![]() |
#1471 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zapytałam na watku mam nadzieje, ze ktos odpowie, ale wydaje mi się, ze trzebabybyło im maila napisac o wysyłce na inny adres... a jak Twój angielski? bo mój niedobrze ![]() [QUOTE=Heroldin;16970986]Salve Dziewczyny ! Na obniżenie poziomu glukozy i poziomu złego cholesterolu. Dlatego też nie mogę "pocukrzyć", bo nawet zamienników cukru nie mogę używać. Ciężko z tym żyć, bom łakomczuch ! [QUOTE='Estelle';16953353]A jeśli tak, to z innego materiału też się nadają ![]() Może i tak . Tylko, że wszędzie są "lureksowe", a dla mnie to nie materiał. W czeluściach mojej przepadzistej i niezastąpionej szafy znalazłam rękawiczki, które - dla zwiększenia komfortu - zakłada się pod rękawice narciarskie. 100 % naturalnego jedwabiu, jakoś tak przetworzonego, że nie ma takiego poślizgu. Dzisiaj na noc spróbuję. [QUOTE]Serum na końcówki owszem, ale żadnego opatrzonego mianem "jedwab" a przecież składowo to prawie to samo [QUOTE] Pewnie tak, bo w tych "moich" jedwabiach to : silikon silkonem pogania, a <cytuję> ethyl ester lub hydrolyzed silk <> na szarym końcu siedzą. [QUOTE] Oj, ciężko będzie. Może dorzuć w takim razie torebkę owocowej jakiejś Sagi, czy cuś, aby chociaż trochę zmienić smak?[QUOTE] E tam : ciężko ! Wręcz : niemożliwie !!! W temacie : herbata też wyjątkowa jestem. Torebkowe : wysuszają mi przełyk, a naturalne mieszanki owocowe - zakwaszają. Dlatego też wlewam w siebie hektolitry kawy i wody mineralnej, podpierając się magnezem z wit. B. Dobrze, że udało mi się przestawić na kawę rozpuszczalną. [QUOTE=Mirelkaaa;16956522]no to poczekamy, bo ja cholerka tez niczego nie potrzebuję ew. jedne cien, ale cały mi niepotrzeby [QUOTE] Dawaj namiary : gdzie mam się zapisać na te zakupy. Może u Ciebie ? Coś wezmę, to może pomogę w szybszej realizacji zamówienia. [QUOTE]dla mnie krem tłusty pod minerałki a drogeryjny podkład to to samo[QUOTE] Dla mnie - nie ! Nie umiem mazać się czymś tam pudrowym po warstwie kremu. Zawsze powstają mniej lub więcej intensywne plamy. [QUOTE] isadora? a to chyba nie są 100% minerałki chyvba, ze o czyms nie wiem, a to mozliwe Cytat:
![]() musze uwazac zeby nie przesadzic ![]() ogólnie kocham róźnego typu ziółka i herbatki ![]() czarną pije tylko u kogoś (choć np moja babcia mi kupuje czerwoną ![]() tak w psamenteri powinnas dostac bez problemu chyba, ze im się akurat skonczą ![]() ![]() patrzyłam na ta isadore i ona ma w swojej ofercie etz niemineralne kosmetyki, wiec to raczej minerały nie są ![]() prawdziwe firmy mineralne są niedostepne w drogeriach i maja tylko mineralne kosmetyki ![]() (jedynie essence ma mineralne podkłady, ale dla mnie za ciemne i mi spływały z twarzy) kochana spóźniłas się zamówienie zamknięte muszę tylko przelac pieniądze ![]() ale mozesz sama dołączyc się do jakiejs oraganizatorki wyjdzie cię to samo tu masz wątek z zamówieniami zbiorowymi http://www.wizaz.pl/forum/showthread...356973&page=35 musisz pisac takim samym kolorem jak organizatorka a tu stronę EDM http://www.everydayminerals.com/ od kazdej ceny odejmujesz 45% i doliczasz 1,15$ za wysyłke do jednego produktu +wysyłka w PL do kazdej rzeczy od 10$ bez znizki musisz dobrac jaką małą (cień, pędzelek do oczu) z tym, ze ci się plamy robiły to moze serio źle je nakładałas? dawałas malutko i równomiernie po całej twarzy? a to mało zaszalałs z tymi słodkosciami ja jem duzo więcej ![]() widzisz jak Ty oryginalna wszyscy multi cytują a Ty kolorowe posty piszesz ![]() Cytat:
http://www.everydayminerals.com/stor...row-color.html jeden zielony bez nazwy i jeden zielony z drobinkami z CS (Emerald mój na imie ![]() raczej nie będe ich uzywac... nie mam całych, bo kupowałysmy na 1/3 i jeszcze cos w brązie bym znalazła tak mi się przypomniało, ze mówiłas, ze chcesz jedno pudełeczko do rozcierania ale chyba nie chcesz w zakrętce rozcierac proszków? do tego musisz jakąs miseczke bez wgłębien wygospodarowac ![]() a jeszcze co do naszego zamówienia to będziemy miec 3 pudełka i kazda dostanie po jednym ![]() narobiłam błędów, ale nie chce mi sie poprawiać ![]() Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-05 o 19:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() A tak na serio, myślę, że dam radę. Swego czasu trochę się podszkoliłam na wyjazdach i na dobre mi wyszło ![]() Tzn chodziło mi o to, że jak coś kupujesz, to wtedy te jakby "inne" kosmetyki do wypróbowania możesz dostać za centa. A jak chcesz tylko i wyłącznie próbki - to niestety po dolarze. Bo napisane jest: You can only purchase 1 per order BUT, we are happy to offer this to you in EVERY order you place! i różnie można to interpretować - albo 1 zestaw do [innego] zamówienia, abo 1 zestaw każdorazowo [że nie można np 3xsample za jednym razem] Cytat:
![]() Do mnie idą już te kolorowe cienie, ale pewnie jeszcze z dwa tygodnie to potrwa. Cytat:
Zawsze myślałam, że to w nakrętce można, nawet na youtube na tych filmikach dziewczyny ta robią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez na poczatku myslałam, ze w zakrętce, ale miseczke do rozcierania myjemy codziennie, a ciężko myc codziennie zakretke, bo proszek wchodzi w rowki ![]() ![]() a w miseczce/pojemniczku jest w ogóle wygodniej ![]() no to moze niebawem mi je zamówisz jak trochę zaoszczędze ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Karolina Twój przelew dzisiaj dotarł ![]() Nasze pieniądze przelałam na konto organizatorki , zamówień można się spodziewac pod koniec lutego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
|
No to czekamy
![]()
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Witam !
Mirelkaaa - ja chcę umieć tak ładnie jak Wy cytować, a nie oryginalną być ! Aż wstyd się przyznawać w XXI wieku do takiego dyletantyzmu ! Jeśli Ty potrafisz pić czerwoną herbatę - zaryzykuję : robię drugie podejście. Ale uważaj z ilością. Jak wieść niesie : czerwona herbata może podrażnić żołądek. IsaDora - nie wiem na ile te kosmetyki są stuprocentowo mineralne. Muszę zobaczyć składy. W sklepie stoją w gablocie różniaste pudełka i pudełeczka z wielkim napisem : kosmetyki mineralne. Dawaj te cienie !!!!!! Zajrzałam na te wspólnozakupowe wątki, które podałaś. Ale nadal twierdzę, że to dla mnie zbyt skomplikowane. Widocznie mój lekko ograniczony umysł nie może ogarnąć tego chaosu. Tam siedzą "stare" wyjadaczki. Żeby wśród śmieci odszukać interesująca informację potrzeba : czasu {nie mam} i cierpliwości {też nie mam}. Myślałam, że podczepię się do Was. Nic to - poczekam na następna okazję. Daj znać jak będziesz coś kupować. Trzyma kciuki, aby Wasza transakcja odbyła się bez jakowychś przykrych niespodzianek ! Dziewczyny, w temacie : Koty {wiZOOż} przeczytałam dzisiaj o kocie MIKO {"kot, który nie umiał latać"}. Co za historia ! Coś tam dorzuciłam i trzymam kciuki za kocurka. Nie muszę daleko szukać przykładów na ludzką podłość w stosunku do naszych "braci mniejszych". Wystarczy rozejrzeć się po "mojej" wsi i popatrzeć na te psy przywiązane, najczęściej na króciutkich postronkach, do bud. Bulwersuje mnie też, że wypowiadający się w różnych kocich tematach, deklarujący wszem i wobec swoją bezgraniczną miłość do kotów, chwalący się, że ich koty jedzą wyłącznie najdroższe karmy {bo inne to trucizna} i polędwicę wołową - ograniczają się wyłącznie do stwierdzenia : "biedny kotek, podli ludzie". Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim cierpiącym zwierzakom możemy pomóc, ale chociaż spróbujmy ! I tym oto sposobem nie będę miała nowej flaszki perfum, ale MIKO będzie miał parę dni rehabilitacji. Rano użyłam nowej wagi. O zgrozo - przytyłam 200 g. ![]() Jest waga - zabrakło pretekstu do rozpusty jedzeniowej. Zupa na wodzie i cycki indycze ![]() Jak tam u Was w temacie : nasza kochana zima ?! U mnie lekko mroźno { - 12 }, śnieg nie pada {zgodnie z prognozą : zacznie sypać wieczorem}. Ale zaczęło od wczoraj dmuchać porządnie. To źle ! Może druty z prądem pozrywać. Miłej soboty życzę ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skumałaś? ![]() mogę ci wysłać te cienie, ale dopiero w moje ferie czyli za okolo 2 tygodnie ![]() tylko tych cienie to mało jest, bo ja je kupowałam w 3 osoby ![]() ![]() i mogę ci je wysłać w strunach moge ci tez wysłać jakąś małą odsypke podkładu ale on jaśniutki jest a Ty jestes żółta, pomarańczowa czy neutralna? mogę Ci tez korektora odsypać, ale nie wiem, który odcień i baze pod podkład/puder wykoczeniowy jak chcesz to powiedz co ci się podoba n stronie EDM to Cię wpisze na zbiorowe ![]() 200g toz to nic ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- tych kosmetyków isadora bym nie kupowała, bo cos mi mówi, ze to takie minerałki jak mary-kay, loreal, rimmel |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |||
|
Cytat:
![]() Swego czasu, po obejrzeniu aukcji z naprawdę drastycznymi zdjęciami [przepłakałam chyba z pół godziny] skromnie bo skromnie, wspomagałam fundację w Krakowie. To co robi jej właścicielka [?] dla zwierzątek naprawdę budzi ogromny podziw. W tym miesiącu jednak, z racji bliskości tematu, zamierzam wspomóc dzieciątko chore na serce, które od urodzenia, czyli kilku miesięcy, jest cały czas w szpitalu i przechodzi bolesne leczenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale, trochę za zimno jak dla mnie. I wieje, ooooj wieje, nie będzie dzisiaj spaceru ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
|
Gdzie polazły???
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
SKUMAŁAM ![]() Mirelkaaa - nie przesadzaj z "odsypkami". Ja chcę jedynie spróbować czy te "prawdziwe" minerałaki będą mi lepiej służyły od tych "fałszywych". Co do odcieni kosmetyków, nadal nie mogę sobie wyobrazić , jak można dobrać kolor na podstawie zdjęcia ze strony producenta. Chyba jedynie metodą prób i błędów. Zagłębie się w to zagadnienie jak spróbuję. Do tej pory próbowałam jedynie właśnie te z MK. Ja jestem typem "ciepłym", a więc wyłącznie : beże. Żadnych żółci, szarości itp. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ryży łajzuch już ponad trzy godziny po okolicy lata ! Wszystkie inne czworonogi z rannej wyprawy wróciły, a on - nie. A ja co parę minut na zewnątrz i kici, kici, kici . Przez tego kota choroba jakowaś mnie dopadnie, bo już w gardle drapie. Utłukę, jak nic - utłukę ! Albo racje żywnościowe ograniczę. A teraz porady domagam się . Czy to możliwe, żeby płyn micelarny Biodermy spustoszenia na twarzy uczynił ?! Po raz pierwszy używam do mycia twarzy tego typu "kosmetyku". Nic innego w pielęgnacji nie zmieniłam. I ... broda mi jakoś dziwnie zakwitła . Dziwnie jakoś, bo tylko z jednej strony. Użyłam trzy razy jedwabiu z firmy "Marion". Trochę mniej się włosy puszą. Może to z powodu czapki. Chociaż, w moim przypadku silikony zawsze powodowały efekt przylizania, bo mam cienkie włosiny. Ale innych efektów ubocznych nie zauważyłam. Dziś spróbuję tego WAX-u. Jak minęła Wam karnawałowa sobota ? Tu u mnie prawie we wszystkich możliwych miejscach bale karnawałowe odbywały się. Ryża łajza właśnie wróciła. Nażarł się, pobił Maxymiliana {doberman} i już wrzeszczy, domagając się ponownego wypuszczenia. Jak bonie dydy, zmniejszę racje żywnościowe ! Nie chcę zapeszyć, ale wiatr u mnie już nie wieje i śnieg w nocy nie padał. Oby do wiosny ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo dostane żółcie a w domu mam odcienie dla porcelanek ![]() może te odcienie dla Ciebie? ciepłe http://www.everydayminerals.com/stor...base-warm.html albo beże http://www.everydayminerals.com/stor...ase-beige.html biorąc pod uwagę fakt, ze wysłałas mi kiedys podkłady mary kay to do tego sypkiego zblizone powinny byc 1-2 odcien z warm i 2-3 z beige...?? moze ktos chętny na ten róż? jest w promocji za 7$ wychodzi 15 zł a na pół to by było 7,50 ![]() http://www.everydayminerals.com/stor...mpkin-pie.html Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-07 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie lubie takich łososiowcych, pomarańczowych, brązowych, dla mnie róż musi być rózowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to jeszcze dobieram do naszego zamówienia ![]() organizatorka odstąpiłam mi jeszcze jedno miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, ale tamten to brązer do 'modelowania' twarzy, a róz to do policzków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to po co zeby się nimi malowac ![]() mam jeszcze ochotę na waffle cone i raw sugara ![]() ![]() moja mama zobaczyła dzis moje pędzle ![]() stwierdziła, ze oszalałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W życiu bym nie wyszła bez podkładu z domu ![]() A różu jakiego używasz? Bo jakbyś chciała jakiś różowy zamawiać to jakby co to ja będę pewnie chętna, bo narazie mam tylko próbke wściekle rózowego 'best friend' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |||||
|
Cytat:
Ja ni groma nie wiem i zdiagnozować się nie mogę. Nie wiem, czy jestem żółta, oliwkowa, czy jaka ![]() ![]() ![]() Ale to prawda, nooooo, przeca nową wagę masz ![]() Ja, jak się ważę, to na każdej inny wynik ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
PS. Nie umiem modelować gęby brązerem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() come what may jest śliczny i cudowny ![]() taki delikatny róż i u mnie super sprawdza się tez jako cien mam tylko próbke będe go zamawiac następnym razem ![]() mozemy wziasc na pół (tylko go teraz na widzę na stronie;/) mam tez ochotę na soft tuch, dusty miler i pink snowflakes (ale to już kiedys tam ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() dopiero jak kupiłam złe odcienie to okazało się, że brakuje w nich żółci a żółć jest w goldenach więc goldeny ![]() myslę jeszcze o oliwkach, ale organizatorka obiecała wysłac mi próbeczke oliwek, więc się przekonam ![]() złe mam te ![]() http://www.everydayminerals.com/stor...uff-ivory.html http://www.everydayminerals.com/stor...uff-linen.html i wycofany juz perfect podobny do tych 2 ![]() i dla chłodnych cer taki ![]() http://www.everydayminerals.com/stor...cool-fair.html plus podkłady lumiere i buff'd nie pasuja mi, bo jestem żółta a te z działu buff'd są białe/szare z cool białe/rózowe z lumiere mam białe/różowe i pomarańczowe i z buff'd taki jasno pomarańczowy tutaj masz wyjasnione jak modelowac twarz ![]() http://www.snobka.pl/artykul/6485/ka...-_konturowanie Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-07 o 12:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Asiu co do tych próbek Lumiere to mozna brac same próbki i jest mozliwosc wpisania innego adresu do wysyłki a jakby się nie udało to wystarczy do nich emaila napisac
![]() jakbys była tak miła to zamówiłabys mi je w przyszły weekend? ![]() Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-07 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | ||||
|
Cytat:
Mam cztery jasne próbki z różnych gam kolorystycznych i nie widzę różnicy ![]() ![]() Jestem jakimś hardcorem ![]() ![]() Chyba jutro namaluję sobie 4 plamy z tych pudrów na facjacie i będę badać, który lepsiejszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie wyjaśnione ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z beżu - to Medium Beige Neutral. Wszystkie inne jakieś takie "trupie". Te od MK właśnie tak na odległość kupiłam i odcienie były wyjątkowo nietrafione. To tak jak z podkładami {też ta firma}. Przez dłuższy okres czasu mieszałam : "300" z "400" i było o.k. Ostatnio ta mieszanka okazała się już zbyt jasna. Teraz używam samego odcienia "400". Myślę, że odcień cery też zmiennym jest. Metodą prób i błędów !!! Ile to ja już podkładów przerobiłam ... Raz w życiu odwiedziłam wizażystkę - kolorystkę. Nie powiedziała mi nic innego, niż to do czego sama doszłam. A jakich kolorach ubraniowych jest Ci "do twarzy" ?! Inny też odcień potrzebny "na dzień", inny "na wieczór" {sztuczne oświetlenie}. Ale o tym to wiecie. Do modelowania twarzy {boki} używam różu. Jak dla mnie najlepszymi na świecie są te z Bourjois. Chociaż - wiem to z własnego doświadczenia - nie ma zasad, które można byłoby stosować "jak leci" . Wszystko jest rzeczą indywidualną. Np. mam wieeelkie oczy i powinnam je raczej chować. A ja wyglądam makabrycznie w ciemnych cieniach. Specjaliści mówią, że : w pewnym wieku należy zupełnie odejść od np. perłowych {świecących} cieni do powiek. W moim przypadku {granica dwudziestu pięciu lat już poza mną} - sprawdzają się wyłącznie cienie perłowe. W matach wyglądam jak część składowa The Addams Family. Ot, to tyle na temat tzw. kanonów. 'Estelle" - no to hardkorową , że tzw. : slangu miejskiego użyję, imprezę miałaś... Nic to - jeszcze trochę i razem w klubach będziecie szaleć ! To do miłego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.