|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
gratuluje
![]() co do boboticu to ja podawalam malemu 2 razy dziennie rano i wieczorem a pozniej doraznie jak sie gniotl i nie mogl sobie pierdnac od jakiegos miesiaca juz nie stosujemy bo sie nam z brzuszkiem poprawilomoj maly dzis 3miesieczniak spi a tz piecze szarlotke a ja nie jesm slodyczy wiec bedzie mnie kusilazaraz jedziemy do ikei cdziennie ogladam te nasze skarby w albumiku i normalnie sie nie moge napatrzec. ale sie dzieciaczki pozmienialy.. wklejcie zdjecia mamusie co sie ociagaja
|
#1562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
my też mamy wysypkę. w piątek minęły 3 tygodnie ale juz prawie zniknęła |
||
|
|
|
#1563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te maleństwa są prześliczne moja mała też miała problem z tymi bączkami mimo że podawałam jej infacol z początku miałam wrażenie że jej pomaga ale niewiem czy własnie kolki się zaczynały czy co i wkoncu odstawiłam infacol i podałam jej ten SAB SIMPLEX faktycznie bardzo dobre kropelki, jest o wiele spokojniejsza potrafi sobie sama usnąć i robi kupki fajnie bo tak to zawsze był płacz jak chciała zrobić a teraz robi superaśnie czasami tylko sobie czasami pozmierzluje ponapina się ale jest o niebo lepiej i brzuszka też już niema takiego napiętego a podaje te kropelki dopiero od piątku a poprawe naprawde widać ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
bo Agusia moja miała cały brzuszek i całe plecka obsypane i niewiedziałam co sie dzieje i kombinowaliśmy czy to nie z proszku uczulenie bo moja mama prała ciuszki w swoim proszku jak ja byłam z nią w szpitalu i niewiem czy to uczuleniowe własnie czy coś innego ale też już jej to znika tylko jak płacze to sie to troche pokazuje jeszcze takie czerwone plameczki jakby. a na buzi też ma krosteczki ale tak na policzkach bardziej idąc w stronę szyjki i nieumie sie tego pozbyć niewiem jak mogę jej pielęgnować tą buzinkę czy tylko oliwka czy jakies kremy mozna? |
||
|
|
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co to może być innego? ![]() Kropka dobrze że przypomniałaś - bo to ja jestem jedną z tych które się ociągają z wstawieniem fotek |
|
|
|
|
#1565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mojej malutkiej też czasem bledną a czasem jakby nasilają się. Byłam u lekarza i powiedziała, że ona nie wie co to więc ja na razie nic nie robię - czekam. Mój synek miał podobnie jak był malutki. Nie pomagało ani nawilżanie ani wysuszanie - samo przeszło...
|
|||
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
ooo buuu wspólczujeHej Laski ![]() Moja wiadomosc z kolei to to, ze moja Niunia poszła spać wczoraj po kapieli przed 21 a wstala dopiero o 5.40 Zjadła i znow zasnela, wstala przed 8, ponownie zjadła 2x i znow spi Aniołek nie dziecko![]() Co do naszego ALBUMIKU to moze powklejamy rowniez chociaz z jedno swoje zdjecie? zebysmy mialy rozeznanie jak kto wyglada
|
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej w ogóle durny ten okres, mógł poczekać do 14 lutego bo wtedy dostałam pierwszej miesiączki
i pamiętam że poszłam na dyskoteke szkolną no to se napisałam co wiedziałam ![]() Dobry pomysł z tymi naszymi zdjęciami Ale ja wrzuce jak schudne |
|
|
|
#1568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sandra ma dołeczek w lewym policzku ![]() gratuluję i współczuję ![]() u mnie póki co cisza i wczoraj tak mnie naszło, że trochę z tztem zbyt mocno zaszaleliśmy i za jakieś 2-3 tygodnie czeka mnie teścik Cytat:
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bede ciocia? ![]() ja teraz nie wiem czy mam czekac 3 tygodnie na tego lekarza, do ktorego sie zapisalam, czy pozwolic Tz sie dotknac ![]() Gucia a po ilu godzinach od karmienia te 100 ml?Ja wczoraj jakies 3,5 godzinyod karmienia z obu piersi (tzn. karmilam przed kapiela a potem po kapieli, czyli z obu piersi) sciagnelam 140 ml z obu. Wiec chyba nie jest źle... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-07 o 11:25 |
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Milej niedzielki mamuski,leca jakis obiad podszykowac i spacer z maluszkiem
No ja tez musze zajrzec do tej naszej galerii bo tylko wkleilam tam fotki i nawet pozniej nie ogladalam,mam nadzieje ze mnie zaskoczycie iloscia fotek ale bedzie ogladania ,fajnie
|
#1572 |
|
Rozeznanie
|
Fajny pomysł żeby też nasze zdjęcia wstawic do galerii
Tylko ja tak ja Samantha - wstawię jak schudnę Życzę miłej słonecznej niedzieli i pysznych obiadków I zazdraszczam tym, którym TŻeci pieka ciasta
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
ja tylko przelotem, bo moj malz jutro leci do Indii wiec, ze tak powiem od piatku dosc intesywnie sie zegnamy... a maly jest na tyle mily, ze w tym czasie akurat ladnie spi, wiec mozemy spokojnie poswiecic czas na to, co wazne... Gucia no to teraz czekamy na ciebie i twoj tescik... ![]() To na razie
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
kurde wszyscy sie zegnaja, witaja
chyba zaczyna wracac "stara ja", bo o glupotach mysle |
|
|
|
#1575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł niedzielny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze zostaniesz porażona moją urodą i odtąd nic już nie będzie takie samo ![]() No tak to ja się bawić nie bęę, albo wszystkie albo żadna ![]() Poza tym na NK masz zdjęcie z Iwem, to ja już wiem jak teraz wyglądasz ![]() Cytat:
![]() TŻ teraz wziął Młodego na krótki spacerek, a ja się ogarniam, bo po karmieniu chcemy jechać do centrum handlowego, napaliłam się na rowerek stacjonarny i muszę go mieć już Od jutra chcę zacząć trening pełną parą ![]() Trochę mam wyrzuty sumienia, że będę dziecko targać ze sobą, to będzie jego debiut, bo do tej pory tylko po jakichś sklepach w pobliżu, jak musiałam coś kupić ![]() Ale niech się chłopak przyzwyczaja, że matka lubi po sklepach biegać ![]() Tylko teraz mam problem jak go ubrać
|
|
#1576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Grzees mi się przestawił od powrotu ze szpitala i budzi się dodatkowo o 1 w nocy
i nie wiem co zrobić - chyba zacznę dodawac kleik, moze będzielepiejpisalyście, ze maluchy jedza po 150 - jak tego dokonujecie? bo u nas jak zje 120 to ja jestem, w 7 niebie i je 6 razy w ciągu doby Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ona jest dość duża
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
milej niedzielki Cytat:
![]() My tez zaraz na spacerek wybywamy, chociaz dzis zimnawo trochę...
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Kropeczko ucałuj Tomcia ode mnie Domi ten dołeczek jest rozkoszny Madzia moj Tomek tez je po 120 a czasami nawet nie dojada- ale patrzac na niego nie wydaje mi sie żeby mu czegoś brakowało ![]() A my idąc za przykładem Tomka -Kropki tez jemy juz jabłuszko i jest pyśne
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie Kurde nie mogłam do Was zaglądać bo miałam urwanie głowy egzaminy, mały - marudnik, no i przygotowania do chrztubo odbył się 31.01. było fajnie mały spał jak zabity nic go nie obudziło - jestem z niego dumna... Za to martwi mnie jego brzuszek często się napina nie może zrobić kupi ani bączków sobie puszczać podaje mu BioGaię, i tu moje pytanie czy mogę to mieszać z kroplami Sab simplex???? A teraz uciekam troszkę Was nadrobić, kupiłam sobie Zaklinaczkę ale nie umię znaleść czasu na nią, może po sesji... Życzę miłej niedzieli ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#1582 |
|
Raczkowanie
|
Tak wygląda Domiś po 7 tyg
|
|
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
aaa zepsułam to zdjęcie jest z 7 tyg :P
|
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ja tylko na chwilke bo zaraz mam gości - ale chciałam Wam sie pochwalic, że mój Iwo PIERWSZY RAZ UŚMIECHAŁ SIĘ ŚWIADOMIE!!!
ale fajowsko, kocham go strasznie to uciekam, buzialki |
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Monia sliczny Dominis
podobaja mi sie te smoczki takie w kwiatki wczoraj takie podobne widzialam w Auchanie, ale jakiejs nieznanej formy były...Moja Pola tez je tak 120 ml, w sumie ona ma dopiero 7 tygodni. Mam plana, skoro moja królewna tak przesypa całe noce, to jakies 3-4 godzinki po jej karmieniu i uspaniu mam w planie odciagac mleczko, zeby rano podac. I bede miala gotowe na sniadanko a i cyce mnie nie beda ciagnely W nocy oczywiscie jak sie obudzi o swojej 4 lub 6 to podam piers.Mielismy isc na spacer, ale nam sie nie chce odłozyismy to z Tz na jutro.
|
|
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniam śliczny synek
zapomniałam napisać
|
|
|
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=domi7ks;17024019]Monia sliczny Dominis
podobaja mi sie te smoczki takie w kwiatki wczoraj takie podobne widzialam w Auchanie, ale jakiejs nieznanej formy były...QUOTE] Nie wiem o których smoczkach piszesz?? mój używa tylko z aventu bo inne mu wypadają bo się przyzwyczaił a innymi to na pewno wygrał by konkurs "plucie smoczkiem na odległość"
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym w łozeczku
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ja tylko powiem, że żyję...jeszcze....Nawet nie chce mi sie zaglądac na forum bo jak czytam o tych waszych aniołkach to jeszzce mi gorzej Moje niunia w dzień śpi bardzo mało, jakieś 2 -3 h góra. do tego jest bardzo absorbująca bo nawet chwili sama nie posiedzi, a w nocy tez różnie bywa. Już ładnie do 5 wytrzymaywała a teraz znów ledwie do 4.chodze ciągle nie dospana więc przysypiam kiedy się da w dzień. Musze was nadrobić bo nie jestem w temacie ale widzę, że dużo o żegnaniu było....i jakieś teściki się szykują ![]() pozdrawiam was mamuśki!
|
#1590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mam rowerek
TŻ w kościele, a ja chyba nie zdzierżę i sama go zacznę składać ![]() Mały w sklepie na początku spał, potem otwarł oczy i tak się zdziwił Ale nie płakał, więc ok. Tak szybko jak dziś, to ja zakupów jeszcze nigdy nie załatwiłam ![]() Cytat:
![]() Tak piszecie o tych jabłuszkach, że sama bym Filusiowi dała, ale jeszcze się wstrzymam do marca Cytat:
![]() Syn Ci dorasta ![]() Monia witaj Ale z Dominisia słodki chłopczyk Cytat:
![]() ![]() Dziecko trzeba na spacerki brać, zwłaszcza, że jak wróci Wielki Mróz, to i tak będziesz siedziała z nią cały dzień w domu. Ja co dzień pomykam, jeśli jest cieplej niż -5. Kolanosiu Będzie coraz lepiej, zobaczysz, tylko jeszcze trochę cierpliwości
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

od jakiegos miesiaca juz nie stosujemy bo sie nam z brzuszkiem poprawilo

Całą w kropkach
Po kąpaniu znikają a na wieczór się nasilają - to chyba te potówki..... mam nadzieje ze nic groźniego....

Ale ja wrzuce jak schudne 

i nie wiem co zrobić - chyba zacznę dodawac kleik, moze będzielepiej