|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Elleri rzeczywiście ta huśtawka Ani coś nie teges
Jak Mati? Lepiej już?
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Mati chyba już nie śpi tzn jeszcze chwilę temu spał, ale słyszałam właśnie jak Gucio gra, więc już chyba nie śpi ![]() za to marudzi dalej, trze dziąsełka, gryzie wszystko co wpadnie mu w ręce, ale ząbków na razie nie widać gorączki już nie ma, wysypki też jutro idziemy do kontroli do ośrodka i aż mnie trzęsie ze złości, jak przypominam sobie, że lekarz chciał dać małemu antybiotyk (4 z kolei) tak "na wszelki wypadek"
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
svinecka - no czas leci strasznie!!!! normalnie nie wiem kiedy te dni przelatują jak przez palce przy dzieciach:/
megi - mam nadzieję, że i Tobie i innym mamom na wątku w tym mojej kochanej Svinecce - uda się zapanować nad nocnymi wampirami!!!
|
#1984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ależ się muszą te maluchy nacierpieć. Dobrze, że już przeszło On nawet nie zasługuje na to by się lekarzem nazywać ![]() A co tu taka cisza Moja wampirka śpi dzisiaj Tż ją obrabiał, że tak powiem tzn kąpanie itd
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-02-07 o 20:10 |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak od a do z to dzisiaj pierwszy raz miał
Zazwyczaj to się wymieniamy i jak jedno kąpie to drugie robi butlę, szykuje piżamkę itd Zależy jak ma do pracy bo np cały przyszły tydzień ma na 16 więc sama będę walczyć ![]() A jak to wygląda u Ciebie?
|
#1987 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() ja tylko na moment, bo jakaś padnięta jestem. tak jak przeczuwałam rano teściowie wpadli, wiec byla akcja sprzatanie, uśmiechanie, miłe rozmaianie, potem pojechaliśmy razem coś zjeść, ja jeszcze skoczyłam do Rossmana po deserki i wróciliśmy do domu.Pojechali po 18.. teraz marzę aby położyć się przed Tv, także wybaczcie, ale idę spełnić moją zachciankę ![]() Frida, dobra i kochana z Ciebie kobitka. Svinecko, nie wiem do jakiego wzrostu, ale tak jak dziewczyny pisza, aby pas nie był na wysokości szyi. Bardziej włąśnie patrzymy na wzrost dziecka niż wagę. http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/344...-w-samochodzie Może odezwę się jeszcze później
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-07 o 20:27 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem mąż wyciera i ubiera małego po kąpieli a ostatnio przymusiłam męża żeby robił wszystko, bo jak będę na II zmianie to co ??? no i wykapał małego - ale myślałam że padnę jak zobaczyłam jak ![]() np. oczka przemywał jednym i tym samym płatkiem kosmetycznym ![]() Cytat:
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pod Twoim czujnym okiem ![]() Ja też nadzorowałam co on tam robi z małą, ale się nie odzywałam A Tż:"Tylko mi nic nie mów, ja sam wszystko chcę zrobić Chłopina cieszy się głupim kąpaniem jak nie ma czasu z małą w dzień posiedzieć I przyniósł mi paluszki i kazał w tym czasie się zrelaksować
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już się tyle razy przyglądał, tyle razy tłumaczyłam, pokazywałam a on mi oczka jednym płatkiem przemywa ![]() normalnie jak grochem o ścianę
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój też jak nie raz coś zrobił to aż mną zatrzęsło ![]() Mówię dobranoc już ![]() Idę kąpciu i wcześniej się położę bo znów noc żywych trupów mnie czeka Pa pa
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję ja tez uciekam, pod prysznic i dziecię pewnie się już przebudzi ![]() miałam mu dać bebiko i nie zdążyłam bo zasnął ![]() wbrew planowi dnia i bez kąpieli ![]() dobranoc
|
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobre masz serduszko ja też bym tak zrobiła kiedyś do mojej siostry przychodziła kobieta, która prosiła o ciuchy i jedzenie i siostra jej właśnie mówiła, żeby co jakiś czas była to ona będzie coś dla niej miała kobieta pojawiała się co raz Cytat:
to jest tak, że możesz wpisać max w picie 760zł wydatków na internet (nawet jeśli w ciągu roku wydałaś więcej) a ile z tego na czysto? to zależy jaki podatek płaciłaś jeśli 19% to policz: 760 zł *19% to da jakieś 144 zł megi b strasznie wpółczuję tych nocek nie bardzo wiem co poradzić bo u nas tak nie było, bywały nocki że mała wierciła się i poplakiwała ale to było raz na jakiś czas dobry wieczór ![]() wszystkie pewnie już się żegnają i idą spać a ja dopiero urzęduję ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- mówiłam, że wszystkie się żegnają Eleerii też uciekła a chciałam zapytać jak u Was? jak Mati?przeczytałam, że nie ma wysypki, gorączki też ale marudzi daj znać po kontroli Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-02-07 o 21:17 |
||
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
oooo i ciocia Sonerka przybyla z odsiecza
buzi buzi Jesli twoje rady sprawdzily sie przy 2 to przy 1musza, a zdaje sie ze sie posilkowalas tez ksiazkami hm?czy to twoje podejscie pedagogiczne? Cytat:
nie pila od 2,5mc do okolic 5,5 a teraz co noc buteleczka musi pasc Mleczko to podstawowy posilek wiec nie mam serca jej odmowic. Ale to ze nie piła juz dlugi czas nie znaczy ze nie bedzie pic. Moze ona tak z glodu? zasnac na pusty zoladek...hmmm glupia sprawa, mi by bylo ciezko a jakbym nie umiala mowic to pewnie bym histeryzowala ![]() Cytat:
Noworodka kąpal a duzej baby sie boi, ze taka ruchliwa i ze sie boi ze mu sie wyslizgnie, sciemnia.Nie wierze mu ![]() Po jednym moim fochu i wojnie raz dwa nauczy sie ją kapac.Jak ją zobacze z przekrojem jedzenia pod broda,biszkoptami itp w łóżeczku to bedziecie mnie slyszec Ja nigdy wacikami nie mylam.Zawsze we wannie ręką buzie jej myje. A mąż pamieta w która strone powinien myc oczko, tzn ze od zewnetrznej do wewnetrznej?czy to juz mniej istotne? Wypachniona, wymyta, z odzywka na wlosach ide do lozka.Nawet zaliczylam pedicure w wykonaniu męża dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mówię dobranoc
wszystkie uciekają to i ja idę zapomniałam napisać, że przyjechała moja siostra, będzie do środy więc pewnie za często mnie nie będzie na forum jej córeczka jest starsza od Zuzi prawie miesiąc już raczkuje i sama staje podparta o coś ![]() słodkich snów
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój trudno się przekonuje do ludzi wszystko zależy od tego ile czasu będziesz zajmować się nim Ty, a ile z teściową - musisz pamiętać, ze Ty jesteś mamą i inni zajmują się dzieckiem tylko wtedy kiedy Ty jesteś w pracy Cytat:
ja stosuję taką metodę jak SoNeRa i jest już dużo lepiej (zwykle zasypia sam z pieluszką i ew smoczkiem) będzie lepiej - odkąd Tomuś sam zasypia bez lulania i cyca lepiej śpi i ogólnie jest spokojniejszy, ale ta metoda wymaga dużo cierpliwości
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-02-07 o 21:52 |
||
|
|
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Cytat:
i już niedługo będziecie sie wszyscy wysypiać noooo troszke zasypane ![]() Cytat:
![]() super z Ciebie kobietka Cytat:
... małż wrócił ze skoków a ja ze śrubokrętem w ręce i naprawiam troche się zdziwił no własnie miałam pisać, że Bartosz przeciez nie lubiał w huśtawce bo jakis taki pozginany był dziękuje Ci |
|||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
kochane te muszle to nazywają się conchiglie i ja widziałam różnych firm. Swoje opakowanie już wyrzuciłam, ale jutro sprawdzę w sklepie i napiszę.
Makaron ugotowałam al dente i nadziewalam mięskiem mielonym z pieczarkami i sosem pomidorowym, a na wierzch każdej muszelki kładłam jeszcze serek żółty i sos beszamelowy i zapiekłam 20 min. Taki z głowy przepis, ale w necie są różne np. taki http://www.wielkiezarcie.com/recipe3979.html o i zlalazłam opakowanie mojego makaronu. Miałam tami http://www.coger.pl/produkt/files/Fd...U/makarony.jpg kosztował ok 11 zł za paczke 500 gr., ale ten sklep co kupowałam to zawsze drozszy jest, na pewno są i tańsze. nie mam czasu dzisiaj wiecej cytowac wiec moze jutro sie uda, teraz zmykam do męża ![]() dobranoc mamusie |
|
|
|
#1999 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Wczoraj już padłąm przed Tv o 21.15 ![]() Dzisiaj Antoś też dał pospać do 7,30 wyjatkowo Idę na śniadanko i przebrać Małego w domowe ciuszki.
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Napisałam się, napisałam i mi net padł wrrrrrr to pozniej napisze , bo Mały marudzi
|
|
#2001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Megi b jak minela nocka dzien dobry kobietki! Ktora jest spragniona kawy? ![]() Ania jeszcze spi, zaraz pewnie zacznie sie domagac cysia. Przespala ladnie kolejna noc, zabek sie powoli wylania- ostry jak noz. Niedlugo wprowadzamy owoce i warzywa. Przezywam strasznie
|
|
#2002 |
|
Ola-Unhola
|
) i spełnienia wszystkich marzeń
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
jaaaa, bo nie mam mleka w domu i musze zleciec na dol do sklepu jak mala zasnie
Z reszta mialam spac, bo mąż dzis ma dyzur, ale tak sie glosno bawili, ze nie dalo rady juz zasnac a mala rece do mnie wyciagala i miałczała i dopiero jak ja wzielam na rece to byl banan od ucha do ucha Wiec juz po sniadanku ,mala sie bawi, maz spi i mala zaraz uśpie Cytat:
ode mnie i maleństwa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
Też właśnie obczaiłam na nk że ktoś tu ma urodzinki
Cass życzę Ci wszystkiego najlepszego,żeby wszystko zawsze szło po Twojej myśli. Zadowolenia z synka i małża i żeby dietka dobrze szła A to co chciałam napisać wcześniej: May dziś dobrze spał obudził się o 22 , 3 i 5 i spał do 7 piersi mam dużo mniejsze i zawsze domaga się butli jeszcze. Cz y to nie za duzo mleczka w nocy ponad 300 ml?????
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Beatko, 100 lat i spełnienia marzeń, a właściwie - dalszego spełniania marzeń
![]() Kochane, wybaczcie, że mnie tak tu skąpo, ale zaczęło się wielkie odliczanie - za dwa tygodnie muszę być w pełni spakowana itd.... Z nowości: już trzecią nockę z rzędu Staś odpuścił sobie karmienie o 5.00 na rzecz karmienia o 7.00 O 19.30 od dawna słodko pochrapuje, a budzi się właśnie na 7.00... Żyć, nie umierać
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Wszystkiego najlepszego Cass Dużo zdrówka!
|
#2007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() wczoraj mala dala popis placzu u szwagierki,ledwo weszlismy do ich domu to tesciowa zabrala mala z fotelikiem i jak sie nad nia 3 twarze pochylily to zaczela tak ryczec ze nie moglam ja potem uspokoic ![]() w dodatku nie miala popoludniowej drzemki i byl placz po kapieli bo nie umiala zasnac , musialam ja nosic na rekach i dopiero jak zasnela dalam ja do lozeczka i spala do rana wogole ostatnio cos nie wypija calych porcji mleka czy kaszki wiec chyba ma gorszy apetyt nie wiem czy to zabki Cytat:
a normalnie u nas sie mowi solenizant ![]() Cytat:
![]() troche mnie dziwi fakt ze w innych regionach Polski mowi sie inaczej ![]() Cytat:
Cass przyjmij życzonka Wszystkiego Naj!! ![]() Pomarańcze i banany niech Ci tańczą dzionek cały. Niech wesoło ćwierka ptaszek, goście niech naniosą flaszek. Hipopotam zejdzie z drzewa, niechaj Doda Ci zaśpiewa. Uśmiech towarzyszy wiernie moc uścisków masz ode mnie.
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie poniedziałkowo, jak nocki? (megi, Svinecko?)
Unholly i Chryzolit widzę wyspane na maksa Katarzynka pewnie też Witam się z kawką i pyszną owsianką, mała padła wyjątkowo w 3 minuty i drzemie ![]() Cass jeszcze nie ma to przypominam: drogie Panie stajemy na wagę jak tam wyniki?![]()
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Odwołali nam rehabilitacje ... dzwoni rano do mnie babka a ja pstryk i telefon wyłaczyłam /myślałam, ze to przypomnienie albo budzik/ Bartosz bawi sie na podłodze - na kocu, bo mata już za mała ... nie chce zapeszac, ale moje dziecko ostatnio bardzo ładnie śpi - od 21 do 5, 6 a nawet 7 rano ![]() Cytat:
co do jedzenia to nie pomoge, bo nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cass - |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

ależ się muszą te maluchy nacierpieć. Dobrze, że już przeszło
dzisiaj Tż ją obrabiał, że tak powiem tzn kąpanie itd

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jak znajdę rozwiązanie naszych problemów to Nobla dostanę

Był czas, że dziąsełka tarła całymi dniami i nawet żel nie pomagał ale jakoś to ustąpiło
i już niedługo będziecie sie wszyscy wysypiać
super z Ciebie kobietka