|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Miłośniczki Zary - część II
ja jak szukam czegoś "konkretnego" to nigdy nie mogę znaleźć,
a z kolei jak szukam z nudów to jest wszystko czego chciałam! :P |
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, musiałam to napisać.
Edytowane przez FFashionistkAA Czas edycji: 2010-02-08 o 22:37 |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do splątania włosów to znam ten ból - dość długie i przy każdym myciu zawsze coś tam gdzieś się popląta... może to faktycznie zależy od tego, jak ten ktoś dba o te włosy hmn... |
|
|
|
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opinie są różne i cóż trzeba to tolerować
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja rozumiem mocniejszy make up na imprezę, czy jakieś inne party, ale na codzień?? U mnie jest to nie do przyjęcia, ale dziękuję za wybaczenie.
Poza tym będąc dziś w Zarze z wyprzedaży nie zauważyłam nic godnego uwagi, nowa kolekcja nadal mnie nie zachwyca i czekam na te torebki
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , a tak to zazwyczaj "jesteś brzydka i beznadziejna", "kończ panna wstydu oszczędź" itp., czyli norma, praktycznie za każdym wpisem coś takiego się pojawia i generalnie to olewam (jak są totalnie nie na temat czyli nie opisują prezentowanego ubioru to wcale ich nie dodaję, a co radość paszczaki mają mieć że jakieś ich nerwowe wypociny gdzieś na stronie w necie są ), ale jak mi napiszą że np. "masz na głowie straszne kłaki" to dodaje i im jedynie odpisuję, że "mam nadzieję że mają lepsze 'kłaki' niż ja "A co do F&F, to czuję, że bedę tam kilka razy w sezonie zawsze zaglądać (żeby jeszcze ta pudrowa marynara sie pojawiła
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno nie napisalabym nic Ona jest jedyna blogerka w ktorej cos mi nie gra, Ty masz zdjecia ladne. Mirell to mirell ,inaczej sobie Ciebie nie wyobrazam![]() Fakt ,ze ciezko znosi sie krytyke, a czesto slowa sa po prostu chamskie. wtedy sadze,ze byloby mi przykro. Ps. to i ja sie pochwale : Dorwalam dzis szara marynarke za 59 z, rozm S ![]() ![]()
Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2010-02-08 o 23:06 |
|
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
A czy w nowej kolekcji pojawiają się szare dresowe marynarki ?
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Paryżanko, widzisz jakaś jednak na Ciebie poczekała
![]() są z takiego samego materiału, ale fason mają frakowy, czyli tył dłuższy od przodu
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
I ta co ma comeoverthedarkside tez kupilam
![]() Wiec poki co bede miala dwie
Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2010-02-08 o 23:06 |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam Ci na blogu pisać - świetnie leży ta marynarka!!! Szkoda, że mnie nie udało się jej dorwać ![]() Paryżanko gratuluję w końcu tej marynarki
Edytowane przez FFashionistkAA Czas edycji: 2010-02-08 o 23:08 |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też - nawet 2 ! na zakupowym już też się pochwaliłam... a co ! : ) ps. widzę, że udało się nam dziś dorwać tą samą - z klapkami : ) natomiast jakbyś dorwała jeszcze taką co wkleiłaś zdjęcie na tej blondynce to mogłabym prosić o kupno S ? - wszelkie koszty zwracam. damn... to byłaby wtedy moja 3 szara marynarka z Zary... Edytowane przez caat Czas edycji: 2010-02-08 o 23:10 |
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie trzeba uważać też na porównania, odrazu znajdą sie osoby, które tylko chyba szukają żeby porównać że już gdzieś się pojawił podobny zestaw na jakimś innym blogu wcześniej i "o, papuga, w dodatku Tobie wychodzi to beznadziejnie, ha ha", potem dają mi linka do tego bloga, a że zazwyczaj to jakieś zagraniczne to ja pierwszy raz taki często na oczy widzę Kombinuję więc wtedy co by innego z tym zrobić no i w efekcie noszę to na codzień a na bloga już nie trafia bo ani troche nie chcę wychodzić aż na taką papugę Albo raz Zuza pokazała sie wcześniej w tym samym naszyjniku, to mimo że już z natury wyglądamy po prostu inaczej to i tak było że to ściagnęłam Ale to się chyba na innych blogach pewnie też (mam nadzieję) zdarza, bo trudno za dużo kombinować jeśli zaopatruje sie każdy w podobnych sklepach, więc ogólnie mam takie opinie o papugowaniu w P.S> I miło że ci się marynarka podoba ![]()
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2010-02-08 o 23:58 |
|
|
|
|
#1364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że również udało Ci się ją upolować
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2010-02-09 o 01:09 |
|||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam ta krótszą szarą marynarke, bo w tej dłuższej jakoś ten,,kołnierz - stójka " średnio mi sie układał , ale kto wie, może jeszce jedno zrobie do niej podejście
A tak w ogole to jestem bardziej chętna na ta dłuższą szara marynarke ale z kołnierzem, rozm. M - jestem ciekawa czy będa jeszce u mnie... bo ostatnio nie było
21 lat z WIZAŻEM ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2010-02-09 o 08:25 |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś na gazecie miałam swoją anonimową oczywiście wielbicielkę - pisała, że jestem krzywa i mam zmasakrowaną twarz - potem wiele dziewczyn do mnie pisało, czy ja miałam jakiś wypadek etc. a jak już w miarę wyraźnie pokazałam gębę, to były w szoku, że ja przecież po żadnym wypadku nie jestem i jakoś zmasakrowanej gęby nie mam
nie powiem - na początku mnie to "bolało" - ale potem stwierdziłam, że ja siebie akceptuję, podobam się sobie taka jaka jestem i nie będę nic zmieniać bo mi z tym dobrze. a poza tym jest tyle ważniejszych i cenniejszych rzeczy niż piękna gęba ![]() |
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
To ja może tylko tak nieśmiało wtrącę do wszystkich blogerek - komentarzami negatywnymi trzeba nauczyć się nie przejmować.
Taka jest nasza (nie chcę powiedzieć polska bo mogłabym kogoś urazić) natura - ludzie chętniej skomentują źle, niż dobrze. Ci którym się podoba najczęściej w ciszy obejrzą i wrócą po raz kolejny nie zostawiając żadnego komentarza. Pozostali oczywiście coś napiszą. nierzadko ze zwykłej zawiści - bo np. zazdroszczą odwagi, stylu, urody.. czy chłopaka którego twarz widać gdzieś w oddali ![]() A żeby odejść od nieprzyjemnego tematu blogów - nomen omen przypomniałam sobie, że mogłabym odświeżyć swojego.. Wybieram się na zakupy, a że do zary - jest moim stałym punktem. W zasadzie od pewnego czasu idąc na zakupy chodzę tylko do kilku sklepów, głównie właśnie do zary ![]() Miłego dnia kobietki
|
|
|
|
#1368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() problemem jest to, że trudno ją już zdobyć.. Cytat:
jak można traktowć serio komentarze osób anonimowych, do których w zasadzie nie możesz się odnieść... krytyka bezimienna to tchórzostwo, a nie konstruktywne uwagi..
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wracajac do kolekcji Zary, to ciekawie sie zapowiada taka jasno pudrowa/bezowa bluzeczka. Gdyby ktos u siebie ja widzial to bede wdzieczna za info. Edytowane przez nombre Czas edycji: 2010-02-09 o 10:13 |
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie osobiście ta stójka się nie podoba, ale jak ją już odegnę - to i owszem : ) u mnie też właśnie nie było tych co i Ty pragniesz, a tak naprawdę to na jej kupno głównie się nastawiłam. Cytat:
już nie Ty jedna o to pytałaś - na razie chcę się nią nacieszyć ; ) ale jakbyś znalazła tę co paryzanka202 umieściła zdjęcia parę postów wyżej - jestem gotowa się za nią wymienić (!) : ) rozm. S Edytowane przez caat Czas edycji: 2010-02-09 o 10:34 |
||
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny działa wam strona Zary?? :P
mi nie wiem dlaczego, ale nie działa
|
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie bolą komentarze w stylu "nie podoba mi się", "to nie pasuje", "wyglądasz brzydko", każdy ma prawo do swojej opinii, ile ludzi, tyle zdań. Nie uważam siebie za człowieka nieomylnego, wiem, że mój sposób ubierania nie musi podobać się każdemu. Nie utożsamiam siebie z autorytetem modowym, kreatorką trendów, trendsetterką - nic z tych rzeczy. Wiem, że potrafię być monotonna i nudna ze swoim stylem, ale zakładając bloga nie miałam w planie kreować innowacji, a pokazać swój codzienny sposób ubierania się - zwyczajny, prosty. Może się to komuś podobać, a nie musi. Inna sprawa, to ataki personalne, krytykowanie osoby, cech charakteru, intelektu itp. Nie jestem w stanie pojąć jak po oglądnięciu kilku zdjęć i przeczytaniu paru linijek o stroju można oceniać w/w. Spotykam się z komentarzami: "jesteś poj....", "tempa brzydulo", "nie pokazuj tego zrytego ryja, nikt nie chce Cię tu oglądać", "jesteś nudna i potrafisz tylko wydawać pieniądze" i wiele innych. Ludzie nie mają pojęcia o moim życiu, a dopiszą pełną historię. Przykładowo, odpisałam żartobliwie Podszewce, że kiedyś na sprawdzian z historii trzeba było nauczyć się AŻ 3 ostatnich lekcji (przejęzyczyłam się, bo miałam na myśli kartkówkę, a ogólnym kontekstem była rozmowa o sesji), to dowiedziałam się, że chodziłam do mizernego LO i dana osoba współczuje mi edukacji. Istnieje stereotyp, że osoba fotografująca swój strój, to niewyedukowany "ćmok", nie znoszę szufladkowania, ale cóż począć, świata nie zmienię. Argumentów nie da się odeprzeć, gdybym zeskanowała świadectwa i dyplom, to napisaliby, że kupiłam - błędne koło. Wiele wypowiedzi odczytywanych jest na opak, wedle uznania osoby czytającej, zazwyczaj negatywnie. Nawet, gdy przyznam rację, to wg ludzi kpię. Czasami mam ochotę nagrywać swoje wypowiedzi i zamieszczać w mp3 , może wówczas ton głosu pozwoli na właściwą interpretację. Irytuje mnie, kiedy ktoś wmawia mi, że "to nie mój styl", wydaje mi się, że o tym może tylko wiedzieć sama osoba zainteresowana. Nie kombinuję na siłę, nie cuduję do zdjęć, nie ubieram się "pod bloga". Zdjęcia robię przy okazji wyjścia z domu, ale nie...o tym też lepiej wiedzą inni, a prowadzący bloga, to błędną owca. Temat rzeka. Nie mam problemów z samoakceptacją, jestem pewna siebie, znam swoją wartość, mam mocny charakter, a jednocześnie jestem osobą spokojną i zrównoważoną, dlatego "spływają" po mnie obelgi, ale analizuję znaczenia działań ludzkich. Czasami poświęcam temu za dużo czasu, jednocześnie wiedząc, że świata nie zmienię. Muszę przestać koncentrować się na tym. Chciałabym, żeby ludzie byli bardziej tolerancyjni, a przede wszystkim obiektywni. Mój Tata zawsze powtarza: "Żyj i pozwól innym żyć", tak byłam wychowywana i z tym założeniem idę przez życie. Ot, zakończyłam poetycko .
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez nombre Czas edycji: 2010-02-09 o 11:33 Powód: bląd w słowie |
|
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
nie wiecie co zrobic zeby dzialala?
Mi nie dziala ani na stacjonarnym ani na laptopie... |
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materiał jedwabno-podobny, bo nie jestem pewna, czy był to czysty jedwab, cena około 300 zł
|
|
#1379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja podziwiam was dziewczyny ze sie zdecydowalyscie na prowadzenie wlasnego bloga. Mnie pewnie takie reakcje ludzi szybko by zniechecily. Osobiscie uwazam ze utrzymujesz ten blog w takim fajnym cieplym klimacie. Fajnie i przyjemnie sie oglada Twoje zdjecia, a nie zawsze mam takie odczucia wchodzac na inne blogi. Moim zdaniem masz ciekawe pomysly w ktorych fajnie wygladasz. Ale wiadomo ladnemu we wszystkim ladnie I masz bardzo ladny pokoik, zwlaszcza podoba mi sie ten zeberkowy fotel obrotowy I ten niesamowity porzadek! u mnie zawsze wszedzie sa porozkladane ubrania ktorych nie jestem w stanie ogarnac. Mam nadzieje ze jak sie przeprowadze to to kupie sobie ogromna szafe i wkoncu zapanuje u mnie porzadek.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

Dla mnie ona wygląda jakby miała mopa na głowie i to w dodatku splątanego i zmechaconego
a jego siostra podobną fryzurę do tej nieszczęsnej dziewczyny z bloga i wygląda całkiem ładnie w tej fryzurce 

), ale jak mi napiszą że np. "masz na głowie straszne kłaki" to dodaje i im jedynie odpisuję, że "mam nadzieję że mają lepsze 'kłaki' niż ja 

Albo raz Zuza pokazała sie wcześniej w tym samym naszyjniku, to mimo że już z natury wyglądamy po prostu inaczej to i tak było że to ściagnęłam