|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A lektacją sie nie dołuj i tak długo walczyłaś....tak już jest i trudno! Kropeczko gratuluję Tomeczkowi ząbka! Ale szybki z niego chłop, nie ma co! Cytat:
Ale za to dorobiła sie tylu złych nawyków przez te kolki że masakra, nie wiem kiedy i czy w ogóle się z tym uporam ![]() Cytat:
![]() Tarasia próbuję nie reagować na każde "widzi mi się mojej małej", ale musiałabyś ją sama poznać....wydaje mi się wątpliwa przyjemność - wiercipięta i maruda, a jak wrzaśnie to połowa bloku nas słyszy. Na walentynki zażyczyłam sobie ochronniki słuchu ![]() Słodkości piękne! Cytat:
![]() ![]() No i jak zwykle mój czas na wizażu minął.....lecę się odciągać,a potem jeszcze karmienie małej.....dzień jest za krótka, a noc jeszcze bardziej! Spokojnej nocy mamusie!
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Jeszcze nie wiem muysze zobaczyc co w ogole graja bo wcale nawet sie nie orientuje,najwazniejsze ze w ogole wyjde gdzies z domu,nawet nie wazne czy film bedzie fajny czy nie
![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
Witam
mam do was pytanie. Jak goi sie u waszych dzieciaczków ranka po szczepieniu przeciw gruźlicy? mój mały skończył 3 miesiące a od wczoraj zrobiło mu się jakieś owrzodzenie wokół ranki i nie wiem czy powinnam do lekarza sie z tym udać proszę was o pomoc. pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Hello,
Witaj Ela ![]() Karenina - mimo wszystko spokojnej nocy, może dziś coś w powietrzu było? Z drugiej strony może skontaktuj się ze swoim pediatrą, pisałaś ze juz od tygodnia tak Andre marudzi... Co do oczu to wzrok po porodzie najlepiej sprawdzać pół roku od porodu. Wtedy sa widoczne jakies zmiany - jeśli SĄ ![]() Cytat:
![]() ![]() Po co dajesz sztuczne mleko? Przystawiaj jak najcześciej, jak radzi Brombi, a laktacja się przystosuje do wymagań małego. Zbyt szybkie podawnie sztucznego mleka to najczęsciej popelniany bląd, czytalam że już lepiej pozwolić by mały raz nie dojadł troszke niż podać mu sztuczne i wyhamowac latację. Przyszły dziś biustonosze, super sa od razu mi się nastrój poprawił. Aż z tej radości co zrobiłam? Szarlotke... ![]() Brombi jakie miałaś menu na sobotę? Też pora zaprosic przyjaciól by Stasinka poznali ![]() Tarasia ja spaceruje po rownym, ale od znoszenia wózka to mi się taaakie muły zrobią ![]() Katarina - tę kostkę na brzuszku to ja nazywam kaloryferek ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-02-08 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | ||
Raczkowanie
|
Witam z bladym świtem
![]() Obiecałam, że będę bardziej aktywna ale jakoś mi to słabo wychodzi... ![]() Cytat:
U nas czasami pojawia się kupa ze śluzem i nie mam pojecia co może być tego przyczyną... Czasami wygląda jak białko kurze ![]() Cytat:
![]() |
#1686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie Andre może też wyczuwać brak tatusia ![]() U nas noc była jako taka. Mała zasnęła ok 20.30 a potem ok 22.30 tak strasznie zaczęła płakać, że żal serce ściskał. Ale uspokoiliśmy ją, nakarmiliśmy i spała do 4, to znów ją uspokoiłam, spała do 5, znów zasnęła i spała do 6.15 i po karmieniu do 8
![]() |
#1687 | ||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ja dzisiaj średnio wyspana bo o 3.30 obudziła mnie czkawka Filusia ![]() Dałam mu cycka, żeby się nie męczył, a potem i tak obudził mnie o 7. Nie chce dłużej spać, może dlatego że ucina sobie ładne drzemki w dzień, no cóż, zmuszać go nie będę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Młody leży w łóżeczku od 40 minut, nie płacze, nie woła, ale spać też pieron mały nie chce ![]() Idę się ogarnąć, bo za chwilę teściówka wpadnie, to będę mogła do sklepu skoczyć, pogoda niestety znowu do kitu i ze spacerku dzisiaj nici ![]()
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny...
