|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
o matko ale żescie natwrzyły ... uf juz nadrobiłam
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, taki słaby ale cały czas cos w nosie zalegaCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja dzis rano piłam glukoze fuuuuuj okropnosc, ale na szczescie to juz za mna, potem po godzinie pobierali krew, ciezko szło juz odpływałam na tym taborecie ale na szczescie udało sie pobrac cała ogromna strzykawe szook była wielka, niestey mój gin nie miał czasu zeby mnie zbadac bo leciał na jakas cesarke, wiec przełożył mi wizyte na niedziele u siebie w gabinecie, i dobrze bo ma lepszy sprzed i ja lepiej wszystko widze i na spokojnie bedzie i beda tez juz moje wyniki, takze teraz czekam do niedzieli.
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie , te zakichane wloski, mnie jak odrastaja to az boli
a czasami do tego stopnia jakbym czula ze cala jestem na dole opuchnieta, i badz tu czlowieku madry;/ a nie wiecie czy mozna stosowac jakies kremy do depilacji intymnej?
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!
macie moze linka do tej strony z kalkulatorem poiarow dzidziusia, bo nie moge znalezc ?
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
to wy nie macie wynikow w ten sam dzien? ja jak ide na badania o 7 rano to po 14 juz mam do odbioru wyniki w szpitalu.
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zgadniecie co zgubilam... kij od szczotki... ![]() Kupilam jeszcze kapcie do szpitala i koszulę za 15 zl wiec nie będzie szkoda wyrzucić Mam na razie dwie ale pewnie jeszcze jedną będę musiała kupić. Mi koleżanki mówią, że im dwie starczały ale ja wolę dmuchac na zimne i zakupie jeszcze jedną... A wy ile kupujecie??Cytat:
Kolejna chętna do oddawania zgagi Ja tam mogę Wam zabrać, bo chcę wreszcie poczuć co to znaczy zgaga ![]() A co do paznokci to ja mialam jakiś czas ale to nie dla mnie... jakoś mi się to nie podoba. takie sztuczne... mimo, że wyglądały naturalnie (podobno) to ja czułam, że noszę jakieś sztuczności. Bleeee... nie dla mnie to cudo. A nie daj Boże mi się złamał... grrr... Miałam przez jakieś pół roku, zdjęłam i tylko założyłam na ślub po czym znów zdjełam i na tym koniec.
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka urodzila przed chwilka dziewczynke
doslownie przed chwila cala ciaze miala byc julka - a nagle jest Ola:P
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Ubawiłam się czytając artykuł o przesądach dot. karmienia piersią.
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=3&startsz=x Choć z drugiej strony, jak takie teksty padają z ust koleżanki czy matki to jest zabawne, ale gorzej, jak się je słyszy od lekarzy czy położnych.
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
uwierz ze nie chcialabys a nie gadasz glupoty
widac ze nie mialas nigdy ja tez nie ale w ciazy sie pojawila i jeszcze nie poszla sobie.... koszule do szpitala mam 3, jedna taka do wywalenia i dwie fajne:P
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszędzie jest inaczej. ja chodzę do przychodni. Oni tam pobieraja krew tylko przez godzine a potem to idzie gdzie indziej i wracają same wyniki. Dlatego mam zawsze na drugi dzien wyniki do odbioru.
|
|
#550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam Was po nieprzespanej nocy
![]() Ja tez mialam dzisiaj koszmar,co to jakas pełnia była czy cos,poczytalam Was troche i widze ze nie jestem sama,cala noc tez mialam bóle w podbrzuszu,takie miesiączkowe,i kłucia juz kilka razy mialam meza budzic ale jakos dalam radę,wzielam nospe i biore ten nieszczęsny cordafen po ktorym sie czuje okropnie Mi tez sie wydaje,ze moj synus jest duzo nizej i odczuwam kazdy ruch głowka nie mowiąc o uderzeniu(bo wczoraj takie dostalam)musze jeszcze chociaz tydzien wytrzymac i nie wiem czy przy takich wlasnie bolach cos robic czy zwyczajnie przeczekac?czy jak mnie boli to czy jemu cos sie dzieje?to jest straszne we wtorek mam wizyte,postaram sie wczesniej nie podnosic alarmu,mam nadzieje,ze dotrwam.Wydaje mi sie ze nasze dzieci juz maja malutko miejsca i moze przy rozpychaniu nas tak pobolewa.Cytat:
![]() Cytat:
Też chyba dzisiaj naszykuję juz torbę,zawsze tak mowie jak mnie w nocy cos boli,ze jutro napewno a w dzien jak troche przejdzie to juz mi sie nie chce,ale dzisiaj sie postaram. Dziękuję Dusiaka
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-02-05 o 12:51 |
||
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję zwykłe które mogę wyrzucić bo ja nienawidzę koszul do spania więc już ich nie wykorzystam. W koszuli (jaka by ona nie była) czuję się jak stara baba i do tego zawija mi się wkoło podacz snu... grrr... nienawidzę...
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dwie takie ktore pozniej utne i beda normalnie jak bluzki;-) moze znajde na all zobacze zaraz
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam robić chruściki
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
juz nie zdaze uciekam sie szykowac, jak kupie akumulatorki do aparatu do zrobie zdjecia koszul
![]() zajrze do was wieeeeczoreeem, po szkole. Buziaki Brzuchatki.
|
|
#555 | ||
|
Rozeznanie
|
Darusiaaa mnie nic nie boli ale jak dłuzej coś gadam to od razu zaczynam sapać jak stary parowóz i brakuje mi tchu. Więc musze zrobić mała przerwę i znowu moge nadawac.
A co do glukozy to ja tez mam juz zas soba 75g i niestety wyszła mi 151 więc za wysoko. Narobiłam paniki że mam cukrzycę i gina kazała mi badac krew 2 godz po posiłku w domu. I jak sie okazało wszystko jest w porządku. Więc nie wiem dlaczego taki wynik wyszedł. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
oto kalkulator....
http://mediweb.pl/interactive/calc28.php lece sikuuu i zaraz cos napisze
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby ufff sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
uff zrobiłam sosik i placki ziemniaczane - wystarczy wrzucić i smażyć i tak mi się zachciało i stwierdziłam, że sobie 2 takie malusie usmażę i co.....i siadłam do komputera i się spaliły i tak nasiąkły olejem, że masakra...ale nałożyłam sosik i zjadłam tą spaleniznę
a teraz bym się poszła wykąpać ale jak pomyślę, ile sił stracę wygramolając się z wanny to mi się odechciewa![]() ooo właśnie odkryłam, że te woreczki na pieluszki - paklanki są zapachowe
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o obecnosc faceta na porodowce to slyszalam rozne opinie
np. moja znajoma mowi ze jak maz byl przy niej i zobaczyl co to znaczy porod to ona potem tylko cycka wystawiala do karmienia a on robil wszystko - pral, gotowal, zmienial pieluchy itd. itp. Ale tez slyszalam opinie dziewczyn ze pozniej zero sexu jak facet to zobaczy Ja nawet nie chce go na porodowce bo sama nie wiem jak ja to bede przezywac - chce zeby byl ze mna w sali przedporodowej - gdzie mozna sobie na pilce cwiczyc, isc pod prysznic czy wejsc do wanny I chce zeby byl przy mnie po wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- * Piersi należy dezynfekować spirytusem przed karmieniem. I z dzieckiem spokoj bo non-stop pijane
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ, który przeszedł 2 sn i 1 cc, stwierdził, że sn to nic przyjemnego dla niego, ale jeśli bym rodziła sn, to chciałby być - nie tylko dla podtrzymywania mnie na duchu. Niestety w części naszych szpitali odpowiednią opiekę trzeba sobie wywalczyć, a zmęczona skurczami kobieta nie ma siły na użeranie się z położnymi czy lekarzami.
Dodatkowo na niektórych porodówkach jest tak ciasno, że facet nie ma szans stanąć przy głowie kobiety, czy za nią. TŻ akurat tak trafił, że stał prawie u frontu. Za to przy cc siedział przy mojej głowie, głaskał mnie po włosach i dowcipkował z lekarzami - głównie na mój temat Ale atmosferę rozluźnił i było całkiem fajnie
|
#560 | ||||
|
Raczkowanie
|
Nie
![]() Ateistka się kłania ![]() Wiara to każdego prywatna sprawa i "teściową" to powinno g*** obchodzić w co Ty wierzysz lub nie. Chyba dla niej powinno być ważne,że jej syn wybrał Ciebie i jest z Tobą szczęśliwy. Swoją drogą to macie przesrane z tymi teściami, moi "nieteściowie" są super, dla mamy mojego Tża nie jest ważne,że jestem oryginałem, mam kilka tatuaży, że nie jestem katoliczką, że mam swoje jazdy i ogólnie nie jestem na pewno wymarzoną synową dla przeciętnej matki. Ona mnie uwielbia bo jej syn mnie kocha i jest ze mną szczęśliwy i wybrał mnie na swoją towarzyszkę życia i dzięki mnie będzie miała upragnioną wnuczkę Chyba tak powinno być, nie ![]() "Nieteść" też jest ok facet, zawsze chętny do pomocy, pogada, pożartuje chociaż on jest ogólnie bardziej zdystansowany do ludzi niż mamuśka Tża. Siostra Tża tak samo spoko. Nie ma miesiąca żeby nie słyszała od niej jak się strasznie cieszy że jestem z jej bratem. A oni są dosyć zżyci jak na rodzeństwo różnej płci i to jeszcze 5 lat różnicy wieku. Niby nic ale miło czuć się na miejscu ![]() Tż nie ma "problemu" bo ja rodziców nie mam, mam dziadka który u mnie "robi" za rodziców i z dziadkiem jest sztama. Dziadek mieszka w tym samym budynku (mam z dziadkiem kamienice i mieszkania mamy obok siebie z przebitą do swoich mieszkań ścianą wiec można powiedzieć że razem mieszkamy ) ale i tak go dużo nie ma bo mieszka też u mojej ciotki na Opolszczyźnie (tak pól na pół u nas i u nich).Także na prawdę nie mogę narzekać na stosunki rodzinnie. Nie wyobrażam sobie tak na dłuższą metę mieszkać z kimś kogo nie cierpię tak jak niektóre z Was muszą. Łooo ale się nachwaliłam ![]() Cytat:
Poniekąd się z tym zgadzam (jam nie katol ale się interesuję religiami itd to się wypowiadam,nie ) bo ja też na upartego bym mogła znaleźć księdza (czy tam przedstawiciela innej religii i dokonać podobnego obrzędu) który mi dziecko ochrzci tylko po co? Skoro ja w to nie wierzę, dla mnie to są właśnie puste gesty a religie jako takie to bzdury (i zło - patrz: wojny religijne). A skoro sama piszesz, że chcesz ochrzcić dziecko a potem ono sobie "resztę" zrobi samo to znaczy, że jednak nie masz (według kościoła) zamiaru wpajać mu religii katolickiej więc dla nich to jest właśnie pusty gest.Moje dziecko się wychowa bez religii, cała rodzina wie i nie ma problemu. Będzie samo chciało to sobie przyjmie katolicyzm, judaizm, buddyzm czy cokolwiek. Lub będzie bezwyznaniowcem jak mamusia W każdym razie to będzie samodzielna decyzja mojej córki, ja w tym nie będę ani przeszkadzała ani pomagała.Cytat:
A u mojej rodziny na Opolszczyźnie ksiądz nie dosyć ze robi wszystko,to jeszcze za darmo,pieniądze i to malutkie bierze tylko za śluby bo wychodzi z założenia,że do tego się człowiek ma czas przygotować, a jak rodzina biedna to i za ślub nie weźmie a wszystko wygląda tak samo elegancko jak u kogoś kto płacił (kwiaty, chór i jakieś tam inne klimaty - dziadek mi opowiadał ).Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam 2 koszule ale muszę jeszcze z jedną zakupić bo cholera wie. I nie wiem czy kupować szlafrok czy wziąć taki który mam w szafie, może kilka razy używany bo nie lubię łazić w szlafroku. W jednym nie chodzę to co ja potem z dwoma zrobię ![]() Ale dzisiaj poważne tematy poszły w ruch i taki mi długaśny post wyszedł. Wszystko przez Was. Zamiast się czymś zająć to siedzę już tu chyba ze 2h i czytam i piszę
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie czy orientujecie sie jak to jest jak chce sie zalozyc firme z siedziba w miejscu zameldowania...ale mieszkanie jest wlasnoscia moich rodzicow...a np tezet cche tam firmw zalozyc...czyli niespokrewniony, ale zameldowany na stale....musi jakas umowe z moimi rodzicami spisywac czy jak??
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko TZ sie pyta ciągle: skonczyłaś juz ta farme?? i w country life tez gram... grafika mi sie tam podoba... a ja dzisiaj rympłam ze schodów... szłam po mleko i na dworze mam takie schody (dojscie do ulicy), i zleciałam z 2 ostatnich lądując na prawym półdupku... zdarłam sobie łape i troche tyłek obiłam.. ale nic mnie nie boli ni nic to chyba wporzo... bede dzisiaj u gin akurat bo wizyte mam to sprawdzi...lece sie szykowac bo za troszke musze wyjśc
|
|
#563 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie słyszałam o przeciwwskazaniach zadnychCytat:
mmmm chrusty Cytat:
ja mam tez 2 koszule, ale własnie nie wiem czy dokupic jeszcze jedna na sam poród, czy wziąśc jakas męza starą czy cos tam dostane od nich hm musze gina zapytac, bo w sumie nie wiem
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A psinka jest kochana Co z tego że ma gackowate uszka? Właśnie przez to jest wyjątkowo słodka
|
|
|
|
|
#565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie pocieszyłas he he [QUOTE=Darusiaaaa;16971119] Cytat:
Cytat:
[ Cytat:
![]() Cytat:
Ja byłam w wawie z teściową u lekarza i już mam dość .. siedze w domu i nie robie nic he he .. mam ochote na zupke amino . niezbyt to zdrowe ale co tam chce mi się i koniec . wpadne potem kurde tyle klikacie że ledwo was nadrobiłam pprrr szalone kobiety
|
|
#566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Mówić mi tu zaraz o czym te plotki były, bo chyba nie na darmo mi pypeć na języku wyskoczył ;D??? ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- WIDZIAŁYŚCIE TO??? http://www.papilot.pl/article/7491/K...sia-VIDEO.html Jak dla mnie... to już przesada >.< . Feeeeee. Nie wyobrażam sobie >.< ... i nawet nie chcę sobie tego wyobrażać .... fuj ;/ . Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-02-05 o 15:58 |
||
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
ale się najadłam
a jak się umęczyłam przy kąpieli...ehhh nalałam sobie za dużo oliwki do wanny i mi tyłek jeździł w przód i w tył ale się teściowa wkurzy jak zobaczy że wanna znowu obtłuszczona no ale przecież nie będę się schylać i jej szorować prawda
|
#568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie sobie nie mogłaś posiedzieć spokojnie przez to ślizganie ;d?A teściowa to zdecydowanie się załamie. Wanny co prawda nie mam ale czasami jak nóżki moczę i dodam oliwki, to masakrycznie ciężko potem miskę pomyć, a co dopiero taką wielką wanne ;d ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Cholerka ... smaka teraz mam na jakieś nuddle przez Ciebie ;P |
||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, a ja znikam na kilka dni... tzn będę Was podczytywać ale nie będę siedziała całymi dniami tak jak do tej pory
Mąż od dziś ma urlopik więc... nie mogę się zdradzić żem uzależniona od wizażu Z reszta on zawsze jak jestesmy razem w domu i włączam komputer to już się krzywi, że wole komputer od niego bo my takie przylepy jesteśmy, i cale dnie sie tylko miziamy i tulamy I jak któreś z nas siedzi dłużej niż pół godziny na necie to juz wołamy "długo jeszcze? chodź do mnie"!! ![]() Także do następnych "nasiadówek" przy kompie ![]() P.S. Mam nadzieję, że nie przegapię jakiegoś "rozpakowania"
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-02-05 o 16:05 |
|
|
|
#570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
A koszulki to nie wiem ... > Niby wszyscy straszą że krwaienie, że mleko cieknie i że się strasznie szybko brudzą te koszulki i trzeba mieć zapas... ale... czy ja wiem? Ja na razie mam JEDNĄ xD---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
NO TO MIŁEGO URLOPOWANIA SIĘ ![]() Będziemy czekać na Twój powrót na forum z niecierpliwością ![]() (...) Hi, hi ... Przylepy |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

uffff jak to fajno byc babka 
, taki słaby ale cały czas cos w nosie zalega

a czasami do tego stopnia jakbym czula ze cala jestem na dole opuchnieta, i badz tu czlowieku madry;/ 

we wtorek mam wizyte,postaram sie wczesniej nie podnosic alarmu,mam nadzieje,ze dotrwam.Wydaje mi sie ze nasze dzieci juz maja malutko miejsca i moze przy rozpychaniu nas tak pobolewa.
a teraz bym się poszła wykąpać ale jak pomyślę, ile sił stracę wygramolając się z wanny to mi się odechciewa

a jak się umęczyłam przy kąpieli...ehhh nalałam sobie za dużo oliwki do wanny i mi tyłek jeździł w przód i w tył