|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: PoKaŻ NOGI!!! Byly juz brzuchy i nawet pupa.....
Cytat:
prosze bardzo ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
od biodra 100 cm
po wew stronie 84-85 czy ktos mi oceni czy sa dlugie? ![]()
24.03.2016 ![]() Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2010-02-05 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
jeju Klaudynko,masz nieprzyzwoicie
![]() ![]()
![]() |
#4714 |
Rozeznanie
|
![]() mam 169 cm wzrozstu i w udach w najszerszym miejscu mam 57 cm zaczełam ćwiczyć 8 minute legs rozne przsiady wymachy przy ujemnym bilansie i uda mi rosna ![]() napiszcie mi jak krowie na granicy dajcie linki jak mam je wyszczuplic bo juz opadam z sil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bieganie,skakanka pływanie rowerek??co jeszcze??
![]() |
#4717 |
Rozeznanie
|
klaudynka4 bardzo szczuplutkie nogi. Aż chudzinki normalnie. Ale ogólnie są fajne. Ja co prawda wolę nogi bardziej umięśnione i trochę ,,większe'', ale każdemu podoba się co innego ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Wtajemniczenie
|
TRENING INTERWAŁOWY - jest stosowany do poproawy wydolnosci fizycznej , szybkkościowej oraz do poprawy przyśpieszenia i ogólnego rozwoju szybkościowego i sprawnościowego. Wysokie tętno , szybkie tępo mogą służyć również spalaniu tkanki tłuszczowej ale po koleji: CO TO JEST TRNING INTERWAŁOWY ?? Trening interwałowy polega na przeplataniu wysokiego tetna w granicy 90-100% Maxymalnego tętna z tętnem 55-65% maxymalnego Tętna. JAK GO WYKONYWAĆ ?? Przykładowe wykonanie wygląda następująco. 30 sek Truchtu (55-65%MAX) i 10SEK Spritnu (90-100%MAX). Oczywiśie z czasem zmniejszamy ilość truchtu np do 20sek i wydłużamy ilość sprintu do 15sek tak aby trening wciąż był dużym wysiłkiem dla organizmu ILE POWINIEN TRWAĆ TRENING INTERWAŁOWY?? : od 5 do MAX 25min CO TO JEST JEDEN INTERWAŁ ??: nazywamy okres jednego przyśpieszenia i jednego oedcinka truchtu np. 30 sek truchtu i 10 sek sprintu => JEDEN INTERWAŁ KIEDY GO WYKONYWAĆ ??? (WAŻNE !!) Trneing interwałowy wykonujemy w dni bez siłowni, NIE wykonujemy tego trneingu na czczo ani nie łączymy z Aerobami !. DLACZEGO TRENING INTERWAŁOWY JEST LEPSZY OD AEROBÓW ?? Ponieważ 20min poprawnie wykonanego trneingu interwałowego spala podobną ilosć kcal co aeroby trwające 60min . Jak wiemy aeroby same w sobie przynoszą straty tk.mięsniowej a więc kilkakrotnie krótszy czas trneingu interwałowego czyni go o wiele lepszym. Jak wiemy tk.tłuszczową spalają mieśnie podczas wysiłku a najwięcej podczas regeneracji więc im większy wysiłek mięśniowy tym większa regeneracja miesnie przez co większe szanse na pozbycie się zbędnej tkanki tłuszczowej. CO JEŚĆ PRZED INTERWAŁOWYM TRNEINGIEM ?? najlepszym rozwiązaniem będzie zjedzenie 1.5h przed trneingiem białka , reszta zalezy od diety. PRZYKŁAD TRNEINGU INTERWAŁOWEGO 2min rozgrzewki np. przebieżka z wymachami rąk , skłony , rozciąganie mięsni dwógłowych i czterogłowych UD , rozciąganie łydek. 30 sek truchtu i 10 sek sprintu ==> Jeden Interwał na początek proponuje zrobić 5 takich interwaływ z czasem zwiększamy np 1 interwał co 1-2 tygodnie. WAŻNE ! : nie zaczynajcie odrazu od 10 interwałów bo się zajedziecie i trneing nie spełni oczekiwań. i na koniec rozgrzewka 1-2min podobna jak przed rozpoczęciem CAŁY TRNEING NIE POWINIEN PRZEKROCZYĆ 25MIN (ŁĄCZNIE Z ROZGRZEWKĄ) UWAGI: *Oczywiscie sam trneing w sobie nie przyniesie spalenia tłuszczu bo najważniejszą role odgrywa dieta. *Unikajcie cukrów prostych przed trneingiem interwałowym bo może on nie przynieść oczekiwanych korzyści/efektów (*w przypadku redukcji) *Nie polecam tego trneingu na dietach CKD , ponieważ do wykonania jego potrzeba troche uzupełnionego glikogenu z powodu duzej intensywności treningu o co ciezko na dietach LOW CARB. *Po prawidłowo wykonanym trneingu interwałowym powiniście odczuwac uczucie wręcz dyskomfortu i uczucia zaraz puszczenia pawia. *Trening należy modyfikować bo jak wiemy organizm adaptuje się do danej formy wysiłku więc musimy go urozmaicac i utrudniać np. poprzez zwiększanie intensywności oraz wydłuzanie (MAX DO 25MIN!) *Interwały wykonywane na czczo mogą się przyczynić to sporych strat mięśniowych podobnie jak po trneingu siłowym *Trening można wykonywać w różnych dyscyplinach np. bieganie , pływanie , jazda na rowerze a nawet w domu w postaci pajacyka ale po własnych obserwacjach uważam ze bieganie daje najlepsze efekty *Nie wykonujemy go przed , po aerobach i w czasie bo również może to przycyznić się do utraty tk.mięśniowej *W czasie pierwszych trneingów interwałowych , później zresztą też mozna będzie dostrzeć rozbudowe mięśni nóg (Uda,łydki) nawet w przypadku redukcji. Podsumowujac trening interwałowy może (choć nie musi) złużyć do spalaniu tłuszczu . Moim zdaniem najlepszym sposobem na odchudzanie bedzie stosowanie DIETY+SIŁOWNI oraz trneingu interwałowego a zrezygnowanie ze staerotypów typu 60min aerobów na czczo co przynosi o wiele gorsze efekty co nie znaczy że jest złe i w żadnym wypadku nie odradzam wykonywanie aerobów choćby w potrzebie lepszego dotlenienie mięśni , poprawy krążenia itp. zaczerpnięte z innego forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam.
I tak pracuję nad nimi - jeszcze rok temu nawet odrobinki mięśnia nie było widać, a teraz to na łydkach i udach poprawiłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zadomowienie
|
dziewczyny tylko to jest troszke tak ,ze sa osoby (sama sie do nich zaliczam), kotre juz maja taka budowe nog i nie wiem co by robily nigdy nie beda grubsze taka budowa ,geny
![]() ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyszczuplaj.. oddaj mi ![]() i tak poza tematem moze wy sie orientujecie jak to jest w polskim prawie. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402652 Edytowane przez Wenja Czas edycji: 2010-02-05 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Rozeznanie
|
moje nogi ;p ok 49cm w udzie -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
czy ktos mi oceni czy sa dlugie?
![]()
#4726 |
Zadomowienie
|
ja przy wzroście 170 cm mam taką samą długość, a więc powiedziałabym iż są normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() Oto moje nogi (i nawet pupa ![]() ![]() Wedlug mnie musze jeszcze zmniejszyc obwod gornej czesci ud i odwod pupy i bede mogla skonczyc z odchudzaniem, a zabrac sie za modelowanie figury ![]() a wy jak sadzicie ? Prosze o szczere opinie ![]() Moja opinia jest taka, ze nie podobaja mi sie moje nozki wogole ;P Wzrost - 165 ;-) https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1265192989 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1265192989 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1265192989
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski" Edytowane przez amfa333 Czas edycji: 2010-02-05 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zmiana bardzo na plus ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- fajne ,szczuple ja bym troszke popracowala nad wyrzezbieniem jeszcze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
ja od poniedziałku lece na siłownie na bieznie i rowerek,do tego jeszzce skakanka i agrafka,cos jeszcze dozucic??mam nadzieje ze i ja bede mogla pochwalic sie za jakis czas efektami
![]()
#4730 |
Zadomowienie
|
kurcze a ile wzrostu masz ? :P bo zapomnialam :P
znalazlam :P 178 masz no ja mam 170 i mam od pachwiny 87,5 cm... wiec mysle ze masz raczej normalnej dlugosci nogi nie dlugie i nie krotkie... przynajmniej tak mi sie wydaje :P Edytowane przez Wenja Czas edycji: 2010-02-05 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli chyba mam wysoki tlow:P bo mam dluugie rece i wiekszosc bluzek jest na mnie krotka:P
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Moje, nie do końca wyraźne, acz jest
![]()
#4733 |
Zadomowienie
|
od tylu ciezko wogole cokolwiek ocenic :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
dysponujesz lepsza fotka?
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Konto usunięte
|
Moje wakacyjne opalone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Przyczajenie
|
Z wakacji. Długie, nie?
![]() http://img41.imageshack.us/img41/7449/e4ed2e26bd.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Przyczajenie
|
Mnie się moje nogi podobają
![]() Załącznik 2854528
#4738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Rozeznanie
|
Dokladnie
![]() ![]() Ale to tylko moja opinia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jesli moge zapytac, tanczysz? Bo twoje nogi wygladaja na nogi tancerki ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Obiektywnie ocenic sie nie da; nie dosc, ze jakies powykrzywiane pozy, to jeszcze na obcasach ![]()
![]() |
#4740 |
Przyczajenie
|
Bardzo, bardzo ladne
![]() ![]() Jesli moge zapytac, tanczysz? Bo twoje nogi wygladaja na nogi tancerki ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Tańczyłam przez rok, ale też uprawiam inne sporty ![]() a tak wogóle to chyba nie umiem zacytować ![]()
"Spróbuj zabronić czegoś dziewczynie - zapragnie tego z całych sił" Edytowane przez dagaslim Czas edycji: 2010-02-09 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.