Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 10:26   #3271
anntab
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby po WAXie L'Biotici swędziała mnie głowa? Ostatnio kupiłam szampon babydream i właśnie WAXa - maskę do włosów przetłuszczających się http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...jacych-sie.htm, z proteinami mlecznymihttp://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28896-opis-LBiotica-Moc-Natury-Wax-Latte-Intensywnie-regenerujaca-maseczka-do-oslabionych-wlosow-z-proteinami-mlecznymi.htm, quick waxa z cynamonem. Babydream wyeliminowałam, bo mimo,że ni myłam nim głowę, nadal mnie swędziało i to chyba po WAXie. Wieczorem po nałożeniu maski i jej zmyciu jest ok, a rano budzę sę z ogromnym swędzeniem. Paloma pomaga i to znika, ale chyba nie może tak być... Zastanawiałam się, co takiego jest w tym WAXie, że mnie tak swędzi. Przy czym po tym z mlecznymi proteinami mniej, niż po tym do włosów przetłuszczających się, oże to ta biosiarka?...
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 11:27   #3272
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Dziewczyny a uzywa któras z was płynnej kreatyny do wlosów?
Ja mam taka z mazideł kilka razy psiknełam nia wlosy ...ale zapach mnie odstrasza...ale dzisiaj jak przeczesałam wlosy reka to wydały mi sie taaaakie masakrycznie grube...i nie wiem czy to moze nie zasluga tej kreatyny ?
możliwe ze to od keartyny ale generalnie to powinno się ją rozcieńczać do stężenia 3-5%
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
i dobrze
pamietaj tylko, zeby na nastepna noc zmienic poszewke poduszki (chyba ze spisz w czepku czy chustce).
ja raz zapomnialam. nie chcesz wiedziec jak wygladalam rano :P
na prawdę? ja nigdy nie zmieniam poszewki i nigdy nic mi sie nie stało od spania na poduszce na której wczesniej spałam w naolejowanych włosach
Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby po WAXie L'Biotici swędziała mnie głowa? Ostatnio kupiłam szampon babydream i właśnie WAXa - maskę do włosów przetłuszczających się http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...jacych-sie.htm, z proteinami mlecznymihttp://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28896-opis-LBiotica-Moc-Natury-Wax-Latte-Intensywnie-regenerujaca-maseczka-do-oslabionych-wlosow-z-proteinami-mlecznymi.htm, quick waxa z cynamonem. Babydream wyeliminowałam, bo mimo,że ni myłam nim głowę, nadal mnie swędziało i to chyba po WAXie. Wieczorem po nałożeniu maski i jej zmyciu jest ok, a rano budzę sę z ogromnym swędzeniem. Paloma pomaga i to znika, ale chyba nie może tak być... Zastanawiałam się, co takiego jest w tym WAXie, że mnie tak swędzi. Przy czym po tym z mlecznymi proteinami mniej, niż po tym do włosów przetłuszczających się, oże to ta biosiarka?...
obstawiam tego z proteinami mlecznymi, on ma silikon i jak masz wrażliwą głowę to możesz tak reagować na niego... następnym razem kładź go z daleka od skóry głowy
Stary 2010-02-08, 11:35   #3273
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
obstawiam tego z proteinami mlecznymi, on ma silikon i jak masz wrażliwą głowę to możesz tak reagować na niego... następnym razem kładź go z daleka od skóry głowy
Ale właśnie wczoraj użyłam tego z biosiarką i rano się obudziłam z okropnym swędzeniem. Może rzeczywiście spróbuję następnym razem na skórę dać coś innego, a WAXa tylko na długość... Dzięki
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 12:23   #3274
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
na prawdę? ja nigdy nie zmieniam poszewki i nigdy nic mi sie nie stało od spania na poduszce na której wczesniej spałam w naolejowanych włosach
to moze moje wlosy bardziej chloną, albo daje wiecej oleju i wiecej zostaje na poduszce.
wygladalo to komicznie - u nasady wlosy swieze, a kilka centymerow od glowy tluszcz. i to tylko z jednej strony glowy, bo spie na boku
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 12:54   #3275
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Dziewczyny a uzywa któras z was płynnej kreatyny do wlosów?
Ja mam taka z mazideł kilka razy psiknełam nia wlosy ...ale zapach mnie odstrasza...ale dzisiaj jak przeczesałam wlosy reka to wydały mi sie taaaakie masakrycznie grube...i nie wiem czy to moze nie zasluga tej kreatyny ?
ja uzywam mgiełki keratyowej z CHI, polecam bardzo dobra jest
Stary 2010-02-08, 15:16   #3276
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
możliwe ze to od keartyny ale generalnie to powinno się ją rozcieńczać do stężenia 3-5%
Tak wiem wiem :P czysta kreatyna nie psikam wloskow rozpuszczam ja w wodzie kilka kropel i dopiero na wloski.
Do maseczki tez podobno dobrze jest kilka kropelek dodac ...
bede stosowac zobaczymy efekty

