Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 21:25   #1801
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Wercia po kapieli czysta i pachnaca, wypila mleko i jak zaczela mi pierdziec to pekalam ze smiechu a potem zwalila kupe czyt. sraczke i nie wiem z czego

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wiecie co ja daję Zośce mięsko dopiero niedawno, a ona ma guzki już chyba od miesiąca albo i dłużej. Po urodzeniu jej zginęły, a teraz znowu są... Też nie daje mi to spokoju. Na razie nie panikuję. Będę na szczepieniu 2 marca to się o to zapytam. A no i jeszcze "szczątkowo" karmię piersią. Ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ.

Zapowiada się spokojny wieczór. Chcemy z Małżem obejrzeć 2Wieże, Zośka śpi od 19. Jakby co to dobranoc
ooo lord of the rings milego seansu

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Temat zarzucę taki, gdzie wybieracie się nad morze na wakacje. Macie jakieś sprawdzone ośrodki, kwatery?
ja bylam w Dzwirzynie na wakacjach kiedys i fajne miejsce ,mieszkalam w osrodku "Ania" bo to od nas ze slaska ma gosciu i tam duzo slazakow jezdzi wlasnie z kopalni "anna" z Pszowa

wlasnie wczoraj mowilam tż ze marza mi sie jakies wakacje z nasza corcia chocby w gory gdzies pojechac

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam mamuski
Wpadłam tylko na chwilke sie przywitac. Powiem szczerze, ze dzisiaj nie chce mi sie pisać
Obejrze jakis film, wypróbuje nowy peeling może poczytam ksiażke (TŻ wypozyczył mi 2 bo juz dawno nic nie czytałam ).

I chciałabym życzyć kochanemu Serafinkowi duzo, duzo zdrowka
a czemu nie chce ci sie pisac?? Kubus daje popalic?
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Ee, ale w słoiczkach nie ma ani świeżych owoców, ani świeżych koperków tudzież pietruszek. W słoiczkach wszystko jest przecież w jakiś sposób przetworzone. Koperek i pietruszka i etc. na pewno łagodnieją choćby pod wpływem pasteryzacji, a chyba to się robi ze słoiczkami A koperek i natka pietruszki po 8. miesiącu to pewnie takie świeżo wkrojone.
Mnie nie dziwią te rozbieżności z powyższych powodów.

moze i to ma sens

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

ale wiem jedno, wszystkie dzieci znajomych jedzą normalne jedzenie i robią duże postępy ruchowe

zresztą może bredzę, nie wiem co myśleć,
lekarz do którego poszliśmy prywatnie nie widział problemu, ten z ośrodka widział
(chodzi o to, że mały nie dźwiga główki jak leży na plecach)
ale uwazasz ze po sloiczkowym nie robia postepow?

widzisz Wercia ladnie siedzi, glowke dzwiga ale nie obraca sie wcale na brzuch ani na plecki.....kazde dziecko ma swoje tempo

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
własnie dlatego, że to słoiczki
tam jedzenie inaczej jest robione, poddane pasteryzacji

wlasnie Morska juz wytlumaczyla

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Wogole zauważyłam, ze Kuba jest bardzo mądrym chłopczykiem i takim dorosym jak na swoj wiek. Dzisiaj np. był ze mna w kuchni, ja cos tam gotowałam a on w chodziku bawił sie durszlakiem. W pewnej chwili nastawił ucho (zaczynała sie jego ulubiona bajka) rzucił ten durszlak i poszedł do pokoju pod telewizor. Na poczatku nie wiedziałam gdzie on idzie, wiec poszłam za nim i zobaczyłam jak skupiony ogląda.
Zaskakuje mnie moje dziecko każdego dnia
kiedys gdzies wyczytalam ze jak dziecko juz samo siedzi ladnie to zaczyna rozumiec co sie do niego mowi........nie wiem ile w tym prawdy
ale Wercia tez duzo rzeczy juz kapuje np. na dzwiek jak sie reklama zaczyna to odwraca glowe w strone tv
dzisiaj w wanience trzymala sie jej brzegu i chciala wstawac

zaskakuja nas te nasze pociechy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:33   #1802
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Gorgulku, avek masz przesliczny . Napatrzec sie nie moge
Tez dostrzegam pozytywny finansowy aspekt samodzielnego gotowania , szczegolnie, ze Antos wszystko lubi , wiec nie powinno byc problemow. Sloiczki beda dla niani . Przy deserkach na razie zostane.

u nas słoiczki będą na wyjścia albo jak Zuzię będę zostawiała u mamy
jeśli wrócę do pracy to niania codziennie będzie w porze obiadku, więc będę starała się gotować dzień wcześniej i będę zamrażała
dopiero dwa razy dostała mój obiadek ale myślę, że nie będzie źle i będzie jadła

Cytat:
Gorgulek, śliczny avatar
ja sprawdzone kwatery mam, a właściwie kwatery-domki. Tylko, ze juz tam jeździliśmy ostatnio kilka lat z rzędu.
To jest mała miejscowość, gdzie mało kwater i co za tym idzie ludzi, na plaży można rozłożyć się sporo od innych ludzi - nie ma doopki na doopce.
Nie ma pubów, imprez i nocnego życia (tzn, jest kilka knajpek, ale inaczej niż w kurorcie). Dla mnie rewelka.
Pewnie skończy się na tym, że i tak tam pojedziemy.

my zawsze w ostaniej chwili rezerwowaliśmy więc braliśmy co zostało
bywało i tak, że kilka dni w jednym miejscu a po kilku dniach przeprowadzka do innego kurortu
wolałabym coś spokojniejszego bo jedziemy z Zuzią i dyskoteki, imprezy nocne odpadają
no i na pewno coś w miarę "blisko" nas
myślałam o Jastrzębiej Górze ale narazie tylko myślę

Cytat:
Tak sie wlasnie zastanawiam kiedy mały zaczał robic postepy. I nawet kilka dni temu rozmawiałysmy z mama, i stwierdziłyśmy, ze jak np. zaczał chodzic w chodziku to nauczył sie sztywno siedziec. Nie wiem czy to ma z tym jakis zwiazek...może Czesto kłade go na brzuch i moze dlatego szybciej zmobilizował sie do raczkowania, ktore idzie mu juz całkiem niezle. Z jedzeniem u nas jest roznie, ma lepsze i gorsze dni ale nie moge narzekać bo w porównaniu co bylo kiedys teraz jest super.
Wogole zauważyłam, ze Kuba jest bardzo mądrym chłopczykiem i takim dorosym jak na swoj wiek. Dzisiaj np. był ze mna w kuchni, ja cos tam gotowałam a on w chodziku bawił sie durszlakiem. W pewnej chwili nastawił ucho (zaczynała sie jego ulubiona bajka) rzucił ten durszlak i poszedł do pokoju pod telewizor. Na poczatku nie wiedziałam gdzie on idzie, wiec poszłam za nim i zobaczyłam jak skupiony ogląda.
tak to właśnie jest, że dzieciaczki zaskakują nas każdego dnia

wydawało mi się, że Zuzia zatrzymała się w pewnym momencie
a tu jednego dnia nauczyła się mówić TATA, drugiego próbowała z siadu zejśc na czworaka - jeszcze nie zawsze umie nóżkę wyjąć spod brzuszka ale radzi sobie (nie wie jak ruszyć do przodu ale ćwiczy namiętnie narazie giba się do przodu i do tyłu), następnego zaczęła już klęczeć na nóżkach a teraz najchętniej już by stała, bo po co siedzieć

aaaa i kupiłam Zuzi ten gryzak i włożyłam jej dziś tam biszkopcika, ale się zajadała
normalnie dziecka w domu nie było, taka radocha
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:38   #1803
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nooo to szacun
ja bym chyba nie dała rady konsultowac wszystkich zakupow
Ja w ogole taka Zocha-Samocha, i w pewnych kwestiach nie udzielam mu glosu, znaczy nawet mnie nie interesuje jego zdanie- ciuchy dla malej, jaki wózek,kiedy zmiana na spacerowke, kiedy na mleko "2", kiedy fotelik i jaki, ciuchy itp to go nie dotyczy, ale nie sadze by bylo mu zle, ze nie ma glosu
u nas jest raczej odwrotnie niż zazwyczaj - ja wybieram pod kątem technicznym (krzesełka, wózek), a małż wybiera kolory - dla mnie nie jest to takie istotne, a dla niego owszem
ciuchy też małż lubi kupować, ja mniej (skupiam się na kosmetykach )
ja gdybym mogła to nie chodziłabym wcale po sklepach - większość moich ciuchów kupił mi małż przez internet, sobie i małemu też sam kupuje, a mnie pyta tylko przed ostateczną decyzją

Cytat:
no wie, a jak wiekszy wydatek to mu obwieszczam co chce kupic i za ile, ale wzor i kolorystyka czy cokolwiek innego to juz moja brocha

On mi sie tez nie radzi w kwestii jego zakupow fotograficznych czy do motocykla tylko obwieszcza co kupuje i za ile

Raczej nie wybijam mu niczego z glowy, nawet jesli cena wysoka, bo to on wiecej zarabia.

Wczoraj 3pary zadzwonily zaklepac termin na slub
Zima powoli bedzie sie konczyc i ludzie beda dzwonic, jak zaje...fajnie
super, że się powoli weselicha rozkręcają

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki
Miałam super noc Serek obudził się dopiero o 6:20 a potem pospał jeszcze 2 godziny! Ale jestem wyspana jak nigdy
Chyba zamówię to krzesełko http://allegro.pl/item907694485_chic...w1_gratis.html
A ja lubię konsultować zakupy z Tż Oczywiście nie ciuchy, kaszki itd ale zabawki, większe rzeczy to owszem jak najbardziej wtedy mamy frajde. A wózek dla Serka wybrał Tatuś właśnie A i moje Dziecię kończy dziś pół roku więc stawiamrobimy impreze
fajne jest to krzesełko
Miramej też chyba o nim myślała

najlepsze życzenia

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Niech nam Serek zdrowo rośnie

Czesc Mamusie
Pobudke mialam wczesnie jak zwykle, dzis jednak z niemila niespodzianka, bo z okropnym bolem kregoslupa. Znowu mi nerw przyblokowalo i lewa strona od srodka plecow w gore jest baaardzo bolesna, praktycznie nie potrafie nic zrobic.
To pewnie ze stresu, bo kiedys juz tak mialam, a powod mam- wczoraj zmarl moj dziadek.

Zobacze wiec jak bede sie czula dzis i jesli jutro kiepsko, to zadzwonie do lekarza i bede musiala isc na zwolnienie. Oby nie

Wzielam silne tabletki przeciwbolowe i porobilam z rana szybko, bo wiem z doswiadczenia, ze pozniej nie zrobie nic. Tak wiec dzis mamy salatke gyros na obiad, z majonezem extra light oczywiscie

Co do zakupowego konsultowania, to moj maz ufa mi i lubi moj gust, aczkolwiek owieksze i drozsze zakupy pytam/radze sie, zakup spiochow juz nie, ale np kurtke czasami tak.

Do pozniej,bo Antonio wlasnie sie obudzil, wiec musze sie nim zajac.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a tu nowa Czeko
tak bez make-upu bo mi sie nie chcialo robic
ale fajna fryzurka
mi się podobają krótkie włosy, ale nie mam odwagi, bo potem trudno byłoby mi zapuścić

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wszystko przed Tobą
ja tez do tej pory robilam jej z reguły zwykłe tarte jabłuszko i zupkę jarzynową, ale ostatnio chcę jej troche urozmaicić i powoli wprowadzam nowe rzeczy. Buraczka jeszcze nie jadła nigdy, mam nadzieje ze jej posmakuje.

PYTANIE DO WSZYSTKICH
czy robiłyscie kiedyś sobie hennę na rzęsy? warto?
bo ostatnio nie mam czasu się malować, a i troche mi się nie chcę, wiec sie zastanawiam nad tym. mam dosyć jasne rzęsy wiec ładniej wyglądaja jak są pomalowane.

zastanawialam się też nad żelem albo akrylem na paznokcie....
ja robiłam henne na rzęsy, ale zrezygnowałam, bo i tak malowałam - henna nie daje wydłużenia i podkręcenia

za to pazurki robiłam namiętnie - miałam świetną stylistkę - robiłam akrylem - śliczne delikatne, krótkie, cieniutkie z cieniutkim frenchem - wyglądały bardzo naturalnie i dłonie przy mojej rękawiczkowej pracy wyglądały ładnie

ale ile ja się naszukałam, zeby znaleźć taką stylistkę, która zrobiła tak jak chciałam - masakra
w ciąży zrezygnowałam, zeby nie wąchać akrylu, a teraz nie miałabym czasu, bo ja biegałam na uzupełnienie co ok 2,5 max 3 tygodnie

więc polecam, ale pod warunkiem, ze masz kogoś z polecenia kto ładnie zrobi

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć

moje dziecko śpi
całą noc płakało z krótkimi przerwami na cyca i spanie,
większość nocy nie przespana
razem z mężem na zmianę nosiliśmy małego na rękach

ale to już chyba wina ząbków

jeszcze te dwie dolne jedynki nie zdążyły całe wyjść
a już górne się pchają

właśnie popijam kawkę, bo chyba zaraz mi głowa eksploduje

lecę spojrzeć choć po łebkach jakie tematy były poruszane na forum
dobrze, ze już lepiej ze zdrowiem Matiego i masz już pierwszy pracujący tydzień za sobą

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
aaa mialam na pisac - czekoladko wygladasz swietnie jestes ekstra super hiper mega laska

wiecie co? Marcel mi ostatnio swiruje z jedzeniem mleko i herbatka sa si ale sloiki ble

dzis mu nawet pol nie wcisnelam, mordowalam sie z nim pol godz zeby zjadl ale nie chcial
skonczylo sie na cycku
tylko, ze ja w dzien juz nie mam za wiele pokarmu
my też mieliśmy taki okres, ze Tomuś nie chciał słoiczków mimo, ze wcześniej zjadał cały słoik, ale jakoś powoli wraca to do normy - tzn. zjada teraz pół słoiczka, ale zawsze to coś

ja też miałam mało pokarmu, a po kilku dniach jak go przystawiałam znów miałam więcej to on znów mało zjadał

-------------
dziś moje dziecko pierwszy raz jadło w krzesełku do karmienia o ile można nazwać to jedzeniem - tak był zajęty głaskaniem stolika i wszystkiego dookoła, ze zapominał połykać to co miał w buzi
pół słoiczka jadł 40 min

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:39   #1804
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny napiszcie jak robicie kompot z jablek nigdy nie robilam a wlasnie tesciowa mi przywiozla torbe jablek

Cytat:
jak to samotny?? masz nas!!!

ale co ma odruch wymiotny czy marudzi i nie chce jesc?

odruchu wymiotnego nie, ale zje kilka lyzek a potem zaczyna jeczec, stekac, plakac, wygina sie, pluje, kombinuje, musze naprawde sie pomeczyc zeby zjadl

nie wiem czy to przez zeby - ale wszystko sobie tak tlumacze juz od jakiegos czasu a zebow jak nie bylo tak nie ma
Cytat:
i jeszcze brwi
ja mam gorna kreske i swoje rzesy ciemne wiec wygladaja jakbym wciaz miala je pomalowane lub wciąż ciemne od henny, poniewaz ta kreska to nie jest taka jaka mozna sobie zrobic linerem, a idzie miedzy wloskami rzes-doslownie , hmmm jakby to doslowniej wylumaczyc...
robila mi ja na jakby wywiniętej powiece.Nie widac jej nad rzesami wcale.
chodzi o metode kropkowa miedzy rzesami?
Cytat:
Gorgulek, śliczny avatar
ja sprawdzone kwatery mam, a właściwie kwatery-domki. Tylko, ze juz tam jeździliśmy ostatnio kilka lat z rzędu.
To jest mała miejscowość, gdzie mało kwater i co za tym idzie ludzi, na plaży można rozłożyć się sporo od innych ludzi - nie ma doopki na doopce.
Nie ma pubów, imprez i nocnego życia (tzn, jest kilka knajpek, ale inaczej niż w kurorcie). Dla mnie rewelka.
Pewnie skończy się na tym, że i tak tam pojedziemy.
a gdzie to miejsce?
Cytat:
Tak sie wlasnie zastanawiam kiedy mały zaczał robic postepy. I nawet kilka dni temu rozmawiałysmy z mama, i stwierdziłyśmy, ze jak np. zaczał chodzic w chodziku to nauczył sie sztywno siedziec. Nie wiem czy to ma z tym jakis zwiazek...może Czesto kłade go na brzuch i moze dlatego szybciej zmobilizował sie do raczkowania, ktore idzie mu juz całkiem niezle. Z jedzeniem u nas jest roznie, ma lepsze i gorsze dni ale nie moge narzekać bo w porównaniu co bylo kiedys teraz jest super.
no ja juz mowilam, ze Kubus nad wyraz uzdolniony jest
klask i:
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:44   #1805
p4w
Zakorzenienie

piszecie o siadaniu to jeszcze dodam, ze moje dziecię siada samo z leżenia - podpiera się łokciami i jak tylko coś się napatoczy czego moze się przytrzymać to już siedzi

do tej pory też wstawał od razu, a ostatnio jak go postawiłam przy oparciu kanapy to jedną nóżkę podniósł i przystawił blizej oparcia postawiłam go chyba za daleko i musiał sobie poprawić pozycję

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-05, 21:45   #1806
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
eeej, no a ja?
anula serdecznie przepraszam - moja kompanko od hulahopa
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:45   #1807
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
za to pazurki robiłam namiętnie - miałam świetną stylistkę - robiłam akrylem - śliczne delikatne, krótkie, cieniutkie z cieniutkim frenchem - wyglądały bardzo naturalnie i dłonie przy mojej rękawiczkowej pracy wyglądały ładnie

ale ile ja się naszukałam, zeby znaleźć taką stylistkę, która zrobiła tak jak chciałam - masakra
w ciąży zrezygnowałam, zeby nie wąchać akrylu, a teraz nie miałabym czasu, bo ja biegałam na uzupełnienie co ok 2,5 max 3 tygodnie
a ja wole zel

jest ladniejszy od akrylu i jest wiecej mozliwosci jesli chodzi o wtapianie ozdob itp
natomiast akryl jest dobry jesli chodzi o zdobienia trojwymiarowe...kwiatki itp

ahh troche mi brakuje
Stary 2010-02-05, 21:49   #1808
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ale fajna fryzurka
mi się podobają krótkie włosy, ale nie mam odwagi, bo potem trudno byłoby mi zapuścić

dziś moje dziecko pierwszy raz jadło w krzesełku do karmienia o ile można nazwać to jedzeniem - tak był zajęty głaskaniem stolika i wszystkiego dookoła, ze zapominał połykać to co miał w buzi
pół słoiczka jadł 40 min
no ja teraz juz nie obcinam bo nie ma co hihhi i bede zapuszczac pewnie bo zawsze jak zetne to potem zapuszczam.....tylko teraz bedzie trudno bo mam irokeza z tylu i boki troche maszynka sa wygolone tak ze najkrotsze maja chyba 1 cm

o matko 40 minut

Cytat:
dziewczyny napiszcie jak robicie kompot z jablek nigdy nie robilam a wlasnie tesciowa mi przywiozla torbe jablek

odruchu wymiotnego nie, ale zje kilka lyzek a potem zaczyna jeczec, stekac, plakac, wygina sie, pluje, kombinuje, musze naprawde sie pomeczyc zeby zjadl

nie wiem czy to przez zeby - ale wszystko sobie tak tlumacze juz od jakiegos czasu a zebow jak nie bylo tak nie ma

chodzi o metode kropkowa miedzy rzesami?

a gdzie to miejsce?

no ja juz mowilam, ze Kubus nad wyraz uzdolniony jest
klask i:
w sprawie kompotu nie pomoge bo nie robilam

bo te nasze dzieci to sprytne sa i sie bawia z nami

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
piszecie o siadaniu to jeszcze dodam, ze moje dziecię siada samo z leżenia - podpiera się łokciami i jak tylko coś się napatoczy czego moze się przytrzymać to już siedzi

do tej pory też wstawał od razu, a ostatnio jak go postawiłam przy oparciu kanapy to jedną nóżkę podniósł i przystawił blizej oparcia postawiłam go chyba za daleko i musiał sobie poprawić pozycję
a to ci Tomuś podroznik

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-05, 21:54   #1809
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

zdolniacha
Stary 2010-02-05, 21:57   #1810
UnholyOne
Ola-Unhola

Svinecko, ja kompot robię tak:
gotuję wrzątek i wtedy wrzucam obrane i bez gniazd jabłka (ćwiartki). Wodę wyłączam, dodaję cukier - na mój garnek 4 łyżki. I już wtedy sobie dochodzi. Jak wystygnie miksuje jabłka, zeby mieć taki z musem, albo i nie. Zależy na co mam ochotę.
Garnek -4litry, jabłek 5 szt, cukier - 4 łyżki czubate.

Co do miejscowości, to myslałam, że nikt sie taką dziurką nie zainteresuje
Piaski za Krynicą morską.
http://www.mierzeja.pl/krynica-morska-piaski.html
Stary 2010-02-05, 22:02   #1811
p4w
Zakorzenienie

dziękujemy za słowa uznania

Cytat:
a ja wole zel

jest ladniejszy od akrylu i jest wiecej mozliwosci jesli chodzi o wtapianie ozdob itp
natomiast akryl jest dobry jesli chodzi o zdobienia trojwymiarowe...kwiatki itp

ahh troche mi brakuje
mi się nie podoba nienaturalny połysk w żelu, a mi zależało na jak najbardziej naturalnym wyglądzie i ja niczego nie wtapiałam ani żadnych trójwymiarowych ozdób nie robiłam

a sobie nie robisz?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-05, 22:02   #1812
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Temat zarzucę taki, gdzie wybieracie się nad morze na wakacje. Macie jakieś sprawdzone ośrodki, kwatery?
ja nie jezdzilam jeszcze z mezem na morze wiec nie wypowiem się, ale chetnie poczytam o fajnych miejscach, bo w tym roku wybieramy sie z mezem.
Cytat:

widzisz Wercia ladnie siedzi, glowke dzwiga ale nie obraca sie wcale na brzuch ani na plecki.....kazde dziecko ma swoje tempo
a moja Oliwka z kolei obraca się na wszystkie strony, ale za to nie siedzi sama jeszcze. jak ją próbuję posadzić, to się przechyla na boki, albo do przodu tak mocno, ze sie boje zeby sobie czegos nie zrobiła

Cytat:
ja robiłam henne na rzęsy, ale zrezygnowałam, bo i tak malowałam - henna nie daje wydłużenia i podkręcenia

więc polecam, ale pod warunkiem, ze masz kogoś z polecenia kto ładnie zrobi
no wlasnie nie mam jeszcze takiej osoby, musze znajomych popytać

Cytat:
ja zagotowuję wodę, wrzucam pokrojone na ósemki jabłka, albo jeszcze drobniej, dodaję troszke cynamonu, może być kilka goździków i gotuje tak kilka- kilkanaście minut, próbuję w smaku, jak jeszcze takie wodniste w smaku to gotuję dłużej, jabłka muszą oddać swój smak, aż naciągnie ten kompot. przeważnie jak zmiękną to jest dobre w smaku. I dosładzam cukrem do smaku.
Stary 2010-02-05, 22:04   #1813
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja uciekam bo tż wrocil

milej pogawedki

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-05, 22:08   #1814
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko, ja kompot robię tak:
gotuję wrzątek i wtedy wrzucam obrane i bez gniazd jabłka (ćwiartki). Wodę wyłączam, dodaję cukier - na mój garnek 4 łyżki. I już wtedy sobie dochodzi. Jak wystygnie miksuje jabłka, zeby mieć taki z musem, albo i nie. Zależy na co mam ochotę.
Garnek -4litry, jabłek 5 szt, cukier - 4 łyżki czubate.

dzieki
nie wiedzialam, ze to takie proste

a co do miejscowosci.....daleeeee eko
Cytat:
mi się nie podoba nienaturalny połysk w żelu, a mi zależało na jak najbardziej naturalnym wyglądzie i ja niczego nie wtapiałam ani żadnych trójwymiarowych ozdób nie robiłam

a sobie nie robisz?
a ja uwielbiam dlugie, kolorowe panokcie rozne przerozne kombinacje, pelno cyrkoni, skosne, szpiczaste, no rozne rozniste

jak to moja kumpela mowi "na bogato"
choc czasem mam ochote na zwyklego frencha i wtedy takie sobie robie ale szybko mi sie nudza

teraz sobie nie robie bo wszystkie zele mi sie pokonczyly i zeby kupic te co mi potrzeba musialabym wydac z 500zl a raz, ze nie mam kasy, a dwa, ze skoro nie robie klientkom to nie ma co inwestowac....jak bede miala jakies pieniadze to moze bede sobie kupowac np po jednym zelu zeby uzbierac komplet

poki co zazelowalam sobie raz swoje paznokcie tymi resztkami co mialam, a ze byly one przeterminowane to mi szybko zaczelo odpryskiwac

co do polysku........jesli chcesz zeby blyszczalo to dajesz nablyszczacz zarowno w metodzie zelowej, jak i w akrylowej - a jak nie chcesz to matowisz i nie nablyszczasz ostatecznie i jedno i drugie sie nie swieci
Stary 2010-02-05, 22:11   #1815
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślałam o Piaskach też albo o Sztutowie albo o Krynicy (tu nie jest aż tak spokojnie )

sama nie wiem dokąd jechać
Stary 2010-02-05, 22:18   #1816
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie nie mam jeszcze takiej osoby, musze znajomych popytać
no koniecznie

Cytat:
dzieki

a ja uwielbiam dlugie, kolorowe panokcie rozne przerozne kombinacje, pelno cyrkoni, skosne, szpiczaste, no rozne rozniste

choc czasem mam ochote na zwyklego frencha i wtedy takie sobie robie ale szybko mi sie nudza

teraz sobie nie robie bo wszystkie zele mi sie pokonczyly i zeby kupic te co mi potrzeba musialabym wydac z 500zl a raz, ze nie mam kasy, a dwa, ze skoro nie robie klientkom to nie ma co inwestowac....jak bede miala jakies pieniadze to moze bede sobie kupowac np po jednym zelu zeby uzbierac komplet

poki co zazelowalam sobie raz swoje paznokcie tymi resztkami co mialam, a ze byly one przeterminowane to mi szybko zaczelo odpryskiwac

co do polysku........jesli chcesz zeby blyszczalo to dajesz nablyszczacz zarowno w metodzie zelowej, jak i w akrylowej - a jak nie chcesz to matowisz i nie nablyszczasz ostatecznie i jedno i drugie sie nie swieci
moja stylistka pytała czy chcę "wysoki połysk" czy normalnie - jak to pierwsze to dawała coś jak lakier utwardzany lampą, a jak to drugie to miała kilka pilników o coraz mniejszej ziernistości i polerowała je zawsze dłuuugo na koniec (tak jak poleruje się wypełnienia w zębach ) i wychodził taki połysk jak przy pomalowaniu lakierem, więc nie były zmatowione

a któraś koleżanka po fachu nie może Ci robić za jakieś grosiki albo gratis ?
Ty wiesz, że ja mysza jestem i paznokcie też nosiłam myszowate czyli zwykłe

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-05, 22:24   #1817
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dzieki

Proszę
No od Szczecina kawałek

Cytat:
ja myślałam o Piaskach też albo o Sztutowie albo o Krynicy (tu nie jest aż tak spokojnie )

sama nie wiem dokąd jechać
Krynica jest dobra bez dzieci, kiedy można zaszaleć. Jak była brzydsza pogoda, lub po południu jechalismy sobie do Krynicy na jedzonko, wesołe miasteczko itp. Myślałam, że tam świra dostanę. Korki były na chodnikach tyle ludzi. A żeby coś zjeść, to na miejsce czeka się multum czasu. Na plażę sznureczkiem do wody się idzie, podziwiając po drodzę różne doopcie, a żeby nie dostać piaskiem po oczach leżac na kocyku trzeba mieć duuże szczęscie - jak wygrać szóstkę...

Sztutowo ma kwatery troszkę daleko od plaży
http://www.mierzeja.pl/sztutowo/kwatery.html

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Dogadajmy termin i pojedźmy do Piasków. Spotkamy się na plaży
Stary 2010-02-05, 22:28   #1818
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Krynica jest dobra bez dzieci, kiedy można zaszaleć. Jak była brzydsza pogoda, lub po południu jechalismy sobie do Krynicy na jedzonko, wesołe miasteczko itp. Myślałam, że tam świra dostanę. Korki były na chodnikach tyle ludzi. A żeby coś zjeść, to na miejsce czeka się multum czasu. Na plażę sznureczkiem do wody się idzie, podziwiając po drodzę różne doopcie, a żeby nie dostać piaskiem po oczach leżac na kocyku trzeba mieć duuże szczęscie - jak wygrać szóstkę...

Sztutowo ma kwatery troszkę daleko od plaży
http://www.mierzeja.pl/sztutowo/kwatery.html
w Krynicy ani w Piaskach nie byłam
w Sztutowie tak
do plaży trochę mieliśmy ale przynajmniej spacer był codziennie długi
no i na pewno cisza i spokój

tak mi po głowie chodzi jednak ta Jastrzębia Góra tylko troszkę dalej jest
na pewno nie jest tam aż tak spokojnie ale podobało mi się

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
idę jeszcze raz luknąć na te Piaski
małż by chciał jechać na przełomie lipca i sierpnia ale to nie jest jeszcze ustalone (ma wolne całe wakacje to ja muszę załatwić tak sobie urlop)
Stary 2010-02-05, 22:30   #1819
UnholyOne
Ola-Unhola

W Piaskach też kawałek się idzie przez górki i las, ale teraz myślę, ze będziemy podjeżdżać samochodem. Z całym majdanem, wózkiem itp nie dalibyśmy rady raczej na piechotkę

Jastrzębia mojego małża kusi, ale ja wolę odludzie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:

idę jeszcze raz luknąć na te Piaski
małż by chciał jechać na przełomie lipca i sierpnia ale to nie jest jeszcze ustalone (ma wolne całe wakacje to ja muszę załatwić tak sobie urlop)

Kurcze, no my raczej poczatek/połowa lipca
Stary 2010-02-05, 22:34   #1820
gorgulek
Zakorzenienie

W Jastrzębiej szkoda, że nie ma szerszej plaży tak jak np we Władysławowie.
No i to zejście do morza ciężkie z wózkiem by było
Jednak Jastrzębia odpada...
Stary 2010-02-05, 22:34   #1821
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.mierzeja.pl/krynica-morsk...ki/janina.html
my bylismy tutaj 3 razy oprócz zeszłego roku. Kosztowało 130 za pokojo-domek. Kuchnia jest wspólna na te cztery domeczki.

Jak coś Cię zainteresuje, to powiedz, bo niektóre kwatery są w kiepskim miejscach mimo, ze na fotach fajnie to wygląda

Teraz to mnie interesuje, tylko musze dokładnie spytać gdzie to, bo piaskowa idzie w dwie strony i nie jestem pewna, która to.
http://www.mierzeja.pl/krynica-morsk...ki/emilka.html
Stary 2010-02-05, 22:36   #1822
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
W Piaskach też kawałek się idzie przez górki i las, ale teraz myślę, ze będziemy podjeżdżać samochodem. Z całym majdanem, wózkiem itp nie dalibyśmy rady raczej na piechotkę

Jastrzębia mojego małża kusi, ale ja wolę odludzie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Kurcze, no my raczej poczatek/połowa lipca
to jeszcze mogę termin zmienić
a tak naprawdę to musimy się dostosować też do znajomych bo pewnie z nimi pojedziemy
ale kto wie może wyjdzie tak jak u Was i poznamy się "na żywo"
Stary 2010-02-05, 22:39   #1823
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

to może i mnie z TŻtem gdzieś dojrzysz na tych odludziach
Stary 2010-02-05, 22:41   #1824
gorgulek
Zakorzenienie

Unholy dzięki
pomyślę o tych Piaskach i zobaczę co znajomi na to
i jak coś będę się radzić Ciebie
Stary 2010-02-05, 22:42   #1825
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
moja stylistka pytała czy chcę "wysoki połysk" czy normalnie - jak to pierwsze to dawała coś jak lakier utwardzany lampą, a jak to drugie to miała kilka pilników o coraz mniejszej ziernistości i polerowała je zawsze dłuuugo na koniec (tak jak poleruje się wypełnienia w zębach ) i wychodził taki połysk jak przy pomalowaniu lakierem, więc nie były zmatowione

a któraś koleżanka po fachu nie może Ci robić za jakieś grosiki albo gratis ?
Ty wiesz, że ja mysza jestem i paznokcie też nosiłam myszowate czyli zwykłe
sie usmialam
ja wiem jak sie robi blyszczace paznokcie a jak nie blyszczace lol

to cos jak lakier to nablyszczacz wlasnie, np blysk UV

a Tobie po prostu jechala polerka
tylko zastanawia mnie sens tego? nie prosciej po prostu po wypilowaniu paznokcia pomalowac bezbarwnym lakierem wlasnie? (skoro o taki efekt Ci chodzi)
Stary 2010-02-05, 22:44   #1826
UnholyOne
Ola-Unhola

To trzeba szybko rezerwować, żeby starczyło dla naszych Mamuś

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
to może i mnie z TŻtem gdzieś dojrzysz na tych odludziach
Będę rozpoznawać po dzieciach

Cytat:
Unholy dzięki
pomyślę o tych Piaskach i zobaczę co znajomi na to
i jak coś będę się radzić Ciebie
Spoko, jak coś to pytaj
Stary 2010-02-05, 22:45   #1827
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

hehe jak się wszystkie rzucimy na te kwatery to już nie będzie takie odludzie

OMG skonczylam czytac literature fachową 100 str czytania na kompie.... zaraz mi oczy wypadną ze zmeczenia... idę spać, mąż juz dawno śpi.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-02-05 o 22:50
Stary 2010-02-05, 22:51   #1828
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
sie usmialam
ja wiem jak sie robi blyszczace paznokcie a jak nie blyszczace lol

to cos jak lakier to nablyszczacz wlasnie, np blysk UV

a Tobie po prostu jechala polerka
tylko zastanawia mnie sens tego? nie prosciej po prostu po wypilowaniu paznokcia pomalowac bezbarwnym lakierem wlasnie? (skoro o taki efekt Ci chodzi)
jechała kilkoma polerkami
wiesz ja robiłam paznokcie, bo moje ręce mają kontakt z różnymi paskudami i lakier się niszczył , więc taki bezbarwny też by się matowił/rysował, że nie wspomnę, ze stópki sama malowałam i zmywałam i nie chciałam, zeby przy okazji zmyć sobie rączki

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-05, 22:54   #1829
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Będę rozpoznawać po dzieciach

Spoko, jak coś to pytaj
no po dzieciaczkach najłatwiej

hmmm a może by tak naprawdę zgrać się i pojechać w jednym terminie? może są jeszcze jakieś mamuśki, którym by pasował termin i miejsce???
przedszkole by się na plaży zrobiło
Stary 2010-02-05, 22:56   #1830
p4w
Zakorzenienie

Svinecka, nie chciałam Cię uczyć - broń boże
tylko chodziłam do różnych stylistek i z tego co zaobserwowałam każda miała inną technikę i na czym innym się skupiała i niektóre np. mnie nie pytały tylko wykańczały tym glosem (czy jak on tam się nazywa ), a jak chciałam polerowanie to miały tylko zwykły blok polerski, a ten efekt mnie nie zadowalał, bo było widać ryski nawet pod lakierem
wszystko pewnie zależy od szkoły/kursu - dlatego wyjaśniałam

ta ostatnia stylistka bardzo skupiała się na wykończeniu (najbardziej ze wszystkich, co nie znaczy przecież, ze tamte coś źle robiły), ale akurat ta technika mnie się najbardziej podobała

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości