powinna zaprzestać diety, wiosna idzie, pobiegać, poskakać, a nie reżim jedzeniowy stosować.
(po chwili zamyślenia dodał)
d.: dzisiaj ciągle do mnie przychodzą z jakimiś dziwnymi rzeczami, jeden był, że meteopata, inny, że uczulony na grzybki, teraz pani... ja się pytam gdzie ci mężczyźni...?
ja: no... ja za mężczyznę robić nie mogę.
d.: ale pani jest prawie mężczyzną tylko, że kobietą.

Nie chce mi się w domu siedzieć, chyba się przejdę, taka ładna pogoda
Martwi mnie @, ale jeszcze zaczekam na nią...

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 13:16   #3355
Marta 33
Rozeznanie

Witajcie

u mnie dziś spadek - mały bo mały ale spadek
Na dzis i weekend P+W więc pewnie się znowu wyrówna a jak pozostanie jak jest to od poniedziałku wskakuję na III fazę choć trochę się obawiam, że sobie pofolguję .... Prawdopodobnie lekko ją będę modyfikować stosując dwa dni PP - mam nadzieję, że to nie jest wielka modyfikacja? "Trójkowe" dziewczyny - jak sądzicie??

pozdrawiam

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 13:20   #3356
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basik71 Pokaż wiadomość
ja też się witam i gratuluję spadków,do rudej -niuni ,masz rację tu co nie którzy są niedorobieni,ale ty przynajmniej dostałas coś,ja zamówiłam tv 42 cal na ebay i mnie oszukali,nie mam ani kasy ani tv,zgłosilismy na policję ten fakt i dupa nic nie zrobili ,faceta znalezli ,ale stwierdzili ,ze on nie ma wpływów na koncie ,więc kasy nie odzyskam,no trudno mój błąd,ale tego hindusa jak bym dorwała to giry bym mu z dupska wyrwała,a tv kupiłam drugi ,ale tym razem już na amazonie
Nie znam zasad jakie panują na e-bay, ale na allegro jest ochrona kupujących, jeśli nie dostanie się czegoś za co się zapłaciło(wtedy całość), albo dostanie się produkt odbiegający od tego, który miał być (np. zniszczony)(wówczas bodaj połowę wartości) to allegro zwraca kasę. Trzeba tylko pomęczyć się z bieganiem po policji i składaniem zeznań. Ja raz wpłaciłam kasę i nic nie dostałam, więc to zgłosiłam, sprawę umorzyli, ale zanim to się stało pieniądze miałam na koncie. sprzedawca też mi oddał, ale mu zwróciłam

Ile to jeszcze dni

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-02-05 o 13:22
Stary 2010-02-05, 13:33   #3357
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
ja: no... ja za mężczyznę robić nie mogę.
d.: ale pani jest prawie mężczyzną tylko, że kobietą.
yyy po czym wniósł, że jesteś PRAWIE mężczyzną? Wąs Ci sie rzucił ?

Stary 2010-02-05, 13:33   #3358
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

na ebayu jezeli placilo sie paypalem to po prostu otwiera sie sprawe i ma sie 40 dni na udowodnienie, w trakcie trwania sprawy paypal zamraza pieniadze na koncie sprzedawcy. Jezlei wszystkojest rozwiazane pomyslnie to natychmiast zwracaja cala kwote plus koszty przesylki. Ja niedawno zwracalam laptopa.

dla dziewczyn ktore przeszly/przechodza na III faze. Zalozylam dla nas osobny watek. W III fazie nadal potrzebuje wsparcia i mam milion pytan wiazacych sie z nowymi zasadami. Jezeli macie chec to zapraszam.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post16977593

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 13:36   #3359
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

dla dziewczyn ktore przeszly/przechodza na III faze. Zalozylam dla nas osobny watek. W III fazie nadal potrzebuje wsparcia i mam milion pytan wiazacych sie z nowymi zasadami. Jezeli macie chec to zapraszam.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post16977593
fajnie, jak wejdę na III na pewno się zamelduję

Stary 2010-02-05, 13:40   #3360
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
yyy po czym wniósł, że jesteś PRAWIE mężczyzną? Wąs Ci sie rzucił ?

Tak, mam sumiaste wąsy i mówię barytonem...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Helena (kotka) weszła do zlewu gdzie rozmrażam solę. I tak jak kiedyś pangę chciała ukraść tę rybkę. Ale zakryłam ją patelnią
A ta durna złapała gąbkę ociekającą wodą i poleciała do pokoju, przy okazji warcząc żeby jej nikt tego nie zabrał

Idę zetrzeć podłogę....

Ile to jeszcze dni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości