Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 18:44   #3451
lisnov
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Niby R.... mogło być lepiej
I - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, jabłko, herbata czarna z dwoma łyżeczkami syropu malinowego -> zapomniałam o warzywach
II - miska zupy warzywnej z warzywami i kaszą
III - 150 g serka homogenizowanego waniliowego
IV - 50 g kszy gryczanej, groszek zielony, krokiet z kapustą i grzybami, herbata czarna z dwoma łyżeczkami syropu malinowego
V - dwie gotowane marchewki, garść mieszanki orzechów (włoskie, ziemne)
VI - kubek zupy pomidorowej
VII - 200g serka wiejskiego
Wiem co źle zrobiłam dlatego nie proszę o ocenę jakościową, tylko powiedzcie mi czy przekroczyłam 1500 kcal. Boje się liczyć bo zawsze strasznie zawyżam.
Pytanie: Mówiliście, żeby przerzucić nnkt na kolację. Tylko jest mały problem. Ja zawsze na kolacje jem białk + warzywo, najczęściej marchewka + mieszanka orzechów. W związku z tym, iż szybko się robie głodna, rozbijam kolacje. Jem orzechy i warzywo 3 h przed snem i białko 1h przed snem. Ale trzeba uważać na połączenie węgle+ tłuszcze. Co robić ?
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:48   #3452
La Cannelle
BAN stały

Utrzymanie:

I Śniadanie
Owsianka na mleku sojowym (szklanka mleka, 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrębów, po pół gruszki i banana, suszone śliwki, siemię lniane, cynamon)
II Śniadanie
Grahamka z pasztetem wegetariańskim, wieśniak z pomidorami
Obiad
1. Krem brokułowy
2. Paella (ryż, krewetki, pierś z kurczaka, warzywa)
3. Garstka mieszanki studenckiej, jabłko
Kolacja
Jajecznica z dwóch jaj na oliwie + cebula, szynka sojowa, ser
Kromka razowca

Proszę o ocenę.

Edytowane przez La Cannelle
Czas edycji: 2010-03-07 o 15:49
La Cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:48   #3453
Marzeniatko
Zakorzenienie

Mircia14,
Cytat:
R (moje początki):
śniadanie (7:00) - dwie kromki chleba żytniego z baaardzo cienką warstwą dżemu wiśniowego do tego mała miseczka muesli z mlekiem, herbata z owoców leśnych całkiem okej, sporo węgli, ale to śniadanie - kop energii z rana, żeby rozkręcić metabolizm, więc można jednak brakuje mi tu jakiegokolwiek warzywa
II śniadanie (10:15) - kromka chleba żytniego z wędliną, jabłko, 125ml mleka czekoladowego mleko czekoladowe proponowałabym zamienić na coś pożywniejszego, np. jogurt z otrębami, drugi owoc, serek wiejski itp.
obiad (13:00) na niego niestety nie mam wpływu, bo muszę jeść w szkole, ale jem mniejsze porcje - rosół, kotlet z kurczaka panierowany , ziemniaki i dużo surówy z białej kapusty, kompot jeżeli już jesteś zmuszona do jedzenia gotowego obiadu jaki Ci podają, to można zastosować kilka trików, np.:
+ jeżeli jesz ziemniaki to najlepiej bez sosu (same w sobie ugotowane ziemniaki nie są na tyle tuczące, dopiero z dodatkiem tłustych, podbijanych maką sosów nabierają swoich wartości kalorycznych, które idą nam w boczki )
+ panierkę z kotleta czasami po prostu można "zdjąć" mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi, to właśnie w panierkę wsiąka najwięcej tłuszczu, sam w sobie kotlet jest mniej "szkodliwy"
+ jedzenie zaczynaj od surówek/sałatek, wtedy nasycisz się "zieleniną" i możliwe, że zostawisz część obiadu, bo już po prostu nie będziesz głodna

podwieczorek (16:00) - sałatka (papryka czerwona, kukurydza i sałata zielona), pół średniego kotleta już nie panierowanego (bo w domu ), pomarańcza nie jestem za jadaniem po obiedzie owoców, bo owoc to fruktoza, a fruktoza = cukier + woda, lepiej w to miejsce zjeść więęęęęcej sałatki
30 minut ćwiczeń
kolacja (18:30) - pół serka wiejskiego ze skrojoną połową jabłka i trochę mleka czekoladowego widzę masz słabośc do mleka czekoladowego co do mleka opinia jw.
co do owocu po obiedzie również jw.
i dlaczego tylko pół serka wiejskiego?
i dlaczego o 18:30 już po kolacji? pamiętaj, że ostatni posiłek spożywamy do 2-3 godziny przed snem
jw.
zadbaj o warzywa

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2010-02-09 o 18:50
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:52   #3454
mircia14
Zakorzenienie

Marzeniątko, dziękuję Ci za tak szczegółową ocenę, szczególnie za rady dotyczące obiadu, bo niestety cały dzień poza domem - no muszę jeść ten obiad
Jeśli chodzi o mleko czekoladowe to cała moja szkoła je pije - sprzedawane jest czekoladowe, waniliowe, truskawkowe 250ml po 50gr i jest na nie szał i nie mogę się oprzeć. Ale od jutra się postaram
Za resztę uwag również serdecznie dziękuję (o tych owocach to nie miałam pojęcia - czyli mogę je jadać tylko do obiadu) ?
Muszę znaleźć jakieś ciekawe podwieczorki, bo na kolację to nie ma problemu
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:53   #3455
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
I - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, jabłko, herbata czarna z dwoma łyżeczkami syropu malinowego -> zapomniałam o warzywach
IV - 50 g kszy gryczanej, groszek zielony, krokiet z kapustą i grzybami, herbata czarna z dwoma łyżeczkami syropu malinowego
Wiem co źle zrobiłam dlatego nie proszę o ocenę jakościową, tylko powiedzcie mi czy przekroczyłam 1500 kcal. Boje się liczyć bo zawsze strasznie zawyżam.
Pytanie: Mówiliście, żeby przerzucić nnkt na kolację. Tylko jest mały problem. Ja zawsze na kolacje jem białk + warzywo, najczęściej marchewka + mieszanka orzechów. W związku z tym, iż szybko się robie głodna, rozbijam kolacje. Jem orzechy i warzywo 3 h przed snem i białko 1h przed snem. Ale trzeba uważać na połączenie węgle+ tłuszcze. Co robić ?
moim zdaniem jesli wyrzucisz ten homo waniliowy i dodasz wiecej warzyw i owoce to bedzie bardzo fajnie. mam nadzieje, ze krokiet nie kupny/mrozonka, a domowy i ze pomidorowa nie taka woda, a z kawalkami warzyw, bo taka na dlużej syci. Tyle posiłków powinno ci troche podkrecic metablizm. Na kcal sie nie znam, nie pomoge. pozrawiam.
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:54   #3456
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Marzeniątko, dziękuję Ci za tak szczegółową ocenę, szczególnie za rady dotyczące obiadu, bo niestety cały dzień poza domem - no muszę jeść ten obiad
Jeśli chodzi o mleko czekoladowe to cała moja szkoła je pije - sprzedawane jest czekoladowe, waniliowe, truskawkowe 250ml po 50gr i jest na nie szał i nie mogę się oprzeć. Ale od jutra się postaram
Za resztę uwag również serdecznie dziękuję (o tych owocach to nie miałam pojęcia - czyli mogę je jadać tylko do obiadu) ?
Nie, no nie ma jakiejś konkretnej reguły co do tych owoców, jednak ja jestem zdania, że najlepiej je jeść od rana, a im bliżej snu i ostatniego posiłku tym w posiłku powinna przeważać ilość białka.

B L O G

Stary 2010-02-09, 18:58   #3457
mircia14
Zakorzenienie

Sory, że tak drążę, ale w takim razie czym powinien się różnić w zawartości skł. odż. podwieczorek od kolacji ?
Stary 2010-02-09, 19:03   #3458
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
moim zdaniem jesli wyrzucisz ten homo waniliowy i dodasz wiecej warzyw i owoce to bedzie bardzo fajnie. mam nadzieje, ze krokiet nie kupny/mrozonka, a domowy i ze pomidorowa nie taka woda, a z kawalkami warzyw, bo taka na dlużej syci. Tyle posiłków powinno ci troche podkrecic metablizm. Na kcal sie nie znam, nie pomoge. pozrawiam.
Nie wyrzuce serka, codziennie pozwalalm sobie na cos slodkiego bo inaczej dopadna mnie kompulsy. Z czasem sprobuje je wyeliminowac.
Krokiet jak najbardziej kupny, nie umiem gotowac. Ale wyjatkowo sie trafil wiec nie ma co plakac.
Pomidorowa jasne ze woda, taka lubie najlepiej, z warzywami to tylko krupnik, do pomidorowki nie wrzuce nic.
Dzieki
Stary 2010-02-09, 19:04   #3459
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Sory, że tak drążę, ale w takim razie czym powinien się różnić w zawartości skł. odż. podwieczorek od kolacji ?
Podwieczorek i kolacja powinny się przede wszystkim różnić liczbą węglowodanów. Podczas kolacji powinniśmy spożywać białko i tłuszcze roślinne (czyli przeważają), ale z NIEWIELKĄ ilością węglowodanów (w podwieczorku może być ich więcej, np. proporcja 1:1 białka:węgle), często się własnie wspomina o kolacji pełnobiałkowej na redukcji - ale wiadomo, nie da się nie zjeść w ogóle węglowodanów bo poszególny produkt składa się z b/t/w. Mam nadzieję, że udało mi się to w miarę jasno wyjaśnić.

B L O G

Stary 2010-02-09, 19:07   #3460
mircia14
Zakorzenienie

Tak, rozumiem.
Dzięki
Stary 2010-02-09, 19:08   #3461
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Nie wyrzuce serka, codziennie pozwalalm sobie na cos slodkiego bo inaczej dopadna mnie kompulsy. Z czasem sprobuje je wyeliminowac.
Krokiet jak najbardziej kupny, nie umiem gotowac. Ale wyjatkowo sie trafil wiec nie ma co plakac.
Pomidorowa jasne ze woda, taka lubie najlepiej, z warzywami to tylko krupnik, do pomidorowki nie wrzuce nic.
Dzieki

a np. miód nie jest wystarczajaca słodki żeby cie zasłodzic?
Stary 2010-02-09, 19:11   #3462
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. 1/2 kabanosa, grahamka z szynką,pomidorem,cebulą
  2. 3 małe ogórki konserwowe,sucha bułka jasna+ 2-3 łyżeczki pasztetu(wyjedzona resztka Profi z pudełka)
  3. pierś kurczaka,smażona na oleju kujawskim,450g warzyw na patelnię żółtych (sporo ziemniaków,kukurydzy) + FURAAAA przypraw typu chili,sambal,zioła prowansalskie, 2 piwka
  4. planuję jajko na miękko,ze 2-3 plastry polędwicy

i jak??

aha.wieśniak ze szczypiorkiem 150g wpadł ok.13

Edytowane przez Irish lady 28
Czas edycji: 2010-02-09 o 19:16
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:14   #3463
Black Cat
BAN stały

U.

6.40 śn. owsianka z orzechami laskowymi, suszonymi śliwkami, otrębami śliwkowymi i pestkami słonecznika; 250 ml mleka 2% + 3 łyż miodu.

superespresso (4h snu ;(( )

ponad pol l wody.....

11 II sniadanie: (kupna sałatka TukanSaladBar) 200g, avokado, orzeszki ziemne, paluszki krabowe, majonez, sok z cytryny, przyprawa curry
kajzerka sezamowa z masłem
1 ciastko shortbread
zielona herbata

14.30 Obiad: duży kotlet mielony smażony w panierce itp (pycha był! ), porcja ziemniaczków gotowanych, buraczki tarte
Deser: 2 czekoladki advokatki

17.40. Podwieczorek: garść laskowych, dwa kawałki makowca polukrowanego, kawa z mlekiem

20.40 Kolacja; 2 kromki pszennego z :
- masłem, almette ziołowym, tuńczykiem wsw, papryką czerwoną, rzodkiewką, koprem
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:14   #3464
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
a np. miód nie jest wystarczajaca słodki żeby cie zasłodzic?
Naprawde dziekuje za rady ale ja jestem dziwna, cholernie wybredna i w ogole nie stad. Nienawidze miodu. Jak juz kiedys wspominalam, na razie tylko systematyzuje posilki i staram sie stosowac Wasze zasady ale nie dajmy sie zwariowac. Aha i jeszcze nie chcialabym przekraczac tego 1500 kcal ale tego juz nie jestem w stanie zweryfikowac.... Bardziej restrykcyjnie podejde do jedzenia w kolejnym etapie, jak juz schudne pare kg i waga sie zatrzyma. A schudne na pewno bo przedtem jadlam duzo i kompulsywnie Pozdrawiam.
Stary 2010-02-09, 19:21   #3465
Fankaus5olga
Zadomowienie

Moje Uuuu:
Śn; 3 grzanki razowe z ; masłem orzechowym
miodem
powidłami śliwkowymi
Kawa z mlekiem, 2 kostki gorzkiej czekolady
2śn; Duuże jabłko , serek homo waniliowy z wrzuconymi nerkowcami i ziemnymi w miodzie
Ob; Filet z pangi w sosie śmietanowym , ziemniaczki z cebulką, parowane brokuły
P; Pączek z malinami
kromka razowca z masłęm,twarogiem i dzemem truskawkowym
K; Omlet z pomidorami,szynką i żółtym serem
po;soczek pomarańczowy, kawałek chałwy waniliowej

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:21   #3466
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Naprawde dziekuje za rady ale ja jestem dziwna, cholernie wybredna i w ogole nie stad. Nienawidze miodu. Jak juz kiedys wspominalam, na razie tylko systematyzuje posilki i staram sie stosowac Wasze zasady ale nie dajmy sie zwariowac. Aha i jeszcze nie chcialabym przekraczac tego 1500 kcal ale tego juz nie jestem w stanie zweryfikowac.... Bardziej restrykcyjnie podejde do jedzenia w kolejnym etapie, jak juz schudne pare kg i waga sie zatrzyma. A schudne na pewno bo przedtem jadlam duzo i kompulsywnie Pozdrawiam.
rozumiem, pozdrawiam
Stary 2010-02-09, 19:23   #3467
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: 2 kromki razowca z margaryną, szynką drobiową i pomidorkiem, jajecznica z 2 jaj (na łyżeczce oleju) + herbata zielona

II: duża buła szkolna z sezamem-szynka, ser, pomidor, ogorek, kap.pekinska, kukurydza

III: banan i mandarynka

IV: ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, pulpet z mielonego indyczego, kapusta kiszona + herbata zielona

V: 2 kromki mieszanego z margaryną, szynką drobiową i papryką + herbata zielona

proszę o oceny i wskazówki )
Stary 2010-02-09, 19:25   #3468
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  2. 3 małe ogórki konserwowe,sucha bułka jasna+ 2-3 łyżeczki pasztetu(wyjedzona resztka Profi z pudełka)
  3. pierś kurczaka,smażona na oleju kujawskim,450g warzyw na patelnię żółtych (sporo ziemniaków,kukurydzy) + FURAAAA przypraw typu chili,sambal,zioła prowansalskie, 2 piwka

i jak??

Ty to chyba ogólnie piszesz te jadłospisy, żeby innych prowokować. Codziennie dajesz podobne, wszystkie na U, a jedzenia mniej niż na R. Większość pisze, że za mało, a Ty ciągle to samo. To już nudne jest.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:54   #3469
natul
Raczkowanie

I ciemna bułka, posmarowana cienko majonezem, sałata, szynka, ogórek zielony
II jabłko
III buraki smażone plus filet z kurczaka mniam
IV 5 kokosanek !! wrrrr
V pół bułki ogórek szynka cienko majonezu
natul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:07   #3470
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • płatki tropikalne,zalane mlekiem 3,2%, wkroiłam banana,mandarynkę,ananasa z puszki, 2 kostki czekolady. do tego puszka tuńczyka w oleju,kromka razowca z szynką i cebulą czerwoną
  • 2 tosty z serem żółtym,keczupem,jajko na miękko,sok pomarańczowy (z miąższem..pycha)
  • pączek z dżemem,lampka wina (poczęstunek w pracy-przedwczesny TŁUSTY CZWARTEK)
  • 1/2 kurczaka z rożna, bukiet surówek (400g), 3-4 ziemniaczki,mizeria
  • naleśnik ze szpinakiem i czosnkiem,kubek fasolowej bez mięsa
  • jabłko + 1/2 homo z malinami

ocenicie??
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:07   #3471
ChunKy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natul Pokaż wiadomość
II jabłko
IV 5 kokosanek !! wrrrr

co to jest??
jak dla mnie ani R ani U ani P
ChunKy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:09   #3472
malagwiazda3
Raczkowanie

Marzmaniatko dziekuje za ocene
Wlasciwie to pierwsze sniadanie bylo tym drugim (to byl placek owsiany na teflonie), pozno wstalam,.
Wiem, ze lepszy wlasny sosik, ale skonczyl mi sie przecier dlatego ten sosik dalam( 100g 40 kcal, W 10g, to z warzywkami ja dalam bez nich i tylko dwie lyzki)
makrela byla ze szczypiorkiem i pomidorem, a jadlam ja o 17:30
kolacje jem o 20:30-21, zawsze serek wiejski i dodaje chudej wedlinki drobiowej, bywa, ze dodaje, szczypiorek albo pomidor, rzodkiewka.

I czy ktos moze mi jeszcze ocenic moje posilki na jutro R

I Ś jajecznica (2 jajka+bialko) na teflonie, 50gr pokrojonej piersi (przed aerobami)

IIŚ 2 kromki pelnoziarnistego na kazdej 5 plasterkow drobiowej (1 ma 4,4g, 5 kcal, ), pomidor, jablko/grejpfrut (mam nadzieje, ze takie po treningowe moze byc, nie bardzo mam wtedy ochote na ryz, czy makaron , zwlaszcza, ze to sniadanie)

O łupacz 190g (na parze), makaron razowy 70g, brokuly, kalafior (na parze)

P tunczyk z wody 130 g, pomidor, salata, ogorek, rzodkiewka, orzechy nerkowca( ile tych orzechow mozna zjesc gramowo? 100g 573kcal)

K serek wiejski lekki150g, 3 plasterki wedliny drobiowej jw., jakies warzywko

Dziekuje za ocene i mam jeszcze jedno pytanie jak to wychodzi tak mniej wiecej kalorycznie i jak jest z tym bialkiem nie przesadzam z nim?, wedlina ma 20g b w 100g?? czego moge dodac, czego odjac??
waze 58kg
Jeszcze raz z gory dziekuje za ocene

Edytowane przez malagwiazda3
Czas edycji: 2010-02-09 o 20:59
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:09   #3473
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

U
1. Bułka z masłem, szynką, jajkiem, ogórkiem, pomidorem + 200 g serka wiejskiego ,kawa z mlekiem
2. jabłko, jogurt naturalny
3. Duży kawał łosossia +3 ziemniaki , 200 g surówki
4. grejfrut
5. serek wiejski z orzechami
Prosze o ocene

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:11   #3474
Sialalalala
Rozeznanie

Cześć R

1. bułka pełnoziarnista z filetem z indyka wędzonym, pomidor, ogórek, sałata cebula; mały pomarańcz

2. tuńczyk w oleju własnym

3. 'naleśniki' : z 6 łyżek płatków owsianych zmielonych, z 4 otrębów pszennych, pół szklanki mleka 2%, białko na paru kroplach oliwy z oliwek smażonych, do tego 'dżem' jabłkowy - gotowane jabłko rozciapane..

4. jogurt naturalny z garścią orzechów (chciałam serek homo, zapomniałam kupić)

5. wieśniak, pół pomidora, trochę cebuli i ogórka.

Proszę Was o ocenę.
Sialalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:25   #3475
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie chaotyczny ten jadlospis. Co do kalorycznosci, to duzo zalezy od tego, ile tej zupy warzywnej bylo, jaki to krokiet itd.
Jak sie czujesz w trakcie dnia?

Cytat:
Napisane przez La Cannelle Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

I Śniadanie
Owsianka na mleku sojowym (szklanka mleka, 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrębów, po pół gruszki i banana, suszone śliwki, siemię lniane, cynamon)
II Śniadanie
Obiad
1. Krem brokułowy
Kolacja
Kromka razowca

Proszę o ocenę.
Wege jak rozumiem?

NNKT nie widze (nie liczac tej oliwy?) i drugie sniadanie i kolacja wydaja sie maciupenkie jak na jadlospis z tylko 4ma posilkami.

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Podwieczorek i kolacja powinny się przede wszystkim różnić liczbą węglowodanów. Podczas kolacji powinniśmy spożywać białko i tłuszcze roślinne (czyli przeważają), ale z NIEWIELKĄ ilością węglowodanów (w podwieczorku może być ich więcej, np. proporcja 1:1 białka:węgle), często się własnie wspomina o kolacji pełnobiałkowej na redukcji - ale wiadomo, nie da się nie zjeść w ogóle węglowodanów bo poszególny produkt składa się z b/t/w. Mam nadzieję, że udało mi się to w miarę jasno wyjaśnić.
Nie no, mozna zejsc do 0g wegli na kolacje

Co nie zmienia faktu, ze nalezy zachowac zasady - glownie bialko, jak najmniej wegli.
Co do owocow, to na Rce lepiej ich nie jest "pozno".
Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U

i jak??

Znowu malo, brak NNKT.

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
U.

6.40 śn. owsianka z orzechami laskowymi, suszonymi śliwkami, otrębami śliwkowymi i pestkami słonecznika; 250 ml mleka 2% + 3 łyż miodu.

superespresso (4h snu ;(( )

ponad pol l wody.....

11 II sniadanie: (kupna sałatka TukanSaladBar) 200g, avokado, orzeszki ziemne, paluszki krabowe, majonez, sok z cytryny, przyprawa curry
kajzerka sezamowa z masłem
1 ciastko shortbread
zielona herbata

14.30 Obiad: duży kotlet mielony smażony w panierce itp (pycha był! ), porcja ziemniaczków gotowanych, buraczki tarte
Deser: 2 czekoladki advokatki

17.40. Podwieczorek: garść laskowych, dwa kawałki makowca polukrowanego, kawa z mlekiem

20.40 Kolacja; 2 kromki pszennego z :
- masłem, almette ziołowym, tuńczykiem wsw, papryką czerwoną, rzodkiewką, koprem
Fajnie

Cytat:
Napisane przez natul Pokaż wiadomość
II jabłko
IV 5 kokosanek !! wrrrr
A co to ma byc? Bardzo, bardzo slabo, tragedia wrecz.

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
U
1. Bułka z masłem, szynką, jajkiem, ogórkiem, pomidorem + 200 g serka wiejskiego ,kawa z mlekiem
2. jabłko, jogurt naturalny
3. Duży kawał łosossia +3 ziemniaki , 200 g surówki
4. grejfrut
5. serek wiejski z orzechami
Prosze o ocene
Malo tego jak na U.

Cytat:
Napisane przez Sialalalala Pokaż wiadomość
Cześć R

1. bułka pełnoziarnista z filetem z indyka wędzonym, pomidor, ogórek, sałata cebula; mały pomarańcz

2. tuńczyk w oleju własnym

3. 'naleśniki' : z 6 łyżek płatków owsianych zmielonych, z 4 otrębów pszennych, pół szklanki mleka 2%, białko na paru kroplach oliwy z oliwek smażonych, do tego 'dżem' jabłkowy - gotowane jabłko rozciapane..

4. jogurt naturalny z garścią orzechów (chciałam serek homo, zapomniałam kupić)

5. wieśniak, pół pomidora, trochę cebuli i ogórka.

Proszę Was o ocenę.
Warzyw malo, poza tym jest ok.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:29   #3476
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez La Cannelle Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
1. Krem brokułowy
Kolacja
Kromka razowca

Proszę o ocenę.
Oj Wyrak, chyba jednak nie wege.
Stary 2010-02-09, 20:30   #3477
LilyHoney
Zadomowienie

R/powolne przejście do U

I. Grahamka z tuńczykiem, jabłko
II. Serek wiejski
III. Pierś z kurczaka z pary w bułce grahamce, troche warzyw i ostrej musztardy do smaku
IV. Pół makreli wędzonej, marchewki
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:36   #3478
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U/P

I. 4 łyżki owsianych na 1 szkl mleka3,2, garść bakalii, łyżeczka miodu
herbata z cytryną
II. jajko na twardo, kromka sojowego z serem żółtym
III. 3 chochelki gęstego kapuśniaku na wywarze z kości, plasterek szynki
potem - szkl maślanki, mały kawałek drożdżówki
IV. duży kawałek ciasta z kremem,
V. bieluch z ziołami 150g, ogórek kiszony

potem - jabłko, szkl soku pomidorowego

co powinnam dodać, zmienić? Kłaniam się o ocenę
up
Stary 2010-02-09, 20:37   #3479
stupify
Zakorzenienie

subskrypcja
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:38   #3480
meggi126
Raczkowanie

Witam! Prosiłabym o podanie ile kalorii mogłam dzisiaj zjeść przez cały dzień . Byłabym wdzięczna . Oto co dzisiaj zjadłam:

Ś: 3 pierogi z jagodami polane 1/3 małego kubeczka jogurtu naturanego2% z 1/3 łyżeczki słodzika+herbata zielona

II Ś: 1/2 kanapki ( z jednej kromki chleba białego z plastem polędwicy z warzywami, posmarowane cieniutko Ramą( dla smaku ) :P

L: Ta druga część kanapki + 3 paluszki

O:6 pierogów z jagodami polane polane 2/3 kubeczka jogurtu naturalnego z 1/2 łyżeczki słodzika+plasterek pieczeni domowej+herbata zielona

K: 150 g serka wiejskiego zielonego z piątnicy+herbata zielona

I takie pytanie ? Czy można schudnąć tak jedząc ? Na ogół nie jem słodyczy , czipsów , nie smaże nic w głębokim oleju ( jak już coś zmaże to na łyżeczce oliwy lub oleju) . Chodzę do szkoły i wtedy jem mało , bo nie lubię się przejadać . Może zaproponujecie co można nosić do szkoły. Nie mogę jeść dużo ziaren , ciemnego i pełnoziarnistego pieczywa ( a niestety to jest smaczne ...). Pozdrawiam
meggi126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości