|  2010-02-05, 21:49 | #91 | 
| Raczkowanie | 

Dot.: Damskie perfumy jak feromony, szukam

Wy się tu chichracie, a tymczasem zdaje się to obecnie jeden z najbardziej obleganych wątków na Perfumowym... MUSI te feromony działają również wirtualnie  !:brzyda  l: Tyle nas tu (samic) się zleciało i gadamy całkiem od rzeczy, no wypisz wymaluj zachowania żywcem wyjęte z opisów z feromonowego forum    | 
|     | 
|  2010-02-05, 21:54 | #92 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 

__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu | ||
|     | 
|  2010-02-05, 21:55 | #93 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

http://www.kacikpupila.pl/ceva-feliw...wy-p-5069.html Może takie zadziałają? Hormony chyba nie zależą od gatunku   
				__________________ Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... | 
|     | 
|  2010-02-05, 21:56 | #94 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: fabryka czekolady :) 
				 | 

Cytat: 
  Wydaje mi się, że jeżeli feromony działają na czyjąś podświadomość, to tylko i wyłącznie osoby używającej - staje się bardziej otwarta, pewna siebie itd. A wiara jak wiadomo, czyni cuda  Cytat: 
  Choć nie wiem czy się śmiać czy płakać. Mam nadzieję, że autor cytatu pozostanie ślepą uliczką ewolucji... 
				__________________ Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler   Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-02-05 o 22:18 | ||
|     | 
|  2010-02-05, 22:00 | #95 | |
| grozi wypollizowaniem Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
 yyyy...raczej chyba zależą...bo inaczej ludzie lecieliby na koty, koty na owady.....o matko co by sie podziało   
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | |
|     | 
|  2010-02-05, 22:06 | #96 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-02-05, 22:08 | #97 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Cytat: 
 Amen Pieknie powiedziane ( tzn my to wszystkie wiemy żeby nie było, ale tylko Layla to powiedziała ) | |
|     | 
|  2010-02-05, 22:10 | #98 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Zachodnia prowincja 
				 | 

Cytat: 
  A latem to lecą na mnie meszki i komary... O, a czy są jakieś antyferomony? A jeszcze jak do mieszkania wleci jakaś wściekła, ociekająca feromonami ćma, to mój kot dostaje szału i też na nią leci... Edytowane przez gidran Czas edycji: 2010-02-05 o 22:12 | |
|     | 
|  2010-02-05, 22:15 | #99 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 

__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu | |
|     | 
|  2010-02-05, 22:56 | #100 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-03 
				 | 

Dziewczyny, wesoły ten wątek ale chłopak pewnie się zraził uszczypliwościami i nie zajrzy tu już    Co powiecie na to, że ponoć do avonowskiego Perceive oraz różowej Paris Hilton dodano ludzkie syntetyczne feromony? Tak zapewniają producenci  Osobiście w to nie wierzę - interesując się biologią od lat wiem że każdy osobnik ma swój garnitur genów i chemia działa, gdy spotyka kogoś o najbardziej różniących się genach - wtedy jest możliwość najzdrowszego potomstwa. Nieuchwytny zapach ciała z pewnością jest tu wabikiem. Jednak u ludzi dominują uczucia wyższe, zatem zakochujemy się nieraz w kimś kto z początku nas odrzuca, by potem wiazać się z nim na stałe i rozmnażać  Oksytocynę zaś zaaplikowano mi podczas porodu w celu wzmożenia skurczy - nie widzę zatem związku  Oto anegdota i zagadka!!! 6 lat temu eksperymentalnie użyłam drogich i pięknych perfum Lure z sex-shopu - efekt... BYŁ: jeden z moich kotów po prostu nie dał mi spokoju tego dnia, to było straszne... co do reakcji ludzkich, słyszałam tylko tego dnia: "o, jak dzisiaj ślicznie pachniesz, tak słodko - co to za perfumy?" No i co Wy na to   Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-02-05 o 23:00 | 
|     | 
|  2010-02-05, 23:07 | #101 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Do Paris, w ramach promocji, Paris nawet wlasne feromony by dodala, byle się sprzedało   Sama się zastanawiam nad zakupem takowych, bo slyszaam sporo tak, jak mówisz kroliczku, że są bardzo ladne. Mam 3 kocury i huska jednakże, więc jak się towarzystwo za mnie weźmie to nie wiem  . Co do zwierząt, to pies mojej znajomej, kiedy ona ma comiesięczne trudności, nie daje spokoju, a raczej jej dolnym partiom  , nie idzie się opędzić. To olbrzymi terier, więc ma kobieta problem z odpędzeniem   
				__________________ Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-05 o 23:13 | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-02-05, 23:09 | #102 | ||
| grozi wypollizowaniem Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 oszukali Cię! lekarze wstrzykują pacjentkom oksytocynę gdy chcą aby one na nich poleciały   
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | ||
|     | 
|  2010-02-05, 23:16 | #103 | |
				 | 

Cytat: 
  Jednak coś w tamtych perfumach sexshopowych musiało być, bo ów kocur jest wyjątkowo niemrawy a wtedy nie mogłam się opędzić       | |
|     | 
|  2010-02-05, 23:18 | #104 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

O ludzie, co za wątek! Chyba uległam jego podejrzanemu urokowi  ! Co do Victoria's Secret to ja bym była sceptyczna. Kiedyś zamówiłam zestaw perfumetek tej firmy - no oczywiście nie wszystkie zapachy - ale z 5 czy 6 sztuk chyba. Były ładne, ale feromony biły głównie z nazw, zaś same perfumy raczej nietrwałe i takie średniopółkowe. Niestety, zostawiłam pudełko z tymi perfumetkami w pracy i najprawdopodobniej zakosiła mi je nasz pani sprzątaczka  . I nie zauważyłam, aby nagle przybyło jej wielbicieli  :brz  ydal:  . 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-02-05, 23:30 | #105 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-02-05, 23:55 | #106 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

no czyli Wasze przykłady  sexszopowych perfum i nie tylko świadczą że to wszystko zwierzęce, działające na zwierzęta - a może to taki chwyt reklamowy że producent pisze - zawiera syntetyczne feromony ( nei pisze że zwierzęce bo i po co) to słowo robi swoje ( przykład co porobiło na wizażu    a producenci jak wiadomo zapewniają również likwidaję zmarszczek i biel bielszą od bieli  ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-02-06, 00:01 | #107 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-02-06, 00:13 | #108 | 
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Hm. Wątek zboczył zdecydowanie nie tam gdzie powinien. Typy zostały podane, a dyskusja o feromonach już była. Tutaj. Temat uważam za podwójnie wyczerpany, więc - zamykam. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2010-02-06 o 00:31 Powód: popr. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.