|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zadomowienie
|
Dot.: Siatkówka bogiem. Wizaż nałogiem, a bez pały nie ma chwały! Czyli Łona Fajt?! c
Dzięki wielkie
![]() No nie mówię, że nie ![]()
#3002 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siatkówka bogiem. Wizaż nałogiem, a bez pały nie ma chwały! Czyli Łona Fajt?! c
Cytat:
1) Dziewczyna jest z chłopakiem ale jej się po prostu znudził zerwalaby z nim ale to zniszczyłoby jej reputację aniołka. Co więc robi? Ze swoim nowym z którym juz praktycznie jest tylko nie oficjalnie bo oficjalnie to ciągle z tamtym wymyśla plan. Wygląda on tak. Z nowym zakładają fałszywe konto wtedy jeszcze na fotce podaja sie ze jakas dziewczyne zktora zakochała się w tym jej oficjalnym facecie. On sie broni że ma dziewczyne ale po kilku tygodniach zaczyna sie jej tej fotkowej zwierzac ze mu sie w związku nie układa ze jego dziewczyna sie zmieniła. Tamci co podaja sie za dziewczyne puszczaja mu txty typowo zabujanej osoby. W koncu gdy nadchodzi kulminacyjny moment moja ukochana 'przyjaciolka' w fantastycznie przypadkowy sposób znajduje owe wiadomości na fotce. Ofc 'załamana poważnie' zrywa z nim nie dajac mu nic wytłumaczyć i opowiada wszystkim w koło jaki z niego dran bo ją przez neta zdradzał. Wszyscy jej wspolczują a ona z wizerunkiem aniolka może spokojnie ogłosic światu że oto znalazł się pocieszyciel który ukoił jej złamane serce i otarł łzy rozpaczy. Tada. Tak to sie robi kochane. Wykołowany koleś nie dość że wystrychnięty na dudka to jeszcze wyszedł prze wszystkimi na bezdusznego zdrajcę. Sytuacja nr 2. Arki wychacza kolesia. Gra w naszej szkolnej drużynie siatki. Nazywa go roboczo coby nikt nie wiedzial że o niego chodzi 'Wlazły' ![]() ![]() Pokazuje go 'przyjaciolce' opowiada ze szuka teraz tylko kogos zeby go poznać. Przychodzi wielkanoc Arki jedzie do babci w bieszczady na 2 tygodnie. Wraca. Wszystko jest ok. Tylko 'przyjaciolka' ma jakby mniej czasu. Looz. Po kilku tygodniach Arki dowiaduje się że 'przyjaciolka' ma nowego chlopaka (nie zeby byl to szok ![]() Takich histori znam tysiące. I jak określilibyście ową 'przyjaciółkę' inaczej niż 'suka'? Ja mówię 'nimfomanka chociaz to i tak szczyt delikatności. Tak żyłam przez 12 lat. ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Arki, współczuję, że miałaś nieprzyjemność zadawania się z kimś takim.
![]() Ale to w sumie taki przykład z cyklu 'jedna na sto'... Bo chłopcy też często takie coś wyprawiają...
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
Arki Twoje przykłady to co tu dużo mówić przegięcie. Jakieś bagno totalne, toksyczna znajomość i faktycznie epitet pasuje. Mi raczej chodziło o sytuacje w której dziewczyna jest wolna i spotyka się z kim chce. I przeważnie jeżeli zmienia facetów jak rękawiczki to dostaje przydomek dziwka. Za to koleś jest kozak, maczo i w ogóle cacy bo jest facetem i jemu wolno. Ta sama sytuacja ale rożna ocena.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Zadomowienie
|
Zatkało mnie.
Moja mina jak to czytałam: ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie operuję takimi epitetami właściwie wcale, więc per 'suka' bym jej nie nazwała, ale szczerze - nawet nie wiem jak kogoś takiego nazwać, brak mi określenia.... I trochę mnie zastanawia, dlaczego tak długo się 'przyjaźniłaś' z nią ![]()
#3006 |
Zakorzenienie
|
Klaudi to nie jest takie proste.
Znałam dziewczyne od dziecka. Przez 9 lat siedziałysmy w jednej szkolnej ławce. Ona nie zawsze była taka przynajmniej na początku. Ogolnie pomijając facetów była dobrą przyjaciolką. Wiele razem przezyłysmy naprawdę. Znałysmy się jak 2 łyse konie. Tyle lat. To wszystko się działo z czasem. Najpierw tego nie zauważałam. Potem nie chciałam zauważać. Raz się pokłociłyśmy tak że na 2 miechy się nie znałyśmy no ale przeprosiła i znajomi mówili że takiej przyjaźni jak nasza nigdzie poza filmami nie widzieli i żebym przestała się wygłupiać. No i przestałam. Zaczęłam przymykać oko dopóki nie zaczęła godzić we mnie. Później przestałam jej mówić o pewnych rzeczach a raczej facetach. Eksa ukrywałam przez rok. Kiedy w końcu za namową znajomych go jej przedstawiłam zaczął się dobrze znany mi scenariusz 'odbijanego' z zachowaniem ofc wszystkich pozorów. Eksio się nie dał na szczescie. Ale po tym juz wszystko się spsuło. Obserowałam z coraz szerzej otwartymi oczyma jej manipulacje i kłamstwa i swoją głupotę. Patrzyłam i milczałam. W końcu przyszły matury. W trakcie powiedziałam 'dość, koniec nie chce Cie znac!' z dnia na dzień po prostu nie wytrzymałam już dłużej. Padła kropla która przelała czare i wymazałam ją ze swojego życia. O ludzie jaką poczułam ulgę. Jakby ktoś zdjął z mych ramion wielki ciężar. Ludzie gadali ale to był koniec szkoły wakacje ja jechałam do NL na 3 i pol miesiąca wszystko miałam gdzieś. Ci na których mi zależało poznali prawdę już dawno. Ja też ją znałam nic innego mnie nie obchodziło. Wyjechałam. Wróciłam. A ona nawet do mnie słowa nie napisała. Bądźmy szczerzy boi się. Ja za dużo wiem. Jakby mnie wkurzyła jeszcze bardziej moglabym naprawde jej zaszkodzic zwlaszcza ze ona dalej mieszka w naszym miescie. Ale ja sie od tego uwolnilam. I nie mam zamiaru wchodzic do tego bagna raz jeszcze i to po to by się z nią szarpać. Nie. Nie. Nie. Nic mnie już ona nie obchodzi chociaz ma czelnosc wypytywac o mnie chociazby moją nieświadomą niczego mamę czy znajomych. No i tez oczyszczajac siebie oczernia mnie. i o tym tez słyszałam. Ale dowiaduje sie czasem ze kolejni ludzie poznają o niej prawdę. Że nie ma już nikogo bliskiego 'poza kolejną ofiarą w postaci ukochanego' kiedyś miała setki bliższych bądź dalszych 'przyjaciolek' nie tak bliskich jak ja ale zawsze. Teraz jest sama. Ludzie ją omijają. Jeszcze za swoje zapłaci przyjdzie czas...
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Zadomowienie
|
Miss, mama kazała przekazać, że trzyma za słowo
![]()
#3008 |
Zakorzenienie
|
Klaudia, spr. pw
![]()
#3009 |
Zadomowienie
|
Arki, chyba Cię rozumiem. Chociaż po części...Nie mogę powiedzieć, że wiem dokładnie co czujesz, ale też doświadczyłam tego, że ludzie (przyjaciółki, które się zna od dawna) się zmieniają... I się zastanawiam, czy ostatnimi czasy nie jestem traktowana jak dawne koleżanki, z których się wyśmiewano na prawo i lewo, tak się czuję, ale miejmy nadzieję, że nie
![]() W sumie masz rację, błędów przyjaciółek chyba nie chce się zauważać i wytykać. W każdym razie, współczuję znajomości... ![]() To co postanowiłaś w związku z tym facetem, co? ![]()
#3010 |
Zakorzenienie
|
Arki klasyczna toksyczna znajomość. Tyle się znałyście, 2 psiapsióły od dziecka itd. Brnie się w to co raz bardziej, nie dostrzega się pewnych rzeczy i co raz trudniej się uwolnić. Czasami ludzie nie chcą dostrzec rzeczy oczywistych. Na szczęście Tobie się udało, nie zawsze każdy ma takiego farta. A dziewczyna niedługo zostanie sama, w końcu skończą się kolesie do podrywu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Matko kochana ale wam naspamowałam wypracowania
![]() Co do Pana X... Ehh nie wiem sama jak sie jutro zachowam trudno to przewidzieć. Uraze mam chociaz nie powinnam. Nie mam bladego co z tym fantem zrobić... ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej przeproś za tego natręta i wspomnij o jakimś zadośćuczynieniu w przyszłości. Może to być ta kawa. Tylko tak na luzie i z uśmiechem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Zakorzenienie
|
Ehh dobry plan. Ale co wyjdzie to wyjdzie. Poki co lece spać bo kiepsko sie czuje. Dobranoc dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ręce opadają. ja bym się nawet nie wahała, żeby nazwać taką pannę "suką" ;] to co robi jest wręcz obrzydliwe i niech się nie dziwi jak niedługo zostanie sama ;] ech, wymyślają te dziewczyny, a potem udają niewiniątka i biedne skrzywdzone panienki ;] Cytat:
![]() pierś do przodu! ;D Arki, będzie guuut ;*
![]() |
#3015 |
Zakorzenienie
|
Dobry plan to podstawa
![]() Też uciekam, kolorowych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
Zakorzenienie
|
Branoc
![]() Ja też już mykam. A w ogóle jadę do Wro jutro, a w środę znowu dzieciaczki na mnie czekają ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zadomowienie
|
W takim razie uciekam i ja
![]() Kasiu - dzięki raz jeszcze ![]() Dobranoc ![]()
#3018 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() normalnie śnieg pada ![]() ![]()
![]() |
#3019 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje drogie wizażanki
![]() Idę czytać Wasze wypociny wczorajsze ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- także cz. I Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Generalnie ja tez piżam nie posiadam tylko w t- shirtah poleguję i getrach ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba, że sobie zakupimy na piątek jakieś piżamki i będziemy paradować ![]() ![]() Męża sobie upatrzyły ![]() A ten facet tak mi działał na nerwy że szok. mało tam nie wylazł zza tych band ![]() ![]() Ułaaaa... To boli, swędzi, drapie itd :/ Ja wspominam koszmarnie ten czas ![]() [1=8333a35fc810f30489e5cd3 1a0a2e632009e1e59_604d520 27db87;17053998]Spoko damy radę ![]() ![]() No my się nie zgubimy bo będziemy Cię miały pod ręką ![]() ![]() Cytat:
![]() Trochę faktycznie wypaliłas z tym, że natrętny jest ale skoro tak czułaś to czemu miałaś mu tego nie powiedzieć. Może faktycznie sobie trochę za dużo pozwalał to co? Miałas siedzieć cicho. A on jest frajerem skoro zareagował tak a nie inaczej. Zwróciłas mu po prostu uwagę i powinien sie do niej jakos ustosunkować a nie od razu się obrażać na cały świat. I jeszcze akcja z tą koleżanką. No wszystko mi opadło :/ A zachowywać powinnaś się normalnie. W końcu nic złego nie zrobiłaś. Olać go i zachowywać się jakby nic się nie stało. Pewnie on będzie robił to samo i jakoś się wszystko z czasem wyjaśni. A jak będzie miał jakieś pretensje (chociaż nie wiem o co ale to tylko facet więc i taką opcję trzeba wziąć pod uwagę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm... To faktycznie kiszka trochę ale jeszcze nic straconego. popieram Sylwię. Zaproś go na kawę, pogadajcie na luzie, wyjaśnijcie sobie to i owo. OK. Trochę go zgasiłaś ale to nie powód żeby od razu zapraszał jakąś inną dziewczynę na spotkanie... Takie trochę nie bardzo to było z jego strony. Skoro był zainteresowany ( a z tego co opisywałaś- był) to nie powinien po jednej uwadze od razu przerzucać się na inny obiekt :/ kawa + rozmowa= wyjaśnienie ![]() Cytat:
![]() łosz kurde... 9:05... To trzeba będzie wstać o 7:00 rano dziewczęta ![]() ![]() A jakoś tak z godzinę później by się nie dało ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mówię, że jestes bez winy ale jego reakcja była mocno przesadzona. Cytat:
![]() Ojjj tak. A szczególnie w sytuacjach stresowych jak chce się dobrze wypaść i nie strzelić jakiejś gafy i człowiek się skupia żeby wypaść jak najlepiej. Wtedy najszybciej można palnąć coś głupiego ![]() Szykuj się szykuj. No komu mają dać ta akredytację. Tym dzieciom z Łodzi?? ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niemiecki ![]() ![]() I pewnie bys chciała szczegóły znać ![]() ![]() Każda napewno by mogła niejeden esej o takich sprawach napisać :/ Bo każda się na facecie przejechała i ma uraz... Mniejszy, większy ale zawsze jakiś ślad zostaje ![]() ![]() Że o kwesti flirtu i podrywania nie wspomnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak jest z kobietami ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Arki- ta "koleżanka" to podręcznikowy przykład klasycznej, pospolitej suki. Inaczej nie da się jej nazwać i po pierwsze współczuję tak długiej znajomości z nią a po drugie gratuluję uwolnienia się od takiej "przyjaciółki". Można zrozumieć, że miała taki a nie inny styl bycia i dało się to tolerować ( w końcu mówiłaś, żę przyjaźniłyście się od dziecka) a przyjaciołom się wiele wybacza ale miarka się przebrała jak zaczęła swój styl bycia zastosowywać wobec Ciebie. Przyjaźń do czegoś zobowiązuje i takich rzeczy się zwyczajnie nie robi. Przyjaźń to przyjaźń- zaufanie, szczerość, wsparcie a nie zwykła znajomośc od tak sobie :/ Dziewczyna jest po prostu żałosna i jak w końcu wszyscy się od niej odwrócą to niech nie ma pretensji do świata tylko do siebie, że traktowała ludzi przedmiotowo i jak popychadła :/ Boshe. Aż się nóż w kieszeni otwiera. Dobrze, że już nie masz z nią nic wspólnego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Kurcze tyle śniegu to ja nie widziałam od dzieciństwa. Co było bardzo dawno ![]() Karola cóż za elaborat walnęłaś ![]() mały teścik http://www.ciacha.net/ciacha/0,97192,7539422.html?bo=1 Edytowane przez s_ylwiaa Czas edycji: 2010-02-09 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko loko, mi tylko powiedzieć jak dojechać na Torwar i jak wrócić do centrum i żyję ;P Cytat:
![]() ![]() dzieci z Łodzi nawet się nie prosiły o akr ;P ino jakiś gość z W-wy i ja ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
edit: w ogóle to zaczynam odczuwać wpływ wizażu i tegoż wątku na moją psychikę ![]() ![]() ![]()
konsekwentnie dążyć do celu(ów)..;-) Edytowane przez KaasiaaK Czas edycji: 2010-02-09 o 09:27 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3024 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żarcik ![]() ![]() ![]() ![]() ide robic test ![]() ![]() EDIT: Sławek Szmal mi wyszedł ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To pytaj Ani jak dojechac z Centrali na Torwar ![]() A akredytka będzie ![]() ![]() Edytowane przez Karola20 Czas edycji: 2010-02-09 o 09:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniu pytam! jak w najprostszy sposób dojechać z okolic Dworca Centralnego na Torwar i odwrotnie ;> mówisz? ![]() ![]() patrzcie radę dnia dla mnie na facebooku "Blondyn(ka) z niebieskimi oczami? Może to zapowiedź czegoś nowego?" zaczynam czuć się dziwnie, jak codziennie dostaję rady adekwatne do mojej obecnej sytuacji ![]() a Julian mi dziś rzekł "opal się!" ![]()
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
Mi też wyszedł Marcin L. Lekko mi nie pasuje
![]() ![]() Kasia nawet tam dostajesz dobre rady, także wal do kolesia jak w dym ![]() ![]() Edytowane przez s_ylwiaa Czas edycji: 2010-02-09 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT: Bożeeee!! Igiełka nasza ![]() http://www.youtube.com/watch?v=JroDb...eature=related Edytowane przez Karola20 Czas edycji: 2010-02-09 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak Igła dawał rade!!! Omg ale to było takie dziwne widzieć jak piłka idzie do niego do ataku!!! Masakra jakas! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zakorzenienie
|
Karola ale starocie wyciągnęłaś. Jeszcze Gołaś w kadrze i kadra pokazywana przez TVP
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda odzywa się na gg, fajnie się gada, ale to tylko koleżeńskie rozmowy ;] wczoraj przez chwilę myślałam, że zaczyna łapać moje aluzje, ale niestety myliłam się. ;] ech ten Krzysiek i jego zapędy atakującego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.