Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 19:19   #1471
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Ja miałam miec urodziny już w piatek, dwa dni przed no i w sumie miałam, bo też byłam w klubie, ale potem okazało sie ze w innym w niedziele akurat tez jest impreza, ale szczerze powiedziawszy to po tych piatkowych 'urodzinach' czułam taki niedosyt bo to jednak takie nie dokońca urodziny były Dlatego ja jestem za zrobieniem jakiejs imprezy czy pojechaniem nawet gdzieś w okolicach tej 18
A nie możesz mniej osób zaprosić do domu, albo gdzieś jednak pojechać do jakiegoś miasta? Masz w sumie jeszcze dużo czasu
później jeszcze jedna impreza jak najbardziej, ale według mnie wypadałoby chociaż jakos skromnie ta 18 uczcic

Cytat:
Napisane przez linka2007 Pokaż wiadomość
No racja, racja.
Jeszcze pomyślę, bo i tak muszę zrobić to cichaczem- mój tata by mnie hyba kill, jakby sie dowiedział... ;/

Ale sie zrobił offtop, o jaaaaaaaaaaaaaa
przecie zto watek do offtopów

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Myślę, że dałabym radę
Nie wiem tylko, czy zgodziliby się na wysyłkę od razu na Twój adres, czy najpierw do mnie - bo niektórzy sprzedawcy zastrzegają, że wysyłają tylko na adres Paypalowy.

Zastanawiam się też, czy ta oferta istnieje jako samodzielna, czy może tylko jako dodatek do zamówienia innych przedmiotów [wtedy możesz skorzystać z promocji za 1 centa] - popytaj dziewczyn i daj mi znać
z tego co wiem to można osobno, bo jaki sens miałoby zamawianie próbek dla sprawdzenie czy ich kosmetyki pasują
zapytałam na watku mam nadzieje, ze ktos odpowie, ale wydaje mi się, ze trzebabybyło im maila napisac o wysyłce na inny adres...
a jak Twój angielski? bo mój niedobrze

[QUOTE=Heroldin;16970986]Salve Dziewczyny !

Na obniżenie poziomu glukozy i poziomu złego cholesterolu. Dlatego też nie mogę "pocukrzyć", bo nawet zamienników cukru nie mogę używać. Ciężko z tym żyć, bom łakomczuch !

[QUOTE='Estelle';16953353]A jeśli tak, to z innego materiału też się nadają - tak mi się wydaje.[QUOTE]
Może i tak . Tylko, że wszędzie są "lureksowe", a dla mnie to nie materiał. W czeluściach mojej przepadzistej i niezastąpionej szafy znalazłam rękawiczki, które - dla zwiększenia komfortu - zakłada się pod rękawice narciarskie. 100 % naturalnego jedwabiu, jakoś tak przetworzonego, że nie ma takiego poślizgu. Dzisiaj na noc spróbuję.

[QUOTE]Serum na końcówki owszem, ale żadnego opatrzonego mianem "jedwab" a przecież składowo to prawie to samo [QUOTE]
Pewnie tak, bo w tych "moich" jedwabiach to : silikon silkonem pogania, a <cytuję> ethyl ester lub hydrolyzed silk <> na szarym końcu siedzą.

[QUOTE] Oj, ciężko będzie. Może dorzuć w takim razie torebkę owocowej jakiejś Sagi, czy cuś, aby chociaż trochę zmienić smak?[QUOTE]
E tam : ciężko ! Wręcz : niemożliwie !!!
W temacie : herbata też wyjątkowa jestem. Torebkowe : wysuszają mi przełyk, a naturalne mieszanki owocowe - zakwaszają. Dlatego też wlewam w siebie hektolitry kawy i wody mineralnej, podpierając się magnezem z wit. B. Dobrze, że udało mi się przestawić na kawę rozpuszczalną.

[QUOTE=Mirelkaaa;16956522]no to poczekamy, bo ja cholerka tez niczego nie potrzebuję ew. jedne cien, ale cały mi niepotrzeby
[QUOTE]

Dawaj namiary : gdzie mam się zapisać na te zakupy. Może u Ciebie ?
Coś wezmę, to może pomogę w szybszej realizacji zamówienia.

[QUOTE]dla mnie krem tłusty pod minerałki a drogeryjny podkład to to samo[QUOTE]
Dla mnie - nie ! Nie umiem mazać się czymś tam pudrowym po warstwie kremu. Zawsze powstają mniej lub więcej intensywne plamy.

[QUOTE] isadora? a to chyba nie są 100% minerałki chyvba, ze o czyms nie wiem, a to mozliwe
Cytat:
Prawdę powiedziawszy - wczoraj nie sprawdziłam. Skleroza ! Kompletnie zapomniałam, bo tak byłam zaaferowana poszukiwaniem rękawiczek. Przeleciałam, brnąc po kolana w zaspach, całe miasto do tego AVON-owego sklepu. Tak mnie wysłano. Sklep zlikwidowany, albo podano mi błędną lokalizację, bo nie znalazłam.
Za to wagę kupiłam {sztuk - jeden } i potężną latarkę halogenową {też sztuk jeden }. Konieczność dokonania wyboru wykończyła mnie psychicznie, że o wszystkim innym zapomniałam mimo listy zakupów .

