|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
BAN stały
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
hej mamusie
wpadam szybko bo ten net na kartę strasznie wolny no i kaska na nim leci szybko... także najważniejsze rzeczy popatrzę i wszystko. popatrzę na jakieś dodatkowe pakiety może coś się ugra...bynajmniej nie nadrobię nigdy, a nawet nie dam rady tej części przeczytać po pierwsze dziękuję wam bardzo za pamięć i pomoc po drugie napiszę co u nas (Unholy pewnie przekazywała . poza tym je jeden słoiczek dziennie tak całe popołudnie męczy bo mało kiedy zje cały naraz. jak nie ma kaszki to dodaję ugotowanej manny i ok. zwiększyłam ilość i wrzucam na mały słoik ok 2,5 dużej łyżki. czytałam że po tej 2 miesięcznej ekspozycji ożna dawać bez większych ograniczeń gluten. potem wieczorem ok 18-19 je kaszkę i cyc na żądanie i taka to dieta dzieciaczka. waży 8200. tutaj lekarz przyjmuje razem z chorymi ludźmi co mi się nie podoba ale teraz idziemy w sierpniu na szczepienie to jakoś przeżyję. Amelka dużo leży na brzuszku, jest w ciągłym ruchu. przewraca się a teraz zaczęła z pozycji na brzuszku siadać.na czworakach ługo uniesiona jest. siedzi też dość długo sama. mówi na, ta, gr, i krzyczy jak tatę widzi ![]() to tak z grubsza co u nas, mam nadzieję że u was ok. napiszcie mi proszę co u Maciusia bo nie doczytam ![]() potem zajrzę buziaczki kochane |
|
|
|
#2252 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczny o rany dziewczyny ale mnie naszla ochota na przemeblowanko i dokupienie jakiś gadźecików ![]() JUtro mija nam 3 rocznica ślubu ciekawe co ten mój tżcior wymyśli. A może wy mi podsuniecie jakiś pomys jak go zaskoczyć??? jestem cay dzień w domu to mogę pokombinować a tak za bardzo nie mam pomyslu co zrobić zeby go powalić na kolana ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Cytat:
ten fioletowy model ITEA ladniejszy |
|||
|
|
|
#2253 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ciesze sie, ze u Was ok ![]() zagladaj jak tylko bedziesz miala mozliwosc tylko nie dopatrzylam, ze on ma tylko 18mm a ja sie juz przyzwyczailam do mojego kudlacza, ktory ma 5cm
|
|
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
A no to króciutki, ja też wole kudlate
ten mi się też podoba ale kurde też tylko 17 mm http://www.allegro.pl/item916461443_..._reliefem.htmlalbo ten http://www.allegro.pl/item916461429_..._reliefem.html kurde a jak ja szukalam dywanow to glupia i***** nie pomyslalm zeby spojrzec na allegro i kupialam to co bylo u nas a tez az mnie oczy szczypia ;/ a ja szukam jakiejś bluzki takiej luższej albo sweterka ale kurde nic nie mogę znależć u nas w sklepach też takie oklepane a ja bym chciala cos szalowego żeby mojej "ulubionej" szwagerce szczena opadala <hahaha>
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-02-09 o 20:02 |
|
|
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak obserwowalam hodowle warzyw w ogrodku mojego dziadka i sasiada. Ile oni chemii uzywali... nie wiem, czy bez niej nic nie urosnie, ale ja wyrazilam swoje zdanie, ze to wcale nie rozni sie od sklepowego, wiec po co sobie robic robote Byli oburzeni oczywiscie ![]() Cytat:
Tulipfever, moj syn od miesiaca-dwoch uwielbia lezec na brzuchu, wczesniej byly ryki i tez specjalnie go nie zmuszalam do tego, tylko kilka razy dziennie na kilka minut kladlam w tej pozycji. Ostatnio cwiczymy rownowage, bo nam zalecila lekarka, czyli Antos siedzie i staram sie mu pokazywac przyciskajac dlonie do podloza, ze tak mozna lapac rownowage. Nie robie tego jakos systematycznie, tylko przy okazji. Zreszta widze, ze Antonio sam zaczyna lapac o co chodzi, bo czesciej wychyla sie do przodu po zabawki i jakos nie pada na buzie czy boki. Zaczyna tez coraz czescie prostowac rece w lokciach i podnosic przy tym dupke, widze tez, ze go strasznie denerwuje, ze nie umie uchwycil zabawki, ktora rzucil za daleko, a nie wszedzie da sie dopelznac ![]() Dzis cwiczac przewroty tak sie turlal, ze zaturlal sie az po stol i uderzyl sie o noge. Bylo troche placzu, ale musi sie nauczyc . Nie bylo zadnego guza na glowce i szybko o tym zapomnial Skierko, milo cie znowu czytac ciesze sie, ze u was wszystko w porzadku!
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-09 o 19:59 |
||
|
|
|
#2256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zupelny brak pomyslow i inspiracji Urzadzam sie juz dwa lata i skonczyc nie moge Za to zaczelam myslec o przeprowadzce![]() Dziekuje bardzo za wszystkie kciuki . Podaje malej syrop i czekam . Bylo lepiej a na wieczor znowu gorzej, teraz spi to moje biedactwo.Dziewczyny normalnie serce mi sie kroi jak patrze na moja dzidzie . Jest taka przygaszona. Ciagle chce na rece. Najlepiej spi jej sie w moich ramionach...Ehh, aby do jutra. Moze bedzie lepiej![]() Katarzynka nie wiem ile procent ma ta smietana ![]() Marica obejrzalam filmik i dla twojej niuniFajne dywany ale ja mam problem ze zdecydowaniem sie na wszystko wiec nie pomoge ![]() Skierka witaj Macius ma sie lepiej ale to pewnie Eleeri zaraz ci napisze
|
|
#2257 |
|
Rozeznanie
|
a taki wochacz??? czy koniecznie chcesz z kwiatkami? http://www.allegro.pl/item913788473_...mrdywanek.html
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- te tez fajowe http://www.allegro.pl/item901720516_...ochacz_mr.html http://www.allegro.pl/item904216955_..._venus_mr.html http://www.allegro.pl/item888669239_...e_dywanek.html |
|
|
|
#2258 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
syla mam nadzieje, ze do jutra jej sie poprawi
![]() wuobrazam sobie jaka jest bidulka Cytat:
nie chce zeby byl za ciemny bo mam ciemna tapete ale musi byc ciemniejszy niz moj ecru bo sie strasznie brudzi braz odpada - mam w salonie fiolet
|
|
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomylilam Matiego z Maciusiem
|
#2260 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okropnosc...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Skierko jak dobrze Cie widziec! Aneczka juz zapadla w sen. Jeszcze w dzien przeszlysmy sie na spacer, tym razem mialam Ja w nosidle. Milo miec coreczke tak blisko siebie A potem polozylysmy sie w lozku, troche possala cysia i zasnela. Ja tez. Chrapalysmy az do 18, wstalam, upieklam ciasto, nakarmilam coreczke i wrocil maz. Jednym slowem- udany dzien
|
|
#2261 |
|
Ola-Unhola
|
Svinecko, mnie też bardziej podoba się ITEA, ten pierwszy który wkleiłaś
Ja muszę dzisiaj wybrać, bo chce, żeby doszły na czwartek - mam gości tłusto-czwartkowych
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() temp ma to do siebie ze na wieczor rosnie, nie wiem dlaczego strasznie mi jej szkoda i ciebie tez a jakie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu chwale sie dzieckiem ---> TUTAJ
![]()
|
#2264 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu Antonio oczywiscie cud miod
|
|
#2265 |
|
BAN stały
|
Tuli ja ok, okres miałam ale teraz od miesiąca cisza - temp niska owulacji ani widu ani słychu.... pewnie teraz nie wiadomo kiedy będzie sexik
na dziś dobranoc mówię jutro zajrzę |
|
|
|
#2266 |
|
Ola-Unhola
|
Śliczny chłopczyk z Antosia
|
#2267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
![]() Wczoraj jak byłam na ciuszkach(były wszystkie po 1 zł ) to moja mama widziała jak jakaś starsza babcia kradła. Wsadziła sobie pod kurtkę. Cassandra Kubuś brawo (jak zwykle) Dzielnie znosi przeprowadzkę Przysypia Ci przy wieczornej butli? Jak dla mnie kącik o książce i filmie dobra rzecz ![]() marica5 Martynka i ten kojec ciekawy ![]() Wojtusia ja jestem teraz pierwszy miesiąc na zasiłku z UP. Musisz mieć przepracowane 12 m-cy w ciągu ostatnich 18. Modlę się żeby mnie nie wezwali z ofertą pracy Cytat:
![]() skierka1981 no nareszcie !!! Cieszę się, że wszystko się powoli układa Cytat:
Biedne maleństwo ![]() Mariolka Twój Antoś jest taki śliczny Marcelku wszystkiego najlepszego ![]() W nocy wstawałam tylko 5 razy Amelka obudziła się zadowolona i wyspana o 5:30
|
|
#2268 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekujemy
![]() a taki? http://allegro.pl/item916699310_dywa..._4_kolory.html kolor 792 pink nie to co ITEA ale moze byc
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
witaj skierko,kope lat
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-09 o 21:20 |
|
|
|
#2270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, te 3/4 dziewczyn to rozumiem ze na priva do Ciebie pisały skoro wiesz ze az tyle ich jest ![]() a może się pomyliłaś w obliczeniach i wszystkie się z Tobą zgadzają Cytat:
dobrze ze juz jestes ![]() Cytat:
|
|
|
#2271 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a skad wiesz, ze nie wyslalo? ![]() koncze dyskusje z Toba bo jak juz wiele razy sie przekonalam nie ma ona najmniejszego sensu ![]() a swoimi dwoma postami mnie dzis zabilas - i nie bede juz na ten temat sie rozpisywac bo dopiero musialabym byc NIEGRZECZNA nie pisz juz w moim kierunku jak mozesz ok? narka
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już od dawna nawet nie czytam Twoich postów dla mnie od dawna nie istniejesz na forum
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2010-02-09 o 21:35 |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() milo mi, mam nadzieje, ze to bedzie ostatni Twoj post, na ktory musialam odpisac EOT
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Skierko, witaj kochana
W wolnej chwili napisze liste w kąciku kulturalnym ![]() Cytat:
![]() A Antoś Cytat:
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-02-09 o 21:41 |
||
|
|
|
#2275 |
|
BAN stały
|
mamusie a co to za nerwowa atmosfera na forum??
dziękuję za miłe przyjęcie jeszcze popatrze na jakies pakiety danych i idę spać bo Amelka już śpi - dalej przesypia nocki - a i jeszcze ma 2 ząbki chcę poszukać info o jakiś dotacjach do działalnośći = muszę sie czymś zająć koniecznie bo czas mi ucieka a praacować trzeba. jeszcze myślę co i jak ale coś muszę wykominować. a może któraś z was prowadzi swoją działalność i może mi na priw z grubsza nakreślić wsystko?? oki dobranoc dzieki cass Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-02-09 o 21:45 |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim bardzo dziekuje za mile slowa tutaj i za komentarze
wiec sie nie myle Wy tez widzicie te chochliki w oczach i tego ananasa co mi rosnie... ![]() ![]() Zapomnialam napisac, ze najbardziej ulubiona zabawa Antosia polega na tym, ze on na rekach taty i uciekaja, a mama ich goni ![]() Wtedy to jest smiechu i pisku....
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Ehh ostatnio coraz mniej chętnie wchodzę na ten wątek, tyle tu złości wycieka i niemiłych słów pada
![]() (Nie było to skierowane do nikogo konkretnie, takie luzne refleksje- więc nie zlejcie mnie bo ja wrażliwy człek jestem ![]() ![]() Lece spać bo moje chłopaki juz dawno chrapią
|
|
#2278 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
skierko gratuluje zabkow
i super, ze Amelka cale noce przesypia zazdroszcze
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba tez lubia tą zabawę. A najlepsza dla niego to : "Ujezdzanie konia"
|
|
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cass Kubuś niesamowita postępy robi Skierko, jak dobrze że jesteś Megi dziękujemy za komentarze Mariolu, Antoś...sama wiesz pokręciłam moim kółeczkiem i biorę się powolutku do spania (jeszcze tylko pranie rozwieszę, sprzątnę kuchnie, nakarmię małą bo się pewnie zbudzi i wykapię się
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

. poza tym je jeden słoiczek dziennie tak całe popołudnie męczy bo mało kiedy zje cały naraz. jak nie ma kaszki to dodaję ugotowanej manny i ok. zwiększyłam ilość i wrzucam na mały słoik ok 2,5 dużej łyżki. czytałam że po tej 2 miesięcznej ekspozycji ożna dawać bez większych ograniczeń gluten. potem wieczorem ok 18-19 je kaszkę i cyc na żądanie i taka to dieta dzieciaczka. waży 8200. tutaj lekarz przyjmuje razem z chorymi ludźmi co mi się nie podoba ale teraz idziemy w sierpniu na szczepienie to jakoś przeżyję. Amelka dużo leży na brzuszku, jest w ciągłym ruchu. przewraca się a teraz zaczęła z pozycji na brzuszku siadać.na czworakach ługo uniesiona jest. siedzi też dość długo sama. mówi na, ta, gr, i krzyczy jak tatę widzi 

(przynajmniej ja).
... nawet nie wiem w jaki kolorze zrobić wc na dole - a to najmniejsze pomieszczenie
... ogólny brak koncepcji 
Urzadzam sie juz dwa lata i skonczyc nie moge
. Podaje malej syrop i czekam
. Jest taka przygaszona. Ciagle chce na rece. Najlepiej spi jej sie w moich ramionach...Ehh, aby do jutra. Moze bedzie lepiej
dla twojej niuni

Nie patrzyli czy w kapuscie jakies dzdzownice siedzą, wszystko za koleja szło do maszyny szatkującej
Okropnosc...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Biedne maleństwo