|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Wercia po kapieli czysta i pachnaca, wypila mleko i jak zaczela mi pierdziec to pekalam ze smiechu a potem zwalila kupe czyt. sraczke i nie wiem z czego
![]() Cytat:
milego seansu![]() Cytat:
wlasnie wczoraj mowilam tż ze marza mi sie jakies wakacje z nasza corcia chocby w gory gdzies pojechac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
widzisz Wercia ladnie siedzi, glowke dzwiga ale nie obraca sie wcale na brzuch ani na plecki.....kazde dziecko ma swoje tempo Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
ale Wercia tez duzo rzeczy juz kapuje np. na dzwiek jak sie reklama zaczyna to odwraca glowe w strone tv dzisiaj w wanience trzymala sie jej brzegu i chciala wstawac ![]() zaskakuja nas te nasze pociechy
|
|
#1802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas słoiczki będą na wyjścia albo jak Zuzię będę zostawiała u mamy jeśli wrócę do pracy to niania codziennie będzie w porze obiadku, więc będę starała się gotować dzień wcześniej i będę zamrażała dopiero dwa razy dostała mój obiadek ale myślę, że nie będzie źle i będzie jadła ![]() Cytat:
![]() my zawsze w ostaniej chwili rezerwowaliśmy więc braliśmy co zostało bywało i tak, że kilka dni w jednym miejscu a po kilku dniach przeprowadzka do innego kurortu ![]() wolałabym coś spokojniejszego bo jedziemy z Zuzią i dyskoteki, imprezy nocne odpadają no i na pewno coś w miarę "blisko" nas ![]() myślałam o Jastrzębiej Górze ale narazie tylko myślę ![]() Cytat:
wydawało mi się, że Zuzia zatrzymała się w pewnym momencie a tu jednego dnia nauczyła się mówić TATA, drugiego próbowała z siadu zejśc na czworaka - jeszcze nie zawsze umie nóżkę wyjąć spod brzuszka ale radzi sobie (nie wie jak ruszyć do przodu ale ćwiczy namiętnie narazie giba się do przodu i do tyłu), następnego zaczęła już klęczeć na nóżkach a teraz najchętniej już by stała, bo po co siedzieć ![]() aaaa i kupiłam Zuzi ten gryzak i włożyłam jej dziś tam biszkopcika, ale się zajadała ![]() normalnie dziecka w domu nie było, taka radocha
|
|||
|
|
|
#1803 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuchy też małż lubi kupować, ja mniej (skupiam się na kosmetykach )ja gdybym mogła to nie chodziłabym wcale po sklepach - większość moich ciuchów kupił mi małż przez internet, sobie i małemu też sam kupuje, a mnie pyta tylko przed ostateczną decyzją Cytat:
Cytat:
Miramej też chyba o nim myślała najlepsze życzenia Cytat:
ale fajna fryzurka mi się podobają krótkie włosy, ale nie mam odwagi, bo potem trudno byłoby mi zapuścić Cytat:
za to pazurki robiłam namiętnie - miałam świetną stylistkę - robiłam akrylem - śliczne delikatne, krótkie, cieniutkie z cieniutkim frenchem - wyglądały bardzo naturalnie i dłonie przy mojej rękawiczkowej pracy wyglądały ładnie ale ile ja się naszukałam, zeby znaleźć taką stylistkę, która zrobiła tak jak chciałam - masakra w ciąży zrezygnowałam, zeby nie wąchać akrylu, a teraz nie miałabym czasu, bo ja biegałam na uzupełnienie co ok 2,5 max 3 tygodnie więc polecam, ale pod warunkiem, ze masz kogoś z polecenia kto ładnie zrobi Cytat:
![]() Cytat:
ja też miałam mało pokarmu, a po kilku dniach jak go przystawiałam znów miałam więcej to on znów mało zjadał ------------- dziś moje dziecko pierwszy raz jadło w krzesełku do karmienia o ile można nazwać to jedzeniem - tak był zajęty głaskaniem stolika i wszystkiego dookoła, ze zapominał połykać to co miał w buzi ![]() pół słoiczka jadł 40 min
|
|
|
#1804 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny napiszcie jak robicie kompot z jablek
nigdy nie robilam a wlasnie tesciowa mi przywiozla torbe jablekCytat:
![]() odruchu wymiotnego nie, ale zje kilka lyzek a potem zaczyna jeczec, stekac, plakac, wygina sie, pluje, kombinuje, musze naprawde sie pomeczyc zeby zjadl nie wiem czy to przez zeby - ale wszystko sobie tak tlumacze juz od jakiegos czasu a zebow jak nie bylo tak nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie o siadaniu to jeszcze dodam, ze moje dziecię siada samo z leżenia - podpiera się łokciami i jak tylko coś się napatoczy czego moze się przytrzymać to już siedzi
do tej pory też wstawał od razu, a ostatnio jak go postawiłam przy oparciu kanapy to jedną nóżkę podniósł i przystawił blizej oparcia postawiłam go chyba za daleko i musiał sobie poprawić pozycję
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
anula serdecznie przepraszam - moja kompanko od hulahopa
|
|
|
|
#1807 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jest ladniejszy od akrylu i jest wiecej mozliwosci jesli chodzi o wtapianie ozdob itp natomiast akryl jest dobry jesli chodzi o zdobienia trojwymiarowe...kwiatki itp ahh troche mi brakuje
|
|
|
#1808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko 40 minut Cytat:
bo te nasze dzieci to sprytne sa i sie bawia z nami ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Ola-Unhola
|
Svinecko, ja kompot robię tak:
gotuję wrzątek i wtedy wrzucam obrane i bez gniazd jabłka (ćwiartki). Wodę wyłączam, dodaję cukier - na mój garnek 4 łyżki. I już wtedy sobie dochodzi. Jak wystygnie miksuje jabłka, zeby mieć taki z musem, albo i nie. Zależy na co mam ochotę. Garnek -4litry, jabłek 5 szt, cukier - 4 łyżki czubate. Co do miejscowości, to myslałam, że nikt sie taką dziurką nie zainteresuje ![]() Piaski za Krynicą morską. http://www.mierzeja.pl/krynica-morska-piaski.html
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za słowa uznania
Cytat:
a sobie nie robisz?
|
|
|
#1812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja zagotowuję wodę, wrzucam pokrojone na ósemki jabłka, albo jeszcze drobniej, dodaję troszke cynamonu, może być kilka goździków i gotuje tak kilka- kilkanaście minut, próbuję w smaku, jak jeszcze takie wodniste w smaku to gotuję dłużej, jabłka muszą oddać swój smak, aż naciągnie ten kompot. przeważnie jak zmiękną to jest dobre w smaku. I dosładzam cukrem do smaku. |
|||
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam bo tż wrocil
![]() milej pogawedki
|
#1814 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nie wiedzialam, ze to takie proste ![]() a co do miejscowosci.....daleeeee eko Cytat:
rozne przerozne kombinacje, pelno cyrkoni, skosne, szpiczaste, no rozne roznistejak to moja kumpela mowi "na bogato" ![]() choc czasem mam ochote na zwyklego frencha i wtedy takie sobie robie ale szybko mi sie nudza teraz sobie nie robie bo wszystkie zele mi sie pokonczyly i zeby kupic te co mi potrzeba musialabym wydac z 500zl a raz, ze nie mam kasy, a dwa, ze skoro nie robie klientkom to nie ma co inwestowac....jak bede miala jakies pieniadze to moze bede sobie kupowac np po jednym zelu zeby uzbierac komplet poki co zazelowalam sobie raz swoje paznokcie tymi resztkami co mialam, a ze byly one przeterminowane to mi szybko zaczelo odpryskiwac ![]() co do polysku........jesli chcesz zeby blyszczalo to dajesz nablyszczacz zarowno w metodzie zelowej, jak i w akrylowej - a jak nie chcesz to matowisz i nie nablyszczasz ostatecznie i jedno i drugie sie nie swieci
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)sama nie wiem dokąd jechać
|
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
no koniecznie
Cytat:
) i wychodził taki połysk jak przy pomalowaniu lakierem, więc nie były zmatowione a któraś koleżanka po fachu nie może Ci robić za jakieś grosiki albo gratis ? Ty wiesz, że ja mysza jestem i paznokcie też nosiłam myszowate czyli zwykłe
|
|
|
#1817 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No od Szczecina kawałek ![]() Cytat:
Sztutowo ma kwatery troszkę daleko od plaży http://www.mierzeja.pl/sztutowo/kwatery.html ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Dogadajmy termin i pojedźmy do Piasków. Spotkamy się na plaży
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Sztutowie tak do plaży trochę mieliśmy ale przynajmniej spacer był codziennie długi ![]() no i na pewno cisza i spokój tak mi po głowie chodzi jednak ta Jastrzębia Góra tylko troszkę dalej jest na pewno nie jest tam aż tak spokojnie ale podobało mi się ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- idę jeszcze raz luknąć na te Piaski ![]() małż by chciał jechać na przełomie lipca i sierpnia ale to nie jest jeszcze ustalone (ma wolne całe wakacje to ja muszę załatwić tak sobie urlop) |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Ola-Unhola
|
W Piaskach też kawałek się idzie przez górki i las, ale teraz myślę, ze będziemy podjeżdżać samochodem. Z całym majdanem, wózkiem itp nie dalibyśmy rady raczej na piechotkę
Jastrzębia mojego małża kusi, ale ja wolę odludzie ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Kurcze, no my raczej poczatek/połowa lipca
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
W Jastrzębiej szkoda, że nie ma szerszej plaży tak jak np we Władysławowie.
No i to zejście do morza ciężkie z wózkiem by było Jednak Jastrzębia odpada... |
|
|
|
#1821 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.mierzeja.pl/krynica-morsk...ki/janina.html
my bylismy tutaj 3 razy oprócz zeszłego roku. Kosztowało 130 za pokojo-domek. Kuchnia jest wspólna na te cztery domeczki. Jak coś Cię zainteresuje, to powiedz, bo niektóre kwatery są w kiepskim miejscach mimo, ze na fotach fajnie to wygląda Teraz to mnie interesuje, tylko musze dokładnie spytać gdzie to, bo piaskowa idzie w dwie strony i nie jestem pewna, która to. http://www.mierzeja.pl/krynica-morsk...ki/emilka.html
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak naprawdę to musimy się dostosować też do znajomych bo pewnie z nimi pojedziemy ale kto wie może wyjdzie tak jak u Was i poznamy się "na żywo"
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
to może i mnie z TŻtem gdzieś dojrzysz na tych odludziach
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy dzięki
pomyślę o tych Piaskach i jak coś będę się radzić Ciebie
|
|
|
|
#1825 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja wiem jak sie robi blyszczace paznokcie a jak nie blyszczace lol ![]() to cos jak lakier to nablyszczacz wlasnie, np blysk UV a Tobie po prostu jechala polerka tylko zastanawia mnie sens tego? nie prosciej po prostu po wypilowaniu paznokcia pomalowac bezbarwnym lakierem wlasnie? (skoro o taki efekt Ci chodzi)
|
|
|
#1826 | |
|
Ola-Unhola
|
To trzeba szybko rezerwować, żeby starczyło dla naszych Mamuś
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Będę rozpoznawać po dzieciach ![]() Cytat:
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
hehe jak się wszystkie rzucimy na te kwatery to już nie będzie takie odludzie ![]() OMG skonczylam czytac literature fachową 100 str czytania na kompie.... zaraz mi oczy wypadną ze zmeczenia... idę spać, mąż juz dawno śpi. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-05 o 22:50 |
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz ja robiłam paznokcie, bo moje ręce mają kontakt z różnymi paskudami i lakier się niszczył , więc taki bezbarwny też by się matowił/rysował, że nie wspomnę, ze stópki sama malowałam i zmywałam i nie chciałam, zeby przy okazji zmyć sobie rączki
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm a może by tak naprawdę zgrać się i pojechać w jednym terminie? może są jeszcze jakieś mamuśki, którym by pasował termin i miejsce??? ![]() przedszkole by się na plaży zrobiło
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka, nie chciałam Cię uczyć - broń boże
tylko chodziłam do różnych stylistek i z tego co zaobserwowałam każda miała inną technikę i na czym innym się skupiała i niektóre np. mnie nie pytały tylko wykańczały tym glosem (czy jak on tam się nazywa ), a jak chciałam polerowanie to miały tylko zwykły blok polerski, a ten efekt mnie nie zadowalał, bo było widać ryski nawet pod lakieremwszystko pewnie zależy od szkoły/kursu - dlatego wyjaśniałam ta ostatnia stylistka bardzo skupiała się na wykończeniu (najbardziej ze wszystkich, co nie znaczy przecież, ze tamte coś źle robiły), ale akurat ta technika mnie się najbardziej podobała
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

milego seansu

mleko i herbatka sa si ale sloiki ble
nigdy nie robilam a wlasnie tesciowa mi przywiozla torbe jablek

postawiłam go chyba za daleko i musiał sobie poprawić pozycję