|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Śliczne. Bardzo lubię takie pastelowe pasiaki na bobasach.
![]() Ja byłam kupić... karton. Taki zwykły, szary w Leroy Merlin, żeby gdzieś pochować przed kotami i kurzem wszystkie elementy materiałowe z wózka i fotelika, które wyprałam plus pościel. Karton kotoszczelny nie jest, ale mam nadzieję da radę. ![]() Ale numer przy okazji w sklepie był... weszłam do Carrefoura, bo mi przyszła chcica na colę. No nie dam rady jak nie chlapnę parę łyków i koniec. Wskoczyłam szybko, kupiłam po drodze chleb tostowy, masło, tę colę drapnęłam i lecę do kasy... a pani w kasie, że cola nie ma kodu i ona nie skasuje, czy może być bez coli... Eeee... no nie ma szans najmniejszych, bez coli nie wychodzę. Stanęłam okoniem i kaplica. Pod tel. nikt nie odpowiadał kasjerce i błagalnym wzrokiem mnie pyta czy może być bez, bo pani ma przerwę i nikt jej kodu nie poda. A ja dalej, że nie... Babina bliska załamki, bo z kasy wyjść nie może, to mówię, że ja sobie wymienię tę colę na inną sama, ale bez coli nie ma szans. I poszłam... kolejka sobie czekała grzecznie. Widzieli babę z brzuchem jak lata po sklepie z szybkością światła walcząc o colę jak o niepodległość, to milczeli.
|
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
dobre nie ma jak zachcianka
|
#1024 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratuluję córeczki
Fajne ciuszki kupiłaś Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16994794]Dziewczyny, wypowiecie się? Bo mnie szlag trafi zaraz ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402922[/QUOTE] Uuuu, ale się tam gorąco zrobiło. Ja jak najbardziej posiadam własne stanowisko w tej sprawie, mimo, że dziecka jeszcze nie posiadam: byłoby cudownie, gdybym mogła karmić co 2-3 godziny a nie na żądanie i postaram się dążyć do tego. Jeśli mi się to nie uda, bo np. będę miała pokarm mało treściwy lub dziecko będzie traktowało cyca jako uspokajacz i bez niego ani rusz, raczej nie wyobrażam sobie, że będę po całych dniach z cycami na wierzchu chodziła Cytat:
Donoszę, że mój wypiek (kruche ciasto z jabłkami oblanymi rozpuszoną krówką) wyszedł tak wyśmienicie i został dosłownie pożarty , że nie tylko nie zdążyłam się z Wami podzielić, ale nawet fotki nie trzasnęłam...
Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2010-02-06 o 21:09 |
||
|
|
|
#1025 | ||||||
|
Konto usunięte
|
gratki na córeczkę.
![]() fajne zakupy. ![]() Cytat:
Cytat:
)[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16993883] Przypomniałam sobie wczoraj o takim smakołyku, jak kajmak To są wafle przekładane masą taką, genialne to jest, małża posłałam po zakupy i będę robiła. Te kupne się nie umywają [/QUOTE]co to takiego? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to tak jak ja. znów mam weekendowy maraton, w poniedziałek Wam sie pochwalę. ![]() Cytat:
![]() dobra, pędzę na polowanie na Allegro, bo za kilka minut rozpoczyna się maraton moich obserwowanych aukcji, które lada chwila się kończą. ![]() EDIT: jedna aukcja wygrana.
|
||||||
|
|
|
#1026 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
Nadrobiłam...skrobiecie z prędkoscia światła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobrażam sobie mine kasjerki heheCytat:
![]() A ja jestem zakatarzona bardzo...wpadłam Was poczytać i spadam na łózio leczyć katarek..o ile sie da... ![]() Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie, miłego wieczorku i reszty weekendu
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarzyło mi się dosłownie kilka sytuacji, kiedy ktoś mnie nazwał Anią, ale zawsze wtedy zwracałam uwagę, że nie tak mam na imię i że to są różne imiona mimo tego samego źródłosłowu (oba pochodzą od hebrajskiego "hannah" czyli "łaska").
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będe prała wszystkie ciuszki i pościel. Na poczatku to posciel i tak nie bedzie używana to schowam ją do szafy zeby sie nie kurzyła. Mój maż dzis złożył łózeczko. Śmieje się, ze w poprzek wejdzie mała, wanienka i przewijak. Kolejne zakupy poczynione i mam dość ![]() Nawet tego nie próbuje podliczać. Ide spac. Dobranoc Witajcie, Zapomnialam Wam podac fajnego linka z forum mojego meża. http://specialforces.cal.pl/e107_plu...c.php?142.last Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-02-07 o 06:14 |
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana, małż jeszcze śpi, to korzystam z kompa
![]() jakiś kaszel mi się przyplątał. zdecydowanie za długo już mamy zimno. siedzę głównie w nagrzanym salonie, ale czasem trzeba się przemieścić i chyba właśnie te zmiany temperatur mnie wykończą... jadę dziś do rodziców wziąć prysznic, bo tu mogę się tylko w misce wymyć. tym sposobem zalałam wczoraj pół łazienki
|
|
|
|
#1030 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny super ciuszki kupujecie Ja wczoraj wreszcie pojechałam pooglądać wózki i wszystko co jest potrzebne do wyprawki. Polecam hurtownię dziecięcą w Gdańsku na Jaśkowej Dolinie. Ceny porównywalne do allegro. Prawie zdecydowałam się na wózek X-landera ale pani polecała jeszcze tej firmy: http://www.allegro.pl/item905037139_...l_gratisy.html http://www.allegro.pl/item905036041_...l_gratisy.html Co o nich myślicie?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz się, że pupkę bo mój synek za każdym razem koniecznie chce udowodnić że prawdziwy facet z niego i wystawia co ma między nóżkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja wczoraj sobie coś naciągnęłam w brzuszku i strasznie mnie coś boli po lewej stronie wyżej pępka. Możliwe jest, że sobie coś tam naderwałam?? |
|||||||
|
|
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
Darianko, obrazki super
![]() Margoś, na pewno - mnie też właśnie rozkładały takie różnice temperatur, a teraz różnica jest co najwyżej 1 stopnia, jeśli w pokoju jesteśmy, to nachuchamy i jest o 1 wyżej, niż w kuchni Agatka dzisiaj tak kopie, że mi się brzuch rusza Fajne to ![]() Któraś o KAJMAK pytała - są to wafle przekładane. Nie umywają się do kupnych wyrobów Przepisem się dzielę, niech to cudo w świat idzie ![]() 1/2 kostki masła, 1/2 kostki margaryny - rozpuścić. Wlać pół szklanki zwykłego mleka, 2-3 łyżki kakao, szklankę cukru i wymieszać. Ostudzić, ale do ciepłego dosypać szklankę mleka w proszku (pamiętacie, jest takie niebieskie opakowanie, ma być proszek, nie granulat). Potraktować to blenderem, ma wyjść gładziutka, ciągnąca się masa. Bierzecie 7-8 wafli tortowych okrągłych albo kwadratowych i smarujecie - ostatniego wafla na wierzchu już nie. A potem tylko poczekać z bólem serca kwadrans, coby to stężało Można pożreć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17014832]Darianko, obrazki super
![]() Margoś, na pewno - mnie też właśnie rozkładały takie różnice temperatur, a teraz różnica jest co najwyżej 1 stopnia, jeśli w pokoju jesteśmy, to nachuchamy i jest o 1 wyżej, niż w kuchni Agatka dzisiaj tak kopie, że mi się brzuch rusza Fajne to ![]() Któraś o KAJMAK pytała - są to wafle przekładane. Nie umywają się do kupnych wyrobów Przepisem się dzielę, niech to cudo w świat idzie ![]() 1/2 kostki masła, 1/2 kostki margaryny - rozpuścić. Wlać pół szklanki zwykłego mleka, 2-3 łyżki kakao, szklankę cukru i wymieszać. Ostudzić, ale do ciepłego dosypać szklankę mleka w proszku (pamiętacie, jest takie niebieskie opakowanie, ma być proszek, nie granulat). Potraktować to blenderem, ma wyjść gładziutka, ciągnąca się masa. Bierzecie 7-8 wafli tortowych okrągłych albo kwadratowych i smarujecie - ostatniego wafla na wierzchu już nie. A potem tylko poczekać z bólem serca kwadrans, coby to stężało Można pożreć [/QUOTE]Aż chyba zrobię Albo wafle albo blok Ale coś na pewno!
|
|
|
|
#1033 |
|
Konto usunięte
|
Wafle polecam - niebo w gębie
|
|
|
|
#1034 | |
|
Konto usunięte
|
witam w ten piękny dzionek
u mnie słonko świeci jak nie wiem... na spacer bym poszła ale mąż mi do pracy czmychnął, a samej mi się nie chce...Cytat:
![]() moje małe wczoraj wzięło się za hasanie późną nocą, jak mamusię i tatusia zebrało na przytulanki... tak kopało, jakby chciało przez pępek wyjść. no nie dało rady tego zignorować. a jak już myślałam że spać poszło bo się zmęczyło - zasadziło mi takiego kopa centralnie w żołądek że aż się zwinęłam. dziś od rana znowu wierzga... ma jakieś taki dwudniowe okresy brykania i względnego spokoju... na przemian
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Konto usunięte
|
No Agatka też - po prostu czyste szaleństwo
Pierwszy raz widzę przez brzuch, jak kopie.
|
|
|
|
#1036 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17016841]No Agatka też - po prostu czyste szaleństwo
Pierwszy raz widzę przez brzuch, jak kopie.[/QUOTE]a to boski widok jest ![]() i w ogóle to nie wiem czy przegapiłam, czy małe moje jest jakieś inne, ale nie dostąpiłam zaszczytu... czkawki... a raczej uważnie się wsłuchuję w każde puknięcie, smyrnięcie... ruchy czuję wyraźne od 18 tygodnia, bąbelki jescze wcześniej były. nie wiem jak to jest z tą czkawką
|
|
|
|
#1037 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie. No, ale może nie potrafię odróżnić i wszystko jak leci nazywam kopniakami
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też widzę jak mała mi się przesuwa, i wypina różne częsci ciała
![]() A czkawkę miałam zaszczyt czuć
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja taki błagalny wzrok robie mojemu tz kiedy wchodzimy do sklepu lub hipermarkietu bez wc ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17017611]Ja też nie. No, ale może nie potrafię odróżnić i wszystko jak leci nazywam kopniakami
[/QUOTE]oj fajne, fajne tylko te kuksańce w żołądek albo pęcherz w najmniej odpowiednim momencie...
|
|
|
|
#1041 |
|
Konto usunięte
|
No co to za frajda kopać po pustym?
A dzisiaj mała w ogóle z tatusiem gra w ciuciubabkę. Co mnie kopnie, widzę górkę na brzuchu, drę się do małża: eeee choć no, ale to fajne! Tatuś przybiega świńskim truchtem, czeka, wpatruje się z napięciem, a Agatka siedzi cicho przyczajona... Tatuś zrezygnowany odchodzi, a tu hop! górka rośnie No to ja znów: eeeee, choć no.....! I tak w koło, od rana
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [QUOTE=cate_;17014808]Dzień dobry ![]() Dziewczyny super ciuszki kupujecie Ja wczoraj wreszcie pojechałam pooglądać wózki i wszystko co jest potrzebne do wyprawki. Polecam hurtownię dziecięcą w Gdańsku na Jaśkowej Dolinie. Ceny porównywalne do allegro. Prawie zdecydowałam się na wózek X-landera ale pani polecała jeszcze tej firmy: http://www.allegro.pl/item905037139_...l_gratisy.html http://www.allegro.pl/item905036041_...l_gratisy.html Co o nich myślicie?? 1 mi sie podoba tylko kosz na zakupy mały w drugim te małe kółka ale za to ma kosz na zakupy duzy Ja jestem za numero 1 !!! tylko musze macnąc go na żywca
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17018191]No co to za frajda kopać po pustym?
A dzisiaj mała w ogóle z tatusiem gra w ciuciubabkę. Co mnie kopnie, widzę górkę na brzuchu, drę się do małża: eeee choć no, ale to fajne! Tatuś przybiega świńskim truchtem, czeka, wpatruje się z napięciem, a Agatka siedzi cicho przyczajona... Tatuś zrezygnowany odchodzi, a tu hop! górka rośnie No to ja znów: eeeee, choć no.....! I tak w koło, od rana [/QUOTE]haha moja tak samo Jak jestem sama to wędruje mi po całym brzuchu, kopie niesamowicie. Jest Tz - ciiiszaaa.. Ostatnio jedynie odwazyła się pobawić z tatusiem On ją zaczepiał a ona odkopywała
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 |
|
Konto usunięte
|
A to na zaczepiajki reaguje tatusiowe
Dzisiaj jak mniemam ma nastrój zabawowy
|
|
|
|
#1045 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ostatnio tż kupił latarkę... i się zabawia z brzuniem. nie wiem kto ma większą frajdę... duże dziecko czy małe dziecko?
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Konto usunięte
|
Małż zachowuje się nieracjonalnie: jak ja naciskam brzuch, to mówi no co jej przeszkadzasz! Sam, ledwo przyłoży dłoń, naciska
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
mi czesto wypina tylek
czasem w brzuchu czuje taki wałek chyba se malutka kosci rozprostowywała a szmyra mnie rekoma po pecherzu strasznie lubi muzyke wierzga wtedy jak konik ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17018191]No co to za frajda kopać po pustym? A dzisiaj mała w ogóle z tatusiem gra w ciuciubabkę. Co mnie kopnie, widzę górkę na brzuchu, drę się do małża: eeee choć no, ale to fajne! Tatuś przybiega świńskim truchtem, czeka, wpatruje się z napięciem, a Agatka siedzi cicho przyczajona... Tatuś zrezygnowany odchodzi, a tu hop! górka rośnie No to ja znów: eeeee, choć no.....! I tak w koło, od rana [/QUOTE]to samo jest u mnie
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17018191]No co to za frajda kopać po pustym?
A dzisiaj mała w ogóle z tatusiem gra w ciuciubabkę. Co mnie kopnie, widzę górkę na brzuchu, drę się do małża: eeee choć no, ale to fajne! Tatuś przybiega świńskim truchtem, czeka, wpatruje się z napięciem, a Agatka siedzi cicho przyczajona... Tatuś zrezygnowany odchodzi, a tu hop! górka rośnie No to ja znów: eeeee, choć no.....! I tak w koło, od rana [/QUOTE]hehe mam to samo mała kopie jak szalona a jak mąż przyleci to nic, jak idzie zrezygnowany to znowu sie zaczyna kopanie może sie wstydzą tatusiów albo coś |
|
|
|
#1049 |
|
BAN stały
|
hejka
![]() ale lecicie z postami.....no ....migiem... jak sie miewacie?? jak wam niedziela mija?? U mnie nawet dobrze...tylko troszke krzyze bolia..ciekawe co bedzie pozniej...eheheh |
|
|
|
#1050 | |
|
Rozeznanie
|
Widać dziś weekend na wątku, leniwie tu... i dobrze niech mamusie odpoczywają...
u nie tez leniewie, katar dokucza, zastanawiam sie czy wyjśc na zewnątrz...[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17017611]Ja też nie. No, ale może nie potrafię odróżnić i wszystko jak leci nazywam kopniakami [/QUOTE]Ja tez nie potrafię odróżnic czkawki, a każde dziecko ja ma? może nasze córy nie mają? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Stanęłam okoniem i kaplica. 

, że nie tylko nie zdążyłam się z Wami podzielić, ale nawet fotki nie trzasnęłam...

[/QUOTE]

Pierwszy raz widzę przez brzuch, jak kopie.