|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
o matko, ile czasu zabiera przygotowywanie zajęć, jestem gdzieś w połowie dopiero, a małż gra w Mass efect:P
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- łojeju, lece do tesciow do skanera |
|
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem na liście na pierwszej stronie zapisana na staranka od lutego
, ale powiem Wam, że kiedy w tym miesiącu @ spóźniała mi się 2 dni to byłam przestraszona...to chyba nie mój czas jeszcze......
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
witam
kolejny dzień sprzatania - tym razem porzadki na półce z zabawkami młodego , poupychałam co sie da i jakoś sie czyściej zrobiło ![]() zrobiłam obiadek - barszcz czerwony,bitki w sosiku i suróweczka śmieciówka a na deser niedawnowciągnęłam duuuuuużą porcje lodów Ollliwka nie ma szans na to że schudne - zaczęłam jeść normalne posiłki więc bede raczej szersza ![]() weruczek ja 2kg to chyba nadrabiam w tydzień Sloneczko ja nigdy nie byłam na nartach zazdroszczeStarlett czemu nie twój czas ? |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam instrukcję obrazkową
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz zauwazylam, ze wkleilo mi linka, a nie to co mi wyszlo jak zrobilam suwaczek
![]() Scio alez jestes kochana dziekuje ! No ja wlasnie tak robilam i mi wyskakiwalo, ze link uszkodzony zrobilam jeszcze raz....spojrz kochana, czy dziala
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-07 o 18:59 |
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Awenturyn ty to chociaż spodnie dostaniesz dobre na długość, a u mnie albo firmowe jeansy, albo jakiś CUD, bo wszystkie zawsze za krótkie
![]() Olliwka to musiscie się skupić czy chcecie zaprosić tylko najbliższych, czy jakąś dalszą rodzinkę też, bo od liczby gości głównie zależy ile wydacie w restauracji... Słoneczko i jak tam na nartach? Żyjesz? Ja nigdy nie jeździłam i nawet specjalnie mnie nie ciągnie. scio czy ty w zeszłym tyg też nie miałaś kaca??? ![]() Cytat:
aldii wdzę, ze podpis sie w końcu udał ![]() A my niedawno wróciliśmy z kawki u teściów, coś mi ciężko na żołądku, ale chyba pomarańcz zjem, bo już się robię głodna
|
|
#1328 |
|
Rozeznanie
|
abz kochana i tu się mylisz - ja mam ten problem,że moje nogi sięgają do saaaaaaaaamej ziemi
i dostanie spodni o odpowiedniej długości graniczy z cudem bo jak długośc dobra to w d....... za szerokie a jak w d..... dobre to "woda w piwnicy " a te co sobie wzielam do przymiarki to były akurat jeno mój brzuchol za bardzo się zaokrąglił może we wtorek coś wybiore bo ide te oddać cholercia zaczynam kichac i smarkać
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Awenturyn ja? chyba nie, przynajmniej sobie nie przypominam ![]() Byłam wczoraj na babskim wieczorze i tak gadu gadu i nie wiem nawel ile piwek wypiłam ![]() A teraz dodatkowo mam zgagę ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Sprawdziłam nie tydzień, tylko dwa tygodnie temu |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bynajmniej o ciebie chodziło a na zgagę to ranigast albo rennie? Nigdy nie miałam zgagi, ale mój mąż łyka ranigast zawsze.
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nic nie mam, a do apteki daleko :/
Ech jakoś po nowym roku więcej jest okazji
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski my juz w domu
moze napisze wam przebig porodu dla tych ktore maja to jeszcze przed soba ![]() no wiec pojechalam do szpitala z skurczami co 4 min trwajacymi 60 sekund podpieli mnie pod KTG i znowu zero rozwarcia a skurcze coraz mocniejsze kazali mi isc na tzw poczekalnie gdzie byly lozka i tam czekalo sie na silniejsze i na rozwarcie wiec chodzilam tak do 2 w nocy sprawdzili rozwarcie znowu i znowu zero skurcze staly sie nie do wytrzymania ledwo dawalam rade w koncu polozna powiedzila do TZ a ze moze jechac do domu bo do rana rozwarcia nie bedzie i nie urodze wiec pojechal ja juz ledwo dawalam rade do tego bylam noc bez snu oczy mi sie zamykaly same ale przez skurcze nie moglam spac w koncu mi zaproponowala zastrzyk przeciwbolowy jak zobaczyla ze przy skurczach az sie trzese i nie moglam tego powstrzymac i chyba dostalam glupiego jasia bo czulam sie blogo bol mnie nie interesowal i jakos chodzilam jak pijana po 2 godz o 4 pryszla polozna sprawdzila rozwarcie i powiedziala ze mam dzwonic po TZ bo za 2 gora godziny urodze wiec przyjechal ale zastrzyk przestal dzialac podpieli mnie pod KTG znowu i czekalismy bol stal sie znowu nie do wytrzymania wiec powiedziala ze da mi znowu zastrzyk przeciw bolowy i poszla minela godzina a jej nie bylo (pielegniarki) w koncu TZ zdenerwowany poszedl bo nie mogl patrzec jak sie mecza a one siedzialy w kanciapie pily kawke i se gadaly a ona ze zapomniala o zastrzyku no myslalam ze jej krzywde zrobie ale przyszla i powiedziala ze jedziemy na porodowke,wiec pojechalismy na porodowce sprawdziala rozwarcie i 8cm wiec mowi ze za godzine powiennam urodzic i pyta czy epidurol chce ja od razu ze tak wiec czekalismy na lekarza zeby mi podal 40 min dostalm go o 6,40 do tego gaz zeby wdychac jak bede miala skurcze przy podawaniu epidurolu zzeby zlagodzic je i no o 7 zaczelismy przec po leku poczulam taka ulge bo bez niego nie dala bym rady na pewno no i po parciu a szlo mi niezle jak mowila polozna nacieli mnie ale tylko ciut bo maly ugrzazl i nie mogl glowka wyjsc wiec malutko mnie naciela i wyskoczyl najpierw jak bylo juz czuc glowke to mi powiedziala ze moge dotknac i czulam miedzy nogami super uczucie a jak juz zobaczylam jak mu glowka wyszla to normalnie uczucie nie do opisania cudo patrze teraz ze TZ nie wklepil i tu info ze urodzilam a tlumaczylam mu jak ma to zrobic na innym watku umial no ale juz mu sie oberwalo za to ![]() a do lindsley nie napisalm bo zjadlam jedna cyferke w numerze telefonu i nie mialam jak sierota ze mnie
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
dla wizarzowych cioc
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Scio na zgage migdaly, albo mleko - sposoby ciezarowek
![]() Elcia ale i tak wszyscy wiedzieli, ze urodzilas
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-07 o 22:09 |
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia - cudny!!!
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia jeszcze raz gratulacje, śliczny synek
Scio fajnie że wytłumaczyłaś jak się tworzy takie podpisy, skorzystam ![]() Dziewczynki na nartach super, super warunki tylko słoneczka brakowało, powiem szczerze że cwana jestem że umię jeździć teraz ale początki były ciężkie, miałam noge skręconą w kolanie i gips na 2 tym przy pierwszym podejściu nauki narciarstwa hehehe naszczęście to bylo ze 7 lat temu...... teraz już śmigam, polecam , abz nie wiem jak ty ale Awenturyn Ty to troszkę masz daleko na stok
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny Szymuś Słoneczko ja też nigdy nie jeździłam i wątpię że będę jeździć. Mam bliżej do Awenturyn niż do jakiejś górki ![]() Spójrzcie dziewczyny na ten kalendarz... Prawie w każdy jest jakieś święto http://www.kalendarzswiat.pl/kalenda...egolowy/2010/3 Ja jutro z samego rana jadę do siostry. Opuszczam Was na 3 dni Także bądźcie grzeczne i piszcie dużo...
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Scio udało mi się stworzyć linka w podpisie
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
tragiczny dzień
ze wszystkimi zaliczeniami jestem w tyle a dzisiejszy egzamin to jakaś porażka , testów rzekoma zapomniała i dała nam 3 pytania otwarte ![]() doła mam a jutro urodziny TŻ ![]() lindsley a czemu jedziesz na 3 dni aż ? przegapiłam coś
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ollliwka
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam jak się o mnie tak troszczy. ![]() Cieszę się, że się Wam przydała moja instrukcja |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
elcia no to najłatwiej nie miałaś, ale zapewne Szymek wynagrodził ci cały ten ból, fajne ma włoski wasz synuś
![]() Ollliwka no co za paskudny dzień na te zaliczenia!---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Ollliwka czy mimo złego humoru i urodzin TŻ moge cie poprosić o obiecany przepis na babcine pączki???
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka
Dziewczyny wczoraj taka dziewczyna mierzyła moją suknię ślubną bo chciała odkupić, ale nie dopieła się brakło jej 10 cm , to dość sporo znając wymiary zaryzykowała i przyjechała z innego miasta, szkoda bo miałabym zastrzyk dodatkowej gotówki
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko nie przejmuj się
![]() No i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
abz
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Bardzo pomocna, ja też skorzystałam, dzięki Święte słowa! Ale z drugiej strony, jak się chce, to nic nie stoi na przeszkodzie. Kwestia priorytetów chyba. Elcia, przede wszystkim . Świetnie sobie poradziłaś, i jakaś Ty dzielna! ![]() Zbulwersowały mnie tylko pielęgniarki, ale szybko o tym zapomniałam jak tylko wkleiłaś zdjęcie swojego Skarba Niedrogo, jakoś ok.50zł, stwierdziłam, że na początek i takie wystarczą .Dzień dobry wszystkim! Dziś przyjeżdża chyba do nas teściowa, lecę więc zaraz ogarnąć domek. Po południu korki. Miłego dnia!
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
chciała bym się dołączyć do staraczek my zaczynamy od marca ciekawe, ciekawe
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciła wróciła, ale coś nie może załapać rytmu, za szybko piszecie
![]() Cytat:
![]() Czuję się dobrze, troszkę mnie dziś brzuszek pobolewa i nie wiem czy to brzuszek czy sprawy żołądkowo-jelitowe... Elcia a ja pytałam na mamusiowym o poród, a tu opis na ogólnym no to troszkę pocierpiałaś... Powiedzcie mi odrazu, bo dzisiaj rano zaczęłam się nad tym zastanawiać.... Czy któraś z Was miała bóle krzyżowe podczas okresu ?? Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-08 o 12:00 |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skladniki: 1 kg mąki 12 dkg drożdzy 15 żółtek ( samych żółtek) 20 dkg masła 15 - 20 dkg cukru 1 cukier waniliowy olejek migdałowy 1 kieliszek spirytusu 1 kieliszek rumu wykonanie: 1/2 litra ciepłej wody połączyć z drożdzami i 1/4 cukru oraz mąką - rozrobić i zostawić w między czasie żółtka utrzeć z 3/4 cukrem , następnie wyrośnięte drożdze połączyć z utartymi żółtkami i dokładnie wyrobić ( aż ciasto będzie miało takie pęcherzyki ) - można mikserem , w między czasie dodać cukier waniliowy , spirytus i rum - stopniowo i dalej wyrabiać. Masło roztopić w rondelku , po wyrobieniu ciasta dodać roztopione masło i ponownie wyrobić aż do wchłonięcia masła - pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Powinno conajmniej podwoić swoją objętość. Jak już urośnie to wyjąć i rozwałkować ciasto na 1,5 cm - szklanką wykrawać koła i smarować je lekko pędzelkiem , na którym jest ubite białko ( lepiej się będą sklejać). No i wkładać na kółka marmoladę/powidła i sklejać. Podczas sklejania pączków trzeba rozgrzać tłuszcz w garnku ( 5 paczek smalcu) i jak już ulepimy ostatniego pączka to wkładamy i smażymy na rozgrzany , ale nie tak bardzo gorący tłuszcz.Smażymy po 3 - 3,5 min. po jednej stronie i 3-3,5 po drugiej łącznie 6 - 7 min. Czy jasno napisałam przepis? ![]() P.S jak się ciasto wyrabia już to jeszcze dodajemy olejek migdałowy bo zapomniałam napisać. sloneczko jabkym na 100% wiedziała ,że będzie poprawka to by było OK , ale ona mówi ,że jak ktoś teraz nie zaliczy to KOMIS ;/ przed komisją pytanie losujemy i odpowiadamy ![]() wg mnie powinny być 2 podejscia i pozniej dopiero jak sie nie zaliczy komis , ale ona to gada zupelnie co innego;/ Zaraz jadę do mojej promotorki - jednym słowem boję się i niestety kity będę musiala jej wciskac bo pracy napisanej nie mam oczywiście. No i dla TŻ kupiłam sweterek na urodziny jego ciekawe czy mu się spodoba..
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-02-08 o 12:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

, ale powiem Wam, że kiedy w tym miesiącu @ spóźniała mi się 2 dni to byłam przestraszona...to chyba nie mój czas jeszcze......

zazdroszcze

dziekuje ! No ja wlasnie tak robilam i mi wyskakiwalo, ze link uszkodzony
zrobilam jeszcze raz....spojrz kochana, czy dziala