Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 18:29   #1021
lisek15
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Uciekam powoli bo kończę pracę.
Pewnie zajrzę jeszcze wieczorkiem.

Zapomniała.
aneczka, latkoo super zdjęcia. Gratuluję pociech

Pozdrawiam
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:50   #1022
marlenka0505
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Carol karmienie nie musi być udręką. Ja wspominam źle pierwsze dni, jak byłam w szpitalu, później to tak naturalne i mi już bólu nie sprawiało.
Czasami tak drastycznie się wypowiadacie, że człowiek będzie się bał odzwać, że ma zamiar dłużej karmić. Ja też po macierzyńskim wracam do pracy, ale jak Bozia da to będę karmić tak do 8-9 miesiąca. Bo karmienie piersią nie musi być uwiązaniem, można pokarm odciągnąć i podać butlą.
Same zobaczycie jakie to wspaniałe uczucie (i nie chodzi mi o rzadne doznania fizyczne) jak takie maleństwo leży w waszych rękach i łączy je z Wami to co może tylko łączyć matkę z dzieckiem.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

kasiula super że jesteś
Panienko wpadaj tu do nas
Stary 2010-02-05, 19:13   #1023
weronia83
Rozeznanie

kasiula witamy

Ja to chciałm z trzy miesiące na pewno po karmić albo nawet pół roku a potem jak wróce do pracy to jako matce karmiacej zdaje się że godzina przerwy przysługuje na tzw karmienie to bym sie pewnie z godzine wcześniej z pracki urywała do dzidzi

Ja dziś na wieczór też złapałam małego mula i nakrzyczałam na Tż jakoś mi tak niefajnie na duszy Może jak coś słodkiego zjem to mi się micha uśmiechnie
Stary 2010-02-05, 19:24   #1024
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
Carol karmienie nie musi być udręką. Ja wspominam źle pierwsze dni, jak byłam w szpitalu, później to tak naturalne i mi już bólu nie sprawiało.
Czasami tak drastycznie się wypowiadacie, że człowiek będzie się bał odzwać, że ma zamiar dłużej karmić. Ja też po macierzyńskim wracam do pracy, ale jak Bozia da to będę karmić tak do 8-9 miesiąca. Bo karmienie piersią nie musi być uwiązaniem, można pokarm odciągnąć i podać butlą.
Same zobaczycie jakie to wspaniałe uczucie (i nie chodzi mi o rzadne doznania fizyczne) jak takie maleństwo leży w waszych rękach i łączy je z Wami to co może tylko łączyć matkę z dzieckiem.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

kasiula super że jesteś
Panienko wpadaj tu do nas

Marlenko ja tylko wyraziłam swoją opinię i wierz mi dla mnie karmienie bylo totalna udręką i nie życze nikomu takich przejść. Dlatego jak tym razem będzie tak samo, bardzo szybko przejde na butelkę. Ja uważam, ze dziewczyny powinny znac opinie takie jak moja, niestety macierzyństwo, karmienie, ciąża to nie jest czasami błogi i bezproblemowy okres i pełen tylko pięknych chwil. Ja jestem realistką i powiedziałam tylko co ja będe robić. Nie chciałam nikogo nastraszyć i każda z nas ma swój rozum i będzie robiła tak jak ona uważa za stosowne i dobre dla niej i dla dziecka. Ja chętnie słucham i czytam opinie, różne, i nie lubię jak ktoś mnie omamia i mówi, z etak karm, bo to najlepsze, nie to bzdura dla mnie, nie chcę nikogo obrazić. Chcę powiedziec, ze tak jak dzielimy sie tutaj wszystkim, nawet tak ciężkimi doświadczeniami jak śmierć dziecka czy blliskiej osoby, choroby, tak ja osobiście chcę słuchac o tych złych, bolesnych i cięzkich doświadczeniach. Marlenko kochanie, ja Tobie życze żebyś karmiła jak najdłużej i podziwiam Cię za to, ze nawet chcesz odciągac pokarm To piekne, ale j atak robić nie będę, dla mnie to było straszne i nie zmienię tego. Przepraszam jak Cie uraziłam i inne kobietki, nie chciałam. jatylko szczerze pisze co czuje i co myślei co przeszłam, a myśle, ze moje doswiadczenia i opinie nikomu nie zaszkodza, a moze dadza do myslenia i moze pomogą.

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:28   #1025
sas
Wtajemniczenie

dzieki Karolinka zobaczymy cio to bedzie.. na razie chyba uciekam i tak raczej nie macie ochoty sluchac moich smutow
udengo weekndziku
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:34   #1026
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzieki Karolinka zobaczymy cio to bedzie.. na razie chyba uciekam i tak raczej nie macie ochoty sluchac moich smutow
udengo weekndziku
Kochanie chcemy słuchać, po to jest to forum mow co Ci siedzi na serduszku!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-05, 19:47   #1027
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

ja jestem bałaganiara a mąż porządniś
równowaga musi być

a ja od czasu do czasu do was wpadam i podczytuje...
Pozdrawiam
Stary 2010-02-05, 19:52   #1028
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Monika co Ty gadasz :atyaty;
Proszę nam się żalić

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:01   #1029
Kasia_Dublin
Zadomowienie

A ja czekam sobie na tz-a zebysmy wreszcie mogli zamowic pizze . W ulotkach ze szpitala pisza ze jak mamy wielka ochote na pizze to od czasu do czasu nie musimy sobie odmawiac bo ma duzo sera, warzywka i pieczywko a to wszystko pieczone a nie smazone wiec tak naprawde to jest chyba jedyny czas kiedy mozemy sobie wcinac pizze bez wyrzutow sumienia . Jak dla mnie bomba

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:09   #1030
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Panienko witaj kochana współczuję takiego podejścia Twojego TZ to bardzo przykre, nie powinien nawet takich rzeczy myślec a co dopiero mówić!!!!! Miejmy nadzieję, że jeszcze zmądrzeje, bo Ty zasługujesz na wszystko co najlepsze!!!

Orgazm przy karmieniu?!!!!!!!!!!!jako s nie chce mi sie w to wierzyć...dla mnie to nie byłażadna przyjemność, a wrecz przeciwnie, byłam cała chora jak miałam bolącą piers dac dziecku do kolejnegho wymęczenia.

Carol a jak ty miałas oznaczone te białka kurcze moze musza je robic kobiety z - lub konfliktem ?? ja tam nigdzie nie znalazłam białek ani takich norm

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
właśnie skończyłam sprzatanko juz wszystko od a do z teraz mogę sie byczyć na maksa

masz sie dobrze ja dzis posprzatam jutro mam to samo czasem mi sie chce i mam ochote uciec od tego wszystkiego

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
ojjjjjjjjjj dziewczynki...... nieeeeeeeee moge bez was zyyyyyycnie moge odejsc bo jakby nie wy to juz wogóle nie miałabym sie do kogo odezwac.....pare godzin a mnie juz was brakuje.....dlatego.....W RACAM....jakos to bedzie......postaram sie nie nakrecac.....chce zostac z wami i juz obiecuje.....nie marudzic

to my bedziemy cie bic jak bedziesz schizowac :brzyda l:

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
A ja czekam sobie na tz-a zebysmy wreszcie mogli zamowic pizze . W ulotkach ze szpitala pisza ze jak mamy wielka ochote na pizze to od czasu do czasu nie musimy sobie odmawiac bo ma duzo sera, warzywka i pieczywko a to wszystko pieczone a nie smazone wiec tak naprawde to jest chyba jedyny czas kiedy mozemy sobie wcinac pizze bez wyrzutow sumienia . Jak dla mnie bomba

no dla mnie też ciekawe co moj tz kombinuje w walentynki powiedziałam mu ze ma sam cos wymysleć i nie chce spedzić ich w domu bo przez ostatnie lata mj tz w walentynki był w pracy jak sie nie postara w tym roku ma normalnie tyłek siny

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:44   #1031
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
[QUOTE=Edzia400;16986729]Carol a jak ty miałas oznaczone te białka kurcze moze musza je robic kobiety z - lub konfliktem ?? ja tam nigdzie nie znalazłam białek ani takich norm

Kasiu pizza mniam mniam, muszę tez zjeść, smaka mi zrobiłaś

Edziu nie wiem czy to badanie dotyczy tylko kobiet z konfliktem, oznaczaja białko całkowite we krwi, normalnie z żyły krew pobierają. Dla konfliktwych jest niezbędny odczyn Coombsa, 3 razy w ciagu ciązy.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-05, 20:55   #1032
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Kochanie chcemy słuchać, po to jest to forum mow co Ci siedzi na serduszku!!
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Monika co Ty gadasz :atyaty;
Proszę nam się żalić
dziekuje dziewczynki i przepraszam za marudzenie kurcze jest mi jakos ciezko bez tza: ja jestem osobka ktora strasznie przezywa rozstania a teraz ehhh najwczesniej zobaczymy sie za 7 tyg niby co dzien gadamy przez skypa i widzimy sie przez kamerke ale same wiecie ze to nie to samo ja mam jakies urojone mysli, ze on nie wytrzyma i wogole, ze zrobi jakis glupstwo czy cos albo ze odkryje ze mu lepiej beze mnie niz ze mna ciezko mi sie spi w nocy budze sie co 2h ehh normalnie co ja mam ze soba zrobic
wygadalam sie troszke dziekuje
Stary 2010-02-05, 21:13   #1033
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

witajcie!
jestem w trakcie nadrabiania, bo znowu wątek posunął się do przodu i to bardzo, ale mimo wszystko chciałam Wam napisać że dziś o 23.30 na TVN jest świetna komedia z moją ulubioną seksowną bestią czyli Robertem Downey'em Jr. warto ją obejrzeć więc jeśli wytrzymacie do tej godz i macie TVN to oglądajcie ja nie mam TVN ale mam film na DVD więc mogę go sobie oglądać i oglądać i oglądać aha no najważniejsze, tytuł filmu to "Kiss Kiss Bang Bang" jutro wyjeżdżam i wracam w niedziele wieczorem, więc jak wróce to znowu będę musiała nadrabiać... ehhh kobity! czemu wy tak pędzicie?
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:53   #1034
kasiula1208
Zadomowienie

skarby moje ja tylko na chwilke...bo chcaiłam wam wszystkim podziekowac za te ciepłe słowa.....jestescie kochane ...UWIELBIAM WASi pare słow do Starej Panienki: kochnaie jak dobrze ze z nami juz jestesi nie martw sie bo mój tz ma dokładnie takie samo zdanie co do zrobienia sobie drugiego dzidziusia ale ja sie nie poddaje.. i rach ciach... wyfiołkowałam sie... wymalowałam...wskoczyłam w sexi bielizne..i....dzis na niego....normalnie go zgwałce....powaga...ni e załamuj sie kochnie.. byc tu z nami i dziel sie wszystkim.....:cmo k:

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
skarby moje ja tylko na chwilke...bo chcaiłam wam wszystkim podziekowac za te ciepłe słowa.....jestescie kochane ...UWIELBIAM WASi pare słow do Starej Panienki: kochnaie jak dobrze ze z nami juz jestesi nie martw sie bo mój tz ma dokładnie takie samo zdanie co do zrobienia sobie drugiego dzidziusia ale ja sie nie poddaje.. i rach ciach... wyfiołkowałam sie... wymalowałam...wskoczyłam w sexi bielizne..i....dzis na niego....normalnie go zgwałce....powaga...ni e załamuj sie kochnie.. byc tu z nami i dziel sie wszystkim.....:cmo k:
Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Przed tym jak poleciała mi ciąża zawsze miałam pełno śluzu, mimo tego,że nigdy nie sprawdzałam czy mam dni płodne czy nie. Teraz jak się znów staramy o dzidzulka to tak jakbym tego śluzu prawie nie miała. Jak mam odczucie mokrości to nie jest to taka sama ilość śluzu jak przed ciążą. Chciałam się zapytać czy nie orientujecie się czy to może świadczyć o czymś złym??? Hormonów nie robiłam, usg dowcipne miałam robione w styczniu 2010 i tam było wszystko ok.Zaczynam trochę fiksować,bo chcemy tego dziecka a tu wszystko jest do d..y!!!
Co myślicie. Proszę doradźcie coś.
skarbie ja ci cos powiem.. ja nigdy nie odczuwałm sluzu... zawsze miałm tylko jeden dzien mokro i to wszystko.. a teraz(ten cykl) to jakbym sie wsciekłajuz 4 dzien ze mnie leci....musiałm kupic wkładki...chyba tak sie nakreciłamale.... juz czuje ze to ostatni dzien dobroci wiec...dzis do dzieła sie zabieram.. wprawdzie mój tz nie wie jeszcze ze sie staramy.. ale wazne ze ja wiem....a tak powaznie.. to pytałam o to samo ekserta i powiedział mi ze to jest normalne.. bo...kobieta ma dni płodne i płodny sluz ale nie zawsze go widzi bo jest on tam w srodku....i wiele kobiet tak ma...wiec mysle ze to jest normalne..

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
dziekuje dziewczynki i przepraszam za marudzenie kurcze jest mi jakos ciezko bez tza: ja jestem osobka ktora strasznie przezywa rozstania a teraz ehhh najwczesniej zobaczymy sie za 7 tyg niby co dzien gadamy przez skypa i widzimy sie przez kamerke ale same wiecie ze to nie to samo ja mam jakies urojone mysli, ze on nie wytrzyma i wogole, ze zrobi jakis glupstwo czy cos albo ze odkryje ze mu lepiej beze mnie niz ze mna ciezko mi sie spi w nocy budze sie co 2h ehh normalnie co ja mam ze soba zrobic
wygadalam sie troszke dziekuje
no co ty promyczku.. chyba twój tz wie jaka kochana laske ma w domu ale wiem,wiem... takie mysli nachodza... mój tz wprawdzie nie wyjezdza ale raz był na takim spodkaniu integracyjnym z pracy...a ja juz.. on mnie pewnie tam zdradzi...poszuka sobie lepszej.. itd.. cała noc nie spałam.. echch....to był koszmar dla mnie a nie było go tylko jedna noc....oczywiscie potem mu to powiedziałm ( bo ja mu wszystku mówie co mi lerzy na sercu a jest zwiazane z nami) i powiedział mi ze jak mogłam tak wogóle pomyslec.. przeciez tyle czasu jestesmy razem.. on mnie kocha i nie zaprzepasci naszego zwiazku głupim wybrykiem...bo za bardzo mu na nas zalezy....i dlaczego mu nie ufam i takie tam...wiec promyczku twój tz tez zapewne tak mysli i ani w głowie mu oskoki.. zostanie tam.. itd...to tylko nasza psychika nas montuje....oni za bardzo nas kochaja i szanuja serce aby wszystko zepsuc.. uwierz mi....gdzie oni znajda takie kobitki jak my

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

fajnie.... chyba jestem sama na forum...oki.. zmykam bomój tz zaraz wróci...papa
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:03   #1035
aa2
Zakorzenienie

Sas kochana na pewno jest Ci ciężko , jak w okresie letnim mój musiał zostać na noc to fiksowałam i ciężko mi sie zasypiało , więc już nawet nie chce mysleć co ty przezywasz siedem tygodni to długo i na pewno nie będzie ci łatwo, ale pamiętaj że masz nas i mozesz nam tu wszystko mówić, a jak nie masz ochoty tutaj a chcesz sobie pogadać to zapraszam na prv
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:05   #1036
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

[/COLOR]
no co ty promyczku.. chyba twój tz wie jaka kochana laske ma w domu ale wiem,wiem... takie mysli nachodza... mój tz wprawdzie nie wyjezdza ale raz był na takim spodkaniu integracyjnym z pracy...a ja juz.. on mnie pewnie tam zdradzi...poszuka sobie lepszej.. itd.. cała noc nie spałam.. echch....to był koszmar dla mnie a nie było go tylko jedna noc....oczywiscie potem mu to powiedziałm ( bo ja mu wszystku mówie co mi lerzy na sercu a jest zwiazane z nami) i powiedział mi ze jak mogłam tak wogóle pomyslec.. przeciez tyle czasu jestesmy razem.. on mnie kocha i nie zaprzepasci naszego zwiazku głupim wybrykiem...bo za bardzo mu na nas zalezy....i dlaczego mu nie ufam i takie tam...wiec promyczku twój tz tez zapewne tak mysli i ani w głowie mu oskoki.. zostanie tam.. itd...to tylko nasza psychika nas montuje....oni za bardzo nas kochaja i szanuja serce aby wszystko zepsuc.. uwierz mi....gdzie oni znajda takie kobitki jak my

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

fajnie.... chyba jestem sama na forum...oki.. zmykam bomój tz zaraz wróci...papa
ja jestem kochana tylko czasem gra w literaki
wiem, ze to co napisalas jest pewnie prawda ale... 7 tyg to dlugo a facet jest tylko facetem nie wiem powinnam mu ufac i zamiast zadawc glupie pytania wspierac go staram sie ale to trudne boje sie ze cos sie popsuje...i zle mi tu samej bardzo zle najgorsze sa nocebo trudno mi zasnac i wogole spac bez niego a minely dopiero dwie noce ehh
dobrze ze mam was i moge pomarudzic mam nadzieje, ze mnie zniesiecie
aa2 dziekuje Ci bardzo

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2010-02-05 o 22:06
Stary 2010-02-05, 22:20   #1037
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiulka żadnych wyrzutów sumienia, jak masz ochotę to wcinaj kiedyś wypowiadał sie jakiś lekarz że jak kobieta w ciąży ma na coś strasznie ochote to odrobinę może a nawet powinna zjejśc

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
ja jestem kochana tylko czasem gra w literaki
wiem, ze to co napisalas jest pewnie prawda ale... 7 tyg to dlugo a facet jest tylko facetem nie wiem powinnam mu ufac i zamiast zadawc glupie pytania wspierac go staram sie ale to trudne boje sie ze cos sie popsuje...i zle mi tu samej bardzo zle najgorsze sa nocebo trudno mi zasnac i wogole spac bez niego a minely dopiero dwie noce ehh
dobrze ze mam was i moge pomarudzic mam nadzieje, ze mnie zniesiecie
aa2 dziekuje Ci bardzo
ktoś kiedyś madrze powiedział że zaufanie zaufaniem ale jak facet wie i czuje że jest pod kontrolą i uswiadamia mu sie że przez głupotę można wiele stracić to bardziej sie pilnuje dlatego kochana uświadamiaj mu że czekasz że tesknisz i żeby tam myslał tylko o tobie na pewno troszkę ci to pomoże
my z tż nigdy nie rozstawaliśmy się na więcej niż tydzień(wtedy musiałam jeździć na szkolenia) jedyny raz kiedy bardzo długo sie nie widywaliśmy to był okres jego wojska , jak wyjeżdżał to kupił mi maskotkę yorka z która spałam co prawda dużo to nie pomogło ale miałam sie do czego przytulić

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Sas zapomniałabym ja też czasem gram w literaki więc możemy sie kiedyś umówic na partyjkę długo w to grasz? ja tam czasem wchodze dla rozrywki tylko wkurza mnie to że ewidentnie czasem tam ludzie grają jakimiś programami które im słowa układają i piszą wyrazy z kosmosu

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2010-02-05 o 22:10
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:42   #1038
LadyMK
Zakorzenienie

hej dziewynki
po 1 Panieneczko witaj!!! i nie opuszczaj Nas już
po 2 Kasiulka, dobra decyzja;]
po 3 ... dziś TŻ się pyta po co te tabletki ciagle biore (pyt o folik), a ja mu mówie: trzeba brać przynajmniej 3mce przed ciążą ;]
a on na to? nic! ;] co mnie cieszy! chyba coraz doglębniej to do niego dociera... ;]

Dziś miałam mieszany dzien, od rana słońce piękne na niebie mnie powitało, potem super humor w pracy, kolega z pracy muzyczkę taką tany-tany puscil... i potem sie wkurzylam a potem znowu humor wrocil... znowu tany tany mi sie chcialo. I taka mialam ochote na tance... dopoki słońce nie zaszło
Potem zaczęło mnie łapać, że tak naprawdę nie mamy z kim wyjść.. A tak bardzo mi sie chcialo, bo pierwsza sobote od półroku mamy wolna oboje od szkoły!!
I ... potem kolezanka zadzwonila, że jak bedzie nam sie jeszcze chcialo to o 22 w pubie. Emh... ale że my nie lubimy się upijać jakoś specjalnie, a jej chłopak i koledzy jego nie mają oporów (a jego kolegow osobiscie nie znamy) więc jakoś ochota mi minęła...
Położylismy sie na łóżeczku i tak o to, ja sobie tu siedze, a mój TŻcik niedobry śpi już.
Ale z niego śpioszek wychodzi

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:42   #1039
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moniczko ja mogę posłużyć kawą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:45   #1040
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Kasiulka żadnych wyrzutów sumienia, jak masz ochotę to wcinaj kiedyś wypowiadał sie jakiś lekarz że jak kobieta w ciąży ma na coś strasznie ochote to odrobinę może a nawet powinna zjejśc

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

ktoś kiedyś madrze powiedział że zaufanie zaufaniem ale jak facet wie i czuje że jest pod kontrolą i uswiadamia mu sie że przez głupotę można wiele stracić to bardziej sie pilnuje dlatego kochana uświadamiaj mu że czekasz że tesknisz i żeby tam myslał tylko o tobie na pewno troszkę ci to pomoże
my z tż nigdy nie rozstawaliśmy się na więcej niż tydzień(wtedy musiałam jeździć na szkolenia) jedyny raz kiedy bardzo długo sie nie widywaliśmy to był okres jego wojska , jak wyjeżdżał to kupił mi maskotkę yorka z która spałam co prawda dużo to nie pomogło ale miałam sie do czego przytulić

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Sas zapomniałabym ja też czasem gram w literaki więc możemy sie kiedyś umówic na partyjkę długo w to grasz? ja tam czasem wchodze dla rozrywki tylko wkurza mnie to że ewidentnie czasem tam ludzie grają jakimiś programami które im słowa układają i piszą wyrazy z kosmosu
jaasne mozemy kiedys zagrac nio mnie tez to wkurza pisza wyrazy ktore ja widze pierwszy raz na oczy ehhh
a cio do tza niby nie daje mu o sobie zapomniec nio ale..strach jest
Stary 2010-02-05, 23:03   #1041
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
jaasne mozemy kiedys zagrac nio mnie tez to wkurza pisza wyrazy ktore ja widze pierwszy raz na oczy ehhh
a cio do tza niby nie daje mu o sobie zapomniec nio ale..strach jest
kochana sasenko! bądź twarda, główka do góry bardzo szybko minom Ci te 7tyg
Ja mam pomysl: zamiast siedziec dlugo w nocy i rozmyslac, kładź się spać i zacznij planowac jak TŻcika przywitasz zacznij planowac jakas niespodzianke dla Niego.
Co do zdrady! Nawet o takim czyms nie powinnysmy myslec. A z reszta ja sobie tlumaczyc zaczelam w poprzednim związku, że jeśli ma zdradzić to i tak zdradzi nieważne gdzie będąc czy obok mnie, czy daleko ode mnie. Jeśli ktoś chce zdradzić to nie czeka na jakąś specjalną okazję, tylko korzysta z takiej, która mu się nadarzy.
Z resztą- jeśli zdradzi- to on będzie ******, a nie Ty.
Tez byłam kiedyś straszną zazdrośnicą...
Mój TŻ ma w pracy dużo koleżanek, czasem dla żartów spytam jak tam czy któraś go zaczepiała itd. Ale wiem, że to mogę tylko robić dla żartów- ze względu na moją psychikę, nie mogę wprowadzić samej siebie w stan obsesyjny. Dlatego najlepszym wyjsciem dla mnie okazalo się takie tłumaczenie- jeśli ma zdradzić... tzn, że nie był mnie wart, że lepiej teraz niż później.
Kiedyś mnie ktoś zdradził, wybrał moją koleżankę.. Ja ich zapoznałam- i tylko w pierwszych rozmowach byłam ostra, zła etc, a po niedługim czasie... zaczęłyśmy obie ze sobą rozmawiać, bo zrozumiałam, że nie był on dla mnie widocznie.
Dobra dziewczonka jestem nie ma to tamto.
Zaczęłam myśleć, że sama bym nie chciała, żeby TŻcik był zazdrosny o mnie jakos przesadnie, żeby mi zabraniał jakiś tam kontaktów.

Szczęściara
Stary 2010-02-05, 23:09   #1042
sas
Wtajemniczenie

Lady dziekuje ci kochana tez proboje sobie to ta tlumaczyc my w sumie juz tak mielsimy bo pierwszy rokz znjamoci ja bylam w pl on w anglii i widywalismy sie co 6-8 tyg... ja po postu strasznie za nim tesknie chetnie poszlabym wczesniej spac ale bez niego ciezkomi zasnac nawet musze spac przy telewizorze moze to smieszne czy glupie ale tak mam ehhh dobrze ze wy kochane jestescie i mam nadzieje, ze ze mna wytrzymacie, cio? ja niestety taka maruda czasem jestem
Stary 2010-02-05, 23:21   #1043
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Lady dziekuje ci kochana tez proboje sobie to ta tlumaczyc my w sumie juz tak mielsimy bo pierwszy rokz znjamoci ja bylam w pl on w anglii i widywalismy sie co 6-8 tyg... ja po postu strasznie za nim tesknie chetnie poszlabym wczesniej spac ale bez niego ciezkomi zasnac nawet musze spac przy telewizorze moze to smieszne czy glupie ale tak mam ehhh dobrze ze wy kochane jestescie i mam nadzieje, ze ze mna wytrzymacie, cio? ja niestety taka maruda czasem jestem
wszystko będzie dobrze, ja Ci to mówie )
to na Wielkanoc wraca??

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

dobranoc;*

Szczęściara
Stary 2010-02-05, 23:25   #1044
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
wszystko będzie dobrze, ja Ci to mówie )
to na Wielkanoc wraca??

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

dobranoc;*
nie raczej nie, ale byc moze ja do niego polece...
slodkich senkow
Scio słonce dopiero zauwazylam teraz twoja wiadomosc nie kus nie kus ta kawa bo skorzystam

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2010-02-05 o 23:42
Stary 2010-02-06, 08:04   #1045
metropolitan
Zadomowienie

no ładnie się rozpisałyście o tym karmieniu... ciekawe jak to będzie. ja też bym chciała karmić bo to podobno zdrowe dla maluszka no i na pewno jest taka super więź z dzidziusiem, ale to co Carol napisała to też fakt, że szybciej się przestanie to szybciej się dojdzie do siebie. dawniej to kobiety chyba długo karmiły, moja mama chyba z 8 miesięcy.

a ten filmik, powiem szczerze po kilkunastu sekundach go wyłączyłam, jak ta mała wsadziła matce głowę pod bluzkę, bo myślałam, że się porzygam. dla mnie ta kobieta jest zboczona, a dzieci będą skrzywione do końca życia. Jak dorosną i zdadzą sobie sprawę co matka im robiła, to będą miały traumę i obrzydzenie do matki i siebie do końca życia. Organiczne zywienie!!.... dobre sobie
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 08:33   #1046
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no ładnie się rozpisałyście o tym karmieniu... ciekawe jak to będzie. ja też bym chciała karmić bo to podobno zdrowe dla maluszka no i na pewno jest taka super więź z dzidziusiem, ale to co Carol napisała to też fakt, że szybciej się przestanie to szybciej się dojdzie do siebie. dawniej to kobiety chyba długo karmiły, moja mama chyba z 8 miesięcy.

a ten filmik, powiem szczerze po kilkunastu sekundach go wyłączyłam, jak ta mała wsadziła matce głowę pod bluzkę, bo myślałam, że się porzygam. dla mnie ta kobieta jest zboczona, a dzieci będą skrzywione do końca życia. Jak dorosną i zdadzą sobie sprawę co matka im robiła, to będą miały traumę i obrzydzenie do matki i siebie do końca życia. Organiczne zywienie!!.... dobre sobie
O to widzę, że jesteś lepsza ode mnie, bi ja nawet nie włączyłam tego filmiku jak zobaczyłam tą dziewczynkę przy cycku. Mówi się, że już 3letnie dziecko nie powinno być dokarmiane cyckiem. Poza tym ta kobieta robi wielką krzywdę dziecku. Jak można jeszcze puszczać taki filmik na sieci? Teraz dziewczynka będzie miała przechlapane, bo zapewne straci połowę koleżanek, a w szkole będzie pośmiewiskiem. Ciężki orzech do zgryzienia będzie miała.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:02   #1047
weronia83
Rozeznanie

Dzień doberek wszystkim Ja zaraz zjem śniadanko i na poprawe humoru na jakieś zakupy polece

Z tą zazdrościa to różnie u mnie jest na ogół nie wpytuje Tz i go nie kontrolue kiedy kogo spotkał i z kim rozmawia bo mu ufam, ale są takie momenty na przykład wtedy gdy mi opowiada jak jakaś laska z pracy z nim flituje a on się z tego śmieje to serducho mi wali a w głowie myśl- a jak kiedyś mu sie jakaś spodoba to CO JA ZROBIĘ a potem przychodzi opamiętanie że przecież ufamy sobie A jak by miał mnie zdradzić to to jego problem że mnie nie docenia bo mu powiedziałam że jak się coś takiego by zdarzyło to z nami koniec, grób, mogiła
Stary 2010-02-06, 10:11   #1048
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dzien dobry slonka,

Ja wlasnie pije kawe i sie wkurzam na tz-a bo mnie tak wczesnie obudzil zebym byla jego kierowca . Za tydzien jego brat sie zeni i wten weekend ma zamiar sobie z nim popic a ja bede musiala czekac az skonczy i potem z nim jechac . Musial mi obiecac ze jutro pojedziemy do centrum handlowego i mi cos ladnego kupi bo inaczej bym sie nie zgodzila... . Wiec zaraz czeka nas godzina jazdy. Ja pewnie posiedze u jego siostry i jej potworkow (ma 3 coreczki 1-7 lat) ktore zaraz zrobia ze mnie bostwo. Najstarsza i srednia maja teraz faze ze bawia sie we fryzjera

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:32   #1049
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Dzien dobry slonka,

Ja wlasnie pije kawe i sie wkurzam na tz-a bo mnie tak wczesnie obudzil zebym byla jego kierowca . Za tydzien jego brat sie zeni i wten weekend ma zamiar sobie z nim popic a ja bede musiala czekac az skonczy i potem z nim jechac . Musial mi obiecac ze jutro pojedziemy do centrum handlowego i mi cos ladnego kupi bo inaczej bym sie nie zgodzila... . Wiec zaraz czeka nas godzina jazdy. Ja pewnie posiedze u jego siostry i jej potworkow (ma 3 coreczki 1-7 lat) ktore zaraz zrobia ze mnie bostwo. Najstarsza i srednia maja teraz faze ze bawia sie we fryzjera
O to będziesz miała wyjątkową i niepowtarzalną fryzurkę

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:33   #1050
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

Moja mama karmiła siostrę do 3 roku życia... Dziś łobuz ma prawie 9 lat... Ciężko było odzwyczaić...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości