|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Uciekam powoli bo kończę pracę.
Pewnie zajrzę jeszcze wieczorkiem. Zapomniała. aneczka, latkoo super zdjęcia. Gratuluję pociech ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Carol karmienie nie musi być udręką. Ja wspominam źle pierwsze dni, jak byłam w szpitalu, później to tak naturalne i mi już bólu nie sprawiało.
Czasami tak drastycznie się wypowiadacie, że człowiek będzie się bał odzwać, że ma zamiar dłużej karmić. Ja też po macierzyńskim wracam do pracy, ale jak Bozia da to będę karmić tak do 8-9 miesiąca. Bo karmienie piersią nie musi być uwiązaniem, można pokarm odciągnąć i podać butlą. Same zobaczycie jakie to wspaniałe uczucie (i nie chodzi mi o rzadne doznania fizyczne) jak takie maleństwo leży w waszych rękach i łączy je z Wami to co może tylko łączyć matkę z dzieckiem. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- kasiula super że jesteś Panienko wpadaj tu do nas |
|
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
kasiula witamy
Ja to chciałm z trzy miesiące na pewno po karmić albo nawet pół roku a potem jak wróce do pracy to jako matce karmiacej zdaje się że godzina przerwy przysługuje na tzw karmienie to bym sie pewnie z godzine wcześniej z pracki urywała do dzidzi Ja dziś na wieczór też złapałam małego mula i nakrzyczałam na Tż jakoś mi tak niefajnie na duszy Może jak coś słodkiego zjem to mi się micha uśmiechnie
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marlenko ja tylko wyraziłam swoją opinię i wierz mi dla mnie karmienie bylo totalna udręką i nie życze nikomu takich przejść. Dlatego jak tym razem będzie tak samo, bardzo szybko przejde na butelkę. Ja uważam, ze dziewczyny powinny znac opinie takie jak moja, niestety macierzyństwo, karmienie, ciąża to nie jest czasami błogi i bezproblemowy okres i pełen tylko pięknych chwil. Ja jestem realistką i powiedziałam tylko co ja będe robić. Nie chciałam nikogo nastraszyć i każda z nas ma swój rozum i będzie robiła tak jak ona uważa za stosowne i dobre dla niej i dla dziecka. Ja chętnie słucham i czytam opinie, różne, i nie lubię jak ktoś mnie omamia i mówi, z etak karm, bo to najlepsze, nie to bzdura dla mnie, nie chcę nikogo obrazić. Chcę powiedziec, ze tak jak dzielimy sie tutaj wszystkim, nawet tak ciężkimi doświadczeniami jak śmierć dziecka czy blliskiej osoby, choroby, tak ja osobiście chcę słuchac o tych złych, bolesnych i cięzkich doświadczeniach. Marlenko kochanie, ja Tobie życze żebyś karmiła jak najdłużej i podziwiam Cię za to, ze nawet chcesz odciągac pokarm To piekne, ale j atak robić nie będę, dla mnie to było straszne i nie zmienię tego. Przepraszam jak Cie uraziłam i inne kobietki, nie chciałam. jatylko szczerze pisze co czuje i co myślei co przeszłam, a myśle, ze moje doswiadczenia i opinie nikomu nie zaszkodza, a moze dadza do myslenia i moze pomogą.
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki Karolinka zobaczymy cio to bedzie.. na razie chyba uciekam i tak raczej nie macie ochoty sluchac moich smutow
![]() udengo weekndziku
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mow co Ci siedzi na serduszku!!
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem bałaganiara a mąż porządniś
![]() równowaga musi być ![]() a ja od czasu do czasu do was wpadam i podczytuje... Pozdrawiam
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Monika co Ty gadasz :atyaty;
Proszę nam się żalić |
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
A ja czekam sobie na tz-a zebysmy wreszcie mogli zamowic pizze
. W ulotkach ze szpitala pisza ze jak mamy wielka ochote na pizze to od czasu do czasu nie musimy sobie odmawiac bo ma duzo sera, warzywka i pieczywko a to wszystko pieczone a nie smazone wiec tak naprawde to jest chyba jedyny czas kiedy mozemy sobie wcinac pizze bez wyrzutow sumienia
|
|
|
|
#1030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carol a jak ty miałas oznaczone te białka kurcze moze musza je robic kobiety z - lub konfliktem ?? ja tam nigdzie nie znalazłam białek ani takich norm ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
masz sie dobrze ja dzis posprzatam jutro mam to samo czasem mi sie chce i mam ochote uciec od tego wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
to my bedziemy cie bic jak bedziesz schizowac ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
no dla mnie też ciekawe co moj tz kombinuje w walentynki powiedziałam mu ze ma sam cos wymysleć i nie chce spedzić ich w domu bo przez ostatnie lata mj tz w walentynki był w pracy jak sie nie postara w tym roku ma normalnie tyłek siny ![]()
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu pizza mniam mniam, muszę tez zjeść, smaka mi zrobiłaś ![]() Edziu nie wiem czy to badanie dotyczy tylko kobiet z konfliktem, oznaczaja białko całkowite we krwi, normalnie z żyły krew pobierają. Dla konfliktwych jest niezbędny odczyn Coombsa, 3 razy w ciagu ciązy.
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze jest mi jakos ciezko bez tza: ja jestem osobka ktora strasznie przezywa rozstania a teraz ehhh najwczesniej zobaczymy sie za 7 tyg niby co dzien gadamy przez skypa i widzimy sie przez kamerke ale same wiecie ze to nie to samo ja mam jakies urojone mysli, ze on nie wytrzyma i wogole, ze zrobi jakis glupstwo czy cos albo ze odkryje ze mu lepiej beze mnie niz ze mna ciezko mi sie spi w nocy budze sie co 2h ehh normalnie co ja mam ze soba zrobic![]() wygadalam sie troszke dziekuje
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!
jestem w trakcie nadrabiania, bo znowu wątek posunął się do przodu i to bardzo, ale mimo wszystko chciałam Wam napisać że dziś o 23.30 na TVN jest świetna komedia z moją ulubioną seksowną bestią czyli Robertem Downey'em Jr. ![]() warto ją obejrzeć więc jeśli wytrzymacie do tej godz i macie TVN to oglądajcie ja nie mam TVN ale mam film na DVD więc mogę go sobie oglądać i oglądać i oglądać aha no najważniejsze, tytuł filmu to "Kiss Kiss Bang Bang" jutro wyjeżdżam i wracam w niedziele wieczorem, więc jak wróce to znowu będę musiała nadrabiać... ehhh kobity! czemu wy tak pędzicie ?
|
|
|
|
#1034 | |||
|
Zadomowienie
|
skarby moje ja tylko na chwilke...bo chcaiłam wam wszystkim podziekowac za te ciepłe słowa.....jestescie kochane ...UWIELBIAM WAS
dzis na niego....normalnie go zgwałce....powaga... :cmo k:---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() juz 4 dzien ze mnie leci....musiałm kupic wkładki...chyba tak sie nakreciłam ale.... juz czuje ze to ostatni dzien dobroci wiec...dzis do dzieła sie zabieram.. wprawdzie mój tz nie wie jeszcze ze sie staramy.. ale wazne ze ja wiem.... a tak powaznie.. to pytałam o to samo ekserta i powiedział mi ze to jest normalne.. bo...kobieta ma dni płodne i płodny sluz ale nie zawsze go widzi bo jest on tam w srodku....i wiele kobiet tak ma...wiec mysle ze to jest normalne.. ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
to był koszmar dla mnie a nie było go tylko jedna noc....oczywiscie potem mu to powiedziałm ( bo ja mu wszystku mówie co mi lerzy na sercu a jest zwiazane z nami ) i powiedział mi ze jak mogłam tak wogóle pomyslec.. przeciez tyle czasu jestesmy razem.. on mnie kocha i nie zaprzepasci naszego zwiazku głupim wybrykiem...bo za bardzo mu na nas zalezy....i dlaczego mu nie ufam i takie tam...wiec promyczku twój tz tez zapewne tak mysli i ani w głowie mu oskoki.. zostanie tam.. itd...to tylko nasza psychika nas montuje....oni za bardzo nas kochaja i szanuja serce aby wszystko zepsuc.. uwierz mi....gdzie oni znajda takie kobitki jak my![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- fajnie.... chyba jestem sama na forum... oki.. zmykam bomój tz zaraz wróci...papa
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|||
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Sas kochana na pewno jest Ci ciężko , jak w okresie letnim mój musiał zostać na noc to fiksowałam i ciężko mi sie zasypiało , więc już nawet nie chce mysleć co ty przezywasz
|
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiem, ze to co napisalas jest pewnie prawda ale... 7 tyg to dlugo a facet jest tylko facetem nie wiem powinnam mu ufac i zamiast zadawc glupie pytania wspierac go staram sie ale to trudne boje sie ze cos sie popsuje...i zle mi tu samej bardzo zle najgorsze sa nocebo trudno mi zasnac i wogole spac bez niego a minely dopiero dwie noce ehhdobrze ze mam was ![]() aa2 dziekuje Ci bardzo
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2010-02-05 o 22:06 |
|
|
|
|
#1037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiulka żadnych wyrzutów sumienia, jak masz ochotę to wcinaj kiedyś wypowiadał sie jakiś lekarz że jak kobieta w ciąży ma na coś strasznie ochote to odrobinę może a nawet powinna zjejśc![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
dlatego kochana uświadamiaj mu że czekasz że tesknisz i żeby tam myslał tylko o tobie na pewno troszkę ci to pomoże my z tż nigdy nie rozstawaliśmy się na więcej niż tydzień(wtedy musiałam jeździć na szkolenia) jedyny raz kiedy bardzo długo sie nie widywaliśmy to był okres jego wojska , jak wyjeżdżał to kupił mi maskotkę yorka z która spałam co prawda dużo to nie pomogło ale miałam sie do czego przytulić![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Sas zapomniałabym ja też czasem gram w literaki więc możemy sie kiedyś umówic na partyjkę długo w to grasz? ja tam czasem wchodze dla rozrywki tylko wkurza mnie to że ewidentnie czasem tam ludzie grają jakimiś programami które im słowa układają i piszą wyrazy z kosmosu
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2010-02-05 o 22:10 |
||
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewynki
![]() po 1 Panieneczko witaj!!! i nie opuszczaj Nas już ![]() po 2 Kasiulka, dobra decyzja;] po 3 ... dziś TŻ się pyta po co te tabletki ciagle biore (pyt o folik), a ja mu mówie: trzeba brać przynajmniej 3mce przed ciążą ;] a on na to? nic! ;] co mnie cieszy! chyba coraz doglębniej to do niego dociera... ;] Dziś miałam mieszany dzien, od rana słońce piękne na niebie mnie powitało, potem super humor w pracy, kolega z pracy muzyczkę taką tany-tany puscil... i potem sie wkurzylam a potem znowu humor wrocil... znowu tany tany mi sie chcialo. I taka mialam ochote na tance... dopoki słońce nie zaszło Potem zaczęło mnie łapać, że tak naprawdę nie mamy z kim wyjść.. A tak bardzo mi sie chcialo, bo pierwsza sobote od półroku mamy wolna oboje od szkoły!! I ... potem kolezanka zadzwonila, że jak bedzie nam sie jeszcze chcialo to o 22 w pubie. Emh... ale że my nie lubimy się upijać jakoś specjalnie, a jej chłopak i koledzy jego nie mają oporów (a jego kolegow osobiscie nie znamy) więc jakoś ochota mi minęła... Położylismy sie na łóżeczku i tak o to, ja sobie tu siedze, a mój TŻcik niedobry śpi już. Ale z niego śpioszek wychodzi
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko ja mogę posłużyć kawą
|
|
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nio mnie tez to wkurza pisza wyrazy ktore ja widze pierwszy raz na oczy ehhha cio do tza niby nie daje mu o sobie zapomniec nio ale..strach jest
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo szybko minom Ci te 7tyg![]() Ja mam pomysl: zamiast siedziec dlugo w nocy i rozmyslac, kładź się spać i zacznij planowac jak TŻcika przywitasz zacznij planowac jakas niespodzianke dla Niego.Co do zdrady! Nawet o takim czyms nie powinnysmy myslec. A z reszta ja sobie tlumaczyc zaczelam w poprzednim związku, że jeśli ma zdradzić to i tak zdradzi nieważne gdzie będąc czy obok mnie, czy daleko ode mnie. Jeśli ktoś chce zdradzić to nie czeka na jakąś specjalną okazję, tylko korzysta z takiej, która mu się nadarzy. Z resztą- jeśli zdradzi- to on będzie ******, a nie Ty. Tez byłam kiedyś straszną zazdrośnicą... Mój TŻ ma w pracy dużo koleżanek, czasem dla żartów spytam jak tam czy któraś go zaczepiała itd. Ale wiem, że to mogę tylko robić dla żartów- ze względu na moją psychikę, nie mogę wprowadzić samej siebie w stan obsesyjny. Dlatego najlepszym wyjsciem dla mnie okazalo się takie tłumaczenie- jeśli ma zdradzić... tzn, że nie był mnie wart, że lepiej teraz niż później. Kiedyś mnie ktoś zdradził, wybrał moją koleżankę.. Ja ich zapoznałam- i tylko w pierwszych rozmowach byłam ostra, zła etc, a po niedługim czasie... zaczęłyśmy obie ze sobą rozmawiać, bo zrozumiałam, że nie był on dla mnie widocznie. Dobra dziewczonka jestem nie ma to tamto.Zaczęłam myśleć, że sama bym nie chciała, żeby TŻcik był zazdrosny o mnie jakos przesadnie, żeby mi zabraniał jakiś tam kontaktów.
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady dziekuje ci kochana
my w sumie juz tak mielsimy bo pierwszy rokz znjamoci ja bylam w pl on w anglii i widywalismy sie co 6-8 tyg... ja po postu strasznie za nim tesknie chetnie poszlabym wczesniej spac ale bez niego ciezkomi zasnac nawet musze spac przy telewizorze moze to smieszne czy glupie ale tak mam ehhh dobrze ze wy kochane jestescie i mam nadzieje, ze ze mna wytrzymacie, cio? ja niestety taka maruda czasem jestem
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)to na Wielkanoc wraca?? ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- dobranoc;*
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slodkich senkow ![]() Scio słonce dopiero zauwazylam teraz twoja wiadomosc ![]() ![]() nie kus nie kus ta kawa bo skorzystam![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2010-02-05 o 23:42 |
|
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
no ładnie się rozpisałyście o tym karmieniu... ciekawe jak to będzie. ja też bym chciała karmić bo to podobno zdrowe dla maluszka no i na pewno jest taka super więź z dzidziusiem, ale to co Carol napisała to też fakt, że szybciej się przestanie to szybciej się dojdzie do siebie. dawniej to kobiety chyba długo karmiły, moja mama chyba z 8 miesięcy.
a ten filmik, powiem szczerze po kilkunastu sekundach go wyłączyłam, jak ta mała wsadziła matce głowę pod bluzkę, bo myślałam, że się porzygam. dla mnie ta kobieta jest zboczona, a dzieci będą skrzywione do końca życia. Jak dorosną i zdadzą sobie sprawę co matka im robiła, to będą miały traumę i obrzydzenie do matki i siebie do końca życia. Organiczne zywienie!!.... dobre sobie |
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek wszystkim
Ja zaraz zjem śniadanko i na poprawe humoru na jakieś zakupy polece Z tą zazdrościa to różnie u mnie jest na ogół nie wpytuje Tz i go nie kontrolue kiedy kogo spotkał i z kim rozmawia bo mu ufam, ale są takie momenty na przykład wtedy gdy mi opowiada jak jakaś laska z pracy z nim flituje a on się z tego śmieje to serducho mi wali a w głowie myśl- a jak kiedyś mu sie jakaś spodoba to CO JA ZROBIĘ a potem przychodzi opamiętanie że przecież ufamy sobie A jak by miał mnie zdradzić to to jego problem że mnie nie docenia bo mu powiedziałam że jak się coś takiego by zdarzyło to z nami koniec, grób, mogiła
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry slonka,
Ja wlasnie pije kawe i sie wkurzam na tz-a bo mnie tak wczesnie obudzil zebym byla jego kierowca . Musial mi obiecac ze jutro pojedziemy do centrum handlowego i mi cos ladnego kupi bo inaczej bym sie nie zgodzila...
|
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

i nakrzyczałam na Tż jakoś mi tak niefajnie na duszy
Może jak coś słodkiego zjem to mi się micha uśmiechnie

mow co Ci siedzi na serduszku!!

i mam ochote uciec od tego wszystkiego 

ja nie mam TVN ale mam film na DVD więc mogę go sobie oglądać i oglądać i oglądać
dzis na niego....normalnie go zgwałce....powaga...
to był koszmar dla mnie a nie było go tylko jedna noc....oczywiscie potem mu to powiedziałm ( bo ja mu wszystku mówie co mi lerzy na sercu a jest zwiazane z nami
nie ma to tamto.
Ja zaraz zjem śniadanko i na poprawe humoru na jakieś zakupy polece
a potem przychodzi opamiętanie że przecież ufamy sobie A jak by miał mnie zdradzić to to jego problem że mnie nie docenia bo mu powiedziałam że jak się coś takiego by zdarzyło to z nami koniec, grób, mogiła