|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
addicted ale to zdecydowana wiekszosc dziecinie cierpi ubierania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny poznajcie Asiulkową córcię, urodzoną dzisiaj o 12.55, waga 3060g i 56 cm długości.
Oto Zuzia ![]()
#4203 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ************************* ************************* ** Coś mnie brzusio pobolewa na zmianę z plecami.Na cuda nie liczę,także nawet nie przejmuję się tym za bardzo. Znowu zgaga mnie zaczyna męczyc,co mnie wkurza już.Poza tym dzisiaj mały to chyba z 3 razy się ruszał po kilka chwil.
![]() |
#4204 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na bóle ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Dla mnie metody na naturalne wywołanie porodu to w tej chwili ma się tak jak planowanie płci dziecka.....czyli do bani ![]() ************************* *********** Póki mi się chce to zajmę się czymś.Ciekawe jak będzie w nocy ![]() ![]() Wy też tyle śpicie???
#4207 |
Zakorzenienie
|
asiulka sliczna jest zuzia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Asiulka Zuzia ma piekne czarne loki
![]() Sensuel no własnie mnie tez boli brzuch na zmiane z plecami ![]() ![]() ja spie normalnie w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
Addicted wspolczuje placzu przy ubieraniu.Moja sie dzisiaj nawet nie obudzila jak ja pakowalam w kombinezony na werandowanie
![]() Sweet thx za fotki Asiuulka mala sliczna i jaka czarnulka ![]() Sensuel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Raczkowanie
|
Sensuel ja należę do śpiochów i jak mogłam spać całą noc i to do 9:00-10:00 rano tak teraz dwie ostatnie noce to jest koszmar
![]() ![]() ![]() ----------------- Torba spakowana, więc mogę rodzić ![]() ![]()
#4211 |
Zakorzenienie
|
Hey....
JA was podczytuje ...ale nie mam siły ...tak mi głowa napitala że SZOK ![]() Już po apapie i amolu i nadal ![]() ![]() ![]() Asiulka Zuzia ma fajne krecone włoski jeszcze raz Gratuluję ! _________________________ ____ A ja jutro znowu na KTG rano ......teraz mi zalecili co dwa dni się pojawiać ![]() Proszę o kciukaski kochane ![]() _________________________ ____ Ogólnie samopoczucie w skali od 0-10 to mam -200 ![]() Nie dość że czuję się jak słon to jeszcze teraz jak słon z wielką bolącą głową.....ehhhhhhh A cisnienie niby OK ![]()
![]() |
#4212 | ||
Raczkowanie
|
Asiuulka śliczna córcia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mnie brzuch dziwnie ciągnie w dół.... ciekawe co to oznacza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pysia a ja myślę, że któregoś pięknego dnia, to Cię już nie wypuszczą z tego ktg, kto wie może nawet jutro ... Kra, kra A propos odruchu moro, to zamieszczam zdjęcie Maćka z wczoraj (3,5 tygodnia). Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-02-08 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się,że to ciągnięcie to główka w kanał się wstawia.Mi na USG ostatnio lekarz jeździł niemalże po wzgórku i powiedział,że mały głowę ma w kanale już. Cytat:
![]() Ty się ciesz,że KTG Ci robią,bo ja nawet dowcipnie badana nie byłam od 6 miesięcy także nawet nie wiem czy tam coś się dzieje czy nie ![]() Cytat:
Cytat:
No to witajcie w klubie ![]() ![]()
![]() |
#4215 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio teżżżżz
![]() Może to 2,5 roku temu to był zbieg okoliczności ![]() Cytat:
![]() Ja bym jednak chyba wolala by samo się zaczeło ...bo jak mają mnie męczyć oxą cały dzien i nic i być ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale Maćko przystojniak ![]() ![]() ![]() Sensuel dziękuje kochanie za KRaaaaaaa ![]() A jak to możliwe że od 6 mies. nie miałaś takiego badania ???
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-08 o 19:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba wszystkie Julcie takie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Pysia
![]() Addicted rewelacyjne ujecie ![]() Staram sie mala werandowac tak w poludnie, jakjest najcieplej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
dobra lasencje lece do łozia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
asiulka gratulacje!!!!
![]() sweetdzieki za info,a co u ciebie i filipka?napisz coś. ja dzis sie wybrałam na spacer do lumpka i nie wiem czy to był dobry pomysł bo bolą mnie piersi,chyba mnie przewiało ![]() u nas mała dziś już chyba lepiej z kupkami,nie płakała jak szły i juz żólte byly nie zielone.ale zła jestem bo sobie zawsze myslałam ze nie bedziemy małej przyzwyczajac do noszenia a jest inaczej,Mała nie potrafi sama zasnąć tylko albo z kims,albo na rekach albo przy cycu,ale co zrobić jak płacze. ![]() sensuel czemu nie powinno byc maskotek koło główki dziecka w łózeczku?bo ja też połozyłam małej kilka chyba ide sie wygrzać do wanny bo coś mi zimno dziś a dzięki dziewczyny za info odnośnie pleśniawki |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() hihi Ja też spadam bo ![]() Nawet mężowi mówilam że mam nadzieję że nie będzie to dziś bo jak by mala sama nie wylazła to ja nie miała bym siły przeć ![]() To do juterka ![]()
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a jak to jest z kąpielami w wannie po porodzie?
u mnie minęła 5 doba po porodzie
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale potem w dzien nadrabiam ile wlezie. Spie np. od 8.00 do 11.00, a potem jeszcze z synkiem 14.00-16.00 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Rozeznanie
|
strippi ja w piątej dobie to nawet nogi nie mogłam dobrze zadrzeć żeby do wanny wejść
![]() ![]() ![]() Edytowane przez oliviaoO Czas edycji: 2010-02-08 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Malinka dzieki za podpowiedz o tym ze czasem maluch nie moze spac przez swoje raczki ze go rozpraszaja. Jak Krzys nie moze usnac a widze ze chce spac to go wlasnie za twoja rada owijam w pieluszke i od razu zasypia. Wiec wielkie dzieki ![]() A u nas dzisiaj byla polozna. Synek calutki zdrowiutki i powiedziala ze jest duzy i silny jak nie jeden 2 miesieczny maluszek ![]() Jejku czytam was dzisiaj chyba juz od 2 godzin i nie moge skonczyc bo ciagle cos lub ktos ![]() ![]() ![]() Co do mojej laktacji to jest juz o niebo lepiej. Jak narazie tylko raz w nocy dostaje butle a tak caly dzien jest na piersi i je aktywnie ok godzinki. Powiedzcie czy w nocy pokarm jest jakis inny niz w dzien??bo mam wrazenie ze w dzien bardziej sie najada niz w nocy albo moze jak caly dzien je wyciagnie to w nocy nie zdazy sie naprodukowac.....Sama nei wiem. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ja co prawda jestem po CC ale lekarz zabronil dluzszych kapieli w wannie przez 6 tygodni czyli dopoki nie przyjde do kontroli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta ja miaam podobnie z małym i też przystawiałam do cyca i masowałam przy uszku, ruszłam pod prodą przy gardle(tak nawet mocniej) przeiwjałam go(żeby rozbudzić) i przystawiałam do piersi przy karzedj okazji. Co do tiku zamieszczam zdjątko z wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Narazie daje mu bebilon 1 z tymi imunofortis( ptrzynajmniej tearz przez zimę) zalecili mi to w szpitalu jako bardzo dobre podobne do mamusiowego pokarmu... ale i tak za jakiś czas jak będzie już wszytsko ok i mały podrośnie przejdę na jakieś tańsze. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój też już nie wytrzymuje i klepie naokoło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ************************* ** Normalnie zaraz coś mnie strzeli, jak mnie nie wyrzuca z internetu, to internet się rozłącza. Ale tylko wtedy jak wchodzę na wizaż, jak co innego patrzę to nie.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
************************* ***** Z nudów łóżeczko pościeliłam już dla małego.Muszę czyms przykryc,aby kurzem nie zaszło,bo nie wiem kiedy księciunio będzie chciał wyjśc do nas. Idę coś zjeśc,a potem to albo wanienka,albo nie wiem co ??? ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() No to może faktycznie odpuśc sobie karmienie piersią skoro jemu to nie służy.Po co znowu masz się denerwowac wyskokim poziomem blilurbiny.Bebilon jest bardzo dobrym mlekiem,aczkolwiek drogim. PS.Piotruś to sama rozkosz normalnie ![]()
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
To i ja pochwale się maluszkiem z dzisiejszej sesji zdjęciowej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | ||||||
Zadomowienie
|
Sensuel no wiem, że nie powinien mieć tych maskotek przy głowie,ale tak jakoś wyszło
![]() pysia ![]() A z tym zostaniem po ktg to mi chodziło o to, że się sama akcja rozkręci ![]() Cytat:
![]() ![]() Póki co nie bardzo go interesują zabawki, pajacyk ma w sobie pozytywkę i czasem mu ją puszczam, żeby go trochę zainteresować jak leży w łóżeczku. Cytat:
Z maskotkami chodzi o to, żeby dziecko przypadkiem nie zrzuciło sobie na buźkę, bo raczej nie będzie potrafiło samo zdjąć tej maskotki z siebie i wtedy może dojść do tragedii. Cytat:
![]() Cytat:
http://www.planujemydziecko.pl/index.php/Porod/Polog http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ogu_35056.html http://www.kobieta.pl/dziecko/ciaza-...olog-pod-lupa/ http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl..._w_pologu.aspx Natomiast na mamzone piszą, że kąpiel można wziąć od razu po powrocie do domu http://www.mamazone.pl/pytania-i-odp...ac-kapiel.aspx Cytat:
![]() zebra fajniutkie zdjęcia, zwłaszcza to pierwszem bo przypomina mi zdjęcia robione przez Anne Geddes. Natomiast na drugim to klasyczne "5 herbat poproszę" ![]() No dobra kończę, bo mnie tż pogania ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co ja bym bez ws zrobiła???
![]() Dziękuję bardzo za rady ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zaczęłam odciągać pokarm przed porą karmienia i podawać małej, też z trudem ją dobudzić ale lepiej niż z cyckiem, zjada tak ok 30 ml i teraz oczywiście nie wim czy to nie za mało ![]() ![]() A oto moja największa miłość moja Patka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.