Ja mam tak daleko tego Oszołoma...
a marzy mi sie czekoladowa maska z Lorysa i Avocado....
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 16:09   #3277
Adzi07
Zakorzenienie

Hi czytam ten watek już dość długo i również chciała bym opowiedzieć mój problem i jak z nim walczę.Otóż od jakiegoś miesiąca musiałam się ostro wziasc w garść i zacząć intensywna regeneracje moich włosów.Mam je bardzo zniszczone wszystkim co możliwe a zacznę od rozjaśniaczy,farb,suszark i i prostownicy.Wiedz możecie sobie wyobrazić jak one wyglądają.Nie mogę zapobiec kompletnemu farbowaniu ale reszta tych złych rzeczy dla mnie umarła a zwłaszcza prostownica i rozjaśniacze.Teraz to tylko farbka w mirę bezpieczna no i myślę ze raz na półtora miesiaca nic się nie stanie jak będę robić same odrosty.Ale na tym nie koniec.Wpadłam w jakiś dziwny szal bo dostałam taki zastrzyk energii jeśli chodzi o regenerowanie moich włosów.dwa razy w tygodniu zapodaje wax-a,po czym dwa razy w tygodniu oliwa z oliwek(z rożnymi kombinacjami np.żółtka,olejek rycynowy,cytrynka,itp.)I jeszcze raz w tygodniu maseczka ze świeżego awokado która bardzo polecam.awokado ma to do siebie ze potrafi bardzo nawilżyć włosy.I nie tylko.Ale ja do póki nie spróbowałam to nie uwierzyłam.A naprawdę moje włosy były suche i jak badyle każdy sterczał w inna stronę.Teraz,dopiero po miesiącu takiej kuracji widzę ze to naprawdę warto walczyć.Dodam jeszcze ze przez te ciągle rozjaśnianie i prasowanie moje końcówki to była istna masakra i musiałam obciąć 10 cm.włosy.A to mnie już tak zabolało ze postanowiłam nigdy więcej do tego nie dopuścić.Dlatego dziewczyny nie załamujcie się .Na pewno włoski będą ok ale tez trzeba dać im trochę czasu i uzbroić się w cierpliwość i systematyczność.To ważne.Jak wiadomo każdy włos jest inny i trzeba sobie stworzyć własne składniki i odzywki które pomogą naszym włoskom.No ale to tyle o mnie.Podoba mi się ten watek i na pewno zostanę z Wami.
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 16:55   #3278
phenomena
Zakorzenienie

mam pytanie. czy dermatolog może pomóc mi z suchymi włosami, które bardzo wolno rosną? próbowałam juz chyba wszystkiego, nie prostuję, nie suszę, a włosy strasznie się rozdwajają i są bardzo suche..
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 16:57   #3279
skarpetta
Wtajemniczenie

A może od henny?
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 17:00   #3280
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
mam pytanie. czy dermatolog może pomóc mi z suchymi włosami, które bardzo wolno rosną? próbowałam juz chyba wszystkiego, nie prostuję, nie suszę, a włosy strasznie się rozdwajają i są bardzo suche..
A może po prostu problem z włosami tkwi wewnątrz, może zwyczajnie czegoś Ci brakuje?

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 17:42   #3281
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Czytaj, czytaj... Bo mi żal dupę ściska, że nie mam kręciołków
Może w ferie Ale przeraża mnie, naprwadę, to czytanie wszystkiego na nowo...

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
i dobrze
pamietaj tylko, zeby na nastepna noc zmienic poszewke poduszki (chyba ze spisz w czepku czy chustce).
ja raz zapomnialam. nie chcesz wiedziec jak wygladalam rano :P
A jak wyglądałas?
Ja tylko raz dałam olej kokosowy na noc, ale na poduszki dałam ręcznik

Wiecie co? W moim sklepie otiwerają nowy sklep z naturalną żywnością! A co za tym idzie? Lepsza dostępnosc do oleju kokosowego!
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 18:54   #3282
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
dermatolog jedynie może coś Ci przepisać na skórę głowy. Mojej mamie pani derma przepisała emulsję na suchą skórę głowy firmy emolium i mama sobie nieźle to chwali
Stary 2010-02-12, 09:57   #3283
absurdalna89
Zadomowienie

Dziewczyny istnieje jakiś magiczny sposób na zmiękczenie naturalnie twardych włosów? Mocno je zniszczyłam, ale regeneruję już niecały rok-oleje,polecane maski,belissa,zdrowe odżywianie itp. Niestety podcinając ost. końcówki (miesiąc temu) fryzjerka powiedziała, że nawet te maleńkie odrastające są dość twarde i sztywne i raczej nic z tym nie zrobię.. Nie ma na to jakiegoś cudownego kosmetyku?
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:21   #3284
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny istnieje jakiś magiczny sposób na zmiękczenie naturalnie twardych włosów? Mocno je zniszczyłam, ale regeneruję już niecały rok-oleje,polecane maski,belissa,zdrowe odżywianie itp. Niestety podcinając ost. końcówki (miesiąc temu) fryzjerka powiedziała, że nawet te maleńkie odrastające są dość twarde i sztywne i raczej nic z tym nie zrobię.. Nie ma na to jakiegoś cudownego kosmetyku?
tylko kosmetykami jakieś odżywki itp. Taka natura
Stary 2010-02-12, 11:17   #3285
absurdalna89
Zadomowienie

A znasz jakieś wybitnie zmiękczające? Bo próbowałam wielu... włosy są gładsze,ale na pewno nie bardziej miękkie.
Stary 2010-02-12, 11:32   #3286
kocurzyca
Zakorzenienie

Maska Vatika trochę zmiękcza.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:46   #3287
skarpetta
Wtajemniczenie

Myślę, że trzeba próbować, bo w Twoim przypadku nie będzie łatwo uzyskać pożądany efekt. Może faktycznie Vatika, ale trochę drogo... Próbowałaś coś na kokosie?
P.S. Może napisz czego już używałaś.
Stary 2010-02-12, 15:21   #3288
absurdalna89
Zadomowienie

Jeśli chodzi o oleje to używałam i używam nadalleju kokosowego, oliwy z oliwek, oliwki Hipp, oleju rycynowego.

Maski-Wax rainforest do zniszczonych, Kallos latte (tragedia dla moich włosów), Kompres z Apteczki Babuni, maska nawilżająco-wygładzająca z avonu (sporadycznie, zawiera dużo silikonów, fajnie wygładza moje gęste włosy) Gloria (obecnie używam. Pomaga, ale nie zmiękcza). A w wakacje używałam jeszcze Wax z jedwabiem i filtrem uv.

Obecnie myję włosy szamponem joanna rzepa zielonym, bo zaczęły się przetłuszczać (chociaż nadal są zniszczone, więc muszę je mocno nawilżać).

Odżywek bez spłukiwania też używam, zazwyczaj joanny (obecnie miód i cytryna). Lubię też Ziaję.
Stary 2010-02-12, 16:06   #3289
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Też mam twarde i nie znalazłam sposobu, żeby je zmiękczyć

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 16:28   #3290
absurdalna89
Zadomowienie

Kurde, to niesprawiedliwe! Niektóre dziewczyny mają taki lśniący, miękki jedwab, mogłabym ich włosów dotykać godzinami...

Ja mam od zawsze kompleks na punkcie twardości swoich włosów, pamiętam jak w 1 liceum kolega, który mi się podobał ich dotknął, po czym z obrzydzeniem stwierdził "Ale Ty masz twarde hery!" Teraz mnie to bawi, ale wtedy byłam załamana i popadłam w prostowanie-trochę zmiękczało i dodawało blasku, ale same się domyślacie, jak włosy wyglądały po czasie...

Teraz niby jest ok, mam kochającego TŻta, ale kompleks pozostał.
Stary 2010-02-12, 16:39   #3291
Magdzia94
Zakorzenienie

Mnie bardzo rozmiękczał włosy Kallos Latte.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:20   #3292
Adzi07
Zakorzenienie

A co to jest ten Kallos Latte ??? Sorry ze pytam ale naprawdę się z tym nie spodkalam a tyle o tym czytałam.
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:26   #3293
ernet
BAN stały

Ja znowu czytałam, że włosy, które są mega zdrowe są lekko twardsze, ale oczywiście nie są bardzo twarde. Włosy miękkie, to albo bez urazy cieniutkie trzy włoski na krzyż albo zniszczone siano mocno nawilżone, takie włosy są miękkie, ale zdrowe powinny być lekko sztywniejsze, na pewno nie są to włosy mięciutkie, chyba, że sa to trzy piórka, wtedy też będą mieciutkie albo bardzo cieniutkie.
ernet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:27   #3294
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Może KWC czas odwiedzić? Absurdalna wolałabym mieć chyba takie bo ja z kolei nie mogę ukarzmić swoich naruszonych cienkich piórek uwierz że z tym jest krzyż pański, bo jeśli nie uzywam silikonów w pielęgnacji to każdy włos "fruwa" bo są miękkie jak włosy niemowlaka a z kolei jak chce je obciążyć odrobiną silikonów to wyglądam jakbym ich tydzień nie myła. Dodam że myje codziennie rano bo jeśli bym przed spaniem wieczorem umyła to już na drugi dzień wyglądają nieświeżo. Ale w jednym ci przyznam rację- mięciutkie jak jedwab. Szczególnie po prostownicy są gładkie.
Stary 2010-02-12, 17:27   #3295
ernet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Mnie bardzo rozmiękczał włosy Kallos Latte.
Mnie usztywniał jak po lakierze...Mam zdrowe włosy, pewnie dlatego, że to do zniszczonych.
ernet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:35   #3296
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Ja mam cienkie ale uważam że są zdrowe. Są na pewno bardzo nawilżone szczególnie po fioletowym matrixie i po venicie. Te maski są boskie z reszta cienkie włosy to sprawa genetyczna i za nic nie sprawisz, że nagle staną się twarde i grube jak u mulatek i czarnoskórych.
Stary 2010-02-12, 17:35   #3297
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ernet Pokaż wiadomość
Mnie usztywniał jak po lakierze...Mam zdrowe włosy, pewnie dlatego, że to do zniszczonych.
Też mam zdrowe włosy, a Kallos mi je rozmiękczał, jak go zbyt często używałam.
Ale to po prostu różna reakcja na proteiny.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:40   #3298
paradiso
Zadomowienie

A ja polecam nowego Gliss kura z kaszmirem.Mi on naprawdę wyjątkowo zmiękczył włosy.Tylko uwaga,bo może obciążać
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:50   #3299
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

On jest nowy? Ja już go od dawna w drogeriach widzę
Stary 2010-02-12, 17:56   #3300
paradiso
Zadomowienie

No to może nie jest,ostatnio jak go kupowałam w Rossmanie,to był oznaczony jako nowość.Nigdy się specjalnie gliss kurom nie przyglądałam,więc w sumie nie wiem.
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości