Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 22:56   #1831
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
jechała kilkoma polerkami
wiesz ja robiłam paznokcie, bo moje ręce mają kontakt z różnymi paskudami i lakier się niszczył , więc taki bezbarwny też by się matowił/rysował, że nie wspomnę, ze stópki sama malowałam i zmywałam i nie chciałam, zeby przy okazji zmyć sobie rączki
no tak - w takim wypadku wystarczy nalozyc cienka warstwe zelu jednofazowego i odtluscic, polsyk ma rowny lakierowi a nawet mniejszy a jet trwaly

gotuje kompot

maly juz zdazyl z 5 razy sie obudzic a poszedl spac o 22
ja nie rozumiem tego w ogole
szczerze mowiac to zaczynam sie powoli zalamywac ta sytuacja
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:57   #1832
Wojtusia
Zakorzenienie

idę spać dobranoc

na koniec jeszcze fajny obrazek, stary już, może wydziałyście, ale tak dla przypomnienia
http://www.albinoblacksheep.com/flash/zoomquilt
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:58   #1833
Ania0104
Zakorzenienie

heloo .... jestem - dzisaij ja byłam pod prysznicem ... z małżem
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć

moje dziecko śpi
całą noc płakało z krótkimi przerwami na cyca i spanie,
większość nocy nie przespana
razem z mężem na zmianę nosiliśmy małego na rękach

ale to już chyba wina ząbków

jeszcze te dwie dolne jedynki nie zdążyły całe wyjść
a już górne się pchają
jak ja Wam współczuję
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
dobrze, że mam wolne, bo chodząc do pracy sama wylądowałabym w szpitalu
własnie się zastanawiałam czy Ty pracujesz teraz ... przeoczyłam jakiegoś posta?
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Udaje sie do wanny. Z mezem . Wczoraj bylo bardzo ciekawie i milo, zobaczymy, czy dzis tez bedzie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
ja sprawdzone kwatery mam, a właściwie kwatery-domki. Tylko, ze juz tam jeździliśmy ostatnio kilka lat z rzędu.
To jest mała miejscowość, gdzie mało kwater i co za tym idzie ludzi, na plaży można rozłożyć się sporo od innych ludzi - nie ma doopki na doopce.
Nie ma pubów, imprez i nocnego życia (tzn, jest kilka knajpek, ale inaczej niż w kurorcie). Dla mnie rewelka.
Pewnie skończy się na tym, że i tak tam pojedziemy.
miałam pisać, zebyś rzuciła adresem, ale juz widziałam

Cytat:
-------------
dziś moje dziecko pierwszy raz jadło w krzesełku do karmienia o ile można nazwać to jedzeniem - tak był zajęty głaskaniem stolika i wszystkiego dookoła, ze zapominał połykać to co miał w buzi
pół słoiczka jadł 40 min

Ja Bartka też ostatnio posadziłam w krzesełku, ale tak się wygiął, ze jedna ręka mu zwisała w dół. Małż sie śmiał z niego, ze siedzi taki luuuzak z ręką za oknem
Cytat:
[/COLOR]Dogadajmy termin i pojedźmy do Piasków. Spotkamy się na plaży
no przecież pisałam juz kiedys ze jedziemy razem nad morze ... tylko to miało być spotkanie u Miramejka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:07   #1834
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Tak sie wlasnie zastanawiam kiedy mały zaczał robic postepy. I nawet kilka dni temu rozmawiałysmy z mama, i stwierdziłyśmy, ze jak np. zaczał chodzic w chodziku to nauczył sie sztywno siedziec. Nie wiem czy to ma z tym jakis zwiazek...może Czesto kłade go na brzuch i moze dlatego szybciej zmobilizował sie do raczkowania, ktore idzie mu juz całkiem niezle. Z jedzeniem u nas jest roznie, ma lepsze i gorsze dni ale nie moge narzekać bo w porównaniu co bylo kiedys teraz jest super.
Wogole zauważyłam, ze Kuba jest bardzo mądrym chłopczykiem i takim dorosym jak na swoj wiek. Dzisiaj np. był ze mna w kuchni, ja cos tam gotowałam a on w chodziku bawił sie durszlakiem. W pewnej chwili nastawił ucho (zaczynała sie jego ulubiona bajka) rzucił ten durszlak i poszedł do pokoju pod telewizor. Na poczatku nie wiedziałam gdzie on idzie, wiec poszłam za nim i zobaczyłam jak skupiony ogląda.
Zaskakuje mnie moje dziecko każdego dnia
Rozumiem, tylko ja pytalam jeszcze w okresie przedchodzikowym, jak dopiero sie rozkrecal ruchowo.

Antonio tez rozpoznaje bajki po muzyce, nie potrafi nigdzie dojsc jeszcze, ale sie odwraca i rzuca mi porozumiewawcze usmiechy , ma tez ulubione piosenki i jak placze, to wystarczy, ze zaczne nucic melodie z bajki i zaczyna sie smiac.
Dla mnie wszystko, co robi moje dziecko jest niesamowite , szczegolnie, ze mialo byc inaczej. Zreszta jak bedzie tez do konca niewiadomo

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
u nas słoiczki będą na wyjścia albo jak Zuzię będę zostawiała u mamy
jeśli wrócę do pracy to niania codziennie będzie w porze obiadku, więc będę starała się gotować dzień wcześniej i będę zamrażała
dopiero dwa razy dostała mój obiadek ale myślę, że nie będzie źle i będzie jadła
Wiesz, ja potrzebuje niani 1-3 razy tygodniowo, bo pracuje glownie na nocki i w weekendy, wiec nie jest zle. Rzadko potrzebuje jej 3 razy, zazwycaj 1-2. Mysle, ze sie nie zrujnuje na sloiczki.
Cytat:
piszecie o siadaniu to jeszcze dodam, ze moje dziecię siada samo z leżenia - podpiera się łokciami i jak tylko coś się napatoczy czego moze się przytrzymać to już siedzi

do tej pory też wstawał od razu, a ostatnio jak go postawiłam przy oparciu kanapy to jedną nóżkę podniósł i przystawił blizej oparcia postawiłam go chyba za daleko i musiał sobie poprawić pozycję
no prosze! wielkie brawa

Bardzo sie ciesze z sukcesow Waszych dzieci, ale tez po cichutku zazdroszcze i wzdycham z nadzieja, ze moje dziecie moze tez tak ktoregos dnia...

Ja tez bylam w waszych wypoczynkowych okolicach . Miejscowosc nazywala sie Junoszyno i mielismy (ja i moj chlopak) pol plazy dla siebie
Stary 2010-02-05, 23:07   #1835
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no tak - w takim wypadku wystarczy nalozyc cienka warstwe zelu jednofazowego i odtluscic, polsyk ma rowny lakierowi a nawet mniejszy a jet trwaly

gotuje kompot

o tej porze kompot

nie nie twierdzę, że tylko akrylem się da taki efekt osiągnąć - ta stylistka zaproponowała mi taką technikę i mi odpowiadała, więc tak robiłam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:08   #1836
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mam na koncie az 70zł.......a jeszcze tydzien do wyplatyjakos trzeba przezyc-dobrze ze z rodzicami mieszkam bo bym nie miala co zjesc
a ja nic
Jak wyplata weszla przed poludniem i jej nie ruszalam to na wieczor juz nie mialam
Nie mam nic w portfelu, no i jeszcze nie musialam nic pozyczyc
Na przyszlą zimę bede juz mądrzejsza
Cytat:
aannuullaa, z tych trzech (wg zdjęcia) wybrałabym FP, bo chyba ma prosty ustnik. Nie polecane sa takie rozszerzane.
Ja mam avent i o taki ustnik chodzi (płaski):
http://www.allegro.pl/item908619032_...uchwytami.html

A ja dzisiaj zrobiłam pierogi z mięsem. Nie duzo, bo 15, ale zostało mi mięso mielone z wczoraj i nie wiedziałam co z nim zrobić.
A Małż przyniósł sushi, ale to nie tuczy, to mogę jeść

Temat zarzucę taki, gdzie wybieracie się nad morze na wakacje. Macie jakieś sprawdzone ośrodki, kwatery?
a ja mam canpola niekapek, ale modac cos cienko z niego ciagnie

dobra jestes
mi by sie nie chcialo lepic, chocby 15 i nawet jakby maszyna mi ukręciła ciasto

my planujemy do Chłopów cała familia
Ja,mąż,mała, teść...
siostra,szwagier i ich dwójka+nasza mala siostra i no i pies
Kwatere siorka ma zalatwic bo juz tam bylam, mowi ze warunki dosc znosne i cena nie byla zbyt wysoka

Cytat:
własnie dlatego, że to słoiczki
tam jedzenie inaczej jest robione, poddane pasteryzacji

różnica naprawdę jest bo miała już duże te guzki (małż zauważył, co ze mnie za matka ) a teraz malutkie się zrobiły
poczekam jeszcze i jeśli nie zejdzie to idę do lekarza

ja zamierzam gotować bo z kasą nie wyrabiam
narazie zacznę od obiadków a jak już się wdrożę to pójdą w ruch i deserki
ale czy przy pasteryzacji taka pietrszuka bardziej sie ugotuje?moim zdaniem nie, bo pasteryzacja ma tylko wytępic drobnoustroje i
przedłuża trwałość produktów .Tak mysle

Jutro wymacam córke...

Ja tez zaczne gotowac, a deserki i soki bede kupowac, conajmniej do czasu az mama na ogrodzie nie wyhoduje swoich skarbow, a jak nie to z warzywniaczka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to ma z tym jakis zwiazek...może Czesto kłade go na brzuch i moze dlatego szybciej zmobilizował sie do raczkowania, ktore idzie mu juz całkiem niezle.

Wogole zauważyłam, ze Kuba jest bardzo mądrym chłopczykiem i takim dorosym jak na swoj wiek. Dzisiaj np. był ze mna w kuchni, ja cos tam gotowałam a on w chodziku bawił sie durszlakiem. W pewnej chwili nastawił ucho (zaczynała sie jego ulubiona bajka) rzucił ten durszlak i poszedł do pokoju pod telewizor. Na poczatku nie wiedziałam gdzie on idzie, wiec poszłam za nim i zobaczyłam jak skupiony ogląda.
Zaskakuje mnie moje dziecko każdego dnia
a moja nadal nie lubi na brzuchu
ani minuty nie ulezy

Laura zawsze chichota na wstawce reklamowej tvn style.Nawet jak jest w kuchni to głowke w strone tv przechyli
No i jak zaczyna sie Majka to robie glosniej a ona łapkami macha.Zazwyczaj mam ją na rekach i sobie tanczymy, a dzis Mąż z nia na łóżku sie bawil, ja odgruzowywalam kuchnie i zaczela sie Majka,piosenka leci a mała w bek
Krzycze mu wstan z nia i potańcz i juz byl bananek na buzce.

Bajek az tyle nie oglada ale na baby tv sa takie co bardziej i mniej ja interesuja

Cytat:
ale uwazasz ze po sloiczkowym nie robia postepow?
jak bym miala stwierdzic to po dzieciakach siory to przyznalabym racje

Cytat:
u nas słoiczki będą na wyjścia albo jak Zuzię będę zostawiała u mamy
jeśli wrócę do pracy to niania codziennie będzie w porze obiadku, więc będę starała się gotować dzień wcześniej i będę zamrażała
dopiero dwa razy dostała mój obiadek ale myślę, że nie będzie źle i będzie jadła

aaaa i kupiłam Zuzi ten gryzak i włożyłam jej dziś tam biszkopcika, ale się zajadała
normalnie dziecka w domu nie było, taka radocha
dobrze rozumiem ze chcesz mrozic obiad ugotwany dzien wczesniej na dzien nastepny?a dlaczego?myslisz ze zdazylby sie popsuc?

biszkopcika mala zajada na zywca.Na poczatku balam sie ze za duzo sobie ulamie i sie zadlawi ale slinianki jej tak pracuja ze rozmiekcza go raz dwa, ale oczywiscie caly czas mam ja na oku, a w takim gryzaku juz bym nie musiala jej tak pilnowac

Cytat:
super, że się powoli weselicha rozkręcają
w tym roku juz mąż calkowicie odszedl od wesela
blogoslawienstwo,ceremoni a i plener chyba ze za extra doplata
Wynudzil sie maxymalnie zawsze i wciaz powtarzal wszystko ok, tylko ze do oczepin jest wuchta czasu, a taki reportaz to jestsrednio kilka zdjec/h bo by cale wesele do albumu nie weszlo

Cytat:
dziewczyny napiszcie jak robicie kompot z jablek nigdy nie robilam a wlasnie tesciowa mi przywiozla torbe jablek

chodzi o metode kropkowa miedzy rzesami?
ja wrzucam jabłka, zalewam zimna woda i na srednim ogniu sie gotuja.Najczesciej same sie porozpadaja.
Cukrem doprawiam i sokiem z cytryny

nie, nie mam metody kropkowej.Mam na calej linii
Jak bede saute to poprosze meza zeby pyknal mi fotke "od spodu" to wstawie

Cytat:
Krynica jest dobra bez dzieci, kiedy można zaszaleć. Jak była brzydsza pogoda, lub po południu jechalismy sobie do Krynicy na jedzonko, wesołe miasteczko itp. Myślałam, że tam świra dostanę. Korki były na chodnikach tyle ludzi. A żeby coś zjeść, to na miejsce czeka się multum czasu. Na plażę sznureczkiem do wody się idzie, podziwiając po drodzę różne doopcie, a żeby nie dostać piaskiem po oczach leżac na kocyku trzeba mieć duuże szczęscie - jak wygrać szóstkę...
he he he dobrze to opisalas
posmialam sie troche

Zasiedzialam sie u mamusi, ale pity mam juz zalatwione...
czekam na money

Upieklam dzis pierwszy raz chleb gryczany na mokrych drozdzach w automacie.
Nie mialam maki gryczanej wiec recznym mlynkiem zmielilam kaszy gryczanej
Wyszedl piękny i pulchniutki no i wysoki
Jutro skosztuje na sniadanko bo teraz jeszcze cieply

Maz nie poszedl na spacer, ani nie okupuje kompa.To jest niebywale.Naprawde cos mu musi byc, a jak mi mala zarazi to go zastrzele a nim go wzielo na dobre to sie z nia bawil, calowal itp
Ja juz tez ide do lozka
Jutro znowu sie wybieram do znajomych.Tym razem z siostra do jej kolezanki

Czy cos jeszcze, hmmm
aaaa
Mariolko fajny podpisik
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-02-05 o 23:20
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:08   #1837
UnholyOne
Ola-Unhola

Gorgulku, jestem za
Zresztą jak piszę Ania, spotkanie u Miramejka, a od Trójmiasta do Piasków niedaleko także morze nasze
Stary 2010-02-05, 23:08   #1838
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

no prosze! wielkie brawa

Bardzo sie ciesze z sukcesow Waszych dzieci, ale tez po cichutku zazdroszcze i wzdycham z nadzieja, ze moje dziecie moze tez tak ktoregos dnia...
na pewno

ja już mówię dobranoc

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:08   #1839
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecka, nie chciałam Cię uczyć - broń boże
tylko chodziłam do różnych stylistek i z tego co zaobserwowałam każda miała inną technikę i na czym innym się skupiała i niektóre np. mnie nie pytały tylko wykańczały tym glosem (czy jak on tam się nazywa ), a jak chciałam polerowanie to miały tylko zwykły blok polerski, a ten efekt mnie nie zadowalał, bo było widać ryski nawet pod lakierem
wszystko pewnie zależy od szkoły/kursu - dlatego wyjaśniałam

ta ostatnia stylistka bardzo skupiała się na wykończeniu (najbardziej ze wszystkich, co nie znaczy przecież, ze tamte coś źle robiły), ale akurat ta technika mnie się najbardziej podobała
bo one po prostu nie umialy wypolerowac paznokcia
zwyklym blokiem robi sie po opracowaniu paznokcia pilnikiem i wlasnie tak jak piszesz zostaja po nim ryski, nawet jak i trzy warstwy lakieru nalozysz
takim blokiem mozna wykanczac jesli wlasnie kladzie sie nablyszczac

a do wykanczania bez kladzenia niczego na wierzch jest wlasnie kilka polerek o roznych grubosciach i po tym zabiegu faktycznie juz rysek nie ma
Stary 2010-02-05, 23:09   #1840
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
no po dzieciaczkach najłatwiej

hmmm a może by tak naprawdę zgrać się i pojechać w jednym terminie? może są jeszcze jakieś mamuśki, którym by pasował termin i miejsce???
przedszkole by się na plaży zrobiło
zapomniałam - gorgulku, piękny avatorek

poszłam własnie od małza, i mówię mu kochanie jedziemy na wakacje nad nasze morze? A on mi na to: wygrałaś wycieczkę?
To tak na pół śpiaco było

Ja jeszcze nigdy nie byłam nad Bałtykiem ... było juz Morze Czerwone, Adriatyk, Balaton ... a do naszego morza musimy przejechac całą Polske więc troche daleko

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-02-05, 23:13   #1841
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
nocki i w weekendy, wiec nie jest zle. Rzadko potrzebuje jej 3 razy, zazwycaj 1-2. Mysle, ze sie nie zrujnuje na sloic
Ja tez bylam w waszych wypoczynkowych okolicach . Miejscowosc nazywala sie Junoszyno i mielismy (ja i moj chlopak) pol plazy dla siebie

Fajna jest mierzeja, prawda?
ten ośrodek wpadł mi w oko
http://www.mierzeja.pl/junoszyno/domki/owsawa.html
tylko strasznie daleko od morza

Cytat:
o tej porze kompot

nie nie twierdzę, że tylko akrylem się da taki efekt osiągnąć - ta stylistka zaproponowała mi taką technikę i mi odpowiadała, więc tak robiłam

Ja wczoraj też koło 23 gotowałam. To dobra pora
Stary 2010-02-05, 23:15   #1842
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
o tej porze kompot

bo nie mam nic do picia w domu i nie ma TZ
a jablka sa

no wlasnie technika polerowania mozna wykanczac i zel i akryl i efekt bedzie taki sam
Stary 2010-02-05, 23:18   #1843
mariolasl
Zakorzenienie

Odkad mielismy problemy z jedzeniem stosuje kilka zasad:
  • przerwy miedzy posilkami glownymi 3-4 godziny, po deserach, owocach ok 2 godzin.
  • nie ma podjadania typu chrupki, biszkopty , soki itp
  • jesli czego nie lubi (smakow waniliowego, czekoladowego, toffie), to mu tego nie daje
  • nigdy nie zmuszam go do jedzenia i nie pakuje "jeszcze jednej lyzeczki za mamusie" do buzi.
  • nie zabawiam go przy jedzeniu (zabawki czy zabawy podczas jedzenia), ale zmieniam miejsca i okolicznosci (kuchnia, pokoj, wlaczony telewizor, wlaczone radio, cisza), bo mu sie nudzi
Jakos sie kreci, u nas to dziala.
Stary 2010-02-05, 23:19   #1844
Ania0104
Zakorzenienie

idę i ja ... dobranoc

temat mi nie podpasował i złapałam dołka
ładne paznokcie - ehhh pomarzyc mogę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-02-05, 23:23   #1845
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna jest mierzeja, prawda?
ten ośrodek wpadł mi w oko
http://www.mierzeja.pl/junoszyno/domki/owsawa.html
tylko strasznie daleko od morza
Fajny osrodek
My wynajelismy pokoj u wujka mojego ex, ktory tam mieszka. Bylismy mlodzi i zakochani i niewiele nam bylo trzeba, a oni w sezonie wynajmowali swoj dom na pokoje, a sami spali w takim drewnianym baraku.

Okolice cudne, a plaza przepiekna.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ja ide poczytac.

do jutra
Stary 2010-02-05, 23:23   #1846
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A z Erykiem tak nie bylo?

ja w roznych kwestiach pytam siorke i u nich bylo tak samo z mlodym
Mowi ze conajmniej do 16mc sie budzil

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
heloo .... jestem - dzisaij ja byłam pod prysznicem ... z małżem
i jak, i jak i jak:

Cytat:
bo nie mam nic do picia w domu i nie ma TZ
a jablka sa

no wlasnie technika polerowania mozna wykanczac i zel i akryl i efekt bedzie taki sam
gospodarne jestesmy

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-02-05 o 23:25
Stary 2010-02-05, 23:26   #1847
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kompot ugotowany

moge go wystawic na balkon zeby ostygl? straaaaaasznie mi sie chce pic

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A z Erykiem tam nie bylo?

ja w roznych kwestiach pytam siorke i u nich bylo tak samo z mlodym
Mowi ze conajmniej do 16mc sie budzil
pamietam, ze Eryk dlugo dlugo sie budzil w nocy ale raz czy dwa i na picie jak byl starszy - zreszta duzo pije do dzis

ale w wieku Marcela napewno juz przesypial cala noc bez karmienia bo jak mial 8 miesiecy to odstawilam go od piersi a pamietam, ze wtedy juz tylko jadl cycka raz na dobe - przed snem
Stary 2010-02-05, 23:26   #1848
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

my planujemy do Chłopów cała familia
Ja,mąż,mała, teść...
siostra,szwagier i ich dwójka+nasza mala siostra i no i pies
Kwatere siorka ma zalatwic bo juz tam bylam, mowi ze warunki dosc znosne i cena nie byla zbyt wysoka
o z warzywniaczka

Zasiedzialam sie u mamusi, ale pity mam juz zalatwione...
czekam na money

Ja byłam kiedyś w Mielnie jak byłam dzieckiem i miałam tam świnkę...tylko to pamiętam

ja czekam na moje, bo też chce już je wypełnić i się rozliczyc
Stary 2010-02-05, 23:27   #1849
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja potrzebuje niani 1-3 razy tygodniowo, bo pracuje glownie na nocki i w weekendy, wiec nie jest zle. Rzadko potrzebuje jej 3 razy, zazwycaj 1-2. Mysle, ze sie nie zrujnuje na sloiczki.
...
wiem wiem

zaskoczy nie raz Antonio

Cytat:
Ja tez zaczne gotowac, a deserki i soki bede kupowac, conajmniej do czasu az mama na ogrodzie nie wychoduje swoich skarbow, a jak nie to z warzywniaczka
...
dobrze rozumiem ze chcesz mrozic obiad ugotwany dzien wczesniej na dzien nastepny?a dlaczego?myslisz ze zdazylby sie popsuc?

biszkopcika mala zajada na zywca.Na poczatku balam sie ze za duzo sobie ulamie i sie zadlawi ale slinianki jej tak pracuja ze rozmiekcza go raz dwa, ale oczywiscie caly czas mam ja na oku, a w takim gryzaku juz bym nie musiala jej tak pilnowac
...
Maz nie poszedl na spacer, ani nie okupuje kompa.To jest niebywale.Naprawde cos mu musi byc, a jak mi mala zarazi to go zastrzele a nim go wzielo na dobre to sie z nia bawil, calowal itp
latem też będę z mamusi działeczki korzystać warzywka zawsze jakieś ma, owoców mniej

z obiadkiem źle napisałam
będę gotować wieczorami ale zawsze w większej ilości i będę zamrażała ale na później bo na następny dzień na pewno nie

no ja po to ten gryzaczek kupiłam
okazało się, że to jest ten po 10 mscu ale sama sprawdziłam jak z tego idzie i nie ma czym się zadławić
fajnie sobie radzi i łądnie trzyma w rączce

w takim razie żeby choróbsko małża nie wzięło

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
zapomniałam - gorgulku, piękny avatorek

poszłam własnie od małza, i mówię mu kochanie jedziemy na wakacje nad nasze morze? A on mi na to: wygrałaś wycieczkę?
To tak na pół śpiaco było

Ja jeszcze nigdy nie byłam nad Bałtykiem ... było juz Morze Czerwone, Adriatyk, Balaton ... a do naszego morza musimy przejechac całą Polske więc troche daleko

no to czas najwyższy
spotykamy się w lipcu nad morzem

Aniu idę wysłać zaproszenie do Ciebie bo też chcę obejrzeć zdjęcia Bartoszka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:29   #1850
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jak dobrze, ze ja do morza mam tylko 100km kocham morze
i moglabym siedziec na plazy cale wakacje

a dzieki temu, ze mam tak blisko, to nawet jak w jakies wakacje nie ma wiekszych wyjazdow to czesto z kolezankami czy z kuzynka wskakujemy rano do autka jedziemy nad morze i wracamy wieczorkiem
Stary 2010-02-05, 23:30   #1851
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja jutro mam samotny wieczór. Małż idzie do mojego brata na pokera i być moze będzie nocował, a na pewno wróci grubo po północy
Zostanę tylko z Antosiem, bo Bartuś dalej u Dziadków.
Stary 2010-02-05, 23:32   #1852
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja mam dzis taki wieczor
Eryk pojechal do dziadkow a TZ nie ma

ide sie chyba myc i spac
pic mi sie chceeeeeeeeeeeeeeeeee
Stary 2010-02-05, 23:40   #1853
gorgulek
Zakorzenienie

ja już mówię dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:46   #1854
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nikt mi nie powie czy moge ten kompot wystawic na balkon w celu szybszej konsumpcji?
Stary 2010-02-05, 23:51   #1855
UnholyOne
Ola-Unhola

Możesz, możesz
A potem do lodówki

Idę już lulu. Dobranoc
Stary 2010-02-06, 00:18   #1856
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wpadlam na moment zeby powiedziec ze jutro idziemy na impreze karnawalowama lz wykombinowal bo u nich w lokalu jest i masa znajomych bedzie , poloze Wercie na dol do kojca , mama szybciej prace skonczy a my pojdziemy
tak sie ciesze bo dawno juz nie bylam na takiej imprezie i wreszcie potancze sobie
tylko w co ja sie ubiore

no nic spadam bo malz na cos liczy, moze w koncu cos bedzie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 00:41   #1857
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
wpadlam na moment zeby powiedziec ze jutro idziemy na impreze karnawalowama lz wykombinowal bo u nich w lokalu jest i masa znajomych bedzie , poloze Wercie na dol do kojca , mama szybciej prace skonczy a my pojdziemy
tak sie ciesze bo dawno juz nie bylam na takiej imprezie i wreszcie potancze sobie
tylko w co ja sie ubiore

no nic spadam bo malz na cos liczy, moze w koncu cos bedzie
uroki mieszkania z rodzicami
ja zawsze jak Eryk szedl spac to moglam wyjsc, isc do kolezanki, do kina, do pubu, na impreze......a teraz? nooo czasem moge isc - ale bez TZ bo musi zostac z dzieckiem
pocieszam sie, ze jak maly podrosnie to bede czasem obydwoch sprzedawac dziadkom na piatek albo sobote i wtedy luuuuuuuz

dobranoc
Stary 2010-02-06, 07:41   #1858
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień Dobry
Jakoś wile do nadrabiania nie miałam

Moje dziecko mnie nie oszczędza. Twardo pobudka i śpiewy o 6 nawet w sobotę. No nic, trzeba się przyzwyczaić i do tego

Idziemy na jedzonko, tzn ja

Czekam na Was Mamusie z inka, ale nie w nieskończonośc
Stary 2010-02-06, 07:47   #1859
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie

Noc nie przespana, Mały budził się co chwila i wzięłam go do nas do łózka i było jeszcze gorzej-kręcił się, płakał i kopał mnie w brzuch

Kiedy ja się w końcu wyśpię????( Svinecko łącze się z Tobą w bólu niewyspania)

Widze że temat morza na tapecie- ja ze swojej strony polecam Chłapowo. Mała miejscowość koło Władysławowa, bardzo urokliwa i dużo miejsca na plażach bo większość wybiera zatłoczone Władysławowo
Stary 2010-02-06, 09:01   #1860
katarzynka00
Zakorzenienie

ja z kawka przybylam i swierzym chlebkiem z camembertem
Zaspalam, wyjaz sie przesunie, ale was musialam poczytac
lece

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości