|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Bardotka i Lenka gratulacje!!!!!!!!!!!!
Strippi dobrze ze juz w domu jestescie, my tez dzisiaj wyszlismy ![]() Ok mam chwile wiec napisze od poczatku jak to bylo z porodem. O 7:30 bylismy w szpitalu, po papierkowej robocie polozyli mnie w sali przedporodowej i dali kroplowke i podlaczyli do KTG. Dwie godziny lezalam pod oksytocyna i nie bylo najmniejszego skurczu, nic a nic. Lekarz mnie zbadal i powiedzial ze glowka dalej "plywa" i ze czuc ze jest duza. Po tym czasie stwierdzili ze musi byc CC bo to by bylo takie czekanie na cud z tym wywolywaniem. Wszystko dzialo sie bardzo szybko. Mialam znieczulenie ZZO, w sumie nie bolalo i za pierwszym razem sie wklula pani.Wszysscy byli mili i caly czas sie o mnie troszczyli. Smiesznie nic nei czulam, to znaczy bolu bo tak to czulam ze ktos rusza mi brzuchem ale nic a nic poza tym. No i wszystko widzialam bo z boku stala szafka metalowa i wszystko sie odbijalo jak w lustrze, wiec widzialam jak synka wyciagaja. Mial szyje owinieta pepowina dwa razy a poza tym lekarz powiedzial ze jest bardzo szeroki w barkach - ma 40cm-i ze nie urodzilby sie bez komplikacji. Wiec bardzo sie ciesze ze mialam cesarke. Pozniej przewiezli mnie na sale, po ok 2 godz znieczulenie zeszlo i dali mi synka.byl ze mna caly dzien, zabierali tylko na karmienie bo ja nic nie mialam tylko staral sie ciumkac cyca. Ogolnie z pokarmem mialam srednio, musial byc i jest dokarmiany butla. Teraz juz i tak jest o niebo lepiej chyba dlatego ze z uporem maniaka przystawiam synka nawet jesli konczy sie to butelka. Teraz jest tak ze na dobe ok 4 razy dostaje butelke a reszte karmien to sama piers. Wiec to i tak duzy postep. Dzisiaj czeka nas pierwsza kapiel, troszke sie stresujemy z mezem ale mysle ze bedzie dobrze. A to fotki naszego Krzysia |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Rozeznanie
|
postaram się nadrobić Was jak najszybciej w najbliższych dniach, a narazie śmigam sie dalej zaznajamiac z córeczką
![]() ![]() ![]() GRATLUACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zadomowienie
|
śliczne bobaski - bubi, gosbaj, kwiat kalafiora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
To się namęczyłaś, a na koniec i tak cc. Ale ważne, że już po i masz swoją Jagnę przy sobie, aż zazdroszcze, że już możesz ją tulić ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A Krzyś przecudowny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
Lila moja Lu jest malym glodomorkiem i tez sie tak prezyc zaczela, i sypia od kilku dni 1-2 h
![]() ![]() Bubi,Kwiat Kalafiora,Gosbaj slicznosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zadomowienie
|
brzoskwinia widać, że Borys lubi kąpiele
![]() strippi nie wiem jak ty to zrobiłaś, że bez nacięcia i bez pęknięcia, ale gratuluję ![]() ![]() BubiGirl oj to się bidulko naczekałaś na swoje śliczne maleństwo ![]() kwiatkalafiora śliczną masz córcię gosbaj widzę, że mamy kolejnego przystojniaka z mega czupryna ![]() ![]() aldii mam nadzieję, ze już wkrótce będzie lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale będzie dobrze, Lu też się unormuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje ponowne dla mamusiek które już szczęśliwe wróciły do domku z pociechami
![]() Opisy porodów nie takie złe ...więc dla dzielnych mam ![]() Dzieciaczki ![]() _________________________ ______ A u Pyśki ![]() Jutro jedziemy na KTG ![]() ![]() To bezsensuuuuuuuuuuuu ![]() Ale proszę trzymajcie ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-06 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy jak podajecie dzieciaczkom wodę lub herbatkę to gotujecie Żywiec Zdrój?
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy to ma sens....zawsze do mleka czy herbatki gotowałam żywca.... I nigdy kolki nie miał.... ale czy od tego ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4001 |
Zadomowienie
|
moja niunia tak dziś płacze przy kupkach i zieloną ma
![]() ![]() z tymi kupkami to jestem zielona przyznaje sie,bo niedawno miała rzadzizne i glutkowata i nie wiem czy to było ok a teraz zielona.może kupimy ten debridat ale on chyba na recepte. ide poprasować bo czeka caly dzień całe pranie. lilla moja jest na cycu i nic do picia nie daje.zadnej wody ani herbatek Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-02-06 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
Addicted
![]() Pysia ![]() Lila ja tez nie dopajam malej dodatkowo.Na cycu nie trzeba Filka na temat kupek : http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,3884938.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
sms od youyou
"Tu Tz na razie jesteśmy w połowie drogi... Po drugim znieczuleniu skurcze regularne ale Filipowi przestało się spieszyć..." to chyba najgorsze tak czekac ![]() dzieciaczki sliczne w sumie mamy tu juz wątek odchowalniowy bo mało mam nierozpakowanych pisze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
eudaimonia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek. Kancia napisala, ze malo mam nierozpakowanych pisze, wiec postanowilam dorzucic swoje trzy grosze
![]() Jestem spakowana, lozeczko ubrane, wozek/fotelik wyprany... Jednym slowem jestem gotowa... Ale wcale mi sie nie spieszy. W pon wizyta u gina, ale mam nadzieje przeciagnac jeszcze tydzien do pojscia do szpitala (tak zeby bylo skonczone 39tc) - jeszcze mnie pewnie troche lezenie na patologii czeka (z powodu maloplytkowosci - beda musieli mi porobic badania i zdecydowac o cc), dlatego mi sie nie spieszy. Zuzi chyba sie tez nie spieszy. Brzuch twardnieje czesto, ale tak mam juz od dawna i to nic nie powodowalo, wiec pewnie nadal jestem pozamykana na cztery spusty. Ale jak pisalam - nie spieszy mi sie i nie chce zeby Zuzke na sile wyciagano z brzucha przed czasem (no byleby do konca lutego urodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zakorzenienie
|
To moja córeczka Julia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosbaj - ![]() Bubi - piękności ![]()
![]() |
#4008 |
Rozeznanie
|
he he he no ale to tak tylko troszeczke, na tajniaka
![]()
#4009 |
Zakorzenienie
|
celka nie ma to jak motywacja
![]() zazdroszcze, ze Ci się nie spieszy ![]() niestety ananas musi poczekac do jutra bo dziś nie mam gdzie go wcisnąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zadomowienie
|
Strippi twoja coreczka tez piekna
![]() Krzysiu dzisiaj bardzo ladnie spi, robi tylko przerwy na jedzonko. I chyba laktacja mi sie poprawia bo nawet siagnelam laktatorem 40ml bo synek byl w srodku spania a mi az zaczelo samo leciec. Juz czeka w lodowce bedzie na nocne karmienie ![]() Tylko ze kurcze mam poranione brodawki i to mimo uzywania nakladek (bo mam za malo wystajace sutki i maly ma problem z chwyceniem). Poradzcie co najlepiej kupic na sutki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Ja dopiero teraz dotarlam do domku ![]() Sliczne sa wszystkie dzieciaczki... ![]() Gosbaj dobrze ze lekarze zdecydowali CC i ze w miare gladko przeszlas porod.. synus sliczny ![]() Strippi.. tak ppatrzac mozna pozazdroscic porodu ![]() Bubigirl Ty sie biedna najbardziej nameczylas ![]() ![]() Lena gratulacje ![]() Najbardziej zszokowala mnie wiadomosc od YouYou 3mam kciuki ![]() ![]() ![]() Pysia biedna meczysz sie juz .. wspolczuje.. dzialaj z mezem to moze cos pojdzie ![]() ![]() Ja dzisiaj zauwazylam ze mam strasznie popuchniete rece ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zadomowienie
|
lila mój Maciek na cycu, więc nie dopajam
Kancia ![]() youyou ciągle trzymamy kciuki celka to chyba należysz do mniejszości, bo tu większości mamusiek się spieszy ![]() strippi nie dziwię się, że dałaś tyle ![]() pysia ![]() Kancia może tobie z ananasem się jutro uda ![]() Ja już spadam, bo obiecałam tż że nie będę długo siedziała przy kompie, tak żeby on sobie mógł coś poczytać. Biedak tak dzielnie się zajmował raz jednym synkiem, raz drugim, że dopiero teraz je kolację ed. Czy któraś ma telefon do kocurazab, bo coś jej długo nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mam a tez sie martwie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
a ja własnie się skapnełam, ze nie mam wcale listy z nr telefonów
![]() ![]() może ktoś mi podesłać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę. Przeleciałam z grubsza. Wszystkie dzieciaczki prześliczne. Liczyłam, że youyou już urodziła, a biedna jeszcze się męczy. Mocno trzymam kciuki, żeby szybko Filipek się urodził.
#4016 |
Zakorzenienie
|
Kancia - przeslalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla wszystkich mamusiek wielkie brawa ![]() ![]() Cytat:
![]() To jakiś patent na coś,bo ja tego nie znam i ngdy nie robiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie przestało się spieszyć do tego wielkiego dnia,bo bóle jakby porodowe mam codziennie niemal,spać normalnie przez nie w nocy nie mogę,a mały tak czasami się kręci że mam już dosyć.Zmęczona tym jestem.Ale jakoś właśnie po jakiś tam próbach "wywołania" porodu i oczywiście nic z tego nie wyszło ![]() ![]()
![]() |
#4018 | ||
Zakorzenienie
|
Widzę, że nowe mamuśki mamy, nowe historie porodowe i nowe zdjęcia cudnych dzieciaczków...
Właśnie przetrwałam 2 godzinny koszmarek... Najpierw marudziła strasznie, a po kąpieli dałam jej prawego cycusia i było to samo co przy lewym... Istna histeria z czerwoną buzią i prawie duszeniem się z płaczu... Nie chciała tego cycusia też... Lewego tez nie chciała, tylko raz dzisiaj cyckała z niego, tzn. raz bez histerii, o 4 nad ranem jak była bardzo zmęczona... W końcu udało mi się ja po 40 min. bujania na rękach uspokoić, podałam jej ponownie prawego cycusia i w spokoju sobie jeszcze pojadła... Teraz śpi kruszynka... Do tego TŻ mnie wkurzył dzisiaj... Możecie polecić jakiś niedrogi podgrzewacz, do którego zmieszczą się butelki z TT... Wolę mieć na wszelki wypadek, bo podgrzewanie pokarmu bez tego urządzenia trwa wieki i jest męczące... Cytat:
Paulinka z butelki też nie chce ssać... Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Ma któraś z was taki podgrzewacz? http://www.allegro.pl/item897909383_...dni_od_ss.html A ten ma adapter do samochodu: http://www.allegro.pl/item898843818_...uto_i_dom.html
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-02-06 o 22:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
dziekuję za liste teraz mam kilka
![]() w nocy dostałam smsy od youyou "Było cięzko poród ponad 20 h ale nasze słoneczko jest juz z nami. Udało się sn i mamy 3725g szczęscia i 56cm radości, 10 pkt ![]() koło 13.00 prześle jeszcze piekna fotke bo na tym kompie nie mam jak ![]() ![]() ![]() ![]() ja zaraz smigam ogarnac chatke i jedziemy do Ikei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to teraz nastepne zapraszamy do porodow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.