|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Ja również witam się w ten piękny słoneczny dzionek
U mnie dzisiaj pierwszy dzień warzywek i wymyśliłam sobie na obiad cycek z grilla, czyli piekarnika (mam nadzieję, że wyjdzie bo jeszcze nie robiłam) oraz sałatkę z ogórka, pomidora, cebulki z jogurtem. Oby było dobre ![]() A dla domowników spaghetti. Na wadze 63,1kg - nareszcie mam swoją wagę tylko ona pokazała, że mam strasznie dużo tkanki tłuszczowej Niby wiedziałam bo się widzę w lustrze ale nie sądziłam, że aż tak dużo... Idę posprzątać domek to się trochę spali
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Milky;16989181]Witam serdecznie w ten (okropny) wieczór!
A jeszcze zbliża się tłusty czwartek, a ja tak kocham pączki Mam nadzieję, że eksperymenty Berlinianki dadzą jakieś efekty i uraczy nas jakimś ratującym życie przepisem Ja zastanawiałam się nad upieczeniem bułeczek kukurydzianych z przepisowni... podrasować je odrobinę dietetyczną nuttelą, a i może jakiś skromny lukier ze słodzika w proszku dało by się wyczarować![]() Właśnie co tam słychać w sprawie pseudo pączków?.Ja jestem antytalent kuchenny i wszystkie przepisy bezczelnie z Was zrzynam.Może ktoś coś wymyśli zamiast pączka - bo w czwartek nie ręczę za siebie.W tamtym roku zjadłam 12!!!!!!!!!!!!.Berlinianka- help,liczymy na Ciebie ,TY nasza podporo kulinarna. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- elianka ja często robię gołąbki + bigos.Kupuję dużą kapustę, z połowy robię gołąbki a jak zostają już nieładne liście to kroję drobno,dodaję chudą szynkę i pieczarki ,doprawiam i mam super bigosik.Jak wyjdzie mi dużo to zamrażam i mam na następny tydzień P+W.Nieżle też wychodzi bigos z kabaczka albo faszerowana mielonym papryka
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
gołąbki mam zamrożone
![]() Dziś na obiad będzie udo z indyka z surówką i pomidorowa.
|
#3514 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak dla porządku, to WITAM SERDECZNIE Słońce świeci, spać nie daje, ale jakoś optymistycznie się zrobiło, może ten wstrętny śnieg się stopi w końcu wpadłam na chwilkę doczytać co się działo i wracam do łóżka w te pędy ![]() miłego dnia |
||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzień paszteta vol 2
ale to pewnie przez to, ze jestem przykuta do kompa i jedyna alternatywa od pracy to sprzątanie mieszkania
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Wszystkim w sobonie przedpołudnie!
U mnie bez zmian tzn jak wczoraj. My dzis też do kawki mieliśmy BEZY . Na obiad biust kurzęcy + surówa z lodowej(mniam wcinaj ją nawet na śniadanie z wędlina) polecam! Jutro bigos na obiadek! I zastanawia mnie ta papryka faszerowana chyba na poniedziałek zrobię. Sobota w pracy leci ale zbytnio ruchu naraie nie ma więc mam chwilę.Co do rybki to moja też jest głucha hahaah . Miłego dzionka
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
a u mnie waga jak szalona pedzi !!! dzisiaj 0,4 mniej o matko wczoraj obraczka mi z palca spadla! wszystkie pierscionki tez spadaja. mama powiedziala ze ja klamie ze waze 66 ze waze mniej ale ja widze co waga pokazuje. ja juz po jajecznicce
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Wiesz kasiulka ja to nie wiem jak to jest z tymi pierścionkami bo kiedyś ważyłam mniej niż teraz i pierścionki były dobre, obrączka tez pasowała a teraz spadają mi dosłownie pomimo tego że ważę parę kilo więcej niż kiedyś . ![]() A tak w ogóle to całą noc mi się mięso śniło a dokładnie podroby i że ja pasztety robiłam ,choć normalnie nie lubię takich rzeczy.
Start 17 sierpień było 86kg ![]() cel 65kg 1 grudzień Start III faza Edytowane przez agus30 Czas edycji: 2010-02-06 o 10:33 |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
może to dlatego, że ta dieta oszczędza mięśnie?
na innych dietach waży się mniej, bo mięśnie są spalone a tutaj mięśnie swoje ważą, a wymiary coraz to mniejsze.
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Powtarzam jeszcze raz pytanie, bo chyba gdzieś zniknęło w czeluści off-topów.
Czy pijecie kakao jako napój (z melkiem 0,0% i słodzikiem) czy tylko jako dodatek? Boję się, że w kakale do picia, będzie go za dużo i już będzie miało za wysoką wartość kaloryczną...
|
#3521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja pamiętam, ze ktoś CI odpowiedział kakao można, czemu nie?
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no pewnie ze ktos odpowiedzial! ja odpowiedzialam! mowilam ze mozna.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
ja sorbię kakao prawie codziennie ale 2 kubki max.
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że to jak z tymi otrębami - 2 łyżki tak, ale 3 i więcej już niebardzo ![]() Cytat:
|
|
#3526 |
|
Przyczajenie
|
hej wszystki
ja dzis tydzien jak jestem na diecie .. ale zleciało...tylko przy okazji z cyców tez ......nie bardzo mam czas zeby nadrabiac co piszecie...bo 3 dzieciaczków w domku i jest co robic wiec zapytam o to kakao...jakiego uzywacie? dzis 3 dzien P+W wiec zapytam jeszcze czy przechodzic juz na same proteinki czy moge stosowac sie do 4/4? czy własnie lepiej 3/3? jeszcze nie mam ksiazki ...wiec pytam.---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- dodam ze pierwsza faza uderzeniowa była 4 dni...tak w tescie wyszło...ze tyle ma trwac. prosze o odpowiedz....dzieki dziewczynki-tak z góry.
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
Witam słonecznie,
Nawet bardzo słonecznie ,Dziś zaliczyłam ostatni egzamin w sesji dodatkowo oddałam, indeks i mam święty spokój do samej obrony czyli jakieś 5 miesięcy ![]() Dukanowo mimo iż 3 dzien pw to do wczoraj odziwo spadki dzis tyle co wczoraj wiec jestem w lekkim szoku że nie in plus ... bo z warzywami folguje jak moge Martwi mnie jednak tylko brak @ - wiem że u większości to normalne ale ja się psychicznie wykończe albo zbankrutuje na testach ciążowych ehhehehehehe
|
#3528 |
|
Przyczajenie
|
Eriika gratuluje!
co do @ to ja tez bym sie martwiła...i pewnie tak będzie ...niestety organizm sie przestawia podczas diety....ja np.miałam plamienia w pierwszej fazie....
|
#3529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakieś pseudo coś wyjdzie Bez tłuszczu to kiepska sprawa, ale się zobaczy ![]() Mama mi pomoże, to się uda. Tymczasem borem, lasem się witam i wybywam. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Ja dalej nie mam @, ale zaraz lecę kupić krwawnik. Mama kiedyś miała tabletki wywołujące @, ale wyrzuciła, a teraz by się przydały ![]() A jutro zaczynam nowy blister i chciałabym, żeby jednak wystąpiła, bo zawsze to zdrowiej ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
||
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem Cię w pełni
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam, ku swojemu niezadowoleniu, wy też dostaniecie
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim, czytam was od ponad tygodnia
Odchudzam sie razem z mama, zeby bylo razniej. Mama od 1.02 a ja od wczoraj. Tylko ze mam problem, stosuje sie do ksiazki, jem normalne porcje, pije ponad 2 litry wody, a bol glowy jest nie do zniesienia i w dodatku jestem tak oslabiona ze dzisiaj prawie zemdlalam jak ja mam wytrzymac jeszcze 2 dni na pierwszej fazie? moze macie jakies pomysly co moge zrobic zeby nie byc taka oslabiona?
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też bolała głowa w I fazie i byłam osłabiona, ale trzeba to po prostu przetrwać. Mi przeszło po 4 dniach. Można też wspomóc się witaminkami
![]() O @ też się boję jak na razie jedyny symptom to apetyt na słodkie. Niestety
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam wysokie obcasy, ale 11 cm na oblodzony chodnik to trochę... no
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
witam słonecznie
![]() Gdyby nie te głuche złote rybki to byśmy marzeń nie mieli... Nie sposób za Wami nadążyć, nadrabiam wieczorami te stosy stron, które produkujecie w zastraszającym tempie ![]() Mój bilans po miesiącu dukania to 4kilo - takie solidne 4 , bo raz waga pokazuje, że zgubione więcej, ale niekiedy powraca do tych czterech... Nie jest to imponujący spadek,ale i tak się cieszę. Idę systemem 5/5, jutro znów warzywka. Piszecie o zawrotach i osłabieniu - też mi się zdarzają, jestem nadciśnieniowcem i okazało się, że już nie potrzebuję wieczornych tabletek, bo powodują nadmierny spadek.Czyżby dieta unormowała? Ciekawe, czy ktoś ma podobne doświadczenia? pozdrawiam dukających aaa też czekam na przepis tych dukano-pączków, Berlinianka, a to masz wyzwanie
|
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie o zawrotach i osłabieniu - też mi się zdarzają, jestem nadciśnieniowcem i okazało się, że już nie potrzebuję wieczornych tabletek, bo powodują nadmierny spadek.Czyżby dieta unormowała?
Ciekawe, czy ktoś ma podobne doświadczenia? pozdrawiam dukających Mam dokładnie tak samo mimo iz na diecie jestem nie całe 2 tyg !! Lekarz zalecił mi narazie branie po poł tabbletki ( nie rezygnowac z leków w 100%) i jesli tendencja będzie sie utrzymywała (spadkowa) to po 2-3 mcch kaze odstawiac wogole leki na nadcisnienie. Po 1. nie decyduj o tym sama , (aby odstawic czy zmiejszyc) Po 2. CODZIENNIE kontroluj ciśnienie ( najlepiej rano i wieczorem ) i po 2-3 tyg zobaczysz wyniki i bedziesz miała jak na dłoni czy tendencja jest spadkowa, czy spadło i sie utrzymuje, Ja mam tak to kontrolowac jesli sie zacznie utrzymywac mam brac dalej po te pol tabletki jesli cały czas bedzie spadac mam przyjsc na kontrole i prawdopodobnie odstawimy wogole prochy . ![]() aaa też czekam na przepis tych dukano-pączków, Berlinianka, a to masz wyzwanie
IN PROGRESS .... Dziś 95,5 25.01.2010 Faza I start : 112,1 kg /178cm 01.02.2010 Faza II start : 108,3 kg DOCELOWO: 10.10.2010 FAZA III 78 kg...... Edytowane przez Eriika Czas edycji: 2010-02-06 o 13:09 |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole to
dla Lanki w koncu obiecalam za pytanie o otreby nie?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie, czy ktoś odnotował będac na tej diecie wzrost libido ??
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Mam nadzieję, że eksperymenty Berlinianki dadzą jakieś efekty i uraczy nas jakimś ratującym życie przepisem

. 
a u mnie waga jak szalona pedzi !!! dzisiaj 0,4 mniej 

jak na razie jedyny symptom to apetyt na słodkie. Niestety