Dzięki za podpowiedź ! Nie przyszło mi to na myśl. Sprawdzę.
Następną eskapadę planuję na wtorek.

Co zaś tyczy się planowanej przez linkę "imprezy" - mam trochę odmienne zdanie. Ja przełożyłabym właśnie na czerwiec. Po pierwsze - odmłodzi się o parę miesięcy ; po drugie - impreza w "zamkniętym" pomieszczeniu może pociągnąć za sobą różne skutki, a przy poglądach Jej taty - konsekwencje mogą być dość przykre; po trzecie - wiosną i jesienią, w naszym klimacie, najczęściej wieczorami jest zimno; po czwarte - najpiękniejsze noce są właśnie w czerwcu; po piąte - wydaje mi się, że koszty zabawy w tzw. klubach są dość sporawe; nie wiem jak u Was, ale u mnie jeden drink kosztuje w granicach : 12-tu do 20-tu złotych polskich i jak to mówią barmani :
"lód i piana - przyjaciele barmana !".

Nie wiem jakie informacje przekazują w TV za granicami Polski, ale dostałam wczoraj maila od Przyjaciółki mieszkającej w innym europejskim kraju. Z takim przerażeniem pyta : co u mnie, czy nie trzeba zorganizować jakiejś kompleksowej pomocy {jedzenie, ubrania itp}, aż sama się przeraziłam. Każę Jej, żeby "minerałki" nam przysłała .

Mirelkaaa nie chciała mnie faworkami dożywić, to sama zamówiłam na tłusty czwartek : pączków - szt. 2 oraz faworków - szt. 4. Ale będzie uczta ! A potem : płacz i zgrzyt zębów !!!

Zajrzę jeszcze tutaj dzisiaj, bo muszę przy komputerze posiedzieć.
Między innymi, żeby mojej Przyjaciółce odpisać, bo jeszcze mi tu konwój jakowyś charytatywny przyśle.

P. S.
Nie umiem tak ładnie jak Wy multicytować. Dlatego macie na kolorowo. I tak postępy poczyniłam.
zapomniałam wczesniej napisac ale ja kocham czerwoną herbatę
musze uwazac zeby nie przesadzic
ogólnie kocham róźnego typu ziółka i herbatki
czarną pije tylko u kogoś (choć np moja babcia mi kupuje czerwoną)

tak w psamenteri powinnas dostac bez problemu chyba, ze im się akurat skonczą

patrzyłam na ta isadore i ona ma w swojej ofercie etz niemineralne kosmetyki, wiec to raczej minerały nie są
prawdziwe firmy mineralne są niedostepne w drogeriach i maja tylko mineralne kosmetyki
(jedynie essence ma mineralne podkłady, ale dla mnie za ciemne i mi spływały z twarzy)

kochana spóźniłas się zamówienie zamknięte muszę tylko przelac pieniądze

ale mozesz sama dołączyc się do jakiejs oraganizatorki wyjdzie cię to samo
tu masz wątek z zamówieniami zbiorowymi
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...356973&page=35
musisz pisac takim samym kolorem jak organizatorka
a tu stronę EDM
http://www.everydayminerals.com/
od kazdej ceny odejmujesz 45% i doliczasz 1,15$ za wysyłke do jednego produktu +wysyłka w PL
do kazdej rzeczy od 10$ bez znizki musisz dobrac jaką małą (cień, pędzelek do oczu)

z tym, ze ci się plamy robiły to moze serio źle je nakładałas? dawałas malutko i równomiernie po całej twarzy?

a to mało zaszalałs z tymi słodkosciami ja jem duzo więcej

widzisz jak Ty oryginalna wszyscy multi cytują a Ty kolorowe posty piszesz

Cytat:
Kasiu
Ty różu chyba używasz, dobrze kojarzę?
Może też jakiś cień w brąziku wpadnie Ci w oko? Albo jaka zieleń ?
kochana ja mam cien w brązie taki
http://www.everydayminerals.com/stor...row-color.html
jeden zielony bez nazwy
i jeden zielony z drobinkami z CS (Emerald mój na imie)
raczej nie będe ich uzywac...
nie mam całych, bo kupowałysmy na 1/3
i jeszcze cos w brązie bym znalazła

tak mi się przypomniało, ze mówiłas, ze chcesz jedno pudełeczko do rozcierania
ale chyba nie chcesz w zakrętce rozcierac proszków?
do tego musisz jakąs miseczke bez wgłębien wygospodarowac

a jeszcze co do naszego zamówienia to będziemy miec 3 pudełka i kazda dostanie po jednym

narobiłam błędów, ale nie chce mi sie poprawiać

Edytowane przez Mirelkaaa
Czas edycji: 2010-02-05 o 19:35
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:00   #1472
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
z tego co wiem to można osobno, bo jaki sens miałoby zamawianie próbek dla sprawdzenie czy ich kosmetyki pasują
zapytałam na watku mam nadzieje, ze ktos odpowie, ale wydaje mi się, ze trzebabybyło im maila napisac o wysyłce na inny adres...
a jak Twój angielski? bo mój niedobrze
Maj inglisz is priti gud
A tak na serio, myślę, że dam radę.
Swego czasu trochę się podszkoliłam na wyjazdach i na dobre mi wyszło

Tzn chodziło mi o to, że jak coś kupujesz, to wtedy te jakby "inne" kosmetyki do wypróbowania możesz dostać za centa. A jak chcesz tylko i wyłącznie próbki - to niestety po dolarze.
Bo napisane jest: You can only purchase 1 per order BUT, we are happy to offer this to you in EVERY order you place!
i różnie można to interpretować - albo 1 zestaw do [innego] zamówienia, abo 1 zestaw każdorazowo [że nie można np 3xsample za jednym razem]

Cytat:
kochana ja mam cien w brązie taki
http://www.everydayminerals.com/stor...row-color.html
jeden zielony bez nazwy
i jeden zielony z drobinkami z CS (Emerald mój na imie)
raczej nie będe ich uzywac...
nie mam całych, bo kupowałysmy na 1/3
i jeszcze cos w brązie bym znalazła
To Kasi naszej - Heroldin może by się przydały
Do mnie idą już te kolorowe cienie, ale pewnie jeszcze z dwa tygodnie to potrwa.

Cytat:
tak mi się przypomniało, ze mówiłas, ze chcesz jedno pudełeczko do rozcierania
ale chyba nie chcesz w zakrętce rozcierac proszków?
do tego musisz jakąs miseczke bez wgłębien wygospodarowac
Oooo, to nie da się ich roscieraż w zakrętkach? Dziwne, czemu?
Zawsze myślałam, że to w nakrętce można, nawet na youtube na tych filmikach dziewczyny ta robią

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:15   #1473
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Maj inglisz is priti gud
A tak na serio, myślę, że dam radę.
Swego czasu trochę się podszkoliłam na wyjazdach i na dobre mi wyszło

Tzn chodziło mi o to, że jak coś kupujesz, to wtedy te jakby "inne" kosmetyki do wypróbowania możesz dostać za centa. A jak chcesz tylko i wyłącznie próbki - to niestety po dolarze.
Bo napisane jest: You can only purchase 1 per order BUT, we are happy to offer this to you in EVERY order you place!
i różnie można to interpretować - albo 1 zestaw do [innego] zamówienia, abo 1 zestaw każdorazowo [że nie można np 3xsample za jednym razem]

To Kasi naszej - Heroldin może by się przydały
Do mnie idą już te kolorowe cienie, ale pewnie jeszcze z dwa tygodnie to potrwa.

Oooo, to nie da się ich roscieraż w zakrętkach? Dziwne, czemu?
Zawsze myślałam, że to w nakrętce można, nawet na youtube na tych filmikach dziewczyny ta robią
mozna brac tylko raz te pięc próbek ale chyba osobno tez nie mozna brac 5 zestawów za 1 cent i jedna wysyłka

tez na poczatku myslałam, ze w zakrętce, ale miseczke do rozcierania myjemy codziennie, a ciężko myc codziennie zakretke, bo proszek wchodzi w rowki i jest to niehigieniczne
a w miseczce/pojemniczku jest w ogóle wygodniej

no to moze niebawem mi je zamówisz jak trochę zaoszczędze

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Karolina Twój przelew dzisiaj dotarł
Nasze pieniądze przelałam na konto organizatorki , zamówień można się spodziewac pod koniec lutego
Stary 2010-02-05, 22:14   #1474
'Estelle'

No to czekamy

Stary 2010-02-06, 05:34   #1475
Heroldin
Zakorzenienie

Witam !

Mirelkaaa - ja chcę umieć tak ładnie jak Wy cytować, a nie oryginalną być ! Aż wstyd się przyznawać w XXI wieku do takiego dyletantyzmu !
Jeśli Ty potrafisz pić czerwoną herbatę - zaryzykuję : robię drugie podejście. Ale uważaj z ilością. Jak wieść niesie : czerwona herbata może podrażnić żołądek.
IsaDora - nie wiem na ile te kosmetyki są stuprocentowo mineralne. Muszę zobaczyć składy. W sklepie stoją w gablocie różniaste pudełka i pudełeczka z wielkim napisem : kosmetyki mineralne.
Dawaj te cienie !!!!!!
Zajrzałam na te wspólnozakupowe wątki, które podałaś. Ale nadal twierdzę, że to dla mnie zbyt skomplikowane. Widocznie mój lekko ograniczony umysł nie może ogarnąć tego chaosu. Tam siedzą "stare" wyjadaczki. Żeby wśród śmieci odszukać interesująca informację potrzeba : czasu {nie mam} i cierpliwości {też nie mam}. Myślałam, że podczepię się do Was. Nic to - poczekam na następna okazję. Daj znać jak będziesz coś kupować.
Trzyma kciuki, aby Wasza transakcja odbyła się bez jakowychś przykrych niespodzianek !

Dziewczyny, w temacie : Koty {wiZOOż} przeczytałam dzisiaj o kocie MIKO {"kot, który nie umiał latać"}. Co za historia ! Coś tam dorzuciłam i trzymam kciuki za kocurka. Nie muszę daleko szukać przykładów na ludzką podłość w stosunku do naszych "braci mniejszych". Wystarczy rozejrzeć się po "mojej" wsi i popatrzeć na te psy przywiązane, najczęściej na króciutkich postronkach, do bud.
Bulwersuje mnie też, że wypowiadający się w różnych kocich tematach, deklarujący wszem i wobec swoją bezgraniczną miłość do kotów, chwalący się, że ich koty jedzą wyłącznie najdroższe karmy {bo inne to trucizna} i polędwicę wołową - ograniczają się wyłącznie do stwierdzenia : "biedny kotek, podli ludzie". Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim cierpiącym zwierzakom możemy pomóc, ale chociaż spróbujmy ! I tym oto sposobem nie będę miała nowej flaszki perfum, ale MIKO będzie miał parę dni rehabilitacji.

Rano użyłam nowej wagi. O zgrozo - przytyłam 200 g. !
Jest waga - zabrakło pretekstu do rozpusty jedzeniowej. Zupa na wodzie i cycki indycze ! Ale karnawał zakończę zgodnie z tradycją : pączkiem i faworkiem. Potem ... no cóż dostosuję się : czterdziestodniowy ścisły post.

Jak tam u Was w temacie : nasza kochana zima ?! U mnie lekko mroźno { - 12 }, śnieg nie pada {zgodnie z prognozą : zacznie sypać wieczorem}. Ale zaczęło od wczoraj dmuchać porządnie. To źle ! Może druty z prądem pozrywać.

Miłej soboty życzę !
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 08:12   #1476
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze co do naszego zamówienia to będziemy miec 3 pudełka i kazda dostanie po jednym

Cytat:
Karolina Twój przelew dzisiaj dotarł
Nasze pieniądze przelałam na konto organizatorki , zamówień można się spodziewac pod koniec lutego

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w temacie : Koty {wiZOOż} przeczytałam dzisiaj o kocie MIKO {"kot, który nie umiał latać"}. Co za historia ! Coś tam dorzuciłam i trzymam kciuki za kocurka. Nie muszę daleko szukać przykładów na ludzką podłość w stosunku do naszych "braci mniejszych". Wystarczy rozejrzeć się po "mojej" wsi i popatrzeć na te psy przywiązane, najczęściej na króciutkich postronkach, do bud.
Bulwersuje mnie też, że wypowiadający się w różnych kocich tematach, deklarujący wszem i wobec swoją bezgraniczną miłość do kotów, chwalący się, że ich koty jedzą wyłącznie najdroższe karmy {bo inne to trucizna} i polędwicę wołową - ograniczają się wyłącznie do stwierdzenia : "biedny kotek, podli ludzie". Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim cierpiącym zwierzakom możemy pomóc, ale chociaż spróbujmy ! I tym oto sposobem nie będę miała nowej flaszki perfum, ale MIKO będzie miał parę dni rehabilitacji.
Dokładnie, ja chyba nigdy nie pojme jak można tak traktować żywe istoty. I najgorsze jest to, ze przeciez tylu ludzi troszczy sie o zwierzęta, nawet na wZOOżu to widać i nie tylko o swoje domowe, ale pomaga takze tym potrzebującym, a mimo tego tyle ich cierpi przez jakiś idiotów, których jest za dużo, żeby móc pomóc wszystkim zwierzakom.
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 08:33   #1477
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam !

Mirelkaaa - ja chcę umieć tak ładnie jak Wy cytować, a nie oryginalną być ! Aż wstyd się przyznawać w XXI wieku do takiego dyletantyzmu !
Jeśli Ty potrafisz pić czerwoną herbatę - zaryzykuję : robię drugie podejście. Ale uważaj z ilością. Jak wieść niesie : czerwona herbata może podrażnić żołądek.
IsaDora - nie wiem na ile te kosmetyki są stuprocentowo mineralne. Muszę zobaczyć składy. W sklepie stoją w gablocie różniaste pudełka i pudełeczka z wielkim napisem : kosmetyki mineralne.
Dawaj te cienie !!!!!!
Zajrzałam na te wspólnozakupowe wątki, które podałaś. Ale nadal twierdzę, że to dla mnie zbyt skomplikowane. Widocznie mój lekko ograniczony umysł nie może ogarnąć tego chaosu. Tam siedzą "stare" wyjadaczki. Żeby wśród śmieci odszukać interesująca informację potrzeba : czasu {nie mam} i cierpliwości {też nie mam}. Myślałam, że podczepię się do Was. Nic to - poczekam na następna okazję. Daj znać jak będziesz coś kupować.
Trzyma kciuki, aby Wasza transakcja odbyła się bez jakowychś przykrych niespodzianek !

Jest waga - zabrakło pretekstu do rozpusty jedzeniowej. Zupa na wodzie i cycki indycze ! Ale karnawał zakończę zgodnie z tradycją : pączkiem i faworkiem. Potem ... no cóż dostosuję się : czterdziestodniowy ścisły post.

Jak tam u Was w temacie : nasza kochana zima ?! U mnie lekko mroźno { - 12 }, śnieg nie pada {zgodnie z prognozą : zacznie sypać wieczorem}. Ale zaczęło od wczoraj dmuchać porządnie. To źle ! Może druty z prądem pozrywać.

Miłej soboty życzę !
wielocytujesz zaznaczając tą ikonke obok szybkiej odpowiedzi i zaznaczasz ją obok kazdego posta którego chcesz cytowac a jak juz sobie posty pozaznaczasz to dajesz na ta ikonke pierwszą z lewej cytuj i wyświetlają ci sie wszystkie posty, które chciałas cytowac
skumałaś?

mogę ci wysłać te cienie, ale dopiero w moje ferie czyli za okolo 2 tygodnie
tylko tych cienie to mało jest, bo ja je kupowałam w 3 osoby (ale minerałki wydajne)
i mogę ci je wysłać w strunach
moge ci tez wysłać jakąś małą odsypke podkładu ale on jaśniutki jest
a Ty jestes żółta, pomarańczowa czy neutralna?
mogę Ci tez korektora odsypać, ale nie wiem, który odcień i baze pod podkład/puder wykoczeniowy

jak chcesz to powiedz co ci się podoba n stronie EDM to Cię wpisze na zbiorowe

200g toz to nic

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

tych kosmetyków isadora bym nie kupowała, bo cos mi mówi, ze to takie minerałki jak mary-kay, loreal, rimmel

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 09:28   #1478
'Estelle'

Cytat:
To prawda niestety. Ja to boję się wchodzić w ogóle na takie wątki, bo od razu płacz .
Swego czasu, po obejrzeniu aukcji z naprawdę drastycznymi zdjęciami [przepłakałam chyba z pół godziny] skromnie bo skromnie, wspomagałam fundację w Krakowie. To co robi jej właścicielka [?] dla zwierzątek naprawdę budzi ogromny podziw.
W tym miesiącu jednak, z racji bliskości tematu, zamierzam wspomóc dzieciątko chore na serce, które od urodzenia, czyli kilku miesięcy, jest cały czas w szpitalu i przechodzi bolesne leczenie

Cytat:
Eeeee, to 200 g to pewnie błąd pomiaru - wiadomo, inny model, jakieś tam uwarunkowania techniczne itp

Cytat:

Miłej soboty życzę !
Hehe, nie wiem jak, bo termometra nie mam
Ale, trochę za zimno jak dla mnie. I wieje, ooooj wieje, nie będzie dzisiaj spaceru

Stary 2010-02-06, 15:05   #1479
'Estelle'

Gdzie polazły???

Stary 2010-02-06, 15:26   #1480
niby nic
Zakorzenienie

Ja jestem
Stary 2010-02-07, 04:43   #1481
Heroldin
Zakorzenienie

Dzień dobry !

Cytat:
mogę ci wysłać te cienie
SKUMAŁAM ! Dziękuję ! A do tej pory taka odporna na wiedzę byłam .
Mirelkaaa - nie przesadzaj z "odsypkami". Ja chcę jedynie spróbować czy te "prawdziwe" minerałaki będą mi lepiej służyły od tych "fałszywych". Co do odcieni kosmetyków, nadal nie mogę sobie wyobrazić , jak można dobrać kolor na podstawie zdjęcia ze strony producenta. Chyba jedynie metodą prób i błędów. Zagłębie się w to zagadnienie jak spróbuję. Do tej pory próbowałam jedynie właśnie te z MK.
Ja jestem typem "ciepłym", a więc wyłącznie : beże. Żadnych żółci, szarości itp.

Cytat:
Eeeee, to 200 g to pewnie błąd pomiaru - wiadomo, inny model, jakieś tam uwarunkowania techniczne itp
Dawno mnie już nic tak nie rozbawiło !

Ryży łajzuch już ponad trzy godziny po okolicy lata ! Wszystkie inne czworonogi z rannej wyprawy wróciły, a on - nie. A ja co parę minut na zewnątrz i kici, kici, kici . Przez tego kota choroba jakowaś mnie dopadnie, bo już w gardle drapie. Utłukę, jak nic - utłukę !
Albo racje żywnościowe ograniczę.

A teraz porady domagam się .
Czy to możliwe, żeby płyn micelarny Biodermy spustoszenia na twarzy uczynił ?! Po raz pierwszy używam do mycia twarzy tego typu "kosmetyku". Nic innego w pielęgnacji nie zmieniłam. I ... broda mi jakoś dziwnie zakwitła . Dziwnie jakoś, bo tylko z jednej strony.

Użyłam trzy razy jedwabiu z firmy "Marion". Trochę mniej się włosy puszą. Może to z powodu czapki. Chociaż, w moim przypadku silikony zawsze powodowały efekt przylizania, bo mam cienkie włosiny. Ale innych efektów ubocznych nie zauważyłam. Dziś spróbuję tego WAX-u.

Jak minęła Wam karnawałowa sobota ? Tu u mnie prawie we wszystkich możliwych miejscach bale karnawałowe odbywały się.

Ryża łajza właśnie wróciła. Nażarł się, pobił Maxymiliana {doberman} i już wrzeszczy, domagając się ponownego wypuszczenia. Jak bonie dydy, zmniejszę racje żywnościowe !

Nie chcę zapeszyć, ale wiatr u mnie już nie wieje i śnieg w nocy nie padał. Oby do wiosny !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 10:00   #1482
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry !

Mirelkaaa - nie przesadzaj z "odsypkami". Ja chcę jedynie spróbować czy te "prawdziwe" minerałaki będą mi lepiej służyły od tych "fałszywych". Co do odcieni kosmetyków, nadal nie mogę sobie wyobrazić , jak można dobrać kolor na podstawie zdjęcia ze strony producenta. Chyba jedynie metodą prób i błędów. Zagłębie się w to zagadnienie jak spróbuję. Do tej pory próbowałam jedynie właśnie te z MK.
Ja jestem typem "ciepłym", a więc wyłącznie : beże. Żadnych żółci, szarości itp.

Ryży łajzuch już ponad trzy godziny po okolicy lata ! Wszystkie inne czworonogi z rannej wyprawy wróciły, a on - nie. A ja co parę minut na zewnątrz i kici, kici, kici . Przez tego kota choroba jakowaś mnie dopadnie, bo już w gardle drapie. Utłukę, jak nic - utłukę !

Czy to możliwe, żeby płyn micelarny Biodermy spustoszenia na twarzy uczynił ?! Po raz pierwszy używam do mycia twarzy tego typu "kosmetyku". Nic innego w pielęgnacji nie zmieniłam. I ... broda mi jakoś dziwnie zakwitła . Dziwnie jakoś, bo tylko z jednej strony.

Użyłam trzy razy jedwabiu z firmy "Marion". Trochę mniej się włosy puszą. Może to z powodu czapki. Chociaż, w moim przypadku silikony zawsze powodowały efekt przylizania, bo mam cienkie włosiny. Ale innych efektów ubocznych nie zauważyłam. Dziś spróbuję tego WAX-u.

Jak minęła Wam karnawałowa sobota ? Tu u mnie prawie we wszystkich możliwych miejscach bale karnawałowe odbywały się.

Ryża łajza właśnie wróciła. Nażarł się, pobił Maxymiliana {doberman} i już wrzeszczy, domagając się ponownego wypuszczenia. Jak bonie dydy, zmniejszę racje żywnościowe !

Nie chcę zapeszyć, ale wiatr u mnie już nie wieje i śnieg w nocy nie padał. Oby do wiosny !
to ja Ci chyba podkładu nie wysle
bo dostane żółcie a w domu mam odcienie dla porcelanek
może te odcienie dla Ciebie?
ciepłe http://www.everydayminerals.com/stor...base-warm.html
albo beże http://www.everydayminerals.com/stor...ase-beige.html

biorąc pod uwagę fakt, ze wysłałas mi kiedys podkłady mary kay to do tego sypkiego zblizone powinny byc
1-2 odcien z warm i 2-3 z beige...??

moze ktos chętny na ten róż?
jest w promocji za 7$
wychodzi 15 zł a na pół to by było 7,50

http://www.everydayminerals.com/stor...mpkin-pie.html

Czas edycji: 2010-02-07 o 10:01
Stary 2010-02-07, 10:26   #1483
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry !

U mnie dzisiaj przysypało Już tak mam dość tej zimy...zimno, wietrznie, ślisko [ostatnio się przerwóciłam jak szłam do szkoły ] Podejrzewam, ze pewnie jeszcze z miesiąc będzie taka pogoda

Cytat:
może te odcienie dla Ciebie?
ciepłe http://www.everydayminerals.com/stor...base-warm.html
albo beże http://www.everydayminerals.com/stor...ase-beige.html

biorąc pod uwagę fakt, ze wysłałas mi kiedys podkłady mary kay to do tego sypkiego zblizone powinny byc
1-2 odcien z warm i 2-3 z beige...??

moze ktos chętny na ten róż?
jest w promocji za 7$
wychodzi 15 zł a na pół to by było 7,50

http://www.everydayminerals.com/stor...mpkin-pie.html
Mirelka, przeciez jeszcze jednego zamówienia nie dostałaś!
Ja nie lubie takich łososiowcych, pomarańczowych, brązowych, dla mnie róż musi być rózowy
Stary 2010-02-07, 11:16   #1484
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj przysypało Już tak mam dość tej zimy...zimno, wietrznie, ślisko [ostatnio się przerwóciłam jak szłam do szkoły ] Podejrzewam, ze pewnie jeszcze z miesiąc będzie taka pogoda

Mirelka, przeciez jeszcze jednego zamówienia nie dostałaś!
Ja nie lubie takich łososiowcych, pomarańczowych, brązowych, dla mnie róż musi być rózowy
bo to bardziej bronzer jest ten nasz soft bronzer to rózowy nie będzie
a to jeszcze dobieram do naszego zamówienia
organizatorka odstąpiłam mi jeszcze jedno miejsce
Stary 2010-02-07, 11:18   #1485
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
bo to bardziej bronzer jest ten nasz soft bronzer to rózowy nie będzie
a to jeszcze dobieram do naszego zamówienia
organizatorka odstąpiłam mi jeszcze jedno miejsce
A no chyba, ze tak. To jesteś rozgrzeszona
Wiem, ale tamten to brązer do 'modelowania' twarzy, a róz to do policzków
Stary 2010-02-07, 11:43   #1486
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A no chyba, ze tak. To jesteś rozgrzeszona
Wiem, ale tamten to brązer do 'modelowania' twarzy, a róz to do policzków
tak sobie napisałam róż, bo tak ma w nazwie, ale ja go jako bronzera uzywac będe
Stary 2010-02-07, 11:46   #1487
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie napisałam róż, bo tak ma w nazwie, ale ja go jako bronzera uzywac będe
A po co Ci tyle bronzerów?
Ja to musze w końcu zdecydować co z tym podkładem, bo przyjdzie brązer, korektor a nie bede miała na co go używać
Stary 2010-02-07, 11:55   #1488
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A po co Ci tyle bronzerów?
Ja to musze w końcu zdecydować co z tym podkładem, bo przyjdzie brązer, korektor a nie bede miała na co go używać
zawsze mozesz solo bez podkładu

jak to po co zeby się nimi malowac
mam jeszcze ochotę na waffle cone i raw sugara na tym zakonczyłabym zakupy z bronzerami

moja mama zobaczyła dzis moje pędzle
stwierdziła, ze oszalałam
Stary 2010-02-07, 12:00   #1489
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mozesz solo bez podkładu

jak to po co zeby się nimi malowac
mam jeszcze ochotę na waffle cone i raw sugara na tym zakonczyłabym zakupy z bronzerami

moja mama zobaczyła dzis moje pędzle
stwierdziła, ze oszalałam
Wierzysz w to?

W życiu bym nie wyszła bez podkładu z domu Ale przetestuje kolory i dopiero zamówie duże opakowanie podkładu i korektora.
A różu jakiego używasz? Bo jakbyś chciała jakiś różowy zamawiać to jakby co to ja będę pewnie chętna, bo narazie mam tylko próbke wściekle rózowego 'best friend'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 12:36   #1490
'Estelle'

Cytat:
Dzień dobry !
Kurde, jak Wy to robicie, że wiecie, jakim typem jesteście?
Ja ni groma nie wiem i zdiagnozować się nie mogę. Nie wiem, czy jestem żółta, oliwkowa, czy jaka

Cytat:
Ale to prawda, nooooo, przeca nową wagę masz
Ja, jak się ważę, to na każdej inny wynik

Cytat:
Prawdopodobieństwo pewnie jakieś jest, ale może to takie jednorazowe? Albo wywołane czymś innym?

Cytat:
Na wieczornym ryku
Cytat:
U mnie z rana troszkę słońca było, ale za to - 11 stopni

Cytat:
Które masz dpa porcelanowych? Nie pasują Ci? Dlaczego?

PS. Nie umiem modelować gęby brązerem

Stary 2010-02-07, 12:46   #1491
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzysz w to?

W życiu bym nie wyszła bez podkładu z domu Ale przetestuje kolory i dopiero zamówie duże opakowanie podkładu i korektora.
A różu jakiego używasz? Bo jakbyś chciała jakiś różowy zamawiać to jakby co to ja będę pewnie chętna, bo narazie mam tylko próbke wściekle rózowego 'best friend'
wierzę

come what may jest śliczny i cudowny
taki delikatny róż i u mnie super sprawdza się tez jako cien
mam tylko próbke
będe go zamawiac następnym razem
mozemy wziasc na pół
(tylko go teraz na widzę na stronie;/)
mam tez ochotę na soft tuch, dusty miler i pink snowflakes (ale to już kiedys tam)

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Ja ni groma nie wiem i zdiagnozować się nie mogę. Nie wiem, czy jestem żółta, oliwkowa, czy jaka

Prawdopodobieństwo pewnie jakieś jest, ale może to takie jednorazowe? Albo wywołane czymś innym?

Na wieczornym ryku

ja tez tego nie wiedziałam
dopiero jak kupiłam złe odcienie to okazało się, że brakuje w nich żółci a żółć jest w goldenach więc goldeny
myslę jeszcze o oliwkach, ale organizatorka obiecała wysłac mi próbeczke oliwek, więc się przekonam

złe mam te
http://www.everydayminerals.com/stor...uff-ivory.html
http://www.everydayminerals.com/stor...uff-linen.html
i wycofany juz perfect podobny do tych 2
i dla chłodnych cer taki
http://www.everydayminerals.com/stor...cool-fair.html

plus podkłady lumiere i buff'd

nie pasuja mi, bo jestem żółta a te z działu buff'd są białe/szare
z cool białe/rózowe

z lumiere mam białe/różowe i pomarańczowe i z buff'd taki jasno pomarańczowy

tutaj masz wyjasnione jak modelowac twarz
http://www.snobka.pl/artykul/6485/ka...-_konturowanie

Czas edycji: 2010-02-07 o 12:56
Stary 2010-02-07, 13:05   #1492
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:

Na wieczornym ryku

To nie jest takie trudne, musisz tylko wiedziec, co chcesz ukryć Ja zawsze użwam troche na boki nosa, pod kości policzkowe, na żuchwe tam gdzie jest zabardzo wystająca, skronie i boki twarzy czyli generalnie tak jak na tych zdjeciach z linku. Można by pomyśleć, ze mam całą brązową twarz, ale tak nie jest
Stary 2010-02-07, 13:07   #1493
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest takie trudne, musisz tylko wiedziec, co chcesz ukryć Ja zawsze użwam troche na boki nosa, pod kości policzkowe, na żuchwe tam gdzie jest zabardzo wystająca, skronie i boki twarzy czyli generalnie tak jak na tych zdjeciach z linku. Można by pomyśleć, ze mam całą brązową twarz, ale tak nie jest
ja nie umiem tym bronzerem tego nosa wymodelowac
Stary 2010-02-07, 13:14   #1494
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie umiem tym bronzerem tego nosa wymodelowac
Ja chyba jako tako umiem, a raczej musze umieć bo mam za duży nos Tak naprawde to dla mnie łatwiejszy jest nos niż np. policzki, bo zawsze jakos krzywo wyjdzie A nos to szybko pasek z jednego boku, z drugiego i juz
Stary 2010-02-07, 13:19   #1495
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba jako tako umiem, a raczej musze umieć bo mam za duży nos Tak naprawde to dla mnie łatwiejszy jest nos niż np. policzki, bo zawsze jakos krzywo wyjdzie A nos to szybko pasek z jednego boku, z drugiego i juz
moze to wina tego, ze mój bronzer taki rózowy, transparentny jest jak dojdzie soft to powinno byc lepiej
Stary 2010-02-07, 13:23   #1496
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
moze to wina tego, ze mój bronzer taki rózowy, transparentny jest jak dojdzie soft to powinno byc lepiej
To pewnie tak. Ja mam taki beżowo-brązowy bo dwuczęściowy, ale taki niefirmowy jakiś. Kupiłam go tak na próbe, ale przydałby się, juz ten z edm bo ten upadł mi na podłge i niewiele z niego zostało
Stary 2010-02-07, 13:40   #1497
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie tak. Ja mam taki beżowo-brązowy bo dwuczęściowy, ale taki niefirmowy jakiś. Kupiłam go tak na próbe, ale przydałby się, juz ten z edm bo ten upadł mi na podłge i niewiele z niego zostało
ja mam z EDM bronzer pt "wymarzony bronzer dla bladolicych" czyli dla mnie niekoniecznie
Stary 2010-02-07, 16:31   #1498
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Asiu co do tych próbek Lumiere to mozna brac same próbki i jest mozliwosc wpisania innego adresu do wysyłki a jakby się nie udało to wystarczy do nich emaila napisac
jakbys była tak miła to zamówiłabys mi je w przyszły weekend?

Czas edycji: 2010-02-07 o 16:40
Stary 2010-02-07, 21:31   #1499
'Estelle'

Cytat:
ja tez tego nie wiedziałam
dopiero jak kupiłam złe odcienie to okazało się, że brakuje w nich żółci a żółć jest w goldenach więc goldeny
myslę jeszcze o oliwkach, ale organizatorka obiecała wysłac mi próbeczke oliwek, więc się przekonam
Jejuuuuu ja to chyba ślepa jestem.
Mam cztery jasne próbki z różnych gam kolorystycznych i nie widzę różnicy we wszystkich wyglądam tak samo
Jestem jakimś hardcorem
Chyba jutro namaluję sobie 4 plamy z tych pudrów na facjacie i będę badać, który lepsiejszy

Cytat:
O, mam właśnie ivory'a i cool - fair i wydaje mi się, że dobrze dopasowane, ale teraz to już nie wiem sama

Cytat:
tutaj masz wyjasnione jak modelowac twarz
http://www.snobka.pl/artykul/6485/ka...-_konturowanie
Ooooo, dzięki
Fajnie wyjaśnione będę kombinować

Cytat:
Asiu co do tych próbek Lumiere to mozna brac same próbki i jest mozliwosc wpisania innego adresu do wysyłki a jakby się nie udało to wystarczy do nich emaila napisac
jakbys była tak miła to zamówiłabys mi je w przyszły weekend?
Mogę zamówić, nie ma problema

Stary 2010-02-08, 05:22   #1500
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciepłych - to tylko {tak na oko} : Medium Beige Summer i - ale to już mniej : Sandy Medium.
Z beżu - to Medium Beige Neutral.
Wszystkie inne jakieś takie "trupie".

Te od MK właśnie tak na odległość kupiłam i odcienie były wyjątkowo nietrafione.
To tak jak z podkładami {też ta firma}. Przez dłuższy okres czasu mieszałam : "300" z "400" i było o.k. Ostatnio ta mieszanka okazała się już zbyt jasna. Teraz używam samego odcienia "400". Myślę, że odcień cery też zmiennym jest.

Cytat:
Metodą prób i błędów !!! Ile to ja już podkładów przerobiłam ... Raz w życiu odwiedziłam wizażystkę - kolorystkę. Nie powiedziała mi nic innego, niż to do czego sama doszłam. A jakich kolorach ubraniowych jest Ci "do twarzy" ?!
Inny też odcień potrzebny "na dzień", inny "na wieczór" {sztuczne oświetlenie}. Ale o tym to wiecie.

Do modelowania twarzy {boki} używam różu. Jak dla mnie najlepszymi na świecie są te z Bourjois.
Chociaż - wiem to z własnego doświadczenia - nie ma zasad, które można byłoby stosować "jak leci" . Wszystko jest rzeczą indywidualną. Np. mam wieeelkie oczy i powinnam je raczej chować. A ja wyglądam makabrycznie w ciemnych cieniach. Specjaliści mówią, że : w pewnym wieku należy zupełnie odejść od np. perłowych {świecących} cieni do powiek. W moim przypadku {granica dwudziestu pięciu lat już poza mną} - sprawdzają się wyłącznie cienie perłowe. W matach wyglądam jak część składowa The Addams Family.
Ot, to tyle na temat tzw. kanonów.

'Estelle" - no to hardkorową , że tzw. : slangu miejskiego użyję, imprezę miałaś... Nic to - jeszcze trochę i razem w klubach będziecie szaleć !

To do miłego .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości