|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
Nie, nie powiedzieli ... Gdybym sama nie zapytała to bym nie wiedziała Cytat:
![]() Wróciłam przed chwilką z Rossmanna - wzięłam tylko emulsję Neutrogeny (z czerwoną etykietką nie było Nie było u mnie serum Blue Lagoon
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-05 o 18:40 |
||
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Lucynko chylę czoła przed zbiorami, zwłaszcza pielęgnacji
|
#4023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idąc za radą noska zrobiłam mniej restrykcyjną listę i wyrzuciłam z niej wszelkie chusteczki, plastry, zmywacze, no i pozwoliłam też sobie odjąć mydła Wyszło zaledwie 86szt. zamiast 110szt. Oczywiście ciągle liczę stan na 1ego, a już jest +2szt. i -3szt. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Nie pamiętam już, musiałabyś na KWC poszukać, bo chyba pisałam recenzję. Ale pamiętam, że się nie sprawdziła Cytat:
|
||||
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie sprawdziła się emulsja Neutrogeny (ta w tubie)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...ja-w-tubie.htm same pochlebne opinie, jeszcze dojdzie moja świetnie radzi sobie z bardzo suchą skórą, zostawia ją niesamowicie gładką i miękką, a efekt trwa i trwa ![]() dla mnie ideał, ale szybko się wchłania i nie zostawia uczucia lepkości, więc Hosence raczej się nie spodoba ![]() za to ta z pompką jest cięższa, trudniej się wchłania, może warto z nią spróbować? no i 5 rocznicę spędzam sama.. nie mogłam się dziś spotkać z TŻ (tzn. on ze mną, ale co za różnica) na szczęście odbijemy sobie w przyszłym tygodniu choć to nie to samo..i z nudów przeglądam kolory lakierów OPI mało które mi się nie podobają a zwłaszcza Vodka & Caviar z rosyjskiej kolekcji
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektóre balsamy, kremy zostawiają taką miękką, lekko tłustawą warstwę, ale nie lepką. Gdy przejedzie się ręką po skórze to czuć że "coś" na skórze jest. Taki efekt daje u mnie np. balsam migdalowy AA. Napewno go kupię jeszcze nie raz.
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w zależności z jakim cieniem ją połączysz zmienia kolor oczu![]() Luskap, padłam normalnie jak zobaczyłam twój zbiór Taki kolorowy
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie takie uczucie zostawia masło mango TBS a masła Eveline nie zostawiają takiego filmu?Cytat:
![]() Lucynka wniesie taki duuuuży posag
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tłumaczę sobie, że po prostu poszukuję idealnych kosmetyków w każdej kategorii i jak je znajdę to moja mania się skończy ![]() Cytat:
Właśnie robię zdjęcia swoim nowym nabytkom z OPI, już je uwielbiam
|
||
|
|
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masło mango miałam, ale to nie to Masło Eveline miałam tylko sezamowe i niby ok, ale ta wartewka taka jakas twarda była ![]() Niemalże z traumą wspominam masło Shea TBS To był istny klej!! Przyklejałam się do wszystkiego. ![]() A pozostałe - za słabe dla mnie (truskawka, passiflora, oliwka, jagoda - chyba tyle miałam?) W wątku Essencowym przeciek nowej limitowanki - tym razem panzokciowa http://www.pinkmelon.de/magazin/make...il-artist.html Podobają mi się tylko stempelki ![]() Ciekawe czy w PL się pojawi ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Ja tez tak myślalałam Za dużo balsamów, maseł, kremów chcę wyprobowac, żeby poprzestać na tym jednym. Ale napewno będe do niego wracać.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-05 o 20:06 |
||
|
|
|
#4031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mnie od dawna kusi ta seria, odkad się pojawiła. CAŁA. Ale zanim ją kupię jak pozużywam swoje to ją wycofają
chyba nie mogę odebrać tych słów jako komplement Cytat:
Świetna nazwa! Pasuje jak ulał do rosyjskiej kolekcji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, ze zaglądasz
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On nie zostawia tłustej, lepkiej warstwy, tylko taką mięciutka, przyjemną, ahhh Gdy sie przejedzie ręką to czuć, że nałożyło się balsam, ale nic się nie kleji ani nie marze.
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam krem Isany z mocznikiem, który polecała MagJa - poczekam na promocje, bo 7 zł za 150 ml to troche dużo mi się wydaje.
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Narescie weekend ![]() U mnie zapowiada sie ciekawie bo przyjeżdza rodzinka z daleka i znajomi. A jutro ide na avatar Byłam po pracy na zakupach i kupiłam fajną tunikę w C&A, chustę w panterkę [cudniutka] i jeansy granatowe w Orsayu ![]() Byłam też w YR i z okazji znizek zakupiłam wielkie 300 ml mleczko 2 w1 - mleczko +tonik. Krem rumiankowy i maseczkę 3 min. cytrynową. Z wszystkiego jestem niezwykle zadowolona. I podkład mi sie skończył - wreszcie mogłam kupić nowy i kupiłam Loreal True Match
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wrzuciłam je w wątku OPI, tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16989170
![]() Jutro może postaram się sfotografować całą swoją aktualną kolekcję OPI oraz Mad as a Hatter na paznokciach
|
|
|
|
#4038 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Ci się udało Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
******************** Byłam właśnie u babci, bo rodzinka przyjechała i wartało się pokazać. Chcąc nie chcąc zjadłam spory kawałek 3bita, ale szczęście w nieszczęściu, coś go babcia skiepściła i nie miałam ochoty na więcej. Wydaje mi się, że zrobiła go w zbyt dużej blasze, kremy były za cienkie i za mało nawilgł. No i pewnie za długo już w cieple stał, no ale to cała moja babcia, musi po swojemu. Następnym razem ja jej zrobię i będzie git. A sama wcześniej smażyłam naleśniki i też coś skiepściłam ciasto, bo za sztywne i za grube były. Wyszłam z wprawy, kurka, nooo... Może jutro się poprawię, bo mam ochotę na jakieś na słono, z mięskiem i jak znajdę przepis odpowiedni do zawartości lodówki, to spróbuję. Dziś były na słodko - część z nutellą i bananami, a część z serkiem homo zmiksowanym z bananami. I jak tu zrzucić te zbędne kilogramy...
|
||||||
|
|
|
#4039 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to dlatego nie lubię tłuścioszków ![]() Cytat:
Strasznie mi dziś wizaż muli! Dziewczyny, opłaca mi się wymienić 30ml Always, 20ml sweet Darling w buteleczkach + serum Avon Francuskie winiarnie + maseczka Planet Spa hawajska na Normaderm na dzień + 20ml Flowerbomb, ale to wersja DEO w takiej samej butelce jak edt + 5ml słonia Kenzo? Bo zastanawiam się i jakoś nie mogę sie zdecydować...
|
|
#4040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zostaje nic innego jak tylko pogrążać się w swoim kosmetycznym szaleństwie ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16989170 Jutro jak dobrze pójdzie może uda mi się zrobić zdjęcia wszystkich moich OPI ![]() No właśnie zmywanie to chyba ich jedyna wada. Zmyłam niedawno Absolutely Alice i przyznam, że trochę się namęczyłam. |
||
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przy okazji looknęłam sobie i na Twoją kolorówkę. Bardzo ładny zbiór Powiedz mi co to za trójka zaraz pod fioletową czwórką, pierwsza z prawej? i dwójka z małą granatową (?) kosteczką. A właśnie tą fioletową czwórkę, dwójkę Beach Plum i trójkę z ciemnym fioletem zwinęłabym Ci w pierwszej kolejności. Od dawna ich pragnę, tylko coś mi ich nazwy z głowy wyleciały I jeszcze jedno, jak oceniasz błyszczyk VS Beauty Rush w porównaniu do JT, Superbalmów czy Lorealowego Colour Juice? Bo wszystkie posiadam, a VS kusi tymi zapachami ![]() ***************** Zmykam się kąpać i albo od razu spać albo znów zapodam sobie Ugly Betty na dobranoc. Wciągnęłam się w ten serial, bo jak leciał w TV to jakoś nie miałam jak oglądać regularnie, wiec teraz nadrabiam i lecę od I serii. A że ostatnio noce mam bezsenne, to przynajmniej jakoś pożytecznie je wykorzystuję. Chociaż nie powiem, wolałabym się w końcu zmęczyć i zacząć chodzić spać jak normalny człowiek, a nie tak. No ale co zrobić
|
||
|
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w weekendy albo ferie nadrabiam lakierowo, tak jak teraz ![]() Dziękuję ![]() Choco-latte też swego czasu miałam, ale pozbyłam się jej w chwilowej niechęci do brązów, potem oczywiście żałowałam ![]() Trójka pod fioletową czwórką to 102 Forget Me Not (daje dość delikatny efekt, taki niewinny ), a dwójka to 307 Blackberry Frost (ta jest dość mocno nasycona i wyraźna).Fioletowa czwórka to 110 Plum Seduction (tą również można wyczarować wyrazisty makijaż), a trójka z ciemnym fioletem to 08 Come Heather (fajny, taki przygaszony fiolet). Beach Plum już nie mam, sprezentowałam mamie TŻ-a razem z Frosted Lily Jest zachwycona i tylko ich już używa Jak pokazała je siostrze to podobno zrobiły niezłą furorę ![]() Co do błyszczyków, VS Beauty Rush nie wypada najgorzej. Jego niewątpliwą zaletą jest słodki smak, podczas gdy JT, Superbalmy i CJ smakują dość paskudnie Na pewno Beauty Rush nie nawilża tak dobrze jak Superbalmy. Nie klei się tak jak JT, konsystencję ma dość lekką (lżejszą też od CJ), ale jest dosyć trwały. W sumie całkiem przyjemny, mało wyczuwalny na ustch. Moja wersja jest bezdrobinkowa i transparentna na ustach. Jak się lubi JT i CJ to na pewno warto spróbować
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorem się nawet dobrze czułam, ale na noc wzięłam Tabcin i dziś rano wstałam bardziej chora niż byłam
Cały dzień się dziś będę kurować.
|
#4044 | |||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Zostało mi już tak mało do zrzucenia, a nie chce mi się już trzymać diety.. Ćwiczyć tak, bo lubię i mnie to niesamowicie odpręża ale reszta.. Cytat:
Zbiorki powalają. Ale baaardzo ładne, widzę, że masz bardzo dużo Planet SPA. Cytat:
Niedawno wstałam, lecę sobie zrobić kawkę i pobuszuję trochę na all, może wpadnie mi coś w oko.
|
|||
|
|
|
#4045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tylko nie wpadł nam kiedyś jakiś cenzor, który będzie miał inne zdanie na ten temat ![]() Cytat:
A Beauty Rush kiedyś spróbuję Cytat:
No i ćwiczę nie tak intensywnie, w zasadzie to 2 razy w tygodniu bywam na fitnessie, a na siłownie nie chodzę wcale, bo to taka typowa pakerownia i jakoś nie mam ochoty krążyć wokół tych karczków ![]() Cytat:
Coś na pewno znajdę, ale na razie grzecznie zużywam dużego Superbalma, potem jeszcze w kolejce mały czeka, no i dopiero po ich zużyciu mogę pomyśleć o czymś nowym, o ile zajdzie takowa potrzeba, bo i tak wszystkich błyszczydeł mam ze 20 i chciałabym powoli z tej liczby zejść. Zwłaszcza, że niektóre z nich, jak na przyklad Superbalmy lubią się szybko psuć ![]() ************** Pospałam dzisiaj trochę, ale mi się takie pierdoły śniły, że szok Dawno takich dziwnych snów nie miałam...Zjadłam śniadanko i zabieram się za obiad. Mam w planach naleśniki zapiekane z kurczaczkiem i fetą (o ile znajdę w domu fetę, ale chyba jest, jak nie to bez) i jak starczy mi zapału, to druga wersja będzie z tuńczykiem. Także oddelegowuję się z Wizażu i idę smażyć kopę naleśników
|
||||
|
|
|
#4046 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Gdyby jednak nie, to będę miała darmowe karnety na fitness, pilates, step i normalny aerobik + wzmacnianie do każdej części, do tego basen i saunę. Niby idealnie, ale mam daleko do tego kompleksu i nie wiem jak to pogodzę ze studiami, uczelnianym aerobikiem, drugą specjalnością i masą innych spraw. No i w sumie do siłowni też miałabym dostęp, ale tam trenują kumple TŻa i on też, to tak mi głupio trochę. Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...zyk-do-ust.htm Nie odpowiada mi już ani kolor, bo zmieniłam kolor włosów od kiedy go kupowałam , ani konsystencja (gęsty i klejący), jednak dobrze nawilża, więc smaruję się nim w domu i jak muszę wyjść gdzieś niedaleko. Mam nadzieję, że niedługo będzie po nim.
|
||
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu smakowitości przyotowujecie dziewczyny !
Naleśniki bardzo lubię, szczególnie z farszem warzywnym, a już z brokułami i fetą ... nigdy nie jadłam ale to musi być pyszne! Jest taka piekna pogoda dziś że mam wrażenie że to już wiosna! Nie ma co, ona zawsze dodaje mi megaenergii ![]() Będę dziś testować podkład Loreala True Match, mam nadzieję że się spisze dobrze ![]() Wczoraj w Rossmanie testowałam na dłoni odcienie Rimmela Recover ale testery bybyły już chyba tak stare że sama woda z nich wyciekała ![]() I wykończyłam maseczkę z Avonu, błotną i prawie kończę krem Iwostin nawilżający.
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też piękne słońce, ale jest zimny wiatr.
Czuję się fatalnie, jestem słaba i nie mam na nic siły. W dodatku moja cera wygląda dziś okropnie
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Będę odpowiadać na raty bo mi nie chce cytować nic :/
Cytat:
Cytat:
Ano kurturanrna, te bilety to od mamy ze szkołu ludzie porezygnowali, a poprzednei teatry to siostra załatwia wejściówki bo pracuje jako wolontariuszka- składa plakaty, wysyła zaproszenia w Starym ![]() Się nie bój, założę się, że tak przegadamy te parę dni i ani się obejrzymy to już będę wracać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włosowych jeszcze nei miałam, ale bardzo lubiłam płyn do higieny intymnej, maseczkę Strefa T, i z tej serii Planet od Nature fajny jest krem pod oczy relaksujący i ten balsam do ciała- wreszcie go wypróbowałam przedwczoraj- na początku wydawał mi się za lekki, ale był wyczuwalny przez cały nastepny dzień, chyab się polubimy. Szybciutko się wchłaniał i tak ładnie delikatnie zielono pachnie Cytat:
W SP na pewno są właśnie balsamy i serum do rąk dojrzałych. A u mnie pojawiły się ostatnio zestawy Optimum Nature, które to na Inermisie były już chyab z 2 lata temu
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Nie mogłam nie wziąć, zwłaszcza, że ten balsam to mój ulubieniec. Próbowałam emulsji i u mnie się nie sprawdziła, a regeneracji nie potrzebuję, więc tym bardziej wersję czerwoną odpuszczam. Aż tak wymagającej skóry całe szczęście nie mam.
Nie, nie powiedzieli ... Gdybym sama nie zapytała to bym nie wiedziała

Na swoje usprawiedliwienie dodam jeszcze, że jestem podzielona między dwoma miastami, więc żeby nie wozić, mam w sumie podwójne kosmetyki, co zwiększa od razu ich ilość. Jednak chciałabym się zamknąć w ładnej okrągłej licznie 50 sztuk łącznie z zapasami
Wyszło zaledwie 86szt. zamiast 110szt. Oczywiście ciągle liczę stan na 1ego, a już jest +2szt. i -3szt. 
mało które mi się nie podobają
w zależności z jakim cieniem ją połączysz zmienia kolor oczu