|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Oj, to ci nie zazdroszcze, ze mnie straszny zmarzluch
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Cześć.
Klion a czemu się o to zapytałaś? Bo piszę , że jestem zmęczona...? Ja wiem , że wygląda na to , że pracuje chyba z 12 godzin dziennie... ale ja mam takie głupie godziny pracy od 9-17 i od 12-20. I teraz w ogóle nie ma ruchu w pracy co mnie przeraża, bo nic nie zarobię ! I ja to bardziej tym siedzeniem jestem zmęczona niż robotą ![]() Podkoszulki nie wiem jak ja to mam pokazać bo niby mam laptopa, do którego można włożyć kartę z aparatu ale ja mam jakąś taką której tu nie można włożyć ![]() A mój telefon robi beznadziejne zdjęcia.... Scio hehe Mała Armia A ile ludzi tyle opinii , przecież my w sumie chodziliśmy nie dawno i ta kobitka tak mówiła i w tych poradnikach też tak było...Zresztą najważniejsze żeby się udało a sposób ... raczej nie ważny... Ja "po" się dośc głęboko podmywałam i jakoś "było" chociaż nieźle zostały rozcieńczone wodą :P Kasiaher Nie martw się ... Faceci poprostu panikują bo, oni są tacy silni itd, mają duże ręcę i myślą , że uszkoadzą dziecko. Przeraża ich to drobne ciałko i ta skóra jak pergamin więc panikują , bo boją się zbyt mocno przytulić...przynajmniej ja takie opinie słyszałam od kolegów. Idę na maisto , muszę oddać buty do reklamacji... bo jak śnieg stopnieje to bym miała takie fajne... |
|
|
|
#873 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
o meblach z ikei to moj małż wie z doświadczenia i zawodu
mowi ze trafia sz..... jak dzwonia klienci bo se kupili w ikei lub brw ale poskładac nie umieją zeby przyjechał poskłądac i sie z tym buja całe popludnie i nigdy nic nie pasuje zawrze zle ucięte zła strona okleinowana bo brzegi okleinują tylko tam gdzie widac, zle otwory nawiercone bo to maszynowo wierca w fabryce ogolnie masakra niechcetnie przyjmuje taki zlecenia na temat kosztów wyzywienia sie nie wypowidam bo mieszkamy z tesciami na razie sama tez duzo wydaje ale wszyscy to jedza wiec tesciowej tez dajemy na zycie wiec to takie niewymierne by było
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
My na podstawowe rzeczy wydajemy ok 100-120 zł na tydzień, jemy mało mięsa i nie kupujemy rarytasów, ale np czasem pozwalamy sobie np na jogurta lub słodycze.
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
niom
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale ta wizja meza mnie kusi sa sliczne zestawienia... a do tego zywe kolory takie jak lubie.. jak dorwe skaner to wam wrzuce a na razie tylko probniki kolorw.. oczywiscie same probniki wygladaja kijowo ale w polaczeniu bosko.. nie wlasnie niepodobaja mi sie posrednie bo albo za czerwone albo za ajsne... wybredna jestem ![]() aaa ja tam z brw jestem zadowolona ![]() dorzucam odrazu panele jakie nam sie podobaja..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-02-06 o 11:08 |
||
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brat tak się wpienił na te meble, szczególnie po tym jak prawie szklaną półkę wystrzępił przy wkładaniu do witryny, mało co a by pękła. Ale jak widzę, częsc jest zadowolona z tych mebli, więc pewnie wszystko zależy od tego jak się trafi Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2010-02-06 o 11:09 |
||
|
|
|
#878 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
martucha- ja mam takie panele jak na 1 zdjeciu
![]() bardzo ładnie sie prezentuja, ale widac nawet najmniejsza ryske i kazdy jasny włosy czy kurzyk
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe
faktycznie do rymu Cytat:
Zastanawiam się, czy lepiej raz w tygodniu zrobić większe zakupy, czy lepiej codziennie to co potrzebne na drugi dzień. W sumie jak codziennie wchodzę do sklepu przed pracą i tak się przejdę po tym markecie to zawsze za dużo wydam, więc myślę, że jakbym na cały tydzień kupiła to już by mnie tak w sklepie nie kusiło. My dopiero zaczynamy w tym temacie, więc będę wdzięczna za sugestie doświadczonych w samodzielnym gospodarzeniu się
|
|
|
|
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
aaaa i czasem jak mamy wene to jedziemy do lidla bo tam taniutkooo i zwykle zamykamy sie w 100 ale nie zawsze tam chodzimy zalezy co jest - jaki tydzien.. bo czasem sa kuchnie meksykanskie itd..
|
|
|
#882 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakbym juz codziennie chodzila na zakupy... oj ale by kasy poszlo![]() aaaa to widze ze podrzucone piwko to nie tylko moja zmora ![]() ja za to wrzucam przy kasie mentosy hihih
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w tygodniu tylko jak czegos zabraknie np .pieczywo czy maslo itp.Tylko tutaj jest inaczej ,bo nie ma np ryneczkow tak jak w naszym kraju ,w pl na pewno nie bede tyle kupowac w markecie bo na targu mozna kupic swiezsze produkty a tutaj to nie mam wyjscia ![]() Niestety nie mam doswiadczenia w gospodarowaniu sie w Polsce,to dopiero przede mna ![]() Ja zawsze podrzucam winko a TZ wiadomo ![]() No i na zakupy z lista koniecznie,choc i tak nam sie zdarza kupic cos z poza listy ,szczegolnie w lidlu Dziewczyny a w Polsce w lidlu oprocz jedzenia tez mozna kupic np. jakies sprzety do domu itp??? Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-02-06 o 12:45 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#887 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
piszecie o gospodarowaniu, ja tez niestety nie moge sie wypowiedziec bo mieszakmy z rodzicami, ale bardzo bym chciala choc przez pewnien czas tak sama pogospodarowac sie z TZ ![]() a jeśli chodzi o remont, to ja ma złe wspomnienia tzn sam fakt remontu super bo wiadomo jaki efekt ale wykonanie... my z TZ wiekszośc rzeczy robiliśmy sami a źle wspominam remont poniewaz my musielismy w remontowanym mieszkanku przez caly remont mieszkac - masakra! na 10 lat mam dość
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-02-06 o 12:59 |
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np czeresnie.. rzodkiewki malinowe pomidorki krotkie ogorasy wisnie... ojjj zachcialo mi sie czeresniiiii bu![]() a co do lidla u nas sa ale malo taki 1 rzad i czasem jakas polka tam jest do skladania jakies inne *******y wszytko zalezy od tygodnia bo zawsze wrzucaja cos innego![]() hahaha to pewno chodzi za nami ta sama osoba ale ja tez nie mam nic przeciwko..a co do rozrzutnosci to ja lube sobie kupic jogurik zelki czy cosik takiego ale bez przesady zreszta nieznosze zakupow wszytkich wiec ide kupuje co trzeba i wychodze![]() nawet ostatnio w ikei nie mialam ochoty lazic po tych dzialach dodatki.. Cytat:
(poki co jest plan jak tam bedzie wygladac wiec niejest zle ) ale jak bedzie remont salonu to ja sie wynosze do rodzicow na kilka dni niechce mi sie zyc w kurzu
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#891 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ale mam lenia, a jaka mgła u nas za oknem, jak to się mówi aż kury dusi!Cytat:
Przerobiłam parę egzemplarzy z Ikea, i parę wyrzuciłam, ale np. szafa z systemu Pax trzyma się świetnie i podobają mi się ich rozwiązania z półkami, koszami wysuwanymi czy dwupoziomowym drążkiem. Koleżanka ma kuchnię z Ikea (z drewnianymi frontami) już ładnych parę lat i nic się z nią nie dzieje. Za to ława którą miałam porysowała się błyskawicznie, i nasiąkła płynem jak się kiedyś coś rozlało - no ale była tania i papierowa w środku. Trzeba rzeczy dobrze obejrzeć przed zakupem i czytać instrukcje skręcania, nam się jeszcze nie trafiło żeby coś było źle nawiercone czy uszkodzone. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W Polsce szło tak 600-800 zł, zależy od miesiąca, czasem mniej. Najpierw plan co przez cały tydzień będzie na obiad, potem spisanie na kartce, zakupy raz na tydzień z kartką: Biedronka, Tesco, targ. Tylko pieczywo i ew. owoce lub wędlina w osiedlowym, bo inaczej człowiek by splajtował, przebicie cenowe nieraz 50%. Generalnie trzymaliśmy się wyznaczonej kwoty i pilnowaliśmy się jej. Chemia w dużych opakowaniach, wychodzi taniej. Dobrze jest zrobić sobie budżet i wtedy widać na co się rozchodzą pieniądze (najczęściej na pierdoły, hehehe).Teraz mam gorzej, tak jak atomufka, tutaj targ jest raz w tygodniu i ceny jak w markecie. Staram się robić zakupy w tutejszych odpowiednikach Biedronki i w tureckich warzywniakach. Mona - moja kuchnia a raczej aneks kuchenny:
|
|
#892 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale sie wkurzyłam!! naprodukowałam odpowiedzi i wszystko mi się skasowało
Cytat:
mąz spanikował, faceci czesto tak maja. Nie pokazauj mu, ze za kazdym razem tak bedzie, ze rzucisz wszystko i bedziesz pedzic do domu. Raz, drugi i mąż przywyczai się do płaczu dziecka- przeciez to nie zawsz oznacza, ze dzieje się cos złego. Cytat:
na niektórych lekarzy szkoda słów Cytat:
Pierwsze panele bardziej mi się podobają
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam duże ręce
|
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka w moim stylu, tylko ja bym ją ożywiła jakimś kolorem ale to kwestia gustu.I fajnie wyglada połączenie uchwytów relingowych z tymi rowkami, nawet mi nie przyszło do glowy że tak można też najpierw myslałm nad rowkami, ale potem doszłam do wniosku że moga być niewygodne jak się będzie chciało coś szybko wyciągnąć z szafki, że sobie paluchy na tym połamie. A jak u ciebie się sprawdzają?A pytanie na forum fotograficznym już zadałam ale wątpie że mi ktoś doradzi, tych pytań jest tam wiele ale mało kto na nie odpowiada.
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2010-02-06 o 14:16 |
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się wypowiedzieć na temat paneli.
Ja u rodziców miałam jasne typu olcha czy coś w tym stylu. Moja koleżanka natomiast zakochała się w ciemnych... ma granatowe i je przeklina bo... codziennie musi je myć mopem bo wsio na nich widać, jeden paproch a wydaje się jak by bomba jakaś była na tych panelach! Także trzeba sobie to przemyśleć od praktycznej strony. Ta wypowiedź nie oznacza , że ciemne mi się nie podobają... bo taki orzech czy heban to są piękne... ale wkurzać się że cały czas coś na nich widać... Kupiłam sobie spódniczkę w ciucholandzie z pasem rozciągliwym, brązowa do kolan super za 15 zł! |
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamiast za uchwyt ciągnę po prostu za krawędź. A ja jestem taki antykolor, dobrze mi się wypoczywa w stonowanych wnętrzach, dlatego ta kuchnia taka biało-szaro-zielona Tego zielonego za bardzo nie widać, ale na tym słupku stoją mi zielone kwiaty, plus są puszczone takie dwie zielone linki ozdobne z koralikami.
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
To musi być jakaś zorganizowana grupa podrzucaczy piwa
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny szlag mnie trafi
jedziemy jutro na narty a ja butów nie mam zadnych traperków pojechałam kupic i co ? w daichmanie ccc i innych sklepach napolkach są BALERINKI i buty na lato!!!!!! powaliło ich w lutym ja sie pytam???????? dlaczego w lutymn nie mozna kupic butów zimowych
|
|
#899 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

A ile ludzi tyle opinii , przecież my w sumie chodziliśmy nie dawno i ta kobitka tak mówiła i w tych poradnikach też tak było...

ja tez mam duże ręce
taka w moim stylu, tylko ja bym ją ożywiła jakimś kolorem ale to kwestia gustu.I fajnie wyglada połączenie uchwytów relingowych z tymi rowkami, nawet mi nie przyszło do glowy że tak można