![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rodzice-TŻ-nocowanie
Cytat:
a tego czy nie beda skrepowani nie wiem ja pewnie bym byla
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- A ja bym nie była. Męcząca musi byc taka nadmierna wstydliwość. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Madelaine87 Czas edycji: 2010-02-08 o 23:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
spokojnie, domyśliłam się że użyjesz jakże tandetnego ataku "braku argumentów", nie chcę mi się z tobą dyskutować, wątek zajął 8 stron skoro dalej nic nie rozumiesz to nie zrozumiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
BAN stały
|
Ja nie życzę nikomu takiej postawy rodziców, że to jest mój dom i masz tańczyć tak, jak ci zagram. Nie wiem, może to w ogóle wynika z postawy mojej mamy, ale dla mnie takie zachowanie jest niedopuszczalne. Moja mama uważa, ze to jest mój dom tak samo jak jej i mogę robić, co chcę, w granicach zdrowego rozsądku. I jakoś nigdy nie miałam z jej strony problemów z zapraszaniem swoich facetów, tato miał większe obiekcje, ale wynikało to z faktu:"ojej moja mała córeczka, kocha innego faceta".
Poza tym bawi mnie postawa co poniektórych osób, które każą dzieciom spać w osobnych pokojach, zeby sąsiadka sobie czegoś nie pomyślała. A ona przecież nie sprawdza, czy TŻ śpi w osobnym pokoju. Jak zechce, to i tak rozpuści ploty. Jeśli chodzi o mówienie, gdzie się idzie, to uważam, że dobrze jest powiedzieć, ze idę tam i tam, żeby w razie czego rodzice wiedzieli, gdzie mnie szukać. I tak samo jestem spokojniejsza, jak mi mama powie, ze idzie do centrum handlowego po pracy, bo wiem, ze nic jej nie jest. Ale u mnie w domu nikt nie docieka:"gdzie idziesz? musisz mi to powiedzieć", tylko każdy top mówi sam z siebie i to jest naturalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Sondrina jesteś kolejną osobą która nie przeczytała całego wątku? to że twoja mam ma takie zasady to jej sprawa ale szanuj to że ktoś w swoim domu stawia inne warunki. Ojciec autorki wyznaczył zasady których ona się nie trzyma i tu jest problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
miałam, nie podobało mi się to się wyprowadziłam, jestem na swoim i robię co chcę. Gdyby jednak ktoś w moim domu czy to kumpel czy brat siedział do 2-3 w nocy tez bym się wkurzyła. Wolnoć Tomku w swoim domku - jak jesteś jego właścicielem.
btw jedyną metoda jest rozmowa, napewno nie foch jak to autorka zasugerowała na wcześniejszych stronach, jak to było " gdyby tż-ta nie było strzeliłabym focha" ? nie ma to jak rozkapryszona 20 latka ![]() Edytowane przez Madelaine87 Czas edycji: 2010-02-09 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
2. Skoro mamy być już tacy zasadniczy to niech każdy rodzic sam oceni jaka jest dobra... ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Nie siedzę, ale co do mojej mamy jestem pewna. Różne jej zachowania wskazują na to, że go lubi.
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Nie widzisz róznicy między własnym domem a szpitalem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Też tak myślę. Akurat moi pod tymi względami które w wątku były wymieniane, specjalnie wstydliwi nie są.
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Zresztą, nie chciałabym się wyprowadzać, "Bo wy nam nie pozwalacie pospać normalnie". To dopiero byłoby dziecinne. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
A i w moim domu nie ma awantur z tego powodu.
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Tez mnie to zastanowiło...
Dom to azyl, gdzie mozemy byc soba, zyc po swojemu. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Może jeśli chodzi o innych gości... Wg mnie dziewczyna syna, chłopak córki, czy rodzice to nie są typowi goście
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Czytam ten wątek i myślę że obie strony tego sporu mają trochę racji ale takie osoby jak Madelaine87 piszą że autorka zachowuje się jak 15-latka.
Madelaine Twoje wypowiedzi jak napisała autorka są zbędne, Ty sama chyba nie wiesz co piszesz niektórych Twoich postów nie da się czytać. Powiedziałaś swoje zdanie ok po co pisać jakieś głupie posty i psuć nastrój innym? Zastanów się trochę nad swoją dorosłością bo jak dla mnie (sądzę że nie tylko) to Ty zachowujesz się jak 15-latka, mimo tego że mieszkasz sama i jesteś "aż tak samodzielna" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Rozumiem stanowisko obronczyn, tak się przejeły szykanowaniem autorki, którą rodzice proszą jak kulturalnego człowieka, żeby chłopak zwinął się przed tym pólnockiem. A może nawet po. ![]() ![]() Czemu to Was nie bulwersuje, olewanie stanowiska rodzica w tej kwestii sikiem prostym, teoretycznie ciekawe. A watek nasuwa wniosek bardzo prosty. Mając bawiące się w dorosłość dziecko wydaj dyspozycję, sic ;-), że mogą siedzieć do 20 czy 21 w święto narodowe ![]() ![]() Cytat:
Wyobrażacie sobie tak dalece posuniętą w domu ''demokrację'', że dziecko Wam powie, że nie pójdzie spać bo ty też nie idziesz, potem nastolatek stwierdzi, że masz mu dac 2 x większą tygodniówkę? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Rzeczywiście bez sensu, tak na tych 8 godzin do kolejnej 16 będzie odpalał silnik, to już lepiej niech przyjedzie od razu z torbą ciuchów na zmiany. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- i jeszcze jedno. Może i jesteście rodzinką z cyklu, która ze sobą nie porozmawia, prawdaż, obojętną i milczącą ![]() ![]() Jak będziesz miała swoją córę i już dorosła strzeli Ci drzwiami to sobie będziesz mogła i po tygodniu się zainteresować, że coś długi ten fryzjer czy zasiedzenie się u Basi/Kasi. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-09 o 11:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
A czym oni się różnią np. od przyjaciółki mamy, która zapewne nie sypia u was kątem do 2-3 nad ranem? Normalny człowiek na noc idzie do domu, chyba, że jest bezdomny to wtedy faktycznie ma problem.
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mama lubi ale wiesz, to jak z miłością, odkochac sie można a i znielubic kogos też jak za skóre kto komu wlezie. Podobno mama też przychodziła chłopaka do domciu kierować (chociaz tato cześciej, podobno)? No to juz pierwszy sygnał, że nie tak bardzo go lubi, jakby się zdawało. Że też trzeba takie oczywistości dorosłym osobom (i to na studiach) tłomaczyc.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-02-09 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chłopak córki, czy dziewczyna syna, to nie sa typowi goscie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | ||
Nutka nie gryzie!
|
może kiedys w przyszlosci autorka bedzie opiekować sie starszym tatą we własnym domu i dziadek bedzie przyprowadzal i "gościł" gosci do rana albo całą noc
![]() Punk widzenia od punktu siedzenia ![]() ![]() Uważam ze przesaidywanie takie w mieszkaniu u kogoś jest najzwyklej męczące dla mieszkańców...moze u teściów pobedziecie ???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czytając wasze posty utwierdzilam sie w przekonaniu, ze to jednak dobrze miec takie zasady. sama sie buntowalam, ale poki co jest dobrze tak, jak jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Mama nie przychodziła, znowu nie wiem skąd wy to sobie bierzecie....
![]() |
![]() |
#263 | ||
Zakorzenienie
|
No prosze cię, przynajmniej sprawdz co pisałas, zanim zaprzeczysz.
Cytat:
Cytat:
A tak naprawdę to wypada u kogos siedzieć do 22.00 (a i to najdłuzej), jesli rodzice pozwolili wam na wiecej, to tylko wypada sie wam cieszyć.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-02-09 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Może odniesiecie się do Mam które wypowiadają się w tym temacie? bo odnoszę wrażenie że jedziecie na mnie z ironią i śmiechem bo jestem młoda, niewiele od was starsza/młodsza i nie mam dzieci. Widać nie liczy się sens wypowiedzi ( zdanie mam takie samo jak owe mamy ) ale wiek, chore. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ale Ty używasz tego jako uzasadnienia, że nie chce Ci się już z kimś rozmawiać, tłumaczyć...itp. A i owszem, to jest forum możesz pisać co chcesz i gdzie chcesz, ale ja Ci za Twoje niepomocne uwagi już dawno podziękowałam i stwierdziłam że są zbędne. W Twoim przypadku wystarczył pierwszy post, tylko on był sensowny i coś wnosił do tematu. Aha i mnie interesuje tu właśnie bardziej zdanie, a konkretnie sytuacja młodszych osób, mniej więcej w moim wieku a nie owych "mam" o których piszesz. A co do mojej mamy, w pierwszym poście źle to ujęłam. Mama do pokoju wchodzi rzadko, a na pewno nie po to by powiedzieć coś takiego.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2010-02-09 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
jesteś aż tak głupia ( mod zaraz mnie zje) że nie rozumiesz ironi? nie raz było ujęte w tym temacie że zachowujesz się jak rozkapryszone dziecko, weź to do serca.
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- nie no jasne, najlepiej patrzeć tylko z jednego punktu, po co się męczyć i zrozumieć sytuację, lepiej rozwiązać problem na zasadzie "bo ja tak chcę". Łatwiej by ci było gdybyś SPRÓBOWAŁA chociaż ich zrozumieć, ty tego nie chcesz i na tym polega sens wypowiedzi niektórych osób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Phi... Zaczęło się... argumentum ad personam
A to oznacza koniec dyskusji z Madelaine87. Powiem Ci tylko że nie chodziło o ironię w zdaniu, ale o uzasadnianie czegoś tym stwierdzeniem. A to nie ma związku. Jak już napisałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo mnie zafrapowała ta kwestia ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
dla ciebie nic co nie jest po twojej myśli nie ma związku z tematem. Więcej pokory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.