Byłam dzis z malym u lekarza i mamy skierowanie do poradni specjalistycznej. Ta ranka wcześniej pięknie sie goiła teraz coś zaczęło się "paprać", pediatra powiedziała, że może to być alergiczne bo mały jest alrgikiem, ale lepiej to sprawdzić. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja tez nie spie...moje Malenstwo imprezowalo do 23.30, wstalo o 6.30 a teraz odsypia wczorajszy dzien. Bo caly dzien nie spala az wlasnie do tej 23. A ja poszlam o 2 spac, bo buszowalam na allegro. Tyle fajnych rzeczy znalazlam, tylko skad wziac na to kase i miejsce w domu ![]() Musze isc niedlugo na poczte. Zostalo mi troche Pampersów tych newborn, bo od tygodnia uzywamy juz 2 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będę testować dalej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
To i ja sie melduje,niedawno wstalismy
![]() ![]() Odespalam sobie troche wczorajszy dzien ale pospala bym jeszcze...
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
My szczepiliśmy 6 w 1 i maly super po tym się czuł... Malutki spał dziś od 22 do 2 potem do 5 i do 7 i tak u nas to wygląda codziennie on ma chyba jakiś budzik w sobie. Więc ja już nie narzekam, ale zazdroszcze wam strasnzie ze wogóle nie wstajecie w nocy, bo ja jeszcze się nie przyzwycziłam ![]() Przyznam Wam się ze ja z Małym na spacerze byłam tylko jeden raz ![]() ![]() Cytat:
![]() ale strasznie ciężki ... :-( ale poprosiłam dziadka zeby zrobił miejsce w piwnicy i zgodził się tylko musze znaleść kawałek materiału zeby go przykrywać. więc super bardzo się ciesze... A z Tz kłucimy się kto go ma prowadzić, bo on uważa ze ja nie potrafie nim jeździć... Cytat:
Znów mam tyle nauki ![]() Wczoraj byłam na "przeglądzie" i koniec POŁOGU , wszystko zagojonę modelowo ![]() ![]() Teraz tylko czekać na @... Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-09 o 10:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym mam prawie identyczny przybornik, tylko kremowy, ale tez te misie ![]() My za wiele razy tez nie bylismy, ale kilka razy. No, ale w styczniu byly te siarczyste mrozy a nasze dzieciaczki byly za malutkie, wiec sobie to wybaczam. Chociaz maja znow mrozy wrocic ![]() Do -5 stopniu mozna wychodzic ![]() współczuje nauki i trzymam kciuki za egzaminy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
DZiewczyny ja sie biore ze odchudzanie
![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item917467512_...najtaniej.html Ciekawe ile tym pokrece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
U mnie jak maly nie pojdzie na specer to caly dzien jest marudny ale jak pogoda jest brzydka i zimnica to nie wychodzimy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś Kofffaniusia ![]() ![]() a na 3 małych się ciśniemy, ale nie stać nas na wynajem ani kupno nowego, teraz już jestem bez pracy a Tż nie zarabia kokosów a z dziadkami mieszkając nie płacimy za czynsz, i inne bierzące opłaty typu woda, gaz prad...wiec oszczedzamy ![]() właśnie czekamy na matę ma przyjść lada dzień... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewuszki po dość dłuuuuugiej nieobecnosci.
Od czasu do czasu was ostatnio podczytuje ale juz i tak nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic. O porodzie nie bede pisac gdyz wlasciwie to juz temat nie na czasie a po drugie nie chciala bym straszyc dziewczyn ktore nas podczytują a są jeszcze przed porodem. Jednym słowem było ciezko. Po porodzie sie nie odzywalam gdyz z moim stanem tez nie bylo najlepiej.Ale najwazniejsze ze juz jest ok. Teraz slow kilka o Franciku. Jak juz pewnie wiecie urodzil się w wadze 4kg i mieżyl 66 cm. Pobilam rekord w szpitalu jesli chodzi o długosc dziecka ![]() ![]() Niestety wystąpil u mnie problem innej natury. Kiedy zadzwonilam do pracy zeby sie pochwalic maluszkiem uslyszalam ze moje stanowisko bedzie likwidowane i od kwietnia zostaje bez pracy.No coz chyba sie tego spodziewalam bo moja firma (baardzo znana w Polsce i na świecie) potrzebuje przeciez ludzi ktorzy ponad wszystko stawiają prace czyli praca na pierwszym miejscu a potem dom,rodzina itd. Do puki bylam bezdzietna , moglam siedziec po godzinach bylam dobra pracownicą ale jak juz mam dziecko to sie dla nich nie nadaje bo bede chodzic na zwolnienia lekarskie i nie bede juz tak zostawac dłuzej w pracy albo przyjezdzac w weekendy lub dni wolne od pracy no i wogole nei bede juz tak dyspozycyjna zeby wyjechac w delegacje itd Bardzo mnie to zdolowalo no ale coz trzeba jakos zyc dalej. Sory ze tak sie uzewnetrzniam ale mam straszliwego doła z tego powodu. Ide was teraz jeszcze poczytac i nakarmie maluszka bo to juz pora. |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
|
Nedzia to ty od kwietnia a ja już od lutego jestem bez pracy tylko ze u mnie było tak ze do 30 stycznia miałam umowę i dyrektorka stwierdziła ze po co jej pracownik który wróci dopiero w czerwcu i sobie nie dadzą razy przez pół roku same, tylko że wczesniej sobie dały rade... Mam to juz gdzieś, posiedze troszkę z małym w domu a potem oszukam czegoś lepszego, mam taką nadzieję...
A Ty się trzymaj , jakoś to będzie, ważne ze Franio jest cudownym chłopczykiem i pokaż nam go :P Franciszek świetne imię (mój tez by miał tak na imię tylko Tż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
a ja nie umiem krecic hula-hopem
![]() zreszta jak sobie pomysle ze mialabym tym wywijac a Adrian zaraz chcialby sie przykleic mi do nogi to odechciewa sie od razu. chyba sie przejde do dietetyczki i w ten sposob bede sie odchudzac ![]() ![]() Nedziu wspolczuje redukcji etatu ![]() ![]()
#1699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do @... karmisz piersią? Bo u mnie przy karmieniu jak na razie @ się nie pojawiła (prawie 3 miesiące) Cytat:
![]() Mój pracodawca musi mi zagwarantować, że po powrocie z wychowawczego wracam na moje dawne miejsce pracy. W sumie jest to uregulowane prawnie i gdyby oni się z tego nie wywiązali, to sprawa idzie do sądu. A jeśli podczas rozmowy kwalifikacyjnej pada pytanie na temat rodziny, również można to do sądu podać. A zwolnienie z pracy tylko dlatego, że ma się rodzinę to już w ogóle nie wchodzi w rachubę, przynajmniej na papierze. Ale wiele firm w Niemczech boi się o reputację, więc za bardzo w tych sprawach nie mieszają. A tak w ogóle to muszę się pochwalić. Wczoraj znów się dokształcałam z Tracy i odkryłam prawdopodobne przyczyny, dlaczego Sandra nie sypiała dłuższej drzemki niż 45 min w ciągu dnia. I doszłam do wniosku, że 1. była zbyt rozbudzona, 2. spała w zbyt jasno oświetlonym pokoju, 3. za szybko do niej przychodziłam, jak zaczynała się wiercić. Dziś nad tym popracowałam, położyłam ją o 10.30 i śpi do tej pory ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miała któraś kłopoty z pępuszkiem ? Tzn z jego wchłonięciem się? Bo mały ma lekka przepukline i nic się nie zmeinia... Myślałam o tych plasterkach na pepek... Stosowała któraś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie to jest dla mnie dziwne - bo co prawda pręży nóżki i co jakiś czas ma brzuszek jak balonik, ale ewidentnie na piersi się uspokaja, nie wypluwa i się nie denerwuje wcale. Dopiero jak np. puści sam i chce uciąć komarka, to po 5-10 minutach ryk się zaczynał (tak było wczoraj). Dlatego złupiałam i nie wiem, czy to skok, czy kryzys laktacyjny czy cholerna kolka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nedzia, ale on nie ma prawa zlikwidować twojego stanowiska pracy, kiedy ty jesteś na macieżyńskim, chyba że groziłaby plajta firmie! a z tego co piszesz, to nie ma takiej sytuacji. Moim zdaniem - nie znam się na tym super dobrze, ale trochę tak - spokojnie masz podstawy do pójścia do sądu pracy!! Przecież każdy by tak robił, i 3/4 kobiet po urlopach macierzyńskich nie miałaby gdzie wracać, a tak jednak nie jest!! Jak chcesz mogę się dopytać jak to wygląda, ale naprawdę ktoś cię tu robi w balona... A u nas dzisiaj troszkę lepiej, maluszek śpi od pół godziny, troszkę popłakiwał ale mniej znacznie niż wczoraj. A no i dziwny objaw - od kiedy dałam mu Bobotic to chyba właśnie jest lepiej, ale ciągle mu się coś w brzuniu przelewa... nie wie, czy to ma związek z odgazowywaniem, bo też za bardzo bączków nie puszcza a kupki nie robił od 12 godzin - jak na niego baardzo długo...
![]() |
#1702 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Mamusie jakiego koloru są owieczki które kupowałyście dla dzieciaczków? Bromi bo zamówiłam na tej aukcji co mi dałaś link a ona jest czarna........ Nie chce czarnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
jestem załamana
dostaliśmy ten masaż i 4 ćwiczonka do domu, takie lekkie, prawie jak zabawa, ale nic z nich nie wychodzi; mam robić takie serie 4x dziennie, ale nie umiem ![]() ![]() ![]() więc patrzę na moje dziecko, jak mi krzywo rośnie, jak się skręca, wiem co powinnam z nim robić i cholera, nie umiem, nie umiem, nie daję rady, mogę tylko patrzeć jak się krzywi i opóźnia w rozwoju coraz bardziej ![]() musiałam się wygadać :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczyny za wsparcie. Jak sie wejdzie na Wizaz to zaraz sie lepiej robi człowiekowi
![]() Belladonno z tego co wiem to oni mogą mi to zrobic gdyz po macieżynskim konczy sie juz okres ochronny ale jak bys miala jakies inne informacje to bardzo cię proszę dowiedz sie dla mnie bo juz sama nie wiem co mam robic. Troche was nadrobilam, Brombusiu dziekuje za pamięć ![]() Aha i macie ślicznie dzieciaczki Niebawem pochwale sie tez moim słodziakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
Dobra odwołuje pytanie o owcy... nie pytajcie dlaczego bo się wstydze przyznać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() głowa do góry, na pewno dacie radę. Początki są zawsze trudne. I może porozmawiaj ze specjalistą, dowiedz się jak uspokoić dziecko w takiej sytuacji Zresztą, czy na początku nei powinien robić tego właśnie rehabilitant? Przecież oni wiedzą jak się do tego zabrać, gdzie uciskać itd. Nie wiem, bo się na tym nie znam, ale przecież jako dorośli to też nie robimy sobie rehabilitacji sami, tylko robi to ktoś, kto się na tym zna ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie
![]() byłam dziś u lekarza z Agusią no i wszystko w porządku z nią jest i wyniki moczu też dobre ![]() ![]() ale się dziś wsciekłam ![]() ![]() zamówiłam sobie ten LEŻACZEK i co się okazało!! NIEWYSŁALI GO JESZCZE BO PRZEOCZYLI PRZESYŁKE i dalej u nich lezy no i niby jutro mam go już wkoncu dostać a w piątek mieli juz przelew ![]() ![]() a dziewczyny powiedzcie mi co to za owieczki co o nich piszecie? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bell z tego co ja wiem to Nedzia ma rację, gdy ją zwolnią to przysługuje jej zasiłek macierzyński do końca macierzyńskiego. A kobieta jest chroniona tylko do momentu porodu - okres urlopu macierzńskiego nie jest okresem ochronnym... MIAŁAM FARTA ZE UMOWA MI SIĘ NIE SKOŃCZYŁA 30 LISTOPADA BO ZOSTAŁABYM BEZ NICZEGO :-( smutne ale prawdziwe takie mamy prawo :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
Witam Was was wszystkich serdecznie - wreszcie udało mi się przeczytać cały wątek do końca. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, kiedyś pisałam wam o swoich ciążowych problemach - cukrzyca ciążowa, cholestaza i cytomegalia w 3 trymestrze ciąży. Na końcu doszło mi jeszcze zagrożenie rozejścia spojenia łonowego i tak 18 grudnia wylądowałam na cc (tp miałam na 27.12). Na szczęście moja mała Lenka urodziła się bez zmian po cytomegali (czyt. wad wrodzonych), ale niestety wyszło, że dostała w spadku po mnie cytomegalie (wrodzona). W związku z powyższym na początku stycznia trafiłyśmy do szpitala Jana Pawła II w Krakowie, tam została gruntownie przebadana czy aby na pewno cytomegalia nie zdążyła nabroić czegoś w jej małym organiźmie (m.in. badanie słuchu, dna oka, punkcja lędźwiowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||
Zakorzenienie
|
Nedzia
![]() Witaj z powrotem ![]() I Francika zdjęcia chcę tu widzieć, jeszcze dzisiaj ![]() Co do pracy, to bardzo mi przykro, że Cie tak potraktowali, niestety w naszym kraju matki w pracy ciągle traktowane są jako gorszy typ pracownika ![]() Nedzia to wiosną umawiamy się na spacerek razem, może po parku chorzowskim? I Monia też ma blisko, to się koniecznie musimy spotkać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Lenka rozwija się prawidłowo, teraz już będzie tylko lepiej ![]() Podaj mi na PW dane do listy, to Cię dopiszę ![]() I pokaż nam tutaj swoją córcię.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.