Miłośniczki Zary - część II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 22:29   #1351
aduchaa
Raczkowanie

Dot.: Miłośniczki Zary - część II

ja jak szukam czegoś "konkretnego" to nigdy nie mogę znaleźć,
a z kolei jak szukam z nudów to jest wszystko czego chciałam! :P
aduchaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 22:34   #1352
FFashionistkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
wlasnie, mnie tez sie to nie podoba, zauwazylam juz na kilku zagranicznych blogach tendencje do takiego nieudolnego tapirowania, dziewczyna z http://www.comeovertothedarksidewehavecandy.com/ tez ma do tego slonnosc
A mnie tej dziewczyny ciuchy się podobają, bo makijaż ma tragiczny!!! Styl mi się nie podoba, bo wciąż ubiera się tak samo... Włosy natapirowane również mnie nie zachwycają. Jak można się tak oszpecić makijażem?? Granatowy cień i do tego jakiś jasny perłowy i tak nieudolnie zrobiony make up
Przepraszam, musiałam to napisać. Wybaczcie

Edytowane przez FFashionistkAA
Czas edycji: 2010-02-08 o 22:37
FFashionistkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 22:35   #1353
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
To nie chodzi ani o kolor ani o rodzaj włosów (kręcone czy nie) tylko o to jak można sobie taką krzywdę zrobić Dla mnie ona wygląda jakby miała mopa na głowie i to w dodatku splątanego i zmechaconego
A do ładnych, zadbanych kręconych włosów nic nie mam - najlepszy przykład - mój TŻ ma loczki a jego siostra podobną fryzurę do tej nieszczęsnej dziewczyny z bloga i wygląda całkiem ładnie w tej fryzurce
ojj. tak.
co do splątania włosów to znam ten ból - dość długie i przy każdym myciu zawsze coś tam gdzieś się popląta...

może to faktycznie zależy od tego,
jak ten ktoś dba o te włosy hmn...
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 22:37   #1354
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FFashionistkAA Pokaż wiadomość
A mnie tej dziewczyny ciuchy podobają, bo makijaż ma tragiczny!!! Styl mnie się nie podoba, bo wciąż ubiera się tak samo... Włosy natapirowane również mnie nie zachwycają. Jak można się tak oszpecić makijażem?? Granatowy cień i do tego jakiś jasny perłowy i tak nieudolnie zrobiony make up
Przepraszam, musiałam to napisać. Wybaczcie
wybaczamy
opinie są różne i cóż trzeba to tolerować
Stary 2010-02-08, 22:43   #1355
FFashionistkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
wybaczamy
opinie są różne i cóż trzeba to tolerować
Nie no ja rozumiem mocniejszy make up na imprezę, czy jakieś inne party, ale na codzień?? U mnie jest to nie do przyjęcia, ale dziękuję za wybaczenie.

Poza tym będąc dziś w Zarze z wyprzedaży nie zauważyłam nic godnego uwagi, nowa kolekcja nadal mnie nie zachwyca i czekam na te torebki niech dorzucą coś ładnego...
Stary 2010-02-08, 22:54   #1356
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Btw. podziwiam Was dziewczyny, posiadaczki blogów, że tak świetnie radzicie sobie z krytyką i różnymi dziwnymi komentarzami zazdrosnych anonimów... Ja to bym pewnie przeżywała każde słowo
Ha, z początku, to przyznam się, że pierwsze złośliwe komentarze dziwnie się czytało (np. całkiem z początku, po pierwszym czy drugim poście ktoś kilkakrotnie pisał, że czcionka zła, że beznadziejne wszystko a ja jestem głupia ) , a tak to zazwyczaj "jesteś brzydka i beznadziejna", "kończ panna wstydu oszczędź" itp., czyli norma, praktycznie za każdym wpisem coś takiego się pojawia i generalnie to olewam (jak są totalnie nie na temat czyli nie opisują prezentowanego ubioru to wcale ich nie dodaję, a co radość paszczaki mają mieć że jakieś ich nerwowe wypociny gdzieś na stronie w necie są ), ale jak mi napiszą że np. "masz na głowie straszne kłaki" to dodaje i im jedynie odpisuję, że "mam nadzieję że mają lepsze 'kłaki' niż ja "

A co do F&F, to czuję, że bedę tam kilka razy w sezonie zawsze zaglądać (żeby jeszcze ta pudrowa marynara sie pojawiła )
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 23:01   #1357
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Btw. podziwiam Was dziewczyny, posiadaczki blogów, że tak świetnie radzicie sobie z krytyką i różnymi dziwnymi komentarzami zazdrosnych anonimów... Ja to bym pewnie przeżywała każde słowo

Ja na pewno nie napisalabym nic Ona jest jedyna blogerka w ktorej cos mi nie gra, Ty masz zdjecia ladne. Mirell to mirell ,inaczej sobie Ciebie nie wyobrazam
Fakt ,ze ciezko znosi sie krytyke, a czesto slowa sa po prostu chamskie. wtedy sadze,ze byloby mi przykro.

Ps. to i ja sie pochwale :

Dorwalam dzis szara marynarke za 59 z, rozm S

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2010-02-08 o 23:06
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 23:03   #1358
XS-ka
Zadomowienie

A czy w nowej kolekcji pojawiają się szare dresowe marynarki ?
Stary 2010-02-08, 23:04   #1359
pronunciation
Zakorzenienie

Paryżanko, widzisz jakaś jednak na Ciebie poczekała

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
A czy w nowej kolekcji pojawiają się szare dresowe marynarki ?

z takiego samego materiału, ale fason mają frakowy, czyli tył dłuższy od przodu
Stary 2010-02-08, 23:05   #1360
paryzanka202
Zakorzenienie

I ta co ma comeoverthedarkside tez kupilam

Wiec poki co bede miala dwie

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2010-02-08 o 23:06
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 23:05   #1361
FFashionistkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Ha, z początku, to przyznam się, że pierwsze złośliwe komentarze dziwnie się czytało (np. całkiem z początku, po pierwszym czy drugim poście ktoś kilkakrotnie pisał, że czcionka zła, że beznadziejne wszystko a ja jestem głupia ) , a tak to zazwyczaj "jesteś brzydka i beznadziejna", "kończ panna wstydu oszczędź" itp., czyli norma, praktycznie za każdym wpisem coś takiego się pojawia i generalnie to olewam (jak są totalnie nie na temat czyli nie opisują prezentowanego ubioru to wcale ich nie dodaję, a co radość paszczaki mają mieć że jakieś ich nerwowe wypociny gdzieś na stronie w necie są ), ale jak mi napiszą że np. "masz na głowie straszne kłaki" to dodaje i im jedynie odpisuję, że "mam nadzieję że mają lepsze 'kłaki' niż ja "

A co do F&F, to czuję, że bedę tam kilka razy w sezonie zawsze zaglądać (żeby jeszcze ta pudrowa marynara sie pojawiła )
Kochana, a po co się takimi osobami przejmować, które nawet się nie ujawniają? Łatwo w ten sposób pisać głupoty na czyiś temat, pozostając anonimowym. Zawsze mnie śmieszą takie komentarze, jak na swoim blogu jego autorka je dodaje te niemiłe - to świadczy tylko o takich ludziach, którzy je pisali
Miałam Ci na blogu pisać - świetnie leży ta marynarka!!! Szkoda, że mnie nie udało się jej dorwać

Paryżanko gratuluję w końcu tej marynarki

Edytowane przez FFashionistkAA
Czas edycji: 2010-02-08 o 23:08
FFashionistkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 23:07   #1362
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość

Ps. to i ja sie pochwale :

Dorwalam dzis szara marynarke za 59 z, rozm S

ja też - nawet 2 !
na zakupowym już też się pochwaliłam... a co ! : )

ps. widzę, że udało się nam dziś dorwać tą samą - z klapkami : )
natomiast jakbyś dorwała jeszcze taką co wkleiłaś zdjęcie na tej blondynce to mogłabym prosić o kupno S ? - wszelkie koszty zwracam.

damn... to byłaby wtedy moja 3 szara marynarka z Zary...

Edytowane przez caat
Czas edycji: 2010-02-08 o 23:10
Stary 2010-02-08, 23:49   #1363
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FFashionistkAA Pokaż wiadomość
Kochana, a po co się takimi osobami przejmować, które nawet się nie ujawniają? Łatwo w ten sposób pisać głupoty na czyiś temat, pozostając anonimowym. Zawsze mnie śmieszą takie komentarze, jak na swoim blogu jego autorka je dodaje te niemiłe - to świadczy tylko o takich ludziach, którzy je pisali
Miałam Ci na blogu pisać - świetnie leży ta marynarka!!! Szkoda, że mnie nie udało się jej dorwać

Paryżanko gratuluję w końcu tej marynarki
Dokładnie
Szczególnie trzeba uważać też na porównania, odrazu znajdą sie osoby, które tylko chyba szukają żeby porównać że już gdzieś się pojawił podobny zestaw na jakimś innym blogu wcześniej i "o, papuga, w dodatku Tobie wychodzi to beznadziejnie, ha ha", potem dają mi linka do tego bloga, a że zazwyczaj to jakieś zagraniczne to ja pierwszy raz taki często na oczy widzę Szczególnie muszę uważać na to co kupuje Anies, bo nie wiem czemu (widocznie mamy podobny gust) i no często zdarza sie, że kupię coś, co za kilka dni pojawi się u niej na blogu, no i jak ja teraz mam wstawić też zestaw z "tym czymś", jeśli akurat zestawiłabym to z podobnymi ciuchami a dodając do tego jeszcze to, że lubię też zwijać włosy na głowie może to dawać rzeczywiście za nadto "papugowy" look Kombinuję więc wtedy co by innego z tym zrobić no i w efekcie noszę to na codzień a na bloga już nie trafia bo ani troche nie chcę wychodzić aż na taką papugę Albo raz Zuza pokazała sie wcześniej w tym samym naszyjniku, to mimo że już z natury wyglądamy po prostu inaczej to i tak było że to ściagnęłam

Ale to się chyba na innych blogach pewnie też (mam nadzieję) zdarza, bo trudno za dużo kombinować jeśli zaopatruje sie każdy w podobnych sklepach, więc ogólnie mam takie opinie o papugowaniu w

P.S> I miło że ci się marynarka podoba

Edytowane przez Mirell
Czas edycji: 2010-02-08 o 23:58
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 00:09   #1364
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
I ta co ma comeoverthedarkside tez kupilam

Wiec poki co bede miala dwie
śliczna jest ta
widzę, że również udało Ci się ją upolować

Edytowane przez pronunciation
Czas edycji: 2010-02-09 o 01:09
pronunciation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 08:22   #1365
Gonia
Zakorzenienie

ja kupiłam ta krótszą szarą marynarke, bo w tej dłuższej jakoś ten,,kołnierz - stójka " średnio mi sie układał , ale kto wie, może jeszce jedno zrobie do niej podejście

A tak w ogole to jestem bardziej chętna na ta dłuższą szara marynarke ale z kołnierzem, rozm. M - jestem ciekawa czy będa jeszce u mnie... bo ostatnio nie było

Edytowane przez Gonia
Czas edycji: 2010-02-09 o 08:25
Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 08:43   #1366
gabi1234
Zakorzenienie

ja kiedyś na gazecie miałam swoją anonimową oczywiście wielbicielkę - pisała, że jestem krzywa i mam zmasakrowaną twarz - potem wiele dziewczyn do mnie pisało, czy ja miałam jakiś wypadek etc. a jak już w miarę wyraźnie pokazałam gębę, to były w szoku, że ja przecież po żadnym wypadku nie jestem i jakoś zmasakrowanej gęby nie mam
nie powiem - na początku mnie to "bolało" - ale potem stwierdziłam, że ja siebie akceptuję, podobam się sobie taka jaka jestem i nie będę nic zmieniać bo mi z tym dobrze. a poza tym jest tyle ważniejszych i cenniejszych rzeczy niż piękna gęba
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 09:13   #1367
izabelami
Raczkowanie

To ja może tylko tak nieśmiało wtrącę do wszystkich blogerek - komentarzami negatywnymi trzeba nauczyć się nie przejmować.

Taka jest nasza (nie chcę powiedzieć polska bo mogłabym kogoś urazić) natura - ludzie chętniej skomentują źle, niż dobrze. Ci którym się podoba najczęściej w ciszy obejrzą i wrócą po raz kolejny nie zostawiając żadnego komentarza.

Pozostali oczywiście coś napiszą.

nierzadko ze zwykłej zawiści - bo np. zazdroszczą odwagi, stylu, urody.. czy chłopaka którego twarz widać gdzieś w oddali

A żeby odejść od nieprzyjemnego tematu blogów - nomen omen przypomniałam sobie, że mogłabym odświeżyć swojego..

Wybieram się na zakupy, a że do zary - jest moim stałym punktem. W zasadzie od pewnego czasu idąc na zakupy chodzę tylko do kilku sklepów, głównie właśnie do zary

Miłego dnia kobietki
izabelami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 09:37   #1368
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
ja kupiłam ta krótszą szarą marynarke, bo w tej dłuższej jakoś ten,,kołnierz - stójka " średnio mi sie układał , ale kto wie, może jeszce jedno zrobie do niej podejście

A tak w ogole to jestem bardziej chętna na ta dłuższą szara marynarke ale z kołnierzem, rozm. M - jestem ciekawa czy będa jeszce u mnie... bo ostatnio nie było
nie Ty jedna jej pragniesz...
problemem jest to, że trudno ją już zdobyć..
Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
ja kiedyś na gazecie miałam swoją anonimową oczywiście wielbicielkę - pisała, że jestem krzywa i mam zmasakrowaną twarz - potem wiele dziewczyn do mnie pisało, czy ja miałam jakiś wypadek etc. a jak już w miarę wyraźnie pokazałam gębę, to były w szoku, że ja przecież po żadnym wypadku nie jestem i jakoś zmasakrowanej gęby nie mam
nie powiem - na początku mnie to "bolało" - ale potem stwierdziłam, że ja siebie akceptuję, podobam się sobie taka jaka jestem i nie będę nic zmieniać bo mi z tym dobrze. a poza tym jest tyle ważniejszych i cenniejszych rzeczy niż piękna gęba
i prawidłowo...
jak można traktowć serio komentarze osób anonimowych, do których w zasadzie nie możesz się odnieść...
krytyka bezimienna to tchórzostwo, a nie konstruktywne uwagi..
Stary 2010-02-09, 10:08   #1369
nombre
Zadomowienie

Cytat:
I znowu wszystko zależy od gustu Mnie osobiście Weronika Rosati odrzuca, a dla mojej koleżanki jest ideałem kobiecej urody Tak samo ta dziewczyna jest dla mnie lekko pokraczna i coś mi w jej twarzy nie do końca pasuje, ale bardziej skłaniałabym się ku brwiom i niekorzystnemu make up-owi Inna sprawa, że wolę delikatne i eteryczne blondynki Ale jak to się mówi każda potwora znajdzie swojego amatora
Asienko zgodze sie z Toba w 100% ze sposob bycia Rosatti jest odrzucajacy. Ja tylko porownalam ich urode. Hmm, mnie ogolnie podobaja sie bardziej brunetki, niz blondynki, choc sama jestem ta druga, ale niekoniecznie juz eteryczna

A wracajac do kolekcji Zary, to ciekawie sie zapowiada taka jasno pudrowa/bezowa bluzeczka. Gdyby ktos u siebie ja widzial to bede wdzieczna za info.

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2010-02-09 o 10:13
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:21   #1370
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
ja też - nawet 2 !
na zakupowym już też się pochwaliłam... a co ! : )

ps. widzę, że udało się nam dziś dorwać tą samą - z klapkami : )
natomiast jakbyś dorwała jeszcze taką co wkleiłaś zdjęcie na tej blondynce to mogłabym prosić o kupno S ? - wszelkie koszty zwracam.

damn... to byłaby wtedy moja 3 szara marynarka z Zary...
jakbys chciala sprzedac xs to ja jestem chetna, nawet bardzo
Stary 2010-02-09, 10:32   #1371
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość

jak się tę 'stójkę' dobrze ułoży - to ona sobie będzie leżeć,
mnie osobiście ta stójka się nie podoba, ale jak ją już odegnę - to i owszem : )

u mnie też właśnie nie było tych co i Ty pragniesz,
a tak naprawdę to na jej kupno głównie się nastawiłam.

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
nie Ty jedna jej pragniesz...
problemem jest to, że trudno ją już zdobyć..
dokładnie : )

Cytat:
Napisane przez nombre Pokaż wiadomość
jakbys chciala sprzedac xs to ja jestem chetna, nawet bardzo
już nie Ty jedna o to pytałaś - na razie chcę się nią nacieszyć ; )
ale jakbyś znalazła tę co paryzanka202 umieściła zdjęcia parę postów wyżej - jestem gotowa się za nią wymienić (!) : ) rozm. S

Edytowane przez caat
Czas edycji: 2010-02-09 o 10:34
Stary 2010-02-09, 10:33   #1372
aduchaa
Raczkowanie

dziewczyny działa wam strona Zary?? :P
mi nie wiem dlaczego, ale nie działa
Stary 2010-02-09, 10:52   #1373
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aduchaa Pokaż wiadomość
dziewczyny działa wam strona Zary?? :P
mi nie wiem dlaczego, ale nie działa
U mnie na stacjonarnym dziala zawsze a na laptopie prawie nigdy.
Stary 2010-02-09, 10:53   #1374
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:

A wracajac do kolekcji Zary, to ciekawie sie zapowiada taka jasno pudrowa/bezowa bluzeczka. Gdyby ktos u siebie ja widzial to bede wdzieczna za info.
Ta bluzka już jest w Zarze i absolutnie kolorem nie ma nic wspólnego z tym na zdjęciu - niestety sesja ta mocno przekłamuje kolory ;/ Bluzka wygląda fajnie - jest wykonana z przyjemnego w dotyku materiału. Jednakże jej kolor to taki słodki róż troche brzoskwiniony (ale nie mocny )
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:53   #1375
anies5
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba to kwestia przyzwyczajenia się, dla mnie nowością nie jest, że Polacy są narodem nietolerancyjnym i patrzą, gdzie by tu szpile wbić. Wystarczy popatrzeć na jakiekolwiek komentarze nie tyle na blogach, a np. portalach kobiecych, pozytywów nie potrafią zauważyć, natomiast negatywów caaaała masa. Pod zdjęciami gwiazd roi się od opinii w stylu: "jaka ona głupia, brzydka, krzywa" etc. Ja patrzę na to samo zdjęcie i zastanawiam się, gdzie Ci ludzie to wszystko wynajdują!

Mnie nie bolą komentarze w stylu "nie podoba mi się", "to nie pasuje", "wyglądasz brzydko", każdy ma prawo do swojej opinii, ile ludzi, tyle zdań. Nie uważam siebie za człowieka nieomylnego, wiem, że mój sposób ubierania nie musi podobać się każdemu. Nie utożsamiam siebie z autorytetem modowym, kreatorką trendów, trendsetterką - nic z tych rzeczy. Wiem, że potrafię być monotonna i nudna ze swoim stylem, ale zakładając bloga nie miałam w planie kreować innowacji, a pokazać swój codzienny sposób ubierania się - zwyczajny, prosty. Może się to komuś podobać, a nie musi.

Inna sprawa, to ataki personalne, krytykowanie osoby, cech charakteru, intelektu itp. Nie jestem w stanie pojąć jak po oglądnięciu kilku zdjęć i przeczytaniu paru linijek o stroju można oceniać w/w. Spotykam się z komentarzami: "jesteś poj....", "tempa brzydulo", "nie pokazuj tego zrytego ryja, nikt nie chce Cię tu oglądać", "jesteś nudna i potrafisz tylko wydawać pieniądze" i wiele innych.

Ludzie nie mają pojęcia o moim życiu, a dopiszą pełną historię. Przykładowo, odpisałam żartobliwie Podszewce, że kiedyś na sprawdzian z historii trzeba było nauczyć się AŻ 3 ostatnich lekcji (przejęzyczyłam się, bo miałam na myśli kartkówkę, a ogólnym kontekstem była rozmowa o sesji), to dowiedziałam się, że chodziłam do mizernego LO i dana osoba współczuje mi edukacji. Istnieje stereotyp, że osoba fotografująca swój strój, to niewyedukowany "ćmok", nie znoszę szufladkowania, ale cóż począć, świata nie zmienię. Argumentów nie da się odeprzeć, gdybym zeskanowała świadectwa i dyplom, to napisaliby, że kupiłam - błędne koło.

Wiele wypowiedzi odczytywanych jest na opak, wedle uznania osoby czytającej, zazwyczaj negatywnie. Nawet, gdy przyznam rację, to wg ludzi kpię. Czasami mam ochotę nagrywać swoje wypowiedzi i zamieszczać w mp3 , może wówczas ton głosu pozwoli na właściwą interpretację. Irytuje mnie, kiedy ktoś wmawia mi, że "to nie mój styl", wydaje mi się, że o tym może tylko wiedzieć sama osoba zainteresowana. Nie kombinuję na siłę, nie cuduję do zdjęć, nie ubieram się "pod bloga". Zdjęcia robię przy okazji wyjścia z domu, ale nie...o tym też lepiej wiedzą inni, a prowadzący bloga, to błędną owca.

Temat rzeka. Nie mam problemów z samoakceptacją, jestem pewna siebie, znam swoją wartość, mam mocny charakter, a jednocześnie jestem osobą spokojną i zrównoważoną, dlatego "spływają" po mnie obelgi, ale analizuję znaczenia działań ludzkich. Czasami poświęcam temu za dużo czasu, jednocześnie wiedząc, że świata nie zmienię. Muszę przestać koncentrować się na tym. Chciałabym, żeby ludzie byli bardziej tolerancyjni, a przede wszystkim obiektywni. Mój Tata zawsze powtarza: "Żyj i pozwól innym żyć", tak byłam wychowywana i z tym założeniem idę przez życie. Ot, zakończyłam poetycko .
Stary 2010-02-09, 10:57   #1376
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez foxxxy Pokaż wiadomość
Ta bluzka już jest w Zarze i absolutnie kolorem nie ma nic wspólnego z tym na zdjęciu - niestety sesja ta mocno przekłamuje kolory ;/ Bluzka wygląda fajnie - jest wykonana z przyjemnego w dotyku materiału. Jednakże jej kolor to taki słodki róż troche brzoskwiniony (ale nie mocny )
Widze ze jestes z Warszawy, w ktorej zarze ja widzialas, bo jesli na Marszalkowskiej i jest z dzialu Woman to mala szanse ze u mnie bedzie

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2010-02-09 o 11:33 Powód: bląd w słowie
Stary 2010-02-09, 11:05   #1377
aduchaa
Raczkowanie

nie wiecie co zrobic zeby dzialala?
Mi nie dziala ani na stacjonarnym ani na laptopie...
Stary 2010-02-09, 11:11   #1378
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Widze ze jestes z Warszawy, w ktorej zarze ja widzialas, bo jesli na Marszalkowskiej i jest z dzialu Women to mala szanse ze u mnie bedzie
Widziałam ją właśnie jakiś tydzień temu na Marszałkowskiej (oczywiście dział Women). Mnie się bardzo podobała, choć fakt, że jest troszkę ciemniejsza, taki brudny róż Materiał jedwabno-podobny, bo nie jestem pewna, czy był to czysty jedwab, cena około 300 zł

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 11:17   #1379
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aduchaa Pokaż wiadomość
nie wiecie co zrobic zeby dzialala?
Mi nie dziala ani na stacjonarnym ani na laptopie...
sprobuj skopiowac ten link http://www.zara.com/#/en_GB/catalogue/woman/?id=1

Cytat:
Widziałam ją właśnie jakiś tydzień temu na Marszałkowskiej (oczywiście dział Women). Mnie się bardzo podobała, choć fakt, że jest troszkę ciemniejsza, taki brudny róż Materiał jedwabno-podobny, bo nie jestem pewna, czy był to czysty jedwab, cena około 300 zł
No to obawiam sie ze u mnie moze jej nie byc, zawsze rzeczy ktore sie mi podobaja laduja na Marszalkowska i obchodze sie smakiem
Stary 2010-02-09, 11:18   #1380
olliecoco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Chyba to kwestia przyzwyczajenia się, dla mnie nowością nie jest, że Polacy są narodem nietolerancyjnym i patrzą, gdzie by tu szpile wbić. Wystarczy popatrzeć na jakiekolwiek komentarze nie tyle na blogach, a np. portalach kobiecych, pozytywów nie potrafią zauważyć, natomiast negatywów caaaała masa. Pod zdjęciami gwiazd roi się od opinii w stylu: "jaka ona głupia, brzydka, krzywa" etc. Ja patrzę na to samo zdjęcie i zastanawiam się, gdzie Ci ludzie to wszystko wynajdują!

Mnie nie bolą komentarze w stylu "nie podoba mi się", "to nie pasuje", "wyglądasz brzydko", każdy ma prawo do swojej opinii, ile ludzi, tyle zdań. Nie uważam siebie za człowieka nieomylnego, wiem, że mój sposób ubierania nie musi podobać się każdemu. Nie utożsamiam siebie z autorytetem modowym, kreatorką trendów, trendsetterką - nic z tych rzeczy. Wiem, że potrafię być monotonna i nudna ze swoim stylem, ale zakładając bloga nie miałam w planie kreować innowacji, a pokazać swój codzienny sposób ubierania się - zwyczajny, prosty. Może się to komuś podobać, a nie musi.

Inna sprawa, to ataki personalne, krytykowanie osoby, cech charakteru, intelektu itp. Nie jestem w stanie pojąć jak po oglądnięciu kilku zdjęć i przeczytaniu paru linijek o stroju można oceniać w/w. Spotykam się z komentarzami: "jesteś poj....", "tempa brzydulo", "nie pokazuj tego zrytego ryja, nikt nie chce Cię tu oglądać", "jesteś nudna i potrafisz tylko wydawać pieniądze" i wiele innych.

Ludzie nie mają pojęcia o moim życiu, a dopiszą pełną historię. Przykładowo, odpisałam żartobliwie Podszewce, że kiedyś na sprawdzian z historii trzeba było nauczyć się AŻ 3 ostatnich lekcji (przejęzyczyłam się, bo miałam na myśli kartkówkę, a ogólnym kontekstem była rozmowa o sesji), to dowiedziałam się, że chodziłam do mizernego LO i dana osoba współczuje mi edukacji. Istnieje stereotyp, że osoba fotografująca swój strój, to niewyedukowany "ćmok", nie znoszę szufladkowania, ale cóż począć, świata nie zmienię. Argumentów nie da się odeprzeć, gdybym zeskanowała świadectwa i dyplom, to napisaliby, że kupiłam - błędne koło.

Wiele wypowiedzi odczytywanych jest na opak, wedle uznania osoby czytającej, zazwyczaj negatywnie. Nawet, gdy przyznam rację, to wg ludzi kpię. Czasami mam ochotę nagrywać swoje wypowiedzi i zamieszczać w mp3 , może wówczas ton głosu pozwoli na właściwą interpretację. Irytuje mnie, kiedy ktoś wmawia mi, że "to nie mój styl", wydaje mi się, że o tym może tylko wiedzieć sama osoba zainteresowana. Nie kombinuję na siłę, nie cuduję do zdjęć, nie ubieram się "pod bloga". Zdjęcia robię przy okazji wyjścia z domu, ale nie...o tym też lepiej wiedzą inni, a prowadzący bloga, to błędną owca.

Temat rzeka. Nie mam problemów z samoakceptacją, jestem pewna siebie, znam swoją wartość, mam mocny charakter, a jednocześnie jestem osobą spokojną i zrównoważoną, dlatego "spływają" po mnie obelgi, ale analizuję znaczenia działań ludzkich. Czasami poświęcam temu za dużo czasu, jednocześnie wiedząc, że świata nie zmienię. Muszę przestać koncentrować się na tym. Chciałabym, żeby ludzie byli bardziej tolerancyjni, a przede wszystkim obiektywni. Mój Tata zawsze powtarza: "Żyj i pozwól innym żyć", tak byłam wychowywana i z tym założeniem idę przez życie. Ot, zakończyłam poetycko .
Bardzo dobrze powiedziane a wlasciwie napisane!
Dlatego ja podziwiam was dziewczyny ze sie zdecydowalyscie na prowadzenie wlasnego bloga. Mnie pewnie takie reakcje ludzi szybko by zniechecily. Osobiscie uwazam ze utrzymujesz ten blog w takim fajnym cieplym klimacie. Fajnie i przyjemnie sie oglada Twoje zdjecia, a nie zawsze mam takie odczucia wchodzac na inne blogi. Moim zdaniem masz ciekawe pomysly w ktorych fajnie wygladasz. Ale wiadomo ladnemu we wszystkim ladnie I masz bardzo ladny pokoik, zwlaszcza podoba mi sie ten zeberkowy fotel obrotowy I ten niesamowity porzadek! u mnie zawsze wszedzie sa porozkladane ubrania ktorych nie jestem w stanie ogarnac. Mam nadzieje ze jak sie przeprowadze to to kupie sobie ogromna szafe i wkoncu zapanuje u mnie porzadek.
olliecoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości