|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)
Cześć
![]() Pozdrowienia dla Szanownych Jubilatek ![]() Czuję się połamana Aaaa... I będę narzekać - muszę się w końcu wciąć za pracę magisterską
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2763 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No właśnie, wielu z nas "tematy na tapecie" nie dotyczą
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś używać jakich kosmetyków wygładzających włosy, albo wręcz przeciwnie, uwydatniające skręt? Albo wgnieść piankę na noc i isć spać z mokrymi?
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to coś Ty robiła? ![]() Ins - Basia dobrze Ci radzi
|
|
|
#2766 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ćwicz, pracuj! Co z Tobą!? ;-)A mnie tak często męczy, żeby do Cię napisać albo zadzwonić, ale koniec końców nie wiem, co bym Ci miała powiedzieć ![]() Cytat:
A z tym błądzeniem to Jezusie... Biska do brata dzwoniła, żeby jej na necie sprawdził, gdzie ta knajpka Sto lat Agatkom!!! Cytat:
zastanawiam się cały czas, czy się na rudo nie trzasnąć, myślisz, że dobrze bym wyglądała? ;-)Cytat:
Kurde, nie wiem, co zrobić, żeby nie być tak zapatrzoną w siebie
|
|
|
#2767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem, jestem jak iskający pingwin, jak mi pozwoli na jednego to się dorwę do każdego dopóki mi nie każe przestać, strasznie to lubię. Ale ręce mam czyste i wiem jak to robić żeby mu nie zrobić zakażenia, zresztą wyduszam mu tylko takie brzydkie widoczne
|
|||
|
|
|
#2768 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Justynko, ładnemu we wszystkim ładnie, więc pewnie Ci będzie pasować
![]() I ja to raczej nieśmiała, w zasadzie nie mówię dużo z nas dwojga to TŻ mówi za pięciu także mi pasuje towarzystwo takich osób, jak Ty ![]() Basiu, oj tam - nie mówię żeby nic nie robić ale żeby móc wyjść do ludzi bez tego czasem używam prostownicy właśnie (chociaż rzadko), mam suszarkę z Wizażowego konkursu, która bez niczego prostuje mi włosy heh czasami używam jakiś cudów do skrętu, albo zwykłej gumy do włosów ale cenię sobie uniwersalność, żebym nie musiała się szykować przed lustrem zanim do sklepu po chleb pójdę ![]() Poza tym wiem, że samo cięcie dużo daje ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a poza tym to zaraz znowu do pracy i równie mi się nie chce, jak wczoraj
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyspałam się
Poza tym mam taki fajny materac z wpijającym się w ciało sprężynami - żeby ich nie czuć zawijam się w kołderkę jak nadzienie w naleśnika ![]() Po Sokach marchewkowych ja chyba miałam pomarańczowe łapki ![]() justyna_dt Zaczynanie zdania od ja niekoniecznie świadczy o własnym uwielbieniu. Ja też chętnie lubię coś robić bezinteresownie - ale się dzisiaj trochę wkurzyłam (a raczej roześmiałam) jak zobaczyłam maila z pracy z zadaniem z deadlinem na poniedziałek - a ja nie jestem zatrudniona (przynajmniej na ten moment) i nikt mi nic nie mówił o jakiś konkretnych decyzjach odnośnie umowy. Co więcej, wcześniej napisałam krótkie pytanie - z odpowiedzią na tak/nie i mi nie odpisano.
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, z tym iskającym pingwinem to mam podobnie
![]() Ins, zgadzam się, jeśli chodzi o przedziałek ładnemu we wszystkim, taaa... ładnemu to może, ale nie mnie kuszą mnie te rudości, ale trochę się boję, bo walczyłam o moje włosięta dość długo.
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to twoja pierwsza wizyta w Londynie?Po co jedziesz? Na dlugo? - sto pytan do...Ins- masz taka charakterystyczna twarz, wyroznia sie bardzo Moje pierwsze skojarzenie to do Belli z Twilight. Piekna dziewczynka jestes i tyle. Orginalna. ![]() Claris- suknia przecudnie ci pasuje. (zedytowalam, bo doczytalam ze juz kupiona) A co to jest twister? Na co pomaga? a mojego posta o walentynkach tylko Crozee widziala...
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2010-02-05 o 14:08 |
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Zwiesu, JA wiem? MI się wydaje
, że jak się czyjaś wypowiedź w dużej mierze składa ze zdań "o mnie o moim" to coś w tym jest... Naprawdę mnie to przeraża. Co do bezinteresowności to owszem, ale nie w takim wydaniu, o jakim piszesz. Z pracy, w której nie jesteś zatrudniona? Jeśli masz to zrobić, to wydaje mi się, że za wynagrodzenie. Co innego podjęcie się pracy w ramach wolontariatu i poprawy sobie nastroju, a co innego "a, no skoro każą...".
|
|
#2773 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() A co do rudości, to myślę, że by pasowały, ale też takie ciemniejsze, miedziane. Nie marchewki ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() a co do walentynek, to ja widziałam! Zazdraszczam nocy w hotelu ![]() Sama nie mogę odżałować weekendy w Zakopanem, a teraz już po ptokach, TŻ nie może jechać zaraz po pracy do Zakopca i z Zakopca do pracy I w ogóle myślę, ze w Walentynki będzie kolejny wysyp pierścionków
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Moim zdaniem, ...., jednakże jest to moja personalna opinia ... bla bla bla - Wydaje mi się, że ...., nie musisz się z tym zgadzać .... Nie wiem od kiedy tak mam, ale od jakiegoś czasu - w większości przypadków wyszło mi to na dobre
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wiecie w świecie są witaminy Dużo ich jest, ale tylko 4 rozpuszczają się w tłuszczach: A, D, E i K. Skupmy się na witaminie A ![]() Witamina A (retinol) jest przeciwutleniaczem (antyoksydantem), a zatem zapobiega chorobom nowotworowym oraz spowalnia starzenie się. Wspomaga również proces widzenia a jej niedobór powoduje tzw. kurzą ślepotę. Witamina A w produktach spożywczych nie zawierających tłuszczu występuje jako prowitamina (czyli witamina, tylko nie aktywna). Jedną z prowitamin jest tzw. beta-karoten. Barwnik występujący w marchewce ![]() Kiedy spożywamy produkty na bazie marchwi, spożywamy też beta-karoten (pomarańczowy barwnik) i jeśli nie zjemy niczego dodatkowo, co zawiera tłuszcz, beta karoten nie zostanie aktywowany do witaminy A i odłoży się, gdzie? W skórze , nadając jej pomarańczowy/ciemny/żółty odcień. Wszystko zależy jak jest rozłożony u człowieka pigment. Jeśli ktoś ma pigment rozłożony nie równo, plamy na skórze (nawet takie których nie widać na co dzień, ale np. widać po opalaniu), to beta karoten też rozłoży się nierówno, stąd plamy. Oczywiście żadna przesada nie jest dobra, ale jeśli u kogoś ładnie się rozkłada barwnik, to na pewno picie/jedzenie marchwi jest zdrowsze niż solarium. Efekt działania beta karotenu bardzo ładnie widać na malutkich dzieciach, które na ogół są karmione dużą ilością przecierów marchwiowych i wyglądają na ślicznie opalone Taka jest prawda o beta karotenie właśnie ![]() A teraz test: Z czym zjesz marchewkę, aby uzupełnić poziom witaminy A w organiźmie?: a.) z groszkiem b.) z pieczywem ciemnym c.) z olejem d.)gotowaną Pytanie to było kiedyś na egzaminie wstępnym na AM
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2010-02-05 o 14:08 |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ins, myślisz? Brałam pod uwagę coś takiego http://img.bazarek.pl/43770/6412/234...3f4a7c1525.jpg A Tobie irokez mógłby pasować, zależy jeszcze jaki
|
|
|
#2777 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do drugiej części, to stanik inny niż miękki robi swoje uwierz ja serio nie mam biustu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A te pytania ![]() No ale dobrze, że już część biochemii masz za sobą, przeżyłam i wiem że jest to koszmar dorównujący immunologii, także respekt ![]() Cytat:
Chciałabyś mnie odwiedzić ;>Cytat:
na allegro jest tego pełno http://allegro.pl/listing/search.php...string=twister Chyba niektóre z Was mają twister, doradźcie który jest fajny?Cytat:
a dzwoniłaś kiedyś do mnie z tego spotkania i chyba nie gryzę co? I pisałaś też także się nie krępuj ![]() Cytat:
A twister ponoć pomaga najbardziej na uda, biodra - ujędrnia je i na boczki też działa. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Gwizdak wypadałoby, że z tłuszczem? |
|||||||
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi się przypomni coś jeszcze, to dam znać
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Aż głupio na chybił trafił celować, nie?
A co do dzwonienia, nie wstydzę się, ale tak mnie nabiera, a w sumie sama nie wiem na co w ogóle myślę, zobaczę, co mi z wypłaty zostanie, bo chciałabym Cię odwiedzić w końcu a myślę... żeee.... może tak po weekendzie i Kraków też bym chciała napaść
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
no z olejem noooooooo
nie było odpowiedzi tłuszcz dlatego pamiętajcie drogie koleżanki: kiedy jecie surówki lub sałatki, zawsze dodawajcie od razu trochę oleju lub oliwy, gdyż wszystkie świeże warzywka zawierają tłuszczo rozpuszczalne witaminy, które tylko przelatują przez nasz organizm, jeśli ich się nie połączy z tłuszczem ![]() Koniec pogadanki moralizatorsko-dietetycznej
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Claris ja mam z linkami i licznikiem i fajny jest.Ale najpierw się rozciągam,potem orbitrek, potem Twister,a na końcu próbuję 6 weidera (ale to ostatnie od 5 dni i to jest ciężkie ćwiczenie).
Co do zaręczyn w Walętynki to ja bym nie chciała...nie uznaję tego święta,więc to dla mnie masakra ![]() Jadę po TŻa i pomagać Teściowej.Trza się podlizać
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do krk też bym chciała, ale tż mnie nie puści żebym gdziekolwiek SAMA jechała Jeszcze w tę i z powrotem...no to raczej, że groszek to nie tłuszcz butterfly widzę na all z licznikiem, a co ten licznik liczy? |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Claris, groszek nie, ale w pieczywie już trochę tłuszczu jest
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naaaaajlepszego dla solenizantek! Dużo miłości, uśmiechu i spełnienia wszystkich marzeń!
![]() ![]() Claris Przepiękna jest ta suknia! Wyglądasz w niej idealnie... Ah ![]() Ins Nie zmieniaj kolorku włosów, są śliczne!
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam walentynek nie obchodzę zasadniczo. Ale zaręczyny przyjmuję zawsze i wszędzie szkoda tylko, że nikt klękać nie chce. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

no cóż... u mnie nic nowego zbytnio się nie dzieje także nie mam za bardzo o czym się udzielać
a te tematy które na "tapecie" nie za bardzo mnie dotyczą także co ja tu szaraczek mam wskórać ;>

i prostowałam. Bo kiedyś inną fryzurę miałam, ale wymagała kosmetyków modelujących albo prostowania
więc zapuszczałam. I włosy każdy w inną stronę był bez prostowania 

nawet nie skojarzyła, że ja to ja i po całym spotkanku napisała mi sms, że właśnie odwiedziły ją Zazdrośnice
Ćwicz, pracuj! Co z Tobą!? ;-)

W ogóle nie wiem skąd masz niektóre info na temat fryzjerstwa, ale co po niektóre rzeczy są bardzo dziwne. Tak jak np to, żeby wodą utlenioną podjaśniać włosy. Każdy produkt ma swoje zastosowanie i powinniśmy się do tego stosować, pewnie ze niektórzy używają, ale u każdego reakcja skóry i efekt będzie inny. ja np wolała bym nie ryzykować poparzeniem skóry głowy, czy wybielonymi plamami na skórze...
13.03.2008