|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Fruziu, strasznie ci współczuję... właściwie wczoraj pierwszy raz miałam taką sytuację, że dziecko płacze a ja nie wiem co zrobić i już mi było ciężko... a ty biedna musisz się z tym zmagać i jeszcze wiesz, że to co musisz robić wywołuje płacz dziecka... a może masz kogoś kto mógłby ci w tym pomóc, na zmianę robić z tobą? na pewno byłoby łatwiej...
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Fruziu
![]() Pewnie Ci ciężko, ale z czasem będzie coraz łatwiej ![]() Trzymam za Was ![]()
#1713 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Bo ja się dowiedziałam tego z informacji pracowniczej w zakładzie pracy, Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-09 o 14:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że u Lenki już lepiej i trzymam ![]() A mi udało się ułożyć Sandrę do popołudniowej drzemki o 14, teraz trochę się wierci, ale może jeszcze uda się jej zasnąć, więc nie podchodzę
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Art. 177. § 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy. § 4. Rozwi ązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia, od którego zależą uprawnienia pracownicze. Art. 186 8. § 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie od dnia złożenia przez pracownika uprawnionego do urlopu wychowawczego wniosku o obniżenie wymiaru czasu pracy do dnia powrotu do nieobniżonego wymiaru czasu pracy, nie dłużej jednak niż przez łączny okres 12 miesięcy. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika. A co ci powiedzieli w tej informacji pracowniczej? że można zwolnić kobietę na macierzyńskim? to jakaś nowość dla mnie..
![]() |
#1716 | ||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() Brombi Wiki mi kupy nadal nie zrobił ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jadłam marchewke tak jak Gucia pisała ale kupy dalej nie ma. O to Witam klubie. Ja już mam dość tej nauki. Został mi jeszcze jeden egzamin o ile te wcześniejsze zdałam ![]() ![]() Cytat:
Bo już mnie nosi w tym domu a i też by się przydało moje postanowienie spełnić ![]() Fruzia moja znajoma miała duży broblem z synkiem. Miał wzmożone napięcię i do tego asymetrię ciała. Oni ćwiczyli z nim prywatnie 3 razy w tygodniu z rehabilitantem prawie rok. Mały jest teraz zdrowym i pogodnym chłopcem. Najważniejsze żeby być konsekwentnym i ćwiczyć. Może ćwicz z małym po troszku najpierw jedno potem drugie. Nie wszystko naraz. I jeśli Ci na to fundusze pozwalają rozejrzyj się za jakimś prywatnym rehabilitanetm bo ona mi mówiła że dużo jemu zawdzięczają. Trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra spadam robić drugie danie bo jak ja nie zrobie to nikt nie zrobi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No widzisz u mnie jest tak że to nie jest zwolnienie tylko mi się umowa skończyła na czas określony, a u Nedzi być może jest inaczej... (kurde moja wina bo użyłam słowa zwolnią) Ja jestem bez wyjścia, Nedzia niech walczy ![]() Ale dzięki za informacje napewno sie przydadzą... Cytat:
Nic specjalnego zarządzanie zasobami ludzkimi uzup. mgr, teraz jak mi został rok do końca to sobie myśle jaka ja głupia byłam ze 5 lat temu poszłam na bankowość... pracowałam 2 lata w banku i teraz stwierdzam ze to nie dla mnie... No to jest już nas 4 prawie umówione na spacerek ...
Fruzia będzie wszystko Ok!! mocno w to wierzę Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-09 o 14:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
kurcze a koło mnie nikt nie mieszka
![]() Aniulka mi przyszedl lezaczek,jest swietny i bardzo ladny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
Jaki leżaczek pokaż???
![]() Ja mam farta bo Dominiczek ma kuzyna pół roku starszego i bardzo dużo rzeczy ma od niego pożyczonych własnie np. leżaczek i bardzo dużo fajowskich ciuszków... Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-09 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ten http://allegro.pl/item905208341_h478...ce_gratis.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
Katekatee-nie pamiętam czy pisałam ja swojej dawałam syropek na kupkę bo bardzo się prężyła i płakała a i tak nie mogła zrobić jeste bez recepty Duphalac dawałam go jej 2 tygodnie i teraz samo się juz unormowało robi co 2 dni a dziś też zrobiła chociaż wczoraj wyła niespodzianka
![]() ![]()
#1722 |
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() Ej wiecie cooo... bo mój Tż miał odebrać OWCE w Warszawie no i odebrał i ja zapytałam się w smsie czy już ją ma a on na to: "Tak odebrałem ale jest czarna..." No i ja paszcza w dół ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gÓpek gÓpi.............. ![]() ![]() Wstyd ![]() Gucia ja też się dokształcałam wczoraj na wykładzie u Tracy ![]() ![]() ![]() ![]() Piłam wczoraj likierek jajeczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Phi ![]() ![]()
![]() |
#1724 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Nedziu! Ładnie cie w tej pracy potraktowali nie ma co....ale się nie przejmuj, nie to jest najważniejsze. A pracę znajdziesz jeszcze sto razy lepszą ![]() Cytat:
Cytat:
Fruziu nawet nie wiem jak musi Ci być ciężko....ostatnio przechodziłam coś podobnego gdy Lena miała kolki i naprawdę wtedy człowiek psychicznie wysiada. Dziecko płacze, ty mu chcesz pomóc ale nie wiesz jak to zrobić......Pamiętaj tylko, że wszystko co robisz musisz robić z dużą dawką spokoju. Małymi kroczkami i nauczycie się robić ten masaż bez takich spazmów. Daj skarbkowi troszkę czasu na oswojenie, zobaczysz każdego dnia będzie lepiej. I może rzeczywiście rozejrzyj się też za jakąś pomocą. Chociaż na początek, aż poczujesz się pewniej ![]() Cytat:
Witaj ![]() ![]() A my dzisiaj po spacerku! Mała nawet troszke pospała co się żadko zdarza! Wczoraj Lenka skończyła 2 miesiące ![]() Buziaki!
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Madziu zaprosilam Cie do znajomych na naszej klasie
![]() moj Adusko zasmarkany.. oby tylko na tym sie skonczylo ![]() nie mam nastroju do pisania ![]() no i mamy praktycznie na wierzchu 2 zabka ![]() ![]()
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
Kurcze, dziewczyny ja nie mam pojęcia jak się zabrać za wprowadzanie łatwego planu.
Prowadziłam te notatki kiedy i ile Niki śpi, je i jest aktywny, ale z tego nie wyłania się absolutnie żaden zarys planu, bo to zawsze są różne godziny. Poza tym drzemki trwają od 5 min. do 2,5 godz. Poza tym on każdego dnia wstaje o innej godzinie, a ostatnio źle sypia w nocy bo nad ranem brzuszek go boli i długo płacze i się pręży. Tak bym chciała chociaż trochę porządku do naszego rozkładu dnia wprowadzić, ale kompletnie nie wiem jak to w takiej sytuacji zrobić ![]() Jeśli ktoś wie COKOLWIEK co mogłoby mi pomóc to błagam napiszcie! ![]()
#1727 |
Raczkowanie
|
Tak chyba przy 10-tym dziecq
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tej okazji mogłabyś wrzucić zdjęcie Pulpecika ![]() ![]() Cytat:
Jeśli wprowadzisz trochę planu w ten chaosik, to synuś będzie spokojniejszy, tylko nie wszystko na raz.
![]() |
#1729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to mamy takie same leżaczki ![]() Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-09 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, co to ja napisałam, miało być ekszpertem
![]() Wysłałam Ci zaproszenie na NK ![]()
#1731 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Domi na pewno koło Ciebie też ktoś mieszka(niekoniecznie z wizażu.) Ja ostatnio zaczepiłam jedną laskę z wózkiem(Polke) i tym sposobem mam koleżankę do spacerów ![]() A ja pół szklanki piwka z soczkiem malinowym ![]() ![]() Dziewuchy ale Wy jesteście laseczki,podglądam Was na nk.Przyznam się ,że szczena mi opada ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
minnie a karmiesz piersia? ja mam teraz takiego smaka na piwo, a jak na zlosc moj Tz sobie ostatnio kupuje. Kilka mies nie kupowal a mi tym robi smaka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i mam dola bo nieradzę sobie z małą ![]() ma twardsze kupki i nieumi zrobić a ja jej nieumie pomasować po brzuszku bo robie to ponoć za lekko a mocniej sie boje i mój dopiero ją wymasował i pomógł termometrem z oliwką ona zaraz sie uspokaja jak on jej masuje brzuszek a u mnie krzyczy w niebogłosy i az ja PŁAKAŁAM przy niej niedaje rady ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniulka najwyzrażniej trzeba mocniej masowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No ładniutka jesteś, ale Pszczółka Maja wymiata... Pozdrawiam tego wariata ![]() Cytat:
Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-09 o 17:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
mam jeszcze pytanko która herbatka jest lepsza na brzuszek z hippa RUMIANKOWA czy ta KOPERKOWA może któraś mamusia je podaje dzidziusiowi bo ja tą rumiankową ale kombinuję żeby kupić też tą koperkową
i czy wyszła wam w czasie ciąży ta ciemna krecha na brzuszku? bo mi tak i mam ją dalej i nieschodzi a jak po porodzie brzuch się zmniejszył to ta krecha zrobiła się ciemniejsza i nieschodzi ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
MONIAM a jak podajesz te kropelki sab simplex bo ja byłam dzis u lekarza i kazał mi podawać 5kropelek co drugie karmienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Wtajemniczenie
|
Fruziu wiem, ze nie jest wam łątwo a zwłaszcza Tobie jak musisz go masować i ciwczyć - ale z kazdym dniem bedzie lepiej - zobaczysz, mały sie oswoi z tym i przyzwyczai a Ty bedziesz robiła to co raz sprawniej
![]() Cytat:
![]() a te zabki to szok - u nas dość są widoczne ale nie wiem kiedy wylezą, choć dzis jest spokojniej a dlaczego właściwie dajesz te kropelki? my byli dzis w miescie wojewodzkim ![]() kupiłam małemu kilka słoiczków i kleików itd, mase ******* i TZ przy kasie zrobił wielkie oczy a tak powaznie to laryngolog stwierdziła, ze mozna poczekac jeszcze 6 miesięcy i zobaczyć czy u Izy ten broncho zadziała, a jak nie to wycinamy 3 migdałek bylismy dzis ostatecznie dogadac niedzielna imprezkę kupiłam sobie sukienke - 280 zł szok normalnie jakie ceny, i tak naprawde nic ciekawego kupiłam tez majty mauski taki z gorsecikiem co bu brzuchol nie latał ![]() a i kupiłam sobie na przecenie botki - juz mam na nastepną zimę, tylko kozaczki jeszcze muszę, bo mi się rozleciały, ale to juz na nastepny sezon ![]() dzis na razie spokojnie z biodrem, ale mi dało wczoraj wycisk, po polnocy wziełam ketonal bo muslałam, ze umre z tego bolu, co za dziadostwo ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- cos mi wygwiazdkowalo i przyznam sie ze nie wiem co - pewnie jakis brzydki wyraz - przepraszam
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-02-09 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a zazdrszcze zakupow. takie gatki tez bym sobie kupila ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-09 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ech mały tak się darł przy przeiwjaniu, że mysłałam, że wyjdę z sibie.. tu;liłam, uspokajałam, dupa- nic nie pomogło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
Kropka pewnie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.